- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ne felejtsd el a páncélt lemeríteni!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Egy óra, két rendszer
- Megfizethető lett a Samsung új AI fülese
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papooo
senior tag
válasz
Sanyabá #12199 üzenetére
Gyakorlatilag a nevesebb gyártók közül szinte mind kijött a saját megoldásával (Transformer, Switch, Encore, Miix, Yoga stb), de kína is ömleszti a maga occó csodáit.
Ami alap a normális használathoz:
Proci minimum z3735 vagy inkább z3740, illetve ettől fölfelé (z8300, i3, stb).
Tároló 32 giga a minimum
Ram minimum 2 giga
Kijelző lehet akár 1280x800, de inkább efölöttiA többi paraméter egyéni mérlegelésen (és a pénztárca vastagságán) múlik:
Wacom kijelző
Kijelző felbontás
Akkuidő
Billentyűzetes dokkoló.
Hdd a billentyűzetes dokkolóban
GPS
Sim foglalat
Usb portok száma
Külön töltőcsatlakozóItt lehet spórolni, ha az ember előre meghatározza az igényeit, és ahhoz választ gépet.
(Ha nem akar az ember rajzolgatni a kijelzőn, akkor a Wacom felesleges)Vásárlás előtt mindenképpen körbe kell guglizni a youtube videókat, teszteket, illetve a fórumokat (típusvév problem), de az még jobb, ha esetleg meg is tudja az ember saját kezűleg nyomogatni.
Most is tudok használtan szép állapotú 10"-os 2/32-es noname tabletet,2 usb porttal, ami gyakorlatilag nem is lenne rossz, csak éppen katasztrófális a kijelző minősége.
Ha használtat akar valaki venni, akkor készítse be a pénzt, üljön rá a netre pár napra, és amikor meglátja a neki megfelelő és kellően olcsó gépet, akkor azonnal csapjon le rá, mert ha nem elég gyors lemarad róla.
-
hrvp
aktív tag
válasz
#65577472 #12172 üzenetére
Hali,
honnan rendelted?
Az alábbi tulajdonságokkal keresik Dual OS(Android+Win10) tabletet: 4GB Ram, lehetőleg 64gb-s verzió, ~10"
Amikkel szemezek: CHUWI Hi10 Plus (11.11 aliexpress $179), Teclast X98 Plus II (11.11 aliexpress $145), de lehet a Pipo W1S-et is felveszem a listára. -
Sziasztok!
Érdeklődnék, mi a legolcsóbb tartós elég jó minőségű teljesen használható 10 colos win10+android tablet a piacon? Chuwi HI10-et találtam, vagy van jobb annyiért? Vagy vannak vele bajok?
Inkább itthon venném valakitől aki megrendelte, alig használt nem gond. -
makoss
veterán
válasz
MrDerekas #12193 üzenetére
közben valószinü megoldódni látszik, ezt írták nekem, mintha bevált volna:
""Vezérlőpult / Eszközkezelő/ Telepek/ ... ACPI ... telep
Ezt eltávolítod, majd nyomsz egy hardverváltozások keresését.
Végül újraindítás.""
....de még tesztelem, merítem, töltöm, merítem, töltöm...stb -
Sziasztok.
Jön a fekete péntek és a single day kínában, így szeretnék benevezni egy szépségre, de sok minden közbe szól.
- usb-ről tölthetőség
- kijelző minőség
- összeszerelési minőségAmi kell:
- 4gig ram
- z8300
- 10.1 de inkább 10.6 collAmikre gondoltam:
- teclast tbook 10 és 11
- chuwi hi10
Cube iwork10
- Jumper Ezpad 5se - Ezt néztem leginkább.Melyiket és miért ajánljátok?
Innen érdemes rendelni? a garancia mint olyan annyira nem érdekel. Bárhonnan rendelek kínából, macerás lesz a garancia érvényesítés.
-
Papooo
senior tag
válasz
greenface #12190 üzenetére
Inkább a Windowsost ajánlom, mert azalatt bármilyen windowsos eszköz (mobilvinyó, nyomtató, stb) és program (office, gimp, NFS Most Wanted) használható
A fenti célokra elég a 8.1 is ,de szerintem megéri 10-re váltani,
Még tudsz frissíteni 10-re, ha bekapcsolod valamelyik akadálymentesítési eszközt a frissítés előtt.
Nem illegális ez a kiskapu, bár nem is igazán etikus.
Ha Wines tabot választasz, akkor arra érdemes odafigyelni, hogy atom quad procis legyen, mert volt szerencsém már a mezei kétmagos z2760-as procihoz, és nem voltam elragadtatva a teljesítményétől.
10"-nál már nem sűrűn kell billentyűzet egy tablethez, ha pedig igen, 2-3000 ért lehet kifogni bluetoothosat.Használtan 40-50 körül már ki lehet néha fogni 10"-os gépet billentyűzettel.
-
greenface
aktív tag
sziasztok,
netezésre, képek, pdf doksik nézegetésére ill. alkalmankénti Skype-ra keresnék 10”-os tablet-et.
Jó volna olyan, amihez van billentyűzet is. Kijelző felbontás nem lényeg.
Keret 50 körül, használt is szóba jöhet (sőt jó volna az aprón megfogni vmit).
Kérdés:
- Android v. Windows? Nekem szimpibb a Win, de nem tudom ebben a kategóriában (max 2 GB ram) melyik a gyorsabb, gördülékenyebb.
- Ha Win, akkor csak 10-es v. a fenti célokra jó a 8.1 is? Frissíthetőek a 8.1-esek 10-re? Ha nem frissíthető, mennyire időtálló a 8.1?köszönöm.
-
makoss
veterán
válasz
Papooo #12188 üzenetére
Köszi, majd megnézem
Azt furcsállom, hogy mikor hasonlókat ír ki, nem kapcsol ki -
MrDerekas
addikt
válasz
makoss #12182 üzenetére
Bár tabletem volt több is, jelenleg is van, powerbankkal nem használtam még. Viszont ismerve a rendeltetését egy ilyen kütyünek, tudnia kellene így is működnie. Szerintem gond nélkül mehet a dolog. Esetleg ha van valaki ismerősnek powerbankja, akkor kölcsönkéred pár órára és tutira mentél
-
makoss
veterán
-
gretzky77
veterán
-
makoss
veterán
Üdv!
Még nem tudom biztosan, de lehet, hogy elromlott a Chuwi HI10 tabom akkuja.
Vezetékes töltéssel öltéssel megy, a nélkül nem, de az úgy helyhez kötött.
2 kérdésem lenne:
Itthon javítható a tab?
Ha nem javítható, Power bank-kal meg lehet oldani az akku problémát?
Köszönöm előre is! -
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék vásárolni egy 2in1 tablet/laptopot(lehet teljesen kihajtható típus is) és ebben kérném segítségeteket(a "milyen laptopot vegyek" topicból küldtek át ide, remélem itt jó helyen vagyok
):
- árkategória: kb 100e
- felhasználás: net, hd videó
- kijelző méret, típus: 10-11", IPS, lehetőleg matt
- Op. rendszer: Windows
- tárhely: lehetőség szerint SSD, de az sem baj ha nem, de utólag lehessen bővíteni
- új gépet szeretnékElőre is köszi a segítséget!
üdv.: Péter
-
törölt tag
válasz
tamass.szabo #12175 üzenetére
A hátlap fémből van.
"The back is full-metal shell and surface takes grinding process, making it full of business atmosphere."
-
tamass.szabo
tag
Nézegettem róla videókat, nem rossz masina. Ami előny, hogy csak Win10 van rajta, így nem kell két rendszernek osztoznia a 64 GB-on. Emellett pedig van rajta egy teljes értékű USB 3.0 és DC charger.
Viszont az anyaga ha jól látom, műanyag, illetve nem támogat semmilyen stylust. Ettől függetlenül tetszetős, szóval tényleg kíváncsi leszek rá.
És megérte zaklatni az ebayes eladót, 1 órája átvette a postán a csomagot, szóval hétfő magaslatában reméljük, hogy küldi a Hi10 Pro-t. Aztán kb 1 hét, mire megérkezik... Reméljük, ezúttal azt a modellt küldi, amit rendeltem.
És remélem, hogy addig megérkezik a UK-EU adapter, mert nem tud EU-s adaptert adni hozzá.
-
törölt tag
válasz
tamass.szabo #12173 üzenetére
Mindenképpen megírom majd a tapasztalataimat. Azért tettem le a voksom az X1S mellett, mert több külföldi tesztet elolvastam róla, és nagyon dícsérték. Egyelőre billentyűzet nélkül fogom használni, aztán ha beválik, megveszem hozzá azt is.
-
tamass.szabo
tag
A Pipo számomra elég ismeretlen márka, és elsőre nem bízok meg benne, de remélem, hogy be fog válni!
Majd oszd meg valahol a tapasztalataidat! (akár egy bemutató formájában a logouton)
Én még mindig várom a Hi10 Pro-t a HiBook Pro helyett, de már 2 napja ott csücsül a postán a visszaküldött tablet, és az eladó b*szik átvenni (tudom, 2 nap még nem tragédia).
-
Mr.C
őstag
Üdv!
Remélem jó helyre írok, mert windows tabletet szeretnék vásárolni, átlag felhasználásra. Film, böngészés, office, jutub, zene ilyesmik. nem lesz kernel forgatás, renderelés, mert nő fogja használni(no offense).
Amik a paraméterek:
-70e ft max a keret
- windows 10 de licensz nem kell (szóval nem akarok felárat fizetni az OS miatt)
- lehetőleg 64 bites architektúra
- jó sok RAM, mert a RAM az jó!
- lehetőleg nagy legyen.Eddig a Teclast X68 Plus II-t néztem ki, d ez már régebbi modell, ennél vannak frissebbek? Igazából a Black Friday-t akarom meglovagolni (igen, tudom akkor mindennek más az ára), de tudnátok olyan készülékeket sorolni, amik megbízhatóak (nem baj, ha drágábbak, hátha leakciózzák) és érdemes figyelni rájuk? Köszönöm előre is!
-
MrDerekas
addikt
válasz
zotyesz66 #12157 üzenetére
Én most feladom. Van, nincs, felkiáltójeles, MS driverrel és a nem aláírttal egyaránt. Véletlenül nem tőled vette öcsém néhány hete? Egyszerűen nem tudom normális működésre bírni. Egy 8.1-et ha valaki tudna segíteni rávarázsolni azt megköszönném, de tovább már nem kínlódok vele.
Szerk: már odáig fajul, hogy androidra is kapható lennék, ha van hozzá anyag erre a tabra. -
pècsimunkás
addikt
Sziasztok !
1x-2x említettem itt ,hogy eléggé merül a tabletem alvó állapotban - 5-10% / óra . Nemrég újra lett húzva a gép , de továbbra is merült ugyan úgy . Az utóbbi pár napban vettem észre , hogy ez megszűnt ! Éjszaka is 6 óra alatt 5 % -ot , tegnap előtt 3 óra alatt 0%-ot . Remélem így is fog maradni ! Beszéltem a HP supportal , arról volt szó ,hogy januárban ,ha haza megyek szabira ,megnézik mi lehet a gond . De ha így marad , nem kell gariztatnom
!
Most win 8.1 van a gépemen , a Microsoft elküldte a win 10 letöltő linkjét , de , ha minden így marad , szerintem hagyom a 8.1-et ! -
-
margithid
veterán
Szerintetek mikorra várhatóak a 6-8 GB Rammal szerelt tablet/notebook egybegépek?
Hasonlóra gondolok mint az asus T100-as.
Core M-es tablet most mennyiért van legolcsóbban? -
tamass.szabo
tag
És még töltőt is rosszat mellékelt ez a gyönyörűség.
-
Papooo
senior tag
válasz
tamass.szabo #12160 üzenetére
Ha nem kell dobd fel árában a hardverapróra, mert biztos lesz olyan ember, aki nem akarja kivárni a szállítási időt, és inkább megveszi tőled. -
tamass.szabo
tag
Már nem tudok szerkeszteni:
Biztos, hogy refundolok és újat rendelek. Problémák vannak ennek a gépnek az érintőkijelzőjével, nem érzékeli teljesen. Hosszan nyomom le, és így... ugrál. Mintha kihagyna. -
tamass.szabo
tag
Csak nem vagyok benne biztos, hogy az egész refund/visszaküldés mizérián végig akarok menni. A HiBook egy elvileg jobb gép, mert drágább, de sima Android van rajta Remix helyett, illetve nem támogatja a HiPen H2 stylust, ami nekem fontos lett volna. Picsába már.
Mindenesetre a levél ment az eladónak, illetve felvettem videóra a kicsomagolást (ekkora értéknél már érdemes szerintem bebiztosítani magad ennyivel). Na meg egyszerűen tudok képet küldeni arról, hogy ez HiBook Pro. Egyelőre mindent elolvasok erről a típusról a következő pár órában, amit csak tudok.
-
Janaboy
veterán
válasz
tamass.szabo #12158 üzenetére
Reklamálni kell, hogy te hi10 prot rendeltél és nem azt kaptál.
Bár nem tudom hirtelen melyik a jobb gép. -
tamass.szabo
tag
Az eladó HiBookot küldött nekem Hi10 Pro helyett. Még egész pontosan nem tudom, hogy innen hova tovább, mivel én mindenképp Hi10 Prót szerettem volna több okból is.
Tény, hogy a HiBook drágább termék.
-
zotyesz66
őstag
válasz
MrDerekas #12156 üzenetére
Nekem volt ilyen tabletem (Ainol iNovo8), nemrég adtam el, teljesen jó volt Win10-zel. 8.1-röl frissítettem, fölmászott rá a tavalyi november update is, utána sem volt baja. Volt gondom WiFi driverrel, ez valami realtek chip ami egybeintegrált a Bluetooth-szal, tehát mindkettö megszünt müködni. Viszont vissza lehetett állni az elözö driverre, onnantól fogva nem piszkáltam, nem is volt gond.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Papooo #12155 üzenetére
Ezt értem én. A driverek összevadászva (elég komoly cucc van felhalmozva az orosz fórumon), de akkor sem megy úgy ahogy kell. Én továbbra is a win10 inkompatibilitásra voksolok, vagy hardverhiba. Igazából egy win 8.1 clean install kellene, és ezt nem tudom jelenleg megvalósítani a fentebb taglalt okok miatt. (Megj: az Eszközkezelőben, minden jelen van és nincs semmilyen erőforrás ütközés, hiba, inaktív hardver.)
-
Papooo
senior tag
válasz
MrDerekas #12153 üzenetére
Elméletileg standard cuccokból van összerakva, azaz ha a az intel oldaláról szeded le a drivert, és a maradékot pedig összevadászod más tablet gyártók oldaláról, akkor mennie kellene.
Nekem anno volt valami noname tablet a kezemben, amihez a dell oldaláról is vadásztam valamilyen drivert. -
tamass.szabo
tag
Kis UPDATE
Megjött a Chuwi Hi10 Pro, de még nem bontottam ki, már csak holnap lesz rá időm. Valamikor a héten talán egy bemutatót is össze fogok tudni hozni. -
MrDerekas
addikt
válasz
MrDerekas #12148 üzenetére
Ez nem jött össze. Bár az egyik linken valóban egy szép driver gyűjtemény van, (Isméet köszönet!) amiket ha felrakok, akkor vehemensen tiltakozik a win (probléma a hardverrel-től a nincs digitálisan aláírva-ig). Szóval a driverek az OK. Viszont ezzel a sanyarú wifi-vel az őrületbe kerget. Ugyanis van, de nincs. Boot után ahogy feláll a rendszer van, majd pár másodperc múlva nincs. Egyszer kicsit tovább volt és sikerült beírnom a jelszót, azóta korrekten felcsatlakozik 10-30 másodpercre, aztán persze szétesik. A wifi nem elérhető, talált hálózatot, csatlakozott, a wifi nem elérhető (ilyenkor szürke is az értesítési területen a wifi négyszöge) és ez váltakozik folyamatosan ebben a sorrendben. Mit lehet tenni? A wifi drivere már nem sárga felkiáltójeles, mégsem kerek a dolog. WIN 8.1-et meg az istennek sem tudok rá varázsolni. USB-ről bootolva a win logonál kifagy és nem megy tovább, vagy nagyon nagy sokára simán betölt a win10. Pendrive-ról rufushal, win lite-vel, windows7 usb dvd tool-al, usb porton keresztül hordozható dvd-ről, de még 5,25-ös rogtönzött kókány külső dvd íróról sem megy a win telepítés. Androidot esetleg tudnék tenni rá, ami működik is?
Minden ötletre vevő vagyok!!!! Előre is köszönöm! -
-
-
garrotter
tag
Sziasztok!
Nézegetek egy Lenovo MIIX 310-t. A kérdés az lenne, hogy hasonló árkategóriában van e jobban ajánlott készülék (WIN10-el és min. 4GB RAM-al)? Illetve egy fullHD felbontású TV-re ráköthető e egy microHDMI - HDMI átalakítóval? PowerPoint prezentációhoz s videókhoz kellene (youtube és letöltött is).
-
kajouser
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Ha valakinek van MODECOM 8010-es driver packja Win10-es, nagyon megköszönném. -
MrDerekas
addikt
Üdv!
Kezembe nyomtak egy inovo8 tabletet és jelenleg szeretném összehasogatni. Ehhez nem is kell segítség, de a tulaj meg használni szeretné. Komolyra fordítva, a kütyün jelenleg win10 fut, viszont így a wifif nem működik rajta. (Nem sikerült az eszköz driverének a betöltése. Már létező objektum név) Ergo semmi drivert nem is tudok letölteni. A gép alaphelyzetbe lett állítva, azóta szaggat is, gondolom a grafikus vezérlő driverének a hiánya miatt. Úgy fest win10-el nem kompatibilis maradéktalanul. Win8.1 kellene rá. Azt hogy tudnék rávarázsolni? USB-én keresztül sem pendrive-ról, sem külső dvd-olvasóról nem tud bebootolni. (Kifagy a kis win logónál) Win10 alól indítva a 8.1 telepítőjét pedig a kulcs megadása után hibával leáll. (Valami olyasmi miatt, hogy a telepítő nem tudja meghatározni a hardver összetételt. Előző build-et nem lehet visszaállítani mert nincs. (Vagy az idő járt le, vagy egy teljes clean install volt előzőleg.) Támogatási oldal nincs a gyártónál sem. Mit tudok tenni? Van-e kimondottan tabletre szánt win telepítő egyáltalán? Előre is köszi!Szerk: Elvileg ez a vacak a kérdéses tablet.
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok! Vagy egy miix 310-es tabletem és egy régebbi wd passport 320gb-os külső vinyó. Sajnos nem hajtja meg
Szerintetek van arra esélyem hogyha lecserélem egy modernebb 1tb-osra akkor azt el tudja indítani? Van esetleg ilyem green szériás vagy nem tudom milyen takarékos ami el tud indulni vele? Nem baj ha lassabb a cucc
Csak kezelje. Nálatok van olyan vinyó ami megy vele?
-
buksibuci
csendes tag
Üdv mindenki. Van egy Beex Flash 16GB tabom és olyan problémám lenne, hogy sehogy nem tudom visszaálítani a Windows-t gyári állapotra, sem a bootolós pendrive-ról, sem a saját particiójáról, sem a Windows-ból. Ehhez kérnék segítséget, hogy mit hogyan, mert más taboknál működik a visszaálítás.
-
tvamos
nagyúr
válasz
kkdesign #12139 üzenetére
Nekem ketto van belole. Egyet a munkahelyen, meg egyet otthon tartok. Fel eve vannak meg, cserelni meg nem kellett csak egy hegyet, mert bedobtam tok nelkul a taskaba, mas cuccokkal egyutt, akkor elszakadt. Amugy nem latszik rajta a hasznalat, de vigyazok ra.
Azert kel tolteni, mert elektronika van benne az csinalja, hogy a sima kapacitiv kijelzot is becsapja.
Biztositek semmire sincs. Ott, a cikkben leirtam, mivel probaltam eddig. -
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
több dolog miatt írnék, elsősorban a lenovo miix 310et használó fórumtársakhoz.
Mennyire bírja nálatok a gyűrődést a tablet? Itt leginkább arra gondolok ha valaki notebook formájában használja nyitogatja csukogatja sokat. Mert vigyázok mint a hímes tojásra, mégis nyekereg a tablet része összecsukáskor, valszeg az anyaghasználat minősége miatt.
A billentyűzetén a touchpad néha begolyózik, értem ezalatt azt, hogy képtelen normálisan működni, de egy újraindítás meg megoldja. Létezik rá driver fix vagy valami? Másnál/Nálatok is ilyen!? Egérrel használom legtöbbet de azért furja az oldalam..
Stylus kapcsán is kérdeznék, bár párszor már megtettem.
Fórumtárs javasolt egy ilyent: [link] de van több dolog amit nem értek. Ez tuti jó lesz a lenovo miix 310esemhez? mi alapján működik ez? miért van rajta micro usb port? mit kell ebben tölteni? A "hegye" ezeknek mennyire használódik el? Melyik lenne érdemesebb? egy adonit termék, vagy ez? az a kitételem, hogy lássam az érintés helyét pontosan, tehát az azon elven működő stylusok kiestek amik egy fekete bumszli "gumi"-n alapszanak, amiben levegő van.
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz
varmi2 #12130 üzenetére
Köszi szépen a tanácsot! Az ár szinte megegyezi ka két oldalon, 183/184 dollár a 16GB-os, valamint 248/250 dollár a 64-es. Viszont én Gearbestről le tudnék szedni belőle 30%-ot, ami azért jelentős. Nem tudom szerinted megér annyit a biztonság? Banggood-on nem csesznek át ha van valami? Valamint a garanciáztatás hogy működik? mert elv ott is van rá egy év.. Mi ilyenkor a teendő?
-
gretzky77
veterán
válasz
ZTE_luky #12129 üzenetére
Szia én használtam MiPad 2-öt viszont a sima windowsos variánst! Sztem csak win alá elég a 2gb de ha tudsz akkor persze jobb a több! Nekem semmi bajom nem volt vele,talán a perifériák ráköthetőségének hiánya,igaz ez bt cuccokkal orvosolható! Amúgy egy nagyon jól összerakott masina!
-
varmi2
nagyúr
válasz
ZTE_luky #12129 üzenetére
Gearbest helyett én inkább banggoodról venném.
Ez az oldal különösen ajánlott, szemben a gearbesttel. Bár ez kínai raktár, de nem biztos hogy megvámolják, csak postát kell választani, és nem csomagküldőt. Én innen vettem tabletet tavasszal, vám nélkül jőtt, és azóta is hibátlan. És van a leírásban 20% kupon kód. Itt nem látok wines berziót, csak androidosat. -
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok! Táblagép vásárlása előtt állok, és ebben szeretném kérni a segítségetek!
Pár kérdésre nem fogok válaszolni, hisz eleve egy kinézett modellről lenne szó, hogy megéri-e, és jó döntés lenne-e megvásárolni.
Átmérő mindegy, elsősorban egyetemre kéne a kis gép, jegyzet írásához, és megnyitásához (pdf,doc). Ezeken kívül főként internetezéshez, böngészéshez kellene, de persze menne rajta film és/vagy játék is.
Vásárlást eleve külföldön gondoltam, mert sokkal olcsóbban lehet hozzájutni a kütyühöz, viszont itthon meg járna rá egy év garancia, ebben is a segítségeteket kérném, mert speciell gearbestre gondoltam, ami sokak szerint elég nagy lutri.
Pénzben 50-70 ezer forintra gondoltam. NA most mivel a konkrét modell ami után érdeklődnék az a Xiaomi Mi Pad 2-ő, két változatban kapható 16GB-os android, és 64GB-os Android/Windows. Ebben is a segítségetekre lennék melyik OPrendszer lenne ideálisabb, mert szerintem nekem elég lenne a 16GB-is, max a filmek nem férnének rá. a két modell amúgy pont az ár intervallumom két végpontja.
A gép amúgy nagyon tetszik, szimpatikus. Egyedül a 2GB RAM böki a csőröm, kevésnek találom
Tesztvideón látszik sokszor beakad, és lassú. Főként erre lennék kíváncsi ha valaki tudna információval szolgálni nekem.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget, remélem lesz valaki aki hasznos infókkal tud ellátni, vagy esetleg aki már rendelkezi a fent említett kütyüvel. A vásárlást 1 hónapon belül tervezem, már elég régóta nézegetem a kicsikét csak a RAM miatt vakarom a fejem. NA meg persze a garanciázás vám stb...
-
dongatto
újonc
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni windows tablet ügyben. Konkrétan a Kiano Intelect 8.9 3g MS típusú tabletem van, amit eredetileg 8.1-es windowsal "'szereltek", amit többek közt anno azért is vettem meg, mert jött rá az ingyen 10. Miután frissítettem, ez másfél giga szabad helyet hagyott az amúgy sem túl nagy (16 gb) belső tárolón. Próbáltam kompresszálni is a windowst, a fent említett szabad helyet ezzel együtt sikerült elérni. Természetesen frissíteni nem tudta magát, a programok meg az sd kártyán csücsültek. Gondoltam egy friss win10 telepítés megoldaná a problémát, és lám, tényleg majdnem 6 gb szabad hely lett a gépen, viszont mint utóbb kiderült a szervizzel történő levelezés során, a drivereket érdemes lett volna lementeni, mivel azok nem elérhetőek külön a neten se a gyártó honlapján, sem egyéb helyen. Itt egy másik fórumban találtam egy másik kiano tablethez doubledriverrel leszedett illesztőprogramokat, de azokkal sajnos nem működik minden (ami leginkább zavar, az az érintőképernyő használhatatlansága). A szervizből ez az info jött: "több ilyen eset is volt kianoval, de mivel nincs 10-re támogatás, ezért nem is tudnak drivert adni hozzá, a többire is visszaállították a 8-at" A kérésem/kérdésem a hosszú bevezető után: ha valaki rendelkezik ilyen géppel, amin még az eredeti rendszer fut, az lenne olyan kedves és készítene doubledriverrel egy mentést az illesztőprogramokkal, hogy megpróbálhassam, hogy vajon működik-e 10 alatt minden? Már ha ennek van értelme
Egyéb megoldási javaslatokat is szívesen fogadok! Segítségeteket előre is köszönöm!
-
tamass.szabo
tag
Egyébként kibírnám, mert annyira nem vagyok helyigényes, nagyon durván rá vagyok függve már a felhő alapú dolgokra, illetve a streamingre. Médiafogyasztásra Kodit használok, szóval csak a dokumentumoknak, a zene gyűjteményemnek (mondjuk az felhőn is fent van, 10GB), illetve néhány fontosabb programnak (Kodi, Office, Spotify, Jdownloader, FL Studio 11, Chrome és egy decens vírusírtó) kell hely.
A mostani laptopomon is összesen 56GB-ot használok épp az 1TB-ból, és sok szemetet lusta vagyok kiválogatni, így nem hiszem, hogy problémákba ütköznék.
Közben elszállt a netem, szóval nekiállok selejtezni.
Le tudtam redukálni 50GB-ra. Ha jól működne az SD, akkor ezzel nem lesz baj, ha mégsem, akkor meg még úgyis kitalálok valamit.
-
Bornie127
aktív tag
válasz
tamass.szabo #12125 üzenetére
Ez így ebben a formában szívás...
-
tamass.szabo
tag
Az a helyzet, hogy a legutolsó hozzászólásom után elkezdtem keresgélni, mert furcsa érzés fogott el. És nem találtam már sem olyan videót, sem olyan írást, ahol az sd sebességét mérték volna, és nem volt panasz.
Ellenben most találtam egy fórumot, ahol viszont, ahogy te is, panaszkodnak az sd kártyára.
http://forum.chuwi.com/thread-2655-1-1.html
Ez így kicsit aggodalomra ad okot.
Valószínű egyébként kevertem a Hibook Pro-val, bocsi.
Ha megjön a tablet, akkor meglátjuk.
De nagyon nem örülnék, ha ez tényleg típushiba lenne, nem pedig egy ritkán előforduló meghibásodás.
-
Bornie127
aktív tag
válasz
tamass.szabo #12123 üzenetére
Nem tudsz dobni egy linket videóhoz, amiben mérik az sd-t? Csak olyat találtam amiben benchmarkot néznek. Vagy fórumhoz ahol pont beszélnek róla?
-
tamass.szabo
tag
Nagyon remélem, hogy péntekig megjön. Már alig várom.
Nem biztos, hogy hibás a tiéd, csak annyira gyanúsan kevés az, amit írtál, hogy nem tudok mire gondolni, és fórumokon nem találkoztam ilyennel.
-
Bornie127
aktív tag
válasz
tamass.szabo #12121 üzenetére
Hmmm, erre nem gondoltam még, hogy hibás lehet. Ennek utánanézek mit hozott tesztekben az SD-re.
Kíváncsian várom a te beszámolódat is. -
tamass.szabo
tag
válasz
Bornie127 #12120 üzenetére
Lehetséges, hogy a tiéd hibás esetleg, mert máshol ilyen problémával nem találkoztam, pedig rendesen utánajártam a tabletnek.
A hangszóró helye nálam szerencsére nem lesz probléma. Egyrészt nem igazán játszok, másrész ha filmezek, akkor vagy prezentáció módban, vagy pedig bluetooth hangszóróval fogom használni.
-
Bornie127
aktív tag
válasz
tamass.szabo #12118 üzenetére
Nem próbáltam másik sd-vel, ha ezzel Sandisk extremmel ezeket a számokat hozza , valószínűleg mással is azt fogja. Elég gyenge pontja, cserébe a belső flash egész gyors, nem úgy mint a Hibook pro-nál.
Nemrég van csak meg a gép, a karcolásról nem tudok nyilatkozni egyelőre, csak párszor használtam még.
Ami még negatívum a hangszóró helye. Pont ott fogja az ember, le van fogva, játéknál főleg, filmnél lehet máshova pozicionálni. -
tamass.szabo
tag
válasz
Bornie127 #12116 üzenetére
Király, nem tudtam, hogy van itt más, aki ezt a gépet vette.
Az SD dolog viszont furcsa, mert a sebesség, amit írsz, az nem szimplán lassú, hanem durván szar. Próbáltad esetleg más sd-vel?
A Remix OS azért jó lesz nekem pár androidos program miatt, de főleg a win10-et fogom használni.Használsz valamilyen kijelzővédőt? Ha nem, nem karcolja a kijelzőt a HiPen?
Rajzolni úgysem nagyon fogok vele (buktam rajzból
), de ha írni, jegyzetet készíteni lehet vele normálisan, az nagyon király lenne.
-
laceb
tag
Sziasztok!
Vam egy kisebb "púp" a Lenovo miix 300 hátoldalán.
Szerintetek ez normális?Nemrég vettem. -
Bornie127
aktív tag
válasz
tamass.szabo #12115 üzenetére
Hipen pontos és érzékeny, rajzolni még nem rajzoltam vele. Anyaghasználat rendben van, kijelző jó. Sd nagyon lassú, Sandisk extreme, 22-vel olvas, 18-cal ír, 4k írás-olvasás 8mb. Pendriveot nem próbáltam még.
Remix OS nem nyűgözött le, kevés a beáll. lehetőség.
Ezekekkel számolhatsz hirtelen. -
tamass.szabo
tag
Gearbest EU raktár, igen.
Bár érdekes módon most azt írja, hogy OUT OF STOCK, mellette pedig hogy 26 pieces left.Érti a fene, de örülök, hogy nem vártam. Most már csak ki kell derítenem, van-e rá tempered glass (alin összesen egy találat van, ami nem túl biztató), illetve beszerezni egy HiPen 2-t.
-
varmi2
nagyúr
válasz
tamass.szabo #12113 üzenetére
Eu raktárból rendelted?
-
tamass.szabo
tag
Szolgálati közlemény: a mai napon megrendeltem egy Chuwi Hi10 Pro gépet, ha minden jól megy, jövő héten meg is jön, reméljük problémamentesen.
Szeretnék majd írni róla egy tesztet, biztos lesz olyan, akit majd érdekelni fog. -
atika88
senior tag
Sziasztok!
Addot egy HP ElitePad 900 gépezet Dockolóban. A következő kettő nagyszerű hibaüzenettel, amiknek a tartalma világos számomra, de a megoldás már nem! Próbáltam USBről dobni rá BIOS-t, Recovery, HP Diagnosztika is megvolt...de az istennek se akar se alap helyzetbe állni, se újra BIOS-t "látni".
Plusz a Boot Optionsnál nem lát semmit sem, bármiről is szeretném indítani a gépet!Hol lehet a hiba szerintetek? Hogyan tudnám orvolsni?
Köszönöm a segítséget! -
Tegnap megtapogattam BestByte-ban a Kiano Intellect X2 HD, és sokkal minőségibb benyomást keltett, mint a Miix 310, a tablet része konkrétan kb. 2x masszívabbnak tűnt, nagyon jól össze volt rakva. Oké, a billentyűzet, az T100 színvonal (még az első), de legalább van rajta 2 usb.
90k-t a T100HA-n kívül max. ezért adnék itthon, 2 év garival, és most online 80k HUF az MM-nél.
-
hroberto
veterán
válasz
hroberto #12107 üzenetére
Utánanéztem az Androbiten. Nem a Miix 310-est tesztelik, hanem a Miix 3-at.
Kicsit figyelj oda jobban! Abban a SoC is gyengébb és a RAM is csak 2 GByte és Windows 8 futott rajta.
Ettől függetlenül nekem volt hasonló hardverrel szerelt gépem, és nem hiszem, hogy az ott említett kombó "megfogta" volna a hardvert. -
pècsimunkás
addikt
válasz
r.levente75 #12105 üzenetére
Köszi a választ !
-
r.levente75
addikt
válasz
pècsimunkás #12104 üzenetére
Nekem egy acer iconia w4-es van, a gyári 10 órás értéket lazán viszi kb 27%-os fényerővel. Net állandó rajta kikapcsolni nem nagyon szoktam a tabot. Kb három óra alatt tölt fel. Éjjel kb 5% megy le.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
r.levente75 #12103 üzenetére
Nekem meg volt ,hogy 12 óra alatt annyira lemerült , hogy be sem tudtam kapcsolni . Most , a 6-10 % közötti merülés ráadásul úgy értendő ,hogy gyári állapotú a tablet , egyedül a Chrome-ot szedtem le . Sem Skype , sem Viber nincs . Ha megoldódna ez a probléma ,lehet hogy a kijelző idő is jobb lenne ? 7,5 óra kb ,75%-os fényerőn. Az akksi 8900-as . Ez jó , átlagos , vagy nem túl jó üzemidő ? Böngészés volt , meg , csak hagytam a kijelzőt had világítson ...
-
r.levente75
addikt
válasz
pècsimunkás #12102 üzenetére
Nálam estétől reggelig pár százalék.
-
pècsimunkás
addikt
Mennyit merülhet alvó módban egy tablet ?
Kérdeztem már , akkor - tlac (PH! nagyúr) - próbált segíteni ,de a gép nem mutatott semmit különöset azzal kapcsolatban ,mitől merül .
Most teljesen újra lett telepítve a gép , ugyan úgy merül óránként 6-10%-ot .
Szóltam is a HP-nak , januárban megyek haza Németországból 2 hétre , akkor megnézik mi lehet a gond .
Arra lennék kíváncsi , másnak mennyit merül a gépe , ha lehajtja a kijelzőt vagy power gombbal kilövi a kijelzőt ? Mi lehet a normális ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vicces képek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Windows 11
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- További aktív témák...
- iPad 8 WiFi + Cellular / 32GB / Space Grey / Gyári kártyafüggetlen (240)
- Apple iPad Air 11 M3 2025 + Gyári fehér Mag tok + fólia + gyári töltő
- Xiaomi Redmi Pad Pro 256GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 5TH Gen 32GB Wifi 6 Hónap Garancia
- iPad Pro 12.9" 3.Gen 2018 512GB Space Gray Wifi cellular, Garanciával, üzletből
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman N5 MF ADATA 600W
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest