- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
andatti
senior tag
válasz
King Unique #146952 üzenetére
Köszi!
A linuxos laptop azért liinuxos, mert sem a win7, sem a win10 nem tudott rá települni, csak a linux bírt életre kelni rajta... Így a dualbox ezen nem opció...A virutlaboxnak létezik portable verziója, így amelyik gépre nem telepíthetek semmit, portable esetén szóba jöhet, mint lehetőség, de a 4 Gb memória akkor is karcsú... Ha megosztom 1-3 arányban kérdéses, hogy akár a gazdagép, akár a virutális tud-e futni akadásmentesen, illetve a memóriagényes tanulás kétséges, hogy működne...
és választ kaptam, a virutálbox csak az adott gépről érhető el, így szintén kiesik.
Ha nem akarom havonta fizetni a boros árat a MS-nak, akkor max. egy saját szerver beállítása jöhet még szóba, amit távoli asztalról elérve tudnék használni...
..és igen, ez már többszörösen túl van bonyolítva... -
andatti
senior tag
válasz
King Unique #146910 üzenetére
Köszi a gyors választ... sűrű volt a hetem...
A virtuálbox nem opció, mert a laptopkon 2 és 4 gb memória van, így abból már nem tudnék adni a virutális rendszernek, + a 4gb-osra én nem telepíthetek semmit, a 2 Gb-os a linuxos, de azt tovább osztani a win10-nek...
Illetve gondolom akkor kötve lennék az adott laptophoz is, más eszközről már nem érném el...
De, ha a virutálboxon futó oprendszert külső eszközről is gond nélkül el lehetne érni, akkor még lenne egy opció. Azaz egy másik eszközzel elérném a virtuálboxon futót és ezzel a másik eszközzel történne a használat.A dualbox gondolom hasonló, mint a virtuálbox rendszer, bár annak nem néztem utána...
A win 365 felhőalapú PC sok szempontból jobb, bár nem vagyok se kisvállalati, se nagyvállalati felhasználó... A PowerBI-nak szüksége van 8 Gb memóriára, illetve egy angol fórumon olvastam, hogy valakinek behalt egy frissítésnél 8 Gb-al, de amikor felfejlesztette 16-ra akkor már működött szépen a program...
Az árakat elnézve 8 Gb-al kb.36 euró és 16 Gb-al kb. 61 euró lenne a havidíja... Ezzel még barátkoznom kell, hiszen csak én használnám, magánszemélyként...Van egy bérelt szerverem, de annak nem tudom a paramétereit, így azt sem, hogy egy esetleges virutálbox telepítés után mennyi memóriát és hogyan tudnék megosztani... Illetve, lehet, hogy nem is engedné meg a tulaj, mivel más a felhasználói cél, mint amire rendelkezésre bocsátották...
Esetleg, ha (mivel akarok majd honlapot is) bérelnék egy szervert, akkor arra telepítenék egy virtuálboxot, akkor lehet, hogy olcsóbban megúsznám, mint fizetni a ms-nek... Bár a szolgáltató kiválasztása az erős igények miatt szintén nem könnyű feladat.
-
andatti
senior tag
Nem biztos, hogy jó helyen kérdezek, de hátha...
Van egy linux-os laptopom, viszont ms-t tanulnék... Az a kérdésem, hogy létezik-e olyan bérleti konstrukció, (magyar, vagy külföldi) hogy a linux-os géppel tudnék csatlozni egy win10-et futtató felhős, (vagy más) rendszerhez, amire telepítve vannak azok a progik, amiket tanulnék és win10 kell hozzá?
Azaz megoldható-e, hogy linuxos, /vagy mac-es/ géppel tanuljak távoli asztalon keresztül ms környezetben (jelen esetben win10) futó programokat, azok használatát? (power BI, excel, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest