Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fulár
senior tag
Heti Eu.dev törölve....Fuck.
-
-
szaszab
aktív tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Hahó! Én nemrég költöztettem egy ismerősöm masszívan butafonjáról a névjegyzéket a RN5-jére. Mivel nem SIM-re mentette, és a butafon még a saját memóriájából sem tudta a SIM-re importálni, gépelni kellett (kétszázvalahány nevet) a régiből. Sz'al hiába írunk 2019-et lassan, vannak olyanok (pl) 50 felett (, de akár alatt is), akik most váltanak, és jól jön a SIM-re mentett névjegyzék.

-
Henker2
addikt
Témák vannak már a legújabb Global ROM-ra?
-
-
ktommy91
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Csak hogy ne legyen igazam. De ez majd akkor lesz biztos, ha kiadták. Azok után, hogy a mi5 támogatását 2 év után elkaszálták furcsa lenne, ha 2 új főverziót kapnánk.
-
-
Henker2
addikt
Szerintetek mi meg fogjuk még kapni a 9-es Androidot?
-
Norby86
őstag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Sajnos az nem jeleníti meg, de amit ajánlottál alkalmazást, majd azzal megnézem. Így hosszú évek MIUI használata után elég fapadosnak néz ki ez a rom.
Meg a MIUI jobban is tetszik, de azért megnézem ennek is a tudását. -
rayoliviero
veterán
-
Norby86
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Én már megszoktam ezt, nem szeretném a google-el össze szinkronizálni a számokat.
Külön gépre le van mentve ha gond lenne, de én szeretem sim-en tárolni. Sajnos itt nem találom azóta sem hogy hol lehet ezt beállítani, csak olyan van hogy importálás SIM kártyárol. -
Norby86
őstag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Hol lehet ebben az Xtended romban bekapcsolni hogy lássam a SIM névjegyeket?
-
Ciccuka
veterán
4/64
Kupon: GBMPFRE -
madrac
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Igen. Elnézést, ezt nem írtam oda. A nem hivatalos mod változatot próbáltam, mert arról jobbakat olvastam, de nem jött össze.
Az eltűnő hívás rögzítő funkcióval kapcsolatban meg erős a gyanúm, hogy a Google beépíthetett erre valami országonként eltérő korlátozást a Pie Android-ba amit a custom rom fejlesztők nem írtak felül..
-
madrac
senior tag
válasz
katalin888
üzenetére
Egyelőre nem tudok ilyet szívesen ajánlani saját tapasztalat alapján ami minden szempontból rendben van.
Gyári MIUI?
De akkor jöjjön a kibővített összefoglaló az eddigi saját tapasztalatok alapján:
Revolution MIUI ROS-MIUI-8.12.6_RedmiNote5-8.1.0_v10.zip:
- appok rendszeresen force close-olnak (összeomlanak) (lehet hogy már javították újabb verzióban)
- app értesítések kimaradnak amikor le van zárva a telefon
- volt olyan játék aminek használata során rendszeresen újraindult az egész teló
+ natív hívásrögzítés működik
+ ha jól emlékszem ebben is mint a Masikban, vannak hasznos plusz funkciók, mint a Smart network amivel különböző eseményekhez más-más mobilhálózati kapcsolódási típus állítható (2G,3G,4G stb.)AEX AOSP Pie:
- hektikus a frissítés gyakorisága
- natív hívás rögzítés nem működik
- kijelző gesztusvezérlés nem tetszett
- Titanium Backup működéséért meg kellett küzdeni..
- hívás beérkezéskor csak a kijelző felső részébe rakja ki a választási lehetőséget, hogy fogadjuk vagy elutasítjuk
- MIUI alapú ROM-ról érkezve, titkosítási probléma miatt az egész belső tárhelyet törölnöm kellett, mert nem támogatja a tikosított partíció kezelést
- közepes hívás hangminőség
- nem túl sok plusz funkció van benne
- híváskor sokszor nem kapcsolja ki a kijelzőt valamiért
+ MIUI rom-okhoz képest gyors
+ jó akkuArrow OS PIE - 2018.12.20.
TWRP-ből tiszta telepítés (wipe system, data, caches, vendor), ROM install, open gapps nano 18.12.18, Magisk 18, utáni első indulásnál SIM kártyát nem ismerte fel.
Play áruházba belépve és a saját alkalmazásokat kiválasztva csontra fagyott az egész rendszer.
Újraindítás után már fellehetett oldani a SIM kártyát, viszont a tárcsázóból eltűnt az első indulásnál még ott lévő hívásrögzítő opció, illetve a Billentyű hangokat sem lehett kikapcsolni, mert nem mentette el a beállítást...Havoc-OS-v2.0-20181215-whyred.zip - 2018.12.20.
Tiszta telepítés (gapps nem kell, mert benne van), Magisk 18 = boot loop, nem indul.
Ezt hagytam is a fenébe, de hallottam olyan tippet utólag, hogy egymás után 2x kellett volna felrakni, az lehet megoldotta volna.MC-Aosp (mcaosp)- 2018.12.20.:
mcaosp-9.0.0-whyred-20181130.zip
mcaosp-ultrapicogapps-9.0.0-20.09.2018 .zip
Ez simán felment tiszta telepítéssel, és a hozzá letöltött gapps-al, Magisk-el. Tapasztalatok ugyanazok mint Arrow OS alatt:
- SIM kártyát első indulásnál nem ismeri fel
- a natív hívásrögzítési funkció az újraindítás és SIM kártya feloldás után itt is eltűnt a tárcsázóból
- nincs benne gyárilag kamera, galéria app
- fő rendszer funkciók nem vezérelhetőek gesztussal
- további új verziók érkezése kérdéses. a ROM google oldala eltűnt, XDA témáját lezárták már korábban..
+ eddig ez a ROM tűnik a leggyorsabbnak
+ annyira nem fapados, elég sok minden testre szabható benne, pl. a kijelző színhőmérséklet is -
madrac
senior tag
Előfordulnak hibák mindegyikben szerintem. Néhány ROM-ról saját tapasztalat és amit még olvastam róluk:
AEX Pie:
- miui custom rom-hoz képest felüdülés a gyorsasága.
- közepes hívás hangminőség
- hívás beérkezéskor csak 1 kis ablakba rakja ki felül a választást, hogy fogadjuk-e vagy elutasítjuk
- híváskor sokszor nem kapcsolja ki a kijelzőt valamiért
- nincs hívás rögzítés
- nem túl sok plusz funkció van benne
- jó akkuHavoc:
- a legtöbb plusz kényelmi funkciót tartalmazza (legalábbis így írják)
- régi ROM alapra (tree) épül
- több hiba lehetséges benne
- elvileg van benne hívás rögzítés
- nem hivatalos mod (custom) verzióját jobbnak írják
- MC-Aosp kernellel is használjákMC-Aosp:
- legstabilabb rom-nak írják
- legfapadosabb
- elvileg van benne hívás rögzítés
- régen frissítették -
Norby86
őstag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Köszi! Kiváncsivá tettél, kifogom próbálni ezt a romot szerintem.

(#17770) ktommy91: Neked is köszi az infót, nem tudtam hogy van erre külön app, de jó tudni. Gondolom ugyanolyan gördülékenyen működik mint pl. a miui eu-s fejlesztői verzióban. Mert ugye köztudott hogy mikor régebben rendszerint akadozott az animáció gesztusvezérlés közben.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
-
Norby86
őstag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Ebben a romban van olyan feature mint a xiaomi romokban, hogy gesztusvezérléssel irányítható a telefon? Arra gondolok hogy ha a képernyő szélétől befelé húzom akkor visszalép, vagy kilép az appból meg hasonlók.
-
Trailblazer
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Igen, erre gondoltam. Akkor valami másért nem jött be az Xtended Pie. Pontosan nem emlékszem, de valami rémlik, hogy nem volt kerek. Ellentétben ezzel a Havoc-kal...
-
rayoliviero
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
-
mcsm88
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ja bocs, az előbb kicsit elkeveredtem.
-
mcsm88
senior tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Köszi, az oreo-s meglett, csak ez a v8 nem, ezért kérdeztem. Akkor azt vehetem kb "irányadónak"?
@Trailblazer
Te most melyik xtendedre mondod, hogy jobb? -
Trailblazer
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Már nem nagyon marad el tőle, kiadásról kiadásra fejlődik. Ebben már semmi hiányt nem fedeztem fel, pl. a navigation bar is teljesen testreszabható, amire az Xtendedben nem leltem opciót.
-
mcsm88
senior tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Ehhez hol találok egy kis ajánlót és telepítési útmutatót?
-
jUUh
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Köszönöm szépen a javaslatot neked is, nomeg az APN tájékoztatót.

-
rayoliviero
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Azt még nem próbáltam, de beállítási lehetőségekben még akkor is elmarad az Xtendedtől.
jUUh: Szívesen. Telekomnál LTE profil létrehozása - internet és MMS beállítások. Enélkül nem lesz mobilnet a telódon. Vodafone és Telenor beállítást is megtalálod a Google-ben.
-
Trailblazer
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Igen ám, de a fenti egy frisített verzió a Havocból, alig pár napos. Nincs jele akadozásnak.
-
rayoliviero
veterán
Én az Xtended ROM-ot ajánlom. Testreszabhatóság szempontjából ez a legjobb ROM, gyorsaságban és akkuidőben pedig kb. az MCAOSP-vel egyezik meg. Akkuidő 2 nap és 10 óra kijelzőidő. Annyi hibája van csak, hogy az APN beállítást magadnak kell megcsinálni.
A Havoc OS akadozik, akkuidő is rosszabb volt nálam. Az MCAOSP az nagyon jó ROM, de kevés a beállítási lehetőség.
-
Olavi
tag
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet a legjobb alternatívája a stock camera app-nak? Lassú, szaggatva videóz, újabban már ki is lépked.
Köszi!
-
jUUh
addikt
És szerintetek ezek a ROM-ok stabilitásban elérnek MIUI szintre? MIUI-val most hónapok óta sose voltak gondjaim, de pl a Havocnal XDA-n írnak bootloopokat, internet kapcsololódási hibákat, egyéb apróságokat.
(#17751) ktommy91: Köszönöm szépen neked is a választ!
Valami bug / kellemetlenség a MCAOSP-vel? Véleményed szerint havoc - vagy mcaosp, esetleg próbáltál mást ami alkalmas daily drivernek? 
-
válasz
baitsee23
üzenetére
Akkor én sem szóltam, elnézést.
Juuh: mcaosp igen jónak számít, de nem próbáltam, nem is fogom. A többiben (9.0) vannak kisebb-nagyobb hibák. Pár napja a havoc 2.0 van fent, eddig két kisebb hiba jött ki: gps beakadt 1x, nem talált pozíciót. A másik, hogy a fényérzékelő kiakadt, és levitte minimumra a fényerőt navigálas közben. Egy kijelző ki-be meggyógyította. Ettől eltekintve egy rossz szavsm nincs rá. A másik rom, ami tetszett, az a PE extended. Kicsit régi már, októberi, de jön nemsokára az átdolgozása. Megéri talán kivárni. Ha nem ragaszkodsz a 9.0-hoz, akkor 8.1 fronton még nagyobb a választék, és kevesebb a bug.
-
jUUh
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
YouTube-on láttam a Havoc OS-t, ott nagyon dicsérték. Te találkoztál buggal? Fluid a rendszer? Kirk-sel hasznalod, vagy stock kernel?

-
jUUh
addikt
Aki custom ROM-ot használ, mit ajánl ami jó teljesítményt nyújt?
MCAOSP-ra gondoltam első sorban, de nem találom a legfrissebb build-et. TWRP + MIUI Global dev van a telefonon. Format data után csak ROM+GAPPS és happy end? 
-
sensejke
aktív tag
baitsee23, DroiDMester Köszönöm a segítséget!

-
-
sensejke
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Barátnőm szeretne rendelni egy Note 5-öt a turbado vagy b-tel oldalról és eddig nem sok rosszat olvastam az oldalakról. Megerősítést kérnék csak, hogy megéri innen rendelni vagy van jobb oldal is ahonnan Ti rendeltétek? Illetve van e valami amire érdemes mostanság figyelni? Előre is köszönöm!

-
satmen
tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nyilván!
Te és a másik nagy tudású (hsz-ed alatti) már úgy születtek, hogy mindent tudnak...
Hogyan is merészel itt halandó tulaj kérdezni? (pláne nem romolgatásról)
A topik csak a tietek, akár zárt körűvé is tehetnétek...
-
margithid
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Oké, köszi

-
válasz
margithid
üzenetére
A tárhely 10%-nak kell szabadon lennie, hogy ne legyen figyelmeztetés.
Tehát min. 6,4 GB.Én szabadítanék fel helyet, mert láttam már olyat, mikor ilyen jelzés volt, hogy nem működtek a telefon bizonyos funkciói.
Más készülék volt, de nem lepődnék meg, ha ez is hasonlóképp' (nem) működne. -
margithid
veterán
Mennyi szabad helyet ajánlatos hagyni a háttértáron?
4 GB szabad jelenleg a 64ből. -
creed33
aktív tag
Sziasztok!
Lezárási képernyőhöz hozzárendeltem egy fényképet,de időkőzben meggondoltam magam és szeretném visszaállítani.Segítsetek légyszíves mert nem megy. -
jUUh
addikt
válasz
bebolint98
üzenetére
Köszi, megvan. Mondjuk én ilyet sose kapcsoltam be, de mindegy

-
jUUh
addikt
Van rá valami mód, hogy az alkalmazások váltásakor megjelenő képernyőnél (recents, csak nem jut eszembe magyarul...
) a felső sávban megjelenő ikonokat eltüntessem? Gondolok itt cleaner, security scan, find apps, manage apps gombokra. -
satmen
tag
válasz
Balzak83
üzenetére
Gondoltam, hogy a Turbado-t fogjátok ajánlani...
Bp-i és nem naiv lévén ragaszkodom a személyes átvételhez. Ennek praktikus okai vannak, ezt most nem részletezem. Az RN5-öt a Xiaomishoptól vettem, s mivel a rokonomhoz került, én intézem a szervizt. Két év garit ígértek, amit megerősítettek a teló szombati átvételekor is. Eddig nem mondhatok rájuk semmi rosszat, nagyon udvariasak, segítőkészek. A csomag küldözgetés nem az én világom, nyilván mindenkinek más preferenciái vannak. -
-
Freddycom
őstag
Szevasztok!
Arra van lehetőség, hogy data wipe nélkül történjen a bootloader unlock? -
baitsee23
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
A legutolsó EU. developerben 12.01-i a biztonsági csomag.

-
Trailblazer
veterán
Egy GDrive-os link, egy screenshot, mindenféle leírás és info nélkül és csumi? Ez elég karesz.
-
creed33
aktív tag
Sziasztok!
Telefonszámhoz hozzárendeltem a személy fényképét.Be lehet e valahogy állítani azt hogyha hív engem ez a személy akkor megjelenjen a kijelzőn a fényképe? -
ElDiabloo
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Hivatalosnak egyértelműen nem az, de lehet nem kamu, hisz max 3-ra már megjelent. Lehet ez egy rosszul informált portolás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fotók, videók mobillal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Robogó, kismotor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Eladó Redmi Note 10 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti 11GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- Új és újszerű 13-14 Gamer, üzleti, 2in1, X360 Touch készülékek nagyon kedvező áron! Garancia Számla!
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Külön gépre le van mentve ha gond lenne, de én szeretem sim-en tárolni. Sajnos itt nem találom azóta sem hogy hol lehet ezt beállítani, csak olyan van hogy importálás SIM kártyárol.