Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danecay
addikt
Mi még a 13.0.1.0-t várjuk az EEA-s készülékre
-
steele80
senior tag
Sziasztok! Van hír arról, hogy mikor kapjuk az android 12 frissítést OTA-n? Vagy legalább valami biztonsági frissítés várható-e?
-
Exian
addikt
Köszi a tippet, ezt még megnézem majd. Bár a SIM az nagy valószínűséggel le van tiltva, tehát inaktív, ilyenkor nem tudom, hogy egyáltalán bármi kezdhető e vele. Egy próbát azért megér, köszi!
Örülnénk, ha visszakerühetne a tulajdonosához. Egy gyakorlatilag teljesen új, karcmentes készülékről van szó. Megfuttattuk már egy pár Facebookos "találtam" csoportban, de nem jelentkezett senki. Nehezíti a dolgot, hogy én csak helyi csoportokba tudtam felrakni, ám jó eséllyel nem is helyi az illető, mert egy szállásadó kollégium mellett volt találva a telefon, ahol pont abban az időszakban egy rendezvény miatt több tíz vagy akár száz (vidéki) gyereket és szüleiket szállásoltak el.
Egyébként nem most volt találva a telefon, csak most kértek meg engem, hogy foglalkozzak vele ismét. Már nyár eleje óta várt a gazdájára az említett szállásadó portáján, most szóltak, hogy még mindig ott van, nem jelentkeztek érte, meg is lepett a dolog. De ők sem akarják már tovább tárolgatni.
-
crok
nagyúr
A SIM-et ha beteszed egy Android készülékbe és a SIM maga nem kér PIN-t akkor ha tényleg Telekom-os akkor ilyenkor még annyit azért meg szokott a SIM mondani hogy mi a telefonszáma amit a menüben is meg tudsz nézni (régen ment, Beállítások -> SIM -> SIM info).
Meg ha átteszed a SIM-et akkor a SIM-re mentett SMS-eket / kontaktokat még érdemes lehet megnézni hogy vannak-e mert az még esetleg segíthet.. -
Exian
addikt
válasz
Ferrari fan #8709 üzenetére
Jah valószínűleg ez lesz (rendőrség). Szolgáltatótól megkérdeztem, várom a választ jelenleg, bár az sem 100%-ig biztos, hogy jó a tippem, nincs semmi szolgáltatói jelölés a SIM-en, csak egy sorozatszám. De én Telekomosnak gondolom, azok szoktak ilyen sima fehérek lenni, kóddal a hátukon.
-
Ferrari fan
tag
Helyi rendőrségre bevinném, hogy találtam a telefont. Bármi más próbálkozással csak magadnak keresed a bajt, főleg pl ha lopott a készülék és folyamatban van már az ügy, mert a tulaj megtette a feljelentést ismeretlen tettes ellen.
Vagy még egy megoldás, a SIM kártya alapján egyértelmű ki a szolgáltató, ő hozzájuk bevinni a helyi boltjukba, hogy találtad a készüléket és ők eljuttatják a tulajhoz, a SIM alajpán tudni fogják ki az szerintem, max azt mondják menjél a rendőrségre. -
Exian
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy: van egy talált készülék (Note 9 Pro). A SIM kártya inaktív (gondolom letiltotta gyorsan a gazdája, így persze ő maga sem tudja hívni, hogy keresi), a rendszer pedig PIN kóddal védett, tehát nem tudunk belépni, hogy a névjegyzékből tudjunk keresni valakit, mondjuk ismerőst, családtagot, akit tudnánk értesíteni vagy mondjuk egy Google fiók email címet sem tudunk így kilesni, amire tudnánk írni.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Nem értek a Xiaomi-k lelkivilágához, nem tudom, hogy van e esetleg olyan program PC-re, amivel mondjuk a névjegyzék láthatóvá válna vagy legalább egy bármilyen társított fiók cím USB-s csatlakoztatás után anélkül, hogy a rendszerbe belépnénk a telefonon.
Van valami tippetek, javaslatotok, hogy mit tudnék tenni?
Köszönöm!
-
ktomcat
senior tag
Egyelőre az lett a megoldás hogy maradtam a meglévő kombómnál, csak rá kellett jöjjek egy pár dologra:
- az alaplap elhalálozás előtt nem kellett volna a legfrissebb MIUI 13as fastboot romot feltennem az újratelepítésnél, ettől volt az Andrioid Autos "szemcsés" képátvitel (illetve még kitudja mit okozott)
- a persistből is a régebbit kellett feltennem és így szűntek meg a random rebootok (miután megjavult a proximity) teljesenÚgyhogy egyelőre az új miui fastbootját kihagyom, amíg nem jönnek ki az erre épülő romok
-
ktomcat
senior tag
Lehet off, de ha olyan romot teszek fel ahol nincs benne a hívásoknál az hogy felvételkor rezeg / hívás végénél is funkció azt valahogy bele tudom építeni?
-
Mikisys
őstag
válasz
Mikisys #8657 üzenetére
Nem a SIM kártyára ment, hanem a Google-ba, és onnan már látható a névjegyzékben is. Rájöttem, nehezen, mert ez sehol nincs leírva!
Eleinte a pár számot pedig simán mentette a SIM-re, de valamit a szolgáltató változtathatott, ami ezt eredményezi. Viszont így sokkal több és hosszú nevet, címet telefonszámot be lehet írni.
Üdv! -
ktomcat
senior tag
-
crok
nagyúr
válasz
Chriss76 #8689 üzenetére
"Napokban lett használva fülhallgató, nem tudom az befolyásolta-e, ki be-húzom azzal működik rendesen." -- ha a mikrofon se megy ugyanígy (tehát csak kihangosítva hallanak téged is..) akkor igen, vagy szervíz vagy kipiszkálod magadnak. Valószínűleg akkor be van ragadva az aljzatban a kapcsoló amivel azt érzékeli hogy van-e benne 3.5mm jack dugóval valami.
Dugj be egy headset-et párszor, akár ugyanazt amit használtál előtte vagy akár másikat, ki-be-ki-be. Fültisztítós módszer: fültisztító pálcika vatta részének nagy részét eltávolítva a végét bele kell nyomni a jack aljzatba óvatosan majd tisztító mozdulatokat tenni. Illusztrációk [1] [2]
-
Chriss76
csendes tag
Sziasztok!
A beszélgetési hangszóró egyik napról a másikra nem megy és csak kihangosítva lehet telefonálni. A kis fehér led villog a rácsba.
Utána olvastam itt, kis fogkefével tisztítottam a rácsot, a hangszóró tisztító menüt is próbáltam, de semmi. Napokban lett használva fülhallgató, nem tudom az befolyásolta-e, ki be-húzom azzal működik rendesen.
Marad a szerviz, vagy van még valami otthoni praktika? -
crok
nagyúr
válasz
ktomcat #8687 üzenetére
Ennyire nem kell tragikusan felfogni
Pl. MIXM-re rázárható az EUXM. De ugye IMEI alapján nem azzal lett eladva, ebből még lehetnek OTA kavarások... A /persist tartalmazza pl. a szenzor init adatokat - a MiFlash / fastboot ROM ugyan tartalmazza DE nem alkalmazza, nem teszi fel a ROM-ban levő script (se a bat, se az sh - viszont az md5 benne van az XML-ben).
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok!
Bő egy hónapja kaptam vissza a telefonomat a szervizből, (új alaplap, zárt bootloader, 10 alapú miui-...). Majd nyitottam és tettem rá egy 12.5.7. fastboot MIXM-et és repült vissza a crdroid. Viszont feltűnt hogy proximity sensor bug-al vagyok megáldva (működik a szenzor csak nem jól--> hívás közben teljesen elsötétül a kijelző, hiába veszem el a fülemtől, bekapcsoló gombbal kell életet lehelni bele, azt pedig kímélni szeretném..). Kalibráló programmal 1 újraindításig működik, utána ugyanúgy elhasal... Olvastam hogy az EUXM esetleg helyrehozza a dolgot, de tiszta telepítést nem akartam így csak feldobtam a 13.0.1. EUXM firmware-t, hátha. Frissült, de a probléma nem oldódott meg. Van erre valami "fájdalommentes" (=clean install nélküli) megoldás?
-
däniel
tag
Sziasztok.
Egy tapasztalatot írnék le most nektek, hátha hasznos lesz valakinek.
Nem tetszett a telefon lassúsága miatt a MIUI13, ezért úgy döntöttem hogy visszaváltok 12-re. Letöltöttem a legutolsó 12-es global romot, majd fastboot-ból felraktam. Ezután a telefon funkciók nem működtek, hiába ismerte fel a telefon hálózatot, nem tudtam hívást indítani, és az sms-ek sem érkeztek meg. Ezután próbáltam visszatérni 13-ra majd megint 12-re illetve próbáltam a xiaomi.eu féle 12, 13-as romokat is.
A xiaomi.eu fórumon találtam meg erre a megoldást. A 12-es rom mellé a 13-as firmware-t kell feltenni, és újramenni fog az okostelefon telefon funkciója.
Én az alábbi linkről szedtem le TWRP flashelhető formában a firmware csomagot és OrangeFox TWRP-vel raktam fel: [link]
-
laracroft
senior tag
Sziasztok
Szóval igen frissült "végre" az Indonéz rom is 13-ra....
Azóta az autómban a Spotify akadozva adagolja a muzsikát. Olyan mintha pufferelési gondja lenne a bluetooth-nak, kb 10 mp-ként megakad 2 mp-re.
Kapcsolgattam az AAC-t de semmi változás.
Ráadásul, következő induláskor már csatlakozni sem tud, csak ha törlöm és újra ismertetem. Nálatok nincs ilyen problem?
Ha visszamennék MIUI12-re van vmi fájdalommentes megoldás (ne kelljen újra belaknom)?
előre is köszi -
peltar
tag
A válasz nem, mindkét opcióra. (Legalábbis ami engem illet.)
Viszont az átnevezgetős móka most sikerült.
Az egyetlen dolog amit máshogy csináltam a múltkori próbálkozáshoz képest, hogy most nem közvetlenül a telefonnal töltöttem le a két ROM-ot, hanem PC-vel, és onnan átmásoltam a megfelelő mappába. Hogy ez miért jelentett különbséget, azt passzolom. -
crok
nagyúr
MIUI V13.0.1.0 SJZMIXM és SJZEUXM még mindig senkinek nem megy fel se manuálisan se OTA-n nem mutatja hogy lenne update? Megint jött info hogy az indonéz ROM frissítés után elvileg több régióra / országra elérhetővé tették..
-
Croft-21
őstag
Töltés közben megjelenik egy üzenet, hogy a biztonsági mentés hiányos - legalább két órán át legyen az eszköz tétlen, töltőre helyezve és wifihez csatlakoztatva. Ki az aki két órán keresztül tölti a mobilját? 🤔 Nekem elég egy óra, max másfél.
-
SzalaiG
addikt
Vajon mennyi a reális ára egy aksicserének?
Hol van megbízható szervíz? -
kanyi51
senior tag
Sziasztok! Sajna beteg vagyok, igy nem tudtam figyelni a telefonomra, valamikor az éjjel csontra kimerült. Ma reggel 7 órakor tettem töltőre, fel is töltött szépen. Bekapcsolom látszólag feláll rendesen, majd újra indul, Ezt vagy 10x eljátszotta, volt olyan is hogy nem működött a képernyő sem, pedig ránézésre minden jól nézett ki. Még ilyen újraindítás nem volt nekem, most kezdjek el félni? MIUI Global 12.5.8 Stabil amit kiír, de elvileg Indonéz rom van rajta. 5letek? köszönöm
-
crok
nagyúr
válasz
gabor_01 #8672 üzenetére
Milyen okostelefont vegyek?
Egyik se s.*r - mind máshogy jó.. lesz ami a pénztárcádnak, lesz ami az idegrendszerednek, csak tudod, olyan mint a vicc, hogy itt van n+2 számú dolog amiből választhatsz de csak n-1 vagy n-2 dolgot választhatsz
-
gabor_01
senior tag
válasz
Viktor0610 #8667 üzenetére
Nálunk meg a repülő mód be-ki okozza a gondot néha.
-
-
crok
nagyúr
válasz
Viktor0610 #8667 üzenetére
Neki mar az se adta ki..
-
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Tegnap egy WI-FI-ről mobilnetre való csatlakozás után (a készülék kéthetente csatlakozik az otthoni wifi-re, amúgy mobilneten van szerte Európában, döntő többségben gond nélküli hálózatra állással) nem kapcsolódott mobilnetre, telefon hálózat látszólag megfelelő volt.
MIUI Global 13.0.1.Stabil (SJZEUXM); Android: 12 SKQ1.211019.001
Próbáltam repülőmódott, nem segített, kézi hálózatválasztás, nem volt hatással rá. Maradt az újraindítás, az helyre tette, igaz kicsit hosszúnak tartottam a bootlogo időtartalmát, de a lényeg, hogy utána mobilnet rendben megjött, s a készülék se mutat gyengeséget.
Csak érdeklődnék, hogy mi lehetet ez a kis megroggyanás?A történet pikantériája, hogy parkolás fizetéséhez kellett volna a net, a közterületes pont csekkolta a parkolót, de látta, hogy rajta vagyok a fizetés indításán, nem is foglalkozott az én autómmal, mondtam páromnak, hogy menjen előre. Addig bűvöltem a telefont, míg a közterületes elment, majd a párom is visszatért, mehettünk tovább (működő mobilnettel)
.
-
-
Mikisys
őstag
válasz
Viktor0610 #8656 üzenetére
Nem sikerül így sem.
Mentéshez a SIM2-őt és a Google-t ajánlja fel, nincs több választási lehetőség. Nagyjából 25-név és telefonszám van beírva, de még néhányat be kellene írnom, hogy ne kelljen a telenfonkönyvemet hurcolni.
Üdv! -
-
Mikisys
őstag
Kedves Mindannyian!
Segítséget kérnék, hogy tudnék nevet, telefonszámot menteni a készülékbe, SIM-kártyára, mert folyton azt írja ki, hogy: "nem sikerült menteni" a nevet, telefonszámot.
Nincs tele, mert remélem azért kb. 100-at meg tudna jegyezni, nem csak 20-30 számot-nevet.
Mi lehet a megoldás?
Üdv! -
HoTaZo
addikt
válasz
pczinder #8651 üzenetére
Azt, hogy mitől van, azt Topikgazdánkra hagynám.
Én is rendszeresen tisztogatás, kb. ekkorra adatmennyiségeket, míg vagy ott vagy az Android szakmai topikban meg nem értetteték velem, hogy felesleges pucolom. Azóta csak hébe-hóba futtatok egy tisztítást és ugyanolyan jól működik a készülék. -
pczinder
tag
Mióta 13 van fent, a tisztító minden nap 500-900 MB törlendő adatot javasol törlésre. A felhasználói szokásaim nem változtak. Mitől lehet ez? Mi van, ha nem törlöm? Van-e ezzel kapcsolatban beállítási lehetőség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest