- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz
FistXL #56131 üzenetére
Így már érthető, hardveresen ezt kábellel nem tudod megoldani, csak aktív szétosztással.
Mondjuk egyébként sem jó módszer, csak addig amíg az oprendszerből állítod a hangerőt is, hiszen különben az aktív hangdobozod hangerőgombjának állítása után a sub-on is állítanod kell, h változatlan maradjon az arányuk.
-
Watchdog
aktív tag
válasz
FistXL #56134 üzenetére
Üdv!
Realtek hangchip + Realtek driver esetén: 5.1 üzemmódot kell beállítani, a center és hátsó sugárzók mellől kivenni a pipát (2.1-nél nem kell). A sub addig nem fog sztereó forrásnál szólni, amíg a "bass management" opciót ki nem választod. Onnantól 2.1 üzemben a bal-jobb csatornából kapja a kikevert jelet. Nem a teljes sávot, csak 60 Hz alatt (bedrótozott feature...). A bal-jobb szatellitek ilyenkor 60 Hz feletti jelet kapnak. A "bass management" esetén kikapcsolhatatlan a szoftveres keresztváltó. -
válasz
FistXL #56130 üzenetére
De tud, pont ez a lényege, hogy 2.0-ból csinál 2.1-et. Meg ha nem tud, akkor hogy lesz borzasztó a keresztváltás? Amit meg pont lehetett állítani, ha jól emlékszem 50 Hz a minimum. Egy Genius 1250B-nél mondjuk az már kevés is, kb 80 Hz lehet a minimum, mert az a hangfal 60-70 Hz alá úgysem megy.
-
válasz
FistXL #56125 üzenetére
"Ez az egész mesterkedés arra lett volna jó, hogy egy subot dugjak a gépbe, de a trágya Windows hangkezelés miatt csak így lehetett volna megoldani hogy ne csak az egyik hangfallal szóljon a sub."
5.1 / 7.1 hangkártyád van, 3+ jack kimenettel? Mert a Windows képes arra, hogy 2.1-et csináljon a sztereóból, szoftveresen testreszabható keresztváltással. Legalábbis anno 10-15 éve csináltam ilyet, még XP-vel.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
FistXL #56127 üzenetére
Nem egészen világos nekem, pontosan mit szeretnél, de az ilyen közösítés csak arra lenne jó, h monóban szóljon egy hangszórópár (azaz "mindkét csatornán mindkét oldal" - amit eredetileg írtál). Sok értelme mondjuk nincs, csak speciális környezetben, ha vmi effekt csak az egyik csatornán szólna, egyébként kell a sztereó.
-
FistXL
senior tag
válasz
FistXL #56124 üzenetére
Sajnos valami el lett rontva. Lehet, hogy említenem kellett volna, hogy ahova ezt jack-kal beszerettem volna dugni, az egy jackba dugott jack splitter (egy jackból csinál kettőt bal és jobb oldalt megtartva mindkét kimeneten) aminek a másik kimenetén van egy sztereó hangfalpár. Ez az egész mesterkedés arra lett volna jó, hogy egy subot dugjak a gépbe, de a trágya Windows hangkezelés miatt csak így lehetett volna megoldani hogy ne csak az egyik hangfallal szóljon a sub.
Végül is működik a dolog, de van egy gond: amint bedugom magát a képen látható kábelt (úgy hogy hangszóró nincs rá dugva) a splitter másik oldalán lévő hangfalpárnak sokkal rosszabb, erőtlenebb lesz a hangja. Ezzel lehet kezdeni valamit?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
FistXL #56118 üzenetére
A legegyszerűbb, ha veszel egy 3.5-es lengő sztereó jack dugót, levágod az eredetit a kábelről, és monóban kötöd be: a hegy és a gyűrű kivezetése össze legyen forrasztva egymással, és oda menjen a fehér és a piros kábel is.
Mono dugó (vagy pl. mono jack hosszabbító) sajnos nem megoldás, mert a kiosztásból láthatóan az a jobb oldali csatornát nem tartalmazza, azt rövidre zárja (mert azon nincs a gyűrűs rész, ott végig a test van)
-
válasz
FistXL #52790 üzenetére
én vettem egy jbl104-et. először mikor meghallottam majdnem elsírtam magam annyira másképp szólt és nem tudtam, hogy ez most jó vagy sem. elötte egy bluedio bluetooth hangszórót használtam. ritka szar, de a monitorhangszóróknál sokkal jobb volt.
mostanra - kb 2 hét - viszont úgy megszoktam, hogy nem adnám semmiért. van végre tér és még extra hangerő is pedig csak a gyári összeállításban használom. / piros-fekete összekötő-hangszórókábel. gyári tyúkbél jack-rca összekötő, alaplapi hangkimenet/ 97 eurót nekem nagyon megért.
lehet megszokod te is a tiédet. rá kell hangolni a füled. -
válasz
FistXL #52790 üzenetére
Húzd el faltól, ha a sok a basszus és nagyon hüppög. Mást nem tudsz tenni sajnos. Vagy most pont hogy kevés a basszus? Vagy wat?
A hangfal alja gyárilag is 49 Hz -3 dB-nél, szóval sokat ne várj, egy 5" az ennyi tud.
Valószínűleg a függőny is segít a hangban, habár jó lenne ha a hangfalak mögött is lenne valami kis csillapítás (párna, pléd, falvédő, bármi), azzal tudod javítani a közép és magastartományt.
-
FistXL
senior tag
válasz
FistXL #52789 üzenetére
Lehet, hogy elhamarkodottan írtam ezt, mert hallgattam egy órán át folyamatosan mindent, és egész jó, hozzá is szokott a fülem
Messze nem olyan hepehupás mint volt a szoba közepén, a most fennálló basszusban levő hangerőkülönbség meg betudható annak, hogy ez egy belépőszintű cucc. Ha basszusban nem is volt az áthelyezés olyan nagy előrelépés, minden más tartományban igen. Sokkal tisztábban szól, kevésbé visszhangzik, az egyébkénti magaskiemelés is jóval visszafogottabb lett. Nem olyan, mintha három méterről szólna minden tartomány. Még azt a polcot jobb oldalról leszedem, meg a nyomtatónak keresek egy értelmesebb helyet (vagy a másik sarokba szerzek egy állványt a pc-hez) és kimaxoltam szerintem amit ebből a szobából akusztikailag ki lehetett hozni. -
válasz
FistXL #52776 üzenetére
Nem, félreérthetően írtam. Meg most látom, hogy ez nem kép, hanem egy videó.
Az alapján egyértelmű: tedd a radiátor elé az asztalt és a hangfalakat, s az elé ülj. Úgy biztos lesz mély, habár lehet túlságosan döngeni fog. Utóbbi orvoslására 20-30 cm-t kijebb kell húzni az asztalt, vagy legalábbis a hangfalakat.
-
FistXL
senior tag
válasz
FistXL #52776 üzenetére
Vagy annyira ne tegyem be a sarokba? a térelválasztó alatti fal befolyásol valamit a hangban? esetleg az ággyal szembeni oldalon - ahol a távcső van - jobb lenne oldalirányosan átpakolni a setupot? De egyébként az sem probléma, ha az ablakot nem lehet teljesen kinyitni, nekem elég ha bukóra nyílik, ha a radiátor előtt is megfelelő lenne akusztikailag - helyileg a legjobb ott lenne, de most a hang az elsődleges, szóval csak ezért mondom, de nem ragaszkodok hozzá.
-
válasz
FistXL #52773 üzenetére
Oldalirányban legyen a szoba közepén settup, de hosszában ne, legalábbis se a hangfalak, se te ne ülj középen, mert akkor tényleg kb nulla basszus lesz. Hosszában akár rá is lehet tolni a hangfalakat a falra, pontosabban 5 cm azért maradjon. Érdemes azt próbálgatni, hogy a hangfalak hátulja 5-50 cm között van a faltól. Ugye minél közelebb van a falhoz, annál több a basszus, minél távolabb, annál jobb (kevésbé döng) a basszus. Ezt még lehet kombinálni azzal is, hogy te milyen távol ülsz a hangfalaktól. De ez max a szoba kb 40%-nál legyen, közelebb a közepéhez már nem lesz mély, mert akusztikailag kioltódik.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
FistXL #51836 üzenetére
2 db Genius 1250B van a családban, az enyémet pl. éjszakára sem szoktam kikapcsolni mert nem zúg nem búg akkora meg minek? 10 éves mind a kettő sokat volt használva tökéletesen állapotban vannak. Az ezeknél drágább Logitech z323 2 év használat után a mélynyomó zörög bizonyos frekvenciákon, és a minőségérzet is sokkal rosszabb volt, örültem hogy megszabadultam tőle, elég sok típushibás darab is volt recsegésekkel.
-
válasz
FistXL #51782 üzenetére
Átlag Józsi meg amúgy sem költ többet ezekre, szóval inkább ez, mint valami puffogó vacak.
Hatalmas szöveg, de van benne igazság. Dübörögjön meg cincogjon, a többi meg a légüres térben, mely nem vezeti a hangot, a Shadows vagy a M.Oldfield gitárszólói elvesznek az űr csendjében. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
FistXL #51770 üzenetére
De hát olyan ,nem?
Igény szerint sem vennék ilyen cuccokat ,tudjuk hogy a 2.1 nem az ajánlott kategória ,de azért a Creative/Logitech már komoly dolgokat tett le az asztalra ,míg a Genius a Józsefvárosi kínai piac gagyi műszaki cikkein jelenhetett meg feliratként ,szívesen rájuk írták volna inkább hogy: Sony ,Panasonic ,Technics ,csak hát mikor jöttek a vámosok még nagyobb lett volna a baj.
Ez idő alatt (legalább 20 éve) ,szépen sorra feljött pár ultra gagyi gyártó ,mint a Wink cipők ,stb. ,már saját márka boltjuk is van.Én egy szakmai fórumban ezeket a gagyi cuccokat kilőném ,de hát nem én vagyok ebben a felelős ,meg nem is lenne türelmem az ilyeneket moderálni.
-
válasz
FistXL #51210 üzenetére
Nem lesz attól semmi baja. Abból lehet gond, hogy ha behorpasztod. A selyemdómoknál ezt viszonylag könnyű megcsinálni. Én amikor először hozzáértam a Rokit 10-3 G3 csipogójához, én is majdnem összeszartam magam, hogy ezmiez. Nagyon puha, habár ha csak picit nyomod meg akkor visszahorpad, azaz visszaveszi az eredeti alakját. Nyilván azt nem próbáltam ki, hogy mennyire kell megnyomni, hogy úgy maradjon.
-
spidersoft
senior tag
válasz
FistXL #50689 üzenetére
Nem jól írtam... de az elején írtam is, hogy ez jóval lejjebb megy. Szóval a microlab éledezik olyan 30-32Hz környékén (alatta csak valami más frekis kulimász jön belőle, bár ez lehet, hogy a hangvezérlő hibája), onnan felfut szépen, aztán jön a lyuk. A genius szólni olyan 35-38Hz környékén kezd... szóval ott kezdem meghallani alacsony hangerővel azt a frekit, amit ráküldtem. Nyilván a geniusból nem jön a többi hanggal azonos hangerejű 50Hz, de attól még jön belőle
Egy sweepnél azért lehet hallani, pláne egy kromatikus tone generator proginál. De itt most nem ez volt a bajom, hanem az, hogy elég durva csillapítás van a hangképben. A geniusban nincs lyuk 55-80Hz között, emezzel meg van. Elég sok, ha az aimp hangerőállítókáját veszem alapul, akkor olyan 30%-nyi. Szóval ha megy a sweep, akkor 55-58Hz környékén mintha 4-5Hz-nyi sweep alatt lehúztam volna a hangerő potit 70%-ra, utána meg 80Hz környékén vissza... A basszus hangszerek meg pont ott akarnak szólni, csak valahogy nem tudnak szegények... nem hallgatok effélét, de próbából ráküldtem pár extreme bass nótát: aminek alacsony frekis mélye volt, az berázta az ablakot, aminek meg magasabb frekis teltebb mélyei voltak, az meg a geniuson szólt sokkal több basszussal.
-
Bl@tty
tag
válasz
FistXL #50409 üzenetére
Csak egy laikus ötlet, bár szerintem logikus...
Fordított hangerő beállításokkal nem próbáltad még? Ha a hangszóró hangereje maxon van, nem csoda, hogy minden zavaró hangot, amit a saját elektronikája össze tud szedni, azt ennyire hallod... Hiszen azt is max hangerőn tolja magából, akár jön a forrásból valami hang, akár nem.
Mindenhol azt írják az okosabbak, hogy a Win hangerő legyen mindig maxon, ne a hangszóró.. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
FistXL #50416 üzenetére
Ha vannak olyan méltányosak a boltban és te is meg tudod tenni hogy elmész ,van a raktáron legalább 2db pár még készleten ,helyszínen végig tudod próbálgatni őket ,szerencsével kifogsz 2db hibátlan darabot és haza mész boldogan megspórolva 35-40k t ,de mellé ajánlott egy feszültség védelemmel ellátott elosztó ,hangkártya ,na meg a 3,5 es jack műtéti kísérletek mellőzése.
Vagy alább adod egy picit és választasz vlmi multimédiás cucc ot.
Nem kell se hangkártya ,se elosztó ,és még a jelenlegi kábelednek is hasznát veszed.
Több ötletem nincs. -
FistXL
senior tag
válasz
FistXL #50412 üzenetére
Márpedig muszáj lesz cserélni, mert bárhogyan cserélem a hangszórókat, elviselhetetlenül hangosan ciceregnek ( a propellerhang csak a kisebb gond )
2 hónapja át kellett rendezni a házat, így a routernek ide kellett kerülnie. most(csütörtök óta) pedig a kábelek miatt más irányban áll, pont úgy, hogy a jobb hangszórót zavarja. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
FistXL #50387 üzenetére
Ha teheted vidd vissza és válassz más hangfal párt...
Edifer vagy Microlab való neked ,Tannoy alá kell hangkártya és normális kábel (XLR vagy nagy Jack) ,van egy olyan érzésem azzal ultra gyagyi kábellel és az alaplapi hangkártyával haza vágtad az egész rendszert ,imádkozz hogy vissza vegyék.
Már leírtam pár napja mit tegyél ,de te azóta is csak szerencsétlenkedel vele (vicc kategória amit leművelsz) ,mint ha falnak beszélnénk ,több jó tanácsot nem tudok adni.
-
válasz
FistXL #50383 üzenetére
Tehát akkor mégsem az egyik hangfal hibás, hanem a jobb oldalra tett? Nem úgy volt, hogy megcserélve is ugyanaz a helyzet? Tehát hogy csak a hangfalakat cseréled meg, baloldali a jobb oldalra kerül és fordítva, kábelek, minden marad.
Router simán lehet. Illetve powerline is.
-
válasz
FistXL #50356 üzenetére
Akkor lehet valami rezeg a hangszóróban. Pl lekötött kábel nincs lekötve, s rezeg, ilyesmi. Maga portzaj egyrészt elkerülhetetlen, és csak úgy lehet más, ha maga a port kialakítása más vagy valami belekerült a hangfal dobozába, ami nem oda való, s a levegő útjában van.
-
válasz
FistXL #50349 üzenetére
Nagy valószínűséggel az akusztika okozza az eltérő hangszínt. Az jobb oldalinál a felharmonikus torzítást vagy a portzaj hangját erősíti a szobaakusztika, ezért öblösebb hangja van. Cseréld meg a két hangfalat, szerintem akkor is a jobb oldalon lévőnek lesz erősebb a hangja.
Az meg mindegy, hogy windows-ban csak negyed hangerőnek tűnik a % alapján. A hangfal vége nem a 100%-nál van, hanem alatta (vagy felette, ha túl alacsony a hangkártya jelszintje) valahol, de ez függ attól is, hogy mit hallgatsz. Tehát pl egy mélyorientált szám esetén már jóval hamarabb el fogod érni a határt. Ha meg csak 50 Hz-et nyomsz ki a hangfalon, akkor végképp, arányaiban kb jó ha fele akkora hangerőszintet kibír, de inkább kevesebbet.
A mélyorientált számoknál ezeknél a hangfalaknál a membrán-kilengésre érdemes figyelni, mivel ilyenkor elsősorban nem teljesítmény limitál, hanem a mechanika. Ugyanis oktávonként lefelé menve 4x (!) akkorát kell kilengenie a membránnak ugyanakkora teljesítményhez (~hangerőhöz). Azaz pl ha X 200 Hz-nél 1 mm-t leng ki, akkor 100 Hz-en 4-et, 50 Hz-en pedig már 16 mm-t, 25 Hz-en pedig 64 mm-t (!) azonos teljesítmény (~hangerő) mellett. Ezért túl nagy hangerőn nem leég a hangszóró, hanem a membrán túl nagyot leng, s ettől leszakadhat a széle illetve megsérülhet a lengőcséve.
-
válasz
FistXL #50333 üzenetére
Ez teljesen normális, semmi baja nincs, minden reflexes hangfal ilyen. Ezt "propellerhang" jelenséget port noise-nak hívják, vagy magyarul portzajnak. Tehát a reflexcső csinálja, mert túl van terhelve, nem ennyi levegő megmozgatására van kitalálva. Minden reflexes hangfal ilyen hangot ad ki, ha egy nagyon alacsony frekvenciát túl hangosan akarsz vele megszólaltatni.
Nem kell csinálni vele semmit, nem rontja el a hangfalat, csak ugye rossz hallgatni. És ne tömd be a lukat, mint a fenti videós.
A megoldás az, hogy ne tekerd fel annyira a hangerőt vagy ne hallgass olyan számokat, melyeknél ilyen mély hangok vannak. Vagy vegyél nagyobb hangfalat, de egy hangerőszint felett az is csinálni fogja ezt a "propellerhangot". Ez minden reflexes hangfal jellemzője.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
FistXL #50342 üzenetére
Na ,akkor még is csak a 3,5 es jel adta az igazi zajt.
Nálam is volt ilyen példány ,csak kicseréltettem ,viszont nem szándékosan mert meg tudtam ezt a részét is oldani ,több hangfalt elhoztam kipróbálni mire vissza sírtam az 502 es varázsát ,csodámra búgás mentes párt fogtam ki.
Külső hangkártyával csak a sziszegés marad ,és amúgy sem kell ezeket max. ra csavarni hátul ,elég épp hogy háromnegyedig ,így szinte a sziszegésből sem fogsz sokat hallani. -
keménygödör
tag
válasz
FistXL #50331 üzenetére
És látom nem csak 6.3-as mono bemeneteket használod, hanem a 3.5 monitor linket is. Más zenével gondolom ugyanezen beállítások mellet nincs torzításos hang? Lossles forrásból szólt ez a szám, 0 digitális eq nélkül? (Ha meglesz a pénz sokat segít majd az interfész és lesz rendes hangerő szabályzásod is.)
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
FistXL #50318 üzenetére
Ezt most direkt meghallgattam ,nagyon szépen szólnak rajta ,jó kis alap.
Amire te gondolsz az a nagyon alacsony mély frekvencia ami tüdőn csap finoman fogalmazva ,valóban azt sajnos nem tudja kitolni az 5 colos membrán ,de szinte egyik 5 colos monitor sem képes erre.
Nekem erre be van tolva aránytalanul oldalra egy bitang régi japán hifi kotyvalék ,nekem ezeket az ütéseket ők hajtják végre szinte az egész szobában.Panasonic AK630 + 2db Sony SS-RX707 (mély/közép) + 2db Sony SS-MS7 (magas)
és még mehetne rá egy subb ,de már így is sok ez egy társasházban... -
válasz
FistXL #50318 üzenetére
Ehhez a számhoz 8" kell, és a legmélyebb hangot is csak éppen tudja. A bassline gyakorlatilag A#1, F1, D#1, kis cifrázással (F2, A#2). Ez 58 Hz, 43 Hz, 39 Hz (illetve 87 Hz, 116 Hz). A fő hármasból egy 5" csak az elsőt tudja, egy 6.5" erőlködve talán a másodikat is, egy (jobb) 8" pedig mindet.
Membrán hang alatt esetleg talán a harmonikus torzítást érted? Mert ugye minél mélyebb (illetve hangosabb) a hang, annál nagyobb a harmonikus torzítás, ha már a határon van (vagy azután). A szélzaj meg a reflexcsőből szokott jönni, nagy hangerőn. Ezektől egyébként nem elsz baja a hangfalnak. A probléma ott kezdődik ha ilyen daráló hangot hallasz, azaz ún. "bottom out" van, amire nem tudok magyar szót. De ez már káros, mert ugye azt hallani, hogy a lengőcséve túlleng és ledarálja magát.
-
-
válasz
FistXL #50058 üzenetére
Jaa. Hát stúdió monitort lehetséges alaplapi vagy más úgymond "sima" hangkártyáról használni, csak ezeknek a kimenete nem stúdió monitorhoz való, ezért simán lehet alapzajos. Ha meg földhurok okozta ciripelő zaj van, akkor cseszheted. Továbbá nincs hangerőszabályzód, s pl az X-Fi HD USB nem jó, mert annak a hangerőszabályzója is csak a Windows hangerőszabályzóját állítja, az meg ugye egyrészt bitveszteséget okoz, másrészt nagyon nem praktikus.
A stúdiómonitorokon gyakorlatilag csak végfok van, ezért kifejezetten érzékenyek arra, hogy miről hajtod őket. Ezért kell egy hozzájuk való, rendes audio interfész előfoknak, mint pl a Tascam 2x2.
-
sphe
senior tag
válasz
FistXL #50021 üzenetére
Javítok: ha nem pont irányodba szól, akkor esik szét pár hangfal.
Én nem általánosítanék, hogy ami drága, az sztereó-kényes, nincs hozzá elég saját felhasználásban történt sokrétű tapasztalat, hogy ezt ki lehessen megalapozottan jelenteni. Ráadásul az általad megírt árkategória fölött bőven vannak hangszórók (JBL, Tannoyok, Eris E5, E5xt ...), melyeket eleve úgy terveztek, hogy ne csak egy szűk irányból szóljon jól. Tehát bár megértem hogy mit akartál (volna) kihozni, csak véleményed nem valós.
még az általad vásárolt Tannoy sweet spotja is szélesnek számít.
Úgy tűnik nekem, hogy szubjektív dolgokkal próbálod alátámasztani a magadét. Hidd el, hogy jó füllel jól választottál és nagyon jó az a Tannoy is!
-
slett27
addikt
válasz
FistXL #49913 üzenetére
Még egy gondolat zoiDB fórumtárstól érdemes átgondolni. Nem szakmailag megalapozott, Ő szerintem az átlag felhasználókhoz szól :
"...3, hangfal topik: kene vmi, sok basszussal, netan magyar garival. Logitechet ne vegyel, gagyibovliszarfos, az alkatreszek annyi nem ernek, mint egy marek tyukszar, Edifier R1900, a paraszt megveszi es nez ki a fejebol egy hetig, h nincs basszus az uj Tiesto trackben, pedig az A38-on hogy luktetett elozo heten. Pedig a tuba de gyonyoruen szol rajta. Ja, pistike asse tujja mijaza tuba?!
Erted mirol beszelek?
Aztan akkor johet a tamadas, milyen hulye f.sz vagyok, meg mit pofazok.
Dongetni kell vmi szar? Logitech. Jovanaz. Majd ha maskepp gondolja, beprobal egy ajanlottat es tud kulonbseget tenni."
Ő valamiért eltűnt innen a fórumból. -
PuMbA
titán
válasz
FistXL #49921 üzenetére
Az a hangfal minősége vagy a helység akusztikája miatt volt, mert a basszus minél mélyebb annál búgósabb, majd pedig morajlósabb lesz, hiszen a legalacsonyabb frekvenciák az ilyenek. Az ütős basszus 100-200Hz között van. Tudok berakni példákat erre, mert régen néztem különböző számoknál, hogy milyen hangzású basszus körülbelül milyen frekvencián van.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
FistXL #49908 üzenetére
Az biztos ,hogy Tannoy tudja azt ,hogyan kell életre kelteni a jó minőségű zenéket ,magas tartomány szinte körbe veszi az egész teret ,ha be raksz pl. egy minőségi Rock zenét olyan ,mint ha a színpad és a zenekar előtted lenne ,nem hiába az Angol egyik arany gyártója ,ezért szerettem bele én is ,és majd azt veszed észre hogy nem kopik a hangzás ,napról-napra ,évről-évre csak szebben fognak szólni ,számomra is itt kezdődik az élmény.
Adam Audio k is nagyon minőségi darabok ,gyönyörűen kidolgozott munka aminek köszönhető a minőségi hangzás. Mély tartományban biztosan jobb egy hangyányit ,magas tartomány meg lineárisan egyenletes ,nála minden magas hang egy arányra van belőve ,részemről ők is kimondottan tudják ,hogyan kell jó hangfalat gyártani. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
FistXL #49888 üzenetére
Én füleim alapján a JBL tompán szól aránylag ,nála az MR524 is jobb.
Az Adam Audio olcsó 5 colos studio monitorok királya ,jobban szólnak mint a Tannoy (vagy ha nem is tűnik fel ,de szólnak úgy minimum) és semmilyen búgásuk/bajuk nincs ,de őket nem is tudtad volna megoldani 100k ból. -
-
sphe
senior tag
válasz
FistXL #49887 üzenetére
Amit leírtál nem hasznos, de most ezzel 4 logikai kontextusi hiba van. Near field *entry level* monitorokról linkelt fórumtárs, tök más árkategóriából, egy üzletben egy alkalommal hallgattad nagytesókat (használt Tannoy 502t ráadásul, be nem járatott hangfalakkal összevetve) és ezt említenéd tapasztalatnak, a nearfield entry monitorok közül egyet sem hallgattál.
Nagyon informatív a hozzászólásod amúgy, és sokat mond abban az ár és méret kategóriában. 5colos méretben lehet én is tannoyt vennék tv mellé, de vissza is vinném, mert engem megbolondít a sistergés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest