Aktív témák
-
wassermann
addikt
A múltheti meleg miatt Vcore csökentést csináltam és baromi jól bevált: a proceszor csak 2°C-al melegebb a házban lévő többi cuccnál:
A64 3000+ (Venice), 9*200=1800MHz, 1.45V
hűtés: gyári ventivel (box)
venti ford.: BIOS szab. mininimumon (11/16)
Vcore: 1,1V
sebesség: 7*267=1869MHz
relatív telj. felvétel: 57% (az 1,45V-hoz tartozó telj. a 100%)
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
''Amin nincs foglalat'' meg az ''amin van foglalat'' között igazán csak a foglalat a különbség.
A PC belső struktúráját nem változtatják meg amiatt, hogy egy lap mondjuk mATX-es. Az integrált video-t ugyanúgy (pl. AGP-s-ként) fogja látni a CPU, csak nincs fizikailag bontható kapcsolat (csatlakozó).
Amennyiben van valamilyen video-kártya fogadó szlot is, a BIOS-ból az integrált videó természetesen egy illesztő áramkör segítségével lekapcsolható. Ez sok esetben teljesen egyenértékű azzal, mintha kivennéd a gépből.
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
válasz
Kicsirics77 #3236 üzenetére
Ha a HT-t visszaveszed a videokártya semmit nem vesz észre a húzásból.
-
wassermann
addikt
válasz
Degradator #3125 üzenetére
Kicsit tényleg magasnak tűnik ez a hőmérséklet, de ne félj mert ha túl sok akkor a prociba épített hővédelem lekapcsolja a PC-t!
Esetleg tégy még a házba további hideg levegő beszívó ventit. Biztos van neki az előlap alján kialakítva hely.
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
válasz
Stalker-2572 #2782 üzenetére
Stalker!
A64-nél fesz., hűtés stb. nem gond, mert egyáltalán nem melegszik. Mindezek az XP után felejtehető dolgok.
Ami szinte biztos, hogy a 3000+ is fogja vinni - alapfeszen, gyári ventivel, hulla csöndben - a leggyorsabb családtag sebességét (ami 266mellett 2,4GHz). -
wassermann
addikt
válasz
Stalker-2572 #2761 üzenetére
Nekem ASUS A8V Deluxe van, minden S939-es A64 megy benne.
Nálam most egy A64 3000+ Venice fut benne 200MHz-es FSB helyett 266-al...
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
válasz
panasonic10 #2753 üzenetére
A kisebb érték jobb, mert akkor gyorsabb. Ha nem értessz hozzá, jobb nem piszkálni. Ha lehet akkor a BIOS-ban tedd ''AUTO''-ra!
-
wassermann
addikt
válasz
(Kolombusz) #2725 üzenetére
Ha nem boldogulsz az OCINSIDE.DE -n németül, angolul van drótos CPU-fesz emelő útmutató. A proci alá a foglalatba kell kis ''U''-alaku drótocska, így olyan mintha a proci kérne magának nagyobb feszt...
-
-
wassermann
addikt
válasz
attika80 #2539 üzenetére
Az hogy a procinak nagyobb feszt adsz okozhat úgy instabilitást, hogy esetleg emiatt más elemeken leesik a fesz. (pl. memória, vinyó vezérlő).
Meg kellene próbálnod esetleg erősebb táppal vagy lehúzott perifériákkal (csak a rendszer vinyó legyen, alaplapon meg minden letiltva). -
wassermann
addikt
fv82! - én inkább azt mondanám, hogy kb. 2400MHz ált. az elérhető határ feszültség emelés nélkül! Magasabb órajelhez, már elég sok más dolognak is teljesülnie kell - közel sem olyan egyszerű feljebb menni!
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
Egy dolgot nem szabad viszont elfelejteni: amíg régebben (pl.K7 rendszerek) a különböző északi hidakban (Intel,Via,SiS,Nvidia) volt hely és energia, addig az A64-be a memóriavezérlőt még a korábbi CPU részegységek mellé be kellett valahogy ''paszírozniuk'' és az energiafelvételre is jöttek a korlátok...
-
wassermann
addikt
Az A64-nél a memóriák közvetlenül a CPU-hoz kapcsolódnak. Korábban a memóriák és a CPU között az északi híd volt, ez végezte többek között a memória vezérlését. A CPU-ba áthelyezett memóriavezérlő jelentősen növelte az átviteli sebességet, de a nagy seb. velejárója sajnos az instabilitás lehet . Ezek miatt a hibák miatt az első A64-hez képest átgyúrták a CPU-t, így született a Venice, ami már egy kicsit jobb, de még mindig eléggé érzékeny Dual Chanell üzemben.
-
wassermann
addikt
válasz
Dragbajnok #1715 üzenetére
Hát jól gondolod! Talán addj egy kicsit (10%) több feszt nekik.
Nekem az összeválogatott DDR500-asaim is kikönyökölnek együtt dualban. Gyenge sajna még mindig az A64-ek memóriavezérlője...Ha nem akarsz az egyik RAM-odtól megválni, nem marad más hátra: a RAM-osztót mégjobban visszaveszed, hogy ne fogja vissza a procit. A CPU-t meg húzod ahogy csak tudod!
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
válasz
Stalker-2572 #1230 üzenetére
''visszaosztással NAGYON belassull a rendszer, próbáltam már.... szerintem csak szinkronba működik rendesen''
Ha nem is annyira tragikus, de valamennyi igaz belőle: ha a RAM nem bírja azonos frekin a CPU-val, akkor a legjobb az 1:2-es RAM hajtás, mert ez az 1:1-hez hasonlóan szintén direktben megy! A többi aránypárnál a memóriavezérlőnek bizony variálnia kell. - egyébként nálam is így adja még a legjobb teljesítményt CPU:272MHz RAM:136MHz
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
-
-
wassermann
addikt
válasz
ImpersonatoR #1129 üzenetére
Sajnos nem tudom, mert én is meg akartam keresni, hogy a magamét megnézzem, de nem találom.
-
wassermann
addikt
válasz
ImpersonatoR #1115 üzenetére
''A procim sorozatszámát (vagy gyártási?) csak ugy tudom megnézni...''
FragStaR!
Szét ne szereldd! Ha tényleg dobozos a procid, akkor elvileg valamelyik
ragacson rajta van a vonalkód alatt. Nekem még a számlára is rákerült, mert a
boltban vonalkód olvasóval beolvasták, mielőtt kifizettem. -
wassermann
addikt
válasz
Alvinka #1105 üzenetére
Ha van rajta akármilyen hűtő, a hőmérséklet miatt már nem kell aggódni. A hűtő miatt hirtelen nem tud megszaladni a processzor hőmérséklete és a már beépített hardveres CPU-védelemnek van ideje lelőni a PC-t.
Ha jól emlékszem a védelem kb. 5éve, már a 2. generációs AMD XP-ktől kezdve benne van minden AMD-prociban. -
wassermann
addikt
Tunning a'la fakír: avagy mit fut, ha nem eszik
- Venice 3000+ 1,1V 1906MHz -
wassermann
addikt
válasz
ImpersonatoR #795 üzenetére
Ez KACSA! - van rajtuk lemez védő sapka...
-
wassermann
addikt
Sikerült végre belőnöm a folyamatosan bekapcsolt Cool&Quiet melletti maximumot: 3000+@2448MHz (9*272) 1,4V-os alapfeszen. Jó ez a kis Venice meg az A8V Deluxe!
-
wassermann
addikt
A memóriát az A64-es rendszereknél a prociba épített memóriavezérlő kezeli. Bár így a közvetlen kapcsolat miatt baromi gyors a memóriakezelés, sajnos sok-sok kompatibilitási probléma jött elő.
Többek között emiatt dolgozták át az A64-eket, így született az új mag (Venice) -
wassermann
addikt
Új stabil rekordom: 3000+@2430MHz, de legtöbbször leveszi 1350MHz-re, mert C&Q-val használom. Ez így nekem nagyon tetszik! Az FSB feljebb állításán kívül minden mást a lap BIOS-ára bízok ASUS A8V Deluxe.
-
wassermann
addikt
Sokat vacakoltam az A8V Delux-ommal, hogy teljesen szinkronban ketyegjen vele a két a DDR500-as RAM-om, de hagyom a fenébe. Ha visszaosztja a RAM-jaimat 2:1-re minden OK. 2430MHz-el hasít, de ha nem terhelem a C&Q automatice leveszi a feszt. és a szorzót 9-ről 5-re ami 1350MHz. - Ez így nekem most baromi jó!
-
wassermann
addikt
3000+ Venice, Asus A8V Deluxe-ban alapfeszen 2205MHz (245*9), feljebb sajnos instabil.
-
wassermann
addikt
Nagyon leeggyszerüsítve a dolgokat, amennyivel gyorsabban megy egy processzor annyival kevesebb időbe telik neki egy adott feladat elvégzése.
Viszont a PROHARDVER Fórum részekre van feloztva. A BIOS-od beáálításait az ALAPLAPOK, CHIPKÉSZLETEK... csoportban kellene egy a te lapoddal foglalkozó totyikban feltenned! Kössz...
Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Futás, futópályák
- Renault, Dacia topik
- AliExpress tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest