- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajmund
őstag
válasz
TechN7ne #58369 üzenetére
Nekem ilyenen van a gép is meg tv meg most már a Tannoy is amikor eljövök otthonról kihizom a konnektorból az egész elosztot mert a kapcsoloja kicsit csattan vagy ilyen áramosan ami szerintem nem egészséges. Aztán ki tudja lehet egy életen át birná de nem úgy tűnik :D
-
válasz
TechN7ne #57757 üzenetére
Jajj, te sem azzal vitázol, amit írtam.
Persze hogy van különbség. Meg hallható is akár. De az hogy te hallod-e vagy sem, az csak ABX teszttel dönthető el. Ha annyira egyértelmű, akkor miért nem próbálod meg? Amikor ez feljön, akkor vagy kuss van, vagy kifogás keresés, vagy mellébeszélés, ahogy stellaz is csinálja itt.
-
norba69
senior tag
válasz
TechN7ne #57148 üzenetére
Ha a TV kiadja a hangot kékfogon, akkor igen, mondjuk egy Fiio BT3RK jó lehet.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
TechN7ne #57137 üzenetére
"az optika kimenet mindig is gyenge minőséget adott egy 3,5 jack -hez képest"
Pont fordítva: TV-ken a jack kimenet mindig elhanyagolt, vacak minőségű, ha egyáltalán létezik - míg optikán az eredeti, digitális hangfolyamot kapod meg, tehát annál jobb minőségű semmi nem lehet...Természetesen rajtad áll, milyen DAC-ot kötsz rá (lehetőleg az alább linkeltnél azért jobbat, mert az egy ötdolláros kínai vacak, csak itthon adják drágán), de azzal nem árt tisztában lenni, h attól kezdve a TV távvezérlője nincs hatással a hangerőre
-
válasz
TechN7ne #57092 üzenetére
"Flac-nak van egy sajátos fényes hangja ,bőven észre lehet venni egy 320kbps-hez viszonyítva. Van rá eset ,mikor nem hallani különbséget de akkor elég tré hangcuccon hallgatod."
Akkor hajrá, gondolom nem okoz gondot egy 10/10-et rittyenteni ABX teszten, ITT találsz tesztfájlokat. A topikban rajtam kívül senkinek se sikerült ilyet produkálnia, de amúgy tök nüansznyi különbségről van szó, s csak egy konkrét zenével sikerült.
-
munky
őstag
válasz
TechN7ne #56702 üzenetére
" + még annyi a Tannoy hátránya ,hogy szeretnek halkan búgni alapjárat"
Csábító ez a sok pozitív vélemény a Tannoy Reveal 802-ről, de nekem a BX8-hoz képest pont a magasabb alapzaj lehetősége az elrettentő. Ráadásul, ha jól látom, akkor a mostani akciós darabokat áruló Muziker egy szlovákiai bolt, szóval a termékvisszaküldés sem feltétlenül a legegyszerűbb/költséghatékonyabb amennyiben sikerül egy búgós darabot kifogni. Van valakinek itt tapasztalata ez ügyben?
-
joe979
aktív tag
válasz
TechN7ne #56702 üzenetére
Persze, nem is ezért hoztam fel. Csak a ki indulás miatt. Teljesen más a dolog, kell amin dolgozik az ember, meg más amin tényleg kijön a végeredmény. A masterröl nem is beszélve, 10 évet húztam le lemezboltban, Borzasztó különbség volt az EU , vagy KU kiadásnál , de messze elmaradtak az USA kiadványok mögött. na azért is volt , van pár ezres jó magyar forntos eltérések. Nehéz így ajánlani bárkinek bármit is, meg indokold is meg , miért is jobb AZ !
-
szaszlaci
addikt
válasz
TechN7ne #55703 üzenetére
Ne haragudj, de te ehhez nem értesz.
Vagy haragudj, ha akarsz, és küldj el melegebb éghajlatra, de attól még a tény tény marad. (Én meg süket.)
Hangszóró szabadon mért rezonancia frekvenciája csökken a bejáratás miatt alakuló mágneskör következményeként. Másképp alakul a hangolás, mert a mélyközép a dobozzal alkot rendszert, mivel b-ref., egy Helmholtz-rezonátort. Lejjebb megy az egész -> kevesebb felső basszus -> kevesebb ilyen fajta dobozhang. Mert állítólag nem úgy szól a két verzió. (Amit egyébként többen írtak árukeresőn, akik vettek egy másodikat is.)
Lehet, nincs benne csillapítóanyag, vagy nem annyi, nem jó helyen, attól van már érdemi dobozhang ekkora méretben. Mert az csökkentené az állóhullámok létrejöttét a két párhuzamos fal között.
A doboz fala is rezonálhat, de ekkora doboznál, ilyen falvastagsággal nem fog. Esetleg egy vízszintes keresztmerevítő, ha valaki nagyon pro, és minden oké.
A doboz burkolatának ehhez semmi köze, ami ennyi pénzért nem silány. Meg amúgy se.
-
ricsip
addikt
válasz
TechN7ne #55710 üzenetére
Azt a genius-t nem tekintem én sem hifinek, pusztán a 14-16 ezer ft-os sávban kapható "kielégítő" terméknek. Mint ahogy az összefoglaló is egyértelműen kimondja: 14 ezer ft-ért 2021-ben csak szart fogsz tudni venni. Pont. Akármi lesz ráírva, akkor is. De akkor legalább a szar selejtek között ez a "Genius SP -HF1250B II" egy vállalható(bb) szar.
No ha ez így ott szerepel az összefoglalóban, akkor az ember úgy áll a vâsârláshoz.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
TechN7ne #55681 üzenetére
Akinek lenne, számára kicsit húzós már a 30 feletti ár, mit szóltok a kicsit 17k-s Edifier-hez:
Edifier R980T 2.0? -
-
válasz
TechN7ne #55265 üzenetére
Nekem ez nagyon bevált:
A jól ismert, high-end PENNY márka vörösbab-csillapítású állványa. Rendkívül jó hang jellemzi, akár 8" méretű stúdió monitorokat is elbír.
Jelenleg épp tesztelek egy másik márkát is, állítólag annak még jobb minőségű a csillapítása, habár az ára több mint duplája, így csak egyre volt eddig pénzem.
-
wolfman
veterán
válasz
TechN7ne #54938 üzenetére
Ez valami Edifier koppincs vagy leányvállalatuk? Az a hangfalháló keret eléggé Edifier 1000 széria forma.
#55025 pinnacle: Nekem is bajom az Edifier S3000Pro-val a hátsó bass reflex, így nem lehet közel a falhoz, ami jó lenne. Most minimum fél méterre érzi jól magát, de az már az elhelyezés kényelmességének határa itt a szobában.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
TechN7ne #54934 üzenetére
Köszi TechN7ne, Degeczi! Edifier R1280DB-m van, nekem az is tetszik, de TV-hez, 3-4 méterről, ez biztos jobb lesz. Genius SW-5.1 HT-m is van, azon olyan mélyeket hallok, ami az Edifieren nem jön ki, viszont valószínüleg a Genius "mélytúlsúlyos", kb. az kellene amit a fejhallgatón, Roland - RH-200S-n hallok, az pont megfelelő. Remélhetőleg a Microlab ilyen lesz.
-
nuke7
veterán
válasz
TechN7ne #54083 üzenetére
Igen, szeretem a G-track-et, (van go-mic-em is amúgy
) csak kontaktos a fejes kimenete, ezért kellene a külső hangkártya, amivel tudok monitorozni, videót vágni / készíteni esetleg gitárt felvenni, egyszerűen, átalakítók nélkül - és amúgy a bm800-nak az alapzaja is kevesebb mint a G-track-nek, tehát azt kevesebbet kell utómunkázni.... (kellene, ha jól működne a külső usb-s hangkártya...)
meglepő módon felvételnél nem hibázik a külső usb audio interface sem, csak playback-nél.
(játék, zene, visszahallgatás, stb.)Konfig:
- asus b350-f ROG gaming
- Ryzen 3600
- 2x16GB 3200Mhz DDR4
- GTX 1080
- Samsung NVMe ssd 256GB
- Corsair HX650
- 2 db SATA SSD
- 2 db SATA HDD -
holyburger
csendes tag
válasz
TechN7ne #54080 üzenetére
tegyük fel a kolléga szeretne rákötni egy pct, egy studio monitor párt és feltehetően mikrofon és fejhallgató lehetőség is játszik
+ ezek mellé egy aptx bt 5 receivert, hogy opcionálisan telefonról is tudjon zenét játszani
kérdem én, erre miért nem jó az m audio kártya line inje, hogy bt receivert belehúzza egy jackkel?
ránézésre barbárság, de szerintem működik.. vagy ott volt még a NI két line innel -
asuspc96
senior tag
válasz
TechN7ne #54078 üzenetére
Nos igen az alapfeltevésem nekem is ugye ez volt, hogy van a két szett, amit ők biztosítanak:
[link]Továbbá arra is szükségem volt, hogy bluetoothon tudjam vezérelni:
[link]Mivel össze szeretném kötni a dacot egy ilyennel: [Bluetooth audio adapter] (aptx bt 5 receiver)
Úgyhogy ebből adódik a kérdés, hogy ezt: M-Audio AIR 192|4, hogyan tudnám így összekötni ?
"Kapásból ezt a szettet választottam volna abban az esetben ,ha a monitorok is innen származnak."
Még nem vettem semmit, ezért kérdezgetek ezügyben. -
asuspc96
senior tag
válasz
TechN7ne #54072 üzenetére
Az ötlet nem lenne rossz, ha nem lennék vidéken...
Fontolóra veszem, csak gondoltam könnyebben rövidre lehetne ezt az ügyet zárni ha itt kifaggatom az embereket.Tehát, hogy most összegezzem a jelenlegi álláspontot, ez a két versenyző maradt benn:
[Focusrite Scarlett Solo 3rd Generation]
[M-Audio AIR 192|4] -
nuke7
veterán
válasz
TechN7ne #54072 üzenetére
Szóval akkor nem windows reinstall kell, hanem másik táp / alaplap..?
De az ilyen dropout-okat tényleg csinálhatja a táp..?Ez azért fura nekem, mert a Topping D10, Samson G-track, Soundblaster play! 2 nem hibáznak...
(csak lehallgatáshoz nyilván nem jó a hifis DAC, a G-track fejhallgató kimenete kontaktos, a soundblaster meg zajos...)
-
nuke7
veterán
válasz
TechN7ne #54068 üzenetére
A mikrofonnal nincs gond (vagy egy samson g-track meg egy bm800)
audio meg bárhonnan jön, hibázik:
- firefox
- vegas pro 17
- foobar
- játékok
stb.#54070 Bodz : driver-ből a gyári van... táp miatt lehetnek ilyen 0,5-1s dropout-ok..?
Hogy tudom megnézni, hogy jó-e a tápom..?
(corsair HX650)Szerk. amúgy kihúztam az összes USB-s audio dolgot, és nem jobb...
-
asuspc96
senior tag
válasz
TechN7ne #54065 üzenetére
Na és ehhez mit szólsz ?
[Focusrite Scarlett Solo 3rd Generation]szerk.:
Nem kerülöm, csupán szeretnék valami konzisztens következtetésre jutni az ajánlások között...Megértem én, hogy anyám ember, annyian ajánlanak különbözőt, mert nekik az jött be, vagy felelt meg a céljainknak, viszont én meg nem szeretnék elkapkodva dönteni ezügyben, ezért kérdezek inkább többet
[link] -
-
jozsef83
tag
válasz
TechN7ne #52665 üzenetére
Hello.
Én alapból 6.5 collos-kat hallgattam csak. És szigorúan zenehallgatásra kell nekem. A JBL volt ami hosszú távon elvarázsolt és tetszett a fülemnek. Tudom és értem mit mondasz, tényleg a Focal és a Kali volt a legpontosabb, zene készítéshez egyértelműen a legjobbak de nekem jobban tetszett a JBL ez van. -
PuMbA
titán
válasz
TechN7ne #52669 üzenetére
Értelek, pont ezért vettél te olyan hangfalat amilyen van most neked
Engem nem nagyon érdekelnek a magasok meg úgy általában, hogy minden középmagas és magas neszt halljak, inkább a közepek érdekelnek és a nyugodt, középmagasokat valamennyire háttérbe szorító hangzás, ami a JBL-ek erőssége és ugye én zenehallgatásra vettem és nem szerkesztésre. Ha igazi zene stúdióba kellene, akkor én is Focal-t vennék.
-
PuMbA
titán
válasz
TechN7ne #52667 üzenetére
A legtöbb ének mikrofon pl. 1-2kHz-nél és fölötte kiemel 3-5dB-t, szóval a JBL ettől kezdődő visszahúzódottsága szinte kiegyenlíti a dolgokat
Stúdióban is szeretnek ráemelni az énekben lévő magas hangokra, szóval ez az ami nem tetszik nekem és a JBL ezt kompenzálja.
Mondanom sem kell, hogy hasonlíts össze egy énekfelvételt és egy olyat, hogy melletted 1m-re énekel valaki és a felvételen 80%, hogy több magasat fogsz hallani, mint ami valójában van.
-
PuMbA
titán
válasz
TechN7ne #52665 üzenetére
",ez nem vitatott egy szakértő által sem."
Ezért írt két listát
Én is tudom, hogy a Focal a legpontosabb, de nekem is azért tetszik a JBL (ugye ilyenem van jelenleg is) / Mackie, mert a közép hangsúlyossága (300-1500Hz) és középmagas kicsivel háttérbe szorítása (1500-5000Hz) miatt jobban megmutatja az alaphangokat pl. éneket, gitárt, dobot. Ének nekem pl. az egyik legfontosabb, ott csomó érzelem jön át és én azt akarom jobban hallani
Cintányérokra meg nem vagyok kíváncsi, hogy hogy cicceg, mert én nem kapok több érzelmet tőle, szóval ne vegye el a figyelmemet.
-
válasz
TechN7ne #52266 üzenetére
A Microlab Solo 6C erősítőjének minősége hagy némi kívánnivalót maga után, szóval aki vállalkozó kedvű, az erősítőcserével még jobbat tud varázsolni belőle.
De basszus, mindössze 35-40k-ba kerül ez a böszmeteg, szinte ajándék.
6.5", viszonylag kiegyenlített a karakter, mélyre megy, de nincs háttérben a közép, és a magasa is jól harap. Azoknak lehet vele problémája, akik a V hangzást szeretik visszafogott középpel. Nekik dobozhangú lehet a cucc, mert 500 és 1000 Hz között elég jól harap a Microlab.
-
Picco
addikt
-
-
ToniSoprano
addikt
válasz
TechN7ne #51796 üzenetére
Ezzel olcsóbb kategóriával való ismeretek nélküli vagdalkodásoddal az a baj, hogy nem érted a topik célját. Itt most kevés pénzű embereknek adnak tanácsokat és próbálják terelni a jobb irányba. Ahogy nálam is ez volt genius 1250B-vel kezdtem néhány éve és a topik hatására BX5-nél tartok, lehet lesz még feljebb is később, de valahol el kell indulni, mert az emberek többsége nem 100 ezeres cuccokkal kezdi.
Én annyira a Videoton hangfalaktól nem voltam elájulva, böszme nagyok voltak respekt ezért, basszusban is jók de szerintem köépben és magasban nem voltak részletgazdagok, magasban kifejezetten levágtáka dolgokat szerintem. Egy Genius 1250B ezen a téren jobb szerintem. Én 10 évig jártam zeneiskolába 4 évig hegedültem 6 évig klasszikus gitároztam, és elég sok zenekarban basszusgitároztam. És szerintem meg tudom ítélni az akkusztikus jellegű zenéken mi adja vissza jobban a valóságot, mert én hallottam életben hogy szól egy akkusztikusan megszólaltatott hangszer, és azt az adott hangfal mennyire adja vissza. A túlajnározott Videonoton hangfalak szerintem ebben nem voltak jók mélytónusúak voltak, köépen felül nem voltak túl részletgazdagok. Kérdés persze hogy mi a j ó ha egy hangfal valóságot próbálja visszadani vagy sem, szerintem ez azért valamennyire cél kell hogy legyen.
Kérlek hogy tiszteld azt hogy van aki nem akar egyből 100 ezret kiadni és ők is emberek azért. Mondom továbbra is hogy van BX5 párom hogy emellett a Genius 1250B teljesen halgatható kategória halgattom is mellette, közép felső tartományban egész jó, részletgazdag van egy kis basszus is. Kérlek tiszteld mások véleményét és ne vagdlkozz össze vissza olyanról amit nem ismersz pl. Microlab Solo 6C. Olvass vissza sokan olyanok mondtak pozitív véleményt róla akiknek 200-300 ezres studió monitoraik vannak + DAC. Ők akkor mind hülyék?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
TechN7ne #51790 üzenetére
A topic témája PC mellé való aktív szettek. Nem stúdió monitorok. Az egy dolog ha kezd osszemosodni a két kategória.
Azzal viszont egyetértek, h minel többet meg er az ember highendben, annál könnyebben élvezi az olcsóbb cuccokat. Nem a geniust, de kicsit felette már vannak zsnehallgatasra alkalmas dolgok. BX5, bx8 körül találtam ezt.
-
keménygödör
tag
válasz
TechN7ne #51792 üzenetére
Kínlódunk itt ezzel az egész kérdéssel, de minek. Amikor a saját példádon tudod jól, hogy a szart is átpasszírozzák a piacon, ha kell nyomott áron. Gondolom a hitspace-től sem vette vissza a "gyártó" a sok elb.szott sziszegőt, miután a jobbakat kiválogattátok.
Egy tróger világban élünk, ahol piacra termelés folyik, rég nem a minőségről (de legalábbis nem a minőségi előállító munkáról!) szólva, bizonyos kategóriák alatt.
-
válasz
TechN7ne #51786 üzenetére
"Talán úgy ,hogy a E-MU is Creative gyártmány ,és nem “kicsit” ,hanem “nagyon” más."
Tehát akkor sehogy nem jön ide.
"Gondolom azért ezt te sem gondoltad komolyan ,főleg a retro cuccokhoz mérnéd a mostani tömeggyártás hulladékait? Microlab ,Genius + Vargané és társa ,mikor születtél ,hány éves vagy ,hallottál már normális minőséget a sok gagyi foss cucxokon kívűl?"
De, teljesen komolyan gondoltam, ugyanis így van. Én hallottam, te meg nem hallottad a Microlab Solo 6C-t. Ennek ellenére nagyon magabiztosan fikázod, hogy nem is ismered.
Személyeskedni pedig nem értem minek kell.
Amúgy szerintem hallottam és 5+ éve használok is jó minőséget, már ha az Adam A7X meg Eve SC208 annak számít.
"Nem kell ahhoz sok pénz ,hogy valaki igényes legyen ,de hazánkban Átlag Józsi is igénytelen.
Témát zártam ,és tényleg hagyjatok a Genius al ,mert nem hogy hallani ,de látni sem szeretném az ilyen sz@r hulladékokat ,Gyuri nem Átlag Józsi ,Gyuri megteheti hogy jobbat vegyen akár egy laptophoz is."Nem is ismered, de hulladék az 1250B. Légyszi inkább te hagyd a topikot, kíméld meg ettől a dilettáns dumától. Senki sem neked ajánlotta a Geniust, hanem azoknak, aki keveset akar költeni. Én se költenék ennyit egy rendszerre, de hát nem csak nekem íródott az összefoglaló, hanem mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpársportok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Tesla topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest