- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchryss
veterán
válasz
jano_77 #158105 üzenetére
Hibrid auto loader rendszer. A sima és a táras megoldás között van félúton. Van tárad és azt szépen kilőheted mint a mostani táras tankoknál viszont a tárat nem egészben tölti újra hanem automatikusan lövedékenként méghozzá úgy hogy minden egyes lövedék egyre lassabban tölt be.
Ha sikerül úgy balanszolniuk hogy egy tárból kevesebbet sebezzenek mint a mostani táras tankok és ha egyenként lövöldözöl akkor kisebb legyen a dpm-ed, mint a mostani nem tárasoknak akkor jó is lehet. Mondjuk én félek a wg balansztól, lehet kicsit túl fogják tolni.szerk.
Egyébként ha jól tudom a valóságban így működtem az amerikai táras tankok. Revolver típusú tárjuk volt ha nem lőtt a tank akkor a töltő egyenként tudott tölteni a revorverbe. -
kchryss
veterán
válasz
jano_77 #157966 üzenetére
Mit nem lehet ezen érteni, már ezerszer le lett írva mire jár a köszvény.
Akkor utoljára mire mennyi köszvény jár:
12-es szintű csatában (vagyis olyanban ahol minden tank 10-es szintű) és Grand battle (vagyis 30v30) csatamódban mindenki kap kötvényt aki minimum 400 alap xp-t elért. 400 xp-re 4 kötvény jár, ha több xp-t szereztél akkor arányosan több az alábbi képlet szerint: Szerzett kötvény = 4 * 1.18 ^ ((alapXP - 400) / 100).
De hogy ne kelljen számolgatnod, ezért a wg csinált egy grafikus felületet ahol megnézheted mennyi xp-re mennyi kötvény jár.
(katt a képre a grafikus kötvény számolóhoz)Ezen kívül medálokért is jár köszvény, hogy miért mennyi az a zodo által is linkelt oldalon megnézheted: 0.9.20.1 - Kötvények és medálok
STB-1-es csatád: 313 xp-t szereztél, mivel 313<400 így 0 kötvényt kaptál, pont amennyi járt.
113-as csatád: 560 xp-t szereztél amire 5 kötvényt kaptál, pont amennyi járt. -
kchryss
veterán
-
Fel
addikt
-
Fel
addikt
válasz
jano_77 #157743 üzenetére
Szeretem a kirohanásaidat
"nem sérültem csak láncolt" - Tehát nem a tank páncélzata fogta fel a lövést, hanem a lánctalp.
1. Lepattanó, bounce, ricochet... nincs mit magyarázni.
2. Valamilyen külső elem fogja fel a lövedéket: lánctalp, előtétpáncél, löveg, vagy a nézőkék.
3. Na ez lenne az, amikor úgy lő meg valaki, hogy nincs elég páncélátütése a lövedéknek, és elhal a páncélzaton. (Ez kell a feladatokhoz) -
kchryss
veterán
válasz
jano_77 #157684 üzenetére
Kezdetben lehetett rá rakni. Aztán nyitott tornyos lett és nem lehetett. Aztán a hd modellel zárt tornyú lett, de elfelejtették visszaadni neki a ventit.
(#157685) @Dobi 562:
Grat! Fix tornyos td-vel ebben a metában nem egyszerű boldogulni, nagy reszpekt ezért a teljesítményért. -
kchryss
veterán
válasz
jano_77 #157681 üzenetére
Én régen toltam a challengerrel, de akkor körbeforgott annak is csak piszok lassan. És a charioteer is körbeforgott régen. Nem tudom, hogy ez változott-e.
Most nézem tanks.gg-n. A challenger kapott egy új tornyot avenger néven. Az alap torony körbeforog teljesen ez a fejlesztett torony viszont tényleg 60 fokot forog mindkét irányban.
Charioteer-hez csak 1 torony van és az 360 fokban körbeforog.
Tanks.gg-n meg lehet nézni: [link]
Gun constraints résznél. -
Dr.Én
veterán
válasz
jano_77 #157628 üzenetére
ma én is elkezdtem, csak prém tankkal játszani, hogy össze szedjem a kreditet, ami kell a 10-es kínai TD-hez, hát szinte sebezni se lehet ma..volt kettő olyan csatám, ahol kerestem is kreditet, többi vesztes és 0 sebzés..vicc
nem tagadom, ünnepek alatt nagyon jó eredményeim voltak, ma ahhoz képest siralmas...
elfogyott a szerencsém, ennyi -
zozyk
addikt
-
Yofej75
aktív tag
válasz
jano_77 #157418 üzenetére
Majdnem minden szavaddal egyet értek ám azt nem fogom fel, hogy miért tűnsz szinte mindig agresszív idegbetegnek amikor a játékról van szó...
"DE van annyi eszem, hogy fel tudom fogni, amit korábban már több ízben is leírtam! Ehhez kell felnőni többeknek és akkor nem lesz szerintem gond - még itt a fórumon sem." ez olyan fenyegetésfélének tűnik.
Nos, ez meg személyeskedés: "rengeteg hozzád és az itt fennhangon szólókhoz hasonló inkább nem mondok semmit..." - mire is gondoltál?
Az első bekezdésből inkább nem is idéznék
Szóval ki mondta azt neked, hogy akár én akár a többi "degenerált" nem megfeszülve próbál mindent megtenni a csapatért miközben csak a kritikát kapják azért mert a "
hajadstatja is milyen"?
Ja, meg a lökdösődést a többezercsatás játékosoktól amikor az új accommal be mertem menni egy tier nyolcas prémium tankkal csatába...igaz, hogy a végén én hoztam a legtöbb sebzést de ugyebár az előítéletek...
Tudod, sajnos ahogy Ti is úgy mi is (mindegy, hogy ki az a Ti és mi) általánosítunk, szerintetek minden piros statos játékos tomato és szarul játszik és rontja a WR-tetek, szerintem pedig minden ittottamott okoskodó zöldkéklila nagyon szerencsés mert sokszor volt jó időben jó helyen de azzal lehetne igazán nagy valaki ha esetleg az okoskodás (meg az állandósult "kurvaanyázás") helyett továbbadna valamit a tapasztalataibólEzt még én is elmondhatom magamról: "Mert hogy én simán oda megyek segíteni is, ha vki bajban van és látom, hogy segítségre szorul, vagy vissza megyek bázist védeni, ha látom hogy az enemy már húzza..." de ugyebár mondani bármit bármikor...még talán azt is, hogy fákat döntögetni lépek be a csatába hátha páran becumizzák
-
sequator
senior tag
válasz
Az emberek többsége önző és közönyös. Még ennél komolyabb ügyekben (munkahely, lakóközösség, stb) sem képesen ezen felülemelkedni és csapatként működni. Akkor mit vársz egy anonimitás mögé rejthető játékban, aminek semmi tétje nincs?
Megkockáztatom, hogy a játékosok egy része nem is tudja, hogy a többi tankot is emberek irányítják. Komolyan azt hiszik, hogy ez csak egy árkád tankos játék és az ellenfél csak AI.sautia
-
HellGreg
őstag
válasz
Szerintem a legigazságosabb rendszer az lenne ha a játék In game rating alapján besorolná a játékosokat. Mondjuk:
2001-3000
3001-4000
4001-5000stb. Egy csata csakis egyazon sávon belüli játékosokból tevődhetne össze. A játék minden héten vagy hónapban feljebb, illetve lejjebb léptetné a játékost a pillanatnyi rating alapján.
Így meghosszabbodna a várakozási idő, de nem fordulhatna elő az a helyzet, hogy egy 6700-as játékos amiatt lenne esélytelen egy csatában, mert történetesen van vele még 10db 2000 körüli. -
palfitom
félisten
válasz
"Mert hogy én simán oda megyek segíteni is, ha vki bajban van és látom, hogy segítségre szorul, vagy vissza megyek bázist védeni, ha látom hogy az enemy már húzza és nem arra megyek, hogy minél több sebzésem legyen mielőtt befoglalnak!"
Igen, ennek így kellene lennie. -
kchryss
veterán
válasz
jano_77 #157336 üzenetére
Ismered te is!
Ma is írt a topikba: (#157294) @Krytec
Jó játékos. Nem hiszem, hogy direkt fulladt meg, nem kell azonnal majmozni és nyomorultazni mindenkit. -
Dobi 562
addikt
válasz
jano_77 #157336 üzenetére
Tegnap crash-elt a gepem, es mire ujrainditottam es beleptem ujra a WoT-ba, az IS-7-em mar a folyo medreben pihengetett. 1500 sebzesnel jartam es full hp-n voltam elotte. A chat-en kaptam en is a magamet.
Hashwell es Broadwell prociknal van egy ilyen uj hiba, a legutolso nagyobb winfos frissites ota... 1-2 naponta egyszer random idpontban osszeomlik a rendszer, fasza igy gunmarkot huzni. Meg kell varnom a crash-t es akkor tudom, hogy innentol van 24-48 ora gunmarkozni.
https://pcworld.hu/pcwpro/az-intel-elismerte-hogy-kekhalalt-okozhatnak-a-javitasok-242471.html
-
emre
veterán
válasz
jano_77 #157246 üzenetére
A 122-54 megvan bár még egy métert nem mentem vele. Az elődje tenylet vacak volt.
Meg lehet nekiszomorodok a 430-nak is, ha már mind a két kilences itt van a garázsban.
Bar nem tudok meddig tart a lelkesedéem mert a napokban megneztem pár replayt és tényleg katasztrofális milyen csatak vannak. -
lacibacsi
addikt
válasz
jano_77 #157217 üzenetére
"Szerintetek várható a WG-től egy olyan csavar, hogy annak ellenére, hogy most azt nyilatkozták, hogy a SU-122-54 kikerül a játékból, mégis meglépik, hogy mint mostanában a lecserélt 10-eseket, mégis bent hagyják és annak, akinek a garázsban van, ott is marad csak pluszban bekerül az új kilences a butított Obj.263 is!?"
Talán a wotinfo-n olvastam, hogy a "prémium" változata nincs benne a szupertesztben, tehát a verzióváltással szinte biztos, hogy nem marad meg, így annak lehet esélye, amit (#156930) sequator mondott, vagyis bekerülhet majd jófajta konvertibilis forintért.
Most számold meg, hogy hányszor fogalmaztam feltételes módban, ezt emeld négyzetre, majd oszd el egy átlagos siemka véennyócával és máris megkapod az esélyét annak, hogy valami majd lesz, vagy nem...
-
e-newsee
addikt
válasz
jano_77 #157200 üzenetére
Szerintem a második az az, hogy az Obj. 430 II utáni tanknak nem lesz körbeforgó tornya.
Amúgy az prémiumból lejövő tankok (Obj. 777 II, Obj. 257) biztos nem egy az egyben jönnek át, hanem újra "balanszolva". Utóbbi biztos, hiszen annak a prémium változata még T10-es volt.
Bár ez érdekes, hogy akik anno megszerezték CW-n a 257-et, azoknak most marad az eredeti paraméterekkel, mondjuk átnevezve, vagy lebutítják nekik is T9-re?(#157211) Wucky:
Milyen tankkal voltál, hányas szintű meccsben, miket sebeztél, milyen messziről, stb? Sok mindentől függ a kapott XP. -
dokee78
félisten
válasz
jano_77 #157195 üzenetére
Köszi.
Vége felé elég izgalmas lett.
Fostam a Jagd E100-tól nagyon.e-newsee Köszi,alakul igen.
Nemrég kezdem jobban fejlődni,egyedül Daniboy89-et nézem tőle próbálok tanulni.
Lehetett volna Ready Walters vagy esetleg Pool medál is,ha nem kapkodok és nem lövök annyit mellé. -
galervin93
addikt
válasz
jano_77 #157182 üzenetére
Pont jól fogok kijönni, a T-10-zel pár játéknapon belül meglesz az IS-7, míg az IS-re (talán egyik legrégebb óta garázsban álló tankom) nem rég feküdtem rá (igaz csak a 3. jel miatt), elég kezdő legénységgel, de már így is van rajta elég xp, ott is pár napon belül meglesz a megfelelő mennyiség.
Már csak az a kérdés, hogyha a T-10-zel nem fejlesztem ki az IS7-et, akkor az xp a 257-re száll, vagy marad a T-10-en és rögtön nyitható az új X-es tank? Gyanítom előbbi, há'nehogymá'... :-)
Mindenesetre az IS-M-be belevágok, jópofa vonalnak tűnik, hátsótornyos heavym nincs, és mivel ruszki, nagyon rossz nem lehet. -
BogyóBP
addikt
válasz
jano_77 #157143 üzenetére
Csak a semleges bázisfoglalást lehet befagyasztani úgy hogyha ráállsz te is a foglalokörben. Értelem szerüen ha csak 1 tank foglal 1 tudja fagyasztani, de 2 esetében már nem érsz semmit, csak ha decap olsz. 2 bázisos verziónál nincs ilyen. Ott csak visszalövés van.
Am: Mi ez a stay away from me az artys videoban?? [link]
Ez volt a csávó 6. érzék hangja? -
Razermazer
őstag
-
e-newsee
addikt
válasz
jano_77 #156946 üzenetére
Aki dolgozott már bármilyen vállalatnál, ahol a létszám meghaladja a 100-at (pl egy bármilyen összeszerelő cégnél, pláne, ha multi), az tudja, hogy nem kell szándékos mellébeszélés ahhoz, hogy az aktuális hivatalos álláspontok hétről hétre változzanak. Akár az ellenkezőjére.
Szerintem a fejlesztők is az aktuális hivatalos álláspontot mondják, esetleg az aktuális véleményüket, amik aztán a fejlesztői megbeszélések során részben, vagy teljesen megváltoznak. Nyilván az alap mozgatórugó a bevétel, de náluk olyan mennyiségű statisztika fut össze számszerűsítve, amiből lehet, hogy teljesen más jön ki, mint ami a fórumozók párezres táborából "hallatszik". Ezt sose tudjuk meg, csak ha egyszer bekerülnénk a gépezetbe. -
galervin93
addikt
válasz
jano_77 #156946 üzenetére
Ellenben ha "kidobod" most a kreditet, lesz 2 db 9-es tankod is:
- megtartod mindkettőt, az jó, mert mindkettő tetszik, hurrá, van egy T9 gépem ingyé'!
- egyet eladsz, akkor T10 vételi ár mínusz valamelyiknek az eladási áráért van egy 9-es tankod* (kb. 1.5 milla kredit), hurrá!
- mindkettőt eladod, nem veszítesz semmit, de megvolt a lehetőséged az első kettőre.szerk.: ha rosszul okoskodok jelezzétek, korán van még.
-
-
Imilenni
addikt
válasz
jano_77 #156785 üzenetére
Zolee_70
Nem sok az, mert általában akik afkolnak azok folyamatosan afkolnakNem csak egy meccsben.
jano_77
Énis láttam már eleget, biztos lehetsz benne, amikor meg instabil hogy van e dolgom vagy se, Tier 1 és T4 között játszom csak, ott szinte észre sem venni az afkot.
Azért már egy 7-8-as meccsnél már megérezni, ha valaki nem játszik. -
Jadro
veterán
válasz
jano_77 #156785 üzenetére
Azért ez csak egy játék, nem kapsz érte mondjuk fizetést és mivel nincs pause lehetőség, előfordul az AFK. Vannak fontosabb dolgok az életben és ha valaki ezzel nem tud mit kezdeni, az legyen az ő problémája. Amíg meccsenként több olyan bot is van a csapatban aki azonos szintű teljesítményt nyújt egy AFK játékossal, addig nem ez a legnagyobb probléma. (A beléd lövő csapattársakat még nem is vettem bele a képletbe.)
Nekem ez a filozófiám.Agyvérzést meg nem érdemes kapni.
-
e-newsee
addikt
válasz
jano_77 #156212 üzenetére
Csak a cikk linkje miatt válaszolok erre, nem tőled várom a választ, de hátha azóta tisztázódott a helyzet.
Jelenleg így állok:
Az IS-3-nál járok, már minden ki van fejlesztve rajta, de még nem elit, és van kb. 15k XP-m a tankon. Szeretném kihúzni a karácsonyi kedvezményekkel a T10-et, és az IS-7-et. Tegyük fel, hogy sikerül.
Az eddigi tankcserékből, fejlesztési ágak szétválasztásának gyakorlatából kiindulva elképzelhető az alábbi forgatókönyv?
1.) Mivel az új Ob.257 egy „köztes” tank lesz, nem egy új ág, ezért megkapom a tankot kifejlesztve, már csak meg kell vennem.
2.) A sima IS-ből induló új első tankot, az IS-M-et (vagy mit) megkapom kifejlesztve, csak meg kell vennem, és onnantól húzni az új ágat, vagy csak a „csupasz” ágat kapjuk meg, és újra grindelni kell az IS-szel az XP-t? (utóbbi a logikusabb)
3.) A T10-ből kifejleszthető új tank is XP nélkül fog érkezni, amit ki kell fejleszteni a T10-ből.
Ha a 2-es, és a 3-as pontra az XP nélküli „csupasz” verzió fog megvalósulni, akkor mi lesz az IS, és a T10 (de akár az IS-3) elit mivoltával? El fog veszni, amíg ki nem fejlesztem az új ágakat, vagy az a státusz már megmarad a tankon?
Remélem érthető voltam, és köszi a válaszokat!
-
Motyi
senior tag
válasz
jano_77 #156210 üzenetére
Ha már megvan az a tank amit "kisorsolt" ládanyitáskor a gép, akkor nem jelenik meg a tank képe, csak egy plusz kicsi aranykupac a többi cucc mellett. Persze alá van olyankor írva, hogy pl. 10900 gold, stb. Így sanszos, hogy szerencsés voltál csak nem vetted nyitáskor észre.
-
válasz
jano_77 #156179 üzenetére
Én is belefutottam egy hasonló okosba a múltkor. Fent "spotolt" a dombon, csak éppen a csapat fele fent volt vele együtt (szó szerint
). Aztán amikor megkérdeztem hogy miért játszik lighttal ha nem spotol, akkor nekiállt pampogni. Meg hogy azért nem megy máshová, mert hogy low tier
Mondta hogy a dombról végig ő spotolt, megkérdeztem mennyit: 800 ...
A csata végén megnéztem, 30k csatája volt és 55% WR, bár azt nem tudom hogy milyen tankokkal érte el -
galervin93
addikt
válasz
jano_77 #156179 üzenetére
Kapcsold ki az ilyen támadó, védő meg fene tudja milyen módokat, ezek teljesen elbacarintják a rotációt, nekem Kareliatól ilyen módban a szőr áll a hátamon, annyira sötétek a játékosok, egyszerűen fogalmuk sincs, mi lenne alapvetően a feladat, sokkal rosszabb, mint két bázis esetén... Én max szakaszban kerülök be ilyen csatákba szerencsére, magamtól nem mennék...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest