- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
World of Tanks OFF topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magany
tag
Szoval 8 eves szintjen vagyok es kisebsegi erzesem van..... Netan ismersz szemelyesen, kezet fogtunk valaha egy masal, tudod honnan jovok? Na majd ha ezekt tudod kezdjel el jellemezni engem......Elfelejted hogy mikor ide irtal hogy szakaszoznal, tanulnal en voltam az elsok kozt a gyenge elmemel aki segiteni akart neked! Pedig en kezdobb vagyok mint te, de ha tudok segitek......Fsb1000, megint csaka ninsc veled bajom csak nem tudom megszokni a nyers modorod, es aki a koroket futja az en vagyok, Legalabb is ugy erzem, es elismerem a tudsodat, s ha hibas lennel te azt is kimagyaraznad, titkon ugyved lehetsz. ....Ja es Kirjak ur, mutasal mar valakit akit en itt piszkalok? Csak az a gondom hogy a gyenge tudasomert buntetve vagyok.......Es a vizbelokeshez en is kellenek, nagyob tankal kellene lened esetleg, es megkoztatnak egy bekekulest a kedvedrt..... ugy hogy nyugi!
-
fsb1000
nagyúr
na... láttátok a cicit?
Majd közbenjárok Tarczay századosnál.
Gondolom azt tudod, hogyha máshonnan kilépsz, akkor 2 napig várni kell míg másik klánba beléphetsz.
***A jelentkezés módja.
Belépsz a WG eu oldalára, és ott JOIN a klánba: [link] Sokat nem kell írni.Meghívókat is lehetne küldeni, de még inaktív vagy a 2 nap miatt. (gondolom)
-
Tomi0703
addikt
Kv-4-ről a top ágyút nem tudod átvinni az ST-1-re. Amúgy el lehet az alap gunnal is boldogulni KV-4-en mivel tudsz elől menni be tudod célozni a gyenge pontokat, az ellenség meg addig pattog rólad.
Jobb lenne ha lenne IS-3-ad és azon ki lenne már fejlesztve a BL-9 mert anélkül T9-be 175 pennel fogsz rohangálni.
(#5575) Steelheart2: Nekem nem volt akkor szenvedés az a talán 44k xp vele.
-
Steelheart2
őstag
-
fsb1000
nagyúr
A batchetek nagyon jó kis tankok, de általában bénázok vele
Először felvettem azt a stilust, mint a kivégző/killopó emberek. Ahol küzdenek a t10 hevyk odarobogok a végén és 10sec alatt kilövök 2-3 leamortizált ellenséges tankot aztán elfutok tölteni.
Itt még magamnak sem voltam szimpi és mikor én vagyok hevyvel utálom ezt a bat stilust, mert nem akkor jön amikor kéne.
A másik taktikban rejtőzők és távolról szedegetem az ellent. Hát... nálam ez sem valami produktív.
Néhány pályán végrehajtom a bat feladatát (pozíció foglalás, kis felderítés), de abba gyakran belehalok.A legjobb köreim akkor voltak, amikor belevettem magam a küzdelem sűrűjébe... persze ehhez az is kellet hogy az ellenfél elég béna legyen és/vagy ne engem lőjön, hanem a hevyket. Én ilyen szitúban mindig a gyorstüzelőket lövőm, mert veszélyesek. Főleg olyan kezében veszélyes a bat, aki tényleg jól játszik vele.
Eladtam az előtte lévő lorit, de így utólag azt gondolom azzal jobban tudtam játszani.(#5484) Magany
Barakkba azokat érdemes tartani elsősorban akiknek van másodlagos képessége és/vagy úgy gondolod még játszol velük. A többit el kell bocsájtani. Asszem csak 2x bővítettem barakkot és bőven elég a 70 tankhoz.
(ha Chromot használsz böngészőnek, akkor segít a a helyesírásban, nekem is szokott pirosozni a sok betűkihagyásért. Természetesen én nem keverem a diszlexiát a diszgráfiával...) -
fsb1000
nagyúr
Kezdetben 30 sec felett volt, asszem 8.5-ben levitték 26-27 seccre (gyorsítóval és 100% legénység)
(#5476) Magany Én úgy gondolom, ha nincs még másodlagos képesség, akkor felesleges átvinni másik osztályú tankra a legénységet, mert átképzéssel kb. azt éred el mintha újat toboroznál.
-
fsb1000
nagyúr
A brit top TD-nek (183-asnak) valóban nagyobb az átlag sebzése AP-val, de az nagyon pattogós, jobban mint a német. Ennél a tankál a goldos HE lőszer a nagy kunszt, mer az 1750-et sebez.
Ráadásul ez párosul egy 275-ös penetráló képességgel, ami már elég nagy ahhoz, hogy gyakorta átüsse a t10-eket (nem is nagyon pattog...), de ha mégsem üti át, akkor is leszed róla 600-800 HP-t, viszi a legénységet meg a modulokat is.Szóval ezzel a 183-assal szinte csak el kell találni az ellenfelet.
3 találat és ennyi... utána már lehet vigéckedni, akár átváltani az olcsóbb normál HE-re (az is 1750-et sebez) és azzal szedegetni az ellenfelet. Hamar kilövik, de gyilkos egy tank. A forgó torony miatt jobban játszható mint a JagdPzE100****
(#5471) Runo Akkor szerencséd volt. Én még goldot sem töltök ilyenkor, mert az a babonám, hogy az tuti le fog pattanni és akkor én halok.
Illetve ha elég közel van a másik Jpz100, akkor tényleg jó a gold, mert a gyenge pontot ki tudom lőni a lövegpajzs mellett, 150-200m felett esélytelen, csak a hasát lövöm. -
Patrick76496
őstag
Szerintem valami álomhelyen.
Ha az on topic-ban háromszori rákérdezés után sem képes válaszolni senki, kirakom ide is:
Type 59-re érdemes felrakni a Recon és Situational Awareness skill-eket? Mennyit érnek? Így első látásra nem tűnik soknak az az 5% (2+3).
AMX 13 90-re milyen skill-eket/perk-eket rakjak a legényeknek? -
nemeth989
senior tag
Az angol td-k nagyon jó cuccok, eddig német TD ág, meg rögzített amcsi ág megvan, kivéve a 10-esek, de szerintem az angolok erősebbek, orosz ágról sajnos nem tudok nyilatkozni, mert azt még nem kezdtem el. Én most vettem meg az At15-öt, eddig teljesen elégedett vagyok vele, nem mentem még sok kört vele olyan 40-t csak, de freeből megvettem már rá a legjobb gunnt is, azt kell mondjam elég ütős kis cucc
. Már megvan vele a csatánként majdnem 2000dmg-em is. Elég sokan azt hiszik, hogy prem verzió van meg nekem és kijönnek elém, ilyenkor szokták megszívni, At8-tól felfele a legjobb taktika vele a folyamatos trackelés sebzés felváltva, ugyanis olyan jó a reloadja, hogy folyamatos track alatt tudod tartani a tankokat, At15-el is nem egy heavy-t kaptam már ki full hp-ról ezzel a módszerrel. Pozitívuma, még az angoloknak, hogy elég kevés van belőlük aránylag a csatatéren, rengeteg kezdő játékos nem tud velük mit kezdeni, nem tudják, hogy hol kell lőni.
Már alig várom a Tortoiset, már elkezdtem a freet gyűjteni a legjobb gunnjára, azt hiszem a játékban neki van a legjobb DPS-e, valami 3300/min ha jól rémlik, meg tegyük hozzá a legtöbb hp-ja is neki van T9-ben, kíváncsi vagyok milyen hátrányok lesznek ha meglesz, azonkívül, hogy max speedje 20
-
fsb1000
nagyúr
Szép eredmény! Grat.
Remélem nálam is átállítják a kapcsolókat.
Arra gondoltam akciós hétvégén (győzelem napja vagy mi...) csak funnyzni fogok.
Nem érdekel az angol TD, meg a stat sem. Elmegyek gagyi századba is ha hívnak.Hangot csutkára, valami zene belő... Hátha ez segít.
-
-
Tomi0703
addikt
Nekem is ugyan az a konfigom mint neked. Nem értelek, kevesled az fps-t? Tedd fel a wot tweakert és kapcsold ki a kipufogófüstöket meg amik nem kellenek.
Nekem minden magason van, kivéve a látótávot mert az max az árnyékok ki vannak kapcsolva és a víz van levéve közepesre. Fullhd-n természetesen. -
fsb1000
nagyúr
Nem hiszem, ez egy ilyen nihilista kezdemény... annak jó aki csak úgy elvan.
***Volt már ilyen probléma másnak is, de lehet nem az állítgatástól. Asszem ez a jó megoldás: a Dokumentumok/... Wargaming mappában keress egy cfg fájlt azt kell ilyenkor törölni. Default beállításokal indul.
A Dokan csak dll, ha nem az XVM stattal indulsz akkor semi köze a WoT-hoz -
bullseye
addikt
Sajnos a natív felbontás az ami pontos, hiszen 1 pixel jelenít meg 1 pixelt, vagy ez a baromi alacsony, ahol 4 pixel lesz 1 pixel. Minden más esetben kicsit furcsa lehet, hogy harmad és fél pixelek nem stimmelnek - mármint annak, aki ezt látja... Ha ennyire nem jó a szemed, akkor a 1280*720 arányaiban jó lesz, és kevesebb számolással jár.
-
fsb1000
nagyúr
Nincs jó ötletem, mert mindenképp csökkeni fog a dpi miközben a nézési távolságod nem, ha teljes képernyőnél maradsz.
Én ablakban futtatom a WoT-ot, próbáld ki hátha neked is segít.
Pl 1600x900 de a WoT-ot bármire át lehet méretezni és a Vsync is müxik Windowed módban.
Pl. egy 1600x800 is jelentősen kevesebb számítás igényel. Állítsd be a TRipla bufferelést és ehhez Vsync-et és az élsimítást kapcsold ki.
NV-nél van adaptiv Vsync, az még jobb. (lehet van ATI driverben is azt nem tudom)Ha végképp nem megy jól a WoT, akkor használj fpslimitert, erre úgy tünik a legjobb megoldás a AfterBurner. Belövöd 40 fps-re és nem lesz akadás. Van erre egy topik, ahol valaki részletesen leírta. Erről a módszerről én is csak mostanában értesültem.
-
fsb1000
nagyúr
Innen: http://www.wotdb.info/
Megyek Matildázni egyet, ha valakinek van kedve hívjon szakaszba Matildával.. Mindig EU1
Váltótank Loltraki vagy Pz2_C lesz -
bullseye
addikt
Szerintem csak akkor érdemes húzni a rendszert, ha vagy a húzást magát szereted, vagy egy kedvenc játékodat nem tudod megfelelő sebességgel futtatni (és nem akarod vagy nem tudod tovább visszavenni a grafikát...). Ellenkező esetben kevés értelme van, mert a százalékos növekedés nem megy át egy az egybe a rendszerteljesítménybe, csak ha mindent sikerül gyorsítani, viszont több alkatrészt is stresszelhet, nem csak a processzort. És persze húzott gépen sosem tudhatod, hogy egy rendszerhiba sima szoftveres gond, vagy éppen a gép készül felrobbanni
-
-
fsb1000
nagyúr
Hasonló már nekem is volt, ott is 2 arty maradt életben vadászgattuk öket 3-an az ellenfél bázisa körül, de nem találtuk. Egyszer csak az egyik el kezdett foglalni. Valami gyors francia. És pont ekkor tünt fel a másik arty a bázisuk közelében.
Megálltam hogy kilőjem, erre puff a foglaló agyoncsapott (nyilván én már rég be voltam spottolva). Gondoltam nem baj mert ketten vannak, de mindkettő szaladt a közeli arty után és ki is lőtték elég gyorsan.
Ezek után tanakodtak mi legyen, legalábbis nekem úgy tünt aztán kis szünet rohant mindkettő a foglalóhoz, de már nem sikerült resetelni.
2 arty tud hatékony lenni, mert egymásnak spottolhatnak láthatatlanul állva egy-egy bokorban. (jó.. amelyik foglal az nem tud rejtőzni)***
(#4991) Stigma.HC:
Azért én soxor megkapom hogy hecker vagyok, még csapattárstól is. Pedig nincs sok titka az 5-7 killes csatáknak t4 és alatta. 200%-os legénység felszerelés, esetleg gold lőszer.
Bátran rászaladok bárkire, mert mire megfordul, becéloz, én már löttem is. Frusztráló lehet ha látja valaki így fut végig a pályán.
Ezért nem túl hatékony ha szakaszban játszunk kezdőkkel, gyak mindent kilővök előle és max. a winrátája növekszik, de lehet egyedül több XP-t vagy kreditet gyűjtene. Ha meg várok a kilővéssel/sebzéssel, akkor más lecsap rá, vagy engem lőnek ki. -
fsb1000
nagyúr
A HE repesz romboló lőszer amely anélkül is sebez, hogy a páncélon áthatolna. A páncél felületén is felrobban. A WoT játékmechanikája szerint a HE lőszer sebzése függ a páncélvastagságtól, a lőszer kaliberétől (illetve sebzésátlagától) valamint a becsapódás és a sebzett rész távolságától.
Tipikusan artyk és nagy keliberű lövegek esetén van értelme használni.Természetesen a HE is átüthet, ekkor a teljes átlagsebzését leadja és viszi a modulok és a személyzet egy részét is, de általános esetben minél közelebb kell lennie a tankhoz a becsapódásnak és/vagy minél vékonyabb páncélt kell találnia.
A HE használata gyakori foglalás reseteléskor is, mert nincs rizikó, hogy nem üti át.
De azt tudni kell vannak jól páncélozott tankok, amin egy kiskaliberű HE 0-át is sebezhet.A köznyelven trollos ágyúk nevezett lövegeket (tierjében extrém nagy kaliber) is általában HE-vel használjuk. Prémlőszerük viszont nagy átütéssel is rendelkezik. Hátrányuk a pontatlanság és a lassú töltési idő.
Például Pz4, M4, Hetzer, KV2 rendelkezik "troll" löveggel, amely lövegek néha magasabb tierben is használható, de ott már nem annyira hatékonyak. -
törölt tag
-
fsb1000
nagyúr
Naugye...mondtam hogy néha bejön az a babona ha nem megy szakaszban szét kell válni, kilépni és máris minden oké. Még a JagdPzE100-al is sorra nyertem a csatáka hajnalbant.
(#4844) Dobi 562: Az a T69 nagyon durva, bármikor találkozok vele, pattanás nélkül lead 2-3 találatot, és ezzel gyakran megpecsétli a sorsom. (nyilván golddal használják, de ez 100x jobb mint az égből kapott arty találat, ha nem vagyok full béna elmenekülök előle.)
(#4846) remington2 Ezek szerintem jó ötletek. Van olyan acc-om amivel csak prémnélkül játszottam. Egy rémálom, a fejlődés. Nem fele, inkább harmada prémesnek mire egy tankot kifejlesztek, pedig nem is kezdőként vágtam bele.
Szerintem túlzottan le van fojtva a tankszerzési lehetőség, és ennek fő oka amit te is írsz, hogy a WG nagyobb bevételhez jusson. Azt sejtem ez nem fog változni, hacsaknem még nagyobb tömegek játszanak majd a WoT-al és az Ő populáris igényük miatt behoznak olyasmiket amiket írsz.
Mondjuk a WG-nek az tetszene hogy aranyért lehessen techtrét ugrani és egy Tigris Godos verzióját megvenni. Szerintem lenne rá kereslet. Én is fizetnék most 5000 Goldot a 183-as TD-ért. (lehet többet is) -
-
fsb1000
nagyúr
Pedig ha van rá keret (értsd cigi/pia/lóverseny elől veszed el, nem pedig a gyerek pelenkájától) akkor szerintem megéri valamelyiket beszerezni.
Én minden tankomra erőltetem az EGDL-t (célzásgyorsító), de a T25-re talán érdemes lehet kipróbálni távcsövet is (föleg ha van másik tankodon). Akkor lehet előnye ha nem vagy túl szaladgálós és azonos tierben messzebbre látsz a többieknél. Elsőre talán hülyeségnek tűnik, de minden tech előny a csatában mutatja meg mekkora előny.
Ha venni kell akkor EGDL-re szavaznék, ha sokat lősz menetből akkor a Vert Stabra.***********
Más:
Azt hiszem nekem bevált az MK3 biznisz és nagyon bánom, hogy tegnap nem vettem V-2SN motort.
Asszem 500 darabot tudott tudtam volna venni az a köv. pecsben 3,5M nyereséget hozott volna.. -
Steelheart2
őstag
Hát nekem megvan a kv-4.Stock állapotban igen gyenge.Lomha és a kv-3 top lövege már kevés.Csak duplázni veszem elö.Nem adom fel.Bár már csak azt a tankot és az Is-t hagytam meg.Összes nemzet Td-je ott van a garázsban.Most kezdtem el mindet,a németen kivül.
A jagdpantherrel nem esem kétségbe a 8asok közt sem.Elölröl persze jo helyre kell löni. -
fsb1000
nagyúr
Te ilyen korán kelsz?
Hajnali 5-kor volt két csatám, amiben csak 8-8 tank volt és 6-6.
Miért nem lehet ilyenkor a 2 szervert összevonni?******
A 6-6-ban az IS3-unk maradt egyedül 300HP-jával egy leharcolt IS4-el, egy fullos IS-3 és egy fullos KV5-el szemben. Ez tuti bukónak látszott. Szokásos JagdPzE100 köröm két sebző találattal (3 lepattant)
"Sárga" IS3-unk nagy nehezen kinyírta az IS4-et, addig az ellen IS3-asa foglalt, de rájött az úgy nem lesz jó.. Később egy ház körül kergetőztek és egyetlen találatot sem bírt bevinni a mi IS3-asunknak. Meg is pusztult. Az IS3-asunk foglalni kezdett, de asszem már nem volt elég a 4 perc. KV5 sehol. Ekkor bemondták, hogy kempel a kezdőn.
IS3-asunk odament, de nem mert a közelébe menni, nem spottolódot be a KV5 viszont lőtt!!!. Lehetett hallani és látni is a becsapódásokat. Egy darabig óvatoskodott az IS3 majd rárontott a KV5 feltételezett helyére..... spot, de az elsőt menetből lőtte és mellé ment. Na mondom itt a vég, pedig milyen jól csinálta az IS3.És nem... a KV5 bot volt és csak úgy lövöldözgetett vaktában. Az utolsó percben kinyírták, de asszem még így is pattant róla egyszer, már attól tartottam kifogy a lőszere. Szóval ilyen csatát se nagyon láttam még. Végül is győztünk. Az IS3-nak 980 effje volt, de lenyomta a zöld IS4-et 1v1-be és a másik sárga IS3-at is.
A KV5-nek 2K csatája volt és 230 effje....... A csapat reportolta, de ha eddig nem tiltották akkor ezek után sem fogják. Gondolom egész éjjel botozik. -
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
Ezt már én is felvetettem neki. Ezek a paraméterek (is) felelősek a jelenlegi teljesítményéért, illetve lehetne bármennyire jó játékos, ezek korlátoznák.
(#4531) scyllarus : szerintem számíthatsz rá. Nagyon sokan nem a kupolát lövik, illetve 200m-ről nem olyan könnyű eltalálni. Messziről kell vele operálni, és vigyázni nehogy oldalba kapjanak.
Lehet mégiscsak éber WG-s szemek figyelik ezt a fórumot és érdemes panaszkodni. Mióta sírtam egy sort fordult a kocka és csak nyerek.
-
Gyuri27
félisten
Igen ez itt a kérdés. Honnan van 30 kódja (vagy több)?
De a wg reagált. Már egy fajta kódból sem lehet bármennyit felhasználni.
Nyilván téged mint vevőt nem érdekel honnan a kód. Persze ez csak addig érdekes még elő nem vesz valaki amiért lopott kódokat vettél. Mig a wg nem törli az acc-t.fsb1000: nem kell nekem semmit tennem. Sok van a rovásodon. Előbb utóbb vége a dalnak. Én megvárom ezt a szép napot.
Amúgy ez a hsz-d is kimeríti a személyeskedés fogalmát.
"Múltkor azért kaptam büntit mert feljelentőnek neveztelek, most ezt a hibát nem követem el, és nem minősítelek feljelentőnek a nyilvánvaló tények ellenére sem." Ez csúnyán személyeskedés.
A legutolsó bant a ph szerkesztőinek becsmérlésért kaptad. Nem idézem vissza minek nevezted őket.
Szóval a hiba nem az én készülékemben van. Hivatkozol itt a korrektségre. Holott te magad írtad jó párszor, hogy harmadik féltől vettél kódot. Miért nem vettél legálisan ha akkora májer vagy mint állítod? -
Steelheart2
őstag
Én bevallom béna vagyok vele.Nekem nem jön be.Persze mindenkinek más.Én inkább td-s vagyok.Azokbol is a németet és az angolt huzom.Németeknél a jagdpanthernél,az angoloknál az AT-2 nél tartok.AT-7 ki van fejlesztve,de még nem vettem meg.Az embereket huzom bele.Oda már egy 2 skilles legénységet szeretnék.
-
Steelheart2
őstag
-
fsb1000
nagyúr
Matematikai szempontból:
Alacsony/közepes csataszámnál (értsd 3-4 ezer), még könnyű javítani a staton.
A tábláztban az látszik, hogy az utolsó 100 csatádban is 10%-ot javítottál, amely kb háromszorosa a csataszám változásnak (3%). Az utolsó 1000 csata tekintetében pedig kétszeresen teljesítettél jobban. Töretlen fejlődés.Wot észjárással: Szintén kiváló fejlődésként jellemezném, de picit árnyalja a képet hogy a tier átlagod is nőtt ha nem is sokat. Érdemes az utolsó 100 és 1000 csata arányát is vizsgálni: a kill arányod szinte változatlan, de ezzel a csataszámmal még teljesen normális, ahogy a WN6 és Eff mutatók is.
A tierenkénti sebzés viszont kevésnek látszik kb 110 avgdmg/tier. Ezt legalább 150-re fel kéne tornázni a következő 3000 csatában (ami nem könnyű feladat, hiszen 80%-al többet kéne sebezz, mint most) és a killt is fel kéne vinni legalább 0.9-re Ami megint csak szép feladat, mert 1.2 killt kéne csatánként hozni.De ettől sokkal többet számit, hogy szerintem egy átlagos játékosnál már jobban játszol, legalábbi nekem ez jött le a néhány közös csatánkból. Bár a szerver átlag nem túl magas, és olyanok jellemzik mint a nyílt terepen futkározás, oldalt kitolatás, nem megfelelő lőszer használat és így tovább, amit esetleg noob-nak titulálnánk, de hát ez az átlag....
Szóval aki már az átlag főlé küzdötte magát annak jó esélyei vannak, hogy a statja javuljon, hiszen általában ő lesz a random csapatban a meghatározó erő. Innentől pedig a winráta is törvényszerüen növekszik.
Mondhatni előbb éreztél rá a játékra mint az átlag játékos.Nézzük meg hol tartanál 6000 csatával ha a fentiek összejönnek és minden mutatod kicsit nővekszik a mostanihoz képest (főleg ha spot defenzívből átmegy normálba), és az átlagtiered 6 lesz.
-
fsb1000
nagyúr
Most néztem vissza játékba... bocs hogy nem reagáltam, mondtam hogy be vagyok jelentkezve szinte egész nap, de néha tálcán van órák hosszat.
(#4327) Magany : Én se, de lőttem már ki csapattársat, sőt kékültem is egy felgyújtott okoska miatt. Nem vagyok rá büszke. De abban a pillanatban jól esett.
Azért annyiban érthető pár indulatszó a játék folyamán, hogy egyesekben túlcsordul az adrenalin, és végül is jobb ha itt engedi ki a gőzt mintha való életben tenné.Hetzerel mi a helyzet?
-
Magany
tag
Melyik reszeere gondolsz?fsb 1000,most elegjol elvagyok, futom az egyeru kis koreimet a jatekban es vannak sikerelmenyeim is...Egyedul a Hetzer nem klappol nekem, ugyancsak kinlodok vele miota megvan.Olvagatlak titeket es probalom kiszurni a szamomra hasznos dolgokat.....es ne legyel megint lekezelo....
-
fsb1000
nagyúr
A csatában szerzett credit csak kis mértékben függ a győzelemtől.
Asszem csak a tank alapbónuszának 50%-át bukod el vereségnél, ami még Lövénél sem lehet több 4-5K-nál.
Alapvetően a sebzés számít.
Mivel relatíven alacsony a javítási költség ezért az se nagy gond, ha a tank elpusztul.
Szóval kredit farmolásnál sebezni, sebezni, sebezni kell.Nincs Lövém, de szinte bizonyosan fedezi a javítási költséget, ha 1500 felett sebzel. Tán még 500 is.
Sőt még az is elképzelhető hogy prémaccal a csatába lépési alap bónusz (vagy mi az izé) is fedezné a javítási költség jó részét .
Másképp fogalmazva: Eléggé bénázni kell hogy egy t8-as prémtank veszteséges legyen. -
gzbotii
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
Abban egyetértek, hogy hatékonyabban lehet játszani fullos tankkal, amely fel van szerelve és a legénységnek is van már egy másodlagos képessége.
Én már szinte minden parancsnoknak megadom a 6. érzéket, ennek ellenére képes voltam kiszaladni olyan helyre ahova nem kellett volna. Az a 3 sec sok idő a bevillanásig.A gold lőszer használata már nem ilyen egyértelmű. Persze gyakran segít a +páncélátütés, de rengeteg a lepattanó vele távolabbi célpontokon - szóval a gold lőszert is tudni kell használni. Ráadásul ki is kell termelni az árát. Megint azok vannak előnyben akik régóta és sok csatát játszottak, mert több milliós ezüst tartalékból vagy egy t9-es tank eladásából be lehet tárázni annyi gold lőszert féláron, ami a következő akcióig kitart és addig a goldos tank jól termeli az ezüstöt (nincs lőszer költség)
Szóval a rendszerbe be van építve, hogy nyílik az olló a jó meg a nem annyira jó játékosok között és ezt még fokozhatja ha az egyik használ prém acc-ot a másik nem.
-
fsb1000
nagyúr
Elvileg igen, de lehet lesz munkám.
Én jobb szeretem ha mindketten beszélünk vagy mindketten nem...
Legutóbb nem sokat mondtam, meghát nem is én vagyok a dolgok nagy tudója.Úgy gondolom neked vagy másnak aki már elég jól tankozik én nem sok újdonságot mondhatok. Ami előnyöm van az hogy sok ezer csata alatt már kitapasztaltam a pályákat és tudom nekem mi az előnyős pozíció. De lehet ezzel más nem értene egyet, vagy az ő játék stílusával egészen más taktika lenne eredményes.
Mint láttad én nyomulok előre, ez a játékstílus a prémesekre jobban jellemző, mert a javítási költség nagyobb tierben sem visszatartó erő. "Bátran" felveszem a sebzést és leginkább arra a pozícióra vagy abba az irányba megyek amelyről tudom ott jobb vagyok mint máshol.
A minimap használata is fontos, de csak másodlagosan befolyásolja a döntéseim.
Az alap dolgok sulykolása persze segíthet annak is aki elvileg már tájékozott: állandó rejtőzés - fedezék keresés, hogy mozgunk ki szikla mögül vagy utcasarkon, dombos pályán melyik tankkal vagyunk előnyben, arty elől hova bújunk, hol szoktak elhelyezkedni az artyk, gyenge pontok ismerete és célzása / rejtése, szakaszban is kis HP-st lőjük, hogy fogyjon az aktív ágyú.... és így tovább... célzókör beszűkülés, lőszer típusuk használata szituáció és tank függvényében, és így tovább...
Alacsony tierben (t6-tól lefele) engem segít az XVM, mert igyekszem a pro játékosokat elsőként semlegesíteni, sok addon előnyt jelent, ezeket is használom, de ezek a fórumokról összeszedhetők.***
Egyébként 7 csatából 6-ot nyertünk legutóbb, ami szerintem jó arány, de jobban belegondolva, legfeljebb ezek fele múlott rajtunk (is). És kevés sebzést adtunk le, bár szerintem hasznosan mozogtunk és semmilyen fatális hibát nem követtünk el. Talán szteppén mehettünk volna másik oldalra...
Ha lementünk volna t5 alá még jobb eredményeket lehetett volna elérni, ha a stat javítás a cél. -
nemethpityu
csendes tag
Hali
Wotan Páncélos Hadosztály egy olyan magyar klán ahol a jó kedv a szórakozás elsődleges!
A játék élményért jövünk játszani,
A társaságért jövünk játszani,
És győzni jövünk játszani!Mit kell rólunk tudni?
-Naponta min. 1 CW (Clan War) van.
-Nagyon jó a társaság.
-Sokat megyünk szakaszba.
-Saját TS3 szervert üzemeltetünk , ezért folyamatos kapcsolatban vagyunk egymással.
....
-Ha kell még infó keress meg minketKlánszabályzatunk:
TS3 használat kötelezö századon, szakaszolásnál illetve CW-n!!
Aktív részvétel századokon illetve CW -n!!!
Normális viselkedés klántársakkal szemben!!Felvételi követelmények:
-TS3 ismerete és használata
-18+ életkor
-Tier 9 tank: 1000 effycienci
-Tier 10 tank: 1100 effycienci
-Tier 7 arty: 1000 effy, 1500+ sebzés/csata
-Tier 8 arty: 1100 effy, 2000+ sebzés/csataHa megjött a kedved egy jó klánhoz, társasághoz tartozni és megfelelsz a felvételi követelményeknek jelentkezz bátran.
-
fsb1000
nagyúr
Azt gondolom, hogy nehéz tankra ritkán kerül periszkóp, de ha te olyan stílusban játszol vele, hogy hasznosnak érzed, akkor miért ne.
Én inkább felderítőn és gyors meden tudom elképzelni a periszkópot.
A statod alapján azt feltételezem, hogy nem feltétlenül az első sorban nyomulsz a csatákban (kevés a felderített tank), ha pedig mindig van valaki előtted ,akkor a periszkóp nem sokat számít, hizsen neked spottolnak. Esetleg olyan tankok vannak a közeledben amelyek messzebb látnak mint a te 330m+25% távolságod. -
fsb1000
nagyúr
Ezt nehéz megítélni. Ha gyorsan akarsz haladni a fejlesztésekkel, és van elég aranyad, akkor lehet ésszerű döntés.
Így nagyságrenddel több TP jöhet létre, mint a free gyűjtögetéssel.Mindenkinek más a mércéje, én azt gondolom, ha 1 aranyat kb. 1 Ft-ért szerzünk be, akkor ez nem gazdaságos megoldás, viszont tavaly volt olyan akció, ahol 1 aranyat 0,5 vagy akár 0,3Ft-ért lehetett beszerezni.
Én váltottam is ebből szabad TP-t, amíg kedves fórumtársunk fel nem jelentette a terjesztőt meg engem is.
Azóta is jelentget szorgalmasan, úgy látszik nagyon fájhatott, hogy neki nem jutott.
A mostani NVIDIA akcióban is szereztem elég sok aranyat, de nem túl jó árfolyamon, és mivel szinte minden tank a garázsban van amivel játszani szeretnék, ezért inkább fél éves előfizetésre költöttem.Jelenleg csak az FV215b-t szeretném elérni, aztán lehet Jp100-hoz hasonlót szívok vele...
Az a gond hogy az angol TOP TD (vagy más t10) eléréséhez kellett volna 400-500K TP, namost azt megvenni aranyból egy vagyon. Ha kiszámolom többe kerülne mint a legdrágább prémtank. Inkább rászánok 2 hónapot a grindelésére.
-
fsb1000
nagyúr
Grat az eredményhez! Nem túl gyakori hogy t5 tank 2K felett sebezzen
A T-25 jó kis tank, de nagyon érzékeny arra mivel sorsolják össze.
Valamiért 75%-os legényekkel kezdtem vele és nagyon nem ment... aztán mikor 100-asok lettek beindult a buli, vagy csak szerencsém volt, de csupa olyan csatába kerültem, ahol a sebességét ki tudtam használni és szinte mindig TOP tnak voltam (értsd: felső 1/3)
A másik accomon van jó rég nem játszottam vele, néha bánom hogy prémtankoknak csináltam másik accot, mert jó lenne pár kört menni ezekkel is mikor ilyen szép eredményeket látok.Egyébként miért nincs bekapcsolva a gyorsított képzés? Átváltásra gyűjtöd az XP-t?
Prémtankon érdemes bekapcsolni, mert a legénység jobban fejlődik. Sőt legénység se kell bele, ha azonos osztályt viszel, mert azokat érdemes képezni benne, pl Panther vagy a Pz4 legénységét. -
jano_77
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
Eleve az EU1-re gyere, mert állítólag csak azon lehet szakaszozni. Belépéskor beállítható.
----
Egyébként totális nyerőszériám van, bár még csak 6/6-nál tartok, de szinte minden lövésem talál 2-3K-t sebzek t7-essel, stb. Épp az ellenkezője annak ami tegnap volt.Ez az AT7 angol TD jó kis tank lehet, mert még erre sem kaptam nemhogy Tankászt, de még első osztályt sem.
-
fsb1000
nagyúr
Bocs, helyesnek tartom, ha magyar kifejezéseket használunk, de rám is átragadt a Wot-os kevert nyelvű szleng.
Ahogy robogó is írta:
- platoonablak - amikor valaki szakaszba hív, akkor kaptok egy külön szakasz ablakot.
- post morten - A tank kilövése utáni (nézet)
- grind - Ezt lehet nem jól használom, de mi grindnek neveztük, amikor kifejezetten azért használtunk egy tankot hogy kreditet (ezüstöt) termelve, vagy XP-t (tapasztalati pontot) gyűjtve megszerezzünk egy másik tankot. Tulajdonképpen az egész folyamat nevezhető grindelésnek, amikor a szokásos tempótól és játékmenettől eltérően megszerzel egy tankot.Az "össze gründolás"-a valaminek, vagy "grundolni" germanisztikus kifejezések ismertek a magyar szlengben: valami létrehozása, összegyűjtése, kiügyeskedése amihez az átlagostól nagyobb erőfeszítés kell.
-
fsb1000
nagyúr
OK, nekem bármelyik tank megfelel csak beszéljük majd meg a platoonablakban melyik legyen, ne szakaszban csináljuk a kétszerezőket. Szerintem az ingame hang teljesen jó, skypot nem szeretem nincs is a gépemen, TS3-am van, de nincs szerverem, sem olyan hely ahova szívesen bekéredzkednék.. 22K csatám van, de nem játszom túl jól, vagy nem elég türelmesen. Du 4-6-tól szoktam belépni a játékba.
A szakaszban azt szeretem, ha jól pörög. Én már rég nem nézem végig a csatákat post morten nézetből.Egyébként a WoT-al mint játékkal 2 meghatározó élményem van/volt.
- Az első 3 hét a HUNS klánban (a megalakulásától az első néhány CW-ig)
- Meg amikor pocok28 - Laca1980 fórumtárssal végignyomtuk a T34 grindet, és tovább a T30-ig.
Akkor volt több száz nagyon jó hangulatú szakaszozásom, pedig néha kínszenvedés volt az amcsi hevy ág is. Későn kezdtünk bele, és azt egyedül képtelenség lett volna megcsinálni, napi 40-60 csata ugyanazzal a tankkal... -
-
bullseye
addikt
Alecto most lett meg, elég érdekes. Az egész vonal csupa atombunker (ValentineAT meg is marad, brutális!), ennek meg nincs semmi páncélja. De azért egy Matildát lebontottam vele hátrálás közben, mert azt hitte könnyű préda vagyok, ő meg OP...
@fsb1000
Nem adtál el valamit? -
Patrick76496
őstag
-
Magany
tag
Szoval akad 1 ember
. De te inkab tapasztalatot szereznel mint adnal nem? Amugy a neven a jatekban genius500. Es hogy en is bele szoljak a beszelgetesbe picit, en szeretek artizni. Gondoltam kiprobalom es nekem be jon, egy dolog ami nem tetszi hogy vedelem nelkul maradok sokszor s ha segitseget kerek nem mozdul senki. Olyankor a csata elejen kivegeznek. Mas, miert jatszanak olyanok akik vegig nezik a csatat mint egy kivulallo. All a csata szelen es varja sultgalambot, minek jatszik az ilyen????
-
fsb1000
nagyúr
Lehet hogy volt fordítva is, de olyankor nem tudom eldönteni, hogy HE vagy AP pattan az én tankomról.
Alacsony tierben gyakori, hogy a HE semmit sem sebez, de ennek oka hogy a páncél vastagság mérőszáma összemérhető az átlagsebzés mérőszámával.Az E100 150 mm löveg átlagsebzése a leírás szerint 950dmg-t HE-vel.
A konkrét HE sebzés legyszerűsítve, ha direkt találat van:: Damage / 2 - Armor * 1.1
Amit még +-25% korrigál a random faktor
vagyis ha E100 150-es löveggel HE-t használva IS7 tornyát találom el, akkor:
Átlag_Sebzés = 950/2 - 1.1*240 = 475-264 = 211Nem lehet NULLA! ahhoz 430 mm-es páncél kéne (és nem effektív, mert becsapódási szög nem számít)
Virkir: Én szeretek menni a Német tankokkal, főleg E100-al. Nem tudom miért. Még a JagPZE100-at is visszavettem, de már nem használok gold ammot, így kevesebb a bosszúság a lepattanók miatt.
Egyébként E100-al 1700 felett van az Effem, JagPZE100-al meg majdnem 1500, csak az átlag sebzések kicsik, vannak jó csatáim, de minden 3. vagy 4. körben 1000 alatt sebzek, néha 1 vagy 1 lövésem sem penetrál.
(#2525) KaLeun: Egyetértek az utolsó bekezdéssel. Több alkalommal találkoztam (és ismerek is) olyan 1800+ effes játékost, aki csak sebzésre hajt és nem érdekli a többi.
Néha idegesítő, de néha épp ezért nyer a csapat. Persze lehet a winrátájukat CW/században növelik és a sebzés + kill átlagot meg randomban "önzősködéssel."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest