- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sting2
addikt
Jogos, fasságot kérdeztem.
Most ott tartok, hogy egy ripityara tört Huawei P30 készülékkel nyomom, de mire elhatároztam hogy vegyek, addigra elfogyott a szolgáltatóknál..
Az S23 Ultra még drága, az S22 Ultra meg..., annyira nem jó állítólag, - cserébe simán lehet kapni 300K áron hivatalos 3 év garis, Bontatlan példányokat..
Dilemma.
Mert nálam ez a két készülék van radaron, semmi más nem érdekel. -
Cunaja
addikt
Lejárt a szerk idő:
Szerk. Most a hülye azért nem vagyok üzletben pár napig, volt a fehér 469K-ért. Elvitték mint a cukrot. Most megint 524.999FT
Némelyik szolgáltatónál olcsóbb lehet, de nincs. Akkor mit érünk azzal, hogy olcsóbb?
Nekem se tudnak fehéret adni, mert nem tudják, mikor lehetne beszerezni. Ezért most fekete telóm lesz. Még mindig kevés van az országban.
Itt is olcsóbb, de nincs. Pár darabokat rendelnek. -
dilajoska1
őstag
Nem. Vízre is vonatkozik. Ugyanez a Samsungnál és a Sony-nál is meg szerintem az összesnél. Ez minden országban egységes. Max tényleg a fogyasztóvédelem marad. Mert ha véletlenül beázik nem tudják ellenőrizni hogy most víz alatt használták (ami nem rendeltetészerű) a telefont vagy egy nagy eső miatt ázott be. Ezért nem vállalnak rá garanciát. Ha véletlenül egy Xiaomi is beázik még ha IP tanúsítványos is szerintem arra se fog vonatkozni a garancia, főleg hogy az IP tanúsítvány náluk csak 1-2 éve jelent meg. De azért kíváncsi lennék ők hogy állnak ehhez a dologhoz.
-
kellareg
junior tag
Tapasztalatból mondtam.
Mi3-tól kezdve van/volt Sáomim.
Elég sok mindennel és elég sok mindenben részt vettem a gyártó termékeiből/val-vel.
Lehurroghatsz, de ettőt még így van.
(Abban igazad van, hogy minden a sorson múlik, hogy milyen szériát fogsz ki, mikor megveszed)
Valóban a noname csájniz gyártóknál lehet, több a hiba, de a Sáomi már a csúcsra pozicionélja magát, na ahhoz képest gyatra a hibaszázalékuk)
Szerintem. ...s a vélemény (még) szabad -
Aryon87
félisten
Sajat tapasztalatbol tudom hogy a telefon 100% vizallo volt a szerviz elott, mivel gyakran jart vizben (Balcsis pancsolas) vagy erintkezett vizzel (csap, folia felrakas utan pl).
Ha mar akkor beazott volna, eleve nem kapott volna akksi es kijelzocseret...
Mindegy annak mar, bo 1 eve mukodik hibatlanul meg igy azottan is.. Es azert nem 50k volt az sem kezdetben, meg ha 2 eves is volt mar. -
trebrona
nagyúr
Ha viszont a gyári töltőnfejbe van dugva a vezetéknélküli töltést lehetővé tévő töltő egység vezetéke, pik- pak feltölti a telefont, vezetéknélkül
Korábban írtad, hogy 20W-os wireless töltőt használsz. Azaz hiába használod a gyári 120W-os töltőfejet, 20W-nál gyorsabban nem fog tölteni. A P9-ével pedig értelemszerűen ugyanez az érték 10W lenne, de ennyit nyilván nem fog tudni, lesz valamennyi veszteség. A telefon maga 50W-ot tud vezetékmentesen, de ehhez ezt a töltőnek is tudnia kell. -
trebrona
nagyúr
Csak vezetéknélküli töltővel töltöm és a Huawei P9 1A-os töltőfejével.
Napról napra egyre szórakoztatóbbak az írásaid, carry on! -
-
-
-
Aryon87
félisten
Teljesen rendben van a kép. Makróban még vannak potenciálok, de ahhoz képest nagyon jó. Vannak rosszabb makrós képek másoknál.
(#829) Sgr_A: Ezért az árért elvárt, hogy a telefon jó fotós képességgel is bírjon, mindamellett hogy a többi cucc is a lehető legjobb legyen a telefonban.
-
-
Cunaja
addikt
Éjszakás után, aludtam két órát, Meglátszik. Ugyanazt a képet linkeltem kétszer.
[Gyári és fólia van a kamera előtt. ] Már hajnalban egy kicsit fáradtan.
-
max1965
tag
A 99% az jó.
Nem értem a lekerekített kijelző miatt háborgókat.
Ki az, aki egy 500+ - os telót tok nélkül használ?Tokkal meg már nem mindegy? Első volt a Spigen tok beszerzése, de addig is a gyári rajta volt. Úton vannak a kijelző, meg a kamera védők is az Aliról. Meglátom melyik válik be jobban, az marad.
Még egy kis ízelítő a fotós képességekről.
[kép]
[kép]
[kép] -
dilajoska1
őstag
GCam-al simán csinálok ilyeneket fotókat! Tudom hogy mindenben jobb én azt nem is állítom (bár én pont a kijelző miatt választottam mert az Amold-et nem bírja a szemem) de a fotóidat elnézve én nem látom a fényévekkel jobb minőséget mint amit én készítek GCam-al, sőt a macro is brutális vele. (Gyári appal jobb az biztos) A gyári appot én szinte mindegyik telefonomon mellőzöm.
Nekem ugye buherálva van a telefonom úgy hogy nincs bajon ezekkel.
-
-
Cunaja
addikt
Szóval az 50mp megvolt, most jöjjön a többi verzió.
Kamera szoftver verzió: 4.5.002560.1
Vibrant mód automata
0,6X; 1X; 2X; 3,2X
Authentic mód automata
0,6X; 1X; 2X; 3,2X
Pro mód Authentic
UW; Wide; Tele
Pro mód Authentic
UW; Wide; Tele
Pro mód Authentic
UW; Wide; Tele
Alap és Authentic mód
0,6X, 1X, 3,2X
Vegyes Authentic mód
50mp alap
Pro tele; alap 1X, 3,2X
Észrevehető, hogy az 50mp-s képeknél, nem ártana egy állvány, mert már kényes a mozgásra. Ami érdekesség, hogy portré módba, nem annyira kényes rá.
Sokat javult a képminőség, de még mindig lehetne sokkal jobb és lesz is.
Most viszont már, elérte azt a szintet, hogy nem bántam meg, klasszisokkal jobb, mint a Mi10T pro.
A fotós topikban felröppent az a téma is, hogy a fa sárgás és nem zöld. Nézzük meg a képeket, ami zöld valójában, az zöld, a többi tényleg sárgás színű volt.
Színek visszaadása 100%-os. Ritkán téved. Nappal szembe fényképezve is tökéletes portrét csinál, bokeh hatással. Ez számomra is meglepő volt. Szinte nem is foglalkozik a nappal, csak a témával. Meglettem itthon dicsérve, hogy ez tényleg jó.
Viszont, ne csak magammal társalogjak a fórumban, mert majdnem úgy tűnik.
Aryon87: Mint írtam , kell neki egy állvány. Akkor jót is ki lehet hozni. Kézből tényleg felejtős. Viszont a 70X zoom kézből, nem is olyan rossz. Amikor készítettem, a kép ugrált össze vissza. Állvánnyal, az is jobb lehet. Mondjuk engem, pont a zoom nem érdekel.
-
-
-
Cunaja
addikt
Gond nélkül ment fel.
Ezt egy almával nem tudnánk játszani.
Régi kamera szoftver 4.5.00.2350.4 új 4.5.002560.1
Szelfi háttér, nem ég ki teljesen, ez nagy javulásnak számít. Ugye vagy a rám fókuszál,( kiégett a háttér) vagy a világos háttérre ( sötét voltam, mint a fene )
Most rám fokuszál, de nem ég ki, vagyis látható részlet a háttérből. Fejlődünk.
Mivel most be kell laknom gyorsan a telót, több képre nincs idő, majd este melóban kipróbálom.
Viszont van egy gond.Nem lehet visszaállítani a gyári romról készült biztonsági mentést, ha az sms visszaállítás be van jelölve. Így az üzenetek a kukában landolnak. Ez egy SMS lottónál, igen csak kellemetlen. Persze külső alkalmazással sem szeretnénk menteni, mert pl, a banki sms kényes lehet.
Viszont már tudom miért. Valamiért a 2-es sim helynek érzékeli, mert az e-sim került az 1-es sim helyére.
Ajánlott a Xiaomi cloud mentést használni, ami természetesen vissza tudja állítani az sms-t.
Ez a művelet, csak azokra vonatkozik, akik nem állítják vissza, induláskor a Google mentés. Vagyis, úgy mint én, szűz rendszert akarnak. Egyesével rakok fel minden alkalmazást amit használok. Mivel 90%-ban online voltam bejelentkezve, így egyikben sem vesztettem adatot.
Ha már új telefon, akkor legyen viszonylag szűz is. -
Cunaja
addikt
Indult a Xiaomi.eu rom stabil változata.
Mai csemege.
Szokásos sorrend. V illetve A -
-
hakydakillah
senior tag
Sajnálatos ez az irány. Pedig Xiaomi Mi2 óta velük vagyok. Jöttek az import telók szépen hozzám, mindenki csak mondta mi az a kínai no name sz@r nálad... És azóta hogyan feltörtek. Mondjuk nekem extrém sok mindenem tőlük van a házban / életemben, és kopp-kopp mai napig nem romlott el semmim tőlük. Szóval még szívem szerint haragudni se tudok rájuk, csak már sokszor csóvállom a fejem egy-egy húzásukon.
-
hakydakillah
senior tag
-
Aryon87
félisten
Hát nem. Jó ha max 10-en lesztek itt, és akkor sztem sokat mondtam.
Ismerős, én sem a tucat telefon tulajok táborát erősítem a másik oldalt
Amúgy meg úgy veszem észre, újonnan megint erősödik az utáljuk a csúnya gonosz kínaiakat (hogy mi történik náluk engem nem érdekel), és ezáltal a hozzájuk kapcsolódó márkákat is.. -
-
Cunaja
addikt
A képek, 360° tokban készültek, aminek a kamera nyílásán, hátul is fólia védi a lencséket. Egyszóval, nem 100%-os képek. Amíg nem szokom meg a telefont, addig védenem kell teljesen.
Egy gyors vélemény.
Azóta már frissült a szoftver.
Megfelelő összehasonlítás nehéz, mert a Xiaomi Mi10T Pro az Xiaomi eu romon van. A X13 viszont, gyári hulladékon. Igen, a 10T pro 144Hz és nem 120, de csak LCD és nem LTPO. Egyszóval, jelenleg úgy néz ki, hogy a 10T sokkal simábban görget, viszont ha nem görgetünk, akkor ég és föld a megjelenés a X13 javára.
Nem nagyon volt időm nyomkodni és belakni se akarom, mert elindult a 168-óra, ami úgyis törölni fog mindent. Ha felraktam a Xeu romot, akkor jobban tudok nyilatkozni.
A töltő valami állat, rendesen súlyzozni is lehet vele.22 perc alatt nyomta fel 24%-ról 100-ra. Közben töltötte lefelé a frissítést. Melegedés volt a töltés közben, de elviselhető volt, semmi komoly.
Képek majd idővel, mert most nem vagyok szabin és így nehéz. Magánélet és pihenés az első. Persze magán célra készülnek képek.
Gcam holnap megy rá, kíváncsi leszek. No meg a tokot is lecserélem az esti vonatos képek miatt.
Szelfire nem volt még időm. Videót is majd idővel. Szerintem a 4K60 elég lesz, mert kevésnek találom a 8K/24-et. Szaggatni fog. A francért nem lehet 30-as.
Hangzás:Beraktam egy mixet és nem kellett több.
Maga a készülék kialakítása számomra prémium, fogása nagyon kellemes, és az eleganciát sugározza. Ugye nekem fehér van direkt.
Ujjlenyomat olvasó: Hát, ezt még marhára szoknom kell, mert kiakadok tőle. Soha nem volt még ilyen telefonom, de ha eltalálom rendesen, akkor villám gyorsan felold.
Arcfelismerés egy dupplakoppintás után, eszméletlen gyors. Sokkal gyorsabb mint a 10T pro, pedig az sem lassú.
AOD végtelen ( ne kapcsoljon ki )beállítás nincs. Gyári rom.
Akku és egyébről később.
Indítani fogok majd egy hosszú 4K 60-as videó felvételét, tesztelni, hogy melegszik-e.
Töltésen kívül, még langyos sem volt. Ment rajta 4K videó lejátszás, fél órán keresztül.
A napra direktbe fordulva, a lencsén kettő folt látható, ez azért kicsit kellemetlen.
Megérte-e a fél millát? Első körben azt mondom, hogy 90%-ig. Ha felkerül az Xeu rom, meg lesz majd a 100%.
Zárszóként! Egy nyamvadék reklámot sem tolt még az arcomba, pedig azt mondják a lejáratásaként. A telefont megmostam víz alatt, nem lett baja. Telefonálási minőség, 4G, 4G+ és 5G-n is tökéletes. Wi-Fi baromi gyors.
Persze mindenre kiható véleményhez, több idő kell.
Mivel elég sok emberkének van Mi10T pro, kérdés, hogy érdemes-e váltani? Ha tökéletesen megfelel a Mi10T pro szintje, akkor nem!!! Ha szintet akarunk lépni, akkor igen! Azért elég nagy ugrás. Ez vonatkozik a 11-es és 12-es sorozatra is. Közelségérzékelő, végre tökéletes!!!!
Bocsi a hosszú szöveg miatt, valahogyan le kellett írnom. Ha helyesírási hiba van, vagy kimaradt néhány betű, bocsi, már nem látok, mert hajnal már rég volt. -
trebrona
nagyúr
Legalább ide töltsétek a képeket: https://fototrend.hu/index.html, hogy normál méretben meg lehessen őket nézni.
-
-
Imike20
senior tag
Én ugye 12Pro-ról váltottam 13Pro-ra. 3 napja használom. Eddig rossz tapasztalat nincs.
- A kijelző erős napfényben is kívállóan látható éles.
- Villám gyors a telefon.
- Kijelző időben szerintem jobb lesz az elődnél.
- Mivel nem vagyok profi fényképész ígyekszem majd pár képet lőni. Valami értelmeset! -
Megyek majd az Ázsiához, a pontos szöget is próbálom majd belőni.
Nagyon pici különbségek lesznek, kb ilyenre számítok. [link]
Kicsit jobb a 12s ultra, de a sima 13 -nál érezhetően jobb ez alapján, igaz abban nem az imx989 van.#630walle Én tuti kikapcsolnám az AI-t és szigorúan az Authentic módot használnám, de ha neked így tetszik akkor mindegy.
Az a jó hogy lehet választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Android szakmai topik
- Internet problémák
- Háztartási gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest