Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám

A 12S Ultra iránti vágyat enyhítheti a Xiaomi idei első csúcskészüléke. A tavalyi botladozást követően jól összeszedett csomagot kapunk, ha hajlandóak vagyunk félmilliót a pénztárnál hagyni.

Bevezető, 120 wattos töltés, csomagolás

A kínai premier után hónapokkal, de megérkezett Európába is a Xiaomi 13-as szériája. Az alapmodell és a tesztben szereplő Xiaomi 13 Pro is csúcskészülék, ennek megfelelően az aktuálisan legerősebb hardvert, remek kamerákat, igényes megjelenést és a felső kategóriára manapság annyira nem jellemzően a dobozban tartozékokat is kaptak.

A készülékek globális termékpremierje Barcelonában.
A készülékek globális termékpremierje Barcelonában. [+]

Kezdjük rögtön ezekkel: átlátszó szilikon tok, 120 wattos GaN fali adapter és USB-A végű Type-C töltőkábel van a SIM-tálcát nyitó tű mellett a fekete csomagolásban. Míg más gyártók már mindkét végén Type-C töltőt használnak, a kínai márkáknál jellemzően maradtak a Type-A végű kábeleknél, ennek oka, hogy saját fejlesztésű szabvány szerint megy a gyorstöltés (MI FC 2.0). Hátránya, hogy a 120 wattos adapter nem képes például QC- vagy PD-szabványon maximális teljesítménnyel működni, a telefon ugyanakkor felveszi a QC4 és PD 3.0 töltőkről is az áramot.

A doboz és tartalma.
A doboz és tartalma. [+]

A 120 wattos töltésvezérlésre és az akkumulátor kezelésére két dedikált chipet használ a Xiaomi 13 Pro, a márka Surge Battery Management Systemnek nevezi megoldásukat. A 120 wattos vezetékes töltés mellett adott a maximum 50 wattos Qi vezetékmentes töltés is, valamint a kerámia hátlapon keresztül a 13 Pro töltőként is funkcionál, 10 wattot képes vezeték nélkül leadni. Az USB-C csatlakozó a 3.2-es szabványon működik, vagyis a töltés mellett az adatcsere is gyorsnak mondható.

A telefon és a töltőfej.
A telefon és a töltőfej. [+]

A beépített akkumulátor 4820 mAh-s, ezt a gyári töltővel 20-25 perc alatt maximumra lehet tölteni. A MIUI rendszer és a töltő folyamatosan kommunikálnak és a telep védelme érdekében a telefon adaptívan változtatja a töltési sebességet. Ez azt is jelenti, hogy az első pár percben a 120 wattra felgyorsuló energiafelvétel az idő és a telep töltöttségének előrehaladtával lelassul. Ha ezt nem szeretnénk, és célunk, hogy minél gyorsabban, akár 20 perc alatt 100%-on legyen a mobilunk, megtehetjük, hogy a töltés során felugró csendes értesítésre nyomunk, ahol manuálisan visszakapcsolható a gyorsítás.

Xiaomi 13 Pro a kezemben.
Xiaomi 13 Pro a kezemben. [+]

Sem a méretes és nehéz fali adapter, sem a telefon nem produkál jelentős melegedést a töltés során, különböző pontokon elhelyezett hőmérők figyelik folyamatosan a készülék belsejét annak érdekében, hogy ne forrósodjon túl.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés