- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
udna999
tag
válasz
tordaitibi #158387 üzenetére
Van rajta másik kimenet, de nincs csatlakoztatva semmi. A hangszóró ikon mellett sincs a kis nyíl, hogy kimeneti eszközt lehetne választani.
-
-
udna999
tag
Sziasztok,
Windows 10-es Asus laptop az alany. Adminisztráció, internet és médiafogyasztás a profil. Chrome, VLC player és Office-on kívül csak a ccleaner van telepítve.
A hiba: random elmegy a hang. Van, hogy már rendszerinduláskor sincs hang, van hogy pár perc múlva tűnik el, újraindítás után megint jó minden egy ideig. Ha nem megy valami videó vagy zene, akkor semmit nem venni észre. Ha yt videó megy, akkor eltűnik a hang, és beszaggat a videó, VLC lejátszás esetén a videó megy tovább, csak a hang tűnik el.
A hangszóró ikon ugyanúgy mutatja a hangerőt, lehet állítani. Hibát nem talál.
Hang drivert töröltem, illesztőprogramot frissítettem, windows update a legfrisebb, iObit-al próbáltam, frissített pár drivert, de a probléma megmaradt. Vírusirtó (Defender) nem talál semmit.
Van valakinek tippje, hogyan lehetne kiszűrni a hibás drivert vagy folyamatot?
Köszi -
efemm
tag
válasz
jimmy399 #158383 üzenetére
Igaz, arra más törlés kell, de arra jó a tiszta partíciós tábla és az új telepítés más adathordozóról, hogy az előző tulaj malware-ei és vírusai nem kavarjanak be. (Azt mondjuk nem értem, hogy minek kellene egy előző tulaj rendszerébe belépni, hacsak nem jelszavas a bios, de olyan gépet meg nem kell megvenni.)
-
csaba951
veterán
válasz
jimmy399 #158383 üzenetére
A felhasználó leformázta, mert nem kellenek a rajta lévő adatok. Mégis, minek akarná ezt visszacsinálni??? efemm-nek igaza van. Ebben a helyzetben a gyakorlatban egy (gyors)formázás elég jó eredményt ad egy átlagos felhasználónak.
Egyébként ettől még simán lehet vírus/kártevő a firmware-ben. Ennek felismeréséhez, eltávolításához viszont egészen speciális szaktudás szükséges. A gyakorlatban elhanyagolható annak az esélye, hogy egy ilyen fertőzött eszköz egy hétköznapi felhasználóhoz kerüljön.
-
-
efemm
tag
Ha nincs bitlocker bekapcsolva, akkor simán. Mivel más használta a gépet korábban, és a jelszócsere helyett egy pendrive-ra letöltött W10 22H2-vel (vagy ha elég új, akkor W11 24H2-vel) húzd újra az egészet, úgy, hogy a telepítésnél törölném a meglévő partíciókat, és az üres diszkre tedd az új rendszert, akkor nem marad semmi a korábbi adatokból, beállításokból, vírusokból...
-
MT90
csendes tag
Sziasztok! Nem biztos, hogy jó helyre írom: Ismerősöm kapni fog használt laptopot, viszont elfelejtették a Windows-os bejelentkezéshez a jelszót (gondolom nem használták olyan sűrűn). Azt szeretném kérdezni, hogy újratelepítés nélkül be lehet valahogy lépni és kiütni a jelszót? Ha igen, pontosan hogy kell?
-
Borisz76
nagyúr
Próbáld úgy mint a mezei , átlag user....felesleges a RAID0.
És még veszélyes is....mert nem tolerálja a lemezmeghibásodást.
Tehát 1 db SSD-vel próbáld ki....
Persze ehhez másik SSD kell vagy rendszerújratelepítés 1 lemezre.Amúgy az SSD-k állapota milyen ?
HD Sentinel mit mond ? -
bucc
csendes tag
sziasztok
egy olyan problémám lenne, hogy win 10 alatt nem tudom alvóban rakni a gépet és hibernálni sem.
telepítéskor még müködött, de valamelyik frissités vagy progi után már nem.
ha alvóba rakom vagy hibernálom látszólag elkezdődik a folyamat, elmegy a kép.
de továbra is megy a venti.
aztán 10 perc után sima kikapcsolás következik be.
egyébként a leállítás is 10 percig tart.
a gép az
asrock z270 gaming i7
6700k
2x 960pro raid 0
32gb ram.
az usb eszközöket mindet lehuztam, de akkor is ezt csinálja.
esetleg lenne valakinek ötlet? -
-
cigam
titán
válasz
Sanyi.mTs #158370 üzenetére
Csak engedélyezni kell, nem kötelező használni.Ez a fajta "backup" nem igazi mentés, csak pár mappát (Dokumentumok, Képek,...) "áthelyez" a felhőbe. Nézz utánna mit is csinál pontosan!
Ugyanakkor senki nem kötelez arra, hogy a onedrive-os "Dokumentumok" mappában bármit is beletegyél. Jól megférnek az adatok a helyi lemezen.
Itt az a lényeg hogy az MS fiók létrehozása/használata felé terelnek. -
-
Sanyi.mTs
addikt
ma futottam bele a PCW-n lévő cikkbe: még egy év haladékot nyerhetnek a Windows 10 felhasználói, a Microsoft elárulta, hogyan
Ez fogta meg a figyelmemet:
"Az ingyenes opció úgy működik, hogy a felhasználónak engedélyeznie kell a Windows Backup funkciót, amely szépen feltölti a beállításokat és mappákat a felhőbe - vagyis a OneDrive-ra. Ez elsőre nem tűnik ördögi alkunak, de hamar kibukik, hogy az 5 GB-nyi ingyenes tárhely nem sok mindenre elég."Ehhez regisztrált windows kellene? És hol is kellene beállítani a fentieket?
Ami érdekes, megnéztem a user mappákat és user\...\Appdata\Mozilla és Appdata\Roaming\Mozilla mappák 1.1GB + 380M-t foglal. Miért is?
-
btraven
őstag
Van egy Windows 95/98/XP játékprogramom. A 3D része hibátlanul megy. De viszont a városban 2D-ben mindig kiakad, frászkarika forog. Ha Windows 10-ben képernyő felbontást változtatok akkor tovább megy. Csak nagyon gyakran kiakad és már marha unalmas az állandó felbontás változtatás. Valami ötlet esetleg? Windows XP SP2 kompatibilitás módban fut, rendszergazdaként.
Windows XP virtuális gépen is próbáltam, de ott a 3D dungeonban crash van, ami még nagyobb baj. -
coco2
őstag
válasz
csaba951 #158366 üzenetére
Még nem tartok kék halálnál. A win elindul. De nem frissít, nem indít tool-okat, amik helyreállítást szolgálnának, nem tudok belépni eszközkezelőbe, nem tudok lemezkezelőt futtatni, gyakorlatilag el vagyok vágva a driverek kezelésétől. Nem vágom, hogy tud win10 ilyen helyzetbe kerülni. Használtam win10-et vagy 6 éven keresztül, de ilyet még nem láttam.
Csak kíváncsiság. Mióta én 11-re váltottam a 10-et elkezdték aktívan tönkrefejleszteni?
-
csaba951
veterán
válasz
coco2 #158365 üzenetére
Ez a képernyő van nálad? Ha igen, akkor itt van egy ötletlista, hogy miket érdemes megpróbálni. Van ami értelmesnek tűnik, másokat meg nem értek, hogy hogyan javítanának a helyzeten.Ha átlagember vagy (nem rendszergazda a szakmád), akkor ezek neked túl bonyolultak. Gyorsabban oldod meg a problémát, ha kihagyod ezeket és újratelepíted a Windows 11-et.
-
coco2
őstag
válasz
csaba951 #158363 üzenetére
Hát, visszanéztem, és rosszabb lett
Szóval a 24h2 felment, de frissítések utána elakadtak, 0xc0000017. Reboot, ugyan az. Kotrok weben, írja, hogy dism, meg bcdedit.. egyik sem megy. Pont ugyan azzal a hibakóddal kiakadnak, nem futnak.
Ilyenkor mit szokás csinálni
Azon kívül, hogy egész gép format, és ideje 11-et telepíteni. 800 gigányi fene tudja mi van felpakolva eddig. Legyen a síkformat egy legutolsó opció.
-
coco2
őstag
Összeakadtam egy win10-es géppel, amin nem hajlandó elindulni a lemezkezelő - lépnék be menüből, klikkentek rá, és semmi. A win simán lenyeli a klikkentést. Hardver eszöz kezelőbe belépni ugyan az. Se kép, se hang. Rendszergazda jogú felhasználó vagyok azon a gépen, nem kellene ilyesminek történnie
Bárki bármi ötlet, mi lehet vele?
Ja igen, az OS verzió rajta "régi". A 24h2 telepítést most indítottam el rajta. Okozhat az ilyesmit?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Jarod1 #158358 üzenetére
Köszi!
Ismerősé a gép, ő biztos nem turkál a BIOS-ban, de ez volt a probléma.
Olvastam, hogy a boot választó menüt, speciális módot az F7-el lehet előhívni. Nyomogattam, erre a BIOS is részben jött be, csak az idő látszódott, de utána megjavult. Lehet nem ettől, többszöri újraindítás után magától is helyreállt volna. Amíg nem működött, addig nem látszódott a Boot választó menü. Lehet ez mégis hardveres gond, eltűnt az SSD egy időre? Mondjuk akkor, ahogy írod a BIOS sem töltene be. Mi a fene lehet ez? Egyébként a BIOS nem az alaplapon van tárolva?
Most jutott eszembe, hogy egyszer amikor használt laptopot vettem, akkor is csak a BIOS töltött be. Visszamentem 1 óra múlva, megjavult, de nem tudták megmondani, hogy mitől. -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
Laptopon nem tölt be a Windows csak a BIOS (UEFI). Pontos időt, RAM-ot, SSD-t látom. Ha jól emlékszem beállítottam az F8-as csökkentett módot, de ez sem működik. Mi lehet a gond, hiába látom a RAM-ot, SSD-t, mégis hardveres hiba lesz? -
efemm
tag
válasz
fecus #158353 üzenetére
Nincs a W10-ben ilyen, a Chrome sem csinál ilyet önmagában.
Állítsd be a chrome://settings/content/notifications alatt, hogy a webhelyek nem küldhetnek értesítéseket, ha van már ott engedélyezett, akkor töröld ki. A chrome://settings/content/popups alatt az előugró ablakoknál ugyanígy. -
Holnap megyek egy idősebb ismerősömhöz vendégségbe. Már előtte hívott, hogy a win10-es gépe, jobb lent ablakokat dobál fel, hogy a gépe vírusos és vegyen vírusirtót. A beépített defendert lefuttatták. Semmi eredmény.
Én Linuxt használok, de arra még emlékszem, hogy évekkel ezelőtt a Chrome csinált ilyen reklámokat amivel rá akarta venni a felhasználót vásárlásra.
Merre kellene elindulnom? Van valami megbízható külsős cucc amivel át tudom nézni a gépet? Elegendő a Linux Clamav egy live pendrive-ról? Lett a win10-nek valami új erőszakos reklám feature-e?
Köszönettel: FF -
efemm
tag
válasz
Doky586 #158346 üzenetére
Ne gondold túl! Ezek nem az iskola gépei, hanem az állami (Klebelsberg Központ) tulajdonában vannak. A tanulók bontatlanul vették át a gépeket, a licence a bios-ban van, és teljesen alap windows 11 (edu pro) van rajtuk. Se külön vírusirtó, se tartalomszűrő, se külön központi menedzsment, de még office sem volt rajtuk.
-
válasz
Cs1csó #158345 üzenetére
Ebben a felállásban ez egy céges gép.
Mint pl. a fiamnak a céges laptopja.
A laptop bárhonnan automatikusan csatlakozik a munkahelye szervereire, otthonról tud vele dolgozni, a cég intézi a spec. szoftverek karbantartását távolról egyebek.
Mindez megfejelve kis vpn és egyebekkel.
Nem kell ehhez helyi hálón lógnia. -
válasz
Cs1csó #158345 üzenetére
Nem tudom hogy az az iskola konkrétan hogy tartja karban a kiadott gépeit. De van rá esély. Jó esély.
De ne valami Remote Desktop ra gondolj hanem valami távfelügyeleti programra ami automatikusan látogat haza és lista alapján végzi a tiltott programok törlését és az iskola által megköveteltek telepítését. Automatikusan.
Egy klónozással ez is átkerül. -
Cs1csó
titán
válasz
Doky586 #158341 üzenetére
Erről nem volt szó. De nem is értem. Ha klónozza egy otthoni gépre akkor abba hogy nyúl bele valaki kívülről? Azt nem tudom, hogy ha az iskolában csatlakozik fel és az iskola belső hálózatán látszik a gép és bele tud menni az iskola rendszergazdája de szerintem ez ott sem így megy.Amúgy HA a fenti esetben be is tudna lépni az "adminiaztrátor" de másik külső/nyilvános hálózaton már nem hiszem.
-
-
-
LK
addikt
válasz
King Unique #158339 üzenetére
A Krita nevű rajzprogram rengeteg beállítást alkalmaz és a programnak nincsen backup lehetősége. Először nem tudtam mi legyen, aztán az a fenti tévötletem támadt. Végül alaposan átnéztem a users m-t és rájöttem, mi hol van, így működésre bírtam másik gépen beállításokkal együtt, így az utolsó probléma is elhárult az összes adat mentésével kapcsolatban.
második rész: írtam már fentebb, hogy rájöttem, de köszi azért
-
King Unique
titán
Mármint akkor célszerű 1:1-ben klónozni másik meghajtóra, ha utána 1:1-ben arról történő futtatás a cél. Ellenben ha csak a személyes fájlokat kell lementeni, akkor nyilván felesleges és elég oda a fájlkezelős fájlmásolás is.
Van Pro Eduction és Education kiadás is, az előbbi lett említve. Licencelés szempontjából viszont kb. mindegy is, mivel mindkettő eleve speciális kiadás az oktatási intézmény által biztosított licenccel, nem egy Home vagy Pro amikhez könnyen beszerezhető termékkulcs.
-
LK
addikt
válasz
King Unique #158335 üzenetére
A rajta lévő adatok és programok miatt gondoltam a klónozásra, mi másért?
Pontosan erre a következtetésre jutottam én is, amit a válaszod második felében írtál, miután kezembe kaptam a gépet és átnéztem. Számos ismert és előre nem látható oka is lehet, hogy miért nem tudom majd újra aktiválni. Kevesebb mint egy órába fog kerülni az adatok lementése. Én attól tartok, hogy maga az Education kiadás nem engedi magát másik MS fiókhoz kötni, plusz elrejtett aknaként isten tudja mivel találkoznék. És tapasztalat híján, lehet hogy még segíteni sem tudna senki. Sztem túlragoztuk, köszi a közös elmélkedést. -
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #158336 üzenetére
Ez normál esetben nem így működik.
Az iskolai laptop az iskolai laptop, azt olyan célra kell használni, meg pláne hogy eleve egy speciális Pro Education kiadás van rajta, amihez licencet is nyilván az oktatási intézmény adott, nem itt 'aprón lett vásárolva.Igen, ha csak a személyes fájlokat kell lementeni, ahhoz bőven megteszi egy fájlkezelős fájlmásolás is arra a külső meghajtóra, felesleges ráklónozni 1:1-ben az egész rendszert. + Mentési célra amúgy is a képfájlba mentés való, klónozni akkor szokás, ha utána egyből futtatni akarjuk a másik meghajtóról a rendszert.
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #158335 üzenetére
Gondolom át akarna menteni mindent hogy saját gépen is legyen ugyanaz tovább. Persze jogos a felvetés, hogy ha az a belakott rendszer amit most már egy saját gépen akarna tovább vinni valami korlátozott oktatásos licenc akkor tényleg nem éri meg az egész.
Jobb az, hogy az adatokat simán átmásolni (képek, dokumentumok stb.) a programokat pedig újra lehet telepíteni egy másik rendszeren. A programok beállításait vagy mentéseit is sokszor simán tovább lehet venni egy exportálás/importálásos megoldással de lehet hogy csak egy Total Commander szerű kétablakos fájlkezelővel a mentett mappákat kell felülírni a régi telepítéssel és minden mehet tovább az új gépen.
-
King Unique
titán
Maga a klónozás nyilván kivitelezhető lenne, meg ha előzőleg is sikerült megoldani. Viszont itt nekem nem világos, hogy az iskolai laptopon lévő Windows 10-et mért kellene klónozni egy másik PC-re?
A Windows 10 Pro Education nyilván oktatási licenc és aktiválás, mert olyat alapesetben nem lehet csak úgy vásárolni akármelyik webáruházból. Vagyis annál az eredetitől (iskolai laptop) eltérő másik PC-n eleve kérdéses lenne az aktiválás is.
-
LK
addikt
Köszi az infókat. Leültem és átgondoltam én is, és igazatok van. Több probléma lenne mint lementeni az adatokat és új wint húzni.
ledgeri:driverezést, új licenszt megoldottam volna, de összességében nem éri meg klónozni, mert több a lehetséges gond, ahogy írtátok, tisztább helyzet az friss telepítés -
ledgeri
nagyúr
válasz
Werkly #158330 üzenetére
Technikailag nem lesz gond, minden bit szépen átmegy, az másik dolog, hogy azért lesz használhatatlan a rendszer (ha rendszer lemez, adatnál csak ala lassú lesz minden) mert az SSD-n az adat merevlemezes szempontból szana széjjel van töredezve. míg az SSD mindenhonnan ugyanolyan gyorsan olvas, így tökmindegy, hogy egy 1 megás pl kép 8000 darabban van, addig az merevlemeznél 7999 fejpozícionálás is.
Ha olyan dologgal klónozol, amiben van opció úgy csinálni, hogy egybe írja a töredezett fájlokat, uccu neki nem számít.
Ha kritikus sebesség igényed van hdd-n, és mindenképpen kell a klónozás, vagy az SSD-n az adat nem annyira nagy százalék (vagy akár mégis, mert ha kell, akkor KELL), akkor én töredezettségmentesíteném az adatot az SSD-n majd klónoznám a rendszert.
Ha nem kritikus sebességű adat (pl OS), vagy ráérsz arra, hogy majd a hdd-n töredezettségmentesíts, akkor elég utána, ha kell egyáltalán.
Ha van időd, akkor küld át töredezetten, és meglátod!Írom mindezt úgy, hogy SSD-n már OS átállás miatt már töredezettségmentesítettem, mert épp tesztelgetős hangulatomban gondoltam átmásolom az SSD tartalmát merevlemezre egy az egyben. Bootkor 2-3-szor, utána is 5-6* volt vagy olyan belassulásom, hogy gépresi kellett, vagy egyenesen bluescreen-t kaptam. Töredezettségmentesítve-másolva (másnap újrapróbálva), meg vígan, hdd sebességgel futott ugyanaz az OS.
Az az SSD egy 120 gigás samu 840, ma is vígan üzemel, 12-13 év után 86TB írással. Nem tartom valószínűnek azt, hogy ebbe halna bele egy ennél frissebb SSD!#158331 LK
Ha lementenéd az infókat, klónozás gyorsabb mint átbogarászni mindent, azt majd jövő béli képből is lehet... de jobb átnézni a működésközbeni rendszert.
Ha használnád a rendszert (képet) más gépen az a fentebb is említett dolgok miatt bajos, az új gép az nagy eséllyel nem pont ugyanolyan, így driverezés borul, minden ilyesmi, szóval az így nem jó... Virtuális gépként talán elfuthat.... A liszensz az nagy eséllyel bukik.
Viszont ha egy gépet vissza kell adni, akkor az adatvédelmi kérdés is, szóval ha van idő akkor ajánlott az átnézés mentegetés, majd törölgetés is... és akkor az a kérdés, hogy mennyire érdekel a rendszergazda VS a lányod adatai:
- megéri nézegetni, törölgetni, és esetleg otthagyni valamit annak ellenére is, hogy vannak csak szabadhely-fölülíró progik
-vagy megéri vagy az egészet pl veracryptel használhatóság-ot addig (utolsó pillanatig fenntarva) fülülírva vissza adni úgy, hogy a kulcsot "elfelejted" , vagy a kivett HDD-t másik gépben HDS-sel full felülettesztelni 1-2* törölvén mindent a lemezről.Ha ismerős a rendszergazda, rá is kérdezhetsz! Ha SSD-s akkor esélyes hogy marad maradék (trim miatti területen), de akkor sem minden kerül ki a kezetekből, pont gimis éveiből!
(sőt SSD-nél biosból is lehet alap titkosító kulccsal törölni, ha olyan a gép!) -
LK
addikt
Egy hónapja klónoztam a rendszeremet, frankón sikerült, semmi hiba. Köszi a segítséget és infókat.
A lányomnak lassan vissza kell adni az iskola által adott laptopját, mert érettségizik.
Lehetséges az, hogy azt is klónoznám egy külső meghajtóra, amit visszaraknék egy új gépre, majd vásárolt kulccsal újra regisztrálnám? Windows 10 pro Education -
Werkly
őstag
Ha SSD-rõl klónozok HDD-re akkor lehet gond? A W10 tōrmentesítö szilárdtest meghajtónak írja a klónozott merevlemezt. Nem is engedi törmentesíteni. Parancssorból megy csak. Ez normális jelenség?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
tordaitibi #158301 üzenetére
Lehet androidos telefont google komponensek nélkűl használni, lásd graphene, lineage és hasonló OS-ek... vígan futnak rajtuk APK-k, és akár bankos cuccok, root nélkül is.
Amiért jöttem:
Miért omlik össze a -gondolom- file-explorer, ha külső winyón lévő lomtárból kb 40000+ fájl van töröltetve/törlés alatt? Először eltűnik az asztal hátterestül, majd a tálca is.... De ki-bekapcs gomb kattintására, jön a beállított opció hangjelzéssel, majd vakon enterezésére szépen leáll.. végig gui nélkül. -
-
teptep
senior tag
válasz
tordaitibi #158326 üzenetére
Nem az aktiválás állapota a "kevés", hanem a [képen] megadott állapot infó!
Tehát az aktiválás állapotsorának a végén még meg kellene nyomni azt a kacsacsőrt, és akkor lenyílik egy újabb sor. Abból lehet megtudni az aktíválás típusát: digitális, fiókhoz kötött, termékkulcsos, vagy szervezeti... -
-
válasz
tordaitibi #158324 üzenetére
Az kevés. Ilyennek kell lennie: [kép]
-
válasz
King Unique #158314 üzenetére
Szerinte teljesen jó. Én ennek csak örülök
-
carl18
addikt
Üdv! Tegnap a Windows 10 felajánlotta a frissitést fel ment 1 óra alatt letöltéssel együtt a Windows 11. Most van Windows 11 Pro, első dolgom volt a beállítás legfontosabb a Tálca menjen bal oldalra!
"Hírek" Kikapcsolása, nem kell nekem hirdetés meg időjárás figyelés. Pár "Fölösleges dolgot még kikapcsoltam.
Ryzen 5 3600 és 48gb ram mellet egész jól hasít, igaz még nincs vele komolyabb tapasztalat majd meglátjuk. Ha véletlen nem válik be akkor még vissza térhetek Windows 10-re.
A Sok rossz kritika miatt tartottam a Windows 11 miatt, egyenlőre még nézzem valóban van-e még okunk tartani. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Borisz76 #158318 üzenetére
A billentyűzet probléma szerintem fizikai....ragacsos folyadék miatt....de lehet az is szoftveres esetleg ?
Itt van a fizikailag látható billentyűzet kiosztása :
0123456789öüó
qwertzuiopőú
asdfghjkléáű
íyxcvbnm,.-
Az "off "-ba tett karakterek NEM jelennek meg !
Enter működik.A numerikus billentyű részen nem mennek : 1569+-
Enter megy ott is , Num billentyű működik...ki-be kapcsolja.
De például a tapipad sem megy a Win betöltés után.
Meg kell nyomni a "F6" billentyűt , amivel a tapipadot kapcsolom ki majd megint be és akkor már megy !A fényerőt le és felveszi ha az " F11 és F12 "-t nyomkodom....
Viszont a hangot csak fel venni tudom ( F3 ) lefelé már nem ( F2 ).
Funkció billentyű ( FN ) működik mert ha nyomva tartom és úgy használom az " F " billentyűket akkor semmit nem csinál...nem változik a fényerő és hangot sem akar ráadni.Érdekes ez a gép...
Majd ha hazajött a gazdája, akkor megmutatom neki a problémákat ! Addig nem szedem szét ....mert ugye nem az enyém. -
Borisz76
nagyúr
válasz
BFeco #158317 üzenetére
Szia !
Eszméletlen.....
Letöltöttem a 3165-s mappából a wifi-hez tartozó Win10-11-s .exe fájlt , telepítettem és azonnal ott volt a 2.4 és az 5 GHz-s hálózat is !!!Igen elég komoly kis AP : [TP-Link EAP660 HD]
-
BFeco
aktív tag
válasz
Borisz76 #158309 üzenetére
Szia!
>Viszont a Win 11 teljes telepítése után már nem látta a Wifi hálózatomat. Látott sok másik rádiót.....de a sajátomat nem.
Őtlet:
[link]
Azért van, mert volt egy hiba az Intel 7260/3160 illesztőprogramban/firmware-ben, ami miatt inkompatibilis a WiFi 6 routerekkel.
Ügy emlékszem, hogy egy komolyabb TP-Link-AP-d van. -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #158315 üzenetére
Nem írtam hogy 2000-ért vetted, azt írtam hogy onnan max. olyat veszel, vehetsz annyiért.
Adtak róla számlát egy dolog, attól még nem feltétlen lesz automatikusan jogtiszta.
A Windows 10 (kiskereskedelmi) forgalmazását hivatalosan megszűntette a Microsoft pár éve, de egyelőre még lehet vásárolni egyéb forrásból, egyelőre.
-
válasz
King Unique #158314 üzenetére
Nem írtam hogy 2000-ért vettem, 3 darab normális retailom van, kettő 5 a harmadik 3 éve működik. Ez utóbbi 101% hogy legális mert a cégemtől kaptam ajándékba.
Amik az enyémek azt itt vettem HA-n, 5 éve, eladó adott számlát garanciát, ha a weboldala fele igaz akkor is jó. [link]
Eddig még működik. párszor átvittem próbára másik gépekre már, többi különösebben nem érdekel.Amúgy tudom kicsit nehéz a felfogásom, én fel nem fogom, nem értem még mindig ezt a kulcs, liszensz, jogtiszta liszensz, digitális liszensz, egyszerhasználatos, géphez kötött stb. stb. anyámtyúkja szoftver használhatóságot, énnekem ez magas, lehet én vagyok a tök.
Ennél bonyolultabb szoftverhasználatot én még életemben nem láttam.
Ennél már csak a hordozhatósága bonyolultabb annak ellenére hogy mindhárom a Microsoft fiókomba be van téve vagy regisztrálva vagy hozzákötve vagy a franc tudja hogyan kell ezt kifejezni.Holnap felrántom az otthoni egyik gépemre a 11-et a 10es mellé és meglátom.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #158313 üzenetére
Ha digitális licenccel aktivált a Windows 10, akkor azonos kiadás (Home / Pro / egyéb) telepítésénél a Windows 11 is automatikusan aktiválódni fog digitális licenccel, nem kell termékkulcsot manuálisan megadni és egyebek.
Egyszerre meg úgyis csak az egyik Windows lesz futtatva, aktiválódhat 1 eszközön (pl. PC) belül ugyanazzal a digitális licenccel akár több is ha egyezik a kiadás, ha változik a hardverkörnyezet akkor szokott kelleni újraaktiválás.
2 ezerért ott max. termékkulcsot, aktiválókódot veszel, nem jogtiszta szoftverlicencet.
-
Ha a 10 mellé telepítek egy 11-et,
a gépem aktivált, hivatalos,
Mi történik, kellene mégegy kulcs?
ha megadom neki az ezen a gépen évek óta aktivált 10-es retailt, akkor mi történik?
lévén a hardver ugyanaz. -
efemm
tag
válasz
Borisz76 #158311 üzenetére
A 8.gen az nem határeset arra, hogy normál módon felmenjen a w11? (Ha jól láttam, ilyen van a gépben.)
A w10home -ot is lehet "setupprep.exe /product server"-rel upgrade-elni?
Lehet, hogy inkább pro-t tennék fel, és vennék itt a HA-n 2000F-ért licence-et, mert egyszerűbb, mint a régit kergetni, ha ms account-tal aktiválták és a bios-ból ment.
Amúgy meg részvétem, hogy üdcsi a billenytűzetben, meg malware a gépen, de tényleg hosszú még a hétvége. -
Borisz76
nagyúr
válasz
efemm #158310 üzenetére
Ugye nem olvastad az előzményeket...?
Nem az én gépem, email címet nem tudok.
Midegy a gazdájának, hogy mi lesz a géppel mert fontos adatok nincsenek rajta.Tehát még újra is húzhatom tisztán a W11-t.
Időmből kitelik....hosszú hétvége van.
Amúgy alapvetően a tiszta telepítés híve vagyok ! -
efemm
tag
válasz
Borisz76 #158309 üzenetére
Őszintén szólva és malware-es gépet teljesen újra húztam volna w10-es iso-ról (amit egy másik, nem fertőzött gépre töltesz le), leformázva teljesen (egy új) diszket, aztán utána frissítettem volna w11-re. A fertőzött rendszert pedig leellenőriztem volna több vírusirtóval is egymás után, aztán csak azután másoltam volna át a megtartásra érdemes anyagokat a régi lemezről az újra.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
teptep #158295 üzenetére
Sziasztok !
Fejlemény :
Tegnap letöltöttem a Hiren's Boot CD-t.
Kiírtam pendrive-ra.
A Lenovo laptoppal boot-oltam róla.
Sikerült a jelszót kiszedni.
Rendszer elindult....hurrá gondoltam !Első indításnál csekkoltam a rendszert :
Win 10 , 64 bit , Home , Aktiválva. 6 Gb memória.
22H2 vagy melyik verzió volt...azaz régi Win 10.
Gondoltam, csatlakozok a wifi hálózatomhoz és lefrissítem a rendszert és itt jött az első probléma :
Sok billentyű nem megy a laposon !!!
Kívülről nem látszik fizikai sérülés de mégsem megy a :
0,1,i, ...meg még jó pár billentyű.
Egérrel kattintgattam és a virtuális billentyűzettel sikerült megadni a wifi hálózatom jelszavát....így már csatlakozik a netre és elindult a frissítés.
Közben telepítettem a MalwareBytes nevű szoftvert is.
Az pedig talált 10+ kártevőt , amit sikerült karanténba tennie.
Majd a Win összes frissítése után , restart-ot követően megint futtattam a MalwareBytes progit. Ekkor már nem jelzett kártevőt.
Biztos ami biztos alapon a Defendert is megint futtattam.
Ez is szépen végigszaladt a rendszeren.....nincs találat.
Ezután a MS honlapjára felkúsztam és elkezdtem a Win 11 telepítését. Ezt most nem boot-olható változatban tettem meg.
Simán Win10 rendszer alól álltam neki a Win 11 telepítésnek.
Ez is sikerült ...3-4 újraindítás volt azért közben.
Viszont a Win 11 teljes telepítése után már nem látta a Wifi hálózatomat. Látott sok másik rádiót.....de a sajátomat nem.
Sem a 2.4 sem az 5 GHz-s frekvenciákat.
Ekkor hagytam abba a szöszölést vele.Összességében sok időbe telt.
Egy másik laptopról , ami egy kis TV-re van kötve 2 régebbi filmet is megnéztem...
Mindezt kint a teraszon , jó időben....délután 18 óra körül álltam neki...és éjfél lett mire a 2. filmnek vége lett.
Azért nem folyamatosan ültem ott....
Ma folytatom bent , ahol van kábeles kapcsolatom...hogy a wifi-t életre keltsem.
Viszont a billentyűzet nem működése már nehezebb dió.
Nem az én gépem és nem is akarom szétszedni, hogy kitakarítsam....mert tuti valami ragacsos üdítőt öntettek a gépbe és ezért nem reagálnak bizonyos billentyűk. Szerintem.Köszönöm a segítséget mindenkinek !
-
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158305 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz, ez a win topik, a win pedig használható account nélkül, és a Store használata sem kötelező
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #158305 üzenetére
A Microsoft Store használata értelemszerűen max. akkor kötelező, ha olyan alkalmazást kell használni ami csak Microsoft Store only, de az általános programoknál ez ritka szokott lenni.
How to Add and Remove Accounts used by other apps in Windows 10
Helyi fióknál is be lehet jelentkezni utólag csak az adott alkalmazásba (pl. Microsoft 365) Microsoft-fiókkal, nem feltétlen kell magát a Windows 10-et is alapból Microsoft-fiókkal telepíteni és használni.
-
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158303 üzenetére
Most sem kötelező egyik sem.
-
Annál is ugyanez, csak a droid jutott eszembe.
Mivel az mióta létezik ilyen, ezért talán megszokott.
Nekem a Windows a szabadságot jelképezte sokáig.
Azt csináltam vele mit akartam, olyan szoftvert pakoltam fel amit akartam, nem volt kötelező se a reg. sem az alkalmazásbolt.
És sajna effelé tendál.Linuxok is ezért voltak először nekem furák, mindehol azt sulykolták belém hogy csakis a gyári repo.
Persze ez sem igaz így de nekem furcsa volt.
Droidon meg Playstore és g-acc. hiánya=halál.
Tudom mert egy ilyen telefonnal élek együtt évek óta. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158301 üzenetére
Nem írtam semmit az átlaguserek telepítési szokásairól, csupán tényeket közöltem.
Nincsenek illúzióim, tudom, hogy egy pár soros XML felmásolása egy pendrive-ra nagyjából a holdraszálláshoz mérhető feladat sokaknak.Mac-nél mi a helyzet account szempontjából?
-
Tényleg.
és ez az átlagusernél is teljesen mindennapos és megszokott telepítési megoldás.
Jaa, vagy mégsem?
Valahol megértem ezt a fiókhoz kötött telepítést, egy androidos telefont sem lehet g-account és bejelentkezés nélkül használni.
Csak asztali os vonalon nekem még szokatlan ennek a mindenáron erőltetése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kutya topik
- 3D nyomtatás
- Hardcore café
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mikrotik routerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest