Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
gabikiraly2
üzenetére
Nem sikerült kinyitnom a bootloadert

Az engedélyem elvileg megvan mert még tavasszal, mikor vettem a telefont megkértem, le is töltöttem a programot.
Felraktam a drivereket, a fejlesztői beállításokban bekapcsoltam az OEM felébresztést, meg az USB hibakeresést.
Átraktam fastboot módba a telefont, csatlakoztattam a PC-hez, elindítottam a MIunkock programot.
Beléptem a Mi fiókommal, felismerte a telefont, ráklikkeltem, hogy unlock, ekkor még kétszer rákérdezett, hogy biztos akarom-e unlock-olni, mondtam, hogy igen.
Ekkor elindult a folyamat, ellenőrizte a készüléket, az zöld pipa lett, utána végigment a folyamat 100%-ig, de a végén az unlock-nál piros X lett. Semmi beszédes hibaüzenet, csak annyi, hogy nem unlockolható.Mit csinálok rosszul?

-
baitsee23
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Van kedved tenni egy próbát [link]ezzel?
Kíváncs lennék! Sajnos Magiskon belülről már nem találom. -
-
baitsee23
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Lehet, hogy nekem is modulok tették fel, és ha leszedem őket, a beállítások azért megmaradnak?!

Azért kérdezem, mert kicsit összezavarodtam.
-
-
baitsee23
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
-
-
baitsee23
őstag
Az létezik, hogy az EU. developer esetén már nem kell a kamera "tuningolós" Magisk modulokat feltenni, mert már alapból tudja a 4k-s videókat, kézi beállítást, stb? Eddig automatikusan toltam fel mindig, de most a modulok nélkül is van - szerintem - minden, csak az AI nem.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
A kerdesem elsosorban azokhoz szolna akik mar rootoltak a telefonjukat.
Nemreg erkezett meg egy Xiaomi Redmi Note 5 4/64 Snapdragonos Global varians a csaladba.
Ha rootolom a keszuleket es OTA -n kapok frissitest a MIUI -hoz akkor "eltunik-e" a root, ujrakell-e csinalnom a rootolast?
Ezt csak azert kerdezem mert nekem egy Redmi Note 3 Pro (kenzo) -m van es frissites telepitese utan TWRP -vel a SuperSU -t ujrakell telepitenem mert a frissites ledurja a rootot is...Koszonom a valaszt.
-
válasz
gabikiraly2
üzenetére
És tényleg minden le van szájbarágósan írva

Mélységesen szégyellem magam, hogy hirtelen felkaptam a vizet és nagyon nagy elnézést kérek Tőled

Köszönöm a segítséget

Most elkullogok egy sarokba vörös fejjel, lesütött szemmel

-
válasz
gabikiraly2
üzenetére
Köszönöm
Azt hiszem van még felszedendő információ számomra 
És én kérek elnézést
Nem tekertem eléggé le a képernyőn
(Csak már ideges voltam, mert folyamatosan hozzám szól valaki a családból és nem tudok ide koncentrálni.. 
-
gabikiraly2
aktív tag
Ha elolvastad, akkor én kérek elnézést.
Ezzel kezdődik a BL nyitásról szóló rész:
Nem aláírt driverek engedélyezése.
ABD driverek.
Ennyi kell, semmi más. Nálam is Win 10 van fent és így tökéletesen sikerült.
Még annyi, amikor engedélyezed a fejlesztői beállításokban az OEM feloldást, akkor nem elég a kapcsolóra tapizni, hanem a szövegrészre kell. Mert csak így marad aktív. -
válasz
gabikiraly2
üzenetére
Ismerem az összefoglalót, szinte mindig azzal kezdem... De nem volt 100%-ig egyértelmű, hogy milyen előfeltételek kellenek. De majd hátha valaki segítőkészebb lesz...
-
baitsee23
őstag
Az EU. developer v2 felrakása után sem működött nálam az arcfelismerés. Azután lett jó, hogy leszedtem az AI Magisk modult.
Ha más is így járna...
-
Sziasztok!
Bootloader nyitás előtt kell valamilyen drivert telepíteni a Win10-re, vagy csak fastboot módba teszem a készüléket, rádugom a PC-re és települni fog automatikusan, amire szüksége van?
-
Fulár
senior tag
Eu.Dev V2. Kint van.Elvileg javítottak minden gebaszt.Éppen töltődik lefelé aztán majd meglátjuk.
-
mezois
tag
Sziasztok! Használt már valaki ilyen tokot? Érdemes megvenni? Van valakinek tapasztalata? https://www.ebay.com/itm/Smart-View-Mirror-Case-For-Xiaomi-Redmi-6-Note-5-Leather-Flip-Stand-Sleep-Cover/273428126455?hash=item3fa9961af7:m:mArhK1LtEMzlVDYwjrQp9Rg
-
-
Flashget
félisten
BL nyias csak stabil romrol mehet? Dev rom van rajta, de nem fut le a nyitas...
-
ElDiabloo
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Egy újra telepítéssel is érdemes lehet tenni egy próbát, mert ilyen súlyos hiba biztos nincs benne, és nem is igen olvasni ilyen hibát. Valószínű nálad lehet a gond.
-
juve600
nagyúr
válasz
WhiteWalker
üzenetére
A 12.6os verziót is törölték, nálam egyenlőre hibátlan
Mcaosp re lehet gcam - ot is tenni?
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
juve600
üzenetére
Csak hogy rosszat is írjak a MIUI EU DEV romról , mert eddig az egekbe dicsértem.
Mostanában randomszerűen lefagy, vagy épp újra indul. Naponta többször. De van hogy viszont napokig semmi... Aztán ismét...
Lefagy Spotify alatt,böngészés közbe vagy csak simán zárolt képernyő alatt. Onnan tudni, hogy kéri újra indítás után a pin feloldo kódot.A másik , hogy ha egy ideig nem használom a GPS-t és netán kellene , elindítom bármelyik navigációs szoftvert nem kapcsolódik a gpsre. Szürke lesz a GPS ikon. Reboot és utána megy. Majd pár nap múlva kellene a navigálas újra kell indítani a telefont mert az előző helyzet adódik ...
Kezdek morcos lenni
Aszem kipróbálom a fentebb linkelt mcaosp romot. -
juve600
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére

-
Szevi
tag
Sziasztok, a mai napon kertésznadrág első zsebéből előrehajlás után kb 60 cm-ről padlót fogott a teló. Kijelző telibe pókhálós lett, de minden funkció működik. Melyik szervizt ajánlanátok? Hivatalost megnéztem, ott 25 ezer lenne a csere. Köszi!
-
Trailblazer
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Hova gondolsz, ő már nem rootol.

-
juve600
nagyúr
válasz
rayoliviero
üzenetére

olvastam hogy kamera és galéria app nincs benne -
juve600
nagyúr
mcaosp Pie
ezt próbáltátok,van benne magyar nyelv ?
itt jókat írnak róla [link]
-
ElDiabloo
senior tag
válasz
gabikiraly2
üzenetére
Pár eszközön a kínai alapban van a hiba, de több eszközön ők rontották el. Több dolgot is. Ha megnézed zárták is a topicot.
-
[w]
őstag
aki már rootolta a telót segítene nekem annyit, hogy megnézi ezzel az appal tudja-e kapcsolgatni a kártyákat?
-
dReFiX
senior tag
válasz
tillatrilla
üzenetére
Igen, ezt rendeltem meg az enyémre is, 3 hét alatt ért ide. Passzol.
-
baitsee23
őstag
válasz
gabikiraly2
üzenetére
Nálam sem megy. Sőt töröltem, és úgysem tudok hozzáadni új pofát, mert nem indul el a kamera.

-
válasz
gabikiraly2
üzenetére
Nem.
Sőt, eltávolítottam a korábban felvitt arcadatokat, újat sem lehet hozzáadni. -
Flashget
félisten
válasz
denes04
üzenetére
masera nem, de a te rolad keszult igitalis kepre igen.korabban benne volt RN4 custom romban a ficsor aztan kivettek. annyi volt a celja, hogy "felar nelkul mi is tudunk ilyet mint a samsung, de nem biztonsagos"....az alma hardveresen oldja ezt meg de meg is keri az arat erte.
maradj a jol bevalt pin kodnal. -
gabikiraly2
aktív tag
Legújabb eu deven működik nálatok az arfeloldás?
Ota nem ajánlotta fel, ezért letöltöttem és a frissítőbe betallóztam. Minden más jól működik. -
margithid
veterán
Nincs valami mód, hogy zeneileg kicsit felturbózza az ember a Redmi Note 5-öt?
Vettem egy fejhallgatót, de elég gyengécske, neutron player alatt, számítógéphez kötve tök jól szól.
Vagy ez a telefon ennyit tud? -
dReFiX
senior tag
-
Joe1
tag
válasz
Balzak83
üzenetére
A tokon semmi negatívumot nem tapasztaltam, pedig hamar kiszúrom a hibákat.
A kérdéseidre válaszolva: a gombok kiemelkednek, kis nyomásra is érzékenyek, az ujjlenyomat olvasó kivágása elég nagy, kúpos, bevezeti az ujjunkat a leolvasóra. A kamera körül van egy kiemelkedő keret, ami legalább 1 mm-el magasabb a kamera üvegénél, letéve nem karcolódik, az oldalak élei 45 fokban le vannak törve, ezért ott is jó a tartása, kellemes és biztos a fogása, az egykezes kezeléshez is biztonságot ad. A gyárinál sokkal merevebb ez a tok, a széleken is végig odasimul, nem úgy tűnik, hogy később lazább lesz. Jó kidolgozású, nem sorjás. Mérete el van találva, szépen rápattan, nem lötyög rajta, szélei nem állnak el, merev az egész tok, szerintem zsebben sem fordul el a telefonon, nem fogja felnyomni az üveget.
A furatok jó helyen vannak, a töltőkábel is jól behelyezhető. -
Emil_
csendes tag
Sziasztok!
Alaphelyzetbe hogyan tudom vissza állítani? Eladom, minden eredeti rajt. -
vargalex
félisten
Sziasztok!
A Note 4-emet a szerviznek 30 nap alatt nem sikerült javítania (kijelző csere, csak elsőre karcosat raktak be, amit nem is értek), így kártalanít az üzlet. Azaz levásárolhatom az árát, vagy visszaadják. Némi ráfizetéssel egy Redmi Note 5 Global-t választottam. Még nem kaptam meg, de elkezdtem olvasgatni a telefonról, így egyre többször leszek itt a topicban.

Elsőre ami nem teljesen világos: az értesítési led a Redmi Note 5-ön színes, vagy csak fehér? Ilyet és olyat is olvastam már. Mondjuk annyira nem fontos...
Illetve ami nem szorosan a telefonhoz tartozik: miért van ez és a teszthez kapcsolódó topic külön?
-
Jó áron van. Gombok nyomáspontja, érzete milyen? Ujjlenyomat olvasó kivágása elég nagy, kényelmes használni? Mennyire merev, nem laza/túlméretes/kinyúlt? Azt hiszem mindent megkérdeztem...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk: mennyire sorjás, furatok jó helyen vannak? Most már tényleg lelövöm magam...
-
Joe1
tag
válasz
tillatrilla
üzenetére
Nekem tegnap jött meg ez a tok, eddig nagyon tetszik, jó a fogása, nem csúszik, szálmintás barázdált, nem puha szilikon. Úgy látom nem fogja feltolni az 5D üvegfóliát, Note 5 Pro kell hozzá. Fekete és sötétkék színűt rendeltem, kicsit sokat kellett várni, de megérte. Nem vandál biztos, de szerintem most már kész a 360 fokos védelem.
-
bala6120
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Köszönöm.
Mindig tiszta telepítést csinálok, nem használom a visszaállítást.
-
Trailblazer
veterán
válasz
bala6120
üzenetére
Válthatsz, csak majd arra figyelj, hogy ha le van védve a telefonnyitás kóddal vagy mintával, és mégis visszatérnél valamelyik előző, TWRP-ben elmentett romodra, akkor erre a recoveryből telepítendő zipre lesz szükséged kiütni. Az ARB akkor okozhat problémát, ha a firmware valahogy felülíródik egy régebbivel, ahogy velem történt pár hete, ami által téglásodtam is. Ugyan helyrehoztam, de a megoldás az, hogy mivel az általam is használt moddolt TWRP képes ezt menteni és visszaállítani is, inkább nem foglalkozok vele.
-
bala6120
senior tag
Sziasztok!
Aktuális Eu Dev és AOSP, LineageOS alapú ROM-ok között nyugodtan válthatok oda-vissza TWRP-t használva?
Kicsit elbizonytalanított az ARB.
-
pulguinha
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Jó lenne, de mivel van hogy 10en állnak felettem és követelik hogy mindenkié azonnal legyen meg tegnapra, nem mindig találom el siettemben, hogy melyik SIM-ről induljon a hívás

És sajnos azt is csak rövid ideig jegyzi meg a telefonon, hogy melyik SIM-ről hívtam az adott számot legutóbb vagy többször.
-
tillatrilla
senior tag
válasz
Kicsit Bob
üzenetére
Szia!
Köszi a választ!! Már csak valami jó tokot kéne találnom hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Oldgames, avagy minden idők legjobb játékai
- Indul a ChatGPT Health
- További aktív témák...
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
- Vivo V50 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(Csak már ideges voltam, mert folyamatosan hozzám szól valaki a családból és nem tudok ide koncentrálni..

Aszem kipróbálom a fentebb linkelt mcaosp romot.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)