- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
beef
őstag
válasz
King Unique #147103 üzenetére
Leírta, hogy csak egy file:
"Van egy beragadt fájlom NTFS fájlrendszer alatt és nem tudom törölni"
Egyébként elég fura, hogy Ubuntu alól sem sikerült törölni. -
SirRasor
addikt
válasz
King Unique #147099 üzenetére
Kedves King Unique!
Mintha nem olvastad volna végig, amit írtam
Viszont az egyik rész tényleg nem egyértelmű: a Windows.old(1) TELJESEN ÜRES, leszámítva azt az 1 szem fájlt, amiről beszéltem.
Amúgy a lemezkarbantartóval szoktam leüríteni mindig buildváltás után. -
Frankie50
tag
válasz
King Unique #147095 üzenetére
Üdv!
Akkor én nem a free-t töltöttem le, hanem a home trial-tMindegy, menni fog evvel is talán. Ma jönnek az alkatrészek, aztán építek.
Köszönöm a segítséget! -
jimmy399
senior tag
válasz
King Unique #147086 üzenetére
ISO képfájlból frissítettem fel a 8.1-et, jól gondoltad.
Azért nem a legújabbat, mert ritkán használt rendszer lesz eleve, amit lehet mindent GNU/Linux alatt oldok meg, ha meg nagyon nem menne, akkor jön a natív windows telepítés.
A Windows Update-t policy-ből tiltottam a Windows Defenderrel együtt, mert külsős alkalmazást használok helyette.
Láttam mi megy a Win10-től Update címén, hogy sorozatban rontják el a jól működő rendszereket, béta teszter nem tervezek lenni.Persze, majd meglátom, hogy frissítem-e a legeslegutolsó Win10-re, de egyelőre maradok a 1507-en, és kiderül.
Mielőtt menne a jaj,jaj, asszony gépén legutolsó win10, gyerek laptopján win11 legutolsó kiadás legutolsó frissítésekkel.
UI: legutóbb egy régebbi laptopon szívtam az IME-vel, mire freedos alól tudtam frissíteni, mert az előző tulaj csak a BIOS-t frissítette, de az ME meg ME in emergency mode piros felirattal indult el, és a gép amikor tápot kapott random elindult, leállt, tehát nem viselkedett megfelelően. A frissítés után szerencsére megjavult.
-
Frankie50
tag
válasz
King Unique #147075 üzenetére
És Doky586!
Köszönöm mindkettőtöknek a választ!
A régi alaplap még nem tudta az UEFI-t, meg a csm-t sem talán. Egy MSI K9A2 Platinum még 2008-ból. Az új meg ASUS TUF GAMING B450M-PRO II. Ez már minden új dolgot is tud. De ha azt mondjátok, hogy nem feltétlen kell váltani, és nincs semmi hátránya, akkor nem erőlködök vele. Mindjárt átolvasom a linkelt dolgokat is!
Köszi! -
Dhampir
félisten
válasz
King Unique #147051 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Valahogy efelé húzok, amint írtad, hogy a linuxos M.2 NVMe SSD marad érintetlen, és a Windows a SATA 2 2.5" SSD-re kerülne.
Esetleg egy "rendes" Ubuntura vagy Linux Mintre cserélném le, habár egy esetleges gyári visszaállítással nem szívesen küzdenék meg, ha valamiért szükséges lenne, habár csak nem lenne baj a Linuxok kicserélése. Persze meg tudom csinálni a gyári recovery visszaállítást, ha nagyon-nagyon muszáj lenne.
Jól gondolom vajon, hogy egy M.2 NVME SSD-n sokkal jobban futna a Windows, mint a lassabb SATA 2 SSD-ről? Számszerűen, a nagyobb fizikai lehetőségek alapján logikusnak gondolom.
-
zolokas
aktív tag
válasz
King Unique #147047 üzenetére
ki próbálom majd köszönöm
-
zolokas
aktív tag
válasz
King Unique #147013 üzenetére
VMD controller a biosában nincs a laptopban vagyis nem láttam HP-n, típus: HP 15s-fq2005nh
-
válasz
King Unique #147007 üzenetére
"sőt pont az lenne a probléma, ha egyáltalán nem kellene jelszót vagy PIN-kódot megadni és alapértelmezett lenne a passwordless autologin"
Akinek ez kell használja, pont itt a topikba éves szinten kb. 50 kérdés éppen az autologinról szól, vagyis van rá igény.
És az 50 kérdésből 50 leírja hogy a lánynevén userpasswords2, ma netplwiz nem működik, hiába veszik ki a pipát/meg se jelenik az opció.
Szerintem egy számítógépnek és a rajta futó bárminek kell engem szolgálnia és úgy működnie ahogyan én szeretném. Ebben biztosan lehet hibát találni, esetleg agyament aberrált ötleteim is támadhatnak de az a dolga hogy végrehajtsa. És mivel Win vonalon még a felület aprólékos testreszabását is megnyirbálták, egy Windows2000-be 500x több lehetőség volt a színek, aktív ablakok, inaktív ablakok, címsorok, bteűméretek stb.stb. egyéni és DPI méretezésére, ez ma sehol sincs. csodálkozol hogy akkor font és egyéb tweak programokkal verik szét a rendszert?
Szavam nem lenne ha a Windowst egy KDE szintű beállítási arzenállal szállítanák de ennek töredéke sincsen meg a gyári rendszerben. -
válasz
King Unique #147005 üzenetére
Ebben a megközelítésben minden program mellőzendő hisz a Firefoxot Irfant VLC-t Adobe termékeket stb.stb. sem a Microsoft adta ki?
Én sokat tévézek, nincs gyári app, akkor most gyaluljam a DVB programomat?"már akinek ilyenre szüksége van."
Nagyon sok felhasználónak nem tetszik a mostani Start menü és ha a Microsoft nem biztosít erre saját megoldást, akkor ezek a felhasználók ha nem akarnak terelt marhaként beállni a sorba, kénytelenek külső appot használni.
Ugyanígy millióan szeretnének sima bejelentkezést, mivel egyre nehezebb ezt kovitelezni a Microsoft jóvoltából, az Autologon is gondolom a tiltott feketemágiás tweakprogramok közé tartozik.Mint kiderült a kérdezőnek sem a Classic shell okozta a vizuális problémát.
-
pruzsi
őstag
válasz
King Unique #146990 üzenetére
Ezt már megcsináltam párszor ,de nem akarta...
újra kellett rakni a windowst- és utána megint végig csinálni a műveletet és most már jó -
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #146992 üzenetére
És azt utólag is lehet:Mert most mindig kiakad a gép
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique #146963 üzenetére
Ez már az öregedés jele
-
Marci112233
addikt
válasz
King Unique #146953 üzenetére
Időközben pendrive-ról felment elméletiikg a rendszer, mert végigment a frissítések kezelésén. Viszont most meg nem jön be a bejelentkező ablak sem.
Így az lesz a vége mint a saját régi laptop esetén is volt hogy ki belőle az 5400-at forgó HDD és be a helyére egy SSD. Arra fel tisztán a rendszert és a kivett HDD-t meg be egy külső házba. Így megmarad minden ami a HDD van.(Ez volt a cél a frissítéssel is.)
-
andatti
senior tag
válasz
King Unique #146952 üzenetére
Köszi!
A linuxos laptop azért liinuxos, mert sem a win7, sem a win10 nem tudott rá települni, csak a linux bírt életre kelni rajta... Így a dualbox ezen nem opció...A virutlaboxnak létezik portable verziója, így amelyik gépre nem telepíthetek semmit, portable esetén szóba jöhet, mint lehetőség, de a 4 Gb memória akkor is karcsú... Ha megosztom 1-3 arányban kérdéses, hogy akár a gazdagép, akár a virutális tud-e futni akadásmentesen, illetve a memóriagényes tanulás kétséges, hogy működne...
és választ kaptam, a virutálbox csak az adott gépről érhető el, így szintén kiesik.
Ha nem akarom havonta fizetni a boros árat a MS-nak, akkor max. egy saját szerver beállítása jöhet még szóba, amit távoli asztalról elérve tudnék használni...
..és igen, ez már többszörösen túl van bonyolítva... -
andatti
senior tag
válasz
King Unique #146910 üzenetére
Köszi a gyors választ... sűrű volt a hetem...
A virtuálbox nem opció, mert a laptopkon 2 és 4 gb memória van, így abból már nem tudnék adni a virutális rendszernek, + a 4gb-osra én nem telepíthetek semmit, a 2 Gb-os a linuxos, de azt tovább osztani a win10-nek...
Illetve gondolom akkor kötve lennék az adott laptophoz is, más eszközről már nem érném el...
De, ha a virutálboxon futó oprendszert külső eszközről is gond nélkül el lehetne érni, akkor még lenne egy opció. Azaz egy másik eszközzel elérném a virtuálboxon futót és ezzel a másik eszközzel történne a használat.A dualbox gondolom hasonló, mint a virtuálbox rendszer, bár annak nem néztem utána...
A win 365 felhőalapú PC sok szempontból jobb, bár nem vagyok se kisvállalati, se nagyvállalati felhasználó... A PowerBI-nak szüksége van 8 Gb memóriára, illetve egy angol fórumon olvastam, hogy valakinek behalt egy frissítésnél 8 Gb-al, de amikor felfejlesztette 16-ra akkor már működött szépen a program...
Az árakat elnézve 8 Gb-al kb.36 euró és 16 Gb-al kb. 61 euró lenne a havidíja... Ezzel még barátkoznom kell, hiszen csak én használnám, magánszemélyként...Van egy bérelt szerverem, de annak nem tudom a paramétereit, így azt sem, hogy egy esetleges virutálbox telepítés után mennyi memóriát és hogyan tudnék megosztani... Illetve, lehet, hogy nem is engedné meg a tulaj, mivel más a felhasználói cél, mint amire rendelkezésre bocsátották...
Esetleg, ha (mivel akarok majd honlapot is) bérelnék egy szervert, akkor arra telepítenék egy virtuálboxot, akkor lehet, hogy olcsóbban megúsznám, mint fizetni a ms-nek... Bár a szolgáltató kiválasztása az erős igények miatt szintén nem könnyű feladat.
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #146836 üzenetére
Az új verziók nem csak idő limitált ("trial") verziók. Úgy rémlik, hogy egyszer megpróbáltam frissíteni, ez lett belőle, úgyhogy maradtam a 6.x ágon.
-
Lenry
félisten
válasz
King Unique #146835 üzenetére
Ez már nem derül ki, mert újratelepítettem a gépet. Ez viszont segített: CSM módban hibátlanul leáll, szóval esélyes, hogy az UEFI helyes implementációja nem sikerült jól Delléknek
-
törölt tag
válasz
King Unique #146820 üzenetére
Most nézegetem a Macrium oldalát. Nekem free van pendrájvon. Ha jól nézem, akkor a home liszenc egyszeri vásárlás és örök lifetime, nem éves előfizu? Az gondolom tudja az ütemezett, inkrementális mentést is?
-
törölt tag
válasz
King Unique #146820 üzenetére
Az átklónozás sikeres volt, aztán a régi SSD-n próbáltam az mbr2gpt-t egy másik leírás szerint. Valamit benézhettem, mert nem akart működni vagy a rossz ssd miatt nem ment, nem tudom. Meg próbálkoztam a diskpart-al is.
A Te linkeden egyértelműbb a leírás. -
mexel
veterán
válasz
King Unique #146813 üzenetére
Nagyon köszönöm mégegyszer a sok segítséget és a türelmet is!
Ez a KB5019959 oldotta meg a problémát úgy tűnik, aktiválás nélkül is.
Néhány virtuális sör jár mindenképpen, de akár nem virtuális is természetesen ( ha nem szereted akkor cserélhető bármire)
Most a Build:
19045.2311
A verzió 22H2Nem sejtem ez miért nem települhetett, valami oka biztosan volt.
érdekes módon a 3. típusú laptopon, ami ugyanarra épül mint a másik típusok, azon simán felment ez nélkül is. -
mexel
veterán
válasz
King Unique #146810 üzenetére
Köszönöm! Sajnos nem megy el 19042.2251-ig, nálam a 190421706 után semmit nem ad fel, és nem tudok tovább lépni.
Azt írtam fentebb hogy a KB5015684-et már megtaláltam de nem oldott meg semmit. A többi linkelt megoldásnál nem jutok előbbre, mindig hivatkoznak valamire és a végeken nem találok semmit.
Hibakód nincs semmi, illetve azt mg megnézem hogy amit a MCT dob az mi, csak nem volt ma rá időm.
Az a fura hogy több típusú gépen is ez van, igaz ugyanaz a win az alapja mindnek.egyébként ha regisztrált rendszert klónozok más gépre, akkor lehet valahogy törölni a regisztrációt, illetve számít-e egyáltalán valamit, simán nem lesz regisztrált a többi gépen awin és azokon a saját termékkulcsukkal regisztrálhatom? Mert akkor a másik típuson is regisztrálom a wint és megnézem ott mi lesz.
Köszönöm mégegyszer a kitartó segítséget és tényleg nem tudom mit nem csinálok jól vagy értek rosszul, mindenen végigfutottam, mindet elolvastam stb. Talán a magában a rendszerben lett valami elállítva, kikapcsolva ami kellhet a frissítéshez, nem tudom, ennek is utánanézek majd -
mexel
veterán
válasz
King Unique #146796 üzenetére
Köszönöm szépen, ezen ismét átrágtam magam, de mindig semmi. Ha a naprakészre hozást szeretném, akkor arról a linkről akkorsem tudom mit kellene csinálnom, mert hivatkoznak egy frissítésre egy linkkel, arra rámegyek, ott pl eg másikra, a végén pedig egy nem élő link marad.
Egyszeren nem tudom mi lenne az amit fel kellene telepítenem hogy naprakész legyen, bvagy mi kellene ahhoz hogy a naprakészt frissítsem. Hiába olvasom el hússzor a kapott linkeket nem jutok előbbre.Úgy látszik h@lye vagyok, pedig nem az első gépek amiket csinálok, de itt hiába csinálok végig mindent ami le van írva nem történik semmi.
Már aktiváltam a wint de úgysem frissül. -
st6969
őstag
válasz
King Unique #146778 üzenetére
Köszönöm szépen!
Meg is van, ez volt az: Realtek PCIe GbE Family Controller
Az eszközkezelőben a hálózati kártyák részben találtam meg, kivettem a pipát, hogy felébresztheti a gépet. De hogy kerülhetett oda? Én biztos nem piszkáltam ezt, nem tettem oda pipátDe egy másik kérdés témánál maradva, pont az ellenkezője ennek: gyakran van, hogy nem alszik el magától (5 perc tétlenség után kellene, így van beállítva). Én mindig rányomok az alvásra, de a zasszony nem
Volt már, hogy másnap reggel arra ébredek, hogy megy a gép, világít a monitor (gyakorlatilag egész éjszaka). Erre is van esetleg valami magic lekérdező parancs, hogy mi tartja ébren?
Köszönöm. -
Ramsan
lelkes újonc
válasz
King Unique #146766 üzenetére
Pedig csak annyi történt, hogy lett véve egy noti amiben benne volt egy SSD meg egy HDD.
Ment rá egy tiszta install és ez lett belőle. Felment az Win majd a HDD-re meg feltöltöttem egy vinyóról az adatokat. Én nem gondoltam arra hogy egyszerre nem lehet benntartani 2 adathordozót mert a szanaszét kerülnek a lemezkezelő adatok. -
Ramsan
lelkes újonc
válasz
King Unique #146763 üzenetére
Akkor most az SSD 1,2,3 partíció mellett még mit húzzak át a HDD-ről az új SSD-re és mi legyen a sorrend?
[kép] -
Ramsan
lelkes újonc
válasz
King Unique #146750 üzenetére
Huha, igazad van. Most látom, hogy az a HDD-re került.
[kép]
Akkor így fuccs a klónozásnak? -
Ramsan
lelkes újonc
válasz
King Unique #146746 üzenetére
De hát a második képen pont azt mutatom, a forrás SSD teljes tartalmát amin UEFI GPT formázású. Egy lemezen van minden. Mit nézzek meg mert már elveszek a sok opcióban
-
mexel
veterán
válasz
King Unique #146739 üzenetére
Köszöbnöm! Az a baj a linkeken én nem találom ezt a KB5015684-et sehol.Csak ugrálok linkről linkre, de mindig újabb link jön csak a letöltést nem találom.
Időhiány miatt ez most elmarad sajnos, nem értem mi a francért nem tud frissülni magától, miért kell ennyit variálni -
Ramsan
lelkes újonc
válasz
King Unique #146741 üzenetére
-
Ramsan
lelkes újonc
válasz
King Unique #146735 üzenetére
[kép]
Itt a hibaszám -
nggabi
félisten
válasz
King Unique #146704 üzenetére
+1 eleve egy szűz installal kezdenék a microsofttól letöltött image-el. nem szeretem a farkast én se
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #146696 üzenetére
Huhh, nem tudom hogy fogok mindenre válaszolni, de akkor kezdjük talán a legdermesztőbbel:
Minap bekapcsolom a gépet (haza hordhatjuk, irodai céges gép, mint írtam és magunk vagyunk érte az IT felelősek), szóval bekapcsolom és percekig fekete képernyő, majd bejön a bejelentkezős mindig változó háttérkép és semmire nem reagál 20 percen belül sem. Se egér kattintás, se touchpad, se billentyűzet semmi, ctrl+alt+del-re sem! Aztán vhogy bejön hogy kéri a user névhez a jelszót. Gyakorlatilag böngésző (Opera kizárólag) és szöv.szerkesztő van rajta használatban, Nem játszunk a gépen, nem torrentezünk, munkahelyi feladatra használjuk és van hogy nem bír magához térni. Kizártnak tartom hogy ez normális win10 működés.
De ne szaladjunk ennyire előre, maradjunk annál a problémánál, hogy alap esetben mikor jól indulna, akkor is jönnek azok a boot utáni üres negyed órák, mikor fésüli a haját vagy mit tudom én mit csinál magával a win.
És pl. az is miért van, hogy időnként be kell egy bekapcsolás után állítani a num lockot? Ez vmit elállít 1000% magának és sztem kazalban rohad az összes folyamat, amit esetleg elcseszik és nem bírja magát túlverekedni rajta, nem tudom, csak tipp. Na meg ez is most random mód pl. mi a szösz? Tökéletes naprakész rendszerél?Időnként ezt is beadja.
A percenkénti gigás frissítések nyilván csak szimbólikus érzékeltetés volt.
Alapértelmezett böngészőnek nem az Edge van beállítve, sőt az sose volt elindítva. Ahogy pl. a Firefoxra sincs szükségem, úgy miért nem lehet az Edget is eltávolítani a rendszerből (frissítésekkel gondolom úgy is visszajönne, ahogy a letiltott auto-frissítés keresés is többször visszaállt már magától manuális üzem után - lásd. a num lockot is kényére kedvére kikapcsolgatja...). Nekem nem kell az Edge, ne legyen ott. Ha kell akkor majd letöltöm, de nincs szükség rá, hogy fogja a rendszert induláskor, mert neki prioritása van.
Tudom, hogy nem értek mélyrehatóan a windowshoz, de talán általános felhasználóként ehhez nem is kéne az általános szint felett. (Kérdés kinek mi egy általános szint...)Köszi az építő jellegű válaszokat és kritikát előre is!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
King Unique #146664 üzenetére
Hja augusztus végi akkori legfrissebb angol nyelvű W11 ISO-t tallóztam be (ezt töltöttem le utoljára), igen 5.1GB méretű
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #146633 üzenetére
-
Lasersailing
senior tag
válasz
King Unique #146595 üzenetére
Köszönöm Neked és Cigamnak is a választ!
(Válaszaitok alapján bekapcsoltam most az új gépet)1) Azt hittem, hogy telepíteni kell, azaz bekapcsoláskor egy telepítő fog elindulni, de most láttam, hogy nem kell telepítenem semmit, csak használni
. Értelemszerűen így ez a kérdés értelmetlen volt. (pixelhibám nincs
)
2) akkor van. A gondom az hogy most még a cégnél win10 van, de:
- 1-2 év és win11 lesz a cégnél is
- 2025-ig van win 10 támogatás, ha jól látom. Erősen remélem, hogy akkor még bőven használni fogom az új gépet.
3) a gépet magát megnéztem lenovo szerint támogatott a win11. Amiket küldtél azokat megnézem, aztán eldöntöm, hogy telepítem...
4) Akkor mindenek előtt készítek egy mentést, köszönöm a küldött linkeket mindkettőtöknek! -
válasz
King Unique #146593 üzenetére
Szuper, köszönöm szépen!
-
válasz
King Unique #146573 üzenetére
Köszönöm szépen, próbálkozom!
Igen, ezt a legutolsót próbáltam.
-
Vladislav
tag
válasz
King Unique #146562 üzenetére
Én a cikk alábbi részére céloztam:
,, A trükk a dologban az, hogy ezek nem valódi operációs rendszerek, hanem csak az azokhoz használható termékkulcsok. Ennek értelmében hiába rendelkezik valaki eredeti termékkulccsal: ha a szoftver, amit telepített, valamilyen torrentoldalról származik, gyakorlatilag lopásról beszélhetünk. Erre jutott a német rendőrség is."Ezért hivatkoztam arra, hogy letölthető legálisan a windows 10
Természetesen számla nélkül - kereskedelmi forgalmon kívül - én sem mertem volna 2.000 Ft-ért licenkulcsot vásárolni.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique #146563 üzenetére
Természetesen ha van lehetőség én is olyan gépet keresek, ami op. rendszerrel együtt van.
-
Vladislav
tag
válasz
King Unique #146553 üzenetére
Jó a cikk, amit küldtél, de van egy lényeges különbség az akkori és a mostani viszonyok között (bár nem láttam, hogy a cikk mikori). A windows 10 teljesen legálisan letölthető a microsoft oldaláról, így ahhoz is hozzá lehet jutni legálisan.
Nem tudom mi az igazság, csak azt látom, hogy nagyon sokat hirdetnek olcsón termékkulcsot, ráadásul számlát is adnak hozzá, néhányan komoly honlapot is üzemeltetnek, ennyire sok csaló lenne?!
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Ez már sokszor volt linkelve, én személy szerint nem is minden pontot tudtam értelmezni.
Egyébként ~10k körül lehet kapni OEM Windows 10 matricát, ahol a kódot a vevőnek kell lekaparni. Na az tuti, hogy jogtiszta és nem újra értékesített. Otthonra be lehet vállalni szvsz pár ezres kódot, nálam évek óta gond nélkül fut, viszont cégre számlával a matricát javaslom, ha a legolcsóbb verziót keressük. -
Vladislav
tag
válasz
A hardverapró nyitó oldala termékkulcs hirdetésekkel van tele, számla nélkül 2-3 E Ft-ért árulnak termékkulcsokat, ha csalók hirdetnek, akkor miért nem tiltják ki őket az oldalról!? Gondolom ennek az is oka lehet, hogy a vevők nem nagyon panaszkodnak. Ettől függetlenül nem mertem vásárolni a hardveraprón, mivel nem adtak volna számlát.
Nem tudom, hogy honnan szerzi be az eladó a termékkulcsokat. Talán külföldről, valamelyik cégtől, akik nagy tételben vásároltak és továbbadják , passz. A számla miatt védettnek érzem magam.
-
válasz
King Unique #146543 üzenetére
Köszönöm szépen! Próbálkozom a leírtakkal!
-
Vladislav
tag
válasz
King Unique #146548 üzenetére
Nem.
Természetesen Windows 10 -et.
Ez szerepel pontosan: Edition: Win 10 RTM Professional Retail
Eula: Retail -
Vladislav
tag
válasz
King Unique #146542 üzenetére
Nem ismertem ezt a programot!
Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem, nagyon hasznos infó! Leellenőriztem, ugyanazt mutatja, mint Neked. Ezek szerint legális.
-
karldergroße
senior tag
válasz
King Unique #146530 üzenetére
Fidzsi miatt mindenképpen telepíteném.
-
Bilux
veterán
válasz
King Unique #146519 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget. Most lehet csinálok egy tiszta win 11 pro telepítést sajnos nagyon régi volt a win 10 telepítő stickem órák mentek el azzal mire eljutottam így a naprakész win11-re
Ezért rossz ha valaki OS nélküli gépet vesz és nincs másik otthon…
Most már boldog lesz a párom, hogy használhatja a gépét
Én meg vagy 10 évet öregedtem, mert szinte semmit nem ismert fel a win10 telepítő így tabulátorral kurzorral space-szel és enterrel navigáltam a windowsban -
Joshi
titán
válasz
King Unique #146521 üzenetére
A gyártó recovery partíciója nincs ott, szerintem nem is volt, mert én ehhez a géphez nem nyúltam.
Szóval akkor mi a leggyorsabb és legegyszerűbb módszer? Ha feltelepítem a Windows 10 Home 64bit Hun verziót az jó lesz úgy? Természetesen offline módban.
-
Bilux
veterán
válasz
King Unique #146514 üzenetére
egyszerűen nincs ez a menüpont
-
dchard
veterán
válasz
King Unique #146509 üzenetére
Ez az infó mind szerepel az előző kommentemben, de akkor csak a tisztánlátás kedvéért:
1. Ma elindítom a Windows Update-et (21H1-en), és rögtön magától elkezdte telepíteni a 22H2-t. Nem kérdezett vagy ajánlott fel semmit. Soha ilyet korábban nem csinált, GPO-ban az ilyen automatikus frissítések mind tiltva voltak. Újra nem indítottam.
2. Jöttem ide segítségért.
3. Amit írtál, megcsináltam: GPO-ban 21H1-re beálltam, utána 22H2 EKB uninstall, majd sima reboot. Reboot után még mindig ott a sárga pötty (Restart and update).
4. Rányomok a Restart and update-re, pár mosdperc homokóra majd újraindul. Újraindulás után a Windows Update-ben hibaüzenet, hogy egy frissítés nem tudott települni, ez volt a 22H2. OS verzió még mindig 21H1.
5. Sima újraindítás (már nincs sárga pötty), majd Windows Update, ahol már meg sem jelenik a 22H2.
Tehát valójában nem települt fel a 22H2 és nem kellett róla visszaállni sem, mert úgy tűnik ha még az "Update and restart" előtt megcsinálod a GPO + EKB uninstall + sima reboot-ot, utána már hiába ragadt be a "Restart and update", amikor rányomsz, valójában nem csinálja meg, erről a következő indulás után a windows update hibaüzenet is tájékoztat.
Pontosan ezt szerettem volna elérni, és ebből az derül ki, hogy Doky586 "Nem tehetsz semmit" üzenete nem fedte a valóságot mert el lehetett kerülni a feltelepít majd visszaáll szituációt.
Köszönöm a segítséget.
-
dchard
veterán
válasz
King Unique #146503 üzenetére
"A "most várja a restartot" esetén értelemszerűen akkor először újra kellene indítani a Windows 10-et, előtte / utána GPO-ban célverziót 21H1-re állítani, majd újraindítás után eltávolítani a 22H2 EKB-t pl. a vezérlőpultban, stb"
Ahogy írtam ez megvolt, és így is ott maradt az "Update and restart". Végül is rányomtam, pár másodpercet homokórázott, majd újraindult. Belépés után a Windows Update-ben hibaüzenet, nem sikerült a frissítés (nyilván telepítéskor rájött a GPO alapján hogy nem kéne telepíteni, de lehet az eltávolított EKB segített, vagy mindkettő). A lényeg: újraindítás után még mindig 21H1-en van a rendszer, windows update nem dobja fel mostmár opcionálisan sem a 22H2-t, tehát a probléma megoldódott és a GPO-s módosítás is működni látszik mert nem dobja fel a 22H2--t.
21H2-re lehet felmegyek majd, ha lesz rá időm. A 22H2 nekem túl új production-ben. Érdekes egyébként hogy a 21H1 lejárat közelében miért nem a 21H2-t dobta fel vagy erőltette? Korábban asszem így volt, hogy Enterpise-on a meglévő GPO-val mindig egy nem túl új, 9-12 hónappal "lemaradó" főverziót ajánlott, amiről már hihető, hogy nem találnak benne valami ordas nagy bugot.
-
dchard
veterán
válasz
King Unique #146501 üzenetére
Ez mondjuk Enterprise de mindegy.
"akkor ugye adott utólag a 22H2 EKB eltávolításának lehetősége, majd újraindítás és a funkciófrissítés célverziójánál pl. 21H1-et beállítani."
Megcsináltam mindkettőt, de a Leállítás menüben még mindig ott virít, hogy "Update and restart", és az egyetlen frissítés amit ma a windows letöltött az a 22H2 volt. Jól gondolom, hogy az volna a "megoldás", hogy hagyom lefrissülni, aztán visszaállok? Eszemben nincs, csak van egy olyan rossz érzésem, hogy akármit csinálok ott fog virítani az "Update and restart" aztán egyszer csak egy alkalmatlan pillanatban lefrissíti kérdezés nélkül.
Az hogy miért akarok 21H2-n maradni legyen az én dolgom. Komplett teszt környezet van ezen a gépen, nem óhajtom lenullázni, volt már rá példa és utána végtelen időt lehet elszarni a helyreállítással. Nincs erre sem időm sem energiám. Ezért alkalamzom ezeket a fissítéseket kézzel, amikor van rá idő és lehetőség.
-
dchard
veterán
válasz
King Unique #146499 üzenetére
Doky586:
Pontosan, 21H1-en voltam. És a Microsoft szerint nem értem el a terméktámogatás végét, mivel az december 13.
King Unique:
Hát, pedig szokás szerint kézzel elindítottam az update-et, és már töltötte is kérdés nélkül, pedig sem a támogatás végén nem tartunk, meg hát GP-ben is tiltva van ez a viselkedés. Ez volt az első alkalom, hogy ez történt, minden korábbi főverzió frissítésnél az volt amit írtál: opcionális frissítésként váratta, amíg azt nem mondtam hogy jöhet. Most nem ez történt. Pedig elég régóta frissítgetem ugyanezt a Win10 változatot (lassan 8 éve).
"Miért kellene "végérvényesen megvonni a jogot aindows update-től"?"
Pontosan ezért. Most megnéztem mégegyszer a GP-t, és minden úgy áll ahogy eddig volt. Nem változott semmi.
-
Dzsee326
tag
válasz
King Unique #146492 üzenetére
Köszi, megnézem a linkeket. Viszont amit írtok, ha elhuzom a mini ablakból az egeret, alap eltűnik a nagy nézet. Nálam néha fehér keret jelenik meg a tálca ikon körül, na erre az esetre vonatkozik hogy nem tudom reflexből bezárni, meg akkor ha elhúzom az egeret, megmarad a nagy ablak. Ráadásul nem az az aktív ablak, úgyhogy tök másik programban kattintok.
De elég random a jelenség, ha előjön megpróbálom fényképezni vagy valami -
AtHoS
nagyúr
válasz
King Unique #146492 üzenetére
Nekem is ez jutott egyből eszembe, de azt hittem valamiről lemaradtam közben
Ráadásul ilyenkor a tálca ikonra vitel UTÁN rá is kell húzni a megjelenő miniablakra a kurzort, tehát duplán felhasználói hibaszerk.
Viszont, ha nem így működik (ez az alap működés), akkor ott valami extra teszi azt, amit, tehát szintén User Error -
Fruityloops
tag
válasz
King Unique #146485 üzenetére
Igen, elnézést kérek érte, egyszerre írtam mindkettőbe a legelején, bocsánat.
-
chopin42
őstag
válasz
King Unique #146479 üzenetére
Nem azt nem értem, hanem azt, hogy miért figyelmeztet 5 percenként. Felfogtam, van egy hónap, a gyorsindításban nem jelzi, az értesítések között nincs. Illetve 4-5 éve van nálam, egyszer sem történt ilyen.
-
chopin42
őstag
válasz
King Unique #146476 üzenetére
+többiek
Megnéztem, ezt mutatja, tehát aktivált. Szóval nem értem az üzenetet. Mindegy, holnap akkor jelzem az illetékesnek, hogy nézzen rá. Megjegyzem, reggelig SEMMI gond nem volt. -
mzso
veterán
válasz
King Unique #146468 üzenetére
"Mármint egy 400+ MB-os fájlt törölni, miért mekkora a C, 20-3x GB?
"
Pont 40
(Lenne, ha nem lett volna lecsípve belőle az EFI-nek meg recovery partíciónak)
" SpaceSniffer, ami a fejlécen még a partíció teljes méretét sem írja ki, azért volt kérdés."
De kiírja amúgy, csak most itt a kérdéses mappát mutatja. Tudja azt, hogy csak egy mappa tartalmát mutassa, meg lehet állítani hogy milyen mélységig jelenítsen meg almappákat:
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #146466 üzenetére
"Inkább TreeSize Free, az átláthatóbb."
Hát a fa nézet nem rossz, de grafikusan sok minden jobban látni, érezni. De majd ezt is kipróbálom.
Igen a partíció törölve lett, bár először simán formáztam mint korábban mindig. Ami nem jött be.
"Igen, azok a mappák nyilván a Macrium Reflect 3rd party program telepítésével és ott a WinPE funkció használatával jöttek létre, mert az alap Windows 10-nek nyilván nem része egyik sem."
Akkor szerinted a "pe10_1607x64.zip" fájl az windows/installer mappából biztonságosan törölhető?
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #146430 üzenetére
Természetesen nem emiatt lett a teljes paríció mentve, hanem csak azért, hogy vissza tudjak állítani belőle amit kell. Pl ezt is.
Elég tökkel ütött ez a része. A linkelt oldalon az egyik megadott szrikpttel sem mentek. Hiába lettek importálva sikeresen vele a feladatok. Csak a Process explorerben láttam, hogy futnak a TS által indított programok. Úgyhogy muszáj voltam egyesével importálni az xml-eket a partíció mentésből. Úgyhogy lényegében már tárgytalan. -
Rolee87
tag
válasz
King Unique #146448 üzenetére
Bios boot sorrend lett beállítva pen-re.Érzékeli is,el is indulna a fennt említett jelenség van csak.Itthoni gépembe bedugva pöcc röff indul,két különböző képfájlal is próbálva,legújabb rufussal.Biosban legacy téma is próbálgatva de az sem hozott eredményt.
MCTvel nem próbálkoztam még,mert kevés időm volt,de az viszont biztos hogy régebben nem úgy raktam rá(enyém volt a gép,és rokonoknak ajándékoztam hogy érthető legyen a történet,ezerszer telepítettem már,illetve telefonos firmware téma is megvan,de erre az istenért nem találtam megoldást) -
Abrion
senior tag
válasz
King Unique #146439 üzenetére
más oka is van, szeretnék pro verziót retailban
de azt a 45 dollárt eltudom másfelé költeni ha a home újraaktiválható
azt értetem hogy a retail verzió nem az alaplapra köti a szerzödést, hanem embere, szal elvileg tudnom kell újraaktiválni, de az ami papiról ígérnek, nem biztos hogy a valóságban is így lesz
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #146428 üzenetére
• How to Export a Task from Task Scheduler in Windows
• How to Import a Task to Task Scheduler in WindowsVagy ha annyira azon
.xlm
fájlok használata a cél, akkor végül is megoldható az exportálás és importálás, mint már említették.
De akkor mondjuk nem teljesen világos miért kellett a teljes partíció illetve Windows 10 képfájlba mentése az.xml
fájlok exportálása helyett, már ha a "mentett partícióról" azt akarja jelenteni. -
Louro
őstag
válasz
King Unique #146399 üzenetére
Köszönöm
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #146398 üzenetére
Hmmm. Hogyha GUID-ból generálja a SID-et, akkor godnolom az én elképzelésem nem fog működni és nem fogadja el, ha csak importálom a felhasználó kulcsát.
Úgy látom azt a többi azt jelenti, hogy mit lehetett volna tenni jogosultságok terén a régi rendszeren, ami már tárgytalan.
A GUIDot/ SSIDek-et utólag nem lehet átírni a régiekre? -
mzso
veterán
válasz
King Unique #146393 üzenetére
"A mentéshez a Macrium Reflect Free használata még oké. Ellenben ilyen problémánál a célmeghajtó törléséhez és particionálásához teljesen felesleges volt a GParted, mivel eleve adott a Windows 10 telepítőjében a törlési lehetőség grafikus felületen és parancssorban (Shift + F10) egyaránt, + parancssorban opcionálisan (nem kötelezően) akár GPT-re is lehet konvertálni UEFI-s telepítéshez, stb."
De ezzel még nem tudom a régi második partíciót megtartani, ugye? Azt kellett lementenem és visszaállítanom Mert a GPT-vé konvertálás mindent törölt.
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #146393 üzenetére
Nekem az accountom (egyedi azonosítójával) visszaállítása a cél, hogy ne kellejen folyton NTFS jogokkal szívni.
A content visszaállítás mindegy is, azt majd szelektíven megteszem macrium mentésből. (rendszer visszaállítást nem említettem.)Szerk.:
Hmm, úgy látom visszaállításnál már expliciten csak fájlokat állítana vissza a "Windows 7" jellegű mentés.
Akkor már csak a Transwiz kérdéses. Meg az, hogy a kulcso importálás módszer működőképes-e. -
joci86
senior tag
válasz
King Unique #146380 üzenetére
Köszönöm szépen!
A vmd kikapcsolása valóban megoldotta a problémát.
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #146391 üzenetére
Hát, elég butuska a telepítő akkor.
"200/193 GB-os partíción mik vannak? "
Sok program többek közt, lehetőleg portable-ként is működő, hogy el legyen választva a rendszertől, ha újra kéne rakni. (Meg sok más PL. alapértelmezett letöltési mappa.) Amúgy elég nyögvenyelős volt a telepítés. Az SSD MBR-es volt, úgyhogy először a telepítő nem is akart rá telepíteni. Mondom akkor csinálok belőle GPT-set. Ahhoz meg csinálni kellet live Macrium Rescue disk-et hogy lementsem és visszaállítsam a második partíciót, meg live gparted is kellett a partíció tábla létrehozásához, partícionáláshoz...Más:
Ha lementettem a regedittel a "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList\"-ből a régi offline profilomat és azt simán importálom az működni fog?
Én így képzelem: importálom a kulcsokat, újraindítom és akkor be tudok jelentkezni már. Vagy nem és totál szét lesz barmolódva valahogy...Vagy:
Csináltam mentést a Windows 7 biztonsági mentés/visszaállítás funkcióval is minimális opciókkal. És egyet Transwiz-zel is.
Vajon ezek visszaállítják a profilomat egyedi azonosítóstúl? Vagy csak fájlokat állítanak vissza? Nem találtam egyikhez sem erről infót. -
Toltotollkin
junior tag
válasz
King Unique #146382 üzenetére
thx
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique #146351 üzenetére
Köszönöm! A válaszaidat olvasva, lassan megtanulok angolul
Egyébként ezt kerestem: Shift + újraindítás, ott meg elszöszölünk hol van a csökkentett mód, oszt egyszer csak meg lesz.
Még magyarul is nehéz kibogozni mi hol van, nem még angolul.
Gondolj erre! Bár feleslegesen írom ezt!
-
törölt tag
válasz
King Unique #146343 üzenetére
köszönöm szépen: már zsugorítottam az OS partíciót kb.110 gb-ot kapott, a maradék az a D meghajtó lett. a hdd felosztását elvetettem -
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #146330 üzenetére
Azt még hozzá lehet tenni hogy csak 32 bites, és nem készítettek fel az SSD -re, és a sok (8-nal több akar 16, 32GB) RAM-ra sem.
Minden téren elmaradott. Nem az a fő gond hogy nem fut rendesen hanem hogy panaszkodik rá valaki ahelyett hogy megoldaná saját maga vagy beismerne hogy nem boldogul és lecserélné. -
AtHoS
nagyúr
válasz
King Unique #146321 üzenetére
Bár olyantól vártam volna választ, aki aktívan használja is a kérdéses programot W10 alatt, de most, hogy leírtad a "muzeális 2.2.1" verziószámot, megnéztem nálam W11 alatt mit produkál indításra....1-2 másodperc alatt indul, tehát rendben van - legalábbis nálam - a program indulása (függetlenül attól, mennyire muzeális avagy sem), innentől a 2-es pontod skip, mert a lényeges része pont nem arra vonatkozik, mint amire rákérdeztem
amúgy pedig nem tudom mi a verziója a programnak, mert nem jegyeztem meg
3-as pont elvileg ismét skip, mert portable módban van a progi, tehát újratelepítés a szó szoros értelmében nem lehetséges, de ugye új exe-t még meg tudunk nézni (pl. ami nálam most is szépen elindult)
4-es pont tartalmára írtam, hogy arra nem vagyok kíváncsi, mert az megy saját kútfőből is
5-ös pont a kiindulási állapotot írja amiért készült a kérdező hsz-om
1-es pont amivel lehet még próbálkozni, hogy ideiglenesen kikapcsolni az AVG-t és úgy megnézni ill. 22H2 frissítést rátolni a W10-re. Na majd legközelebb, ha ismét arra járok
Természetesen nem hitvitát szeretnék torrent ügyben, mert ahogy mondani szokták mindenki azt használ amit akar. Én is tudom, hogy qbittorrent a javasolt, de mint írtam a hiba okára lennék kíváncsi, amit win vagy avg frissítésnek lehet betudni, mert érdekes módon előtte évekig nem volt ilyen jellegű gond a programmal, ami biztos nem változott, tehát a környezetben lesz valami. Más egyéb probléma nincs a géppel és igazából ez sem probléma, csak érdekesen lassan indul az adott alkalmazás, onnantól viszont gond nélkül működik.
Én nem használom sem az utorrentet sem a qbittorrentet, sőt semmilyen wines torrent klienst nem használok, így nincs saját tapasztalatom ezen a területen -
kovbandi82
őstag
válasz
King Unique #146292 üzenetére
Hú, a hibakód tényleg elmaradt, el is felejtettem, közben ment egy clean install, jó is lett. Most ki kell derítenem, hogy mi lehetett a kiváltó ok.
Első körben a VMware Playerre gondolok, amit most fel sem rakok.
Továbbá nem tudom, hogy a diagos programok usb driverei nem-e kavarnak. Majd most kiderül. -
kovbandi82
őstag
válasz
King Unique #146278 üzenetére
Kikapcsoltam a Windows Deffendert, a gyorsindítást, akkor sem jó sajnos. Amit nem tudok, mert csak most vettem észre, hogy felraktam a Vmware playert, az bekavarhat-e. Leszedtem, rendszerleírót tisztítottam, akkor sem jo. Amikor bedugom az usb meghajtót, sárgán jelzi az eszközkezelő, de nem tudok drivert frissíteni. Esetleg megpróbálok egy másik fiókot csinálni, ott működik-e minden, mert ha igen, akkor beállítás baj lehet. Ami fura, hogy nem jön fel az ablak, hogy probléma van az usb eszközzel....
-
kovbandi82
őstag
válasz
King Unique #146278 üzenetére
Kijelentkeztem a Microsoft fiókból, helyi fiók van, mindegyik opciót kipróbáltam, semmi. Olyan, mint ha nem töltené be az illesztőprogramjait.
-
kovbandi82
őstag
válasz
King Unique #146269 üzenetére
Szia. Vírusírtó nincs, diagos gép, nem kell neki. A Microsoft fiókommal vagyok bejelentkezve, ez a visszaigazolás hogyan működik?
-
Munkas
aktív tag
válasz
King Unique #146229 üzenetére
Kösz! Az első cikkben van a megoldás.
Az volt a baj, hogy egy joystick is be volt dugva. Erre ugyan már korábban én is gondoltam, csak azt nem tudtam, hogy a joy kihúzása után a monitorkábelt (esetemben DP) is ki kell húzni a videokártyából egy időre. A Wait for a while, is lehet, hogy hosszabb idő (a kihúzás még könnyen ment, de a visszadugáshoz ki kellett kotonom a gépet az asztal alól, így eltartott 1-2 percig.)
Utána már DP kábel kihúzása sem volt fontos, a joystick (T16000) továbbra sem engedi alvó módba menni, de ha kihúzom, akkor OK. -
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #146244 üzenetére
...ismét de nem utoljára:
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #146242 üzenetére
Hú ez szupi, a helyszín mindíg érdekelt és nem mindíg tudtam elcsípni a hozzá tartozó szöveget.
-
törölt tag
válasz
King Unique #146209 üzenetére
Nyilván megtalálható az ISO. De nekem nincs szükségem ilyenre. Aki meg ilyeneket használ annak úgyis mindegy egy két plusz trójai.
-
törölt tag
válasz
King Unique #146207 üzenetére
Igazából engem is a mega weboldalára visz. De próbáld "halandó" módon. Olyan böngészővel ahol nincs adblock, semmi extension. Üvöltenek a reklámok, popupok. Első kattintás után letölt egy zip fájlt, amiben van egy trójai setup.exe.
-
Kaci84
őstag
válasz
King Unique #146202 üzenetére
A Revinek elnevezett OS is hivatalos. Ki kapcsolva az automatikus frissítés és induléskor pár nem dolgot nem tölt be, ami általában nem szükséges. Esetleg ha megváltoztatom a háttérképet akkor sem lesz már hivatalos a Windows?
A telepítési útmutató nem ad segítséget, mert a fájl el sem jut a gépemig ahogy írtam is.Már máskor is észrevettem, hogy més topikokban is rendezed az embereket ki mit mikor írjon egy-egy topikba. Ha már ennyire ingered van erre miért nem jelentkezel moderátornak?
Frankie: Köszi, hogy megnézted. Igen sejtettem. Lentebb írtam miért néztem rá mégis.
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #146186 üzenetére
Ez a másik válasz bizonytalanított el.
"A fájlok törlése a személyes fájlokra/beállításokra vonatkozik, de ettől az még nem lesz tiszta telepítés.""nemrég direkt kipróbáltam újból."
Meggyőztél. Köszönöm ha netán miattam próbáltad ki... 🤩 ha nem miattam, akkor csak úgy.Én is tisztának láttam, de nem néztem át tüzetesen pl registyt, program files / programfájlok (x86) mappákat. Nem is használtam, csak az teszteltem mennyire lassul be egy olyan régi gép a Win 10-11-től a 7-hez képest.
.............................Kedves Doky586: Én magamra értettem, amit írtam, nem rád.
"hát szerintem csukott szemmel sem lehetne elrontani, legalábbis nálam ezek azért alap dolgok"
Többféle gép van és többféle rendszert szoktam használni. Van 1-2 pendrive fix használatra, de többnyire sokszor és több dologra használom a többit, elég gyakran vannak formázva is... -
válasz
King Unique #146169 üzenetére
Persze igen, azért is tettem röhögő szmájlit.
Nagyon sokan bebukták, csomó ismerősöm is és így volt ilyen tapasztalatom bőven.
Én is megettem 1x. Tanulópénz volt. -
válasz
King Unique #146170 üzenetére
Úgy, hogy benéztem a kérdést
arra gondoltam, hogy UEFI-s pent gyárt.
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #146151 üzenetére
Rufus mindig a legújabb és hát szerintem csukott szemmel sem lehetne elrontani, legalábbis nálam ezek azért alap dolgok, hogy milyen partíció..... régi gépnél MBR - BIOS-t használok.
A képfájl eredeti MS oldalról lett letöltve.Igen, ha csatlakoztatva van egy USB 3 eszköz, akkor nem bootolja be a telepített rendszert sem.
Sőt, ha már fut a rendszer és nyomok egy restartot, akkor is elakad boot közben addig, amíg nem húzom ki a pendrive-ot. Nincs hibaüzenet, csak nem megy tovább.
A Pendrive biztos jó, sokszor használom más gépekhez. Lehet neki nem tetszik valamiért. Nincs kisebb USB 3 penem, hogy kipróbáljam. (csak USB 2 van, amivel működik is)Persze az egy régebbi kis notebook (de nincs baja), senki sem használja már, csak teszteltem valamit....
aztán felmerült ez a kérdés, mert amúgy nem szoktam így telepíteni rendszert. Simán csak érdekelt, hogy ilyen módon mennyire lesz tiszta egy Win 10-11 rendszer. Ki tudja, lehet egy napon még szükség lehet rá.
Engem érdekelnek néha ilyen extrém esetek is és szoktam kísérletezni. Nem értem miért merül fel, hogy akkor biztos valami hülye hozzá nem értő idióta vagyok, aki valami régi laptop előtt ül (a fotelben) és osztja az észt.Meg keressek valakit, aki segít rendszert telepíteni stb.
Na mindegy, sajnos nem jutottam előbbre a kérdéssel, mert konkrétan nem kaptam meg a választ, hogy a végeredmény egy ugyanolyan tiszta új rendszer mintha azt penről bootolva telepítettem volna, vagy nem.
Elvileg mivel minden adat törlését kértem, tisztának kéne lennie, de konkrétan külföldi oldalakon sem találtam választ. Ott is csak azt hasonlítják össze, hogy felfrissítés adatokkal (ami akkor nem clean) vs boot install (a clean). :\
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Nők, nőügyek (18+)
- LEGO klub
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sweet.tv - internetes TV
- Fujifilm X
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest