- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolverine
félisten
válasz
Doky586 #114110 üzenetére
Ha hozzákötöd a kulcsot egy MS-accounthoz, akkor te magad megpróbálhatod felhasználni később másik gépen - aztán vagy sikerül, vagy nem, ha OEM kulcs volt eredetileg. Így nem kell seriallal sem szórakozni.
#114111: pontosan, ennek én is látnám értelmét. Ugye ezt nevezi az MS Retail verziónak... és adja másfélszer annyiért, mint az OEM kulcsot.
#114114: a dobozos Win10-ben tudtommal van egy telepítő pendrive is, nem kell magadnak megcsinálnod.
-
arcitec
addikt
válasz
Doky586 #114115 üzenetére
Bonyolódik, akkor most mi van? Veszek egy gépet telepített win10-el pár év múlva lecserélem komplett a hardvert. Ügye az előzőn elektronikus licens van. Vagy engedi az MS az új gépen vagy nem? Na innentől kellene egy Microsoft tudor és egy jogász sőt több egy MS jogász egy EU jogász stb.. mert ez így egyre nagyobb dagonya ...
-
arcitec
addikt
válasz
Doky586 #114113 üzenetére
Ne már OEM fogalom miről beszélsz. Azt esetleg lehet megszüntette , de az hogy egy adott hardveren mehet, egy másik újon már nem, akkor az micsoda? Ebből a szempontból kit érdekel, hogy nem létezik OEM, mert akkor legfeljebb más neve. De ha megszűnt ez a jogi alkalmazás - mert nevezzük csak így - akkor elég csak az ócsót egyszer megvenni...
Pláne, hogy dobozos, szerintem már nincs is, vagy van még dvd-n? Nekem van, sőt XP is... -
arcitec
addikt
válasz
Doky586 #114110 üzenetére
Szerintem pont ezzel lehet a bibi, az újraértékesítéssel az OEM géphez kötött kulcsokkal.
Ha a gép kuka, kuka a kulcs is. Szerintem ez jogilag rendben is lenne.(Már ha ezt írja elő a jog).Az meg, hogy egy retail-tól miért válik meg a tulaj és vesz újat, passz. EU ide vagy oda, ez sántít kicsit az tuti. Azt kellene tudni,hogy az ismét áruba bocsájtott kulcsok mifélék ,mi az eredetük OEM , vagy sem.Szerintem ha OEM nem legális, mondhat akármit az EU.
Ha így is lenne, Amerika megunhatná akár, oszt mehetne az EU a kínai telefon után ...
U.I:Azt már meg sem merem említeni,hogy nekem a win8 retail miért is volt vagy 35eft?
De nem gond, mert azóta is használom már immáron a második gépemen mint win10 retail .
Az meg hogy otthonra legyen ingyenes , ugyan miért. Aki meg ingyen állítana elő terméket bárkinek is? Majd akkor írja... -
mpo
veterán
válasz
Doky586 #114038 üzenetére
A win7 támogatása ért véget, nem az élete..
A teve élete végéig kibírja víz nélkül.
A Vistám volt, amikor a Chrome üzent, hogy nem fogja támogatni, hiába Firefoxot használok, a Flash miatt (stream) kellett a Chrome is néha. (Nincs egy Adobe program se a gépen).
Kellett új gép és Win10.
Akinek elég a régi, hát használja. -
PitLee
őstag
válasz
Doky586 #113750 üzenetére
Itt ha jól veszem ki, a 1809 előtt a "Better performance" volt az alapértelmezett, most lenne jó tudni mit vagy miket kapcsoltak át utána és visszaállítható-e.
Szolgáltatásoknál vagy csoportházirendnél nem lehet valami kapcsoló?https://docs.microsoft.com/en-us/windows/client-management/change-default-removal-policy-external-storage-media
Itt is csak leírják megtörténtet
https://borncity.com/win/2019/04/08/windows-10-v1809-changes-removal-policy-for-usb-media/Esetleg írni a "Mikinek"(MS), hogy te azt szeretnéd, hogy az alap beállítás a "Better performance" legyen és lökjenek egy kis infót a beállításokhoz.
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/change-in-default-removal-policy-for-external/a69ffe9d-52de-4b69-b63e-38d19c8579ad -
PitLee
őstag
válasz
Eszközkelőnél az usb gyökér hubnál mit állít az a kapcsoló ?
Ilyeneket találtam, nem tudom használható e valamire.
Itt az egyik hsz irkál valamit, de hogy működik-e nem tudom .
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/usb-transfer-speed-very-slow-on-windows-10/8e0450c1-a062-46ba-b7cf-07cd4b8f8a68"Ó anyám inkább ne kerestem volna rá", itt is setup-olnak, de erősen
https://windowsreport.com/pc-copy-files-slow/ -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #113739 üzenetére
Ha lehet, akkor max. valami registry hack, vagy GPO, vagy ehhez hasonló script. De elvileg alapértelmezetten nem, meg a default USB-s tárolóknál eleve a gyors eltávolítás. Viszont ha 1x be van állítva az adott USB-s tárolóeszközre vonatkozóan a jobb teljesítmény, akkor utána megjegyzi a Windows, nem kell újból. Meg gondolom nem naponta, meg nem 100 db pendrive-ot hoznak alkalmanként.
Egyébként valószínűleg lassú lehet az a pendrive alapból is, hiába van bekapcsolva az írási gyorsítótárazás, ami max. az apróbb méretű fájlok másolását dobja meg. Meg ha sok, nagyon apró fájl másolásáról van szó, akkor nem kell meglepődni, ha az eleve lassan megy. Ha a gyorsabb működés, nagyobb random és szekvenciális írási sebesség a cél, akkor lehetőség szerint eleve inkább külső SSD-t kellene használni a tetű lassú pendrive-ok helyett.(#113753) norba69:
Az alapértelmezett Windowsoknál USB-s tárolóeszközök esetén rendszerint a gyors eltávolítás, azaz a letiltott írási gyorsítótárazás. W7, 8,X, 10 rendszereknél egyaránt, sőt én személy szerint az utóbbinál a 1809-es verziók előtt is ezt tapasztaltam, nem világos milyen csillagállásnál volt az alapértelmezetten bekapcsolva. Meg mint már említve volt, max. az apróbb méretű fájlok másolásának sebességét növelheti meg a bekapcsolt állapot, ellenben a nagyobbakét már nem igazán, max. a gyári DDR cache egyes spéci eszközöknél. Meg az adatátviteli sebesség azért más jellemzőktől is függ, ahol maga az eszköz, annak sebessége is eleve lényeges, lásd pl. egy normál pendrive vs. külső SSD esetét. -
norba69
senior tag
válasz
Az alapproblémára visszatérve, úgy tűnik, hogy egyelőre nem lehet általánosan visszakapcsolni alapértelmezettre a gyorsítótárazást, csak eszközönként külön-külön, a megfelelő macerával (hogy szüljön sünt, aki ezt a fícsört nem választhatóan, vagy csoportházirendből szabályozhatóan tette bele a 1809-be). Vannak kezdeményezések, hogy rá kéne venni az MS-t a választhatóságra, de most marad a szopás, amíg valakinek a win10 csapat vezetésében az ms-nél nem jön meg az esze.
-
norba69
senior tag
válasz
Persze, jó dolog a cache, nem árt bekapcsolni, csak utána figyelni kell a szabályos leválasztásra (szerintem ezt neked nem is kell mondani
)
Engem akkor vadít meg a sok kis állományos belassulás, amikor féldöglött gépről kell lemenekíteni az adatokat, és az appdata tartalmára kerül a sor
(van olyan laptop, ahol nem állok neki kibányászni a háttértárat, akkor sem, ha fegyverrel fenyegetnek, inkább pendrájvozok, meg a bitlocker is beleszólhat az okosságba, ha nem tudják hirtelen a feloldókulcsot). -
norba69
senior tag
válasz
Doky586 #113739 üzenetére
Gyorsítótárral pontosan ugyanannyi ideig tart a másolás, mint anélkül, csak az intézőben úgy látszik, hogy kész jóval előbb, de attól még a gyorsítótárból a pendrájvra írja az adatokat a háttérben. Ha ekkor lehúzod a pent, akkor láthatod, hogy a másolás nincs még kész
-
-
-
tothjani81
senior tag
válasz
Doky586 #113342 üzenetére
Na ettől van herótom. Tanácsot kérek és kioktatást kapok. Ez egy win fórum és nem nyelvtani. De köszönöm, hogy mindig mindenki a helyesírással foglalkozik. Asztalos vagyok nem kocka meg nem programozó. Egy telepítés nem is igényel nagy szakértelmet. A lapost én vettem mindig én telepítettem az enyémet is meg a gyerekét is. Mindketző szűz gép volt csak én nyúltam hozzá. Amit vettem ez egy használt ki tudja hány kézen átment kacathalom. Kb fogom az egészet és lezúzom és veszek egy újat. Új termékkel még sosem volt bajom. A használttal és ebből adódóan a fórumozással már igen. Összefoglalva köszönöm, hogy segítettetek megoldani a problémát.
-
tothjani81
senior tag
válasz
Doky586 #113335 üzenetére
Igen tudom. De ha nem csinálok semmit akor se tölt be meg va előre állítom a z ssd t akkor se.. Viszonyt én a oendrive ot nem így csin@ltam ahogy neked le ven írva. A ms oldalán a windows beszerzésénél ban egy rész ahol nem kel letölteni semmit betolod a pendrive ot és vwgig mész a lépéseken és megccsinálja. A notebookon müködött felment szépen a z asztalin meg nem. Amit felraktam képet a biosról az annyi nem több. Régen telepítgettem de lényegesen több opció volt a biosban.
-
VGYke
addikt
válasz
Doky586 #113150 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszát! Bár nem tudom mire vélni a magázódást, talán valamivel megsértettem korábban
Ez esetben elnézést és egyben kérem, mivel én vagyok az idősebb, térjünk vissza a tegezésre.
Ez már igen OFF itt: mivel zsír új a Gigabyte Z390 AORUS MASTER lapom, nem igazán értek a BIOS-hoz, minden esetre az általam ismert 2 beállításokan:
*CSM support (Enabled, Disabled)
*SecureBootMode (Custom, Standard)
megpróbáltam variálni a BIOS által felkínált lehetőségek közül, amik ezek voltak (a kombinációkat nem játszottam végig, mert 2 beállítás 2 opcióval az 4):
BIOS Default:
Variálva:
Mindkét esetben a Rendszerinformációban az eredmény:
Nincs kókányolt win, media creation tool + FAT32 pendrive + Rufus telepítő van.
Javaslat a Biztonsági rendszerindítással kapcsolatban?
Ötlet ezen kérdésemmel kapcsolatban? -
-
-
movax
őstag
válasz
Doky586 #112751 üzenetére
Annyira elképesztően unalmas naponta többször elmondani (a macriumos klónozással, az oem-retail különbséggel, az occsó kulccsal, a ms-fiókos bejelentkezéssel, az ssd-élettartammal, SMB1-beállítással stb. együtt) hogy maga a MS közölte, hogy már nem szükséges a leválasztós lépés, mert megoldja az oprendszer és nem lesz adatvesztés. De hát ez van, a win10 topikban mindig ma van, mindig ugyanazokat a kérdéseket kell megválaszolni, mert igen sokan nem képesek már keresni, sőt, olvasni sem, gyakran a két hozzászólással a kérdése fölött levő válaszokat sem.
-
válasz
Doky586 #112470 üzenetére
A 1809-es verzió óta nincs szükség a leválasztgatásra alapból.
Azt már csak úgy hozzáteszem, hogy gyakran a win7-nél sem távolítottam már el a külső vinyót, csak kihúztam. Azóta is minden adatom és lemezem köszöni szépen jól van. Ez persze magánügy, az én felelősségem.
A lényeg, hogy ezt a dolgot a win10-ben már egyébként sem kell megtenned , ha naprakész a rendszered persze.
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz
Doky586 #112445 üzenetére
hát a gépháznál ha rámegyek a fiókra akkor a névnél az én nevem jelenik meg és az a microsoftfioknév ( skypenév) amia nagy gépemen...
De folyamatosan dobja a hibaüzenetet hogy fiokművelet kell neki.. és amikor kéri az email cimet akkor ugyan ugy kidobja hogy ez már használatban van... -
Lacpac
őstag
válasz
Doky586 #112434 üzenetére
Igen, ez 1075-öt tudna, ha az energiatakarékos hülyeségéből ki tudnám léptetni. Ja, más játék megy gond nélkül..
Nos, ami változott, az az oprendszer volt... W7 ok -W10 szopi...
Ezért gondolnám, hogy az oprendszer finomhangolásával/valami átállításával normális működésre lehetne bírni a vga-t. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Doky586 #112343 üzenetére
Mégis hol kéne mit látnom, ha ez a kettő információ amit láttam mikor először állítottam, majd a frissítés után is ugyanez volt?[kép] Csak annyi volt, hogy most kattingatva adtam hozzá még egy hetet... De ez a kettő hely mind azt monta: leközelebbi frissítés halasztva!
-
krealon
veterán
válasz
Doky586 #111996 üzenetére
"Win to Go (win10) USB meghajtón szeretném bekapcsolni a bitlockert a C: partíción.
Meglehet ezt csinálni?"Mivel nincs boot particiod, nem lehet megcsinalni.
A rendszerinditas csak kodolatlan teruletrol tortenhet, ezert is van kulon particion mar Windows 7 ota a boot, hogy a rendszerparticiot titkositani lehessen. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #112002 üzenetére
Nem, azt akarom mondani, hogy a W10 beépített eszközével is meg lehet oldani, illetve TPM nélkül, az előző válaszban linkelt leírás világosan szemlélteti. Max. a Home kiadás lehet gond - ha azt használsz, olyan lett létrehozva - a BitLocker engedélyezése/létrehozása és a csoportházirend hiánya miatt, de ha sikerült a D-n valahogyan (pl. másik W10 Pro rendszeren) bekapcsolni, akkor gondolom újra menni fog.
A Hasleo szoftverével is megoldható a BitLocker, illetve annál Windows-kiadástól függetlenül. Viszont az eleve fizetős, bár van X nap trial lehetőség, ami alatt teljes funkcionalitással használható. Azt pedig az alábbi leírásból lett screenshot világosan szemlélteti, hogy van benne kompatibilis mód is, vagyis a régebbi Windowsokkal kompatibilis AES-CBC titkosítás.
+1 opció: nem feltétlen bonyolítod a helyzetet a teljes, a rendszerindítás titkosításával is, pláne ha 20-50 db ki tudja milyen gépen lesz használva.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #111996 üzenetére
Azért mert a Windowst tartalmazó rendszerpartíción (C) a BitLocker használatához alapesetben eleve TPM kell, anélkül max. ezzel a módszerrel oldható meg. Meg jelen esetben amúgy is az utóbbival kell, mivel a hivatalos leírás alapján WTG-nél nem is használható az előbbi. Egyébként működhet, ami a GYIK-ben + itt is le írva, valamint ennél konkrétan szemléltetve.
-
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #111747 üzenetére
Ha már az adatok épsége az adott lemezen, akkor a legbiztosabb az, ha marad MBR-lemezen, legacy/CSM telepítésnél és nem áll neki erővel törölni/konvertálni, erővel UEFI szerint telepíteni, ha már itt tartunk...
Erről volt szó eredetileg, meg hogy nem akarja törölni a másik partíciót, arra keresett megoldást, ami nem az, hogy törölje/konvertálja erővel. Az adatbiztonság pedig megint más dolog, alap hogy mindig legyen a fontos adatokról kellő számú és naprakész állapotú biztonsági másolat, ez nem újdonság. Ami valószínűleg nem áll fenn esetében, mert akkor nem lenne kérdés a lemez törlése.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #111745 üzenetére
Igen, nyilván illene, de ha nem tudja lementeni a HDD-ről az adatokat a telepítés idejére máshova, nem csinált még külső programmal adatvesztés nélküli átkonvertálást és inkább biztosra akar menni, akkor MBR alapon marad a legacy/CSM mód szerinti telepítés. Meg attól még akár utána is UEFI-zhet újratelepítés nélkül, ott van pl. az MBR2GPT, az rendszermeghajtónál 1:1-ben és adatvesztés nélkül átkonvertálja UEFI/GPT-re a BIOS/MBR szerinti telepítést.
-
törölt tag
válasz
Doky586 #111736 üzenetére
És lám ott a képeden szintén a pipa lehetőség az ajánlott beállításról, amiről értetlenkedtél a megnyerő stílusodban: "Inkább szivarozzál, mert nem érthető hol és milyen pipáról beszélsz..
"
na hát erről a pipáról van szó
nem baj ha te nem értetted, csak miért támadtál neki egyből
"Verzió (home pro) itt szóba se jön."
Én nem is mondtam ezt. Pont azt válaszoltam neki, hogy normális ennél a résznél csak annyit ír simán "Windows 10" és majd telepítéskor lehet választani kiadást.
-
válasz
Doky586 #111689 üzenetére
Microsoft fiók nélkül is van esély: fel kell hívni az telefonos automata ügyfélszolgálatot, ott azt kell választani, hogy Win10-et próbált aktiválni és hibakódot kapott, rákérdez, hogy azért kell újra aktíválni, mert hardver változás történt? Erre azt kell válaszolni, hogy igen, ezután megkérdezi a hibakód utolsó 4 számjegyét (c008 szokott lenni ilyen esetben) Bekéri a telepítésazonosítót, majd azt, hogy hány gépre van telepítve. Erre azt kell válaszolni, hogy 1, és utána adja a megerősítő kódot.
-
válasz
Doky586 #111607 üzenetére
"adat fileok kiírása ugyanúgy megy mint HDD esetén: formázod a DVD-R(W) lemezt UDF -re [kép] és ugyanúgy rámásolgatod ahogy pendrivera szokás. Törölgethetsz is belőlük. (még -R nél is) "
Én úgy tudtam, hogy amit rámásolsz DVD-R-re, azt törölheted (legalábbis nem látszik többé) ezzel a módszerrel, de a hely nem szabadul fel, mint pendrive vagy hdd vagy dvd-rw esetén.
"Win10-en már szinte felesleges bármilyen íróprogi.......
Egyedül az autórádió és asztali cd/dvd lejátszó jellegű eszközökkel lehet probléma."Pont ezek miatt kell dedikált cd/dvd-író progi is a gépre. Nemigen vagyok egyedül, aki még mindig ír cd-ket, dvd-ket, ha nem is saját részre.
Én portable CDBurnerXP-t használok.
-
ddmb
aktív tag
válasz
Doky586 #111282 üzenetére
Adata márkájú pendriveom van, nem kínai, eddig sose volt vele gondom, a Lenovo G505 nem ette meg,
végül leszedtem valami progit ami FAT32-be konvertál, azzal sikerült minden
@Geth köszi, azért kérdeztem inkább mert már nagyon sokat szhoptam az egésszel, azt hittem hogy valamilyen lépést kifelejtettem, hogy nem dobta ki a pendriveot bootolhatóként, a pendrivera utolsóként gondoltam, hogy az lehet a probléma
-
válasz
Doky586 #111200 üzenetére
Nekem semmi, nem is ezt írtam, csak sokak nem jó telepítőt használnak, meg bios beállítást. Nyilván nem az előtelepített gépekről beszélek. Itt is rengeteg kérdés volt ezzel kapcsolatban. Nyilván magukat szivatják. 😀 én mindig uefit használok. Miért hivatkoznék olyanra, ami korábban volt? 😀
-
Marci112233
addikt
válasz
Doky586 #111187 üzenetére
Az hogy te nem számolsz vele, még elég sokan vannak 775-ös platformon, és sokan el is vannak vele. Ezen felül nekem is volt 775-s gépem 10-el és köszönte szépen, simán ment vele, sőt azzal is adtam el, és utána a vevő meg is írta később hogy jól teljesít a gép igaz ami én általam felment 10 ment szépen, nála valamiért tökölt, de újrahúzta és gond megszűnt. De 775-ös platform inkább amint kijött a 7, már arra volt optimális. Nálam is azzal ment évekig.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Doky586 #111176 üzenetére
Bezony, a Userek már csak ilyenek.
Régebbi lapokra gondoltam itt elsősorban, jó párnál (s775, AM2/AM2+/AM3 és sereg régebbi laptop) default az IDE mód.
Az újabbakra ez már nem áll (UEFI-s lapoknál) többnyire.
Legutóbb gép javításnál futottam bele, hogy AM3-as lapon SSD-n fent vigyorog a W7x64 és a SATA vezérlő meg bizony IDE módban vigyorog...Ami már csak azért is tiszta gáz, mert "hozzáértő" rakta össze, olyan akinek a gépépítésről még YT csatornája is van...
Felhasználva ezen topikban (is) felgyülemlett tudományt, sikerült átvarázsolnom a win újratelepítése nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest