- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gloob
addikt
válasz
vadkörte #14317 üzenetére
Tegnap este kb. 10 perc alatt megvolt a frissítés. Ahogy én csinálom: rom letölt a telefonra, TWRP elindít. Ott csinálok egy Dalvik, cashe, és egy system wipe-ot. A data marad! Flashelem a ROM-ot, majd cashe wipe, amit fel is ajánl. Ez után megy fel a Magisk, utána ismét egy cashe wipe, és reboot system. Az EU Dev esetében nem kell a Lazy! Az újraindítás után a Magisk felteszi saját maga az addig használt modulokat, azokat nem kell külön felrakni, és mivel a data partíció nem lett törölve, így az összes program, beállítás marad. Legfeljebb, ha az addig használt ROM-ba valamit turkált az user, azt kell újra megcsinálni. Mindez nem több 10, max 15 percnél.
-
borzosmorzi
tag
válasz
vadkörte #14258 üzenetére
Na ez jó hír (mármint az EU-s rommal kapcsolatban), azért érthetetlen, hogy micsoda bénázás folyik a Global dev. rommal immár 3 hete. Engem az EU-s romtól a zárt BL-em és a TWRP-től való idegenkedésem tart vissza. Nem világos pl., hogy a TWRP felrakása után az EU-s rom esetén is vannak-e még további teendők a bootloop elkerülése érdekében.
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #13735 üzenetére
Persze hogy eltűnt, mert nem TWRP-ből indítottad a frissítést hanem a frissítő appból (TWRP alól nem frissíti a recovery partíciót). A SafetyNet azért hasal mert a lazyflash-ert feltetted és átírta a /system tartalmát - de legalább root-od van. Problémád akkor lesz ha kellene olyan appot használnod amihez kell (egész sok banki app, Pokemon Go pl.). Én tul'képp azt nem értem, hogy volt nyitott bootloader-ed és TWRP-d is, akkor egy ROM telepítés előtt miért nem csináltál egy full backup-ot TWRP-ben (vagy minimum egy boot+system+data backup), hogy aztán ha beüt a $2@r akkor 5..6 perc múlva megint a teljesen jól működő rendszered alatt lehess.
-
Zotyatv
tag
válasz
vadkörte #13670 üzenetére
Én meg határozottan állítom, hogy merül. 5-6 órára csökkent a képernyőidő a 8-9 helyett és 3-4 napról 2-re csökkent az üzemidő. A helymeghatározás gazdaságoson van. Ha valaki tudja, hogyan lehet megnézni, hogy melyik rom volt előtte akkor megnézem. Csak azért frissítettem, mert nem olvastam, hogy probléma lenne az új frissítéssel.
-
iff
senior tag
válasz
vadkörte #13051 üzenetére
Igen, kérjük!
(#13055) crok
Én is azon vagyok már, hogy jó képek készíthetők a Redmi Note 4-el (Snapi), de sajnos az automatikus fehéregyensúly az sz@r, még más appal is. Eddigi telóknál, ezzel nem nagyon kellett foglalkoznom. Ha automatán van, akkor szikrázó napsütésnél olyan a kép, mint ha legalább 50 éves megsárgult kép lenne. Az Open Camera "Incandescent" beállítással már jó. Tehát a gyárin "reszelhetnének" még elég szépen.
Ez a saját véleményem és tapasztalatom!
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #13051 üzenetére
Kérjük, persze!
Csak annyi megjegyzés, hogy:
"Az éjszakai - nem szürkületi, éjszakai(!) - képminősége vállalhatatlan... 10-ből 9x minősíthetetlen lett a végeredmény, de ezzel eddig is tisztában voltam. Ilyen szituációban a fényképezőgépemmel is szívtam volna. (állvány + hosszú záridő + nagy fényerejű objektív, stb...)"
..szóval nem értem miért vállalhatatlan ha a célszerszámmal is szívtál volna.. akkor végülis a célszerszám szintjétől nem nagyon tért el.. akkor erős a vállalhatatlan minősítés ( : és ezért tart ott ez a topik ahol tart fényképező ügyben : D -
kelly416
veterán
válasz
vadkörte #10811 üzenetére
Nem maradtál le semmi fontosról, mert akkor az nem lett volna törölve.
Luck Dragon:
Öröm itt is látni Téged. Nem hiszem, hogy mellé nyúltál ezzel a telefonnal, bár a MIUI-val megspékelt újrakezdés lehet, nem lesz zökkenőmentes. Minden esetre, ne ezzel akarj sötétben kamerázni, és akkor egy fejfájással kevesebb lesz Neked is. -
crok
Topikgazda
-
Ájvé
veterán
válasz
vadkörte #10295 üzenetére
Az más kérdés ki mennyiért vesztegeti. HTC is adott ki tavaly S400-al telefont 100k-s kezdő áron (HTC 10 Lifestyle), gondolom egyetértünk hogy nem igazán érte meg megvenni, de most is 67k egyébként (drágább a Note 4-nél). Persze ez egy kicsit szélsőséges példa, árazás nagyon márka függő többek közt, Xiaomi kis haszonnal árulja a mobiljait ezért is lehet amit írtál. De mindegy mennyiért árulnak S625-el szerelt mobilokat a SoC akkor is középkategóriás marad (amiben semmi szégyen nincs, nem negatív szempontból írtam, csak azért hogy ne legyenek illúzióink a tudást illetően). Számozás is ez mutatja mellesleg. S625 nagyon jó SoC, de 8db A53-as maggal soha nem lehet a csúcshoz sorolni, persze ez nagyon jó középkategóriában (14 nm-es gyártással), GPU is messze van a csúcstól. Ugyan ez írható a RN4 minden részére, jó középkategóriás készülék és ennyi.
(#10300) Fulár:
Leeco telefonok jó példák erre, nem tudom válogass melyik legyen, mondjuk Le Max 2 X820? Vagy X520 ami még olcsóbb is, SoC erősebb, igaz üzemidő a töredéke a RN4-nek, de nem ez a lényeg. Hardveres tudást nézve csak persze, mert terméktámogatás nincs hozzá szinte (főleg nem Európának).
Nagyon mást nem tudok mondani, ennek is oka van. Leeco az egyetlen aki még a Xiaominál is olcsóbban árulja termékeit, ennek biztos oka van (nem sokáig lesz már ha minden igaz). Xiaomi nagyon kis haszon rátával dolgozik, korábban még a Huawei Honor széria volt említhető, de az is kinőtte magát és megdrágult kicsit, így nem sok minden említhető már. Ettől függetlenül még nem lesz felső kategóriás, semmilyen téren, mert az legalább 2x ennyibe kerül. Igen ár/értékben kiváló készülék a RN4, de ebbe ne keverjünk bele ilyen sallangokat mint felső kategória. Én is azért vagyok itt, mert ilyen készüléket szeretnék hamarosan, szóval nem fikázni akarom, csupán helyén kezelni a dolgokat. Kiváló közép kategóriás készülék a RN4, ár/érték bajnok, ezt nyugodtan rá lehet sütni. -
nagyra
tag
válasz
vadkörte #10295 üzenetére
Utánakerestem,, a zenelejátszós probléma tényleg az energiagazdálkodásból ered (ha igaz)... Ezen a honlapon ír megoldást a csávó, az 1. és a 2. megoldás gyakorlatilag ugyanaz, csak szebben megcsinálva, a 3. megoldást már nem találom a Security app-ban (gondolom valamit átalakítottak azóta).
http://danielhnyk.cz/solution-redmis-audio-playback-bug/
Persze a kérdés, hogy az 1. és 2. megoldással mennyivel jobban szopkodja az akksit...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
vadkörte #10278 üzenetére
Az a gond így az infóval, hogy nem látható a legnagyobb fogyasztó üzemideje.
Nem kis túlzással 6 napot mehet úgy is a készülék, hogy a fiókban van és rá se nézel, meg úgy is hogy 40 órát megy a kijelző.
Utóbbi sokkal jobb eredmény, mint a fiókban pihenő készüléké.
A Kijelzőidőt az előző oldalon a Hardver fülön láthatod Képernyő néven. Koppints arra a sorra.
-
csurgoi
aktív tag
válasz
vadkörte #10084 üzenetére
Erős problémáim vannak a ROM flashel
Ahogy leírtátok végigcsináltam a flashelést:wipe(sd kivételével) majd amikor az OTG-n keresztül a pendrivról be akartam tallózni a ROM zip-et akkor egyszerűen nem látja a tartalmat.
Próbáltam egy sd-re rámásoni, de ott sem látja a rom-ot.
Eddig nem indítottam újra, met azt írtátok hogy akkor nagy a gubi.
Mit tudok csinálni?
A belső tárolón nincs backup, de egy pendrive-on van.
De ha rádugom OTG kábellel nem lát semmit csak az egy szinttel feljebb van a menűben.
Ja a BL nyitás természetesen megvolt és a twrp is fent van.
Please! -
helixP
nagyúr
válasz
vadkörte #10163 üzenetére
Ha már kamera. HDR-összehasonlítás 100%-on. Balra a Google Cam HDR+-sza, jobbra a MIUI Cam HDR-je.
Google jobban menti meg a kiégett részeket (lásd felhők), nem élesít túl, nem is olyan zajos. A MIUI-nak szebbek a színei (már-már túltolja), jobban utánamegy a részleteknek (ettől kicsit digitális lesz a hatás), egyel világosabbá is teszi a végeredményt.
Ebben a mappában a teljes kép + pár ilyen összehasonlítás még. -
válasz
vadkörte #10163 üzenetére
Figyu, hirdettem napestig alap és T-rex variánst, az utolsó két cserepet ma adtam fel úgy, hogy az illető alig tudta a postát állni (!!!) de leszartam, mert senki nem fogja fel mi háttere van annak mire a kicsi cserépben oda tudom adni. Nevelni, önözni (nem csapvízzel), ültetni stb. Van olyan tál, mert olyan nagy és alul nem lyukas ami 15 rongy és kell neki sacc 2-3 év mire lesz belőle értékelhető csemete, HA kibírja a telet. Van 9 fajtám. Amúgy lezajlott hetekkel ezelőtt az ültetési fázis, már nem lesznek bolygatva, jön a tél, érződik is rajtuk, hogy visszahúzódnak, lassul a növekedésük, kisebb csapókat hoz, örülök ha áttelelnek.
Erre jövőre kell visszatérni, ha lesz bontás. -
Gloob
addikt
válasz
vadkörte #10084 üzenetére
A gyári recoval ezeket nem tudja megoldani. Kell a TWRP. Ez a telefon OTG képes, tehát akkor sincs gond, ha véletlenül letörli a feltenni kívánt romot is, és már nincs system sem. Kell egy fat 32-re formázott pendrive, és egy OTG kábel. Érdemes beszerezni egyet.
Viszont minden képen kell a BL nyitás! -
kelly416
veterán
válasz
vadkörte #9654 üzenetére
Értelek. Nekem is volt bajom ilyen üveggel, 2 napot bírt ki talán a telefonon, kivágtam a kukába. Az összefoglalóban van egy tok linkje, Duliee nyilatkozik róla, nekem olyan tokkal tökéletesen passzolt az üveg.
De ez a megoldás szerintem félresikerült, én ilyen üveget se venni, se ajánlani nem fogok senkinek jó szívvel.
-
macii97
senior tag
válasz
vadkörte #9654 üzenetére
Ezek a full cover üvegek csak a szélükön tapadnak, és laposak, elállnak a kijelzőtől. Plusz az aprószemű por bejut a kijelző és a lebegő üveg közé, és karcolhatja. Sajnos már tapasztaltam. Azt is, hogy a sérülékeny széle miatt nagyon gyorsan törik. Ezért is sima üveget rendeltem most a note 4-re, és nagyon frankó. Pontosan a kijelző széléig ér, a megmaradó szürke légrést pedig a hozzá adott szilikonnal el lehet tüntetni. [link] És viszonylag gyorsan ide is ért.
-
Upo
addikt
válasz
vadkörte #9202 üzenetére
A koncepció azonos, csak a készülék specifikus dolgokat kell adaptálni. Nálunk a fájl neve mido.xml, de ott van ahol írja.
Lehet hogy ezt is bevadászom a kamerás magisk modulba ha lesz egy kis időm, de a héten nem fogok erre ráérni, de mivel még nem foglalkoztam vele bővebben, még utána kell nézni hogy shell scriptet hogy lehet belerakni, vagy van-e benne beépített funkció ilyesmire.
Ennek az lenne az előnye, hogy nem kell minden rom frissítéskor/cserekor kézzel belenyúlni, hanem a magisk telepítéskor automatikusan visszajön a beállítás, és még az ota-ba se piszkál bele, mert a system partíció érintetlen marad, systemless módon történik a változtatás a telefon (újra)indításakor.De az összefoglalóban is említett blogos jegyzetemben van kamera mod link, az twrp alól telepíthető és azu aktuális már miui9-el is megy, és annál az egy sornál jóval többet csinál.
-
arcsin
senior tag
válasz
vadkörte #9208 üzenetére
Ha weben belépek gmaillel az új ID-t látom, üres a profil nincs szem. adat, de ott van hogy MI fit-nek van joga a személyes adataimhoz. Mi fittel meg belépek és ott van minden kitöltve, avatarral. Arra gondolok hogy kaptam új ID-t. de minek? Telefonon gmaillel belépbe új ID-t látom és üres, plusz nincs ott az mi fit. szerintem beletörődöm hogy fos.
-
arcsin
senior tag
válasz
vadkörte #9202 üzenetére
Csukva van a BL, de kértem a weblapon egy unlockot. Nem rágom magam az MI Accon. Ezen nem tudok változtatni egyszerűen. Hiába logoutolok, írom be a (g)mailcímet, nicket, telszámot.
Lehet az ID tökre mást jelent Mi accountnál már tényleg nem idegelem magamMi Fitbe betudtam lépni gmail/jelszóval, és kidobta az avatarom, személyes dolgaim, magasság, nem, stb. Ott jó. A Main Mi accountban nem. 1 mail címhez meg hogy az istenben lenne 2 ID.
Olyan lehet hogy a picike női ujjacska lenyomatomat néha nem veszi be? Van hogy 2x-3x pittyentek a hátára, mire felold.
-
helixP
nagyúr
válasz
vadkörte #9202 üzenetére
Nálam a 6.0 alatt mentek a manul camera módosítások, 7 alatt még nem próbáltam, de RAW-ban már tud menteni MIUI alatt is.
-
helixP
nagyúr
válasz
vadkörte #9180 üzenetére
Ugyanerre a következtetésre jutottunk a fotós topicban is. Nem rossz ez, családi nyaralásra tökéletes. Élményt is gyűjtöttünk szerencsére
zzz03: Sima MIUI kamera, HDR mód, kontrasztot kapcsoltam egyel feljebb. Csináltam pár RAW-t is, azokat még nem "hívtam elő". Vonyarcon van nyaraló, széltében hosszában ismerem a terepet, eddig 'Szántó maradt csak ki
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #8852 üzenetére
Az megvan, hogy a SIM nem a te tulajdonod hanem a szolgáltatóé? Mint ahogyan a bankkártya sem a tied hanem a banké/kártyakiadóé.. ha nyírbálod kézzel akkor kárt tehetsz benne, ha teszel is akkor nem fogják kicserélni ha kukacoskodni akar a szolgáltató munkatársa.. csak egy szabad szemmel is jól látható összegért (ilyen 5k szokott lenni).
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
vadkörte #8799 üzenetére
Eustockos a teló. Akkor keresek valami másik témát, az alapértelmezettet választottam bekapcsolásnál, gondoltam jó lesz kiindulásnak. De ahogy ismerem magam, egy-két hét és elkezdek romolni (G2-ről jöttem, azon volt már minden).
Ilyet használ valaki? Vagy valami hasonló bumpert? Ha igen, akkor tudna adni egy linket? -
micafighter
nagyúr
válasz
vadkörte #8678 üzenetére
Szerintem nem fognak akármilyen telefonszámra neked kódot küldeni, ezért nem kapsz sms-t, tehát ez nálad a gond. A telefonszámodnak a mi fiókhoz kell lennie társítva, ebbe a fiókba be is kell lépni telefonon a Mi Account applikációban. Ha a fiókodhoz van társítva a telefonszám, és ebbe a fiókba be vagy lépve telefonon, még a fejlesztői lehetőségekben is van egy lehetőség, Mi Unlock status alatt, hogy "Add Account and device". Ha ezek megvannak, utána a mi fiók funkciói közül aktiválni kell a "locate service" lehetőséget, utána lépj be a fiókodba, első körbe meg kell adni egy becenevet. Ha ezek megvannak, akkor telefonra rakd fel a Hola VPN és biztos ami biztos Fake GPS location - Hola
app-okat. Ezek ingyenes appok, állits be mindkettőn helynek Kínát, ezekre azért van szükség, mert nekem és sokaknak csak VPNen keresztül fogadták el a kérelmet. Ha megvan a kérelem ezeket le lehet majd törölni.Ha megy a két hola alkalmazás kinai cimmel, akkor menj telefonon a http://www.miui.com/unlock/index_en.html-re, és küld el a kérelmet. Névhez a fentebbi mi fiókodnál megadott becenévhez hasonlo legyen, nem kell tulbonyolitani, ha becenévnél mondjuk Istvan345 van, ide beirod hogy Istvan és kész. Telefonszámnál pedig azt add meg, ami a fiókodhoz lett párositva. A szöveghez irj pár mondatot angolul, majd lehet küldeni. Nekem az első SMS megjött hamar, utána azt a kódot beirod, akkor ennek kell jönnie:
Ha ezt látod akkor már a célegyenesben vagy, azt jelenti hogy megkapták a kérelmed és most jól felülvizsgálják hogy megadják-e neked, nem kell mást csinálni csak hagyd a telefonon futni a két hola app-ot, jönni fog még egy SMS, nekem kb fél óra telt csak el és jött is, amiben az volt hogy elfogadták a kérelmet. Ez után gépről töltsd le a legfrissebb Mi Unlockot: http://en.miui.com/unlock/download_en.html
A Mi Unlock exe-t érdemes rendszergazdaként futtatni, és előtte minden virusirtót és más háttérben futó alkalmazást leállítani a gépen. Nekem nem szokott ugatni a virusirtóm, de erre most mégis harapott, ugyhogy csak ugy tudtam a Mi Unlock-ot futtani, hogy bezártam.
Innen már mennie kell
(#8503) vadkörte ezt amugy azért irta ki neked, mert nincs még engedélyed, ez csak ennyit jelent.
-
Rick4
félisten
válasz
vadkörte #8546 üzenetére
EuStock-nál jelenleg 49.9E a 3/32-es szürke. Ha délig leadod a rendelést másnap a kezedben a doboz, szomszédból jön, se vám, se ÁFA
Tegyük hozzá, a legutolsó szó akkor lesz igaz, ha van eu-s adószámmal rendelkező cége, aminek a nevében vásárol. Ha nincs, akkor a kiírt 4900-as lehet fizetni.
-
iff
senior tag
válasz
vadkörte #8331 üzenetére
Passz!
De lehet, hogy szoftveres, mert az igo és a Sports Tracker Running Cycling 3-5mp alatt (szobában) pozicionált. Nem lennék meglepődve, hogy a hardver sem lenne egyforma a telefonokba. Azért gondolom, mert még amikor az Alcatel ot-995 használtam a fórumon kiderült, hogy nem egyforma belük volt, nálam nem volt jó az a rom, ami másnál működött. (pl.: wifi nem működött stb.) A Note4-re felraktam a ProCapture-t ami eddig minden telefonnal jól működött, de ennél, ha panoráma képet akarok készíteni, lefagy úgy, hogy a többi kamera program sem indul el. Törlés után sem, csak ha újraindítom a telót. Pedig nagyon jó képeket lehetett vele készíteni. Az Antutu sem indítható nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- iPhone topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- E-roller topik
- Energiaital topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Crucial 240GB SSD eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest