- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #89463 üzenetére
Ha erre gondolsz, akkor azért nem éppen úgy van... Ott eleve angol nyelvű Windowson mutatták be, magyarnál meg kiadják a keresőben a "helyreállítási", de akár a "recovery" kulcsszavak is. Viszont nem is ez a lényeg, hanem az, hogy megoldható és működik. Ráadásul 8 GB-os pendrive is max. akkor kell hozzá, ha ITT be van jelölve a rendszerfájlok másolása. Ha nincsen, akkor csak kb. pár-néhány 100 MB-ot másol rá a pendrive-ra, amiről bootolva szintén használható a helyreállítási környezet. Apropó pendrive, a Windows 10-nél lehet helyreállítási meghajtót készíteni arra is (kép), a Windows 7-nél van olyan korlát, hogy csak optikai lemezt (DVD) fogad el. De egyébként a Windows 10 telepítője is használható a lemezkép helyreállításához, amit a másik leírás szemléltet.
(#89464) Tiger.:
Ha a Defender mappavédelme be volt kapcsolva és nem tudott a Macrium írni ott a C-re, akkor nem meglepő a telepítési probléma. Azt pedig már a Defender kezelőfelületén kellene megnézni, hogy mi a gondja. Ha az a rezidens védelem és nincsen külső AV telepítve, akkor aprólékosan lecsekkolhatók a beállításai. Illetve indítsd újra a Windowst, egy restart sosem árt. De ha esetleg megint elállítottál valamit, akkor annyira nem lenne meglepő, ha nem működik rendesen... -
MasterMark
titán
válasz
Doky586 #89422 üzenetére
www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10 itt még mindig a régi van.
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586 #89299 üzenetére
Nem erről van szó, tudom hogy b-nél és a g-nél jobb az n gondolom annál jobb az ac szabvány hanem hogy van egy régi notim és darvinya-nak is - vagy régebbi - és valamiért az a WIFI driver amit megtalálható hozzá az Winows 10 alatt ha engedélyezve van az "n" szabvány akkor dobja a netet, időnként - nálam - vagy egyszerűen nem csatlakozik hiába látja a hálózatot - mint darvinya-nál - ezért keresgéltem még régebben - a neten és ezt a megoldást találtam azóta már egy másik régi notin is alkalmaztam sikerrel és darvinya-nál is bevált.
-
uriember
aktív tag
válasz
Doky586 #89299 üzenetére
Ez router (AP) beállítás, ő azt mondja "File másolásra 5GHz-et használok közvetlenül, kihagyva router-t."
Kíváncsi lennék, hogy ezt konkrétan hogy csinálja, router nélkül...Hacsak a modemje nem funkcionál routerként is.
Nálam kell a B/G wifi, mert a PS3 ott üzemel, így Auto módban van a router 2,4GHz-en, de ha ez nem kéne, én is N Only-ra állítanám.
-
jozsi252
veterán
válasz
Doky586 #89073 üzenetére
Köszönöm a választ, most már akkor tiszta. Közbe megnéztem a Rendszerinformációt és ott ki is írja hogy UEFI-s a BIOS típusa.
Közbe belefutottam a saját gépemen egy érdekes hibába. 1.5 éve vásároltam egy OEM kulcsot innen a fórumról, azóta minden hibátlanul működött, erre egy pár perccel ezelőtt kiírta a rendszer hogy aktiváljam a Windows-t. Elég WTF fejet vágtam, mivel direkt azért vettem OEM kulcsot hogy ne legyen semmi aktivációs gondom.
0xC004C003 hibakódot dob. Szerintetek ezt most mire véljem?
Közbe rámentem a hibaelhárításra és ezt dobta nekem. Pedig a kulcs Win 10 Pro egyértelműen (matrica szerint is) erre most feldobja ezt a hibát. -
Norby86
őstag
válasz
Doky586 #88972 üzenetére
Itt többen ajánlották ezt a programot, azért is kérdeztem. Azért valami haszna csak van ha már ennyien ajánlották.
(#88974) twofatcat:
Holnap jön az új SSD a gépbe, de akkor lehet hogy várok vele, még majd eldöntöm. Azért jobb lenne egy javított kiadás ami galiba mentes.
-
pappesz
tag
válasz
Doky586 #88158 üzenetére
hmm. nem, mellesleg minden telepítés előtt megszüntetem a partíciót és újat hozok létre. de mind1.
A kérdés a jelenlegi helyzet.
A biosban a bootolásnál ezt kell kiválasztani windows boot manager (ocz vertex3) , hogy bootoljon be a gépem a samsung ssdről. Jelenleg az ocz vertex 3 full üres mégs.
Kérdés, hogyha win7-et tennék felé az ocz-re, létrejönne-e a dual-boot menü, illetve a jelenlegi windows 10 ami a samsgungon van bootolna-e ugyanúgy?
-
rene85
aktív tag
válasz
Doky586 #88049 üzenetére
Nemi tampontot kerek meg a 1809es linkedhez... Egyebkent nem az lesz a baj, netkapcsolat nelkul a win7 telepitese utan ugy, hogy csak a chipset drivert tettem fel (+utana ujrainditas) ok volt, amikor a vga drivert tettem fel, az azutani ujrainditasnal mar ugyanaz a fekete kepernyo fogadott. Szoval amd driver, de most a w10-et felteszem net nelkul, meglatjuk mit produkal
-
válasz
Doky586 #87969 üzenetére
Miért warez, én is hasonlóan jártam, vettem egy előtelepített mini pc-t, amit legális w10-el hirdettek. Nem gugliztam napokig hogy vajon tényleg legális-e, meg a cég ezt hogyan csinálja, stb. Valszeg. kms volt mert 12 hónapig működött hibátlanul aztán benyögte hogy lejárt. De ez engem addig az 1 évig hidegen hagyott. Nem kutakodtam utána, miért tette, örültem az 1 évnek is, vettem egy home-t rá és ennyi.
-
-
válasz
Doky586 #87859 üzenetére
Full legális
Windows 7Windows 8.1 Prof volt(most néztem meg, hogy melyik kulcsot használtam ezen a gépen). Aztán jó pár hónapja csináltam egy tiszta Windows 10 Prof telepítést. Megadtam a Windows 8.1 kódját és szépen aktiválta magát, digitálisan is össze volt kötve az accounttal. Múlt héten cseréltem az alaplapot és procit és azóta nem hajlandó aktiválni. Írok majd a supportnak, remélem a kicsi indián megoldja nekem. -
Dumi86
senior tag
válasz
Doky586 #87786 üzenetére
Nálam az a "trükk" hogy csak addig látszik a fiókom microsoft fiók oldalon amig microsoft fiókkal vagyok belépve,ahogy sima helyi fiókkal vagyok eltűnik az oldalról. Szerintem ez úgy tűnik igy a normális. Miért is maradjon benn az előző telepítésből bármi is a microsoft fiókban? Jó ez így .
Elvileg helyi fióknak nem is szabadna látszódni ms fióknál. Szóval az a géped a jó aminél nem látszódik a helyi fiókkal.
-
G33Z@
tag
válasz
Doky586 #87400 üzenetére
Tehát ha felrakok mondjuk egy 1703-at (ekkor ugye még nem volt spectre pánik) net nélkül és kilövöm a frissítéseket, akkor is? Tudom nem ajánlott nem a lefrissebbet használni, de ha lehet nem vállalok inkább teljesítmény vesztést. Jelenleg 1709 van frissítések nélkül, de proci-alaplap-vga váltáson vagyok túl, illene alá egy telepítés.
-
törölt tag
válasz
Doky586 #87325 üzenetére
Kétlem, hogy egy Blue vagy Green sorozatú merevlemeznek nagyobb sokk lenne a napi 5-10 "lekapcsolás", mint a sok éves folyamatos üzem.
A lekapcsolás azért van idézőjelben, mert ez inkább egy alacsonyabb energiaszint azaz készenléti helyzet, az általad javasolt teljes áramtalanítástól eltérően, ami ugye szerinted sem olyan egyszerű, hogy fogom magam és elveszem tőle a tápot amikor ahhoz támad kedvem.
+++
Most jobban odafigyeltem. Ma eddig kb. 3-4 órát használtam a gépet és egyszer sem kapcsolt vissza "magától".
-
törölt tag
válasz
Doky586 #87321 üzenetére
Jó eséllyel tovább fog működni egy naponta 3-5 alkalommal 5-10 percre bekapcsolt merevlemez, mint amelyik folyamatosan megy.
A NAS-ként használtak SSD-k, de még nekik sem kell 0-24-ben működni, néha alszom, időnként itthon se vagyok, filmet is legfeljebb 2-3 órát nézek naponta.
-
-
törölt tag
válasz
Doky586 #87315 üzenetére
Pedig elég egyszerű:
A PC-ben 2 db SSD (rendszer és download/install könyvtár + SMB a médialejátszóknak), 2 db winchester (háttértár) van.
A 2 db háttértérként használt winchester az estek 99.9%-ában feleslegesen pörögne.
Lehetne USB-s is, de akkor ott lógnának a vezetékek, ki/be kapcsolgatni kellene, plusz USB dobozok, tápegység, elosztó, hely az asztalon …
Fél évvel ezelőtt még csak 1 Mbites internet volt elérhető, a gép non-stop ment.
Filmnézés közben is feleslegesen pörögnének a winchesterek.
Internet böngészés közben is.
… és sok más estben.
Néha tényleg visszakapcsolja valamelyik nagyokos mindent tudni akaró program, de ez viszonylag ritka.+ ahogy előttem is írták a CSEND!
Nem a Föld sanyarú helyzetét szeretném megoldani vagy a villanyszámlámat csökkenteni.
-
válasz
Doky586 #87310 üzenetére
Azert Te is erzed hogy ez az elolapi kapcsolo kicsit durva megoldas.
En konkretan ugyanezzel a hibaval kinlodtam, a w10 nalam 10 percenkent ebresztgette a hattertarakat. Az egyik szerencsetln hdd a smart szerint mar tobb 1000 inditason van tul. Itt a topikba kaptam olyan tippet hogy lehet hogy valami green szeria es maga a vinyo tehet errol, hat nem mert ugyanazon pc-n atbootolva linuxba, ha nem piszkalom a hdd-t akkor napokig beken hagyja. Tehat nem a szerencsetlen hdd tehet errol hanem a win.
Nalam is minden feleslges lemezmuvelet ki van love, indexeles stb, sot az ntfs naplozasok se lehet az oka leven fat32 a fajlrendszer. Akkor minek ebresztgeti? -
törölt tag
válasz
Doky586 #87181 üzenetére
Többen linkeltünk cikkeket és leírtuk user profilmappába töröl bele hiba esetén: Dokumentumok, képek, zenék, videók, letöltések. Windows.old-ban is hiányzik. Insider feedbackben korábban jelezték többen, mégis kiadták.
Én megúsztam, backup mindig van, a OneDrive mappavédelem is bekapcsolva ezzel Asztal, Doksik, Képek felhősítve is. Másik gépen beállítottam 90 nap halasztást a frissítésre. Egyébként is érdemes csúsztatni, kiadáskor egyre több probléma van és várni kell pár hónapnyi foltozást amire elfogadható lesz.
-
gduck
addikt
válasz
Doky586 #87065 üzenetére
Nem értem a válaszodat... Tudom hogy kezdetek óta ezt csinálja, de nem tudom az MS mi jogon kapcsolja ezt ÁLLANDÓAN ki! Ráadásul az eddigi összes Windows verzió közül, a Win10-nél a legfontosabb egy használható rendszer visszaállítási pont megléte! Az előző verziókat bármilyen halálból visszahoztam, de a Win10 csodákra képes
Újszülött?! 30 éve számítógépekkel foglalkozom!
-
törölt tag
válasz
Doky586 #87024 üzenetére
Tévedésben vagy, ha azt gondolod, hogy más nemzetek tagjai között nem fordul elő olyan, akiről írtál.
Magyar vagyok, de például rám sem igaz, amit degradálóan megfogalmaztál. Járj nyitott szemmel a világban s észre fogod venni: értelmetlen a magyarok szapulása, az emberek egy része ugyanis nemzeti hovatartozástól függetlenül cselekszik jót avagy rosszat.
-
Pierre75
senior tag
válasz
Doky586 #86935 üzenetére
"Ha 10 nap után magától törli akkor minek siettetni..?"
Mert elmorzézik egy darabig míg törli, ezért jobb ha én választom meg az időt, mikor tegye azt."A havifrissítéskor se látok nagy növekedést, igaz nem az a típus vagyok aki 2-3 GB növekménytől berezel, így nekem elég negyedévente a lemezkarbantartó.. "
Más pedig nem szereti látni, ha hízik és dagad az MS és tesz ez ellen. Mert ugye a win szemete x GB/hó, aztán más driverek is frissítik magukat, de a régi szemetüket ott hagyják, ami újabb és újabb GB. És bár örvendetes, ha vki elfér 120GB SSD, de én pl szeretném másra is használni azt a tárhelyet, ahelyett, hogy ez a digitalis szemét terpeszkedjen... -
törölt tag
válasz
Doky586 #86935 üzenetére
De, a havi frissítések maradéka volt a kolléga által betett képen. Ki is volt jelölve és alatta a leírás a WU frissítések másolatát gyűjtögeti a rendszer. Egyáltalán nem a féléves nagy frissítés maradéka az. Az lejjebb szokott lenni a karbantartó listában. Amit szintén lehet egy füst alatt törölni, ha tudod úgysem állsz vissza előző verzióra.
Másrészt a kolléga világosan jelezte karbantartózni akar és törölheti-e nyugodtan, akkor arról van szó és nem kell térítésbe kezdeni, hogy miért fáj neki 8,6 GB szemét.
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586 #86864 üzenetére
Nem használom a Windows féle képek-videók stb. megoldást A "D"-n saját mappaszerkezetem van, plusz a nagy gépen SOHA nem csinálok belső upgrade-t. Csak tiszta telepítés. A régi gyenge netezős - torrent is fut rajta - gépen csináltam belső upgrade-et de ott nem volt gond.
Alapvetően elég fapadosan használom a Windows-t, nem viszem túlzásba a különböző megoldásaik használatát, persze attól még szeretem ha naprakész legfrissebb Windows van fent. -
TRob1
veterán
válasz
Doky586 #86718 üzenetére
Lemezkarbantartó-ra gondolt, csak nem azt írta.
(#86719) GhostPetya:
Próbáltál hozzá újabb vagy régebbi drivereket feltenni?(#86702) pendre54:
Nálam jobb klikkre Sötét színekkel is látszódik minden. -
Geth
veterán
válasz
Doky586 #86550 üzenetére
Mondjuk egy Win10 telepitő, amiben kicseréltem a boot.wim-et okosabbra.
Bebootol a PE, megcsinálom amit kell, utána még a setupot is el lehet indítani, ha az jön ki, hogy újra kell rakni
Én magamnak csináltam "okosabb" PE-t, biztos nem annyira sokoldalú, de eddig elég volt.Amúgy olyan már volt, hogy nem volt nálam pendrive se, csak a kezembe nyomtak egy telepítőt.
Hely volt, setup bebootolt, command prompt, aztán robocopyval kimásoltam profilt, programdatat, szokásos dolgokat, aztán ment a radírNem volt kényelmes, de nem veszett el semmi.
A hálózat egyébként onnan jött (mert nem értetted), hogy ott ez a szokás, PE bootol be, utána samba share-ről indul a telepítés. RAM-ba azért az install.wim-et nem tölteném át...
-
adika4444
addikt
válasz
Doky586 #86521 üzenetére
Hali!
Köszi, egy USB2-essel gyorsan ki is próbáltam. A telepítő elindul, a WinPE sajnos problémázik, mert bár elindul, de nem tölt be rendesen, szerintem hibásan másolódott át.
Továbbá a BIOS csak External drive és external drive 2-ként mutatja, a címkéket nem mutatja, de végül rájöttem erre is. -
Orionk
senior tag
válasz
Doky586 #86489 üzenetére
Huh...
Igazából arra gondoltam a kérdésemmel, hogy Rufussal, amikor csinálom a telepítőt a pendrive-ra, akkor Target systemnek az UEFI-t választom, de ahhoz ki kell választani, hogy a partition scheme GPT ,vagy MBR legyen és ezt nem tudom eldönteni, hogy GPT, vagy MBR ?
Ez lenne a kérdésem.Azt nem tudom, hogy Te mire gondoltál, pedig elolvastam, amit írtál többször.
Te a partícionálásról írsz. Azt én úgy szoktam csinálni, hogy amikor beindul a Win telepítő, akkor a meglévő partíciókat törlöm és újra leválasztok magamnak kb. 120GB-ot a Win és későbbi telepítési partíciónak és a többi másik partíció a megmaradt helyből. -
-
TRob1
veterán
válasz
Doky586 #86255 üzenetére
Mit szívtak?
Akik szívtak, azok meg kb a véglegessel is szívtak. Ahogy mindig is voltak minden verzióval akik szívtak. A tavaszi koraival sem volt semmi szívás sokaknál. Ellenben a véglegesekkel meg már többször is volt nagyon sok embernél szívás világszerte. Nem véletlenül rettegik sokan az újabb és újabb hivatalos updateket.Én amúgy elkapkodom ahogy mindig is tettem (szívás nélkül). Szerintem nálam most is jó lesz az éppen futó frissítés.(kopp-kopp)
-
mpo
veterán
válasz
Doky586 #86236 üzenetére
Gyári Win 10 lemezről bootoltam, hibajavítás, indítási javítás.
Nem sikerült neki.Itt az MS support oldalon hosszan írják mit kellene csinálnom.
[link]
Ez lenne a jobb vagy az újratelepítés. Ez a Vaio gomb hardveresen be van kötve, ha megnyomásra elindítja a gépet, csak már nincs se recovery se semmi Sony által telepített program.
Nem vagyok biztos benne, ha újratelepítem, el fog indulni a Windows.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest