- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ticzi01
aktív tag
-
ticzi01
aktív tag
válasz
kraftxld #3118 üzenetére
Hali!
Jaja ezen már tulvagyok de ennek ellenére más gépen is elindul a dolog csak ezt nem értettem, pedig betettem a távoli felhasználók közé.
Néztem az árnyékmásolatot az igazán egy plusz biztonságnak jó de én valami fájlszinkronizásiós dologra gondoltam, vagyis kijelölöm a mappákat honnan hova másolja mennyi időként hajtsa végre és a régieket rja felül.
Ithon most nézem xpben kellékek rnedszerezsközöknél van valami hasonló vélemény?
Bár jobban szeretném fizikailag ott látni a fájlokat nem egy fájlban mint ez a progi teszi.
Huh jo sok kérdést tettem fel most néztem vissza... -
old gray
addikt
-
-
Zebu
addikt
válasz
kraftxld #3070 üzenetére
és megoldódott
Úgy néz ki a DNS bejegyzés után ki kellett várni a 15 percet amíg befrissült a dolog.
ÉS traraaaaaaaaaa, jó lett!Király és köszönöm!
Holnap beleásom magam kicsit a DFS kérdésbe, viszont annyi még felmerült a kis agyacskámban, hogy mik az előnyei a DFS-nek egy sima mezei file megosztós share-es mókázhoz képest?
Folder szinten kvótázni nem lehet valahogy W2k3-ban?
-
Zebu
addikt
válasz
kraftxld #3066 üzenetére
Ezzel szenvedek most:
[I]Modify the Domain Name System (DNS) records so that the old server names will resolve to the DFS root server. a. For Active Directory environments that use Windows 2000 or later DNS and DHCP servers, follow these steps on the DFS root server: 1. Locate and then click the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Dnscache\Parameters
2. On the Edit menu, point to New, and then click Multi-String Value.
3. Type AlternateComputerNames, and then press ENTER.
4. On the Edit menu, click Modify.
5. In the Value data box, type the fully qualified DNS names of the old servers. This action registers the names in DNS. Each server name must be on its own line.[/I]Beírtam, regisztráltam, jön is válasz a pingre, de share-t nem látok
-
Zebu
addikt
válasz
kraftxld #3060 üzenetére
Nah foly köv itt
DFS-nek utánaolvastam gyorsban, illetve még most is azt teszem, szerintem ő nekünk nem jó.... Ahogy elnéztem ez inkább egy hierarchikus felépítésre jó, nem pedig arra, hogy egy nem létező alias (netbios) névvel még életben tartsak. A share-ek neve ugyanaz lesz, mivel azok SAN-on vannak. Ami problémásabb a SAN-on levő doksikba beágyazott UNC nevek, linkek, amik a régi szerver névre mutatnak. Sajna az új file server új nevet kell ,hogy kapjon. Az xp-s topicban próbálkoztam az lmhosts file-lal ami megy is jól egészen addig amíg network share-t el nem akarok érni. Akkor nem mutat elérhető sharet. Egyelőre a share-eket a helyi lemezen hoztam létre, a SAN még nincs átkötve. Valójában még egy teszt környezetben próbálkozom.
Jelenleg egy olyan nevet rendelek hozzá a létező szerverhez ami nincs használatban a hálón (Ahogy ez később lesz is, mert a régi szervert ki kell szedni és megy a kukába).
Több kérdés is felmerült:
1. Hogyan lehetne a régi szerver nevét valahogy emulálva megtartani (Sajna a DC menedzsmentet már nem mi csináljuk, ott meg nem megoldható a dolog)
2. Hogyan lehet a lokális group-okat, amikbe bele nesteltünk AD-s groupokat, átpakolni a másik szerverre úgy, hogy a SID-ek megmaradjanak, hogy az egész SAN-on ne kelljen a jogokat újra osztogatni.kb ennyi
-
Fercsa
senior tag
-
iwu
addikt
válasz
kraftxld #2992 üzenetére
hatékony, és kicsiben beválik és elég a process nevét beírni a figyelendő progik listájába
magyarul beszélő szerveren: kivonatoló szabály...bakter de szép név!
thx! kivállóan működik...mcse powa
egyszer nyugodjanaj le a körülmények körülöttem, hogy nekiállhassak hivatalos tanfnak is, ne csak empírikusan... -
iwu
addikt
válasz
kraftxld #2983 üzenetére
persze
5 óra mire körbeér
igazából senki nem tudja, hogy került be, nemrég vettem át a céget outsource, német it kpval...és az 50 user felénél ott a \ a név után....és egy csomó gáz van emiatt persze...
admodify nak elég a .net 2
a dsmodnak újra kéne ganerálnia ugye jól tudom? (dsmove -newname vel csináltam, az nem jött be) -
netboy
senior tag
-
netboy
senior tag
válasz
kraftxld #2958 üzenetére
ezek a jogosultságok érdekesek mert akkor is szerintem nem jókor kéri a jelszót és a fehasználónevet. miért akkor kéri amikor a gépet érem el? Hisz a külömböző megosztásoknak más más felhasználónevet/jelszót adhatok.
XP alól ha megosztasz valamit akkor az akkor kéri a jelszót amikor a megosztott mappára kattolsz.
nah mindegy érdekes ez a 2003.
a kért infók:
Egyik mappa:
[link]
[link]
Másik mappa:
[link]
[link] -
Balázs_a_laz
aktív tag
válasz
kraftxld #2930 üzenetére
Bocsi, elírtam, windows server 2000-ünk van. sajnos...
Erre valami megoldás?
Vagy a server 2000-et is lehet frissíteni WSUS3-al?
Sajnos nem vagyok annyira otthon a szerver dolgokban,csak muszáj megcsinálnom valahogy....
Ha baromságot írok,azért elnést.
Szóval a szerver op rendszere windows server 2000 -
elmo
aktív tag
válasz
kraftxld #2915 üzenetére
No ha már megvan a vizsgád, akkor kérlek segíts.
Szóval van egy sbs szerver 2003 (ez most egy másik szerver, másik probléma, mint amiről feljebb szó volt velem kapcsolatban), winxp kliens gépek az irodában. A szerver egyúttal exchange-t is futtat, és pop3-mal leszed néhány t-online-os fiókból leveleket, és tárolja a megfelelő felhasználók fiókjában.
Eddig minden ment rendben, de 2 napja nem tölti le a leveleket (a küldés működik). Az eseménynaplóban ilyesfajta üzenetek vannak:
LDAP Bind was unsuccessful on directory server.<cégnév>.local for distinguished name ''.
Directory returned error:[0x51] A kiszolgálót nem lehet elérni.
For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.
Process MAD.EXE (PID=2428). All Domain Controller Servers in use are not responding:
server.<cégnév>.local
Process INETINFO.EXE (PID=1800). All the DS Servers in domain are not responding.
Vajon mi okozhatja? Tudom, sokminden, de semmilyen változás nem történt, se jelszó, a t-online-nál elvileg minden oké. A szerverről tudjuk ping-elni a mail.t-online.hu-t, telnettel el is tudjuk érni a 110-es porton.
Köszi.
[Szerkesztve] -
code1005
senior tag
válasz
kraftxld #2794 üzenetére
Tehát azt szeretném ha pl. a 195.85.25.100 ip című gépre érkezik kérés a 21-es (de lehetne 25 vagy akármi port) portra akkor azt irányítsa át a 195.85.25.101 ip-jű gépre. Tehát ha az elsőn le van állítva az ftp akkor az user tudta nélkül szolgálja ki a második gép.
üdv. -
kymco
veterán
válasz
kraftxld #2686 üzenetére
Igen, szeretném, de van egy DOS-os Clipperes hálózatos progi, és félek attól, hogy nem fut rendesen... elég memóriaérzékeny szegény... De ez lesz szerdán. Az egyik gépet beáldozom WinXp/2000-re. Telenyomom memóriával, hogy ne legyen lassú, és után megnézem, hogy hogy boldogul a DOS ablakban.....
-
kymco
veterán
válasz
kraftxld #2678 üzenetére
Még működik a w2k, de már felépítettem egy szűz winyóra a w2k3-t... Túl sokat vett el az életemből már ez a kékhalál... Most lesz az izgalmas rész, a felhasználók és csoportok, jogosultságok átvitele, proxy beállítás, és a felhasználók gépein is a beállítások megváltoztatása..... Ezt akartam elkerülni....
Utólag már mindegy, de a wk23-hoz kiadtak egy új Intel matrix storage managert... Lehet, hogy a w2k upgrade a korábbbi verzión bukott volna el? (A telepítő a telepítés előtt nem akadt ki rajta) -
kymco
veterán
válasz
kraftxld #2673 üzenetére
Hosszú lenne a válasz. Legyen elég, hogy tanulom a dolgokat (ezért is kérdezgetek), és nem volt eddig igény többre. Viszont központilag egységesen w2k3 lesz, és nekem is erre kell frissítenem. Most azon vagyok, hogy ezt az elhanyagolt területet is kezdjem rendbetenni.
Egyébként sima usreként vannak felvéve, csoportokba helyezve érik el szabályozottan a mappákat. -
-
brd
nagyúr
válasz
kraftxld #2648 üzenetére
Azzal az a baj, hogy (bocsánat, nem írtam), SBS-ről van szó, így nyavajog, hogy a Felügyeleti Eszközök alatt lévő cuccal tudok további CAL-t hozzáadni és csak egy OK gombot lehet választani. Az említett cuccban pedig sehol nincs ilyen lehetőség (mármint ahol meg lehetne tudni, hogy mi újság licence ügyben, csak a telepített licence-k számáról ad felvilágosítást).
-
old gray
addikt
válasz
kraftxld #2622 üzenetére
a linken lévő leírás nekem kissé zavaros.... létrehozok a másolandó meghajtón egy sysprep mappát, bemásolom a sysprep fileokat, elindítom, létrejön egy ''image''. És ebből, hogy lesz a másik hdd-n működőképes rendszer? Mivel és hogyan kerül át a célhdd-re a sysprep által készített ''valami''?
-
Gregorius
őstag
válasz
kraftxld #2636 üzenetére
Eddigi tapasztalatok:
- A Windows Deployment Services-be bele kell rúgni update után, mert látszólag a régi RIS cuccok nem működnek alapból.
- Az SP2 lenullázza a .NET 2.0 IIS integrációt, úgyhogy újra kell reggelni (aspnet_regiis -i).
- A WSUS-sal is voltak problémák, habár nem tűnt kritikusnak, de időnként a WsusPool elszáll (A process serving application pool 'WsusPool' terminated unexpectedly, 0xC0000005 stb). Látszólag minden működik, gépek frissülnek, úgyhogy nem tulajdonítok neki túl nagy jelentőséget, úgyis nyakunkon a WSUS 3.0.
- Az SP2 csomag olyan többoprendszeres frissítéseket is superseded-nek jelölt meg az update listán, ami nem Win2003 oprencereknél még továbbra is aktívak maradtak (vagyis nincs helyettesük).
Amúgy meg úgy tűnik, hogy egy picit megint megkavarták a network stack-et, úgyhogy mindenféle 3rd party tűzfalat meg ilyesmit alaposan tesztelni kell, különben kellemetlen meglepetések érhetik az embert! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XPEnology
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Crypto Trade
- Építő/felújító topik
- Vivaldi (böngésző)
- Villanyszerelés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Windows 10
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest