Aktív témák

• djozsi
    senior tag
    válasz picur220 üzenetére #403

Kötekedés ON
    Hivatalos ajánlások százai szólnak arról, hogy ezt érdemes megcsinálni.
    Ha nincs harag én inkább azoknak hiszek.

Ez az "árt az aksinak, ha üresen áll" dolog persze igaz, de túlzás erre hivatkozni. Egyrészt pont ugyan annyira árt neki, mint az, ha teli áll úgy pedig sokaknak van szerintem elég sokat, mégse megy tönkre, valójában manapság sokkal hamarabb cserélünk telefont, minthogy az aksi tönkremenne. Az optimális eset amúgy a körülbelül 50%os töltöttség. Másrészt nem hetekig kell üresen hagyni, hanem 5 órára.
    Szerinted tényleg reális az, hogy egy olyan technológiát tesznek minden telepről működő készülékbe, ami attól, hogy lemerülve marad pár órára máris érzékelhetően károsodik?

Nem optimális az aksinak a szobahőmérséklet se, mégse hiszem, hogy bárki is a hűtőbe tenné estére a mobilját, laptopját...

Macbookom több, mint 2 éves, 2 havonta meg szoktam csinálni ezt a "kalibrálást", a gyárihoz képest 97%os az akkumulátor állapota jelenleg...

Iphone-om nem sokáig volt, arról nem tudok nyilatkozni, de a nokia telefonom talán 5 vagy 6 éves lehet, azt is kalibrálom maximum 3-4 havonta, fentebb írtam, hogy hetente töltöm, de úgy, hogy legalább negyede töltöttséget még jelezni szokott olyankor.

A töltéskijelzés működésére valami forrás? Csak mert megint azt tudom mondani, rengeteg hivatalos forrás írja, hogy az általam leírt folyamat segíti a helyes működését, ezzel szemben Te itt azt állítod, hogy nem, ami számomra kevés.
    Ráadásul simán tapasztalni lehet, hogy egy idő után túl sokáig jelzi magát a nokia maximális töltöttségűnek, aztán hirtelen leszalad, de a kalibrálás segít rajta. Én legalábbis ezt tapasztalom.

Nem állítom, hogy csodát művel, de pontosabbá teszi a visszajelzést és abban egyáltalán nem hiszek, hogy károsítaná az akkumulátort.
    Nem hiába nem azt adják meg élettartamnál, hogy "120 órán át lehet üres" hanem álralában azt, hogy mondjuk "2000 loadcycle-t bír ki".

Aktív témák