- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zebu
addikt
directory quota-t nem lelék
-
Zebu
addikt
Na rátoltam a 2003 serverre az R2 upgrade-et a 2-es lemezről, viszont a directory quota mégsem tűnt fel....
Most megpróbálom az első lemezről upgrade-elni
-
Zebu
addikt
válasz
kraftxld #3070 üzenetére
és megoldódott
Úgy néz ki a DNS bejegyzés után ki kellett várni a 15 percet amíg befrissült a dolog.
ÉS traraaaaaaaaaa, jó lett!Király és köszönöm!
Holnap beleásom magam kicsit a DFS kérdésbe, viszont annyi még felmerült a kis agyacskámban, hogy mik az előnyei a DFS-nek egy sima mezei file megosztós share-es mókázhoz képest?
Folder szinten kvótázni nem lehet valahogy W2k3-ban?
-
-
Zebu
addikt
válasz
kraftxld #3066 üzenetére
Ezzel szenvedek most:
[I]Modify the Domain Name System (DNS) records so that the old server names will resolve to the DFS root server. a. For Active Directory environments that use Windows 2000 or later DNS and DHCP servers, follow these steps on the DFS root server: 1. Locate and then click the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Dnscache\Parameters
2. On the Edit menu, point to New, and then click Multi-String Value.
3. Type AlternateComputerNames, and then press ENTER.
4. On the Edit menu, click Modify.
5. In the Value data box, type the fully qualified DNS names of the old servers. This action registers the names in DNS. Each server name must be on its own line.[/I]Beírtam, regisztráltam, jön is válasz a pingre, de share-t nem látok
-
Zebu
addikt
válasz
kraftxld #3060 üzenetére
Nah foly köv itt
DFS-nek utánaolvastam gyorsban, illetve még most is azt teszem, szerintem ő nekünk nem jó.... Ahogy elnéztem ez inkább egy hierarchikus felépítésre jó, nem pedig arra, hogy egy nem létező alias (netbios) névvel még életben tartsak. A share-ek neve ugyanaz lesz, mivel azok SAN-on vannak. Ami problémásabb a SAN-on levő doksikba beágyazott UNC nevek, linkek, amik a régi szerver névre mutatnak. Sajna az új file server új nevet kell ,hogy kapjon. Az xp-s topicban próbálkoztam az lmhosts file-lal ami megy is jól egészen addig amíg network share-t el nem akarok érni. Akkor nem mutat elérhető sharet. Egyelőre a share-eket a helyi lemezen hoztam létre, a SAN még nincs átkötve. Valójában még egy teszt környezetben próbálkozom.
Jelenleg egy olyan nevet rendelek hozzá a létező szerverhez ami nincs használatban a hálón (Ahogy ez később lesz is, mert a régi szervert ki kell szedni és megy a kukába).
Több kérdés is felmerült:
1. Hogyan lehetne a régi szerver nevét valahogy emulálva megtartani (Sajna a DC menedzsmentet már nem mi csináljuk, ott meg nem megoldható a dolog)
2. Hogyan lehet a lokális group-okat, amikbe bele nesteltünk AD-s groupokat, átpakolni a másik szerverre úgy, hogy a SID-ek megmaradjanak, hogy az egész SAN-on ne kelljen a jogokat újra osztogatni.kb ennyi
-
Zebu
addikt
Szevasztok!
Inkább itt teszem fel a kérdést. Hálón van egy rakás gép és éppen leállítani készülünk az egyik szervert. Közben azért a nevét még használnánk, hogy az átállás gördülékenyebben menjen.
Megcsináltam az LMHOSTS file-t megy is frankón, ledobáltam a kliensekre, viszont a kamu alias néven szereplő gépről semmiféle share-t nem érek el. Pingelni tudom, rá tudok lépni remote desktoppal csak a share-ek nem látszanak. Van valakinek ötlete? -
Zebu
addikt
Sziasztok!
SMS kérdésem lenne. Van több OU-nk, rakás gépSMS-szel dobáljuk le a hotfixeket, mert a WUS nem megengedett errefelé. Hogyan tudom megcsinálni, hogy a meghirdetett package csak azokon a gépeken fusson le, amiken még nincs telepítve?
Most is meghirdettem egy 3 hotfixből álló csomagot és napi 1x próbálja telepíteni. ÉS minden egyes alkalommal lefuttatja. Lehet valahogy vizísgálni, hogy fent van -e és ha fent van akkor ne települjön?
Vagy ezt a command file-lal kell megoldani? -
Zebu
addikt
Okec, belőttem annyira
Figy, az mitől lehet, hogy GP beállításból megy a default homepage beállítás.
Ennél a sokcsoportos júzernél valamiért nem áll be.... nincs valami ötleted?
szerk: Microsoft support oldalon írtak 100000-et ha sql-hez kapcsolódsz, valami ilyesmi volt, már nem emlékszem pontosan
[Szerkesztve] -
Zebu
addikt
Izé beállítottam 100000-es értéket és már szakít is.
Olvastam, hogy 12000 a default, úgy néz ki a 24000 is kevés volt neki.
Most frankó
Azért mókás hogy as Microsoft a 65535-ös érték default érték beállítását javasolja, viszont akkor miért csak 12000-re van alapból beállítva? -
Zebu
addikt
Hkey_Local_Machine/System/Controlset001/Control/LSA/Kerberos/Parameters
Na itt csináltam minden gépen egy MaxTokenSize bejegyzést 24000-es értékkel.
MS-SMS-szel az összes gép registryjébe bedobtuk.
Mondom az Outlook megy is jól, csak ez a szemét Intranetes cucc nem.
Maxtokent kell még esetleg más bejegyzés alatt állítani? -
Zebu
addikt
-
Zebu
addikt
Sziasztok!
Ismét kérdésem lenne. Tudja valaki, hogy miként lehet a felhasználóhoz rendelt csoportok limitjét megnézni, vagy módosítani?
Elmesélem miről van szó....
Migráltunk w2k szerverről 2003-ra és ecxhange 5.5-ről 2003-ra.
Észrevettük, hogy azoknál a felhasználóknál akik kb 100 csoport tagjai ott az outlook könyvtárak nem nyíltak meg. Erre volt a registryben egy bejegyzés (maxtokensize) amit módosítani kellett és ezzel megoldódott.
Viszont van egy Intranetes nemzetközi alkamazásunk ahol azoknál a felhasználóknál nem működik akiknek kb 90 fölött van a csoporttagsága. Tiszta vicc!!! Miért van ez így?
Leteszteltem ,hogy csináltam egy másolatot a user accountból, majd elvettem először az első 50 csoportját, ment jól. Visszaadtam, elvettem az uccsó 50-et, ismét ment jól. közelítettem egymáshoz a 2-t és 90 környékén megállt az alkalmazás. Valszleg a nested groupok még növelnek a csoport számokon.... Áhhh full nem vágom!!!!
Nincs erre valami megoldás, vagy olvasmány a max groupokról, lehetséges megoldásokról stb?
Help pls! -
Zebu
addikt
Még egy kérdésem van, hogy azt miként tudom lecsekkolni, hogy egy user accounton ki változtatott utoljára? Vagy pl egy csoportba ki rakott hozzá utoljára embert?
-
Zebu
addikt
jah forest van ezerrel, de akkor az ou-t hogyan kell megadnom hogy szűkítsen és ne keressen az egész domainben?
mindig incorrect object type-ot ad meg ha tovább linekelm, hogy
dsquery ou=kiscég,ou=vállalat,ou=''Users & Workstations'',dc=doman,dc=cont
Ahogy elnézem a ''Users & Workstations'' bejegyzéssel van baj...mivel 2 szó..... hogy írjam be?
[Szerkesztve] -
Zebu
addikt
Értem, kösz az infot!
Utánanézek ennek a limitloginnek...
Nem tudtok valami jó AD report tool-t? Nem is fontos, hogy ingyenes legyen, mert megvenné a cég, de jobb lenne
Mit tudnátok ajánlani? Last logon report kellene, last password change, group tagságok, disabled users, stb... -
Zebu
addikt
Sziasztok!
Adott egy 2003-mas DC, Active directory.
Domain user hegyek. Hogyan tudom azt beállítani, hogy egy user csak 1 gépen tudjon belépni. Szanaszét kerestem magam az interactive logon-nal de nem találtam rá semmi értelmeset
Gondolom valami GP beállítás de nem lelek ilyet sehol
Igazából az lenne az érdekes, hogy ha már a szerver autentikálja és belép a júzer, lefut a login script, csoport tagságok stb, akkor más gépen ugyanazzal a névvel ne tudjon bejelentkezni, viszont amilyen hozzáféréseket meghatároznak a csoporttagságai úgy az erőforrrásokhoz férjen hozzá.
Tudja valaki hogy lehetne ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrotik routerek
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest