- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pzstm
titán
-
westlake
félisten
-
tatararpad
őstag
válasz
junior11 #25077 üzenetére
Powershellből eltávolítható, viszont csak gyakorlott felhasználóknak ajánlott, mert ha elbarmolsz valamit akkor az így jártál jogi eset lép életbe [link] először próbálj meg egy sfc /scannow parancsot, vagy wsreset.exe futtatása, bár ez utóbbi valszeg nem gyógyír a gondodra.
-
raidx
őstag
válasz
junior11 #25207 üzenetére
Talán ez segít:
Stop the Windows Update service (net stop wuauserv in an elevated command prompt)
Go to %systemroot%\SoftwareDistribution\Download and delete everything in this folder
Delete %systemroot%\SoftwareDistribution\DataStore\Logs\edb.log (Warning: this WILL clear your Windows Update log. Doesn't break anything though)
Start the Windows Update service again (net start wuauserv in an elevated command prompt)
Hope this will help some of you out there!Azt hiszem rendszergazdai kell neki.
-
raidx
őstag
válasz
junior11 #24255 üzenetére
Töltsd le az MS által erre a célra kiadott wushowhide.diagcab programocskát. Nem települ! Elindítod, elég sokat szöszöl és a végén kiválaszthatod a bibis drivert éa elrejtjheted mint régen. Utánna felrakod a kívánt drivert és nem fogja a rosszat telepíteni a rendszer.
-
zack
nagyúr
válasz
junior11 #24164 üzenetére
Az f@sza.
Mindenesetre a 8.1 Enterprise-ot úgy vettem, hogy azt mondták frissíthetem, hiszen már beharangozták a Win10 érkezését, és csak így akartam megvenni, hónapokra nem veszek OP rendszert, egyéb esetben kivártam volna a megjelenést.
Így viszont kaptam ajándékba egy Win10 Enterprise X64-et, mivel az aktiválási folyamat nem sikerült.
Senki nem vetheti a szememre, hogy rosszul jártam.Egyébként igen nagy katyvasz lett a 8.1-ről 10-re frissítés. Semmi sem úgy működött, ahogy kellett volna.
Tegnap friss telepítést kapott a 840 Evo, és most problémamentes a rendszer. -
zozoz1
aktív tag
válasz
junior11 #23705 üzenetére
Nekem sem jött be. Sőt nem tudok olyat akinek bejött.
Urak...egy kérdés.
Vagy 4-5-en birkózunk vele, lehet hogy feleslegesen. Hátha itt van aki séróból tudja.
Hogyan lehetne színesebbé tenni (vidámabbá) a start menüt?
Mert amit a felhasználó tűz ki a startmenübe az csak saját ikonnal történik és csak egy egységes színt lehet beállítani. Pl alább a képen..Ez mennyivel vidámabb...
A kérdés!
1. Hogy lehetne csempénként a színt változtatni. Egy nagyobb, több csempét magába foglaló start menünél fontos is lenne a könnyebb kiválasztás miatt.2. Esetleg a csempében lévő ikon átméretezése mert nagyon kicsi a csempében az amit a felhasználó küld a startmenübe.
3. Az eredeti de kitörölt csempe visszaállítása a startmenübe...
A tippeket előre is köszönjük....
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
junior11 #19334 üzenetére
En ki kapcsoltam a superfetch et, es nekem beken hagyta a hdd met.Az en elvem az, hogy lesz*rom mikyen hipermodern fiiicsorje van, a hdd met ne hasznalja honapokig 100% ba, vagy ha igen akkor a microsoft adjon szepen egy masik hddt, ha mar ki dobtam ennyi penzt a windowsra.
-
válasz
junior11 #19166 üzenetére
Így van, jól gondolod, mind a két alkalommal amikor kéri a kulcsot tovább kell lépni, és elméletileg, meg remélhetőleg gyakorlatilag is automatikusan aktiválja a rendszert. Én még nem próbáltam, csak a frissítésen vagyok túl.
A kérdésed második részéhez részemről nem nagyon tudok mást javasolni. Ha eleve nem tölt be a rendszer, akkor még egy sima rendszervisszaállítással sem tudsz kísérletezni. Szerintem a pendrives módszernél is, a telepítés elején lenni kellene egy javítást választó opciónak is, esetleg azzal is próbálkozhatsz. -
t72killer
titán
válasz
junior11 #18914 üzenetére
#18915: előfordul, nekem a céges win7 csinál néha ilyet, aztán egy frissítési kör után elmúlt. Intézőben a meghajtó ikonjára klikkelve is el lehet távolítani.
#18918: egyszer muszáj lesz frissítened, a 8.1 kulcsot nem fogadja el a 10es.
Frissít->aktivál (=hardwareID feltöltődik a M$-hoz)->clean install, ha akarsz. Bár szvsz az is használható, ha frissítéskor semmit se hozol át a régi rendszerből. -
-
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
junior11 #16367 üzenetére
A nem kompatibilis programok működése kiszámíthatatlan.
Ezért nem csak felteszik és megnézi fut-e, hanem letesztelik rendesen.Lehet valami beállítással akad össze, vagy valami összetevővel. Vagy valamelyik olyan moduljával, amit nálad nem hívott meg, stb.
A vírusirtó túl mélyen belemászik a rendszerbe ahhoz, hogy azt mondjuk ha látszólag működik, akkor jó.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
junior11 #15564 üzenetére
A WIN8.1-es fórumban az előbb írták, linkelték az oldalt, hogy hogyan lehet telepítési adathordozót létrehozni.
Ém még ilyet nem csináltam, volt telepító lemezem eddig.
Nekünk 2 asztali gépünk van, ill. 1 laptop.
Először az én gépemen (netrre, munkára használom) próbálok majd áttérni frissítéssel, ill. azt követő tiszta telepítéssel WIN10-re.
Majd következik a fiam játékra használt asztali gépe, végül pedig a feleségem munkára használt laptopja.
A Microsoft honlapján néztem, hogy ha rákattintok a WIN8.1 termékre, akkor a WIN10-et hozza fel az oldal.
Ebből is látszik, hogy tetszik-nem tetszik a WIN10 lesz a jövő. -
MrCsiT
addikt
válasz
junior11 #15553 üzenetére
tiszta telepítésből nyilván csak egy másik tiszta telepítéssel tudsz "visszaállni", nem?
Ha nincs a laptopodon recovery boot lehetőség - ezt nézd meg a gyártó által adott felhasználói leírásban/netes fórumon - sok laptopon megnyomsz egy billentyűkombót, és erre újratelepíti neked a kezdeti rendszert, akkor mit tehetsz?
Ha a Tiéd nem ilyen, csak a Sárga Macska Kft. által feltett OEM Win8 volt rajta, és nincs reg.kódod sem, akkor ez egy szép nagy user error:
1. a régi rendszered úgy borítottad fel, hogy semmiféle mentést nem csináltál róla.
2. biztosra mentél, mert a tiszta telepítéskor gondolom, formáztad a vinyót.Ezek után, azt kérdezed, hogyan állj vissza? Ha a fentiek mind igazak - tehát se serial-od, amivel telepíthetnél, se egy Macrium-os vagy egyéb teljes mentésed nincs a saját magad által törölt rendszerről - akkor, sehogy.
..de miért szeretnél visszaállni?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
junior11 #14843 üzenetére
Én most ezt akarom kipróbálni, de nekem nem csak driverek nem kellenek, hanem semmi. [link]
Jobb volt, amikor ki lehetett kapcsolni, és ha valami hiba volt, vagy valami nem úgy működött, és érintett is engem a dolog, akkor leszedtem maximum azt az egy update-et, már ha létezett a hibához javítás. Most feltesz nekem 5635db javítást, de tesztem azt az én felhasználásommal nem volt hiba, vagy azt pont nem javítja egyik sem, akkor mind a 5635db csak púp a rendszeren, ami a használhatóság, gyorsaság rovására megy. Több frissítés, több fájl, több reszelés, kisebb tárhely, egy csomó elpazarolt idő stb... Amiről nem tudunk hiba, azt pedig kár javítani, a kutyát nem zavarja
És akkor jönnek ezek a hurkok, hogy konkrétan a javítás nyírja ki a gépet és a felhasználóját, mert felteszi a rosszat automatikusan.
-
Tvox
csendes tag
válasz
junior11 #13734 üzenetére
Ugyan ez a frissítés okozta nekem is ezt a hibát. Az itt talált leírás [link] megoldotta.
Más :Movie Maker és az Fotótár nem telepíthető – ezeket sokat használtam, főleg a fotók importálását oldotta meg nagyon jól, dátumok szerint mappába rendezve, stb.
Tudtok valami hasonlóan jó programot erre? -
3franky
csendes tag
-
Milestone2
nagyúr
válasz
junior11 #11496 üzenetére
W10-ben elindított alaphelyzetbe állítás -szerintem- a W10 szűz telepítés állapotot hozza vissza.
Nekem W7 volt rajta, arra ment a frissítés, majd az alaphelyzetbe állítás, és nem a w7 jött vissza, hanem a tiszta w10.woland_y2k
Sajnos nincs olyan laptopom ahol lenne gyári telepítő partíció. Ha volt is gyalultam már régen.
-
Воланд
titán
válasz
junior11 #11496 üzenetére
ha a reset-et nyomsz, akkor win10 fog alapallapotba kerulni.
amugy jo, hogy irod, valaki igazan megnezhetne azt is, hogy ha gyarilag elotelepitett rendszerrel es gyari, kulon recovery particioval rendelkezik a gep, akkor a laptop sajat recovery-et hasznalva mire all vissza a rendszer.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
junior11 #11373 üzenetére
Az előbb írtam le. Amikor frissítetted nemrég, akkor aktiválódott? Ha igen, akkor a visszaállítás után is aktivált lesz. Ha nem, akkor akkor sem. mindjárt bekapcsolok egy w10-es gépet és megnézem hol van, ha nem találod a menüpontot.
Gépház / Frissítés és biztonság / Helyreállítás / Gép alaphelyzetbe állítás
-
Milestone2
nagyúr
válasz
junior11 #11365 üzenetére
Ha frissítetted, akkor nem kell tiszta telepítés (hiszen akkor újra kéne telepítened, de annak nincs értelme) régen rendszer visszaállításnak hívták, most nem tudom mi a hivatalos neve, meg nincs előttem w10-et futtató gép, de a beállításokban van a visszaállítás. Lányom gépét azzal gyalultam vissza eredeti állapotra. Kicsit több mint egy óra alatt végzett. Igen ajánlott, ha nem akarod, hogy az előző rendszer (w7, w8) sok "szemete" ott maradjon.
-
vlevi
nagyúr
válasz
junior11 #6986 üzenetére
A microsoftttól azok a buildek tölthetők le, amik a slow ringben szerepelnek. A 10147-es az csak egy kiszivárgott build, ezért nincs belőle hivatalosan letölthető.
De egyébként sem érdemes, mert az, amit én találtam, ahhoz serialnumber kellett (volt a letöltés mellett egy, de azt lekapcsolták nagyon hamar). Abból a szempontból lett volna jó, hogy a 10147-esben már telepítéskor lehetet választani, hogy home, vagy pro változatot akarsz-e telepíteni. Nekem elég lenne a home."milyen nyelvek vanank fent?"
Amit a Win10 felrakott. Billentyűzet magyarra van állítva, ehhez feltelepült a magyar nyelv. Más nincs fenn. -
Red@Arc
tag
-
törölt tag
válasz
junior11 #604 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint nincs magyar LP, de pár héten belül biztos elkészítik.
(#606)
Az Insider program ingyenes és természetesen mehet 64 bites W10 is, ha nem a W7-et frissíted.
A W7 mellé is feltelepíthető, hogy az megmaradjon, ez esetben kell neki egy külön partíció és majd indításkor választhatod ki, hogy melyiket indítod.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 3
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest