- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel topik
- Magisk
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
vedini
őstag
-
vedini
őstag
hú, hát nem tudom mi lehet, de tudod mit:
próbáld meg 6*283-on 300-on a ramot, után winbe a 6-os szorzót állítsd át 9-esre
nem tudom az alaplapodhoz milyen progi a jó, én clockgen-t használok, de most néztem a cbid-rel is lehet a szorzót állítani.
ha így megy akkor a biosban van vmi gebanc, ha nem akkor nem tudom, de gondolkodom még -
vedini
őstag
kezd alakulni, akkor most vedd a 9*281-et és a ramokat úgy oszd vissza hogy legfeljebb 448Mhz legyen az órajele
1. kicsit visszaveszel az órajelből 333-ra állítod a ramokat
2. 300-ra álítod a ramokat, így 421Mhz mennek majd, és ehez keresel valami durvább időzítést
Mind a kettőt próbáld ki, amelyik gyorsabb, stabilabb, jobban tetszik azt válaszd
lényegében meg van a tuningolás, ezután azért még lehet finomhangolni
éta, béta bios, hát valszeg jobbak mint az előző biosok, de lehetnek rejtett gyermekbetegségeik, de ha neked bejön akkor használd nyugodtan, esetleg majd frissítsd ha kijön az új. -
vedini
őstag
nah látod, kezd alakulni,
Ha megbizonyosodtál, hogy 2528 Mhz-n stabil a rendszer (érdemes lenne legalább egy occt lefuttatni, csak fél óra), akkor a ramokat kellene hozzá passzintani.
a ramot úgy érdemes kipróbálni mennyit bír, hogy a cpu szorzót 6-ra veszed, szinkronba állítod a ramjaidat, és az alapórajelet fokozatosan állítod felfelé 200-ról indulva, tehát
6*200, 6*210 stb. itt is mindig megnézed hogy stabil-e, ha gond van adj a ramnak feszt, miután stabil emelj megint az alapórajelen (időzítéseket hagyd alapon egyelőre).
itt is inkább occt, vagy prime-mal próbáld mert játékba simán hibázhat úgy hogy észre sem veszed
ismét jó próbálgatást -
vedini
őstag
jó!
most próbáld meghatározni mi az a max alapórajel ahol még stabil a rendszered a 63-as hsz-em alapján
ennek az a lényege, hogy így tudod meg,mennyit tud az alaplapod, és későbbiekben tudni fogod, hogy az e szűk keresztmetszet vagy nem.
ha ez meg van köv. lépés:
állítsd be a max szorzót (asszem esetedben 9), és toljad fel az alapórajelet, a ramokat meg úgy ahogy tudod vedd vissza minél jobban
persze az alapórajel ne legyen megasabb mint amit az alaplap stabilan tud
ezzel azt tudod meg mennyit bír a procid
emelésnél mindig keveset emelj, tesztelj, ha hibázik adj neki feszt, és ha stabil megint emelhetsz az alapórajelen
a ramokat ezután vesézzük
jó próbálgatást -
vedini
őstag
mégegyszer elmondom a #1961 hsz-t:
először próbáld ki mondjuk 6*260-at visszaosztott ramokkal, jó pár órás teszttel
itt a lényeg, hogy stabil-e a 260-as alapórajeled.
ha kész vagy jöhet a következő lépés.
3x260 =600 ???
3-ra visszaveheted
25-30 fok az jó, bár a 25 kevésnek tűnik, főleg ha 26C van a szobában -
vedini
őstag
-
wassermann
addikt
A memóriát az A64-es rendszereknél a prociba épített memóriavezérlő kezeli. Bár így a közvetlen kapcsolat miatt baromi gyors a memóriakezelés, sajnos sok-sok kompatibilitási probléma jött elő.
Többek között emiatt dolgozták át az A64-eket, így született az új mag (Venice) -
Alvinka
tag
Most mit mondjak, hülye kérdésre hülye választ lehet csak adni
van google, lehet keresni igazi megfogalmazásokat, amugy meg nem nagy ördöngösség kitalálni ha tudsz angolul... egyre értelmesebb ez a topik, kezdődik a most kaptam gépet és tunnigolni akarok,de még sose csináltam ilyesmit -
sdrahos
csendes tag
Hi!
Nekem is volt egy hasonló problémám Asus A8V-Deluxeal. Az a lap haveromtól került hozzám ahol egy 3200+ A64 (E3) volt 2x512 A-data DDR400-al, és neki simán ment a proci 2500Mhzen alapfeszen visszavett memóriákkal.
A lap átkerült hozzám, belekerült szintén egy 3200+ A64, de ez már E6, és 2*512 Twinmos DDR400.
Ezzel a kombinációval már a 210-es FSB-t se vitte
Szóval telefon havernak meg minden .... áthozta a cuccosát, és csiribú csiribá ment vele stabilan 250-es FSB-n.
Szóval nem tudtam mi a probléma, (vadiúj Bios a lapon meg minden) úgyhogy a lap vissza garba, kicseréltetem, és eladom
Szóval neked annyit tudok mondani, hogy csinál ien érdekességeket ez a lap.
De én tuningra inkább NF4-et vennék
Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Medence topik
- Linux kezdőknek
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gitáros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest