- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
válasz
mike1334 #13824 üzenetére
Sajnos a bay trial atomot már a böngészés is sokszor megfekteti.
Kell az erő ma már a böngészéshez is sajnos, felbontás egyébként engem sem zavar, nem érdekel a full hd.
Arra leszek kiváncsi, hogy a core M-es procik 2-3 év múlva majd mennyire lesznek használhatóak.Én most úgy vagyok, hogy csak tabletet nem vennék már windows-zal. Akkor valami oylan gép amiben van erő és teljesértékű notebookként is tudom használni.
Egész egyszerűen a windows alkalmazásboltja halott, ha érintős felületet akar valaki használni akkor android.
Az atom proci meg alkamatlan normális használatra asztali gépként.
Egy Notebook/tablet egybegépnek számomra az az előnye, hogyha akarom kényelmesen fotelből tudok böngészni, de kb ennyi. E-könyvet meg 5"on is nagyon jó olvasni. -
psg5
veterán
válasz
mike1334 #13817 üzenetére
Tetszik ez a tanulási felkészülés
Ez alapján még inkább úgy gondolom, hogy lehet egy kütyü ha minimális lesz a jegyzetelés
Diktafon jó ötlet, mondjuk arra nem tudom esetleg képesek-e ezek a hibidek vagy azért hatótávban minőségben egy speciálisan erre gyártott eszköz nyilván jobb.Köszi! Tényleg hasznos volt amiket írtál felettébb. (Csak legyen aki odaadja a cuccait másolgatni
Nyomtató megoldva. -
psg5
veterán
válasz
mike1334 #13810 üzenetére
Eredetileg jegyzetelésre használtam volna. Bár LG V10 telefont napi szinten hasznalom netezesre vagyis nincs gond a kutyun olvasassal de tanulni papirrol jon szoba nkizarolag nalam is.
(film nézést pedig 50" alatt nem vagyok hajlandó még ideiglenesen sem
Szival sajna nekem szamitana a billentyű méret.
Egyebkent eloadas jegyzetekesnél te sem használtál kütyüt csak toll fuzet? -
margithid
veterán
válasz
mike1334 #13812 üzenetére
Én is elég sokat ülök gép előtt, a full hd ips 27"-os monitoromnál még nem tapasztaltam ilyesmit. (2-3 éve megvan)
Javaslom a fényerő visszavételét, én 20%on használom mindössze és éjjeli fény állandóan be van kapcsolva windows 10en!
Szerintem nálad a fényviszonyokkal van baj, ha rossz akkor tök midnegy, hogy monitoron vagy rendes papír alapon olvasol.
Ha valami sz@r monitor van munkahelyen akkor emg szólni kell, hogy cseréljék ki, de én még magamtól is kciserélném, a szemem világa többet ér egy monitor áránál -
margithid
veterán
válasz
mike1334 #13810 üzenetére
Hm, mi a baj a kijelzőn való olvasással?
Nekem asus T100-on és Xiaomi redmi 3S-en sincs semmi baj, van olvasómód, éjjeli mód, teljesen jó, 2 óra olvasás után sincs semmi baja a szememnek.
Régi CRT monitor vágta haza a szemet, emlékszem 2-3 órát gép előtt ültem véreres volt a szemem, most ha 5-6 órát ülök az IPS előtt, akkor sincs semmi baj! -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
mike1334 #13799 üzenetére
2017-ben azért mégse már 1280-as felbontást, na...
Gondolom pár évig használni akarod, így a 128 GB saját tárhely is indokolt. Szerintem...szerk: a linkelt 128GB-os, fullHD kijelzős annyira jó a saját billentyűs dokkolójával, hogy úgyis rá fogsz kapni a használatára. De tényleg!
-
Papooo
senior tag
válasz
mike1334 #13758 üzenetére
Az akksi nem szűk keresztmetszet, mert ha lemerült, egy mozdulattal kiveszed, és beteszel egy másikat.
Anno ismerősöm elment horgászni, és az ismeretségi körből begyűjtött 6 db olyan akksit ami jó a laptopjába (neki "csak" három volt). kb 30 órányi filmet nézett meg kint a vízparton egy 17"-os Lenovo G700-on horgászás közben akkumlátorról. -
Papooo
senior tag
válasz
mike1334 #13754 üzenetére
Hp 2570p
3. gen i3-i5-i7 (max i7 3632qm) proci
max 16 giga ram
2,5"-os hdd vagy ssd
Kis akksival 2 óra, a legnagyobbal 5-6 órás üzemidő (az akku persze cserélhető, így annyit bír a gép, amennyi épp nálad van)
3G modemmel bővíthető.
Optikai meghajtó aminek a helyére optibayel még egy vinyó befér.Általában az i5, 4gb ram, 320 gb hdd 45-60 körül van használtan
A másik hasonló a Lenovo x230, a 2570p legnagyobb ellenfele.
Ebben nincs optikai meghajtó, és nem cserélhető benne a proci, de tehető bele msata ssd a 3g modem helyére.
Ez is hasonló árban vanMindkettő aktív hűtésű, de ha jól van beállítva és nem terheled, akkor szinte hangtalanok.
A teljesítményre se lesz gondod, az i3-on már a Word of Tanks is elfut játszható minőségben, persze akkor megy a venti is, ami a csövön kifér.Mivel ezek anno 300-500 ezres gépek voltak, ezért a minőség és a strapabíróság garantált.
-
tlac
nagyúr
válasz
mike1334 #13726 üzenetére
nem tudom megmondani, sose számoltam, meg használtam vettem mindkettőt
az biztos, hogy zavaróan nem merülviszont van 1-2 dolog, ami említésre méltó
-valamelyik eszközt nem altatja rendesen el, ez látszik a logokban, 3 ugyanilyen miix 310-en is jelentkezik ez a jelenség, viszont google találat nincs rá, így ez lehet csak engem zavar
-a legújabb win10 alapértelmezett beállítása, hogy ha érzékeli, hogy nem vagy a gépnél huzamosabb ideig, akkor hibernálja a tabletet, ilyenkor semmit nem fogyasztitt pedig egy kép az akkuról, nem tudom mennyire pontos
a fényerőt 25%-on használom -
pècsimunkás
addikt
válasz
mike1334 #13720 üzenetére
Ha hosszú üzemidő fontos , HP Pavilon X2 10 . Kb 8 óra kijelző idő 75 %-os fènyerőn . Ha össze kötöm a tv- vel , ès úgy nèzek filmet , mehet egèsz nap kb ...
Színek szèpek a kijelzőjèn , de Hd felbontás 10 collon ... Szóval lehet látni a pixeleket .
Règebben játszottam vele valami zombis lövöldözős játékot , az szèpen ment rajta . -
Papooo
senior tag
válasz
mike1334 #13717 üzenetére
A nagy gyártók már nem engedhetik meg maguknak, hogy valami hulladékot adjanak ki a kezükből, mert egymással és a az olcsó kínai gépekkel is versenyezniük kell.
Mivel nálad az hosszú üzemidő lényeges, ezért nem írnék tipust, mert amik eddig nálam voltak általában 3-5 órát bírtak akksiról. -
válasz
mike1334 #13717 üzenetére
Lenovo Miix 300
ASUS Transformer Book T100TA
HP Pavilion X2 10 tablet
Acer Aspire Switch 10
Kijelző ezeknél mindegyiken: 1280x800 vagy 1366x768
10" kijelző
2 gb ram
32-64 gb tárhely típustól függően.
Tapasztalatom csak az ASUS t100-zal volt.
Filmet nézni és régi játékokat tolni elegek lehetnek. Sajnos nálam a T100 nagy hibája volt, hogy a billentyűzet nem tudott bizonyos kombinációkban 3 gombot lekezelni egyszerre. Pl ctrl+shift+w
Nem tudom a többinél van-e ilyen probléma. Youtube-on érdemes rákeresni a procira (Z3740 gaming, vagy Z3735 gaming, vagy a játék neve) így a legtöbb esetben találni fogsz róla videót hogyan fut az adott játék. Üzemidő nálam 8 óra volt netezéssel beltérben használt fényerővel (25-40%)Ha elég neked ez a teljesítmény, akkor van választék, ezek mind fent vannak a hardveraprón.
-
válasz
mike1334 #13713 üzenetére
Miix 320 jó lesz neked, ha új készüléket akarsz.
Külön ritka hogy meg lehet venni a dokkolót. Ez általában a kínai cuccokra jellemző, ahol alapból csak a tabletet kapod és csomagban árulják a billentyűzettel és esetleg aktív ceruzával együtt.Törés nem jellemző már ezekre a kialakításokra.
-
Vindex
tag
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- iPad 8th. 32GB Cellular Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4300
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest