Új hozzászólás Aktív témák
-
Papooo
senior tag
válasz
margithid #14497 üzenetére
Használtam már T100-at, Miix2 (8" és 10"-os verziót is) Toshiba Encoret, és most is van egy ilyen Z3740 + 2 GB ram-os vasam (Stone Edutab), és nincs vele gondom. Néha még (ha nagyon elvetemült kedvemben vagyok) játszok is régebbi játékokat (Most Wanted, Massive Assault, CoD) vele.
Sokat nem lehet tőle várni, mert ezek a tabletek nem teljesítményigényes dolgokra lettek tervezve.
Arra ott vannak a Yoga, Flex (hogy csak a Lenovot említsem) és egyéb szériák. -
pècsimunkás
addikt
válasz
margithid #13844 üzenetére
Nekem billentyűzetes a tabletem , Munka után vagy hétvégén azzal netezek otthon .Többen megszóltak , hogy ennyiért , miért nem vettem laptopot . Amikor mondtam , hogy üljetek ide nyomogassátok picit , böngésszetek , FB-ozzatok ...
Utána úgy keltek fel a géptől , hogy húúúú de fasza ... Nincs ventilátor zaj , jó az üzemidő , dicsérték , de, hogy nincs DVD író ... Lehet , de nekem nem is kell ...
Néha esténként vagy hétvégén reggelente csak mint tabletet ölbe kapom az ágyban , úgy használom.
5,5 collos a telefonom . Ha nincs kedvem bekapcsolni a tabletet , azzal netezek, sokszor hétfőtől péntekig , meló után pick-pack azzal futom át a netet . -
pècsimunkás
addikt
válasz
margithid #13841 üzenetére
Én Atommal szerelt gépet használok . Böngészek , megy a Skype , Viber , online filmnézés , dolgozik az Adblock , és mégis szépen teszi a dolgát . Lassan két éves lesz , januárban volt az utolsó gyári visszaállítás . Remélem még évek múlva is teszi majd a dolgát. Az aksi most 7-8 órát bír 75%-os fényerőn . Ha ez le megy 2-3 órára , akkor váltok . Addig nem .
-
zsocy
őstag
válasz
margithid #13839 üzenetére
Ok, ez egész biztos hogy jobb lesz a következő gen, gyorsabb, kevesebbet fogyaszt majd, stb, de komolyan nem tudsz most olyan valós példát mondani (átlagos napi felhasználást nézve) ami ezt kifekteti.
Tudom, ez nem átlagos tablet (nagyon nem az), de tényleg mindenre elég.
Egy dokkolós billentyűzettel használom és az asztali gépem be sem kapcsoltam már 2 hónapja, annyira elég ez minden átlag, napi feladatra. -
zsocy
őstag
válasz
margithid #13837 üzenetére
Srácok, én tényleg senkit sem akarok győzködni, de a mostani gépemben lévő CoreM5 proci bőven elég bármire amire egy ilyen gépet használsz. Ebben rendes M2 ssd van, biztos vagyok benne hogy ez is nagyon sokat számít, de akkor is. Nincs olyan weboldal ami megfogja, Photoshop simán fut, videót gyorsít...
Játszani persze nem ezzel kell, de ha nagyon kell még az is megy, persze helyén kezelve a dolgokat.Szóval csak azért várni az újra mert mi lesz két év múlva nem biztos hogy a legjobb taktika.
Hiszen ha kijön az új, akkor is lesz két év múlva még sokkal jobb, nem igaz? -
mike1334
veterán
válasz
margithid #13811 üzenetére
Próbáld 5 éven át, vizsgaidőszakban napi több száz oldallal
Egyébként nekem már az új monitortól is fárad és fáj a szemem, és nem vagyok vele egyedül, több kolléga panaszkodik. Évente járok szemészetre, szóval más nem nagyon van, csak a monitor..
Ja és nemrég szakvizsgáztam, a tananyag kb 2400 oldal volt, csak könyvből meg jogszabályból tanultam, és egyáltalán nem volt semmi baja a szememnek abban a hónapban...ahogy visszamentem dolgozni monitor elé, újra előjött...
Ja és persze ebooktól se fáj a szemem..mert ott ugye nincs háttér világítás.. -
Orionhilles
senior tag
válasz
margithid #13788 üzenetére
Jelenleg vajsimán megy minden, de azért egy komolyabb weboldal 50%ban használja már a procit betöltés közben, és ugye itt van aktiv hűtés is.
2520M 32nm-en, míg egy egy Core M 14nm-en készült. 2520M mellé emiatt kell aktív hűtés, a 35W-s TDP-ről pedig nem is beszélve Core M TDP-je pedig 4.5W.. HD Graphics 3000 és 515/615 között pedig ég és föld a különbség, szintén az utóbbi javára. Sok-sok újdonság van benne, amit a modernebb oldalak ki is használnak, pl.: VP9 - YouTube.
Ha menne egy torrent, egy képszerkesztő, vagy bármi, akkor már lehet már maxon járna a proci..
Ezek szerint bírja.A használható 150$-os telefonon futtathatóak Win32-es alkalmazások?
Tényleg ne kötözködésnek vedd, de ha nagyon könnyen hordozható, Win-es eszköz kell, ami sokáig bírja akkuval, akkor Core M, ha pedig inkább notebook kell, akkor U-s végő proci kell neked. De a 2 nem igazán egy kategória, Core M 4.5W-os TDP-je, szemben a 8205U 15W-os TDP-jével, ami fogyastás szempontjából nem elhanyagolható.
Lehet úgyis egy asztali gépet kell összeraknom... Ha nem fontos a hordozhatóság, akkor érdemesebb így tenned, jobban jársz vele, teljesítmény és bővíthetőség szempontjából legalábbis biztosan.
-
tlac
nagyúr
válasz
margithid #13788 üzenetére
de azért egy komolyabb weboldal 50%ban használja már a procit betöltés közben
na és?
ez nem jelent semmit, legalább rendesen ki is használja a procit a böngésző
nekem az asztali 4ghz-es i7-en is felugrik 1-2 mag 40-60%-ra egy index betöltődősénélHa menne egy torrent, egy képszerkesztő, vagy bármi, akkor már lehet már maxon járna a proci...
a torrent egy routeren is elfut, annak nincs túl nagy hardverigénye
persze, hogy ha te 1000 torrentet akarsz megosztani és seedszervenek használni egy tabletet, akkor az már másegy képszerkesztő pedig algoritmus függvényében minden hardvert be tud zabálni
úgy érzem csak magadat próbálod meggyőzni, hogy nincs rá szükséged
pedig:
Jelenleg vajsimán megy minden -
-
Papooo
senior tag
válasz
margithid #13740 üzenetére
A T100 még egy év múlva is érni fog 30-at.
Ha drága (értsd 80k vagy fölötte) kíniai gépvásárlásról van szó, engem a garancia és a szervíz háttér (hiánya) ami visszatart.
Ha akkora összeget költ az ember, akkor ezek már lényeges tényezők lehetnek.
A tabletek eléggé fogyóeszközök: Leeshet, nedvességet kaphat, vagy egyszerűen csak elromlik.
Amikor ismerősök jönnek azzal hogy tabletet akarnak venni, és adjak valami tippet,először lepontosítom velük, hogy mire akarják használni, vagy hogy egyáltalán kell-e nekik.
Itt az esetek kétharmadában rájönnek hogy tök fölöslegesen vennék meg
Ha mégis kell nekik. akkor meghatározzuk hogy mit kell tudnia a gépnek.
Ezután azt mondom hogy nézegessék pár hétig az apróhirdetéseket, mert vagyon sokan beugranak a divatnak, megveszik a tabletet, majd rövid idő múlva rájönnek hogy semmi szükségük rá, és 30-50%-al olcsóbban túladnak rajta.
Ismerős autódiagnosztikára akart venni 80-ért egy kínai gépet, a vége egy alig használt, megunt Miix2 10 lett 30-ért, két évet még ezzel is kihúz, ha csak fizikailag ki nem nyírja. -
válasz
margithid #13748 üzenetére
Persze, neked kell eldönteni, de azért nehezen tudok elképzelni olyan helyzetet abból amit írsz, ahova kevés lenne a 4 giga. Játékok nem a ram miatt fognak problémázni, hanem az igp miatt. Én rajzolok a gépen, amihez nem ártana a 8 giga ram, de együtt tudok élni vele. Máshoz nem igazán látom értelmét.
Az asztali gépemben is 8 giga van. Ami akkor lett 4-ről bővítve, amikor a GTA V megjelent, annak kellett, egészen addig semmiben nem éreztem kevésnek. -
válasz
margithid #13740 üzenetére
"Számok alapján i5ö veri a Core M, csak ugye 500$. Jó áron el tudnám adni még Asus T100at, akkor jó lenne."
Én is egy T100-at cseréltem (z3740) a surface pro-ra (i5-3317u).
Ez teljesítményben nagyjából az M-es proci szintjén van ( lassabb valamivel, főleg többszálas teljesítményben), csak ugye nagyobb fogyasztás és aktív hűtés mellett.
Érezhető a teljesítmény növekedés, full hd kijelzőt is szépen meghajtja, bár én csak youtube-on szoktam full hd videót nézni. Tv-m is max digi online van amit meg tudok nézni.Az biztos, hogy ha már kiadsz pénzt, akkor minimum 4 gb ram és lehetőleg legalább 128 gb rendes SSD.
T100-ban 2giga ram kevés volt, plusz annak emmc háttértára volt, ami csigalassú az SSD-hez képest ami ebben van. -
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
margithid #13733 üzenetére
Mondj egy pontos típusszámot, vagy itt keress rá. A kis i5 elég szépen sederint: [link]
(#13734) erahurka: ja, meg a 310-en nincs USB Type-C, és 128 GB tárhellyel sem forgalmazták. A 320-amat "belakva" 40GB szabad tárhelyem van, a kis 64GB-eos Miix II-n állandóan törölgetni kellett mindent, hogy használni tudjam.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
margithid #13627 üzenetére
Az AMD gyártástechnológia szempontjából mindig egy lépéssel az Intel mögött kullog: ugyanolyan (hasonló) teljesítményű procit csak nagyobb fogyasztással / melegedéssel bír gyártani. Ha az Intel Core M / Core i melegszik, akkor az övékét pláne nem lehetne passzívan hűteni. Ez van... ...a tabletpiacot meg a filléres, droidos kínai tabok ölték le, "kicsi pénzért" netezni, filmet nézni azok is alkalmasak, akinek meg komoly munkára kell, az meg meg tudja venni a félprofi kategóriát, Core procikkal. Én volnék az, akinek feltétlenül kell a windowsos tablet, de "rendesre" nincs pénze: távmunkában melózok kis pénzért, de a munkáltatóm nem veszi meg az eszközeimet, azokról magamnak kell gondoskodnom. Na, ezért lett Miix 320-am, 128 GB tárhellyel... Ilyen az élet...
-
válasz
margithid #13609 üzenetére
Nem lesz elszurva , az atomok meg egy darabig a piacon lesznek , bar frissitve nem lesz a portfolio , mint fentebb is irtak az u procik, illetve a core M ami kitolti majd az urt , illetve a passziv hutesu cerka es talan valamelyik pentium . Persze ha az amd ezen a fronton is villantana egy nagyot akkor sok minden valtozhat ...
-
válasz
margithid #13604 üzenetére
Akkor mar inkabb ezerszer egy cherry trail atom alapu tablet , hiaba eros a qsd 835, emulalva nagy teljesitmenyt ne varj tole , meg ha dual cpu akkor sem , amugy az indulo arakat valahol 700-1000 $ kornyekere teszik , annyiert pedig mar a core M , illetve az i.x procis gepek is elerheoek ...
Ezek mellett ha az ms tenykedeset nezzuk ,kerdeses a windows 10 on arm Os minosege is , es akkor az intel hepciaskodasat meg se emlitem ami az sse liszensz korul kezd kialakulni . -
-
válasz
margithid #13059 üzenetére
Szerintem az Amd orul hogy a ryzen desktop cpu-al fel tudott jonni az intel szintjere , keves forrassal gazdalkodnak az ultra alacsony fogyasztasu procik fejlesztesere nem juthat tul forrasuk , de ez hatha valtozik ha sikerul tenyleg talpra allniuk . A qsd 835 win project pedig eselyes hogy csak jovore jon . Elvileg lesz egy windows on arm verzio de ez kb jo egy ev , mar ha az ms is igy gondolja . Jovo novemberben bucsuzik a w10m es ennek az utodja lesz a jelenlegi tervek, pletykak szerint a win on arm , aminek a minimum soc kovetelmenye qsd 835. Hasznaltan aktiv hutesu core i procis tablethez hozza tudsz jutni, ott azert van ero , legfeljebb az uzemido szukosebb lenyegesen .
-
válasz
margithid #13050 üzenetére
Azokban a programokban ahol az egy szalas teljesitmeny szamit ott a cerka az erosebb, a tobb szalat hasznalo programoknal az atom erosebb egy kicsit, ami inkabb a celeron fele billenti a merleg nyelvet , az a ram mennyisege illetve hogy dual chanel ezek mellet magasabb orajelu memoriakat is lekezel . Vsz a cpu-k kozti kulonbseg nem lesz eszlelheto , a memoria mennyisege es a dual chanel sokkal inkabb eszreveheto lesz majd . Nalam legalabbis a 2 giga ram miatt elobb futok a memoria szukosseg gondjaba , sem mint a cpu limitbe ... egy osszetett agyon scriptelt weblap fel tudja enni a ramot , mikozben a cpu ki sincs hajtva ...
juuzer
Lehet surface de csak is amelyik desktop wint futtat , a win rt felejtos (amugy is kukazva lett) de nezhetsz asus t100-at is ,lenovot ...stb amugy hw teren milyen igenyeid lennenek ? -
válasz
margithid #12587 üzenetére
Ha jol emlekszek az intel az atom cpu-kon nem tudott elkonyvelni nyereseget , de a jelen allapot se jo hogy inkorrektul magas arakkal kaphato az atomnal erosebb cpu/soc szeria . Nagyon hianyzik ebbol a piacbol az amd. A ms-t szerintem nem kell felteni , elobb utobb megtalaljak a nekik kedvezo megoldast ..
-
-
válasz
margithid #12506 üzenetére
Az inteltol sajna nem lehet elszakadni , hiaba sikerul is jol a win32 emulalas, attol még mint a felettem irta Tlac boven lesznek kompatibilitasi gondok , illetve ahol szukseg van cisc processzorok utasitas keszletere ott alapbol elhasal az arm/risc proci . Ami jot tenne a piacnak , ha az amd erore kapna az ultra alacsony fogyasztasu , es a sima procik kesziteben ... de az intel egyeduralma mellett ez se tunik konnyen elerhetonek .
Nagyon jok az arm procik de a sajat ligajukban.Tlac
Mar azon is meglepodnek ha a win32 emulalas arm-en hozna az bay/cherrytrail soc/cpu-k szintjet... -
tlac
nagyúr
válasz
margithid #12506 üzenetére
Kérdés gyakorlatban, hogy fogja futtatni az x86os programokat
Szerintem nem lesz gyorsabb a mostani atomoknál.
Plusz úgy is lesz egy csomó kompatibilitási probléma.Ilyen win-es tabletnak nem sok értelmet látom. Az egyetlen előnyt vesztjük el.
Az app-ok, meg amik natívan futhatnának, azoknak száma nem igazán növekszik. -
válasz
margithid #12496 üzenetére
Ha elkeszul vele az ms es az arm proci is eleg eros lesz hozza qualcomm 8xx akkor emulalva futtatja majd a win32 api alapu programokat. Lehet en vagyok pesszimista ,de olyan tempot nem varok majd el mint a nativan x86-on ... bar jot tenne a cpu piacnak ha eleg kraft lenne a qsd-be, hatha az lejjebb tolja elobb utobb a core m cpu-k arat ... mert ha arm-en jol fut majd a win32 akkor az intel kap egy eros konkurenciat ...
-
Game-over
aktív tag
válasz
margithid #12493 üzenetére
Eddig nem csinált egy kínai gyártó sem 8 GB RAM-os gépet, ezek mind jövő évi modellek lesznek, majd azzal kell összehasonlítani a MiPad 3-at is.
Viszont ami eddig van: Cube i9 vagy i7 Book: ezekben SSD van(ráadásul cserélhető akár nagyobbra is!!), nem pedig eMMC mint a Xiaomiban, az i9 akkuja 2x5000 mAh-s, ami egész jó, és bővíthető SD kártyával is. Egyedül a kamerája jobb a MI-nek, de ezt kevesen használják is.
Most hozza ki a Mix Plus-t a Cube, ahol már ugyanúgy az újabb proci lesz benne.
Egyenlőre viszont nem csak én állítom hogy a Cube a piacvezető a kínai gépeknél: [link]
Az i9-et is el lehet hozni 400$-ért BG-ről kuponnal, és áfával együtt 150-nél megáll, ha meg elég a kisebb akkor a Book még olcsóbb is, úgyhogy simán versenyben van a Mipad-el.
-
válasz
margithid #12328 üzenetére
Edge-el egesz furge netezni , amikor lassu a bongeszes a franc se tudja mi fogja egy egy oldalnal , mert feledatkezeloben nezve meg boven van tartalek a cpu-ban es a ram-ban is , szinten egy baytrailt nyuzok. Viszon erdekes modon a ffox,chrome sokkal docogosebb mint a gyari..
Hogy Amd haza tajan van e konkurenciaja a cherry,core M-nek , szerintem erosen ketseges pedig vsz kellene az intelnek egy melto versenytars...Thief
Emlekeim szerint kilovi a programokat amikor lekapcsol a kijelzo , ne engedd az energiagazdalkodasi lehetosegeknel az alvast neki ... -
válasz
margithid #12326 üzenetére
Szerintem nem a core M a draga , hanem a gyartok szandekosan brutal magasra lovik be az azzal szerelt pc-k arat ... esetleg akkor lesz valtozas ha a cherry sorozat kikopik.. igaz akkor meg majd a celeronokat preferaljak majd.. ha meg igy nezem nem sok valasztasod van . Amugy mire erzed kevesnek a bay/cherry erejet ?
-
válasz
margithid #12318 üzenetére
Nem lehet hogy a t100 7.4 voltos akksi van es emiatt eleg a kisebb kapacitas? Mert 30 wh 3.7 volttal kb 8000mah ,7.4 volttal kb 4000 mah. Nekem egy chuwi vi10 van 8000mah akksi,3.7volt a SoT ido kb 6-6.5-7 ora... igy gondolkodva amit linkeltel tab ha 7.4v akksival van szerelve , akar meg jo uzemidot is produkalhat .
De azert egy nem honi garis tabletert nem adnek annyit... -
pècsimunkás
addikt
válasz
margithid #12318 üzenetére
Az a nagyon jó üzemidő mit jelent ? Leírnád ?
Nekem volt Cube i6 Air , de egy rakás xar volt . kb 1 hétig lehetett normálisan használni . 2 óra alatt lemerült a 8000-es akksi fél fényerőn , power gomb bekrepált , meg még nem is tudom milyen probléma volt vele . Meg még másoknak is bőven volt vele más problémája . Egy biztos , nekem soha többet nem lesz semmilyen Cube termék!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest