- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz
OPiiPO #55761 üzenetére
Hát ha valaki egy "marketingfotó" alapján rendezi el, meg is érdemli. Gondolom akkor ő meg a hátulját hallgatja.
És csak egyet.
Beleírtam azért...lezso6
Úgy látszik, az eszedbe se jutott, hogy meghallgatás alatt azért másképp is el lehet valamit helyezni. Vagy az, ha valaki mögött százas nagyságrendű hangváltó-hangszóró kombinációs mérés-hallgatás van, akkor nem kell valamit hetekig vizsgálnia, és bizonyos hibákat a másik szobából is felismer.De hát az mindenki magánügye, hogy hitelt ad-e az általam leírtaknak, biztosan nem fogok rajta megsértődni.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Cs1csó #55754 üzenetére
De, az maradt ott bennt.
1-1-1 távolság kb. megvan és beforgattam. Színpad így megvan, középen se lukas. Viszonylag irányított dobozok ezek, vállalható így az eredmény, engem is meglepett, rosszabbra számítottam. Nyilván nem ideális, de nálam másképp van a prioritás. A következő asztalomra nem csinálok már polcot, PC is el fog tűnni onnét. Eredetileg soundbart akartam a falra, ez is épp elviselhető így a széleken. [link]
-
szaszlaci
addikt
-
szaszlaci
addikt
válasz
TechN7ne #55703 üzenetére
Ne haragudj, de te ehhez nem értesz.
Vagy haragudj, ha akarsz, és küldj el melegebb éghajlatra, de attól még a tény tény marad. (Én meg süket.)
Hangszóró szabadon mért rezonancia frekvenciája csökken a bejáratás miatt alakuló mágneskör következményeként. Másképp alakul a hangolás, mert a mélyközép a dobozzal alkot rendszert, mivel b-ref., egy Helmholtz-rezonátort. Lejjebb megy az egész -> kevesebb felső basszus -> kevesebb ilyen fajta dobozhang. Mert állítólag nem úgy szól a két verzió. (Amit egyébként többen írtak árukeresőn, akik vettek egy másodikat is.)
Lehet, nincs benne csillapítóanyag, vagy nem annyi, nem jó helyen, attól van már érdemi dobozhang ekkora méretben. Mert az csökkentené az állóhullámok létrejöttét a két párhuzamos fal között.
A doboz fala is rezonálhat, de ekkora doboznál, ilyen falvastagsággal nem fog. Esetleg egy vízszintes keresztmerevítő, ha valaki nagyon pro, és minden oké.
A doboz burkolatának ehhez semmi köze, ami ennyi pénzért nem silány. Meg amúgy se.
-
szaszlaci
addikt
válasz
lezso6 #55673 üzenetére
Hát úgy jött szóba a sounbar meg a BT hangszóró, hogy a minőség-ár-méret háromszögén korcsolyázok.
Igazából pontosan előttem sem tisztázódott, mit szeretnék, ezért kérdeztem, hátha valami új irányt mutattok.
Tudom, a T20 annyiért engem se győzött meg, de a kikapcsolása miatt esett ki végleg.
Az Eris E3.5-el szemeztem, de találtam róla normális tesztet, így ekkora méretben és ennyiért nem erőltetném. Meg ugye ha már ekkora, akkor legyen már érdemi álbasszus, a "dögös hanghoz", amit az R1280T szerintem tudhat. Ha már igazi mély ennyirt nem lesz ekkorában.
Arról a két budget stúdióról van videó is ettől az arctól, hát nincs eljáúlva tőlük...Tudom egyébként, hogy magasra tettem a lécet ennyi pénzért. Vagyis túl terjengősen fogalmaztam. De nekem fontosabb a letisztult asztal, még a két darab hangfal is lehet, sok. Már majdnem kockáztattam egy Xiaomi soundbart, holott se mérés, se nem halottam, és tisztában is vagyok a kategóriával, hogy nagyjából mi várható. De szép és lapos. De hát ez is elnémítja magát, ha alacsony az AUX bemenő jel. Van spdif bemenet is, ott oké elvileg, de annak a hangerejét meg nem tudom szabályozni PC-n, az én ősrégi rendszeremen.
Tudom, nem vagyok egyszerű.
-
szaszlaci
addikt
válasz
lezso6 #55670 üzenetére
Igen, az iLoud mocsok drága, alapvetően onnét indult, hogy jutubra valami. És akkor már legyen normálisabb hangja, zenére is vállalható legyen. Olyan 30-ba jó lenne, ha beleférne. Ja és 2.0!
Az R1280T hangban szinte biztos jó lenne, még azt az ordenáré torzítást is elnézem neki 2 – 3 k-nál a váltás körül. Gondolom csak egy kondi meg DPS, azért olyan. Csak hát a mérete... Próbálom elfogadni, de ffuuu... Tartalékba meg több hangfal meg nem kell, tíz dobozomat adtam el, hogy ne legyen egy se.
A másik esélyes a Blitzwolf BT hangszóró, de CSD vagy THD mérés nélkül nem tudom megmondani, milyen hangja lehet. Meg az alapzaja is kérdéses.
Igazából azért tettem fel a kérdést, hátha tudtok ajánlani valamit, amit nem vettem észre. Vagy mondani valami okosat.
-
szaszlaci
addikt
Sziasztok!
Előre elnézést a sok karakterért, meg hogy még ezzel a mondattal is tovább szaporítom.
PC mellé, asztalra keresek valamilyen hangkeltőt. Mivel felszámoltam az összes korábbi JÓFÉLE rendszeremet, ez lesz az egyetlen, amit nem a fülemre, hanem az asztalra kell tenni. Tehát zene is, youtube is.
Minél kisebb legyen, és ha lehet, soundbar kialakítású.
100 Hz fölött minél lineárisabb.
Felsőbasszus (100 –150 Hz) max annyit emelhet ki, hogy a beszéd alja ne legyen zavaró.
100 Hz alatt minél többet emel, annál jobb, persze épeszű határokon belül.
60 Hz alatt enyhén emeljen, bár ez itt úgyse opció.Edifier R1280T, látom itt is népszerű. Hála az Audioscience-sznek, találtam átvitelt, torzítást, CSD-t.
Hát, ez alapján középszar kínai, de ilyen méretben és árban jó, szerintem ezzel a hanggal én abszolút elégedett lennék.
A gond, hogy ez asztalra már böhöm nagy. Megcsináltam kartonból, hátha kisebb lesz, de nem. És még kettő is van belőle, mint a tinédzserkorom atom brutál jól szól PC-s dobozaiból. Pedig van belőle fehér és még szép is. Még a hátsó kapcsolón is túlteszem magam, de ez a méret...Presonus Eris E3.5
Nem kicsi, nem olcsó, nincs mély, a linearitása és torzítása meg úgy stúdió, mint ahogy Pákó úúúrhajó asztonauta.Mackie CR3-X
Ez már drága, a hangja meg (ennyiért bőven) a hangyjuk kategória. Meg ugye mély se sok, hisz ebben legalább stúdió. De 100 Hz fölött legalább kiemel, hisz nyilván ez is el van hangolva.Creative T20
Kicsi meg szép, tán a hangja is kibírható, de ebből sok kikapcsol, ha 15 percig alacsony a bemenő jelszint. Panaszkodnak rá.Tribit MaxSound Plus BT hangszóró. Vettem egy ilyet, pici, teljesen oké a hangja, tényleg nem ócskaság. Van átvitel, ami meglepően egyenes! Nekem nincs ilyen jó mérőmikim, de tényleg ilyen lehet. Beszéd búgása határeset.
A gond, hogy analóg AUX-on csatlakoztatva elnémul, ha a hangerő alacsony. Ez baromi idegesítő, főleg oprendszeres hangerőszabályozás mellett. Pedig még a földhurok is megoldható, ha külön tápot kap, nem a PC USB-jét.Blitzwolf BW-AS2 BT hangszóró. Ááá, igen, a blicvolf csoda! Kicsi, remélhetőleg ez nem némul el, és talán az alapzaja is tűrhető.
Pfff. Hát most mit mondjak erre? A felsőbasszust EQ-val kiszedem, és elég szép mélyre lemegy azért. Közepet kicsit egyenesítem. 2 - meg 3 kHz-nél gyönyörű az a rezonancia meg a kioltás, EQ-val se szedem ki. Magasat nagyon nem kell piszkálni, úgyse lesz jobb egy ilyen szélessávú hangszórótól.
THD mérést nem találtam, talán jobb is mindenkinek, ha nem látjuk.Na, mit gondoltok, hogyan tovább?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest