- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
code1005
senior tag
Kiegészíteném még annyival, ha a node2-vel kezdem a hozzáadást akkor meg az a baja, hogy:
The Interface is misconfigured
Primary cluster IP address(192.168.121.135) not added to TCPIP properties
Port rule virtual IP address 192.168.121.135 not added to TCPIP propertiesPedig hozzá adja mindkettőt.
üdv.
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
egy kis NLB-ben kellene nekem segítség. Lehet, hogy még az alapokat is kavarom ezért leírom mit is szeretnék illetve mit tettem eddig.
Szeretnék egy terhelés-elosztásos weboldalt üzemeltetni. Két szerverrel, IIS6-tal (esetleg apache-csal) PHP, Mysql, Serv-U FTP programokkal.
Adott 2 windows 2003 R2 SP2 Standard Server, nincs DC, csak Workgroup (egyenlőre még csak WMvare-ben léteznek). Mindenkinek egy hálókártya, nevezzük őket node1 és node2-nek. Node1: 192.168.121.130 Node2: 192.168.121.140.
Elindítom a node1-es gépen az NLB managert és Cluster > New
Cluster IP: 192.168.121.135-t állítok be a hozzá rendelt mask-kal.
Full Internet Name: legyen mondjuk www.site1.hu
Unicast Mode (a Multicast-ot nem szereti a swith)Itt ennyi, jön a Next
Cluster IP Addresses-t üresen hagyom, elég a fenti egy (192.168.121.135) IP
Itt ennyi, jön a Next
Add/Edit Port Rule
Az All-t kikapcsolom, beírom a Cluster IP-t (192.168.121.135)
Port Range: 80 to 80 (elég ez a webhez)
Protocol: TCP
Filtering Mode: Multiple Host (itt kellene lenie még a Load Balancing százalékos beállításának is, de nekem nincs ilyenem)Itt ennyi, jön az OK és a Next
Connect
Host: 192.168.121.130 (node1) > Connect > Finish
Kis idő után a Clusterben zöldre vált a node1-em, ez működik.www.site1.hu > Add Host To Cluster
Host: 192.168.121.140 (node2) > Connect > Finish
Sok gondolkodás után lent a logba: Start operation result: FAILURE (Cause: Critical error, Check NLB status on machine)
Pedig fut, szerepel a protokolok között, be is van check-kelve.Itt elakadtam, se előre se hátra. Valaki magyarázza már el szájba rágósan hogy is kell ezt megcsinálni.
Köszi előre is a segítséget!
Üdv.Egy valami még nem tiszta:
Ha jól gondolom akkor a két gépen meg kell csinálnom ugyan azt a weboldalt. Ha frissül akkor két helyre kell frissítenem, nincs ami replikálja ezeket. Vagy az van hogy amit a Cluster IP-jére (192.168.121.135) küldök az kiíródik mindkét helyre?
-
code1005
senior tag
Kéne csinálni egy weboldalt a win2003 webszervereseknek. Soha nem találtam magyarországon igazán hasznos segítséget. Viszont vagyunk egy páran akinek ezen megy a web.
-
code1005
senior tag
válasz
Core2duo6600 #3451 üzenetére
Az egyik ventilátor lefogató elengedte magát, azért melegedett szerencsétlen. Remélem ez volt a baja a rejtélyes leállásoknak.
-
code1005
senior tag
Lehet, hogy melegszik a proci? CoreTemp-el nézve most néha felmegy 55C-re egy egy mag. Klímázott helységben (Interware) kb. 15%-os prociterheléssel nem sok ez?
A gyári hűtő van rajta, de hőpasztával.
Ebben az estben nem este kéne leállni, amikor terhelve van?És a q6600-nak hol kapcsol be a hővédelme? ...mert az egy HALT utasítással jár ami kikapcs...
bocs, hogy hangosan gondolkodom, de nincs 5letem...
üdv.
-
code1005
senior tag
válasz
kraftxld #3437 üzenetére
A konfig:
- Gigabyte 965P-DS4 lap
- Intel Quad 6600 proci
- 4 Gb RAM
- 4 Raptor wincsi
- 2 samsung wincsi
- videó, valami szar
- táp 460w enermaxAzért nem lehet hardver probléma mert az előző gép is ezt csinálta, egy közös van az egészben a proci, azt átraktam amikor kiraktam. De az meg azért nem lehet mert előtte sokáig ment gond nélkül.
üdv.
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
rejtélyes szerver megállásom van mostanában, és nem tudom mi lehet az oka.
A tények:
- adott egy 2003 std szerver R2 SP1 (az SP1 fontos),
- futó progik: apache, php, mysql, meg egy pár apró szar.A tünet:
- A szerver véletlenszerűen kikapcsol, és nem akkor amikor a legnagyobb terhelést kapja, hanem amikor épp alig-alig csinál valamit. Tehát amikor ránéznek nem le van fagyva, hanem ki van kapcsolva.A hibakeresés:
- Event logban semmi de semmi hiba, probléma nem látszik,
- apache, php, mysql, tűzfal logban minden a legnagyobb rendben, hiba nincs,
- hardver hiba kizárva, szarrá tesztelt szerver
- a géphez nem lehet hozzáférni, szándékos kikapcsolás kizárva,
- tápellátás tuti.A próbálkozások:
- Minden apró szar kilőve, csak az fut ami fontos, nekik viszont menniük kell,
- tűzfal, bezárva minden, még a pingre sem reagál a gép.A kérdések:
- Okozhat e program (pl. php, rosszul leprogramozott weboldal) kikapcsolást? Ha ilyen van nem csak le kellene fagynia?
- Mi a görcsöt tudok csinálni, hogy kiderüljön mi a gond? (az kizárva, hogy állítsam le az apache-ot és társait)
- Érkezhet e kintről támadás ami ilyet csinál?Köszi, ha valakinek van valami használható 5lete!
Üdv.
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
szerintetek biztonsági szempontból nagy különbség van a SP1 és SP2 között. Tehát azt szeretném megtudni, hogy hagyhatom e a szerveremen az SP1-et vagy mindenképp frissítenem kéne SP2-re. A szerver Windows 2003 Standard és kint van a neten mint web, mail szerver, de nem a microsoftos web és mail kiszolgálóval.
Azért ragaszkodok az SP1-hez mert csak vele megy a nagyon bevált tüzfalam.
Üdv.
-
code1005
senior tag
Hi,
valaki a #2797-re?
Üdv. -
code1005
senior tag
válasz
kraftxld #2794 üzenetére
Tehát azt szeretném ha pl. a 195.85.25.100 ip című gépre érkezik kérés a 21-es (de lehetne 25 vagy akármi port) portra akkor azt irányítsa át a 195.85.25.101 ip-jű gépre. Tehát ha az elsőn le van állítva az ftp akkor az user tudta nélkül szolgálja ki a második gép.
üdv. -
code1005
senior tag
Sziasztok,
win2003 standard server alatt szeretnék port átirányítást csinálni. Tehát ha mondjuk jön a 21-es portra egy kérés akkor azt a szerver átirányítja egy másik gép 21-es vagy adott portjára. Van erre valami progi, vagy 5let?
Köszi a segítséget!
Üdv. -
code1005
senior tag
Hi,
ti milyen szoftveres tűzfalat használtok? Én Kerio ServerFirewall-t, de ugyebár ez már nem fejlesztik tovább, tehát érdemes lenne keresnem egy másikat.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- BMW topik
- Építő/felújító topik
- Nintendo Switch 2
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Autóhifi
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest