- Netfone
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
elmo
aktív tag
válasz
kraftxld #2915 üzenetére
No ha már megvan a vizsgád, akkor kérlek segíts.
Szóval van egy sbs szerver 2003 (ez most egy másik szerver, másik probléma, mint amiről feljebb szó volt velem kapcsolatban), winxp kliens gépek az irodában. A szerver egyúttal exchange-t is futtat, és pop3-mal leszed néhány t-online-os fiókból leveleket, és tárolja a megfelelő felhasználók fiókjában.
Eddig minden ment rendben, de 2 napja nem tölti le a leveleket (a küldés működik). Az eseménynaplóban ilyesfajta üzenetek vannak:
LDAP Bind was unsuccessful on directory server.<cégnév>.local for distinguished name ''.
Directory returned error:[0x51] A kiszolgálót nem lehet elérni.
For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.
Process MAD.EXE (PID=2428). All Domain Controller Servers in use are not responding:
server.<cégnév>.local
Process INETINFO.EXE (PID=1800). All the DS Servers in domain are not responding.
Vajon mi okozhatja? Tudom, sokminden, de semmilyen változás nem történt, se jelszó, a t-online-nál elvileg minden oké. A szerverről tudjuk ping-elni a mail.t-online.hu-t, telnettel el is tudjuk érni a 110-es porton.
Köszi.
[Szerkesztve] -
elmo
aktív tag
No megnéztem, sajna a szervernél saját maga volt megadva, mint elsődleges DNS kiszolgáló.
ipconfig /registerdns megvolt (eseménynaplóban nem volt hibaüzenet), de sajna a notebook épp nem volt kéznél, bár gondolom ott hiába ipconfig /flushdns-ezek, attól nem lesz jobb.
Ja, és ezt a forwarders-t nem találtam meg, esetleg jöhet némi help.[link] itt van valahol?
Kösz előre is.
Üdv,
Elmo.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
elmo
aktív tag
A szerverben 1 db hálókártya van. Ezek szerint annak a DNS-ét saját magára állítsam? Most asszem a router van megadva, hogy működjön pl. az internet. Ha átállítom, akkor honnan fogja tudni feloldani a neveket?
''Egyáltalán létezik az az SRV record a DNS serveren?'' Hm?Hogy nézzem meg? Ha nem létezik, hogy hozzam létre?
Köszi. -
elmo
aktív tag
Szevasztok!
Sajnos még mindig fennáll a problémám, miszerint nem tudok domain-be felvenni egy gépet (ld.: [link]). Legutóbb egy ilyen hibaüzenet jött:
''Megjegyzés: Az információ a hálózati rendszergazdának szól. Ha Ön nem hálózati rendszergazda, értesítse a hálózati rendszergazdát, hogy ezt az információt
kapta, amely a következő fájlba lett mentve: C:\WINDOWS\debug\dcdiag.txt.
Váratlan hiba történt, amikor a DNS-től a(z) 10.72.2.100 tartomány egy tartományvezérlőjének keresésére használt szolgáltatáshely (SRV) rekordját
kérdezték le.
A hiba: ''A fájlnév, a könyvtárnév vagy a kötetcímke szintaxisa nem megfelelő.''
(hibakód: 0x0000007B ERROR_INVALID_NAME)
A lekérdezés a(z) _ldap._tcp.dc._msdcs.10.72.2.100 SRV-rekordjára irányult
További információkért kattintson a Súgó gombra.''
Elindítottam az nslookup-ot, és megcsináltam a javasolt lépéseket, és valószínűleg valamilyen DNS beállítással van gond, mert ''nem látta'' az srv rekordot. Ping-elni tudom a szervert, de mint régeben is említettem, erről a gépről, amely nincs domain-be felvéve, a megosztott mappák tartalmát jóval lassabban érem el, mint azokról a gépekről, amik a domain tagjai.
Ja, és a domain vezérlő IP címét állítottam be DNS-nek, nem a router-t; így sem működött. -
elmo
aktív tag
Elnézést, hogy nem olvastam végig a thread-et, de remélem, hogy találkozott már valaki hasonlóval, és akkor 5 másodpercnél nem vesz el több időt az életéből válaszolni. ;) Hivatkozás is tökéletes...
Szóval van egy win2k3 sbs szerver egy irodában (domain, AD stb.), továbbá asztali gépek, amiken winxp pro fut. Ezek belépnek a domain-be, látják a szerveren megosztott mappát, elérik a file-okat, statikus (fix belső) IP címük van. Van egy notebook, ami nem lép be a domain-be, mert otthon is használatban van, ezért automatikusan kap IP címet (hirtelen nemtom, de asszem a router-től, mert a szerver nem DHCP-zik --- ha ez is fontos, meg fogom nézni). Ez is látja a megosztott mappát, el is éri a file-okat, meg is tudja nyitni, csak sokkal lassúbb az elérés, mint az asztali gépek esetében (3-10 másodperc; azokon ~instant). Próbáltam neki is fix IP-t adni belső hálón, de úgy sem lett gyorsabb. A domain-be pedig nem tudtam felvenni, még a felhasználónév/jelszó párosig sem jut el, amikor megpróbálom, hanem hibaüzenetet ad (pontosan nem emlékszem, valami olyasmi, hogy nem találja a domain controller-t, szólj a rendszergazdának -- próbáltam netbiosnév és IP alapján is).
A megosztott mappa hálózati meghajtóként csatlakoztatva van, de ha ''tallózva'' próbálom elérni, akkor is lassú.
Kösz előre is a válaszokat, üdv,
Elmo -
elmo
aktív tag
No végül sikerült beállítani: két helyen is meg kellett adni a user/pass párost, de nem a netelérését, hanem a postmaster-es postafiókét.
Így most elvileg jól megy, bár a levélfogadáshoz (POP3) még mindig az axelero van beírva, mert ha t-online van, akkor nem jönnek be a levelek. Fene se érti. -
elmo
aktív tag
Na akkor kicsit részletesebben a beállítások:
Exchange, Administrative Groups..., Protocols, SMTP, Default STMP Virtual Server tulajdonságai
Delivery fül
Outbound security - ha a Basic authentication-t választom, akkor meg kellene adni felhasználónevet, meg jelszót, a Browse-ra viszont a gépen definiált user-ek jönnek fel; itt egyáltalán mit kellene megadni, mivel nem lehet user-enként, hanem csak egyet lehet beálítani. Hülye kérdés: vagy az internetelőfizetéshez tartozó user/pass párost?
Advanced - FQDN server nálam is a céges: ''server.cégnév.local''
smart host - szintén mail.t-online.hu
Access fül
Authentication - Anonymous, Basic auth (password is sent in clear text), és az Integrated Windows Authentication - mindhárom ki van pipálva; a Users-nél a ''hitelesített felhasználók''-nak engedélyezve van a ''submit'' és a ''relay'' permission is.
Relay - ''Allow all computers which successfully authenticate to realy, regardless...'' ki van pipálva.
Routing groups, first routing group, Connectors, Small Business SMTP csatlakozó properties
General fül
Forward all mail through this connector to the following smart host - na itt ha mail.axelero.hu van (ami elvileg nem támogatott), akkor elküldi a leveleket, ha pedig mail.t-online.hu (aminek lennie kellene), akkor van a relay access denied üzenet.
Van ötlet?
Kösz, üdv,
Elmo. -
elmo
aktív tag
Az a baj, hogy most nincs előttem a gép, de lehet felrakok itthon is egyet vmware-ban / virtual pc-ben. Szóval az smtp beállításoknál be van írva, a smart host-nál pedig azt hiszem a <cégnév>, mint server van megadva, azaz lökje kifele a leveleket (mint eddig).
Vagy lehet a routing groups-ban is kell valamit variálni?
Igazából ezt a ''kiszolgáló hitelesítést igényel'' dolgot kellene szerintem valahogy megfogni az sbs2003-ban valahol... -
elmo
aktív tag
Helló!
Windows SBS 2003 + Exchange server + T-online
Van-e valaki, aki levelezést fenti trióval menedzsel / konfigurál /
karbantart? Ugyanis most, hogy a mail.axelero.hu már nem él, és
mail.t-online.hu-ra kell átírni az smtp szervert, meg SSL is van,
mindezt nem tudom megetetni az sbs szerverrel, mert amikor küldeni
próbálunk levelet, akkor visszapattan a következő hibaüzenettel:
<server.Cégnév.local #5.7.1 smtp;554 5.7.1 <címzett email címe>: Relay
access denied>
Beállítottam az Exchange-ben az smtp-t, próbáltam a port-ot átírni
25-ről 465-re, de nem megy. Persze a t-online oldalán ott vannak a szép beállítási lehetőségek Outlook-hoz, meg Eudora-hoz... Sokra megyek velük.
Bármi segítség / hozzászólás jól jöhet. Kösz.
Üdv,
Elmo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Netfone
- Kerékpársportok
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- BIOS topic
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest