-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulyasa
őstag
válasz
looser #155191 üzenetére
Az az alaphelyzet volt. A mappa biztonsági beállítások is megvoltak, de nem jelentett megoldást, ugyanúgy kéri indításkor az admin jelszó/PIN-t.
A leírás szerint, ahogy kivettem, a runas lenne a jó megoldás, de amikor begépelem a parancssort a gépnévvel, adminnévvel, pontos elérési úttal és futtatom, kiírja hogy gépeljem be a gépnév/adminnév felhasználó jelszavát, gépeléskor nem történik semmi. A kurzor csak villog, de semmi más nem történik, egy space-t sem halad tovább, csillagok sem jelennek meg, stb.
Tehát az utolsó kérdésem erre vonatkozott, hogy miért nem sikerül oda semmit begépelni? Mi okozza ezt? -
válasz
looser #155169 üzenetére
Teljesen mindegy.... Lehet W10/W11, a szerver változatok "külön életet élnek", ennyi.
Pl. írok egy progit normálisan (műxik), szerver alatt teljes átkódolás kell(nem kicsi)
Ezért fizetősek (általában) az app-k szerver változato(kat) támogató verziói....
(A standard pl. fx(kernel) gyűjteményt ki kell egészíteni a szerverre vonatkozó szabályokkal(ku.va sok egyébként, kb. mintha újra kódolnád ugyanazon app-t)) -
-
-
King Unique
titán
válasz
looser #155161 üzenetére
Csak a tények lettek leírva, ahol ha megnézzük, hogy mennyibe kerül pl. egy Server kiadás reális áron - [link], [link], [link], [link] - , meg hogy az eleve nem otthoni általános használatra való, akkor valóban.
Szóval normális esetben az általános támogatás megszűnése után inkább ESU, vagy eleve Windows 11/12-re váltás. Vagy ha nagyon muszáj, akkor esetleg LTSC, de az megint nem otthoni általános használatra való, + a jogtiszta licencelés szintén kérdéses. -
King Unique
titán
válasz
looser #155157 üzenetére
Tehát vélhetően csak a szokásos.
"ezeket a hekkeket kerülöm"
Mármint a Windows 11 telepítése nem támogatott PC-re némi trükközéssel eleve kerülendő, ellenben a ki tudja honnan való gyanúsan olcsó Windows termékkulcsok vásárlása meg teljesen oké.
-
King Unique
titán
válasz
looser #155150 üzenetére
Akkor ott van +3 évig a kiterjesztett biztonsági frissítések (ESU) program díjfizetés ellenében (vagy akár ingyenes potyázással), lásd a #154583 számú hozzászólásban leírtakat. Ahol az is le van írva, hogy a hosszabban támogatott LTSC (és Server) kiadások használatát inkább mellőzni kellene, meg pláne hogy azok nem is otthoni általános használatra valók, magánszemélyeknek a licencelés sem feltétlen oldható meg legálisan, stb.
Másik lehetőség meg ugye a Windows 11-re (vagy akár Windows 12-re váltás), ami a meglévő Windows 10 termékkulccsal és digitális licenccel eleve ingyenes, akár nem támogatott hardverkonfigurációra is feltelepíthető, stb., ez is le van írva a linkelt hozzászólásban.
-
válasz
looser #155153 üzenetére
"Haprón 10e Ft egy fogalmam sincs milyen licenszelésű W2022, ez 2031 októberéig támogatott lenne."
Akkor az egy speciális (IOT) szerver változat, azaz ez:
Windows Server IoT 2022
Az IOT (leánykori nevén Embedded) változatok, speciális változatok, pl. lehetnek kisebb hardverigényűek, nincsenek benne store app-ok, tovább támogatottak, ATM-n is futnak a háttérben stb stb (W11 IOT-nál olyan változat is van, ami alapból nem is ellenőrzi a TPM/CPU/Secure Boot stb követelményeket), vagy épp "fura" licencelésűek, mint pl. ez is: Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021
OEM digitális licence kell hozzá, de ennek ellenére átvihető másik gépre (mintha retail lenne)...A hardveraprósra visszatérve, ugye az szerver változat, arra ügyelj, hogy szerver változatokat nagyon sok alkalmazás nem támogat, nem futnak alatta (vagy csak a fizetős változataik) és itt "mezei"/hétköznapi progiktól a komolyabb progikig bármi lehet...
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
looser #155126 üzenetére
Szia,
- ez mióta van?
- minden USB port és mindenféle USB-s drive?Egy tipp: távolítsd el -ha tudod - az eszközkezelőben az USB driver-ét majd indítsd újra a gépet és ekkor automatikusan telepíteni fogja a megfelelő driver-eket lehet ez helyre fogja tenni.
szerk.:
látom tordaitibi válaszolt ha valamelyik megoldás működik írd már meg, engem is érdekel! -
válasz
looser #155126 üzenetére
Igen az utolsó 15 évben párszor összefutottam a problémával.
Ezt írd be egy cmd-be és enter, vagy jegyzettömbbe bemásolod és elmented
"akárminéven.cmd" kiterjesztéssel, akkor csak kattintani kell rá és megjelenik a leválasztás a tálcán.
Ha ez megfelel neked.
A konkrét problémára nem találtam eddig megoldást.rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll
-
Csupingo
veterán
válasz
looser #141685 üzenetére
Most megnéztem, nekem akkor szól DP-n és hdmi-n is, ha a winampban állítom át.
-
Csupingo
veterán
válasz
looser #141685 üzenetére
Nem akkor fagy le, amikor szól a winamp és más program is hangot játszana le? Nálam ilyen volt és mikor innen kivettem a pipát, akkor többet nem szórakozott.
-
svgyula
addikt
válasz
looser #141683 üzenetére
Valami beakadt a VGA drivernél. Ezt újraindítás nélkül nembiztos, hogy eltudod tüntetni. Ráadásul ha kék halállal társul akkor sanszos a VGA haldoklása is. Én letakarítanám az eszközkezelőben a VGA-t és újraindítanám. Aztán kiderül amikor visszarakja a drivert, hogy mit csinál.
-
kpityu2
őstag
válasz
looser #125097 üzenetére
Nm. Nekem is volt lassú bootom, nekem az okozta a hibát, hogy a laptop dual VGA-nak a Radeon részét nem tudta kihozni a Win10 a mélyaltatásból.
Ha megnézed a grafikont, látni fogsz egy hosszú szünetet az elejént. Ha azt kinagyítod és belekattintasz, akkor kilistázhatod az érintett modulokat.
De a Win naplóit is érdemes átnézni, ott szokta írni hogy mennyi ideig tartott az adott szolgáltatás, driver betöltése. Ha valamelyik gyanúsan hosszú, arra érdemes keresgélni. -
Geth
veterán
válasz
looser #124415 üzenetére
Far manager-t használok.
Nincs Win-es menüsor, a keret csak egy drop shadow. A lényegi rész, a kontent, maximálisan kihasználva. -
Geth
veterán
válasz
looser #123420 üzenetére
Tipp:
Ezeréves bug, hogy egyes programok (nem sakkoztam hogy ki hogy mi a kritérium, lehet régi, de nyitott api használat, pl. régi SDL-t használó progik) futtatása során az en-US kiosztás felkerül a listára (és ezzel megjelenik a nyelvválasztó, benne az en-US-sal).
(Ha már ott van, akkor ez nem okoz gondot, nem "duplikálódik".)
Ráadásul ilyenkor ez a kiosztás nem látszik a kiosztások beállító felületén
Hozzá kell adni manuálisan, alkalmazni a beállításokat, letörölni, és elmenteni.
A rettenetesen béna workaround nem permanens, az adott progi újabb futtatása után goto eleje.béna workaround 2: explicit meghagyni az en-US-t, letiltani a váltó gyorsbillentyűket, és elrejteni a nyelvválasztót, és talán nem váltja át semmi és senki en-US-ra
Én 2 reg kulcs átírásával átirányítottam az en-US-t arra az angol kiosztásra amit használok (101 gombos), így a rendszer azt hiszi az en-US van kiválasztva, de a másik kiosztás dll-je szerint működik. Build upgrade után újra befuttatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged