Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
teptep #158295 üzenetére
Sziasztok !
Fejlemény :
Tegnap letöltöttem a Hiren's Boot CD-t.
Kiírtam pendrive-ra.
A Lenovo laptoppal boot-oltam róla.
Sikerült a jelszót kiszedni.
Rendszer elindult....hurrá gondoltam !Első indításnál csekkoltam a rendszert :
Win 10 , 64 bit , Home , Aktiválva. 6 Gb memória.
22H2 vagy melyik verzió volt...azaz régi Win 10.
Gondoltam, csatlakozok a wifi hálózatomhoz és lefrissítem a rendszert és itt jött az első probléma :
Sok billentyű nem megy a laposon !!!
Kívülről nem látszik fizikai sérülés de mégsem megy a :
0,1,i, ...meg még jó pár billentyű.
Egérrel kattintgattam és a virtuális billentyűzettel sikerült megadni a wifi hálózatom jelszavát....így már csatlakozik a netre és elindult a frissítés.
Közben telepítettem a MalwareBytes nevű szoftvert is.
Az pedig talált 10+ kártevőt , amit sikerült karanténba tennie.
Majd a Win összes frissítése után , restart-ot követően megint futtattam a MalwareBytes progit. Ekkor már nem jelzett kártevőt.
Biztos ami biztos alapon a Defendert is megint futtattam.
Ez is szépen végigszaladt a rendszeren.....nincs találat.
Ezután a MS honlapjára felkúsztam és elkezdtem a Win 11 telepítését. Ezt most nem boot-olható változatban tettem meg.
Simán Win10 rendszer alól álltam neki a Win 11 telepítésnek.
Ez is sikerült ...3-4 újraindítás volt azért közben.
Viszont a Win 11 teljes telepítése után már nem látta a Wifi hálózatomat. Látott sok másik rádiót.....de a sajátomat nem.
Sem a 2.4 sem az 5 GHz-s frekvenciákat.
Ekkor hagytam abba a szöszölést vele.Összességében sok időbe telt.
Egy másik laptopról , ami egy kis TV-re van kötve 2 régebbi filmet is megnéztem...
Mindezt kint a teraszon , jó időben....délután 18 óra körül álltam neki...és éjfél lett mire a 2. filmnek vége lett.
Azért nem folyamatosan ültem ott....
Ma folytatom bent , ahol van kábeles kapcsolatom...hogy a wifi-t életre keltsem.
Viszont a billentyűzet nem működése már nehezebb dió.
Nem az én gépem és nem is akarom szétszedni, hogy kitakarítsam....mert tuti valami ragacsos üdítőt öntettek a gépbe és ezért nem reagálnak bizonyos billentyűk. Szerintem.Köszönöm a segítséget mindenkinek !
-
kekedi
senior tag
válasz
teptep #158068 üzenetére
Kipróbáltam Hirens--el.
Valóban nem kérte a pin kódot.
Ellenben most csak egy bejelentkezés gomb van, amire szintén nem csinál semmit. 😅
Jarod1:Nem volt frissítés. Közvetlen előtte legalább is nem volt.
Ez így újra telepítés gyanús most már nekem.
Még jó hogy adatot tudok majd menteni (akár a Hirens segítségével) -
MaxxDamage
félisten
válasz
teptep #157937 üzenetére
& Cs1csó:
Igen, ezt így eddig is sikerült, de a Win10 meghalt es ügye nem indult, se recovery se semmi...aztán most újra jó.Win10 volt mikor ez a gép lett csinálva/gyártva (Clevo DTR FlagShip X170SM-G model), de Win11 (TPM 2.0) is támogatott, hardveres és szoftveresen is 100%
Van egy újabb és egyben utolsó verzió is, mely X170KM-G model, azon lehet csak Win11 lesz (csak azt tettem rá)
[kép]
-
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
válasz
teptep #157836 üzenetére
Arra gondoltam az is kivitelezhető, ha törlöm azt a felét az SSD-nek és újra telepítés lenne ugyanarra a részre a Win10-t?
Ez így működhet?Boot lista az hogyan lenne?
Újra telepítés előtt rendezni kellene, vagy a Win10 csak 1x szerepelne a Win11 mellett és jó lenne?Jelenleg a Wi 11-t használom és a Boot listán azt is tettem előre.
Win10 is még a meghajtón van. -
válasz
teptep #157583 üzenetére
Köszi, és akik segíteni próbáltam mindenkinek.
Gyomlálás eredménye,
60-ról vissza tudtam tenni 50GB-ra a C-t úgy hogy még maradt 7,16GB szabad helyem.
Csak felesleges rendszeralkalmazásoknak nevezett, nekem nem kellő (Redmond szerint igen) szemeteket gyalultam, 1 darab felhasználói fájlom nem esett áldozatul. -
Pete55555
addikt
válasz
teptep #157494 üzenetére
Na,
tegnapma 1:00-kor még nekifeküdtem
Végül is úgy csináltam, hogy töröltem mind2 tárolóról a partíciót, nem formáztam meg /ha jól emlékszem/ és sikerült, így most OK.
KÉPDoky586 #157488
Aktiválás téma:
Folytattam ott, ahol elakadtam, rámentem a régi gépre, és szépen be is aktiválta.Tehát OK minden, köszi mindenkinek a segítséget
-
-
teptep
senior tag
válasz
teptep #156768 üzenetére
Hmm! Itt van az orrom előtt 1 asztaligép és 2 laptop. Az EasyBCD 2.4 mindegyiken kapásból megtalálja és szerkeszti a boot menüt. És egyiknél sem kellett az EFI partícióhoz betűjelet hozzárendelni. (Asszem akkor kellet assign letter, amikor 2 disken is volt EFI boot és az EasyBCD a másik boot menüt csak kitallózás után tudta szerkeszteni.)
-
válasz
teptep #156710 üzenetére
Nagy vagy köszönöm. Így már látni a telefont TC-be is.
Engedelmeddel az Android szakmai topikba továbbadhatom a leírásodat? A kollégának aki ott kérdezte ezt a telefon-TC problémát?
Továbbra sem értem hogy Windowson, ahol a betűjel a fő csatolási pont, hogyan lehetnek betűjel nélküli meghajtók? -
-
lanszelot
addikt
válasz
teptep #156395 üzenetére
Meg van a válasz:
"This option isn’t available if your device is joined to a domain, or if work or email policies are applied to your device by your organization."Anno a windows -om valahogy magától létre hozott egy munkahelyi valamit. Passzolom hogy.
De egyszer már okozott gondot .
Amiatt 2 Microsoft Office van a gépemen.
Egyik bejelentkezést kér, másik valamilyen okból 100% -osan engedi hogy használjam.
Nem vettem meg, és nincs semmi illegális dolog a gépen.
És a próbaidőt se használtam.
Valami bug lehet.
Letörölni se tudom azt a munka "felhasználót" vagy mit, mert akartam, csak nem engedi.
Ezért meg nem rakom újra a gépet, így van ingyen MS Offece és nem érdekel. Úgy se használom.Tehát ez kavar megint a gépen vmit.
Meh...Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek
Teljes oldal ahonnan a megoldás jött : [link]
-
Kiskokó
veterán
válasz
teptep #155683 üzenetére
Helló
Abból semmi sem derül ki sajnos. Azóta se jövök rá mi lehet ez.
Semmi nem változott, ugyanúgy fut a gép, ugyan olyan körülmények között, ugyan azokkal a programokkal. Talán 2-3 hete volt egy Win10 update... nem-e annak lehet köze?
Még 2 féle programot ki akarok próbálni, de eddig úgy tűnik nem vírus vagy egyéb cucc. -
venom8888
őstag
válasz
teptep #155556 üzenetére
Probaltam rednszert vissza allitani,de ugyan ott maradtak a file ok
Lehet formazni valahogy a d meghajtot? 2 jatek van rajta, 1 ora alatt letoltom.
Le is formaztam, nem fogok itt szarakodni, parancsokat irkalni, programozni stb. De koszi a segitseget, az egyszerubb utat valasztottam. -
King Unique
titán
válasz
teptep #155401 üzenetére
• Ha az adatlapja alapján HP 250 G6 laptopról van szó, akkor annál ezen és ezen leírások alapján elvileg pont lehet a BIOS/UEFI menüben HP specifikus Secure Erase opció, ami szintén kéznél van.
• Azért nem akkora macera pendrive-ról bootolni egy Secure Erase programot, ahol külön keresgélni sem feltétlen kell sokat, mivel eleve biztosítani szokott ehhez minden SSD gyártója programot, pl. Samsung SSD-knél a Magician programon belül van ehhez lehetőség bootolható pendrive létrehozására (példa).
• A
DiskPart clean all
lényegében olyan mint a lassú formázás, végigírja a teljes felületet 0-kkal, ami SSD-knél sem feltétlen fog pár-néhány másodperc alatt lefutni, hanem a meghajtó tárolókapacitásától és írási sebességétől függően akár jóval tovább is eltarthat. Úgy meg pláne, hogy SSD-knél csak addig gyors az írási sebesség és addig hozza a szekvenciális maximumokat, ameddig az SLC cache-t tudja használni, ami a szabad terület harmada / negyede vagy még kisebb szokott lenni, utána pedig belassulhat az írási sebesség.• A fájlok végleges törléséhez a lemezterület 0-kkal történő teleírása is elég szokott lenni, de SSD-knél a Secure Erase eleve biztosabb módszer, mivel az firmware szinten is nullázza a meghajtót, nem szimplán csak a rendelkezése álló lemezterületet írja felül, mint az előbbi módszer.
+ A Secure Erase eleve jóval gyorsabb szokott lenni (inkább az a pár-néhány másodperc), na meg nem rak feleslegesen a tárolókapacitástól függően + X GB / TB írásmenyiséget az SSD-be, mint a teljes lemezterület teleírása 0-kkal.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest