- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
-
Mobilarena
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTaZo
addikt
válasz pczinder #8651 üzenetére
Azt, hogy mitől van, azt Topikgazdánkra hagynám.
Én is rendszeresen tisztogatás, kb. ekkorra adatmennyiségeket, míg vagy ott vagy az Android szakmai topikban meg nem értetteték velem, hogy felesleges pucolom. Azóta csak hébe-hóba futtatok egy tisztítást és ugyanolyan jól működik a készülék.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
crok
nagyúr
válasz pczinder #8427 üzenetére
A rendszerben nem lehet ilyet csinálni. PC-vel ADB-vel közvetlenü vagy LADB-vel (WebADB-t használva) vagy SetEdit-el (aminek szintén kelleni fog ADB-vel jogot adni) vagy root-al megoldható az alábbiak szerint:
PC-n ADB-vel:
adb shell settings put secure icon_blacklist nfc
visszaállítás (vagyis hogy )adb shell settings put secure icon_blacklist null
LADB-n belül vagy root-al:
settings put secure icon_blacklist nfc
visszaállítás (vagyis hogy )settings put secure icon_blacklist null
SetEdit-el meg jobb felső sarokban a legördülő menüben kiválasztod a
Secure
táblát és megkeresed aicon_blacklist
kulcsot majd az értékét a fentebbiek szerint átírod (NFC ikon letiltása: érték legyennfc
; gyári érték visszaállítása: érték legyennull
). -
Bocy7
csendes tag
-
kanyi51
senior tag
válasz pczinder #6518 üzenetére
De igen az a cél de annyi módosítással hogy nem akarok szarakodni pinnel, de nekem valamiért kell. Tehát ahogy müködik: OffScreen lezár - ujjlenyomat ébreszti a telot, és meg kell adni a pin kódot - igy vagyok a fő képernyőn. Amit szeretnék : ne keljen megadni a pinkódot hanem egyből az ujjlenyomat élesszen fel a fő képernyőre Remélem érthetően írtam. Ja és Novát használok. és nincs root
-
crok
nagyúr
válasz pczinder #5515 üzenetére
Az egy általános üzenet, pont azért kérdeztem rá hogy nem-e csak egy ilyen banális dolog mint a sérült recovery image. A sérült TWRP img - ha még megvan - el tudod juttatni nekem valahogy? Pl. GDrive, Mega.nz, MediaFire, WeTransfer, Tresorit, FileBin, File.io, EasyUpload, GoFile.io, toldacuccot vagy bármi..
-
crok
nagyúr
válasz pczinder #5512 üzenetére
TeamWin Recovery Project (TWRP) by Mauronofrio - ha egyszer hivatalos lesz akkor az igencsak ez lesz.. ha lesz.. egyszer
Pitch Black Recovery Project (PBRP)
OrangeFox (OFOX)
De nézd már meg azt a TWRP img file-t amit letöltöttél.. jártam úgy, hogy a file vagy 0byte-al jött le vagy pl. nem az image volt benne hanem a weboldal ahonnan letöltöttem (tipikusan mobilon letöltve jött ez elő).
-
crok
nagyúr
válasz pczinder #5509 üzenetére
"MiFlash telepítése után a telefon Android Phone-ként jelenik meg" - igen, ez így alapvetően jó ha nincs sárga háromszög.. Innentől - ha már van fastboot akkor - mehet rá az eredetileg is rá való ROM bootloader zárása nélkül, majd a választott custom recovery.. majd a Xiaomi.EU ROM tisztán, ahogy kell, format-al, mindennel. Nem tudom érdemes-e belemenni mostani rendszer "megmentésébe".. pl. vissza lehetne tenni azt a ROM-ot amiről indult a "móka" csak mivel egyszer már boot-oltad az újat (ami viszont egy főverzióval magasabb már) így nem garantálható, hogy a pl. a settings.db elemei jók lesznek-e.. stb..
-
crok
nagyúr
válasz pczinder #5507 üzenetére
Bootloader nyitott, igaz? TWRP/PBRP/OrangeFox volt? Milyen ROM van/volt rajta aminek a frissítése rosszul alakult és pontosan mit és hogyan csináltál? Még mindig a Xiaomi.EU ROM? Ha fastboot-hoz kell driver akkor először is jobb klikk az egyéb Android eszközön és töröld a drivert ha felajánlja (nem emlékszem Win-en ilyenkor van-e mit törölni, linux-on ugye nem kell mert.. mindegy, nem kell) aztán a MiFlash-ben van driver, azt használd hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz pczinder #2379 üzenetére
Ha rábökök a bankkártyára, akkor nekem ott az van, hogy érintsem a telefont a terminálhoz.
De legalább valahogy feltöltötte most a tokent, igaz el is használtam belőle ötöt hirtelen a semmire, de akkor valahogy csak feltölti a tokent, de nem értem miért nincs erre valami gomb, vagy menö, ahol ezt meg lehetne tenni kézzel....;) - The Power of the Light Side
-
Upo
addikt
válasz pczinder #1044 üzenetére
Nem tudom ezt honnan szedted. Az 5-ös fastboot rommal voltak gondok, le is szedték. A 4-es fastboot tökéletes, a 4-esre meg gond nélkül felmegy az 5-ös recovery rom twrp alól, ami szintén jól működik. Nem az 5-ös rommal van a gond, hanem a rom fastboot változatát gyártották le rosszul belőle. De ugyanezt írtam ott is.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz pczinder #878 üzenetére
1.
A QJW romoktól óvakodj, alaplapcsere a vége. Csak QJZ jelűket tegyél fel. Tehát az (a) jelűek szigorúan kilőve! Én nagyokosan ráküldtem a QJW fastboot romot, onnantól bekapcs gombra csak egy villanás, se fastboot se semmi más nem működik, tized másodperc alatt kikapcsol, vége. Ártatlan képpel visszavittem az 1 hetes telót a szolgáltatóhoz, és cseréltek benne garban alaplapot. Úgyhogy nektek már nem kell kipróbáln, megtettem helyettetek.
2.
Végigjátszottam a twrp dolgot, nem könnyű eset. A 9S (curtana) twrp-ben állítólag nem megy az érintő sem, illetve curtana-ként hivatkozik a készülékre, nem ajánlott.
A pbrp recovery-k nem nagyon komálják a data titkosítást, illetve más mount problémák is vannak velük. Illetve a magisk zip telepítés is állítólag bugzik velük. Ja, és nem lehet a data-t f2fs-re formázni vele.
Eddig a legjobb a curtana twrp-ből modolt joyeuse, érintő működik, data formázás, magisk telepítés, OTA oké vele: TWRP-3.4.1B-joyeuse-fix.img
Telegramon, 4pda-n, tárhelyemen megtalálható.
3.
Szerintem úgy jársz a legjobban, ha először egy fastboot-os eu-t raksz fel. A legutolsó működő a 11.0.4.0, a 11.0.5.0-fastboot-ot visszavonták, nem bootolt vele a teló. (Jópár órám elment ezzel is, aztán utóbb kiderült hogy nem nálam volt a hiba.)
Úgyhogy szerintem dobj fel egy 4-es fastboot eu-t, aztán twrp-ből az 5-ös zip-et.
Nekem voltak anomáliák a fastboot scripttel, a végén a fastboot -w mindig elhasalt. Egyik gépemen windows bezárás hibaüzenet, a másikon legalább elindult, de hibaüzenetet írt, hogy nem tudja a data-t törölni mert RAW fájlrendszerű.
Úgyhogy a first install scriptben a legvégén a platform-tools-windows\fastboot %* reboot sort ki kell törölni vagy kikommentezni hogy ne indítsa újra a telefont, és alaposan elolvasni és értelmezni amit a script kiír.
Ha nem tudja megcsinálni a data-t, akkor rögtön lehet is indítani a twrp-t, vagy flashelni fastboot alól, vagy csak boot paranccsal indítani. Onnan advanced wipe alatt a data partícióra change file system, és f2fs-re meg kell formázni. Utána mehet a reboot.
Tárhelyemen fent van a twrp, illetve a txt fájlban a linkek is: [link]Gmail gond nincs, teljesen jól működik. Természetesen a voodoo köröket végig kell játszani (app engedélyek, értesítések, akku kímélő, stb), de utána stabil.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"