- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferenc.
tag
válasz
#86564352 #73723 üzenetére
Sziasztok!
Igen, újra kell telepíteni a gépet akkor. Csak olyan jól be volt már állítva, programok rajta, testreszadva stb, hogy persze nem maga a telepítés tart sokáig, hanem utána a sok apró beállítás.
De megcsináljuk a telepítést.S itt kérdezném, hogy ha következőre lesz ilyen, hogy egy spyware miatt újra kell telepíteni a gépet s ezt ne kelljen megcsinálni, arra hogy van lehetőség, hogy ma újratelepítjük a gépet, beálligatjuk, testreszabjuk, minden apróság be lesz állítva rajta, s ekkor ebben az állapotban kellene egy klónozást csinálni a C: meghajtóról, nem tudom ennek mi a neve backup, s hogy működik, vagy ilyesmi, tehát a lényeg, hogy ha a jövőben elromlik a gép csak ezt az elmentett c meghajtót vissza kell másolni s megy tovább a win 10 onnan amikor le lett mentve a gép. S így akkor egyszerű lenne "újratelepíteni" a gépet ha bármikor annyira elromlik hogy újrakéne telepíteni.
Ebbe kérném a segítséget, hogy hogy lehet lementeni a C meghajtót teljesen az egész feltelepített rendszert, amit egyszerűen vissza lehet majd másolni s folytatja onnan a win 10.
Köszönöm!
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
#86564352 #73696 üzenetére
Ahogy törjük a fejünket a Win10 és az Nvidia akad össze, vagy nem szereti egymást, és mindkettő mutogat a másikra, hogy az ő hibája mint az oviba. Egy gamer haverom azt mondta tegyem már defaultba az nvidia profilban a 3D beállítások kezelését, és utána a "csúszkát" képbeállítások megadása.
Azóta rendben.
Amikor a videohardver error van akkor az nvidia driver okoz anomáliákat. Most az nvidia driver jó, ráfrissült a Win10 és most az cseszte el a rendszert, ami azt megelőzően TÖKÉLETESEN üzemelt. Azaz tök mindegy mit csinálok valamelyik mindig gatyára teszi a másikat. A két mammut cég meg egymásra mutogat. -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #72902 üzenetére
Gondolom olyasmit csinál mint a /StartComponentCleanup DISM kapcsoló.
SxS-et purgál, amiben sok file van, sok reg bejegyzést kell átnéznie.
Nálam a disk cleanup pár mp, de gondolom azért, mert én előtte futtatom a DISM-etGyors gépen is eltart percekig. ~havonta egyszer kibírom, legalább nem nő a mérete.
-
-
profit
tag
válasz
#86564352 #72841 üzenetére
Ennyire azért nem egyénfüggő. A betűtípusokat óriás, vastag könyvek tartalmazzák, és módosítani nem lehet rajtuk. A kijelző beállításai némiképpen optimalizálhatók, de a lényeg, hogy a rendszer élből tudja a betűk szép megjelenítését.
A FullHD pixelszám bőven elég a betűtípusok szép megjelenítéséhez, hiszen a 640x480 is elég volt annak idején. Az alkalmas hardver tehát adott. Persze optimalizálni kellett akkor is, és kellene ma is. Ezt meg is teszi az APPLE. A Steve Jobs: Gondolkozz másképp című filmben is szentelnek neki egy jelenetet, hogy milyen keményen védi a betűtípusok ügyét. Később bebizonyosodik, hogy igaza volt.
A legtöbb tartalom, amit a user lát a számítógépeken, szöveges. A fontossága tehát kiemelt.A fontosság és a hardver alkalmassága megvan, ezért a betűtípusok tökéletes megjelenítésének is meg kellene lennie.
Windows XP SP3-ig meg is volt. Windows 8-nál már feltámaszthatatlanok voltak a minőségi betűk.
A TrueType, ClearType nem közelít rá a témára.De biztosan van valami megoldás. Nem kívánok lehetetlent, a leggyakoribb betűtípusokat szeretném csak szépen látni, és megtalálni a kijelző natív betűtípusát.
-
HurkaLES
tag
válasz
#86564352 #72652 üzenetére
Már dolgozok az ügyön. Eddig sosem volt rá szükség... Addig mindig eljutottam hogy legalább csökkentett módban be jöjjön... Most úgy oldom meg h másik Hddre megy egy Windows. Azt bootolom be erre másolom a szükséges adatokat. Majd a régi HDDt ujrarakom majd vissza az adat. Csak reméltem hogy tud valaki esetleg parancssoros javítási lehetőséget. És nem kellett volna így vacakolni.
-
Sokimm
senior tag
válasz
#86564352 #71698 üzenetére
Sajnos nem megy ez a gyorsbillentyű kombináció (semmit nem reagál rá), de DrojDtroll tippe működik, csak körülményes. (a gyorsbillentyűs megoldás jobban tetszene)
Köszönöm a tippet, a gyorsbillentyű hibára esetleg valami ötlet?
Illetve mért nem marad a vágólapon a tartalom mindaddig, míg nem írom felül valami új tartalommal (friss crt+c)?
Ha egyszer beillesztem, nem marad a vágólapon. Ez régen is így volt? (photoshop-ban a vágolap eleme végtelen ideig marad (felülírást kivéve), lehet azzal keverem?) -
Dumi86
senior tag
válasz
#86564352 #71333 üzenetére
Szia. Erre a spotlight dologra megoldás nálam az volt hogy google dns-t állítottam be a routerben
Azóta minden bekapcsolásnál más képet mutat,nem tudom ez-e tényleg a megoldás de nálam bejött. Monitor kilövésre pont a napokban jöttem rá, Bios-ban Erp beállítást S5-ről S4+S5re állítottam,azóta ez is megjavult
Ja ls napok óta működik így rendesen a Gyorsinditás. Volt hogy 2-3 bekapcsolásig nem inditotta újra a számlálót aztán gondolt egyet és nulláról(Feladatkezelő-Processzor). Szóval nem is olyan szar ez a Windows10. Csak rá kell jönni a dolgokra.
-
Chris0321
veterán
válasz
#86564352 #71333 üzenetére
Nem kaptam sehol ajánlatot 400.000 feletti konfigra. Én a különböző fórumok segítségével állítottam össze ezt a konfigot és ebbe benne van a monitor és egy szünetmentes is + a win 10 ára amit én fogok megvenni. Csak azt írtam, hogy összesen kb. ennyibe fog nekem ez az egész kerülni.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #71127 üzenetére
Köszi, de sajnos ez a bing naptár.
Nekem viszont a google accountomhoz már hozzá van adva jónéhány, máshonnan megosztott naptár is, outlook-os email címem nincs is, tehát ahhoz nem tudom hozzáadni.
Itt arról van szó, hogy a google fiókból kiválasztható naptárak listájában nincsen benne a google-s email címemmel feliratkozott naptár. -
szabonagyur
félisten
válasz
#86564352 #71056 üzenetére
Dehogy friss, régi telepítés csak most jutottam el odáig, hogy leszedjek pár dolgot (Skype, játékok, Sketch és társai).
(#71059) movax: Store-t minek leszedni? Ez nettó hülyeség, 8.1 alatt is simán tudtam törölni mindent ami nem kell és a Store maradt.
De van még egy találós kérdés: utazós céges gépet frissítettem ma, 1607-ről frissült 1709-re, és a start menü tök üres lett, rengeteg berakott programot kivett a kitűzöttekből. Frissítés volt nem újratelepítés.
-
pc360
addikt
válasz
#86564352 #70601 üzenetére
Nekem van egy régről, én ezt a google calendarban használtam: nevnap.ics
-
törölt tag
válasz
#86564352 #70560 üzenetére
Úgy tűnik telemetria okozza a HDD állandó felébresztését. Most ezt megcsináltam registry-ben, aztán meglátjuk.
-
FLATRONW
őstag
válasz
#86564352 #70236 üzenetére
Hivatalosról.
Én sem mondom azt, hogy vírusos.
Az ellenkezőjét írom, csak a Chromra jelez be.
Az Eset sem vírusnak vagy trójainak jelzi, hanem potenciális veszélyforrásnak. A nevéből is kiderül, hogy csak valami Google dologról van szó. Persze más kérdés, hogy ki hogyan viszonyul a Google dolgaihoz. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
#86564352 #70126 üzenetére
Hmm érdekes.
Mi több ismerősömmel együtt évek óta Ccleaner progival takarítjuk ki a gépet. Én úgy tapasztaltam az idők során, hogy néha kell. Böngészőből is a komplett előzmények takarítása is hasznos. Amikor megvettem a Windows 10 Pro-t jó ideig a beépített védelmet használtam, ezen felül csak adblock volt fent. Azért vigyázok, hogy ne nyissak meg akármit, de Defender mellett úgy bekapta a vírust mint a huzat. Én azóta nem bízom benne, AVG 2017 mellett még nem volt gond. Nekem úgy rémlik a Win10 automatán is karbantart, de lehet rosszul emlékszem. Azért SSD ide, i7 proci meg 16GB memória oda, egy alapos Ccleaner pucolás után igen csak érezhetően jobban pörög a gép, persze ez csak személyes tapasztalat.
Revo Uninstallert sem szokták ajánlani, mégis azzal lehet tökéletesen nyom nélkül eltűntetni valamit.
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #70126 üzenetére
Ez klasszikus: hozzám is került olyan gép aminél azzal kellett kezdenem hogy kompresszorral fúvattam ki a gépet mert tele volt MINDENNEL. Aztán jöhetett a TELJES gyalulás újrapartícionálással mert borzasztó ami volt rajta - MINDEN indult olyan "progik" amikről még nem is hallottam kész katyvasz volt persze volt vent ESET ami már vagy egy éve nem frissült stb. Jah és azt mondták hogy van hogy be sem kapcsol a youtube videók nem mennek stb.
Hardveres + szoftveres rendrakás után: HASÍTOTT. Hangsúlyozom a hardvers rendberakás egy alapos kompresszoros kifúvatás volt semmi egyéb.
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
TRob1
veterán
válasz
#86564352 #69393 üzenetére
Itt írják hogy mit javít. (Hogy mit ront el, azt nem találtam.)
-
trialboj
őstag
válasz
#86564352 #69256 üzenetére
Köszönöm.
TE jó ég itt van egy olyan opció, hogy let me set the input language for every different app. Ez óriási segítség lenne nekem. Hogy lehet ezt beállítani?
Minden adobe termékhez hotkeyeket használok, amiket a magyar bill nem tud, és állandóan cserélgetni kell. Van rá mód hogy megtanítsam a winnek hogy mikor adobe programban vagyok akkor angol legyen a beviteli nyelv
Annyira kis banális dolog, de mégis nehéz elhinni hogy lehetséges.szerk:
nyilván bepipáltam, és most ha váltogatom a programok közt akkor a nyelv is változik, de az options menu inaktív, szóval nem tudom hogy ezt kell-e még finomhangolni, vagy tényleg ennyi volt, és innentől királyság van?
-
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #68716 üzenetére
Ha kikapcsolt fast startup mellett nyitva hagyok egy rakás programot, majd úgy állítom le a rendszert a Start menüben, viszont a következő indításnál mégsem nyitja meg újra a korábbi programokat. Bekapcsolt gyorsindítás mellett nem próbáltam, de azt amúgy sem használom a multiboot miatt.
-
trialboj
őstag
válasz
#86564352 #68679 üzenetére
Mekkora butaság már ez, főleg hogy nincs rá kikapcsolási lehetőség.
Ez ugye nem azt jelenti hogy a win igazából ki sem kapcsol rendesen? És pl nem törlődnek azok a chachek v fájlok amiket futtatás alatt csak ideiglenesen készít?
Tehát az érdekel hogy attól mert majomkodik a programokkal (ami mellesleg hazavágja a chrome pluginjait) még mindig ugyan olyan "nagytakarítást" végez mint egy restart, ugye?
-
BalaG
aktív tag
válasz
#86564352 #68645 üzenetére
ÁÁ éértem! hát nagyon köszi
( nagyon hiányzik mondjuk a win7 start menuje de eza "startmenu8/10" meg "classic shell" okosságok tök gagyik és lassuak.. dehát igy jártam )vlevi:
Nem arra gondoltam hogy tökjo ott az elrendezés (az angol verzional) felül van fiok kép programok latszodnak meg olyan tök más a kettő na... és az jobban bejön.. de mind1 mosmá
köszi mindenkinek
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #68556 üzenetére
Sőt. Olyat mondok, besírsz.
Ugyanabban a mappában, nem mindegy, hogy melyik képet nézem meg.
Van egy mappa, benne 286db képpel, IMG_0683.jpg-től img_0982.jpg
Megnyitom a 863-ast, nem hajlandó lapozni. Ahogy a 951. fileon sem.
De az img 970-nél már kiteszi a nyilakat, és lépked a képet között, visszafelé is, még az előbb említett 951 elé is vissza tudok menni.
De, ha bezárom, és megnyitom a 951-est, akkor megint nem lapoz, de a 970-ről megint igen. -
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #68551 üzenetére
Igen, bakker, de lapozni még mindíg csak nénanapján lehet az egyes mappákban.
Mennyi idő alatt nem sikerült ezt megoldaniuk?
2, lassan 3 év alatt???
Walószínűnek tartom, hogyha kevés kép van egy mappában, akkor azok között még lehet előre-hátra lépkedni egyesével, de amikor többszáz kép van ott egyszerre, vagy nem tudom, a file nevek nem tetszenek neki, akkor egyszerűen ba****k kitenni a nyilakat, és csak egyesével nézhetőek a képek. -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #68535 üzenetére
Nem volt az felesleges: firmware update
Samsungnál is volt néhány szériánál rettenet minőségű firmware.
A vinyóm valóban az SSD-hez képest hangos: tízszer halkabb, mint a suttogás.
Valójában ha elindítok pl. egy combosabb játékot róla, elnyomja a VGA hűtő
Nem akartam meggyőzni senkit, én csak nehezen tértem napirendre afölött, hogy mennyien megmaradtak ennél a teljes kikapcsolás dolognál, ez a furcsa -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #68533 üzenetére
Régebbi Samsung Magician-be volt OP állítás, már rég kivették. 111 GiB = 120GB
Én se kímélem, 8.2TB
Nem azért nem rakok például statikus tartalmat SSD-re, mert kímélem, hanem mert hatékonyabb "olcsóbb" tárhelyen tárolni.
Nekem nem kerreg a vinyó (velociraptor). Ha egy vinyó kerregve megy (ráadásul SSD mellett), az sok jót nem jelent
Tény, hogy a HDD-t ritkán használom, statikus fájlok átköltöztek a NAS-ra.
Szorri de nem tudom jobban kihasználni
A következő konfigomba én se terveztem már HDD-t. -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #68530 üzenetére
Na 20GB az nem sok valóban, pl. Samsungnál a javasolt overprovisioning is nagyjából ennyi, szóval a határán vagy
Fájlok alatt ugye nagyon nem mindegy mit értünk. Statikus tartalmat (doksik, képek, zenék, filmek) például teljesen felesleges ekkora méretű SSD-n tárolni, csak a helyet viszik.
Szoftverből (ami nem játék) én nem vagyok nagyevő, de azok az SSD-n vannak.
Játékból persze telepíthetnék ide, de annyira nem nagy, hogy minden elférjen, akkor már menjen egy helyre (a kupleráj sokkal jobban zavarna).
Amit leírtál rutin az nekem egy lépésből áll: aluggyáá. Értem, hogy ritkán van áramszünet, de egész egyszerűen nem is érdekel, megoldja a probléma önmagátA 2. bekezdéssel egyet értek, nagy update után mindig végigzongorázom a beállításokat, elmegy vele negyedóra, de megspórolhatnám, ha előre tudható, mit fog elállítani (mondjuk valószínűleg akkor is végignézném
)
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #68527 üzenetére
Az SSD akkor érzi jól magát ha minél inkább üres. Ez persze szembemegy a felhasználási céllal, dehát ez van
Nálam csak a rendszer + programok vannak rajta, gépenként eltérő mennyire van tele. Itthonin kábé félig üres (111GB-ból), melósban olyan 30% szabad (az is valami ilyesmi méretű).
Ezen az éppen 6GB-os hiberfil nem oszt, nem szoroz.Ha sleepel a gép, és van közbe egy áramszünet akkor pápá a memória tartalmának, erre van a hibrid sleep.
Lehet, hogy SSD-nél nincs sok értelme a Fast Startupnak (néhány mp), de mivel manapság már alig-alig kapcsolják ki az emberek a gépet (alvás, hibernálás), ezért igazából a kikapcsolásnak is kábé ennyi értelme van.
Igen, a multiboot kivétel, de én ott amúgy is elrejteném A OS rendszerpartícióját B OS elől és fordítva.
Vagy virtualizálunk/hv/docker/akármi, mert multibootot már évek óta nem láttam. -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #68510 üzenetére
Ja én nem várok, nem használok Edge-t, csak jeleztem, hogy nálam minden OK (nem tiszta telepítés).
Kiegészíteni nem egészíti ki, de ezt írtam is korábban. Felajánl kifejezéseket, historyból is.A korábbi listádon a többi tételnek örülök, hogy nálam sose volt velük gond
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #68461 üzenetére
Edge-t nem használok, nem tudom a cumulative előtt rossz volt-e, de amiket írtál (keresés, kedvencek között, előzmények között), az nekem most működik.
A listában az "Edge legegyszerűbb dolgok" nem tudom mit takar, de a többi stabilan működik nálam 1607 óta. De akkor lekopogom.
-
-
SLYM
veterán
válasz
#86564352 #68142 üzenetére
Nagyon köszönöm! Meg is oldottad a problémámat, a Windows Installer nevezetű mappája volt tele mindenféle szeméttel (30 giga), meg se tudtam nyitni, csak ezzel a programmal (hiába volt beállítva, hogy lássam a rejtett mappákat, ez egyszerűen nincs ott nekem valamiért).
Többieknek is köszi, látom King Unique, hogy te is írtad már nekem ezt az előző postodban, de azt gondoltam ezzel nem leszek közelebb a probléma megoldásához.
-
-
A214
aktív tag
-
pc360
addikt
válasz
#86564352 #67573 üzenetére
A fölös funkciókat, telemetriákat lődd le...
Azt sem árt átgondolni, hogy melyik program az, ami még az egyéb meghajtókhoz akar férni, ezzel újraindítva őket. Pl. torrent kliens, a seed miatt, böngésző a fájl mentése ablak miatt stb. Nálam is SSD-n van a rendszer, de magától nem is igazán szokta ébreszteni a HDD-ket, úgyhogy teljesen jól használható a kímélő funkció.
-
-
VoidXs
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gitáros topic
- Kerékpársportok
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest