- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zelikocc
senior tag
-
csubuka
addikt
válasz
trance89 #4458 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Akkor a legkézenfekvőbb a patchelt global fw nem, a teljesítmény gánnyal?
Ott mondjuk az ssh dolog nem annyira tetszik. Nem egy security probléma az valahol? Vagy letiltani le tudom manuálisan?
Köszi a választ! Szerencsére szerintem az a jó, a sima fehér fekvő kütyühöz.
-
csubuka
addikt
válasz
trance89 #4452 üzenetére
Köszönöm szépen. Az ára tetszett leginkább, meg, hogy az ax3000-el (dizájnos álló mesh megoldás) összehasonlítva hardveresen ugyanaz, memória stb. és 20k helyett csak 12
Kivéve az ax3000 képesség, de az nekem annyira nem érdekes. A kövi lépcső meg az ax3600 kicsit túltolt lenne nekem.
*Elsőre megveszek egyet, aztán ha nem adja, akkor meshelek egy másikkal. Egy nagyobb épülettől 10m-re levő kisebbet akarok beszórni, úgy, hogy a nagy ablakába (ami a kicsi felé néz) tenném ki az eszközt.
WR841v9-el nem adta, de az elég régi ócskaság. Meglátjuk mit tud a "chiptuningos" Xiaomi
-
kareszkaresz
tag
válasz
trance89 #4423 üzenetére
sok eszkozom van xiaomi is reszben amihez kell a mi home app ,amik raadasul cuccosok. valaki itt azt irta hogy lehet kinai a router attol hogy a cuccaim globalosok ebben perpillanat tapasztalatom még nincs, mert az ellenkezojet is irta már valaki hogy bdata es app region egyeznie kell hogy menjen az app, de ugye ez globalos cuccoknal kinai firmwareel viszont kizárt
valahol irta valaki hogy a patchelt fw-en nincs aiot antenna csak a gyárin, csupan ki-be kapcsolhato weben h vilagit-e vagy sem. ez mennyiben allja meg a helyet?
-
kareszkaresz
tag
válasz
trance89 #4419 üzenetére
nem, nem szorakoztam vele. nem is all szandekomban.
koszi szepen a gyors valaszt. Olvastam itt nehany oldallal elobb hogy a global 3022es modositott globalon port forwarding hibák sorai vannak. Nalam van port forward nem is kevés, mondhatni létszukseglet.
Tudsz errol nehany szot mondani esetleg? ennek fenyeben mit javasolsz vagy nem is mindenkinel van ez a hibajelenseg.etc.. -
kareszkaresz
tag
válasz
trance89 #4413 üzenetére
Nem bizom a webshopokban jobb szeretem elhozni eloben
Bar ott nincs 14 nap de mindenkeppen jo erzesem van es hat meshneknse utolso
Rendben koszonom szepen a segitseget remelem jol dontottunk
Kezdetben megnezem mit tud alapbol global version lesz aztan meglatom akarom e varialni a kutyut szoftveresenbar ahogy olvasgattam a topicot még az alap beallitason felul is sokat tud dobni ami alapbol sem tunik rossznak.
-
sztomi1981
tag
válasz
trance89 #4238 üzenetére
köszi, nekem AC2100-am van, de ez pont nem megy mesh-ben semmivel, szóval el kell passzoljam.
De a válaszod alapján akármelyik Xiaomi routert veszem a global verzió és a kínai verzió más lesz, nem csak az AX3600-nál, ugye?Van egy Asus AC66U-m is, azon van usb port, lehet berakom a xiaomi-s hálózatba majd mint fájl szerver, mert routerként már amúgy sem az igazi...
-
bzolika10
aktív tag
válasz
trance89 #4219 üzenetére
Bdatáthoz nem nyúltam. Csak a 1.0.17-et tettem vissza ott bekapcsoltam az ssh-t és onnét telepítettem a mostani szoftvert. Igazából nem is fontos most az ssh, csak nem értettem, hogymiért nem működik. Komolyabb hozzányúláshoz meg megvárom az openwrt-t, most úgyis csak ap-nek van használva.
Amúgy nagyon durva, hogy mennyit dob rajta a 30dBm-es mód. Konkrétan a ház sarkában -55 dBm a jelerősség. A mod előtt -80 dBm körül ugrált. Ezért az NMHH nem fog kiszállni?
-
nagyra
tag
válasz
trance89 #4180 üzenetére
Nincs sok wifi hálózat errefelé, családi ház+kisváros. Az én hálózatomon kívül (ADC) csak 1db van a telefon látókörében.
[kép]Ja, elfelejtettem mondani, hogy fixen van kiválasztva a csatorna, de gondolom most ehhez nincs köze. Illetve az az érdekes, hogy ha kérek egy reboot-ot a main routertől, akkor megint jó a kapcsolat egy ideig...
-
tachikoma
aktív tag
válasz
trance89 #4139 üzenetére
OK, megvolt, beállítgattam újra mindent. Jól is nézett ki. Egészen addig, amíg át nem állítottam a wifi oldalon a jelerősségeket (sok az az 1000mW, nem kell annyi)
Azóta megint üresek a csatora és a sávszélesség mezők. Mindegy, nem érdekel, működik.
Ami furcsaság még, hogy sokáig égett mindkét led a 3600-ason, de reggel óta a felső nem ég. Ettől eltekintve nem nem tapasztaltam változást, működik a mesh is.Viszont a mesh node jelerősségét meg nem lehet sehogyan sem állítani? Próbáltam azt is, hogy a master router beállítása után reseteltem a mesh node-ot, újraszinkronizáltam a mesh-t, de úgy nézem a mesh node router maxigázon nyomja.
Erre valami ötlet esetleg? -
tachikoma
aktív tag
válasz
trance89 #3248 üzenetére
Eddig használtam egy AX3600-at szólóban. Ma vettem egy AX3000-et mesh slave-nek. Az lenne a cél, hog ymesh hálózat legyen vezetéken keresztül.
Próbáltam mind a három módszerrel összehozni őket, de semmi. Egyszer sikerült vezeték nélkül, de akkor úgy is maradt, nem volt hajlandó vezetékes kapcsolaton keresztül látni a slave a mastert. Ráadásul 5Ghz-es kapcsolaton, totál nem ment át a falakon meg a födémen.
A többi esetben amikor össze is hoztam őket, ahogy bedugtam az UTP kábelt (slave wan portjába és master lan1 portjába) a master (az AX3600-as) azonnal megbolondult. Nem volt internet elérés, és ha újraindítottam, akkor narancssárga LED maradt, fel sem állt rendesen.
Mindkát routert magyarországi boltokban vettek, gyanítom global fw van rajtuk. Most komolyan kínai firmware-t kell telepítenem rájuk hogy működjenek együt mesh-ben?
-
Toninho13
aktív tag
válasz
trance89 #4127 üzenetére
Teljesen jogos a kérdés. Patchelt global firmware van, az kavart meg, hogy a telefonról próbált belépésnél kizárólag kínai karakterek jelentek meg. Most olyan kérdés merült fel bennem, hogy miből jövök rá, hogy annó a bdatát írtam e át, vagy nem? Illetve az összefoglalóban lévő patchelt kínai rom a legújabb, valamint a xiaomi home-ban konfigolható, vagy a webes felületen is lehet nyelvet állítani?
-
-
Rick4
félisten
válasz
trance89 #4087 üzenetére
Köszönöm, akkor ez fog felmenni.
Igaz mláam egy kínai global fw-rel, meg egy sima global mesh-ben ugyanilyen, rá se kell nézni, az egyik másfél éve van bedugva, a másik lassan egy éve, és egyszer nem volt velük gond.
De már csak a log küldés kilövése miatt is meg kellene csinálnom a fw cserét rajtuk, mert itt 40/5-ös net van csak, szóval a kérdés az, hogy a mesh megy-e ezzel a fw-rel? -
st6969
őstag
válasz
trance89 #3957 üzenetére
Sziasztok,
Tegnap megjött az AX1800-as. Bekötöttem, és bár működik, de gyanúsan szinte "semmit" nem kellett csinálnom, semmit nem kellett beállítanom, így inkább rákérdezek, hogyan is kellene ezt jól csinálni. Nem vagyok hozzáértő (sajnos).
Itt az alaprajz, a pirossal jelölt helyre kerül a router. A bekötés: a Vodafone Connect box LAN portjáról egy kábel megy a Xiaomi WAN portjába. Ennyi. Ezután a telefonon megjelent a 2 wifi hálózat (2,4GHz és 5GHz). Ezekre rányomva kiírta, hogy hálózatot észlelt, meg valami automatikus (?) DHCP szöveg, ezt jóváhagyva kellett megadni egy wifi jelszót, és onnantól működik. Nem vitt semmiféle konfig felületre. Így most van 4 wifi hálózat (2 Xiaomi és 2 Connect box).
Az én felhasználásom a következő lenne: a Connect box nem kell, hogy adjon wifin, felesleges. Viszont a LAN portjainak aktívaknak kell maradnia, mivel van rajta egy switch az IP kameráknak, illetve a PC is oda van kötve. Ez esetben állítsam át modem módra, vagy maradjon router mód, de kapcsoljam ki a wifit mindkét frekvencián?A másik, hogy most akkor hova is kell kötni a kábelt a Xiaomi-n? Én automatikusan a WAN portba kötöttem, de most eszembe jutott ez: itt meg azt írja, hogy LAN portba kell. Legalábbis, ha automatikusan nem ismerte fel az eszköz a helyét a hálózaton. De szerintem felismerte, mert működik. Teljesen összezavarodtam, hogy akkor hogy kellene...
Segítene valaki? Előre is köszi
-
zelikocc
senior tag
válasz
trance89 #4004 üzenetére
Köszi a linket!
Tanulmányoztam és találtam ezt a tutorialt AX1800-hoz.Én az adóteljesítmény növelés mellett szeretnék SSH elérést is, így az lenne a kérdésem, hogy az általad linkelt 1.0.49 fimware-el is lehet-e SSH hozzáférést szerezni a linkelt tutorialt követve?
Sajnos a tutorialban nem működik a link az 1.0.33 -as firmwarehez.
-
zacci
aktív tag
válasz
trance89 #4012 üzenetére
Sajnos nem kell kabel ahhoz h az uj routert beszippantsa maga ala a mesh gw. Ez egyreszrol hasznos, mas reszrol rohadtul idegesito, mert ha mondjuk nem mesh-be akarod rakni a frissen kicsomagolt routert, hanem mondjuk ismerosnek szeretned elokesziteni, akkor jon a xopas es tatott szajjal rohangalas a fax erdoben
Es hiaba nyomsz egy reset, torlod a mesh-bol a node-ot. Mire ujraindul mar megint beszippantotta ez a fosh
Rakhattak volna ra 1 qrva mesh gombot, de annyira ramentek az egysegsugaru userek kiszolgalasara, Hogy az mar faj. -
st6969
őstag
válasz
trance89 #4012 üzenetére
"Miért nem elég ha a leggyengébb jelszintre állítod a wifit? Ez is 600mW"
Talán feleslegesen (?), de aggódom amiatt, hogy az engedélyezettnek még ez a "leggyengébb" 600mw is a 6x-osa. Ki tudja, mit jelent ez, de a családban kisgyerek is van, és fogalmam sincs, egészségügyileg járhat-e ez bármi hátránnyal, úgy vagyok vele, jobb a békesség. A 100mW biztos, hogy bőven elég lesz, tekintve, hogy jelenleg a 10x10m ház legkevésbé ideális pontjából, a csücskéből jön a wifi egy antenna nélküli Connect boxról, és elégedett vagyok a lefedettséggel. Ez lesz kiváltva (nem megtoldva) a Xiaomi 1800-assal, ami a ház közepéről fog szórni.
Ha az itthon engedélyezett teljesítmény nem mehet kínai fw-ről, akkor jó lesz nekem a global. -
-
zacci
aktív tag
válasz
trance89 #3970 üzenetére
Azert az ado torony nem a fejed mellette van!
Ha meg valaki fel, h kiegeti az agyat es esetleg tobb emeletes hazban lakik, akkor jar a legjobban, ha a szolgaltato az o lakoepuletenek a tetejere telepitette az adot :)
Azert a nagyteljesitmenyu adokat is csak akkor lehet szerelonek megkozeliteni, ha azt elotte lekapcsoltak. -
st6969
őstag
válasz
trance89 #3957 üzenetére
3db mobil lógna rajta, amin leginkább böngésző, facebook, ritkán youtube megy. Szerintem a legdurvább felhasználás itthon a Netflix
Na meg van 6db okoseszköz (dugaljak és relék). Vezetékkel pedig egy TV és egy Xbox.
Ami egyéb, az továbbra is a Connect box-ra fog kapcsolódni vezetékkel (1PC és 2 IP kamera).Ez viszont érdekelne: "fekete álló változat" Tudsz egy linket küldeni? Álló változatot jobban el tudnék helyezni. Főleg ezért került képbe a 3600-as is amúgy.
-
-
Partizan66
friss újonc
válasz
trance89 #3935 üzenetére
A kínaisított, otthon vásárolt routeren reset volt?
Nem volt, csak leszedtem az összefoglalóban szereplő listából a legfelsőt és rátöltöttem.https://drive.google.com/drive/folders/17OXBhBq8AUQ9CvxI1nn1thHBUtnEI8ZS
Akkor ez lehet a gond?
Összefoglaló Mesh rész 2. pont számomra elég rémisztő. Ennél egyszerűbb megoldás nincs? -
FIRE PRINCE
csendes tag
válasz
trance89 #3926 üzenetére
". Gyári patchelt firmware: [link] <- ajánlott módszer, nem igényel bdata módosítást"
Ha ez (a linkben) akkor inkább hagyom ha lehetőségem lesz le cserélem az egész router ez nekem kínai.Azért köszi. Még a böngészős felületen mintha simán frissíteném még igen, de ehhez nem értek.
-
vottokar
senior tag
válasz
trance89 #3921 üzenetére
Köszönöm szépen. Az első verziót (Xiaomi AX1800 DVB4258GL) néztem, mert ez megvan itthonról is 15K körül szállítással. (Amúgy nem zavarna a fekete AX1800 verzió alakja. Dlink DIR860 az otthoni főrouterem perpill...
) Akkor már csak annak kell utánanéznem, hogy miként is megy fel rá az utolsó kínai firmware. (Az AX3600-ra is csak az itteni "firmware frissítés hülyéknek" leírás után mertem nekiállni.
Amúgy az nem okoz gondot, hogy a bdata nincs kínaira módosítva? Az, hogy nem megy a miwifi app, nem igazán zavar.. -
Doky1988
senior tag
válasz
trance89 #3892 üzenetére
No felraktam a full gyárit majd kiderül, lehet a dual wifit nem szereti, hogy a 2.4 meg az 5ghzes wifi egybe van.Mert net van a routeren, tehát kábelen van net, csak wifi kínlódik.Most jó perpill majd kiderül.De olyat csinál, hogy wifire felvan csatlakozva, és telefon kiírja, hogy "Nincs internet hozzáférés".A router nem indul újra időnként, néztem uptimeot.
-
cikasz
őstag
válasz
trance89 #3848 üzenetére
Minden mindenbe IS van dugva ahogy a képen is látszik!
DE : A huawei-en le van tiltva a wifi, az AX adja a wifit. Kérdezted, hogy a WAN-ba van dugva az AX-be a huawei-től? Arra válaszoltam, hogy persze. Amikor megvettem a routert sikerült csatlakoznom hozzá az asztali gépemről mert valahogy nyilván beállítottam. De azóta soha többet, így nem is tudok semmit csinálni vele... -
dchard
veterán
válasz
trance89 #3848 üzenetére
Ismert limitácó gyári FW és OWRT alatt is, hogy akár routerként, akár AP-ként használod az AX3600-at vagy AX6-ot, az uplink portnak mindig a WAN portnak kell lennie. Ezt is fel lehetne venni az összefoglalóba, mert már többen belefutottak, hogy például beállították a LAN1 portot uplinknek, és nem ment a DHCP
-
cikasz
őstag
válasz
trance89 #3816 üzenetére
Nem wifiről megy nekem a tv hanem kábel.
Lefényképeztem, kivehető bármi? -
dchard
veterán
válasz
trance89 #3821 üzenetére
Hogy stabil (értsd: végleges) verzió mikor lesz, azt még Robi sem tudja. Az ethernet részből még semmi sincs upstream-ben, és ha jól láttam a SoC-ból is van ami még nem teljesen upstream. De fullos HW offload valószínűleg sosem lesz, mert az NSS egy fekete lyuk. Azt hiszem az L2 gyorsítást és mondjuk a sima PPPoE/IPoE gyorsítást a PPE engine is meg tudja csinálni, és nem kell hozzá az NSS, akkor arra majd lesz esély, de egyelőre kár ezt várni. Tehát egyelőre ezzel kell beérni.
Egyébként igen: a Robi féle verzióról lehet majd sysupgrade-elni, ha egyszer lesz legalább master támogatás.
-
dchard
veterán
válasz
trance89 #3787 üzenetére
Egyébként lehet itt volna az ideje felhívni a figyelmet az összefoglalóban, hogy a QSDK alapú távolról openwrt-nek látszó hekkelt szaroknak milyen veszélyei vannak, mert ebből a problémából csak több lesz. Úton-útfélen futunk bele Robival újabb és újabb QSDK alapú szarokba, amikről azt írja a készítője, hogy "Openwrt". Ezektől mindenki tartsa távol magát, főleg ha nincs TTL soros portja és nagyon sok rutinja...
-
dchard
veterán
válasz
trance89 #3787 üzenetére
Teljesen világos mostmár, hogy mi a probléma. Onnan nincs visszaút, legalább is TTL soros nélkül biztosan nem. Ha a szar partíciók miatt a bootloader-t felülírta, akkor meg sehogy nincs visszaút.
Számtalanszor leírtam, hogy mi a veszélye a QSDK alapú firmware-eknek, most mindenki láthatja, hogy az eszetlen hekkelés mit eredményez. Biztos voltam benne, hogy nem Robi build-jével van gond, de mostmár legalább bizonyíték is van.
A Bdata partíciót a valódi Openwrt (mostmár így fogok rá hivatkozni) egyébként nem használja, ugyanis a BDF-et fájlból tölti, a kalibrációs adatok pedig az ART nevű particíóról jönnek. Az persze kérdés, hogy a gyári recovery tool-t meg tudja-e borítani az átírkált bdata. Tehát itt van egy tágabb kontextus is.
A 160MHz mostmár elérhető, mellette van egy csomó javítás is. Nekem csak 80MHz-es klienseim vannak, ezért jó volna tesztelő aki AX 160MHz-en tudna tesztelni. A Mesh-t sem ártana kipróbálni. Rendeltem egy AX210-es kártyát, de az még hetek mire ideér.
-
Soma01
veterán
válasz
trance89 #3699 üzenetére
A 4pda fórumon ez van (fordítás kikapcsolva):
http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=<STOK>/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=Xiaomi&user_id=longdike&ssid=-h%3Bnvram%20set%20ssh%5Fen%3D1%3B%20nvram%20commit%3B
http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=<STOK>/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=Xiaomi&user_id=longdike&ssid=-h%3Bsed%20-i%20's/channel=.*/channel=%5C%22debug%5C%22/g'%20/etc/init.d/dropbear%3B
http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=<STOK>/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=Xiaomi&user_id=longdike&ssid=-h%3B/etc/init.d/dropbear%20start%3B
http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=<STOK>/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=Xiaomi&user_id=longdike&ssid=-h%3B%20echo%20-e%20'admin%5Cnadmin'%20%7C%20passwd%20root%3BItt a fórumon pedig:
"Megnyitunk egy üres szöveges dokumentumot, majd a következőket innen copy/paste beillesztjük:http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=<STOK>/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=Xiaomi&user_id=longdike&ssid=-h%3Bnvram%20set%20ssh%5Fen%3D1%3B%20nvram%20commit%3B
----
http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=<STOK>/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=Xiaomi&user_id=longdike&ssid=-h%3Bsed%20-i%20's/channel=.*/channel=%5C%22debug%5C%22/g'%20/etc/init.d/dropbear%3B
----
http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=<STOK>/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=Xiaomi&user_id=longdike&ssid=-h%3B/etc/init.d/dropbear%20start%3B
----
http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=<STOK>/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=Xiaomi&user_id=longdike&ssid=-h%3B%20echo%20-e%20'admin%5Cnadmin'%20%7C%20passwd%20root%3B"
Én teljesen egyformánnak találtam a kettőt egy szövegösszehasonlító programmal. Ezért gondoltam, hogy az a scrip is jó lesz.
-
Soma01
veterán
válasz
trance89 #3625 üzenetére
"Feltenni ugyanúgy kell mint az AX3600 patchelt verziót"
Most a gyári global van fent. A gyári kínait fel lehet tenni a webes felületen, az ok...
De ssh-n mi a jelszó meg a felhasználónév?
Ok, hogy feltenni úgy kell. De valami régi firmware kellett először. Nem? Vagy az csak a AX3600-nál kell? -
FingR86
őstag
válasz
trance89 #3644 üzenetére
elvileg az ac2350-ben is qualcomm van ha jól informálódtam, de gondolom vmi régi cuccos
Model : DVB4248GL
Processor : Qualcomm CA9563
RAM : 128 MB
ROM : 16 MBde akkor nem kell aggónom, hogy 3-al kevesebb antenna lesz ezek szerint
engem úgysem a sebesség érdekel annyira, inkább az erősség
akkor le is csapok egy ax1800-ra -
FingR86
őstag
válasz
trance89 #3636 üzenetére
tegnap adtam el egy ac2350 (fekete) routert havernak, mert én annyira nem voltam megelégedve a térerővel. Ma találtam rá PH-n hogy arra is lett volna bdata módosítás és gondolom akkor megnövekedett adó teljesítmény. De mintha azt is olvastam volna valahol hogy ebben egy tök gagyi proci van, mint vmi régi tp-link 1043 routerben.
ma találtam bolti új ax1800-at (fehér 4 antennás) 12K-ért.
ebben erősebb proci van gondolom mint az ac2350-ben volt igaz ?jó vétel lenne ez otthonra ?
ax3600-at overkill-nek gondolom panelbe, nem akarom ropogósra sütni az agyam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- EA Sports WRC '23
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged