- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Nem kell összehasonlítási alap ahhoz, hogy feltűnjön a világító "fekete". Ambipúr valamennyire elfedi.
Te is tudod, hogy folyton mérési eredményeket követelnek, hát itt megkapható.(#25896) dro0py
Nem csak színben tér el: 400 Hz vs. 600 Hz. Sokan azt mondják rá, hogy smafu, pedig van jelentősége. -
Drachande
tag
Nekem teljesen jó a szappan opera effekt, én a normál állapottól irtózom, a "diafim effekttől", amikor látom a képkockák váltását és darabos lesz. Csak avit játszok PCről, ezen menne az összes film, itt kéne a TVnek megcsinálnia az átfolyatást a képkockák közt. Normál TV adás vétele megint lényegtelen, nem vagyok előfizetve egyikre sem. Hang szintén, mert házimozi erősítőről menne az egész, ami a PCre van kötve.
A 42W829 is megcsinálja a szappan opera effektet? Mert a neten is olvastam, hogy az 50 col alatti Sony TVkben nincs Motion flow állítási lehetőség a menüben. Valami alapértelmezett van talán benne, amit nem lehet állítgatni, de ezt sem írták biztosra. Faternak D3000res régebbi Sony TVje van, az nagyon jól megcsinálj a folyamatosságot és láttam már EX650et is, az is jó. Viszont a Sony központi szalonban azt mondták, hogy az újabb szériákból 50 col alatt kispórolták a valós motion flow elektronikát...
-
Drachande
tag
Igen, viszont a másik problémám az, hogy nagyon ki van élezve a szemem a folyamatosságra filmnél is. Most egy Dell IPS monitorom van, amin a normál AVIk iszonyatosan után húznak... Gyakorlatilag látom a szaggatást és borzalmasan zavar, viszont ez ha jól tudom, 24 fps a filmeknél, ezért a szaggatás. A 42es W829B csinál olyan motion interpolationt, ami a filmeknél megcsinálja a folyamatosságot? Most, hogy így mondtad, játékoknál hirtelen eszembe jutott, ott tényleg mindegy, mert én adagolom az fpst a gépből.
-
Piftuka
veterán
"Azért azt gondolom hogy LG vagy Philips gyártaná a Technikát több mint érdekesnek találom."
Pedig nincsen abban semmi érdekes. Bevett dolognak számít saját márkájú termék esetében. (Ne csak a TV készülékekre tessék gondolni!)
"[..]Aztán folytatnám az innovációval ami ezeknél a készülékeknél mint fogalom nem létezik.talán ha ezeket összerakja az ember akkor elfogadható az amit írtam.Tartom is."
Amit a gyárilag hibás készülékről írsz, azzal maximálisan egyetértek, hozzáteszem, hogy nagy általánosságban a jó minőség bizony igaz.
Az említett Maginon/Medion SD kártyák, pendrive-ok például kiválóak, ahogyan a harisnyázott Technika HDMI kábel is, ráadásul meglehetősen versenyképes áron.
-
Piftuka
veterán
"Blaupunkt,Telefunken ,Technika stb egy kutya még ha nem is ugyanaz legozza össze[..]Sokszor olvasom hogy csak a márkanevet fizeti meg az ember a drágábbaknál.Ez egy akkora csúsztatás hogy nem is folytatom."
Nem feltétlenül!
A Vestel, vagy egyéb kínai (török?) gyártók által szerelt készülékeket ne keverd össze egy adott áruházlánc saját márkás termékeivel!
A TESCO esetében a TECHNIKA éppen ilyen saját márka, és a jellemzői alapján az "érték-innovátorok" csoportjába tartozik.
Az alacsony ár az erre jellemző politika "hozománya", ahogyan az egyébként általánosan jó minőség is.
És mint az ilyen termékek esetében nagyon gyakran, a gyártó a piacon ismert, presztizzsel rendelkező gyártó. Így tehát nagyon nem valósznínű, hogy a TECHNIKA termékeket a Vestel cégcsoport gyártaná.
(Sokkal inkább a Philips, LG, vagy más "nagy nevű" szereplő.)
-
-
lorinser
senior tag
Az Ambilight ízlések és pofonok. Én nagyon szeretem, párom is és szinte mindenki, akinek ilyen TV-je van. És ha a megjelölt ársávban pluszban még ezt is megkapod akkor az csak jó. Ha meg nem tetszik ki lehet kapcsolni. Én eddig egy valakiről hallottam, hogy kikapcsolta.
A képminőség pedig (főleg a 8000-es Philipsek-nél) nagyon rendben van.
-
Bossi
őstag
(#25361) B-L-A-C-K
(#25362) dh66eköszönöm az ajánlásokat bent egy kolléga nagyon isteníti az LG TV-ket Ti nem ajánlottatok LG-t gondolom nem véletlen
Az is kérdés lenne, hogy ebben az árkategóriában gondolom a 3D elég gyenge minőségű (tusom TV esetében egyébként sem tökéletes) -
Corvu$
csendes tag
Vissza olvastam és az jött le hogy az LG nem a legjobb. Nekem mind1 a márka csak legyen benne S2 tuner és működjön benne normálisan a common interface! Szép képe legyen.
LG DD Led és elvben háttérvilágítást is tudja szabályozni területenként. Sony-kban nem oldalt vannak a ledek amitől felhősödik?
Fontos továbbá az MKV lejátszás penről és ne kelljen kínlódni vele, hogy egyáltalába megnyissa az ember a pent. Használható legyen, min 3 (jobb lenne 4 hdmi, de ennyiért nem lesz) HDMI. 3D és az internetezés játékok stb marhaságok nem fontosak nekem. Van a családban egy Sony KDL-46HX756, lehet van akinek itt vicces lesz de addig nem tudtam eljutni vele hogy lekeressek egy fix műholdat nem hogy Diseqc-t állítsak. Az elnevezések a menüben kiigazodhatatlanok számomra.
A nevenincs 23" gagyi s2 tunerese supermárketse tvn 5 percen belül jött minden. Ennek a Sonynak a menüjét is gyűlölöm. De ha tényleg a Sony a jó én nem zárkózom el tőle! -
membrandj
nagyúr
Most ez komoly?
"simán fogadd el hogy vannak jobb tévék az LG-nél kategórián belül ha valaki ezt megjegyzi."
"van a családban LG is (mielőtt azt gondolnád hogy a levegőbe puffogtatok),olcsó volt célnak megfelelt."
Én nem haragszom és szerintem neked sincs okod haragudni.
Ezen 2 mondat alapján, csakis szintén olcsó samsung, sony, philips stb tv-hez hasonlíthatod,de gyanítom,hogy nem ezzel teszed. Ha tévedek, akkor írd már le a tévéket,hogy tisztán lássuk.. -
membrandj
nagyúr
Egyrészt a legolcsóbb lg-t hasonlítod a más márkák lényegesen jobb modelljeihez, másrészt ez "olcsó volt célnak megfelelt" mondat teljesen egyértelmű.... Ilyet mondjuk egy suzuki swiftre is kb,hogy olcsó, ez az egyetlen előnye..
"simán fogadd el hogy vannak jobb tévék az LG-nél kategórián belül"
Az lehet,hogy pár ember túlsztárolja az lg-t,de te meg alul.Ezek az összehasonlítások akkor lennének "pontosak", ha pl egy fix helyen beraknád XY tv-t, megnéznéd a tv műsort, után pl egy fhd filmet, csere YX tv-re és ugyan ez.
TV adás és tv adás között is óriási különbségek vannak.
Amit te a tv "hibájának" tartasz, az simán lehet,hogy az adás " hibája".
FILM esetén nyilván más a történet,de ott meg nem tudom elképzelni,hogy olyan hatalmas különbség lenne bármelyik prémium tv gyártó, prémium termékei között..
Legyen az lg, samsung,sony,philips,stb. -
spidersoft
senior tag
Köszönöm a választ, akkor lehet nem véletlen, hogy én se találtam... no, fahin, ezt nem tudtam, hogy már a sharp se sharp...
...akkor meg kérnék javaslatot egy olyan tévére, aminek:
- a kijelzője *minimum* van olyan szintű, mint a mostani LG 42LV4500 (natív kontrasztarányban és feketeszintben),
- nem TN!
- fhd
- nem okos és nem 3d -- persze egyiket se bánom, de árnövelő tényező, és a keretből inkább szebb képet kérekA monitorom 3d-s, játszani nem játszok tévén, azt a néhány 3d filmet meg megnézem monitoron is.
- 50" környéki
- nem nézek sportot (abszolút nem! esetleg elalváshoz sznúkert vagy vasalódobálást, ha épp nincs máshol balógyörgy)
- használható távirányítót adnak hozzá (vagy a keretbe belefér még egy plusz használható), és nem kizárólag rajzolgatós, mint az manapság LG-éknél divat(amúgy van itthon egy ilyen légegerem, ha valami mégis bekattan és mindenképp egerészni vagy gépelni akarok a tévén, szóval hozzá nem kell, hogy adjanak)
Következő kiszemelt a Panasonic TX-50AS600E. Ez már eggyel drágább kategória, de nézvén, hogy vannak ilyen méretben fél misi fölött is, gondolom még mindig belépőszint... A teszt szerint VA paneles, ami annyiból jó, hogy az IPS-sel szemben van fekete. Monitorként most egy 3d-s LG D2343-at gyötrök, ami IPS, de előtte egy mindenfelé lehúzott Samsung F2380-asom volt, ami viszont VA paneles, és sokkal szebb, barátságosabb képe volt, mint a mostani LG-nek.
Kérdés az, hogy vajon így lehet-e ez a fenti tévénél is?
Egyéb verziókat is szívesen fogadok, ár teteje a 170-180k, addig még maradnék itt az általános részlegben
PS: erősen a pana mellett szól az is, hogy a távirányítóján van dedikált elalváskapcsoló gomb! imáim meghallgatásra találtak!
Köszönöm a további infókat
-
spidersoft
senior tag
No pont ez a baj: sehol nem találok róla infót... A Sharp LC50LD265E nevű készülékről lenne szó, itt már kérdeztem (meg galád módon upoltam is)... kerestem a 42"-os "kistesóját", de arról se találtam infókat, épp ezért reszkíroztam meg ezt a fórumot, hogy hátha valaki elnavigál engem valami olyan helyre, ahol írnak róla pár sort, de ez eddig még nem történt meg...
Pl. itt azt írják, hogy "Látószög 170°/170°", de ugyanők a konyhai kistévémnél meg épp 178°/178°-ot írnak, a kép mégis sötétedik, ha leülök, meg invertál, ha kicsit felülről nézem, pont úgy, mint egy TN... szóval ezekre az adatokra nem szeretnék hagyatkozni.
Nyilván kizárólag IPS vagy VA jöhet számításba
-
-=RelakS=-
veterán
Régi hülye vita...
Nem képesek megérteni, hogy ha a szemed csak fele annyi pixelt lát, az fele felbontás.
Persze, a két szemed már összesen FullHD-t lát, de aktívon meg mindkét szemed FullHD-t lát, mégsem lesz 2x FHD a felbontás... Ha jobb szemeddel jobbról, bal szemeddel balról látsz egy ötszázast, attól még nem lesz ezer forintod -
törölt tag
Mint lehetőséget írtam, és hasonló áron van 2 másik tévé is: ASamsung UE55H6470 pont egy műholdvevővel tartalmaz többet mint a 6400-as. Az UE55H6410 szintén, de más design. A mostani 20 éves SD beltérid a crt-hez jó. Új tévéhez vagy a saját tunert használjuk, vagy HD beltérire van szükséged, a jobb képminőség érdekében.
-
Jackie_Chan
senior tag
Kösz.
Ha jól láttam ezen az oldalon azt irják 45 ms az input lag-je. Nem tudom ezt hol venném észre. FPS játékokkal abszolút nem játszanék PS4en,mert azt PC-n tolom.
Mennyi az az Input Lag ami jónak számit?
Ebben a videóban játszik a csákó,de nekem nem tűnik úgy,hogy rosszul menne a A.Creed pl.Én is ilyen játékokkal tolnám. -
Thomyyyyy
tag
Szia!
A kérdés nem csak egy személy felé irányult, bárki hozzáfűzhet bármit és ezt köszönöm is.
A felezett az hogy lehet ha aktív? Olvasgattam a témában és a passzív a felezett, az aktív, ami full HD képet ad. Akkor most hogy is van ez?
Nagy a köd ahogy olvasom mindenhol mi, melyik a jobb technológia, elvileg a passzív jobb csak kisebb felbontást látunk, mások szerint az aktív a jó, mert teljes tűéles képet látunk...
Tulajdonképpen az lenne a legjobb ha mindkét technológiát (vagy akár mindkét tv-t) láthatnám, remélem ad rá lehetőséget valamelyik üzlet Debrecenben is.Esetleg Pesten tudtok egy jó helyet ahol tutira meg tudnám nézni a Samu H7000-t és a Sony W828-at is?
Még valami! A 828B és 829B közt mi a különbség?
-
-
sting2
addikt
Sajnos nem regisztráltam, Bemutatóterem.hu volt a forrás - 2 éve volt ennek.
Számlát nem találom, de szerintem mindegy is ha lejárt.
Felhívtam a Sharp szervízt, de olyan szinten le lettem oltva és kaptam a terelést, hogy kár is szót fecsérelni rá.
Egy biztos, most felhős a TV, eddig nagyítóval sem láttuk, most meg világos tartalomnál is felfedezhető ha meg akarom látni...
Nagyon sajnálnám ezt a TV-t, borzasztóan jó képe van, sokat kellett babrálni vele az elején de minden nap csodáltam a végeredményt.
Max : 1000 óra van benne -
eladogeppc
veterán
Köszi !
Végül is Samsung UE40H6400 lett a választás, és nem is bántuk meg.
A menü rendszer nagyon baráti a többihez képest.140eFt-ig nézegettünk TV-ket. A Philips / LG / Sharp / Sony menü rendszere némelyiknek rohadt lassú, és némelyik nagyon nagyon igénytelen.
Panasonic volt még 140 körül, hát ott a Guide egy hányás.Sajnos azt kell mondjam, hogy a Samsung amit egyébként utálok, tökéletes ! Könnyen kezelhető, és jó !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Medence topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest