Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samuraj
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ez akár esélyes is lenne...
De részletes utánjárás révén találtam lehetőséget roaming igénybevétele nélkül a SIM aktivációjára:
http://en.miui.com/thread-156143-1-1.html
A harmadik módszernek működnie kellene.De a kritikusabb problémám a mobilnet teljes hiánya.
-
-
Samuraj
csendes tag
Sziasztok
Nekem is lett DIGI-s második kártyám.

Segítséget kérek, két dologban:
1. Ha a második (a DIGI-s) SIM-et állítom be netszolgáltatásra, nincs mobilnetem!
2. A "Xiaomi SIM aktiválás" huszadszorra is sikertelen.A hangszolgáltatás teljesen jó.
-
ati2
őstag
Ezt a VoWiFI-t külön kell még bekapcsolni? VoLTE, már megvan a tárcsázós kóddal.
-
Akelaus
senior tag
válasz
KurtCobain
üzenetére
Köszönöm!
Holnap ha lesz időm, és ha lesz Sim-kártya ki is hozok párat. -
válasz
Viktor0610
üzenetére
ez még mindég nem a kérdésére a válasz!
itt az a probléma hogy a note5 csak 1csatornás AC wifit tud tehát hiába tudja a router az 1300mbps-t ha a teló csak 1csatornás AC.t tud ami max 433mbps 2,4GHz en pedig csak 86mbps, vagy trükközve 150mbps a MAX
-
válasz
Nemgézaa
üzenetére
Arra akart utalni, hogy az egy dolog, hogy a router mit tud papíron, ha a gyakorlat jóval alacsonyabb értékeket ad a nem ideális körülmények miatt.
Pl. hónapokkal korábban 60-70 megabitet mértem, mostanában örülök, ha a 10 megabit összejön. Telenoros mobilnet wi-fin keresztüli sebesség.
-
Nemgézaa
csendes tag
Sziasztok
Bajlódom egy új routerrel, mert nagyon nem hozza azt a sebességet amit tudnia kellene
Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy wifi-n mi a max átviteli sebesség amit a Note 5-től elvárható, amit a gyakorlatban tud a telefon.Nálam 2,4Ghz-en 40, néha 60 Mbps a vége, 5 GHz max. 300 Mbps amit eddig mértem.
Létezik, hogy csak ennyit tudna a telefon?
A fiam redmi 3s telefonjával még gyengébb az átvitel
A router TP-link ac1750 típusú, elvileg 450 és 1.300 Mbps sebességgel, a netem DIGI 1000-es
köszönöm ha tudtok segíteni
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok!!
Valaki adjon tippet,mert agybajt kapok néha ettől a telefontól... Egész nap BT headsetet használok,beállított hangerővel minden oké. Késő délután BT kikapcsol,első telefonos hívásig minden oké,de a másodiknál már éppen csak meghallom,ha keresnek.Nézem a hangerőt,hát éppen csak rajta van. Kb minden esetben 80% szintre állítom be,és egyszer csak gondol egyet,és leveszi a csengetési hangerőt 10-20%-ra. Visszaállítom,egyszer jó,egyszer meg nem. Gyári visszaállítás megvolt,tiszta lappal indítottam,de ha úgy gondolja a N5,a hangerő ismét magától leveszi...Gyári rendszer,stabil rommal. Minden más funkció rendben van,aksi idő is,csak ez az átkozott csengetés kattan meg... Valami ötlet valakinek? -
Trailblazer
veterán
válasz
madrac
üzenetére
Pár napja váltottam Havocról Resurrection Remixre, semmivel nem kisebb tudású. Ugyan nincs belőle hetente verzió, de nekem megfelel. Kezdett elegem lenni, hogy a Havoc rendre kezd "meghízni" valamitől, ami a TWRP-s mentés során ütközött ki, annak dacára, hogy rendszeresen takarítva van a rendszer által egyébként is gyűjtött szemét. A RR ezt nem csinálja.
-
madrac
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
MCaosp-ot már rég nem fejlesztik. Nálam Havoc MOD van most, de egy idő után elkezdett akadozni kissé a rendszer. Ebbe van a legtöbb funkció alapból. Nem tudom, hogy maga a ROM, vagy a Magisk, vagy EdXposed miatt-e.
Syberia még elég jó ROM szerintem. Ebbe az egybe működik a beépített hívásrögztés is.
Én most a derpfest-et akarom kipróbálni (Aosip alapú, pie firmware-el) Azt írják atom stabil és vaj sima a működése.Custom rom-ok mindig simábbak voltak szerintem mint a miui, és nem zárogatnak be csak úgy appokat sem.
-
KurtCobain
őstag
válasz
Akelaus
üzenetére
Tegnap hoztam el egy ilyen simet. Syberia ROM van fent, működik a VoLTE is, a VoWifi-t viszont még nem sikerült belőni, igaz nem is volt rá sok időm. Térerővel nincs eddig gond, hangminőség is jó, sebesség 5-10Mbps körül mozog. FHD yt is megy.
Be lehet állítani csak adatsim-nek. -
törölt tag
Úgy néz ki hogy a Note5Pro-ból Mi Mix 3 lesz a héten zafírkék variànsban. Remélem azt is olyan öröm lesz hasznàlni mint a Note5Pro-t volt. Nem adom el, megy a fiókba vészhelyzet esetére.
-
Akelaus
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nem baj, csak ha benne lenne a listában akkor egyértelmű lenne-nekem, hogy simán használható vele. Bár ahogy olvasgatok még a Sim-kártya is vagy-vagy, sok Digi üzletben 1 darab sincs.
-
jUUh
addikt
válasz
kerobi
üzenetére
A gyári Derp kernelje is teljesen jó. Sokáig használtam, semmi gond nincs vele.

-
Akelaus
senior tag
Halihó!
Van valaki ilyen telón használja az új Digi mobilt?
Mivel van náluk előfizetésem, és most 0 Ft havidíjjal el lehet hozni a SIM-kártyát gondoltam bevállalnám 2. kártyának. Aztán megnéztem a listájukban szereplő telefonokat, na ez a készülék sehol. Ami még felmerült bennem, azt be lehet állítani hogy az egyik kártyát (ezt) csak mobilnetre használjam? -
trebrona
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Tőle származik ez a mondás, aláírásában a teljes: [link]
-
jUUh
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
"Xiaomi együttható". Arra szoktuk mondani, amikor mindenkinek hibamentes valami, de pl. 1 embernek bugos. Keresőbe írd be ide a topicba.
Ha a teljes képernyős mód alatt a gesztusvezérlést érted, akkor mindegyik ROM tudja. Ezzel az appal gyakorlatilag megkapod ugyanazt a gesture controlt, mint MIUI-n, csak (főleg ha megveszed a pár dolláros prot) jobban testreszabható.
-
jUUh
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Leírás alapján tipikus Xiaomi együtthatós történet. Ha bármilyen módosítást akarsz rajta csinálni, először is bootloader nyitás. A legstockabb custom ROM szerintem a Pixel Experience lenne, fapados, de nálam több hónapig bugmentesen futott.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
akkor ezek szerint egyedi!?
mit cserélnétek rajta? mindent?
100 éve nem hekkeltem telót, merre induljak el (összefoglaló olvasásán kívül
)?
Annyi, hogy miui marhára nem érdekel, van hozzá stock droig? -
fuze
őstag
Az Update óta egy napot sem bír ki a telefonom. Mennyire jó ez a lineage os? Full stabil? Most elgondolkodtam rajta...
-
Lacopapi
addikt
válasz
robi64
üzenetére
Egyértelműen nehéz kitalálni,melyik verzió megfelelő,szerintem csak a jó öreg használod és tudod megoldás működik. Nincs kőbe vésett szabály. De ez nem baj,ha valamilyen alternatíva mindig van - általában van. Számomra a linkelt "régi" Gcam bőven megfelel,persze egy apróság miatt a háttérben ott van használatra készen a stock camera ezpedig a slow motion. Minden másban jobb a Gcam,ezt konkrétan nem tudja. Lassítást 120 fps-el viszi,nem rossz.És még hang is van

-
Ki milyen kernelt használ? Kezdem én, KangarooX-nonOC
-
robi64
aktív tag
válasz
Lacopapi
üzenetére
Ebben is lehet a baj,teló kinézete ugyanaz,de a kamera szenzorok külömbözők.
Például nálam a Redmi Note 5 China/Globa-on,model száma M1803E7SG ez van.
Device Name ---Camera Sensors
---------------------------------------
Redmi Note 5 Pro--- IMX486, IMX376 & Samsung S5K5E8
Redmi Note 5 China/Global--- Samsung S5K5E8 & S5K2l7 & OV13855
A ROM-ok egyformák,kivétel az indiai (1 hátlap kamerával). -
Peaceliker
addikt
Sziasztok!
Van egy kis gondom a telómmal.
10.3.1.0 glob van fent, tulajdonképpen csak gyári frissítéseket töltögettem eddig.
Dupla SIM el használom, egyiken net, másikon hívás.Az előző verzió óta jött elő az a dolog, hogy hívás után nem minden alkalmazás kap netet. Legtöbbször FB megy, böngésző megy, de Waze, Spotify és Viber (és pár játék) nem, írják, hogy nincs net. Repülő üzemmódba való lépés és onnan kilépés megoldja, de rohadtul unom már.
Gyári állapotra való visszaállítást is próbáltam, nincs változás.
Valaki már találkozott ilyesmivel? Megoldás?
Ha SIM hiba lenne, gondolom egyik app sem jutna nethez, nem csak egy része... -
Gabe81
tag
válasz
Gabe81
üzenetére
"Feltettem a Havoc OS-t a telefonomra és azóta nem működik a dupla koppintásos képernyő ébresztés, hiába kapcsolom be. A gyári rendszerrel ment, az Arrow OS ROM-al sem volt jó.
Próbáltam többféle kernel-el de nem sikerül összehoznom.
Volt valakinek hasonló, vagy esetleg van ötletetek mivel próbálkozzam a beállításoknál, hogy menjen?
Köszi
G."Visszatettem a gyári MIUI ROM-ot és ezzel újra megy koppintós ébresztés.
Próbálkozom tovább. -
-
Lacopapi
addikt
válasz
nullpoint
üzenetére
Ez igaz,viszont nekem nem vált be. Próbáltad? Arról nem beszélve,hogy -ha van-,akkor a nullás bejegyzés benn marad,tehát mindenképpen érdemes ránézni a build.prop-ra, mert esetleg azt hiszed,hogy mindegyik Gcam rossz
Pedig nem.
Magyarul : jobban bízok abban,amit látok. -
nullpoint
őstag
-
Lacopapi
addikt
válasz
scream24
üzenetére
A Magisk telepítése az összefoglalóban benne van. Ha az fenn van és telepítetted a TotalCommandert a Play-ról,akkor a már leírt útvonalon belépsz a build.prop -ba szerkesztés módban.
Keresel egy olyant,hogy : persist.vendor.camera.HAL3.enabled=0 ...ha ez a sor létezik,akkor a nullát 1-re írod át,ha nincs akkor beírod,természetesen 1-el a végén. Utána (biztos,ami biztos)következő sorban : persist.camera.vendor.eis.enable=1
És végül nekem bevált,ha beírtam egy harmadik sort is :
persist.camera.HAL3.enabled=1
Ezzel lényegében minden szükséges dolog le van fedve,mehet valamelyik Gcam. Én vagy harmincat próbáltam,valami nyűgje mindegyiknek volt,kivéve innen a normál régi app (5.2.025-Final_fu24-18),rákattintva azonnal letölt. Ebben minden funkció működik,csak ajánlani tudom.
Xiaomi.eu 9.5.23 Béta rom van fenn.
Sok sikert
...egyébként a TotalCommandernek van egy exFAT/NTFS kiegészítője,amivel külső hdd is csatlakoztatható-olvasható,írható, szóval príma
-
dugo_
veterán
-
Lacopapi
addikt
válasz
scream24
üzenetére
Én total commandert használok már régóta,azzal rá lehet nézni a build.prop -ra,de módosítani csak roottal lehet.Egyébként egy Magisk felrakása nem nagy ügy és az másra is jó.
Fájlrendszer gyökér- system- build.prop ....ott "persist.vendor.camera.HAL3.enabled=1" -nek kell lenni. -
scream24
senior tag
Az összefoglalóban lévő módosított twrp segítségével aktiváltam (elvileg) a Camera2API-t. Mivel a legegyszerűbb ellenőrizni, hogy sikerült e? Ha nem mi az ajánlott, csak ezért nem szívesen rootolnám. Illetve valakinek egy jól bevált gcam? Előre is köszönöm.
-
Lacopapi
addikt
Van új Masik...töltöm,de ma már nemigen foglalkozom vele. Majd holnap

-
válasz
DroiDMester
üzenetére
Reális, de jó is!
-
Demokatona
tag
Már a múlt héten vasárnap is nézegettem.Akkor egy 10 ezressel több volt.Most meg szót fogadtam a reklámszövegnek ami a tároló kosárra van írva(Vigyél magaddal...) és vittem is a pénztárhoz.
-
ratobi
senior tag
válasz
Demokatona
üzenetére
Jó áron volt...
-
törölt tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Remélem megjegyezted, hogy ez az àr nem nagyon jó, hanem reàlis.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Miért annyira jó nem jó csak REÁLIS! 50.ért van 4/64.es szóval a 3/32.ért a 40.az reális, de nem mondható nagyon jónak!
-
válasz
Demokatona
üzenetére
40 volt?
Az nagyon jó ár! -
ratobi
senior tag
válasz
Demokatona
üzenetére
3/32?
-
jUUh
addikt
válasz
kerobi
üzenetére
AOSiP Pie+ IceCold kernel nálam pöpecül megy.
A kernel Telegram csoportjában találod a legfrisebb kiadásokat. -
-
scream24
senior tag
Sziasztok. Feldobnám a telefonomra az eu romot! Most gyári global stabil van rajta. Melyiket az ajánlottabb? Ott is a stabil ág, vagy mehet a dev? Van valami buktató? Most nyitom a bootloadert. Utána twrp fel és mehet a rom ? Telefont előtte érdemes leválasztani a mi fiókból? Vagy találok valahol egy jó leírást s nem fárasztanálak benneteket. Természetesen az összefoglalót átnéztem. Köszönöm!
-
kerobi
senior tag
Akkor szumma szummárum, most melyik az a rendszer, ami stabil és nincs vele probléma? Az akkuidő jó és a funkciók működnek? Nekem a Havoc van, de lassúcska, gondolkozik, gyorsan merül.
Kernel és twrp tippek is jöhetnek. Nekem az Orangefox twrp van, ami elég jó. -
Trooper82
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Én maradok eu dev-en. Rokonnak kell , gondoltam megcsinalom értelmesen a telefonját, nyitottam a bootloaderér felraktam az eu dev-et mielőtt átadtam, de aggódik a garancia miatt, nem sikerült meggyőzni, hogy ez így jó lesz. Mindegy is. Csak téglázni nem szeretném a telefonját.😀
-
-
Trooper82
senior tag
Sziasztok. Ugye esélytelen visszamennem 9-es fejlesztőiről global stabil 8.1-re téglázás nélkül?
-
Fulár
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Az,hogy a túróba lehetséges,hogy ugyanezen a romon nekem egyszerűen nincs ilyen menüpont a Belállítások-Megjelenítés-en belül?

-
Gabe81
tag
Sziasztok!
Feltettem a Havoc OS-t a telefonomra és azóta nem működik a dupla koppintásos képernyő ébresztés, hiába kapcsolom be. A gyári rendszerrel ment, az Arrow OS ROM-al sem volt jó.
Próbáltam többféle kernel-el de nem sikerül összehoznom.
Volt valakinek hasonló, vagy esetleg van ötletetek mivel próbálkozzam a beállításoknál, hogy menjen?
Köszi
G. -
kidnou
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Azon vagyok, és változik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Lenovo T14 Gen2 Ryzen 5650U - Refurbished - Garancia
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! I5 6500 / GTX 1050Ti / 8GB DDR4 / 240GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Holnap ha lesz időm, és ha lesz Sim-kártya ki is hozok párat.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egyébként nálam csak a TWRP-s megoldás kevésnek bizonyult,manuálisan is be kellett még írogatni pár dolgot. Most jó,egy régebbi - itt posztolt - Gcam-mal.