Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stonerice
őstag
Illetve (#90757) csicso82
Természetesen Windows Home Retail kulcsom van. Emiatt tartom kib@szásnak.
Alaplapot és CPU-t cseréltem. Adathordozók maradtak!A nyáron is cseréltem Intelről Intelre és nem volt semmi gond az aktiválással. De most AMD-n 3. alkalommal már nem akar menni a dolog !
-
C. s.
addikt
"De lehet jobban járnál ha egy új/másik meghajtóra egy új win10-et raknál"
Ez volt a C terv.
"Lehet ennyi programot egy "életben" használni?"
Nem hiszem!
Ha jobban meggondolom, ennek a felét meneszteni kellett volna már régen, csak mindig volt valami fontosabb (értsd: érdekesebb) tennivaló a gépen, mint a rendrakás.
Szóval marad cirka 200 program, de még ettől is égnek áll a hajam. 50% játék, 30% grafikai program, a többi meg "mindenfélenemistommi", ami egyszer talán még jó lehet valamire
Most másolom át az egész hóbelebancot egy másik HDD-re, talán egy része használható marad egy tiszta telepítés után. Ez eléggé kiszámíthatatlan.
"akadtak már akik visszasírták a 7-et, vagy 8-at"
Én már előre visszasírom a 8-at, de a procicsere miatt rá lettem kényszerítve a váltásra. (Majdnem fél évig nem tudtam használni a gépet, először úgy nézett ki, rendben van a W8.1-gyel, de frissítés után egyfolytában reklamál, hogy nem kompatibilis az oprendszer a CPU-val.)
Várok holnapig, hátha befut a megoldás, hogyan vetethetném észre a W10 telepítőjével, hogy kompatibilis a Sandboxie.
-
-
Elsőként a 10 éves Wyse keskeny kliensemre (melyben a 4 Gigás SSD-t egy flex-szel megkisebbített hátlapú Samsung 470-es SSD-re cseréltem ki és azt egy plasztik kártyával izoláltam benne a wifi kártyától) küldték ki a múlt hónapban az elsők között a 1809-es frissítést , mert biztos kíváncsiak voltak rá, hogy mit fog vele csinálni és tökéletes azóta is. Már azóta ez meg lett frissítve a 17763.134-es verzióra. Semmi bekékülés nincs. Már azóta a frissítési segéddel a többi gépet is lefrissítettem . Sehol semmi hiba nincs. A gépek fürgék és nem melegednek.
-
törölt tag
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy azokon a gépeken, amiket eleve Windows 10-hez készítettek, és itt elsősorban notikra gondolok, azokon a gépeken általában a 10-es jól működik, ha a felhasználó nem b@sz el valamit.
Azokon a gépeken, amelyek régebbi Windows-hoz vannak készítve, több hiba fordulhat elő, annak ellenére is, hogy esetleg készül hozzájuk Windows 10-es driver. Ezt a tapasztalat mondatja velem. A régebbi gépemet, ami 10-es alatt hanghibákat produkált, bármelyik drivert is használtam, azt apámnak adtam, ő 7-essel használja. Azzal stabil is. Az én gépemre meg föl sem lehet telepíteni. Bár nem is akarnám. -
King Unique
titán
Gondolom igen, ha már a hivatalos oldalon is kint van. Van 1803-as rendszerem is, de azon még nem néztem meg. Meg nem is feltétlen akarom ma egyből upgrade-elni, plusz előtte úgyis kell még mentést készítenem az aktuális állapotról. Szóval ráér!
Egyébként ha már eddig vártak vele, akkor eltolhatták volna + 1 héttel is és nem feltétlen pont a patch keddre időzíteni, de mindegy.
-
zolee001
őstag
Nem arröl van szó,hogy nincs benne hiba mert olyan termék nincs hanem ,hogy a gyártó hivta vissza a terméket mint pl a bmw autokat mert azok per pill kigyulladhatnak.
A gond azzal van,hogy laikusok kérdésére sokan ajángatják a hibás visszavont terméket és ahogy amit becopyztam,az MS tegnap ismerte el ,hogy éppen olyan hibáról is tudnak.
-
Cs1csó
titán
Sokszor annyira tág határok között mozog, hogy mi okozhatta a hibát, és esetleg nem is jön rá érdemi válasz, hogy ha nem akar napokig ezen pörögni eredménytelenül nekidurálja magát és a Windows újratelepítés egy meghatározható intervallumú dolog, tervezhető. A belakás sok idő az igaz, de ha megoldja a problémát az újratelepítés akkor még mindig kevesebb az erre fordított idő. Általában hangsúlyozom is HA nem jön rá pár napon belül érdemi tanács, HA sürgős lenne hogy x idő után már jól működjön stb.
De egy okostelónál is ha meghülyül kikapcsolod esetleg kiveszed az akkut újra összerakod bekapcsolod és kész, lehet csak ennyi kellett.
Ennek a tiszta telepítésnek mint jó módszernek a böngészők a legjobb terepe: van egy csomó anomália Adwcleaner nem talál semmit , hardveres gyorsítás kikapcs sem, kiegek letiltása sem stb. majd egy alapos eltávolítás után újratelepítés és láss csodát minden faja.
-
jozsi252
veterán
Nem kioktatást kértem hanem segítséget, de ahogy látom tőled biztos nem fogom megkapni a kérdésemre a választ. Szeretném én eldönteni hogy mit honnan telepítek fel. Eddig bármilyen HP laptop került a kezembe, még soha nem volt semmilyen driver gond hogy ezt használtam. A BT-től kezdve a memóriakártya olvasás, touchpad, és még sorolhatnám.. minden a lehető legjobban működött, nem dobott hibát egyszer sem. Így nem értem miért kellene váltanom arra hogy a Win 10 updaterjét használjam erre a célra, mikor ez is tökéletesen működik.
(#88840) MasterMark
Elviekben illetve gyakorlatilag is ezt tiltja le, vagyis tiltaná le ezt a funkciót, de ennek ellenére mégse ér sokat a kikapcsolás.
Na mindegy, köszönöm azért a segítségeket! -
jozsi252
veterán
Én még mindig jobban bízok a gyártó által adott driverekben mint a win által feltepítettekre!
(#88838) MasterMark
Épp ezt írom hogy netet csak akkor adok már neki mikor letiltottam. De utána kell a net mert a hp support assistant neten keresztül keresi meg a legfrissebb drivereket és a központi szerverről tölti le őket. Nem adok neki netet csak a letiltás után. Biztos van valami más megoldás hogy letiltsam valahol máshol, de nem akadtam rá sajnos, aztán abba reménykedtem hogy valaki esetleg tud innen tippet adni hogy mit hol tiltsak még le hogy a win ne telepítse automatán a drivereket.
-
olivera88
veterán
Köszi.
Na letöltöttem innen Medifires linkről. Feltelepült és működik is. A pár beszéd panel is megjavult most már, felugrik ha bedugok valamit. Csak azt tudnám h sikerült elkúrni tegnap.
Nem akart működni a mikrofonos fejhallgató tegnap is és bütykölgettem valamit, aminek az lett az eredménye h elment párbeszéd ablak, és első zöld jack se működött, hiába dugtam be a fejhallgatót.
-
törölt tag
Én pedig személy szerint szerencsésen soha nem találkoztam még kigyulladó régi Ikarus busszal, attól még tudom létező probléma.
Nem tudom miért akarsz győzködni igazából nincs is nagy baj. Olvasgass. Tények:több komoly probléma volt a 1809 rajttal, ahogy 1803 rajttal is
visszavonták a frissítést és dolgoznak még rajtaA "valami hiba" és kritikus hibák közt van pár árnyalat. Mindkét 2018-ban kiadott build durva hibákkal rajtolt. Nálad még a sötét téma is működik? Biztos ebben is te valamilyen egyedi kiadást kaptál és nem félkész, következetlen szart: pl. nálad a file explorer tulajdonságok, másolás ablak is sötét? Mert a valóság mást mutat:[link]
-
TRob1: Azert win10, mert egy Ryzen 2200U-s laptoprol van szo, amihez Win7 es Win10 driverek vannak csak.
Win7-et mar csak nem rakok fel, mikor alig tobb, mint egy ev van hatra a tamogatasabol, raadasul allitolag ugyanaz a jatek valamivel gyorsabban fut Win10-en. Itt sajna kell minden plusz fps.Es koszi!
twofatcat: Kosz neked is.
A PRO verzio alapbol lehet barmiben lassabb - esetleg tobb cucc fut a hatterben? -
Oldman2
nagyúr
Van 1-2 általam problémának tartott dolog, valamint most hallattam, hogy "nem csoda a Windows jelenlegi állapota, mivel a belső tesztelő csapatot 2014-ben szélnek eresztették...", azóta mi, a felhasználók vagyunk a tesztelő csapat.
Nos, én nem akarok az lenni.
Az pl., hogy az alapértelmezett fájltársításokat nem tudom rendszerszinten, szabadon beállítani, nevetséges.
A fájltípusok alapértelmezett alkalmazásainak megadásánál egyébként nincs lehetőség kiterjesztés keresésre?
Ha felveszek egy új felhasználót, gyakorlatilag nulláról be kell neki mindent állítanom.
Sőt, ahogy a Technet listán olvasom, egy új felhasználót felvéve Win10 alatt, minden egyéni beállítás gyári alapértelmezéssel indul, nem a rendszergazdaként beállított (elvileg) rendszerszintű beállításokkal.
-
Cs1csó
titán
Hogy érted? Lehet Windows 8.1-et is használni kb. 5 éves elég stabil. Vagy valamelyik LTSB-t.
A belső upgrad-el több a baj mint egy tiszta telepítéssel. Ezzel a mi a gondod?
Nem jó ez a helyzet de ezek az opciók.
Doky586
Értem, erről nem volt szó ez inkább életszerűbb, hogy csak átirányítva van. Bosszantó.
Megjegyzem továbbra is ökölszabály: rendszeres offline mentés LEGALÁBB egy külső tárhelyen.
-
darvinya
titán
Még nem láttam Win10-et 32bit-en.
Bár Win 10 feltéleiben ez szerepel.
Processzor: 1 GHz-es vagy gyorsabb processzor vagy rendszerchip (SoC)
RAM: 1 gigabájt (GB) 32 bites rendszerhez és 2 GB 64 bites rendszerhez
Merevlemez-terület: 16 GB a 32 bites és 20 GB a 64 bites operációs rendszerhez
Videokártya: DirectX 9-kompatibilis vagy újabb, WDDM 1.0 típusú illesztőprogrammal
Képernyő: 800 x 600 képpontAzt viszont nem tudom elképzelni, milyen sebességgel üzemelne min.-on.
Tán műveletenként 1 kaját lefőzhető, mire végez. -
Snowy_owl
őstag
Hello!
Nem portable. Hmm valóban nem fejlesztik de ez nem baj, attól még engednie kellene hogy alapértelmezetté tegyem. Igen, próbáltam kipipálni, és miután leokézom ugyan az marad ami volt. Próbáltam a fájlon is a tulajdonságok menüben, magában a gépházban is. A gépházban az a fura, hogy ott nem is lehet tallózni a beépített alkalmazások között, csak maximum az áruházból engedne telepíteni. Úgyhogy megint ott tartok ahol a part szakad, lehet megint visszatérek win 7 re. Egyszerűen vicc hogy ilyen alap dolgok nem mennek benne.
-
dchard
veterán
Teljesen egyetértek tordaitibi fórumtárssal.
Az önmagában is elképesztően idegesítő, hogy olyan - nem a rendszer működéséhez szervesen kapcsolódó -komponenseket a Microsoft még rendszergadaként sem tesz kikapcsolhatóvá (20 év alatt sem sikerült a komponens szeparáció...), vagy hogy amit enged kikapcsolni, azt is figyelmeztetés nélkül néhány nap után visszakapcsolgatja, de hogy van aki szerint ez így teljesen rendben van, és tapsikol is hozzá, sőt: az a hülye akit ez a fajta működés zavar, az már egészen elképesztő.
Nálam le van tiltva a windows tűzfal, de a service-t nem tudom kilőni rendszergazdaként sem. A defender security faszság ugyanez. A windows update-et le tudom lőni, de pár nap után megint fut. A security centert ugyanez. Semmi szükségem rájuk, eszik az erőforrást, és nem tudm őket kiszedni. Egyáltalán honnan veszik a bátorságot, hogy automatikusan visszaállítgatnak dolgokat, amiket a felhasználó megváltoztat?
-
Cr00py
senior tag
Pont ez a baj. Inkább arra fókuszálnak, hogy telerakják mindenféle felesleges hülyeséggel, ami az userek 90%-a ( a nyakamat tenném rá ) friss telepítés után letakarít.
Olyan statisztikák persze nincsenek soha, hogy ezeket a totál trash appokat/funkciókat hányan használják.. inkább a minden áron frissíts.. vagy ha nem, akkor a gép frissít ha akarod, ha nem téma van, majd hencegnek, hogy mennyien használják az új verziót, mert az mekkora király. na jah.
Számtalan olyan komment van itt is ( de főleg reddit-en ) ahol valaki megoldást keres egy adott hibára, és a válasz a legtöbb esetben - kb mindig - az hogy reg-be ezt meg azt babráld, ezt töröld, cseréld.. ilyenek. A beépített troubleshooter persze egy forintot nem ér, ha csak az ember nem arra kíváncsi, hogy a win nem tudta kijavítani..blabla.
Pedig én alapvetően mac-t használok, szal még sazt sem lehet mondani, hogy akkora nagy hard windows user lennék..de még ezek az alapvető funkciók is csődöt mondanak a legtöbb esetben, amire én használom. 1-2 app, illetve játékok miatt van csak asztalim..de már bánom.
A mac sem tökéletes, azt sem védem..de stabilitásban, megbízhatóságban ég és föld a különbség.
-
törölt tag
Meglepődtem én is megint menstruál a Windows végül is jó ennyire iparkodnak, azért kíváncsi lennék miért nem fért bele a múlt hetibe vagy mi olyan sürgős a listán ami nem várhat a következő normál frissítő keddig? Gyors net + SSD szerencsére elkészül egy fogmosás alatt, azért érdekes ennyi frissítés jön. Nem tudom 5400 RPM gépek ilyenkor meddig szöszölnek, élmény lehet havonta háromszor.
-
jolti05
őstag
Köszönöm!
Ez teljesen rendben vanMusixmatch: Feltettem újra. Mivel a szoftver úgy indul, hogy játsszak le zenét Spotifyban, iTunesban, vagy Media Playerben, így azt feltételeztem, hogy ez ennyi.
De igazad van, ez valóban egy lejátszó is.
Bár én inkább úgy fogalmaznék, hogy le tud játszani zenét, mert azért túl sok opció nincs benne
twofatcat: Nem egészen: "...olyan modern, de egyszerű (kifejezetten) zenelejátszót, ami a dalszövegeket is megjeleníti..." Én kettő az egybent kerestem
-
-
Kékes525
félisten
"Már szinte várom hogy legalább az egyik gépemen legyen valami hiba, hisz még nem jött össze a 3 év alatt.
Kicsit mindig "reménykedem" egy új frissítés közben/után, hogy hátha most... de semmi.
"
Nyilván te vagy a zseni. Mindenki más, akinél hiba van az pedig h@lye. Az internetet gondolom nem ismered, a Google sem a barátod. Szomorú. Sőt még a Microsoft sem komplett, hisz nagyon sok hibajavítást adott már ki. Minek, ha minden jó volt? Ki érti ezt?
-
Ra's al Ghul
senior tag
Közben már megtaláltam.
Viszont, amikor azt írtam akkor konkrétan ezt az infót még nem tette közzé a Microsoft ugyan is ez a mai napi frissítés.Közben: Bios reset megvolt...
Most eddig úgy néz ki, hogy megfelelően, hiba nélkül indul a gép (frissítések fent vannak).
Csak azt tudnám, hogy milyen beállítás volt a BIOS-ban ami nem tetszett a Windowsnak.
Egyedül az ultra fast boot volt bekapcsolva, illetve a Compatibility Support Module (CSM) kikapcsolva. -
King Unique
titán
Akkor nem egyedi eset...
De amúgy nem ügy, mert a legújabb összesítő elvileg az egyes korábbi javításokat is tartalmazza. Egyébként variáltak itt mást is, mert a Microsoft Update katalógus szerint már 10-én kijött ugyanilyen számmal ez a frissítés és a letöltési opció is szokatlanul sok.
(#81243) Geth:
Igen, olvastam a leírást és sanszos. De mondjuk előfordult legutóbb pl. a 1709-nél, hogy a havi összesítőt nem nagyon akarta megtalálni a WU és a katalógusból letöltve manuálisan tettem fel. Nem tiltakozott miatta a rendszer...(#81244) Kékes525:
Mivel nem mindenki kapta meg, ezért vélhetően van valami függvénye, hogy mikor ajánlja fel. De amúgy elég minimális javítás ahhoz képest, hogy összesítő. -
embe
nagyúr
Nem, nem használok.
Mindegy letöröltem.
Most amit telepítettem gépet, azon belefutottam egy olyan jelenségbe, hogy pl. az Index oldalán található Inda videókat nem tudja lejátszani. hang van, de a kép helye fehér. Ha a kis csúszkához hozzáérek a kurzorral, akkor az aktuális helyzetnek megfelelő képkocka kicsiben látható ott. YT fút szépen.
Az én laposomon lejátssza rendben.
Mi lehet a nyűg?
Ja és Home verzió.
IE alatt semmi gond. -
Aryon87
félisten
Működnek az újabb verziók, nem az a bajom. hanem az, hogy a gépem teljesítménye rottyra megy le. Míg a 1507-en baromi gyorsan reagál mindenre, és szinte azonnal betölti a dolgokat, addig a 1709-en már lassabban reagálja le, és a 1803-on meg már szenvedés kategória lesz.
A töltés jelző led is folyamatosan villog, míg a 1507-en csak néha felvillan. a legfrissebbnél meg már állandóan világít.
Ez nem normális szerintem. -
Buckey
őstag
Én nem telefonálok, van mentésem másik HDD-n, onnan visszarakom. De ez akkor is bosszantó!
(#79520) Kékes525 a programot nem ismerem, de ez egy külső eszköz, amire mentek. És, ha épp csak ez az egy HDD lenne, amire az "életem" rá lenne mentve, akkor most gondban lennék. És sajnos sokan így vannak, hogy egy HDD-ben bíznak.
(#79521) King Unique , a TV mögött van, nem nyúlok én hozzá, ha nem muszáj, persze, hogy nem volt mozgatva, meg nem volt a slotban cserélgetve.
Lehet, hogy a dokkoló a hibás, de a sok hiba, ami nálam előjött, nagyon a windows felé billenti a mérleg nyelvét.
Vannak véletlenek, de ha ez az, akkor holnaptól lottózom! Amúgy már 2 órája hiba nélkül megy a másolás, úgyhogy, ha a dokkoló lenne a hibás, akkor szerintem hibának is lennie kellene már. -
Kékes525
félisten
"Ááá, dehogy. Pont olyan világban élünk ahol alig akad 1-1... azokat is úgy kell keresni."
Ez nem politika. Ez szakmai kérdés. Ha már ott is annyi van, akkor neked sokkal rosszabb a véleményed a Microsoftról és a Windows 10-ről is, mint itt bárkinek, mivel ők is emberek, ők sem lehetnek kivételek. Emberek gyártották a Windows 10-et is. A fejlesztők miért lenének kivételek?
"És azért így lassan 3 év után már hadd lehessen eldönteni hogy valakinél mennyire stabil avagy sem."
Nem általában írtam, hanem csak a legújabbról. Az pedig még nagyon fiatal. Azt még nem lehet eldönteni, hogy mit és mennyire változtatta meg (bármilyen irányban) a stabilitást, ha megváltoztatta.
-
Dumi86
senior tag
-
Samal
csendes újonc
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest