- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picco
addikt
Jelenleg oldalan van, magas sugarzoval kifele es joval meredekebb szogben kozepre iranyitva. (45 fokra saccolnam, bar nem vagyok szogmero)
pont ebben a pozicioban (vagy fejjel lefele) kerul a magas sugarzo fulmagassagba.
Az "allvanynak" ez a legalacsonyabb pozicioja, innen mar csak fentebb tudom emelni, lentebb nem.hitvitat nagyon leegyszerusitve allo pozicioban kellene hasznalni, mert erre lett tervezve. de kivancsi lennek tapasztaltabb kollegak velemenyere/tapasztalatara.
En biztosan vegig fogom probalni a lehetosegeket, remelem tanulok belole valamit.
-
Speeedfire
félisten
Nincs elég tér, a párbeszéd nincs kellően leválasztva. Nem lehet kellőképp beállítani a "teret".
Miért lenne rosszabb a hangminőség? A zenénél odafigyelek, fülelek. Kihallom, hogy melyik sorban van a zenész, a részletek, a hangszerek lecsengési ideje.
Egy filmnél rengetek minden van. Pl kedvenc filmes jelenet mikor a sólyom végveszélyben lezuhan a helikopter. Oda szerinted milyen részlet kell? Vagy a kapitány és katonában, mikor egymást lövi a 2 hajó ágyúval? Semmivel lesz több egy méregdrága rendszer. Mivel annyi inger ér, hogy elvesznek szvsz.
Ettől függetlenül beültem már pár HM rendszer elé, vannak nagyon komoly rendszerek, tetszenek is. De ahhoz hely kell.
duo: Válasszuk már szét a sztereot, és az 5.1-et. Nem ugyan arra való a 2. Az egyik filmre, a másik zenére.
Épp ezt írom, hogy kompromisszum.
Engem nem zavar. Kevés olyan film van, ahol tényleg komoly zene van mögötte és élvezetes a soundtrack lista. De azokat meg is veszem LP-re.
Most ha építenék egy sajátot pl valami olcsó denon, hk erővel. Hozzá magnat monitorokkal, olcsónak olcsó lenne, relatív helyből se venne el sokat. De oda is akkor a polcsugárzó miatt állvány kellene, egy jó állvány megint sok lóvé
Szóval vagy végtelen mennyiségű lóvé kellene, nagyobb hely stb stb.
De ekkora a hely, mozi élménynél meg nekem nem szempont a minőség. Szóval maradnak a kisebb dobozok. -
Speeedfire
félisten
Semmi gond a mostani lánccal.
Aki eddig beölt a fotelbe, és meghallgatta elégedett volt. LP, és PC forrásról is.
Van itthon genius 1250 a pc mellé, szerintem teljesen rendben van a hangja.Mi ez a mélynyomó mánia nálatok?
A mostani antalok se olyanok, nincs hiányérzetem. Ha az kell beülök a kocsiba, ott van hangnyomás. -
-
Ezek fizetett kattintásvadász PR cikkek, amazonos reflinkkel, hagyjuk már.
Ezek nem arra készültek, hogy tájékozódj belőle, hanem hogy az azokban lévő amazonos linken keresztül vásárolj, aztán az oldal abból részesedést kapjon. Szinte teljesen semmitmondó felsorolások ezek, egy rendes teszt nem így néz ki.
-
Bodz
nagyúr
A 1280T sosem volt semmilyen stúdióba ajánlott. Hobbi szinten, otthoni "bohóckodásra" elmegy kis pénzből, de munkához, bármi komolyhoz, ááá...
Ne érts félre, örülök hogy neked ennyire bejön, csak ne ess abba a hibába, hogy jóval többre tartod mint ami valójában! Irány pl a Hitspace hallgatózni, utána biztosan egész más véleménnyel leszel róla!
-
tibbike01
őstag
Hidd el én lettem volna a legboldogabb, hogy ha nem kellett volna eladnom az 1280DB-t a csúnya közép és magastartomány miatt. Egyszerűen nem tudtam vele megbarátkozni.
Most 1850DB muzsikál, ami sokkal jobb, mint eddig bármelyik. Kikérem magamnak, hogy az olcsót szeretem...
Habár az 1280T és DB között is van különbség eme videó alapján, a T javára. Én csak a DB-t hallottam.
-
tibbike01
őstag
Lehet, hogy az 1280DB (nekem ez volt) és 1280T között is van különbség. De a videódból nekem még mindig az jön le, hogy az 1280T-nek nincsenek csilingelő fényes magas hangjai és mélyközép kiemelt (hatásvasász). Összességében valóban erősebben és hangosabban tud szólni az 1280T, de a mosott közép és tompa magas hangok fárasztóak egy idő után.
Csinálj pls egy újabb összehasonlítást valamelyik Celine Dion zenével és ha ott is nyer a 1280T akkor megeszem a kalapomat
-
PPePe
csendes tag
Szerencsére van hely az asztalomon, ami kellő magasságban és távolságban tartja a hangfalakat, de tény, hogy igényli a teret az elhelyezés.
(Azért hozzáteszem, hogy már aktív keresem a megoldást a fali konzolra szerelés kapcsánEgyelőre megakadt, mert a két dimenzió mentén történő mozgatást relatív kevés könnyen megfizethető megoldás támogatja.)
-
tibbike01
őstag
Nem, nem írtam el. Még mindig fenntartom, hogy a kis Genius 1250b összességében szebben, emészthetőbben szól, mint az Edifier 1280DB. Nekem volt mindkettő egymás mellett napokig teszteltem. Beszédhangban, magashangokban az 1250b jobb volt. Az Edifier mélyebbre megy (bár nem sokkal) és erőteljesebbnek érződik a hangja, de összességében nagyon manipulálja a hangot. A te videódban is élvezhetőbb a kis Genius 1250b hangja. Egyékbként Viktor777 is ezen a véleményen van pár hozzászólással feljebb.
-
bajaki
őstag
Így van.
Laikusként nem akarok olyan szakmai fogalmakkal dobálózni amiket nem ismerek.
Egyáltalán nem hallottam a 1250B-t dobozhangúnak, teljesen rendben volt számomra, de ízlések és pofonok. A 1280DB-nek a középtartománya jobb, mélye is több volt.
Ahhoz továbbra is tartom magam, hogy a 1280DB nem feltétlen éri meg a felárat a 1250B-vel szemben - szerintem. A 1280T már közelebb jár ahhoz az árkülönbséghez ami reálisnak tartok. -
pedrosh
csendes tag
Nekem is hasonló problémám "volt"...
Laptopról külső hangkártyákkal.
Amit nekem is javasoltak, hogy az USB interface-t telepítsd újra. Húzz ki mindent, letörlöd az egész usb témát, reinstall, aztán elsőnek a hang és ha nincs gond, akkor egymás után, külön minden usb-s cucc csatlakoztatásánál hallgatózol egy ideig, hogy esetleg az épp bedugott eszköz miatt adódik-e gond.
Ha türelmesebb vagy, akkor az usb-vel együtt letörlöd a kihúzott eszközök driverét is. -
Gép fektet, oldallap le, összes tápcsati kihúzása (tápot nem fontos kivenni), próbatáp csak rátesz a másikra (az alsótápok managementesek, hosszú kábelekkel, tehát elér minden), csatizás mindenre. 10perc az egész kb, + x idő a próba + 10perc az eredeti táp visszacsatizása, eredménytől függően persze, mert ha az okozza a hibát, akkor inkább érdemes kiszerelni - az egy kicsit hosszabb idő, ha bevannak fűzve a kábelei a managementbe.
-
Nehéz ügy, mert ha legyalulsz mindent, újrakezded valamely szintről, rámegy x időd, és ha mégsem javul meg ? Tehát felelősség is van egy ilyen javaslatra. Valószínűsítettem hogy nem a táp, de azt még gyorsan ki lehet próbálni. Ha mégsem, akkor én azt csinálnám hogy egy másik HDD/SSD- re raknék fel egy rendszert (a mostanit addig lecsatlakoztatnám), telepíteném a problémás hangkeltőt, ha siker akkor ok, ha nem akkor pedig megmarad a régi rendszer.
-
Van azért a konfigodban sok cucc, de inkább csak a GTX1080 ami több villanyt kér (az is inkább csak 3D loaddal), a többi nemigazán nagy terhelés. A Corsair650- nek elégnek kell lennie, feltéve ha nem hibás, de ez a típus nem arról híres hogy gond lenne vele. Persze a márkásabb cuccok sem mindíg hibátlanok. Szerintem valami logikai, setupolási gond lehet az egész mögött, már csak erre tudok gondolni, a sok javaslat, variáció után.
-
TechN7ne
nagyúr
Ha ennyi cuccot kipróbáltál akkor nálad lehet a hiba.
Mi a konfigurációd pontosan (alaplap/tápegység/stb.)?Pl. a Samson egy külső usb mikrofon aminek van alapból egy beépített hangkártyája (24 bites / 96 kHz) ,abba ha bele szólsz már nyersen is szépen kell szólnia a Windows asztal mellett minden fajta program nélkül ,felvétel sem csúszhat mert egy maga megoldja az egész latency...
Nekem egy Samson Go Mic em volt ,nagyon pici mikrofon ,mint egy vékonyabb gyufásdoboz ,felülmúlta önmagát ,gyönyörűen és tísztàn szolt ,még zenét is készítettünk vele...
Tied ennél értelemszerűen sokkal komolyabb ,csak annyi hogy ismerem a gyártót. -
Bodz
nagyúr
Legegyszerúbben másik táppal. Amúgy valószínűbb vmi szoftveres dolog. Próbálgasd elsőnek, hogy az állandóan futó dolgokat lelövöd egyenként, kezdve a vírusírtóval. De amúgy ja, mint mindig, Win reinstall is komoly fegyver lehet.
Milyen cuccal is van pontosan problémád? Mikor kezdődött? Jó volt, aztán egyszer csak nem? -
TechN7ne
nagyúr
Sokkal olcsóbb kártyák sem hibázhatnak ,nálad vlmi bibi lehet az áram felvétellel ,akár a táp ,akár alaplap is okozhat zavart.
Ajánlom ha van lehetőséged próbáld ki más géppel a kártyát meg a miksit.
asuspc96
Hitspace be elmész és meghallgatod őket pl. BX8 on élőben ,ha nem hiszel senkinek sem.
Ne ránk hallgass ,hanem a füleidre.... 😊 -
-
TechN7ne
nagyúr
Milyen programot használsz és milyen mikrofonod van?
karis
Ki kéne venni azt a 100 éves belső hangkártyát a gépből mert napjainkban már semmi értelmük.
asuspc96
Nem értelek miért kerülöd az M Audio t ,hisz a hangfalaid is azok....?
Focusrite t nem szeretem és az M Audio jobban szól még mindig. -
-
tibbike01
őstag
Attól még hogy te így gondolod én továbbra is fenntartom, hogy összességében számomra szebben-emészthetőbben szól a kis Genius 1250B, mint az Edifier R1280DB, habár vannak jó tulajdonságai az Edifiernek, a Genius hosszabban hallgatható, énekhang, filmekhez kifejezetten jobb volt. És igen, mindig mindent default EQ-val próbáltam, teszteltem.
Ebben a hozzászólásomban is leírtam ezt.
Azt jó tudni, hogy az 1280DB és 1280T között is van különbség hangban is.
-
pinnacle
nagyúr
BÚÉK mindenkinek!
Köszi! Ez nagyon hasznos! Kipróbálhatnánk, hogy keresünk valami hosszú párbeszédes filmrészletet, illetve lehet vers lenne a legjobb, majd felvesszük kinél, hogy szól.
Egyébként érdekes, hogy ilyen beszéd tesztek nincsenek, pedig fontos lenne.
-
tibbike01
őstag
Nekem vokt mindkettő. 1250b es 1280db. Közép és magas hangokban, beszéd-ének reprodukcióban jobb volt az 1250b. Mélyhangban az 1280db volt jobb. Összeségében az 1250b sokkal hallgathatóbb, szerethetőbb volt. Filmekhez TV-hez egyenes imádtam. Az 1280DB nem is volt meg sokáig, nekem nem tetszett a mosott közép és az enyhén mélykiemelt hangzás.
Most 1850db van itthon, ezt imádom
ez maradni fog sokáig.
-
-
knightba
csendes tag
elhelyezés miatt nem akarok soundbart
a TV-m tudja lg sound linket, tehát elvileg optikai kábel vagy BT/wifi kapcsolat esetén is kellene tudni hangot vezérelni a tv tápkapcsolóval ...a kérdés az, hogy nem LG eszköz is csatlakoztatható-e ilyen formában
a panasonic fejhallgatómat nem tudtam így párosítani :(+ HDMI arc is van, azt hiszem ez a simplink az LG-nél - gondolom itt nem LG eszköznek is kompatibilisnak kellene lennie vagy ez sem biztos?
-
tibbike01
őstag
-
Kikki90
tag
Köszönöm. Igen, az 1mm reális lehet, az Obiban ehhez közeli csak 0,75 és 1,5 mm-es volt és végül a vastagabból hoztam, de érezhetően vastagabb mint a gyári, de szerencsére be tudtam fogatni simán ezt is. Már csak optikai kábelből kell egy hosszabb, mert abból meg 1,5 méterest adtak, ami aztán tényleg nagyon rövid. Abból is kb mindegy milyet veszek? Köszi mindenkinek
-
Kikki90
tag
J.C.G.; nuke7 köszönöm a válaszokat.
Sajnos nem találtam infót a gyári kábel vastagságáról, de max elviszem magammal egy helyi audio boltba. Vagy ti tudjátok esetleg?
Másik kérdésem lenne, hogy a hangszóró hogyan kezeli ha a jacket egy PC-be dugnám, az optikait egy TV-be, illetve telefonról BT-n keresztül használnám. Nyilván igyekeznék csak egy irányból küldeni rá jelet, de kíváncsi lennék hogyan kezeli ha mégis konkurens jelek érkeznek. Köszönöm -
nuke7
veterán
felvettem amúgy a hibát, a 22másodperces file 11. és 12. másodperce között hallható.
-
Ja, hát ez annyira nem egyértelmű, főleg hogy nem mostanában írtad.
Oké, csak az elején meg azt írtad, én nem tudok már ezen kiigazodni. A lyukas hangkép meg olyan, ami egyszerre jelent mindent és semmit.
Visszatérve az eredeti problémára: leginkább az volt meredek, hogy azt írtad, hogy az 1280 az jobb, mint a budget stúdiók. Ennek okát szerettem volna megérteni.
-
Szövegértés?
Légyszi olvasd el és értelmezd amit írtam, mert ezek alapján szerintem nagyon nem sikerült.
"tény, hogy hallgatási helyszínhez kell hangolni a dolgokat"Én semmi ilyenről nem írtam, nem is értem miről beszélsz.
"b77 jóval drágább mint a 1280 (22k vs. 30k) ráadásul döntött is, ami nekem nem jó"
A B77 most nem csak drágább, nem is kapható. De amikor igen, akkor olcsóbb szokott lenni. Én pedig nem ajánlottam neked a B77-et, sőt kifejezetten írtam, hogy az 1280 ajánlott inkább, azaz a legjobbat vetted ebben az árban.
"és mint írtam, a 1280-on is szinte csutkára le van tekerve a basszus."
Nem, nem írtál ilyet sehol, legfeljebb akartad írni. De ez lényegtelen, mert az 1280T eleve erősen kiemel, és még mélyebbre is megy, mint a Genius 1250 és főleg mint egy 3-4" budget stúdió, emiatt utóbbiak mélykiemeléssel is mélyhiányosnak fognak tűnni.
"én nem a DB-ről beszélek, az valóban dörmögő"
Nem, a DB kiegyenlítettebb, legalábbis jobb a közepe, mint a T-nek. Viszont a DB magasa az sokkal visszafogottabb a T-hez képest, emiatt a T tisztábbnak tűnik. Valami DSP trükk lehet ez.
-
Na, álljunk meg egy kicsit.
Meg kell különböztetnünk két dolgot: azt hogy neked szubjektíve mit tetszik, meg azt hogy objektíve mi jobb.
Az Edifier R1280 mélyben illetve mélyközépben erősen kiemel. Ez tény. Meg ugye te is írtad, hogy a Genius 1250-hez képest ez a tartomány hiányzik, pedig ám az is kiemel, csak nem annyira. Ami nem kiemelős, az pl a Microlab B77, ami az 1280-nál objektíve jobb. Lásd / halld:
Microlab B77 vs Edifier R1280T || Sound Demo
Microlab B77 review. Great value for little money
Ez viszont NEM jelenti azt, hogy futás B77-et venni 1280T helyett. Ugyanis a legtöbb embernek szubjektíve jobban tetszik a több mély és hülyét kap tőle, ha nincs elég. Emiatt ajánlott inkább az 1280. Nem lehet hogy pont ez hiányzik neked az említett stúdió monitorokból? Ugyanis azok inkább lineárisra vannak hangolva, így mély az szinte semmi nincs bennük. Lehet neked egy R2750DB sem tetszene, mert annak sincs emelve a mélye.
-
alphamooncam
őstag
Bocsi, de a Tascam VL-S3, hogy jön ide?
Egyébként beszédérthetőségben magasan jobb mint, a dörmögő-dömötör 1280DB. (Tavaly vettem a páromnak ajándékba.)
Ami hiányzik a VL-S3-ból az mély szekció, de az nagyon.
Mértem, úgyhogy tudom, hogy110Hz-nél kezd esni hangnyomása, ezen kívül viszont simán hozza a nem gagyi stúdiómonitor szintet.
Eddig 4 párat vettem belőle, és évek óta, napi szinten hallgatom. -
thornadoj
aktív tag
-
Az 1280T-ről azt azért tudni kell, a mélyek mennyiségével próbálja kompenzálni a méretét.
Szóval igazából nem az 1250B-ben kevés a mély, pont hogy az a kiegyenlítettebb.
Persze ez nem azt jelenti, hogy jobb, hiszen ízlés kérdése, hogy melyik karakter tetszik.
"belépő studio monitoroknál jobb vagy egy szinten van a 1280T és olcsóbb..."
Ez mondjuk elég meredek.
Gondolom itt leginkább budget stúdióra gondolsz, miből jutottál erre?
-
Persze, hogy vannak ilyenek, nem azt mondtam, hogy nincs, hanem hogy általában lehet. Ha nem lehet, akkor általában keresztváltás szokott elcsesződni fektetve, de ez is olyan probléma, ami olcsóbb hangfalaknál egyszerűen nem annyira számít, mert egyszerűen nem az a minőségi szint. Nyilván a normál álláshoz képest nem feltétlenül 1:1 ugyanolyan fektetve, főleg, ha lejjebb van és a monitor alá gyömöszölöd. De még mindig sokkal-sokkal jobb, mintha valami gagyibbat használnál, ugyanott.
-
Tamoo
nagyúr
Pont múlthéten húztam le a mély kiemelését és az tényleg segített sokat, a tér is korrekt valóban. Ha ti mondjátok, én elhiszem hogy árához mérten nagyon jó. Nem próbáltam mást ebből a kategóriából.
Így most egy szobában van két pár Edifier-em. 1280T a PC-hez, R2750DB a tévéhez.Bár utóbbit most úgy érzem túlzás volt megvenni, elég lett volna egy kisebb.
-
bajaki
őstag
-
newclass
tag
A hozzászólásokban már elég vegyesek a vélemények. Egyesek ugyanarra a megállapításra jutottak, mint a tesztelő. Mások az R1280T esetében a magas hangok tisztaságát, a közepek hiányosságával indokolják. Az R1280DB esetében pedig leginkább a kiegyensúlyozottságát emelik ki. Ezt erősíti meg egy srác akinek mindkettő verzió van, így lehet benne valami:
"I have both of these and I would honestly recommend the db rather than the T mainly because you get more out of your money for just $30 more. Sound wise, the T is brighter but lacks midrange. The db is much more balanced with most of its frequencies staying and not going past -/+5 which makes them perfect, atleast in my use case, for doing songs. And when I need them to be fun sounding speakers, I just boost the treble and the bass. This is why I recommend the db since while it lacks the clarity of the T, you can simply boost the highs with its built in tone controls. The T has no tone control for mids so you're pretty much stuck with the neutered mids."
-
Zοltta
senior tag
Mondjuk azt nem néztem ,hogy mi van a távirányitóján csak most, de ez elég gáz tőlük még a Solo 6 c-men is van standby gomb.
Akkor se kapcsol le ha nem hallgatsz rajta semmit? Mert akkor csak a kapcsolgatás marad. némitásal az a baj ,hogy ugyan ugy be kapcsolva marad csak nem ad ki hangot
-
Degeczi
nagyúr
Ja, hát az első hozzászólásban még a gép bekapcsolását írtad, így viszont már más a helyzet, mert ez már az USB port vagy a kártya inicializálása. Automata elosztó így nem segít rajta (hiszen ez jóval a bekapcsolás után történik) a saját tápos USB hub esetleg, de az sem feltétlenül.
Célszerű kikapcsolni: minek fogyasszon fölöslegesen ha semmi szükség rá. -
Degeczi
nagyúr
Pont erről van szó, h a táp megjelenése okozza a pattanást, ezért ha nem lehet másként táplálni (bár érdekes lehet még egy olyan USB elosztó is, aminek saját tápja van) akkor csak az a megoldás, h az aktív hangszórót is csak akkor kapcsolod be, amikor már ez lezajlott (ami megszokott gyakorlat a legtöbb audiorendszernél évtizedek óta)
Ha ezt vmiért nem akarod kézzel végezni, akkor lehet megoldás az automatikus master-slave elosztó, ami csak a master cucc (itt a PC) bekapcsolását érzékelve kapcsolja be a slave aljzatokat. -
-
Degeczi
nagyúr
Más hogyan lenne, ha egyszer a hangkártyából érkező pattanó hang nem különböztethető meg egy zene vagy film effektjétől?
Próbaképp tegyél master-slave elosztót a gépre, az magától megoldja a ki-be kapcsolást, kérdés csak az, nem túl gyorsan reagál-e. De valszeg jó lehet. -
Pityu.
nagyúr
Nézd nekem kis szobám van nem nagyon tudom szétpakolni én csak zenét hallgatok néha meg filmet nézek ,játszok ilyesmi és nem vagyok audiofil sem
pl az autómban is a gyári rendszer van van aki ugyan ilyen autóban kicserélte pl a hangszórókat mert az úgy jobban szól én csak szeretek vezetés közben zenét hallgatni de nem azt figyelem melyik hang honnan jön meg azt se akarom érezni,hogy benne legyek a zenei képben.Vagy még egy példa sokan rá állnak arra,hogy ha filmet néznek milyen felbontás legyen,tűéles kép ilyesmi én meg csak nézem a filmet de nem a képminőség miatt nézem hanem mert érdekel és ha nem full hd vagy 4K a kép minősége is leszarom mert élvezem a filmet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Lenovo ThinkPad P1 G7
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest