Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
jUUh
addikt
válasz
Norby86
üzenetére
Nem, az értesítés bug szerintem nem a kernel hibája, legalábbis nekem Pixel Experience-n nem volt gond a Derp-pel. A PureCAF jól tartja magát, most 2-3 napja ez van, és az akksi remekül bírja nálam, és a rendszer is sokkal gyorsabb. Nekem 1400mhz-re le van véve az órajel mindkét helyen, nem tudom, hogy sokat számít-e, de minden esetre ilyen pörgősnek nem nagyon éreztem még a rendszert. Feltétlen ments, bármibe is kezdesz majd.
-
Norby86
őstag
Végülis annyira nem zavaró, de azért j lenne ha még sem lenne ilyen bug. Ez a Messenger meg Gmail, meg stb. értesítési hang probléma is ettől lehet? Hol van hang, hol nincs.
Erről a PureCAF kernelről eddig mi a véleményed? Mert akkor azzal teszek én is egy próbát ha neked bevált.
Telepítést meg akkor megnézem az összefoglalóban.
-
jUUh
addikt
válasz
Norby86
üzenetére
A Derp alapvetően teljesen jó kernel szerintem, engem őszintén nem zavart, hogy 1 gombnyomással hamarabb jutok be a telefonba, de alapból se történt mindig ez a bug nálam. Én most PureCAF kernelt használok, de AgNi, basickernel, Insignuix (utóbbi kettőt használtam) is rendben vannak. XDA-s lista.
A telepítés pedig összefoglalóban le van írva.

-
Norby86
őstag
válasz
madrac
üzenetére
Mennyi az időkorlát rajta? Mert nálam a majdnem 6 perces telefonhívást is felvette. Azt láttam hogy van fizetős részlege is.
(#19395) jUUh:
Ezt hogyan lehet kiküszöbölni? Van alternatív kernel amit érdemes feltenni? Kernelt még nem telepítettem, azt TWRP alól hogyan lehet? Sima zip telepítő az is mint pl a Magisk?
-
Norby86
őstag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Kipróbáltam ezt a Havoc OS 2.2 romot és azért van ebbe egy-két bug. Nálam ha bekapcsolom a telefont, nem érzékeli a képernyő egyszer sem azt ha a sim kártyám pin kódját be akarom írni. Ha lekapcsolom a képernyőt és vissza kapcsolom, már érzékeli. A messenger, gmail egyáltalán az értesítési hangok hol szólnak, hol csak rezeg a telefon. Ezen kívül más problémával nem találkoztam, a képernyő idő tesztelés alatt van, viszont a launcher ami gyárilag rajta van, annál alulról a főoldalon nem lehet eltüntetni a google keresősávját? Illetve fentebb azt a dátumot, mert oda kitennék egy időjárás widgetet, de engem az zavar ott. Tudom, letölthetnék más launchert, de nekem jó lenne ez is ha ezt a két dolgot meg lehetne oldani.
Amúgy az külön tetszik hogy a Mi fülhallgató hangokat bele építették. Kár hogy más AOSP alapú romokba nincs ilyen extra. -
-
Joe1
tag
válasz
creed33
üzenetére
Én LCD monitortisztítóval tisztítottam + mikroszálas törlővel.
Először fóliával együtt pontosan ráillesztettem a kijelzőre, széles celluxszal egyik oldalát hozzáfogattam a telefonhoz, felhajt, megnézed újból, hogy szösz nem került-e rá, fóliát levesz, üveget ráhajt és nem kell további igazítás. -
creed33
aktív tag
Valahogy meg lesz oldva. Ha rajtam múlik mindenképp olyat rendeltem volna amihez adnak száraz-nedves kendőt ahogy videókban láttam. Ráadásul olyan üvegre számítottam amin a tapadós felületen lévő fólia amit el kell távolítani a felhelyezés előtt megegyezik az üveg méretével.Most nem írom le részletesen, de pontosan fel tudtam volna helyezni az üveget.
A tok később jön remélem azzal már nem lesz kellemetlen meglepetés. -
tyan
senior tag
Van számottevő különbség a 3/32 és a 4/64-es verzió között?
-
creed33
aktív tag
-
tyan
senior tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Köszi
-
Henker2
addikt
Sziasztok! Nem olvastam mostanában a fórumot. Azt szeretném kérdezni, hogy a 9-es androidról van-e hír,mikor kaphatja meg a Note 5 ha egyáltalán megkapja?!

-
tyan
senior tag
Ennél a telefonnál nincs olyan probléma a hanghívások során, hogy a hívott fél arra panaszkodik, hogy nehezen hallja a beszédet (mintha távolról szólna)? Ilyen gond a Redmi 3S Prime telómnál van, ott ez egy ismert bugja a telefonnak.
-
Norby86
őstag
Na, ez jó hír.
Root meg végülis maga a Magisk, így ez is pipa. Ami jó lenne még egy olyan Magisk modul amivel ugyan azt a teljes képernyős módot tudom alkalmazni ami a MIUI-ban van. Tehát ha elhúzom a képernyő szélét befele akkor vissza lép meg ilyenek. Én ezt már nagyon megszoktam és ha tehetem vissza nem térnék navigációs alsó gombokra.(#19364) rayoliviero: Akkor nem értem miért írták itt hogy csak 3G-t jelez a készülék. De ha tutira van benne 4G támogatás akkor felteszem, kipróbálom.
Viszont milyen GAPPS csomagot érdemes feltenni, full vagy stock? Gondolom ezeket a nano, pico semmi értelme, mert ezekben a play áruház sincs benne. Amire nekem szükségem van: Gmail, Google Play, Contact sync, Szövegfelolvasó (TTS), Chrome. Youtube-ra mást használok (módosított Magisk modult) az nem kell bele.
De ha csak a Play Áruház van benne az is teljesen jó, a többit letudom utólag is tölteni. -
Mercutio_
félisten
Hova a pi.....klibe tették a 10.2 romban az usb fel/lecsatlakozás, töltési hang kikapcsolását?

-
Norby86
őstag
válasz
madrac
üzenetére
Mint ha lenne erre külön Magisk modul. A minap láttam hogy van ilyen a modulok között.
(#19357) gabikiraly2: Komolyan nincs 4G támogatottság ebben a romban? Valaki esetleg ezt megtudja erősíteni vagy cáfolni? Mert már érik hogy feltegyek egy AOSP alapú romot és a PixelExperience romot gondoltam feltenni, de most láttam meg ezt a Havoc 2.2-t és gondoltam kipróbálnám, de azért fölösleges köröket sem akarok futni.
-
glacious
addikt
válasz
gabikiraly2
üzenetére
H+ az 3G.
-
gabikiraly2
aktív tag
Legújabb Havoc rom van fent, működik szépen. De egy gondom van vele, mégpedig, hogy a mobiladat csak max H+. Se 3G, se LTE. Van erre valami megoldás?
-
madrac
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Sima Havoc vagy mod? Van benne beépített automatikus hívásrögzítés? Még nem találtam olyan PIE rom-ot amiben működött volna. Sőt még a manuális sem. Sim kártya feloldás után eltűnnek az opciók...
-
Kovbob
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Igen a ful body-t nem egészen jól írtam mert úgy írja Full Body Screen Protector, így gondolom csak arra utal, hogy a teljes előlapot befedi. Most hogy már rengeteget átnéztem arra jutottam, hogy nincs ebayen rá hátlapival eggyütt, mert vannak olyanok, amiknél kilehet szépen választani hogy front+back film, csak a note5-re egyik terméknél se lehetett a hátlapra is kiválasztani, csak más modellekhez. Akkor valószínűleg maradok az alinál és kivárom mire megjön, addig meg vigyázok majd a telefonra. Végülis a kijelzőtől nem félek a gorilla glass miatt, az más telómnál se karcolódott, pedig azt egyáltalán nem védtem. Inkább a hátlapot nem akarom összekarcolni, mert azt viszont mindig lekoptatom az asztallal.
-
-
Kovbob
senior tag
Sziasztok!
Készülök rendelni egy ilyen telefont és szeretnék rá ilyen Hydrogelt venni, de olyat szertnék ami a hátlapot is védi nem csak a kijelzőt. Mint például ez, csak ebayről szeretném venni. Kérdésem az lenne, hogy amiket Full Body-nak írnak azoknál jár a hátlapra is ilyen, vagy külön olyat kell keresnem aminél a hátlapra is jár? Esetleg valaki tud ajánlani olyat ami a hátlapot is védi és ebay-es, valamint nem vészesen drága? Ha nincs ilyen akkor mondjuk jó az alis is, csak ebayről hátha hamarabb megjönne. Előre is köszönöm!
-
válasz
Pityu.
üzenetére
A kb. 15 évvel ezelőtti nokiák például rendre 1-1.5 W/kg értékeket produkáltak, mégsem lett senki tudtommal walking dead.
Egyébként ha jól emlékszem, pont az Indexen volt néhány évvel ezelőtt egy olyan cikk, amiben mérték a sugárzás mannyiségét. Ment a mikró, meg ült a wifi router mellett a csávó, egyszerre 2 telefonnal telefonált, aztán kijött, hogy még így is határérték alatt volt a mérés
Meg is van a cikk...
-
Mindegyik telefon sugároz,szóval szerintem tök mindegy drága e vagy olcsó telefon.Egyébként lehet azért próbálják lehúzni az olcsóbbakat,hogy a sok hülye vegye a drágákat mert azok milyen jók lehet,hogy valamiben jobbak itt ott de nem érnek annyit amennyit kérnek értük.
Sőt lehet a mobiltelefon sugárzás majd elbújhat az 5G mögött ha el kezd terjedni lesz itt olyan sugárzás,hogy nocsak.
-
pulguinha
aktív tag
válasz
Gery1987
üzenetére
Én javaslom rá az üveget. Nekem kb attól is karcolódott, hogy ránéztem, pedig alapvetően nagyon kedves tekintetem van

Aliról rendeltem rá pár száz forintért, nincs vele bajom. De egy esésnél lepattant belőle, szóval most fogom cserélni egy másik típusúra ami szintén Alis. -
Gery1987
őstag
Sziasztok!
A mai nappal én is csatlakoztam eme készülék felhasználói közé. Sikerült egy akciót kifognom 54 ezer helyett 49 ezer volt. Egy Motorola Moto G5-öt fog váltani, remélem legalább annyira meg leszek elégedve ezzel mint édesanyám a Redmi S2-vel amit imád. Amit láttam hogy üvegfóliát macerás hozzá szerezni mert lekerekített azok nem olcsóak, a sima meg a sík felületet védi. Szóval kíváncsi lennék nektek kaecolódik-e a kijelző üvege? Tudom hogy Gorilla Glass véde (asszem 3-as) de azért jó tudni. Kulcs, ilyesmi mellett nem lesz tárolva.
Illetve kinek milyen tapasztalata van? A 3/32-eset vettem meg. Az előd készülék 2/16-os volt.
Előre is köszönöm!
-
-
LámaZ
addikt
-
pulguinha
aktív tag
Sziasztok,
Elvileg hasznos a kék fény szűrés.
Szerintetek melyik a jobb? A gyári "Olvasó mód" vagy a Play-es Twilight?
Köszönöm
-
moma
őstag
Tudtok szakit, vagy szervizt, aki tud segíteni teló javításban? Valószínűleg a micro usb csatlakozóval van valami (nem tölt és filokat sem tudok mozgatni laptopra).
-
Trailblazer
veterán
válasz
gabikiraly2
üzenetére
Egyszerű. Mindent, a system és a vendor image kivételével. Tehát sima system és vendor kell.
-
baitsee23
őstag
Most van velem egy ügyfelem, akinek "piros" Note 5-je van - hölgy.

Nekem semmi bajom a színekkel. Most is kicsit magentás színű polóban vagyok, de ennek roppant neobuzeoid színe van!
Ez nekem is sok.
-
gabikiraly2
aktív tag
Szeretnék csinálni biztonsági mentést. Twrp-ben mit érdemes bejelölni, hogy a jelenlegi rendszert maradéktalanul vissza tudjam később állítani?
-
Sziasztok!
Tudtok valamit az eu dev frissítésről? 01.24-i az utolsó, azóta nem jelent meg új heti?
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
Van itt egy 9.6 még de ott se látok 2 ujjas csippentéssel más lehetőséget mint 10.2-n

Még egy 10.2 probléma: Engedélyek/Egyéb engedélyeknél látom, hogy a viber-nél ott a "Felugró ablakos értesítés", ez a WhatsApp-nál hiányzik és sehol nem találok lehetőséget ennek hozzáadásához
így viszont hiába engedélyezem app-on belül maga a rendszer nem teszi lehetővé. -
-
Mercutio_
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
A 9.6-ban még lehetett, onnan tudom, hogy egyszer valahogy átraktam nagyobb méretűre
de akkor is 1 óra guglizás volt mire találtam megoldást, de egy frissítéssel elszálltak a bookmarkok így most nem találom 
-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Van magyar nyelv. Systemui crash volt az elején párszor, átváltottam a pixelről aosp-re, igy megszűnt a hiba. Ezt kivéve semmi gondom nem volt, akkuidő érzésre nagyon jó, a sebesség szintén. Semmi döcgés, minden fluid.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Köszi! Annyi hogy magyar nyelv van benne?
-
Trailblazer
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
2.0 óta használom a Havoc OS-t, nekem jó. Rendben felkínálja a frissítését letöltésre (amit sok más romnál nem igazán tapasztaltam), sok a feature, gyors, stabil, most februári a biztonsági frissítés a 2.2 esetében.
-
-
Mercutio_
félisten
Váltottam Global Stabil 9.6.4.0-ról 10.2.1.0-ra és lenne egy kérdésem:
9.6-nál futó appok listája a kijelző közepén 1 sorban kis méretben jelentek meg, 10.2-nél 2 oszlopban egymás alatt.
Hol lehet ezt átállítani?
-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Havoc 2.2, alapból külön van, de kapcsolható, hogy együtt mozogjon a két csúszka
B2man2: a telefon vízszintesen fekszik, vagy tartóban áll? Nálam ugyanez volt, de csak ha tartóba raktam. Asztalon sosem csinálta. Nem jöttem rá, mi okozza.
-
B2man2
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában vettem észre, hogy a telefon random módon felébreszti néha magától a kijelzőt.
Az app-ok nem ébreszthetik fel a kijelzőt. Mindegy hogy a zseb mód ki vagy be van kapcsolva. Gyári téma van fent. Igazából ötletem sincs hogy mi okozza.
Legutolsó 10.2.1.0 Global Stabil rom van a telefonon.
Nincs bl nyitva.
Valaki találkozott ilyennel? Van valami megoldás?
Háttérben a Viber és a Blokada van lelakatolva.
Automatikusan még a Facebook és a Messenger indul.
Semmire sem emlékszem ami változott volna a felhasználói szokásokban ami okozhatja. Nincsenek új appok, csak frissítések. -
Fater38
tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
crDroid-ban átkapcsolható, hogy külön lehessen szabályozni.
-
WhiteWalker
nagyúr
Van olyan custom rom amiben külön van a hangerő és az értesítési hang állítás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lényegretörő Akasa hálókártya a 10 gigabitre vágyóknak
- Milyen széket vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Fűnyíró topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Óra topik
- Robotporszívók
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- További aktív témák...
- Honor Magic V2 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én tisztában vagyok vele, de úgy jött le, hogy gyengébbnek tartja mind a kettőnél.
de akkor is 1 óra guglizás volt mire találtam megoldást, de egy frissítéssel elszálltak a bookmarkok így most nem találom