Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- VoLTE/VoWiFi
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Alert89
tag
válasz
ktommy91
üzenetére
Köszi. Még az az opció is felmerült közben, hogy ezzel a mostani RN 5 akcióval 2 dbot is tudok venni egy Poco árából (1et magamnak, 1et a feleségemnek). Játszani (már) nem játszok, de fontos a gyors működés. Kamera jobb-e a Pocoban? Próbáltam RN5öt, mert nagynéninek azt rendeltettem (egész család Redmis, van RN2, RN3, RN5, RN4, RN4x, R4).
-
válasz
gabikiraly2
üzenetére
Köszi
Azt reméltem, hogy restart után is megmarad 
(#17493) ktommy91: ehhez tudnál linket adni? Köszi
(mármint a 95 centeshez) -
ktommy91
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Kíváncsivá tettél. Mi az a rengeteg hasznos finomhangolási lehetőség? Én egyébként nem hívom magam fejlesztőnek, inkább csak builder vagyok.(Fontos, hogy tisztában legyen magával az ember.) Továbbá egy kernel az nem a 600 CPU governortól, io scheduler-től... lesz jó.
-
Alert89
tag
Sziasztok!
Telefonvásárlás előtt állok, ti melyiket választanátok? Pro és kontra, jelenleg Redmi Note 2 és 3at használok, szeretem a MIUI felületet.
Redmi Note 5 (4/64 Gb, SD636, 58.300 és 61.100 Ftnak megfelelő RON között mozog színtől függően, egyik helyen pedig ma, 12.11., délig az arany és rózsaszín ára le van szállítva a szinte hihetetlen 51.500 Ftra)
Mi Mix 2 (6/64 Gb, SD835, 90.200 Ft)
Pocophone F1 (6/64 Gb, SD845, 106.200 Ft)De jöhet más telefonjavaslat is, opciók: hosszú üzemidő, fürge működés, kamera legyen használható, felső határ 100.000 Ft.
Köszi,
Albert -
ktommy91
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ez abszolút téves. Ha éppen nem hekkelik szét akkor a KangarooX a legjobb, amivel szintén előfordulnak furcsa bootloop-ok, de szintén jó (bár nem annyira) az pedig az AGNi.
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszönöm, megnézem.
-
-
Sziasztok!
EU dev. rommal kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- a Google új eszközként Mi Mix2S-nek érzékelte. Ez normális?
- az autóm fejegysége valami COM blablabla-nak ismeri fel Redmi helyett. Ezzel lehet kedeni valamit, vagy ne foglalkozzak vele?
- automatikus fényerőt be lehet állítani, hogy a minimum kicsit nagyobb legyen? Sötétben túl halványra állítja.
- PlayerPro zenelejátszót használok. Global stable romnál lejátszás közben a zárképernyőn ott volt az aktuálisan játszott dal és a vezérlő gombok. Eu dev alatt sehogy sem tudom a zárképernyőn megjeleníteni ezt.
- a status bar-on az ikonok méretét lehet valahogy növelni?Előre is köszönöm segítséget

-
mrx1212
tag
Szeretnék egy telefont venni innen? Smartshop
Xiaomi Redmi Note 5 DualSIM LTE okostelefon - 64GB - 4GB RAM - arany - Global verzió
Véleményetek ? Megbízhatóak?
-
madrac
senior tag
-
jUUh
addikt
MIUI alapra milyen kernelt használtok? Stock-on vagyok, csak érdekel, hátha van jobb amit használtok.
-
ElDiabloo
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Van idő, csak Poconál lecsökkentették ha jól tudom. (Fél nap, egy nap, két nap, valami ilyesmi idő)
-
juve600
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
szerintem nem telefonfüggő mert Mi fiókhoz van kötve a BL nyitás
-
Trailblazer
veterán
Én ugy tudom, Pocophone-nál sincs BL nyitási idő. Majd valaki megerősít vagy rámcáfol, akinek van.
-
Carline
őstag
válasz
pvt.peter
üzenetére
Azért a BL nyitás utáni kikerülhetetlen factory reset a biztonság szempontjából nagy pirospont.
Gondolj bele, valaki elhagyja a telefonját aminek a belső háttértáron volt esetleg pár olyan kép, videó, dokumentum amit érzékeny adatnak minősítene.
Én megtalálom és egyszerűen egy fastboot flash unlock paranccsal felnyitom, teszek rá egy twrp-t majd abból a recoveryból törlöm a pattern, pin, finger adatokat a data/system-ből. Majd újraindítás után teljes egészében átvettem az irányítást a telefon és az azokon lévő adatok felett.
Na ez a BL nyitás utáni factory resettel megszűnik, mert bár az irányítás az enyém de az adatok az enyészeté lettek.
A Nexus 5X, 6P már tavaly előtt is megcsinálta az FR-t unlock után. Csak a Xiaomi eddig nem vette át ezt.Hívásrögzítés eddig is szürke zóna volt, most áttették feketébe. Mondjuk eddig én is rögzítettem, mert párszor jól jött, hogy mit is mondtak mit is kell venni...

-
madrac
senior tag
mcaosp pie-ban van beépített hívásrögzítő?
-
pvt.peter
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére

áhh értem
-
-
B2man2
aktív tag
válasz
Flashget
üzenetére
Sőt a Redmi Note 4-nél még nem jelentett factory resetet egy bl nyitás. Azt se értem miért kell...
Sőt imádnám ha a root lehetősége automatikusan benne lenne a rom-ban.
Ha jól tudom valsmelyik régebbi Miui dev. - ben még benne volt ez a lehetőség a biztonság alatt.
Sőt láttam egy Meizu telefonban gyári rom-on( azt hiszem M5 volt, semmi mókolás ). Néztem is. Akkor még bl nyitás ár kéne nekem soha. -
n_stolz
tag
Rendelnek egy telefont a turbadotol.
Mennyire megbízható bolt?
Hol van a garanciális szervizük? -
válasz
Trailblazer
üzenetére
Köszönöm, Baitsee23 Neked is

-
baitsee23
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére

-
Trailblazer
veterán
Ezelőtt írtam párral, hogy friss a 18.0. Ez a legújabb stable. Még keresni se kell, imhol a hivatalos oldal.
(#17450) baitsee23: Egyszerű, mert nem ír fiktív hülyeséget, hanem végre azt közli, ami frankó. Mivel rom telepítés (jelen esetben miuihu, de bármelyik másik) után közvetlenül formattálni szoktam a data-t az encryption elkerülése végett, és az eddigi Magisk verziók akkor is encryptednek vélték, ami nem volt igaz egyik esetben sem.
-
válasz
Trailblazer
üzenetére
Összefoglalóban lévő Magisk 16.0 jó, vagy keressek frissebbet?
-
wwenigma
Jómunkásember
Mi van ezzel a teloval? Google camera cuccot akarom engedni de sem a parancssoros atirassal se a direkt build.prop szerkesztessel nem csinal semmit, nem jelenik meg...
-
baitsee23
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
"a Magisk 18.0. Végre nem írja encryptednek a data-t, ha nem az, és nem enforce-olja a Managerben sem."
Ezt lefordítanád, hogy a rádióhallgatók is jól lássák?!
Én már azt használom, de jó lenne tudni, hogy ez miért is jó... -
válasz
Trailblazer
üzenetére
Igen, kellett a dummy-s lazyflasheres vonal is... Az a megoldás volt jó, amit ati2 írt

Köszönöm Mindenkinek a segítséget.
Az 5 perces művelettel fél délután elment 
(#17439) trebrona: ha rögtön recovery-be bootoltatok, akkor megmaradt volna a TWRP úgy, hogy bármikor gombnyomásos módszerrel is az jött volna be?
Akkor jöjjenek a következő kérdések:
1. EU-s rom-ból a developert, vagy a stabilt érdemes feltenni?
2. Rom zip-et csak felashele TWRP-ből és kész?
3. Telepítés előtt mit wipe-oljak?
4. Telepítés után kell valamit wipe-olni? (cache, dalvik cahe)?Köszönöm előre is

-
Joe1
tag
-
madrac
senior tag
Kicsit túl van bonyolítva ez a leírás szvsz. Powershell nem kell, elég a sima parancssor. A twrp recovery img állományt fel lehet másolni a rendesen futó android alól is pl a belső sd kártyára, vagy OTG-s pendrive-al is működik. Ezt a fájlt kell telepíteni ismét TWRP alól.
-
Köszi, de ez most még nekem kicsit sok

Baitsee23:a következőket csináltam:
1. Letöltöttem a moddolt TWRP
2. Bebootoltam TWRP-be a leírás alapján a fastboot boot recovery.img paranccsal.
3. Telefonra rámásoltam a recovety.img file-t (moddolt TWRP, amivel bootoltam)
4. Install menüt választottam, azután install image gomb. Itt kiválasztottam a recovery.img file-t.
5. Kiválasztotta, hogy a recovery partícióra telepítse. Lefutott, nem írt ki hibát, igazából 4-5 sor jelent meg.Újrabootoltam, majd kikapcsoltam a készüléket és megpróbáltam recoveríbe bootolni gombokkal. A gyári recovery jött be.
Nem tudok rájönni, hol lehet a gond. Lehet, hogy a 10.0.4-es gyári stabil rom miatt van, mert az ARB4-es?
-
ati2
őstag
Én így szoktam mostanában, hogy biztos fent maradjon a TWRP:
fastboot flash antirbpass dummy.img
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot boot recovery.img
TWRP-ből install: lazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zipA power gombot csak újraindulásig kell nyomni, utána elég a fel vagy le a boot közben.
-
-
Amit idéztem leírást az az összefoglalóból van és annál nem ír lazyflashert.
Amikor TWRP-ben installálom a recoveryt és kéri, hogy válasszak partíciót, ahova flashelni szeretném, akkor melyiket válasszam ki?
(#17427) baitsee23: gondolom ez van az összefoglalóban is, amit idéztem feljebb is. Nekem azt tűnt a legegyszerűbb módszernek.
-
A leírt módszerrel eljutok addig, hogy bebootol TWRP-be. Átmásolom a recovery.img-t a telefonra, install menüben kiválasztom az install.img-t utána kiválasztom a rádiógombbal, hogy recovery. Lemegy az install hiba nélkül. Újrabootolásnál azt választottam, hogy ne telepítse az official recovery app-ot.
Ezután ha power és vol up gombokkal be szeretnék menni a TWRP-be, akkor a gyári recovery jön be.
Mit nem csinálok jól?
-
Tarokk79
aktív tag
Sziasztok,
A kijelzőn egy részen a kép elszíneződött. Mi lehet a hiba oka? Valaki találkozott ezzel?
[kép]Előre is kösz,
Tarokk -
válasz
baitsee23
üzenetére
Tudom, de most ott is elakadtam...
Ezt a megoldást próbálom:
B., módszer:1. Innen töltsd le a TWRP képfájlját, és telepítsd a Minimal ADB-t innen.
2. Nevezd át recovery.img-re a képfájlt, és helyezd a(z) Minimal ADB mappájába. (Nekem C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot)
3. Lépj be fastboot módba.
4. Csatlakoztasd a telefont a géphez.
5. A Minimal ADB mappájában SHIFT+Jobb klikk és "PoweShell-ablak megnyitása itt". Amennyiben ILYEN hibával találkozol, a ' cmd-here' fájlt indítsd el.
6. Bootolj be a recovery-ba: fastboot boot recovery.img
7. Miután bebootolt a TWRP-be, USB kábellel tedd ugyanazt a recovery fájlt a telefonodra.
8. Az Install menüben válaszd az Install image-t, tallózd be a recovery képfájlját, és flasheld.
9. Ha minden igaz, készen vagy.
6. pontnál a cmd ablakban annyi történik, hogy downloading boot.img... és itt áll percek óta
Lehet, hogy ezt is a laptopon kellene megcsinálni...
-
válasz
trebrona
üzenetére
Feleségem laptopjával sikerült. Pedig azon is Win 10 Home van, mint az asztali PC-men. A laptopra felraktam a drivereket, elindítottam a miuiunlock-ot és simán nyitotta a bootloadert. Nem értem, mi lehetett az én windows-ommal a gond

Az 5 perces műveletből lett egy fél napos sz*vás
. Most megpróbálom felrakni az eu dev-et, remélem azzal nem lesz ennyi gond... 
-
Kerni62
tag
Sziasztok! Érdemes, van értelme frissíteni 10.0.02.0-ról 10.0.04.0-ra? Per pillanat most faszán müxik a telóm. Csak azért kérdezem mert anno a 9-ről való frissítést nagyon megbántam. Köszi
-
Norby86
őstag
Ha már bootloader nyitás a téma, megkérdezném hogy szerintetek az mitől van hogy múltkor haverom áthozza a Redmi Note 5 telefonját hogy frissítsem rajta a szoftvert (gyári global stable rom volt rajta ARB3-as), felteszem neki MiFlash-el a legfrissebb Stable romot és a már nyitott bootloader vissza zár? Ott bukott ki a dolog amikor TWRP-be be akartam bootoltatni a telefont recovery módból. Aztán nyitottam neki a már meglévő Mi fiókjával újra a telefont ami sikerült is. Mondom próbaképpen újra felteszem MiFlash-el a legfrissebb Global Stable romot... hát ismét visszazárta a bootloadert a telefonon. Ilyet nálam nem csinált az én Note 5 telefonomon sosem. Most ott tartunk hogy ha MiFlash-el frissítem neki a romot, magától visszazár a bootloader mindig.
-
xigris
őstag
Sziasztok! Milyen custom rom van amin működik az arcalapú feloldás kivéve a miuihut?

-
Én engedélykérés után kb 2 hónappal nyitottam, elsőre ment. Közben arb4 lett a telón, de az sem tett keresztbe. Én megpróbálnék egy korábbi verziós unlockert, ha most a legfrissebbel próbálkoztál, vagy fordítva, ha régid van, akkor egy frissel. Ha 2x rákérdez, akkor biztos, hogy nem a jogosultságod lesz a hiba, valami a folyamat közben akadályozza a nyitást. XDA-n van erre egy topik, én ott körülnéznék, ki mivel nyitotta.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Lian Li Strimer Plus V2 12VHPWR 320mm RGB tápkábel
- iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4328, 100% AKKSI
- AKCIÓ! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(
)
Azt reméltem, hogy restart után is megmarad 

Egyébként dícsérik.