- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolifarkas
tag
-
Abrion
senior tag
válasz
Csupingo #148642 üzenetére
ez a gépem
ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GBa játék amiről szó van, alig használ 5% a pcm erőforrásából
hogy magyarázzam el, ez nem vga lassulás, mert mondjuk farmolok valahol a játékban, és nagy különbséget láttok szörny ölésben ha a fökarakter ablakját vagyon vs nem lennék ott.
#148643 ok elég régi egy játék hm, nem hiszem hogy van ilyen beállítás rajta D
szóval egy magas prioritás nem fog ezen segiteni, rendben rendben -
tatabike
őstag
válasz
Csupingo #148611 üzenetére
Köszi, ez a gyors rendszerindítás kikapcsolás elég volt. A W10 indult el, és utána már tudtam formázni a HDD-t, köszi a segítséget...
King Unique, Neked is köszi, ennyire nem mentem bele. Amúgy sehol nem jelent meg a HDD, még a boot-listában sem, mégis arról indult el a gép. Ezért nem értettem a dolgot.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Csupingo #148166 üzenetére
Rápróbáltam, mielőtt még felment volna bármi... majd a drivert, és emiatt (csoport házirend) errort dobot (egyszerűen nem ment fel). Arra már nem volt energiám, hogy a cga-driver felrakása után beállítsam tiltósra megint.... Mert ha már usernek sem engedi, akkor mást sem, aztán inkább 1 drivert hagyok ki, mint minden másnál nézzem, hogy "ez megoldja-e vagysem, de mégis hogyan csináljam, hogy a vga-é ne változzon...".
De próbának megérte, infóért köszönet! -
Roxkex
senior tag
válasz
Csupingo #148233 üzenetére
Köszi megnézem !
Én úgy gondolom, hogy csak az UWP appok támogatják. Vagy ami ahhoz hasonló felfogásban lett fejlesztve. De ez csak sejtés.Geth: Ment a privát üzenet, nem akarok offolni. nagyon
Szerk.:
Sajnos a PotPlayer se a Storeból se az oldalról letöltött verzióval nem tudja a legfontosabbat, hogy a "média control"-os UI-t támogassa -
ledgeri
nagyúr
válasz
Csupingo #148162 üzenetére
Korábban, driver-cserekor volt az eszközleválasztás (hangja volt legalábbis).
Azt nem tudom, hogy mit akar a win, de túl rövid idő az ami eltelik a leválasztás hangtól a fagyásig, szerintem a windows sem ilyen gyors... Meg alapból ha cserélne, akkor az nem jöhetne bármikor elő?
DE, akkor kérdem, hogy hol kéne blokkoltatni a fent említett blokkolandót? -
andaman
tag
-
Marci112233
addikt
válasz
Csupingo #147553 üzenetére
Felraktam, fel is ment, mert a C meghajtón meg is találtam, de nem indult el.
Mondom azért ránézek a Windows Update-re is. Kirakott 4 darab választható frissítést. Intel chipset volt mind csak különböző verziószámúak. Felrakattam, újraindítást kért. Újraindult és most már átmegy a hang is. Fogalmam sincs magától miért nem rakta ezeket fel ha egyszer szükséges. Főleg az zavart meg hogy az eszközkezelő mint írtam, semmi hibát nem írt ki.Mindenesetre köszönöm a segítségeket!
-
Kiskokó
veterán
válasz
Csupingo #147481 üzenetére
Kipróbáltam, F11-et nyomva kiválasztva az UEFI- USB Win pendrive- elsőre bebootolt a telepítő, másodjára már nem.
Sőt érdekességként, legelsőre lemaradtam az F11 nyomásról, és úgy hogy simán bekapcsoló gombra bootolva ahogy eddig nem bootlt be egyszer sem a telepítő, most meg betöltött , kövire már nem. Utána F11-ből választva elsőre bebootolt másodjára nem.Alaplap?
Ha CPU hiba lenne, azt hogy tudnám amúgy ellenőrizni?Köszönöm!!!!
nagyon régen volt memória hibám, rémlik valami pendriverol bootolhato MEMTEST, lehet azzal majd végig megyek még azért a memóriákon. De kétlem, hogy mind rossz lenne a 4-ből.
-
Kiskokó
veterán
válasz
Csupingo #147479 üzenetére
áá-áá nem nem!
Jól gondoltad!! Ez a hiba USB bootoláskor jön fel 1 darab Üres SSDvel!!! nem a régit próbálom feltámasztani!
Na és közben kipróbáltam a memóriákat és megint csak hűen magamhoz, nem olyan egyszerű a helyzet.
Ebben kérném a véleményetek mert én egyre biztosabb vagyok, hogy alaplap hiba.Tehát adott a gép, üres 1 db SSD vel, bedugva USB-re 1db Win10 pendrive.
Alapla Uefi-ben minden jól beállítva, Bootolás kikapcsolva az összes lehetőség, egyedül egyetlen egynek, hogy fixen mindig onnan bootoljon az UEFI Win10 Pendrive.4x8gb Corsair DDR4 volt benne Dual channelben. A 2 pár nem egyszerre lett véve hanem kb 1 év különbséggel.
Egyesével lepróbálva az első slotban, 2 memória modullal hibát kaptam!! 2 memória modullal elindult végre rendesen a telepítő USBről és biztosan UEFI-ként!
Érdekes mert pont úgy rossz 2 modul, hogy 1 -1 darab a külön párokból...
Na de itt még nincs vége az érdekességeknek, Tutira menve mind a 4 modult kipróbáltam egyesével több alkalommal, úgy tűnt tényleg az a 2 rossz ami, és 2 jó.
Namármost akkor tovább gondoltam, a 2 jót beraktam dual channelbe , indítom a gépet és ismét ugyan ez a hiba! Na de várjatok!
Többszöri próbálkozásra sem bootolt be a telepítő a 2 jó memóriával. DE ha manuálisan bootoltatom, a boot beállításokból akkor bezzeg bebootolt a telepítő...
Vélemény?
Szerintetek is inkább alaplap?
Köszönöööm!!! -
Kiskokó
veterán
válasz
Csupingo #147461 üzenetére
Helló
Köszönöm a választ.
Igen, rengeteg variációt kipróbáltam már ezért is állok előtte furán.Most próbáltam megint, átnéztem töviről hegyire a "bios"-t de minden jónak tűnik. A Fast boot kikapcsolva, minden uefi meg Achi meg ami kell.
USBről Bootolva ezt a hibát dobja : Kmode exception not handled
Erre próbálok most túrni valamit, meg mindjárt kiveszem a memória modulokat és megnézem úgy is, aztán meglátjuk.
Ha ezután se jó akkor vagy én vagyok nagyon pancser, vagy alaplap / CPU hiba. Más már nem lehet.Szerk : Na most hogy rákerestem 2 fő hiba okozza ezt az üzenetet, Driver vagy memória hiba .Na lássuk
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Csupingo #146341 üzenetére
3 féle verzió vga driver lett kipróbálva.
Nem csak jutúb, hanem offline filmezéskor is megáll a kép, teljes fekete kép, aztán 1-2 mp múlva visszaáll és működik a rendszer, majd újra pár mp múlva ugyan ez, ezt mondja. Valószínű, hogy a külső vga-ja haldoklik akkor..? Esetleg még valami más hardware okozhat ilyet? És akkor kizárható a windows vagy driver probléma? -
wr6vhwxeq
kezdő
válasz
Csupingo #146312 üzenetére
Megvan. A sata kábel volt kint. Csak a kis rohadékban van egy hajlat és teljesen bekunkorodott a túloldalra és nem is tűnt fel, hogy nincs bent. De az még mindig titok, hogy mikor jött ki, mert nem nyúltam hozzájuk. O.o
Köszi a segítséget.Most láttam a beszerelés óta először, hogy a szerelő hogyan rakta be a cuccot. Muszáj lesz igazítani rajta...
-
-
wr6vhwxeq
kezdő
válasz
Csupingo #146304 üzenetére
https://www.photobox.co.uk/album/temporary ez kell nekem, ami láthatóan ferdén áll?
-
setup
tag
válasz
Csupingo #145914 üzenetére
Ha BIOS-ból nyomom ki az energiagazdálkodást az is ugyanaz végeredményben, csak akkor a win "magától" veszi ki a pipát a gyökérhub energiagazdálkodásánál. Minden ugyanúgy viselkedik, megy hibátlanul, ahogy kell. Leáll, elindul megy. De ha már menet közben bedugják a vezetéknélküli vackot a kettő "bill" egyszerre már csak a leállításig megy. Leállítás, leáll. Nem hibernál, nem alszik, leáll. Utána bekapcsolják, postol közben hatszor kapcsolgatja ki be az összes USB-t, (ahogy más gépek is) de a végén mire betölt a Windows csak kikapcsolva marad a vonalkódolvasó. Egyszer kell az egér amúgy, hogy bekattintsanak a cellába, amibe a leolvasóval dolgoznak, ennyi, de emiatt bedugják nekem ezt a vackot. Most úgy oldottam meg a mai napot, hogy any desk kattintottam be nekik a cellába másik gépről, hogy holnap reggel is menjen bekapcsolás után a leolvasó, mert a gépet nem lehet elérni amúgy (magasan van) ... de már tele van vele a hócipőm, ps2 kábel meg rövid, lenne az alaplapon az is.
#145913svgyula
Teljes leállítás. Nem alszik, nem hibernál. Ha nézem már a billek között az eszközkezelőben ennek a kínai vacaknak a tulajdonságoknál egyáltalán nincs is energiagazdálkodás füle, a vonalkódolvasónak van ott is. Szerintem az a driver szívat, amit a kínaihoz tesz fel, de csak tipp.
Nincs ezekhez a vezeték nélküli vackokhoz valami univerzális driver? Bármit mást feltennék hozzá, mint amit a win tesz fel magától... hátha.A másik, hogy ha leveszem az usb3 hubot eszközkezelőben akkor egyik usb sem megy, szóval ezen már mind hármas lehet. Ez a kínai szar ez vezeték nélküli de a vacka az 4 pines USB2
-
VGYke
addikt
válasz
Csupingo #145189 üzenetére
Cs1csó, Csupingo köszönöm! Csupingo: installt a GeforceExperiece-re bíztam, ott nem kérdez semmit. Az általad is mutatott visszaállítási gombot nyomogattam, az viszont csak a 3D beállításokat állította alaphelyzetbe. Nagyon sokára, csak most vettem észre, hogy minden egyes bal oldali beállítási lehetőségnél, a jobb felső sarokban, beállításonként külön-külön van egy alaphelyzetbe állítási lehetőség (nem is "gomb" csak szöveg
). Szóval úgy néz ki, így sikerül...
-
-
Doky586
félisten
-
looser
addikt
válasz
Csupingo #141686 üzenetére
Köszönöm a tipped, kivettem a pipát, kíváncsi vagyok, mit fog produkálni legközelebb. MIndenképpen jelentkezem
Egyébként nem csak a winamp fagy be; játékok is, lassabban, de elindulnak, 1-1 töltőképernyő ideje nő sokszorosára, csak mivel ez az alap zenelejátszó, ennél azonnal feltűnik. -
andaman
tag
válasz
Csupingo #141074 üzenetére
A gyors rendszerindítást már régebben kikapcsoltam. El is tűntek az azzal összefüggésben lévő "kritikus figyelmeztetések"
DVD író csere után 1 hétig rendben(?) felállt.
Mint említettem a Sata kábel kihúzva, na de most már így se indul...
(Bekapcsoláskor a proci ventilátor felpörög leáll- felpörög leáll, ebben az ütemben villog a főkapcsoló ledje is... )
Majd az egyik HDD lehúzása után elindult...
A lehúzott HDD-t rátettem másik csatlakozóra, most azzal is elindult.
Pár éve produkált hasonlót a gépem, többször is volt teszten az AQUA szervizben, több napig tesztelték, mindent tökéletesnek találtak. Hazahoztam nem indult.
Kínomban kiszedtem akkor az Icy Box Mobile Rack-t.
Mostanáig - cca 3 évig - rendben(?) volt minden...
Attól tartok itt elfogytam. -
-
NdrewSunix
őstag
válasz
Csupingo #139856 üzenetére
F12-re előjön a boot menü, de sajnos nem engedi az USB-ről bootolást, mert le van tiltva biosban, amit viszont nem tudok megváltoztatni userként.
#139857Geth
Az user esetén nyomok egy entert és indul a bios, de szinte semmihez nem férek hozzá, az admin jelszót meg nem tudom sajnos.#139858istvankeresz
Hát lehet ebből az lesz, hogy kiveszem a meghajtót. Vagy itt olyan lehetőség nincs, hogy az elemet kiveszem és alap helyzetbe áll a bios? Vagy valami bios reset, mint az asztali gépemnél? -
jencsikdani
tag
válasz
Csupingo #138311 üzenetére
mindegyik sata portba csinálja szerintem , már csináltam azt hogy átdugtam másik portba , talán 2x próbálkzotam vele de ugyan úgy ledobta. viszont most eszembe jutott hogy felvan telepítve a sata driver és talán nem tudom lehet az zavar be valamiért szóval azt le is töröltem hátha. a lan drivert felse birom telepiteni mivel nem talált lan kábelt ami belenne dugva a gépbe pedig bevan dugva. a biosba pedig többször kapcsoltam már vissza a hálózati kártyát nem tudom lehet én felejtettem elmenteni de, kivolt kapcsolva amikor utoljára néztem de gyors mindjárt ránézek.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Csupingo #137545 üzenetére
Laptop...
King Unique: visszakapcsoltam, nem oldotta meg. OneDrive-ot nem használok... icloud drive-ot használok, de nem az a sarkallatos pont.
Illetve az Eset sem lehet a gond, mert az csak tegnap óta van fent, a probléma meg még az előző windowsnál is fent volt. Azóta újratelepítettem és ugyanúgy megmaradt ez a jelenség. Akkor ott még Eset sem volt. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Csupingo #135770 üzenetére
Arra gondoltam módosulás alatt, hogy ha megnyitsz egy tácás tűzött icont (ami nem csak feltűzött parancsikon, hanem az exe), akkor ha aktív az exe abllaka, akkor kap egy kis hátteret a tálcán, ha meg fut de nem előtérben van akkor megjelenik a sávocska is alatta/mellette...
Ezen túl ez egy ez egy ikoncserélt ikon: szóval valamilyen alapból, és valamilyen más ha fut.. (nem kell fúú de extrára gondolni, jobbklikk menüs ikoncsere... irreleváns is)Alapból úgy ment, hogy pl kék, ha rákattolok, akkor piros, és alatta a sáv, ha épp vele foglalkozom, akkor meg téma szerint kontraszos.
Amikor meg előjött a baja, akkor meg hiába kattoltam rá, azt írta ki, hogy nem találja az X_Y progit... Viszont a progit indítva saját exéjéről az nem máshol nyilt hanem ezt módostotta, szóval a rendszer tudta, hogy összetartoznak. Újraindítás után meg a tálcaikon el is tűnt....
Csak most jutott eszembe, hogy az ikonon belüli hivatkozásokat meg kellett volna nézni, de azért mégis csak furi, hogy nem tudja mit nyisson, de ha az nyillik akkor reagál... -
Geth
veterán
-
King Unique
titán
válasz
Csupingo #135645 üzenetére
Azt akkor látnák be, ha teljesen változtatnának az eddigi működésen, teljesen visszaállnának pl. a korábbira és ezzel a céllal adnák ki, amiről viszont egyelőre semmilyen hír, információ nincsen. Ellenkező esetben viszont nem nagyon miről beszélni, meg ha csak azért teszik, hogy ne maradjanak le hírverésben és módszerben (lásd 11 helyett akár földrajzi nevek mint Sun Valley) pl. az Apple mellett és egy-egy új OS verzióval pluszt bevételt tudjanak generálni.
A BSOD meg ugye nagyban hardvertől és szoftverkörnyezettől (lásd pl. driverek) függ, nem rémlik, hogy a korábbi Windowsoknál annyival kevesebb lett volna, pl. nálam anno több volt XP és 7 alatt mint a 10-esnél, csak ugye egyeseknek az idő megszépíti az emlékeket.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Csupingo #134791 üzenetére
Hat ez az, hogy az alaplap cuccai az alaplap CD-jen vannak! Vagy probaljam meg esetleg az alaplapi drivereket osszehalaszni a netrol eloszor?
De, kipucoltam nehany hete a gepet. Azota nem is neztem, hogy mukodik-e rendesen a DVD-olvaso.
@zolee001: Aram alatt van az eszkoz, mukodik a talcaja, egyszeruen nem porgeti fel a lemezt, ha berakom. Vagy a ketto kulon dolog? Szet kene szednem, es ellenoriznem, hogy minden kabel megfeleloen ossze van-e dugva?
-
Raysen623
addikt
válasz
Csupingo #133723 üzenetére
Nem a második m.2-es portba tetted az ssd-t, mert némelyik alaplap olyankor letiltja a sata 6-ot, vagy a sata 1-et.
Na én is erre gondoltam, csak nem tudom mit lehet csinálni. A Socket B-be raktam, mert az a rövidebb. Át kell raknom vagy vissza lehet kapcsolni a sata portokat? -
Nite
őstag
-
King Unique
titán
válasz
Csupingo #133592 üzenetére
Azt, ami le van írva, a telepítésnél meg lehet adni és továbblép a telepítő, de ettől még nem feltétlen lesz aktivált a Windows 10, ha nincsen meglévő digitális licenc. Illetve ha van meglévő digitális licenc az adott hardvernél és kiadásnál (pl. Pro), akkor a telepítésnél a "Nincs termékkulcsom" opciót választva is az általános termékkulcs kerül megadásra.
Amúgy meg evidens, hogy ha már nyilvánosak ezek az általános termékkulcsok, akkor nyilván nem azzal a céllal, hogy ezekkel akárki ingyen aktiválja a Windows 10-et.Meg amúgy sem újdonság, pl. a Windows 8/8.1 esetében is van ilyen, mivel a Windows 8.1 a telepítésnél nem fogadja el a Windows 8.0 termékkulcsokat, csak utólag az aktiválásnál, az előbbihez ott vagy W8.1 termékkulcs, vagy általános termékkulcs kell.
-
jozsi252
veterán
válasz
Csupingo #133374 üzenetére
Köszönöm a linket! Viszont nem tudom a driverekkel mihez kezdjek, fogalmam sincs mi okozhatta ezeket az anomáliákat az 20H2 frissítés után.
Most leszedtem MCT-vel a legfrissebb 20H2 verziót, Rufus segítségével pendrive-ra felmásoltam, talán ha így települ a 20H2 az updates driverekkel együtt akkor lehet nem lesz gond. -
Ladislaoca
tag
válasz
Csupingo #133184 üzenetére
Természetesen gombnyomástól számítva.
A gyorsindítás be volt kapcsolva.
De csak akkor tudtam elérni amikor a hibernálás engedélyezve volt. (Valahol azt olvastam, hogy SSD esetén ki kell kapcsolni a hibernálást.)
I7 3770K-s gépről van szó.
Én is a frissítésekre tippelek. -
Gyb001
senior tag
válasz
Csupingo #132669 üzenetére
Persze, ezeket mind végignéztem.
Mindenhol azt írják hogy a [store] ban kellene váltanom, de nekem ez a lap nem tölt be. Mindig 0x80131500 hibát dob. Internet kapcsolattól/ telepítő forrástól/ verziótól/ updatetől/ ms felhasználótól függetlenül.
Jópár oldalon írják hogy hogyan lehetne elhárítani a hibát, de power shell kellene hozzá, azonban az S módban nem indul el. [link]Fejlesztő vagyok de ennyit még nem szívtam Windows telepítéssel
-
Geth
veterán
-
-
brobi76hun
tag
válasz
Csupingo #131290 üzenetére
Igen, HDD-ről megy. Ami a biost illeti, összeraktam a gépet és igazából nem nyúltam semmihez benne, (mert nem értek hozzá kellőképpen) egyedül a memória Mhz-t állítottam 3600-ra és a Realtek Audio driver Off-ra. A kábelekkel szerintem nincs gond vadi ujjak, ami azt illeti az egész gép az. Egyébként én is a memóriára gondolok, mintha betelne.. Milyen programot használjak memória figyelésre??
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi haladó szinten
- Autós topik
- OLED TV topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Interactive Brokers társalgó
- Formula-1
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Óra topik
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest