- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jarod1
veterán
válasz
Kiskokó #157596 üzenetére
Kapcsold ki a netet a gépen és akkor nem lesz problémád
vagy akkor tegyél bele IDE winyót az legalább még lassabb lesz
Benti gépemen hdd volt win 10 el, egy program menyitására 2 percet kellet várni...
ssd csere megvolt , hasít mint a szél , nincs lassulás..
egy 120 as ssd már kb 5 ezer körül mozog, 256 os 8 ezer környéke.. -
King Unique
titán
válasz
Kiskokó #157591 üzenetére
• How to Enable or Disable Automatic Updates for Windows Update in Windows 10
Aztán miért is kellene kikapcsolni a Windows Update-et amikor a Windows 10 update history alapján is világosan látható, hogy csak havi 1x, a "patch kedden" vannak automatikusan települő kumulatív frissítések és nem folyamatosan?
• How to Enable or Disable SuperFetch (SysMain) in Windows
• How to Enable or Disable Search Indexing in WindowsA HDD folyamatos "darálását" inkább okozhatja az előtöltés és az indexelés, ellenben a Windows Update-nek ahhoz kb. semmi köze, mivel az utóbbi értelemszerűen csak frissítésnél okozhat nagyobb rendszerterhelést és nem fut folyamatosan...
Egyébként jól értjük, 2025-ben lassú HDD a rendszermeghajtó mindkét PC-n, amikor már egynéhány éve kb. alap és egyre olcsóbb rendszermeghajtónak az SSD?
Ha HDD, akkor azt minél előbb SSD-re kellene cserélni és akkor nem kellene semmit kikapcsolni.
Ha marad önszívatás jelleggel a HDD, akkor lehet szórakozni saját felelősségre a linkelt és akár egyéb szolgáltatások letiltásával, aztán vagy / vagy.
-
válasz
Kiskokó #155723 üzenetére
Nézd végig ezt, hátha benne van a megoldás.
-
teptep
senior tag
válasz
Kiskokó #155673 üzenetére
Az i5-gen3 céges asztali gépem tele volt cseszve mindenféle erőforrás igényes antivírus, szofvtver leltározó, távfelügyelet vagy 3 féle verzióban (egyiket sem tudták rendesen használni)... piszokul belassult amikor éppen leltározott vagy szkennelt. Alig lehetett használni, és közben idegesítő módon periódikusan karikázott. A karikázást úgy tűntettem el, hogy az egér beállításainál a "Munka a háttérben" feladathoz ugyan olyan mutatót választottam, mint a "Normál kijelölés".
-
-
beef
őstag
válasz
Kiskokó #147875 üzenetére
Az akadást nem swap file néret okozza, nekem 32GB RAM mellett a minimum van bekapcsolva, azaz 16MB. Soha nem volt vele gond. Pedig játékok és grafika programok is futnak rajta, Ráadásul a 32GB RAM-ból még 16GB dinamikus ramdrivnek is oda van adva
Az ilyen akadást okozhatja akár audio driver is.
Csak böngészőkben indított lejátszásnál akad vagy egyéb filmlejátszókkal is, pl. VLC, MPC, stb. ? -
svgyula
addikt
válasz
Kiskokó #147862 üzenetére
Szia! Annó a DOOM 2016 kérte a 16GB RAM-ot és ugyanekkora lapozó file-t is. Nyilván nem volt kötelező de úgy nem voltak benne
akkor átmenetek. Én már leszoktam erről. De ha biztosra akarsz menni akkor csinálsz egy ~2x RAM méretű particiót a rendszer SSD-n és oda rakod a lapozófile-t. Beállítod automa működésre azon a partición a többit pedig letiltod. -
beef
őstag
válasz
Kiskokó #147852 üzenetére
Ahogy írtam már korábban is, ez biztos, hogy nem táp probléma. Az máshogy jelentkezne.
Nem emlékszem, alaplap bios legfrissebb és volt rajta gyári visszaállítás?
Próbálj meg kikapcsolni minden automatikusan induló programot Windowsban (feladatkezelő egyik fülén ezt meg tudod egyszerűen tenni).
Alaplap drivert honnan töltötted le? -
-
-
-
svgyula
addikt
válasz
Kiskokó #147665 üzenetére
A vezeték nélküli cuccok nálam is csináltak többször anomáliákat! Konkrétan én szeretem(lustaság
) ágyból használni a pc-t De a vezeték nélküli cuccok 2-3m-en belül is nagyon sokszor működnek anomáliákkal. Ezért én a vevőket kihoztam a gép asztalának elejére. Rádiós ide vagy oda csak akkor működnek nem tökéletesen ha látom a vevő egységet. Külön van a billentyűnek és az egérnek is vevője. A gép hátuljában voltak akadásos anomáliák.........
-
svgyula
addikt
válasz
Kiskokó #147655 üzenetére
Szia! A VGA csere előtt az ilyen információkat érdemes tüzetesen értelmezni. Figyelve a teljesítmény felvétel adataira. Ha kell akkor számolgatni. A tápegységnél a teljesítmény adat nem azt jelenti mint sokan gondolják, hogy teljesítmény adat=fogyasztás! A tápegységek Watt-ban megadott értéke az a terhelhetőséget jelenti. A fogyasztás az nagyjából +20% leterheltség függvényében. Vagyis ha raksz a gépedbe egy 800W-os tápot az akkor is csak annyit fog fogyasztani mint a túlterhelt 500W-os, vagy esetleg kevesebbet mert jobban terhelhető alkatrészekből kisebb hőveszteséggel működik a megadott értékhatáron belül. Nyilván utána az is melegedni fog.
Más! Az egér csatlakozóját próbáltad másik helyre bedugni? Vagy más USB eszközt is figyelni? Nincs-e estleg az alaplapon látható hiba az USB portok környékén? Égésnyom, púpos kondenzátor? -
N.Ferry
senior tag
válasz
Kiskokó #147532 üzenetére
Szerintem neked ugyan az a hibád ami nekem volt. A Windows rossz frissítése, amit elvileg most javítottak. Ahogy rádugtad a kormányt teljesen megbolondult a rendszered.
Én is kipróbáltam mindent, vagy 2 napot elba**tam rá. Olyan amonáliák voltak hogy soha ilyet nem tapasztaltam!
Alig akart elindulni a gép, a bios a negyedik indításnál volt hajlandó betölteni a rendszert, mikor nagy nehezen sikerült jöttek a billentyű anomáliák( gépelésnél random cserélgette a karaktereket) Fox "bugos" volt, gépkezelőbe alig tudtam belépni stb- stb.. ja és kb. 3 perc múlva jött a kék halál...Nálam egyedüli megoldásnak az tünt hogy nagy nehezen sikerült pár alkalmazást letörölnöm ami gondolom zavarta a drága f*s rendszert. Talán próbáld meg gyorsan leszedni a kormány driver-ét ha valahogy sikerül belépned.
(persze egyesek szerint egyszerűen nem tudom melyik a C meghajtó) -
Csupingo
veterán
válasz
Kiskokó #147525 üzenetére
Esetleg valamelyik usb-s eszköz kinyírta az usb portot, vagy részben az alaplapot is? Más portokban is próbáltad a telepítő pen-t? Minden usb-s dolgot húzz ki és ha van, akkor másik usb-s billentyűzettel is próbáld ki és másik telepítő pen-nel is. Viszonylag ritkán romlik el egy alaplap, reméljük, nem azzal van a gond.
-
svgyula
addikt
válasz
Kiskokó #147525 üzenetére
Szia! Csak kérdés jelleggel. Azt írtad 500W-os a táp és a VGA 3070 ez még mindig? Nálam a 1050TI(öreg de megy) külön táppal üzemel DE! 650W alattival már volt anomáliám. Nyilván a megfelelő mennyiségű csatlakozó is indokolta anno' a táp cserét de ha a VGA a PCI slot-ot használja csak, vagy részben akkor a feszültség ingadozás az alkatrészek fáradása miatt lehet az ok! Ez igaz mint a tápra mint az alaplapra. Én kivenném azt a VGA-t és egy nagyon szerényet tennék be akár kölcsönbe kérni egy sima akármilyet, aztán azzal próba.
-
Csupingo
veterán
válasz
Kiskokó #147492 üzenetére
Talán ebbe a topikba. Van a prociban igp, működnie kéne vga nélkül is.
-
Csupingo
veterán
válasz
Kiskokó #147485 üzenetére
Ha a bios-ba belépsz, a hőfokok, tápegység feszültségek rendben vannak? Sata kábelt már cseréltél? Akár bios reset-tel is lehet próbálkozni, vagy bios frissítéssel, bár ha eddig nem volt gond, akkor valami más jellegű probléma lehet. Milyen tápegységed van? Videokártya nélkül is próbáltad már? (Esetleg az mozdult el, annak se ártana egy kivétel és visszarakás.)
-
beef
őstag
válasz
Kiskokó #147480 üzenetére
Ez láthatóan nem Windows probléma (nem ebbe a fórumba való).
Egyébként próbáld meg azt, hogy az 1 pár memóriát berakod az A2/B2 slotokba (általában a procitól számolva 2. és 4. slot). Belépsz BIOS-ba és kérsz egy gyári alap visszállítást, hogy töröljön ki minden beállításodat. És nézd meg úgy működik-e install. -
Csupingo
veterán
válasz
Kiskokó #147478 üzenetére
De ez "működő" windows hiba nem, amire vannak megoldás javaslatok. Van akinek nem a szoftveres javítás segített, hanem a memóriák érintkezőinek a megtisztítása.
Én azt hittem már akkor vannak gondjaid, mikor csak 1 üres ssd van a gépben és nem sikerül a win telepítés. Nem hittem volna, hogy még mindig a régi rendszert akarod feltámasztani. Akkor végig kell menni a megoldás ötleteken, hátha valamelyik segít. -
Csupingo
veterán
válasz
Kiskokó #147460 üzenetére
Nem olvastam el mindent, de azt láttam, hogy nem egyszerű a helyzet. Másik ssd-re már próbáltál telepíteni, ugy hogy kivetted a régit? Másik sata kábelt is ki kéne próbálni, hogy kizárhasd az ssd és a kábel hibát.
Aztán egy bios reset és kezdésnek csak a szükséges dolgot beállítani, pl. uefi-re tenni. Ezután készíteni egy uefi-s telepítőt és próbálkozni.Ezek előtt akár ki lehet venni a memóriákat és visszatenni határozottan, vagy csak 1-2 modullal próbálkozni.
Ha így is gondok vannak, akkor lehet hogy valami tényleg elromlott.Talán a legegyszerűbb módszer, ha egy fat32-re, vagy ntfs-re formázott pen-re simán felmásolod a win telepítőt. Az elronthatatlan. Aztán csak gép induláskor nyomkodod a gyors boot választó gombot, pl. f11 és kiválasztod az uefi pen-t, aztán hajrá.
-
Kiskokó
veterán
válasz
Kiskokó #147456 üzenetére
Nem akarok pofátlan lenni, de ma 4-órától esetleg Discordon lenne valaki hajlandó és olyan kedves, hogy segítene egy kicsit a témával kapcsolatban? Legalább csak annyit, hogy szóban átbeszélve gyorsan a történteket, lehet úgy rögtön valakinek beugik, hogy fú ez vagy azt hagytad ki csináltad rosszul stb.
Ha nem az sem baj, csak megkérdeztem.
Köszönöm -
Grave_444
nagyúr
válasz
Kiskokó #147451 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de próbálj írni pendrivera egy WinPE-t és bootolt be azt.
Ha indul teszt programokkal esetleg megnézheted a hardvert, de szerintem nem az lesz a gond.Maga a telepítő MBR-Legacy vagy UEFI-GPT? Bootnál nem mindegy, okozhat hasonlót a nem megfelelő írás.
-
King Unique
titán
válasz
Kiskokó #147449 üzenetére
"Ezt a bootsec nt60 ezzel nem találkoztam."
UEFI-s rendszerindítás javításánál persze hogy nem, mivel az a parancs legacy (CSM) módban és MBR alapon telepített egyes (mivel pl. XP-nél nt52) Windowsokhoz való.
"megcsináltam az új Win telepitő pendriveot"
Mivel, MCT-vel?
"rinyál hogy a particiók GPT-k és nem MBR-ek."
Ha UEFI-s PC-n az előzőleg UEFI/GPT bootolási mód szerint telepített Windows 10 újratelepítésénél UEFI helyett BIOS/MBR vagy más néven legacy (CSM) módban lett bootolva a telepítő, akkor nem meglepő, lásd más esetét...
UEFI-s PC-n normál esetben eleve UEFI bootolási mód szerint kellene bootolni a telepítőt - pl. az UEFI előtagos pendrive-ot kiválasztani - és telepíteni a Windows 10-et.A hogyan kell pendrive-ról bootolva Windows 10-et telepítani témában lásd egy másik válaszban leírtakat, az ott linkelt útmutatókat.
-
válasz
Kiskokó #147442 üzenetére
"De mind Fixmbr mind Fixboot hibára "a fájl nem található" hibát dob"
Esküdj meg hogy MBR a lemez, biosba/uefibe engedélyezve van a legacy boot.
Ha így van akkor nem fixmbr az még xp, hanembootsect /nt60 c: /force /mbr
bootrec /rebuildbcd
A /force... elmaradhat.
De ha UEFI és EFI boot akkor neked valami meghülyíti vagy az UEFI-t vagy keverve van az uefi-mbr vagy a telepítő nem jó.
UEFI-be kéne kotorászni de mit azt nem tudom.
Próbálj ki egy Live Linuxot, az felmegy? -
King Unique
titán
válasz
Kiskokó #147446 üzenetére
• A hibakódokat akkor kell hagyni, ha szükség esetén a javasolt megoldások mind ki lettek próbálva és nem oldották meg a problémát, ellenkező esetben viszont addig nyilván nincs miről beszélni.
• A Windows 10 hibája itt a BSOD kapcsán az lehet ami már linkelve lett, ha telepítve lett az adott frissítés.
• Az értelemszerűen nem feltétlen a Windows 10 hibája, attól nem a Windows "hulladék", ha pl. hardverhiba van, vagy ha a BIOS-ban egyes beállítások nem a megfelelő értéken vannak... Ahol ha valami ennyire nem akar működni, meg még a telepített Windows 10-et futtató SSD eltávolítása után sem, sőt maga a telepítő sem bootol be pendrive-ról, akkor ott márpedig eleve felmerülhetnek hibaokként az utóbbiak is.
• Nem derült ki, hogy a telepítéshez használt Windows 10 ISO-fájl honnan lett letöltve és hogyan lett a pendrive-ra másolva, de amúgy alapesetben az MCT-vel javasolt a telepítési adathordozót elkészíteni, valamint szükség esetén javasolt akár másik pendrive-ot is kipróbálni.
-
King Unique
titán
válasz
Kiskokó #147436 üzenetére
• Linkelve lett az előző válaszban, hogy mi a Fast Startup, ami ha be volt kapcsolva és úgy leállítva a Windows 10, majd meghajtócsere, akkor az is okozhat problémát, mint már említve lett.
• Akár az USB-s kormány is okozhat problémát, ha csatlakoztatva van a bootolás előtt, ezért azt is javasolt előtte leválasztani (kihúzni).
• A 0xC0000428 hibakódhoz vannak általános megoldások, amiket ki lehet próbálni. + Ha UEFI-s telepítésű Windows 10-nél utólag piszkálva lett a Secure Boot beállítása, akár az is okozhat gondot.
• A 0xc000021a hibakódhoz az egyik előző válaszban már linkelve lett a lehetséges megoldás.
• Ha meghajtók nélkül a telepítési adathordozóról (pendrive) a Windows 10 telepítője sem indul el, akkor az nem éppen normális... Ilyenkor felmerülhet a hardverhiba is (pl. RAM vagy HDD / SSD), vagy hogy a BIOS illetve UEFI menüben lett a RAM / CPU kezelésével kapcsolatos beállítás lett elpiszkálva (pl. a már említett XMP), amit annak visszaállítása / feleslegesen bekapcsolt funkció kikapcsolása értelemszerűen megoldhat.
• Ha az előbb leírtak nem használnak, akkor jobb híján a reset BIOS to default settings vagy a CMOS reset esetleg (saját felelősségre) még megpróbálható.
-
svgyula
addikt
válasz
Kiskokó #147438 üzenetére
Szia! Miért nem hiszed el, hogy gond van a hardverrel? Az még lehet, hogy csak az elem van lemerülve és visszaált az alapokra. DE! Ha nem tudsz belépni a BIOS-ba akkor gond van! Amit írsz az nem "dos" ablak hanem a BIOS hibaüzenete, hogy nincs rádugott indítható meghajtó!
Azt még megnézheted, ha kicseréled az alaplapi elemet beindul-e a BIOS? Olyankor elméletileg azzal kellene indítani és kérnie kellene a beállításokat! Amit írtál, hogy rádugod a másik SSD-t és elszáll az pedig keményen hardveres hiba! Nyilván okozhat adatvesztést bármelyik lemezen ami után már azzal sem indul a másik gépen! De ilyen hibát okozhat egy rossz és vagy zárlatos sata kábel is. De én még most is azt mondom ez alaplap vagy CPU(ennél inkább rossz hűtés mint hiba). De nyugtasd csak magad.............. -
Kiskokó
veterán
válasz
Kiskokó #147436 üzenetére
Nem vagyok teljesen hülye a géphez, de azért profi sem.
De ezt egyszerűen nem értem.
Semmi nincs a gépre dugva, csak VGA , CPU és ramok.
Bedugom a Windos USBt és igy indul el. Ha UEFIből megpróbálom elinditani nem UEFI ként hanem sima USB-ként akkor dobja a második képet.Tehát adathorodó nélkül csak pendrivról sem bootol be és még csak egy új teleptst sem tudok csinálni.... kezdek mostmár nagyon idegbe lenni....
Valakinek valami ötlet ?
Bárhol keresek rá midnehol az a baj hogy ezt WIN bootkor kapják,
Megoldás, inditsd el a win recoveryt- de nekem AZ NEM INDUL IGY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁ
Széttttrobbanok
ű -
King Unique
titán
válasz
Kiskokó #147434 üzenetére
A Fast Boot ≠ Fast Startup, az utóbbi bekapcsolt állapota melletti leállítás + hardverváltozás okozhat problémát.
Hát mondjuk annyi köze lehet a rendszerindításhoz, hogy a másik SSD behelyezésével megváltozhat a meghajtók sorrendre, pont ezért kell szükség esetén módosítani a sorrendet, UEFI bootolási mód szerint telepített Windows 10-nél a Windows Boot Manager bejegyzést beállítani az 1. helyre, stb.
-
King Unique
titán
válasz
Kiskokó #147428 üzenetére
• Ha megtaláltad a linkelt leítást, akkor elvileg már csak alkalmazni kellene vagy a legutóbbi kumulatív frissítést eltávolítani, ahol a WinRE környezet elérhető többek között pl. a telepítési adathordozóról bootolva is.
• Az SSD áthelyezése másik PC-be = másik hardverkörnyezet és akár másfajta BIOS / UEFI bootolási beállítások, ami plusz hibalehetőség lehet és ezáltal nem meglepő a rendszerindítási a probléma.
• Ha a BIOS / UEFI boot menüben megváltozott a meghajtók sorrendje, akkor azt szükség esetén módosítani kellene, a megfelelő bejegyzést beállítani 1. bootolási opciónak, máskülönben ugyancsak rendszerindítási probléma lehet.
• Ha bekapcsolt Fast Startup (gyorsindítás) mellett lett leállítva a Windows 10 és úgy rakosgatva egyik PC-ből a másikba, akkor megint nem meglepő a rendszerindítási a probléma, BSOD, stb.
-
Kiskokó
veterán
válasz
Kiskokó #147428 üzenetére
Na most kapok idegbajt….
szóval beraktam a másik gépbe az ssd-t és ugyan azt produkálta. Jó mondom akkor vissza a másik amiről írtam ide az elöbb. De hogy lementsem a rosszról a fájlokat ami kellhet rádugtam azt is a gépre.
szigoruan!!!!!! Rogton be a biosba és kifejezetten manualisan a jó futó ssdt bootoltattam be! Vagyis boooltattam volna mert mar nem ment… erre lehuzom a rossz ssd-t ( értsd a nem mukodo win) és semmi. Tehat egy masik gépben egy masik eddig mukodo ssdrol sem bootol be az a szajbavert windows mostmar!!!!!! Miiii afasz közeee van a ketttonek egymashoz??? Miert baszodik el a bebootolas ha csak ravan dugva a masik ssd is de nem arrol bootolt??? Mi tortenik ilyenkor es miert?????? Felgyujtom ….. -
-
svgyula
addikt
válasz
Kiskokó #147421 üzenetére
Szia! Ez hardver hiba lesz! CPU hűtés, alaplap hiba, Mivel már USB-ről sem indul én először a CPU hűtést ellenőrizném. Az pár mp alatt ledögleszti a gépet. Lehet nem fagy le, csak visszaveszi az órajelet a használhatatlanság szintjére. Lehet még táp hiba is bár az csak akkor ha részlegesen döglött valamelyik feszültség szint.
-
King Unique
titán
válasz
Kiskokó #143347 üzenetére
Ha korábban ugyanazon PC-ben a klónozás után a régi - új SSD-ről egyaránt működött a bootolás úgy hpgy mindkettő csatlakoztatva volt, most meg nem, akkor lehet mégsem jók a bootolási / egyéb beállítások, az előző válaszokban már szemléltetve lett miket kellene megnézni.
1. A képfájlba történő rendszermentésnél nemhogy másik partíció lehet és azon egyéb adatok, hanem a mentést tartalmazó partíción is, szóval ilyen szempontból semmi előnye nincsen a klónmeghajtónak.
2. Az az állítólagos macera normál esetben nyilván nem akkora macera, meg ha tudja a user mit csinál és ért hozzá, sőt ha a Windows 10 beépített rendszermentő alkalmazását használja, akkor csak a Windows 10 telepítőjét kell bebotolni pendrive-ról és onnan elvégezni a helyreállítást.
3. Ha frissíteni kell a mentést, akkor egy klónmeghajtónál lehet szépen 1:1-ben újraklónozni az egészet, ellenben a rendszermentésnél lehet különbségi / növekményes mentést is készíteni csak a változatokat mentve, ami eleve gyorsabb és kisebb méretű. + Az utóbbi csak egy képfájl / mappa és azon belül fájlok a célmeghajtón, vagyis nem kell törölni a korábbi partíciókat mint a klónozásnál.
4. Ha már méret, a mentésnél készített képfájl alapértelmezetten eleve tömörítve lesz és kisebb méretű lesz mint maga a forrásmeghajtó és az azon lévő partíciók eredeti mérete, vagyis akár kisebb célmeghajtón is elférhet, ellenben ugye a klónozásnál alapesetben (partíciók zsugorítása / átméretezése nélkül) legalább akkora vagy nagyobb tárolókapacitású célmeghajtó kell
5. A klónmeghajtó max. abból a szempontból előnyösebb, hogy azonnal használatra kész és egyből betehető a másik meghajtó helyére és utána a klónmeghajtóról ugyanúgy bootolható gond nélkül az OS. Normál esetben, mert ugye lehet olyan is hogy nem, mint pl. a mostani esetnél... -
King Unique
titán
válasz
Kiskokó #143345 üzenetére
Most 1x bootol, 1x nem, elég érdekes, meg ha állítólag a klónozás megfelelően lett végrehajtva és a BIOS/UEFI boot menü és sorrend is jól van beállítva. Bár ha klónozás történt, akkor egyszerre a 2 meghajtó használata is akár okozhat problémát, pont azért nem feltétlen kellene egyszerre mindkettőt csatlakoztatni, meg biztonsági mentés céllal klónozni, hanem normál esetben nyilván menteni, amiből probléma esetén eleve visszaállítható a rendszer. Aki korábban mentési célra kifejezetten a klónozást ajánlotta a mentés helyett, az nem igazán volt tisztában a fogalmakkal.
"Ha meghal a Win hiába van róla biztonsági mentésem."
Ha van biztonsági mentés képfájlba pl. egy külső HDD/SSD meghajtón, akkor a programot pl. pendrive-ról bootolva majd a külső HDD/SSD meghajtóról a mentést betallózva eleve visszaállítható a rendszer, lásd az előbb linkelt hozzászólásban lévő leírásokat.
-
King Unique
titán
válasz
Kiskokó #143342 üzenetére
"A meglévő C: meghajtómat klónoztam a Macrium programmal, biztonsági mentés céljából. (nem először)"
Mármint BIOS/MBR szerinti telepítés System Reserved és WinRE partíciók nélkül, azért csak a C-t, vagy hogyan kell érteni?
UEFI/GPT esetén még ugye még több partíció van, alapesetben 4 db a C-vel együtt és normál esetben előbbinél és utóbbinál is nyilván mindegyik partíciót menteni / klónozni kell.
"Ennek örömére vissza raktam a többi meghajtót is de ezután már nem bootol be a gép az új SSD-ről. A régiről működik hiba mentesen."
Mármint mi a gond, szükség esetén nem sikerült megfelelően beállítani a BIOS/UEFI boot menüt és sorrendet, pl. UEFI szerinti telepítésnél a Windows Boot Manager bejegyzést beállítani az 1. boot opciónak, vagy mi?
Klónozás előtt a Fast Startup funkciót lehet nem ártott volna kikacsolni, vagy Shift + leállítás módszerrel leállítani a Windows 10-et, ellenkező esetben akár az is okozhat problémát a meghajtók cserélgetésénél.
Egyébként ha rendszermentés készítése a cél, akkor értekemszerűen azt kellene csinálni, menteni és nem klónozni, a klónozás pl. meghajtócsere esetén indokolt.
-
-
Flitter
tag
válasz
Kiskokó #142440 üzenetére
Szia! Ingyenes , letöltöd ,futtatod, meghajtót kiválasztod(FIGYELMESEN) és start. Miután végig ment windows lemezkezelőben már tudod újra formázni.
Program neve: HDD LLF Low Level Format Tool
UI: Sima HDD, SSD-m.2 SSD is működik.
-
-
Zoz
őstag
válasz
Kiskokó #142440 üzenetére
Használj valami értelmes partíció kezelő programot, pl MiniTool Partition Wizzard.
Ha OP rendszer volt rajta akkor töröld le az apró segéd partíciókat is, aztán készíts egy új partíciót a teljes lemezre. -
King Unique
titán
válasz
Kiskokó #137833 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat, megnézed szépen beépített eszközzel / külső programmal mi és mennyit foglal, aztán utána lehet tovább fejtegetni, addig nincs miről beszélni. Egyébként meg NTFS fájlrendszer, hozzáférési engedélyek, bizonyos védett rendszermappák tartalmának és védett rendszerfájlok listázásához alapestben nincs megfelelő engedély, azért lehet fals módszer a fájlkezelőben manuálisan kijelöljük és összeadjuk a C gyökerében lévő fájlok és mappák méretét...
-
King Unique
titán
válasz
Kiskokó #128312 üzenetére
Segítség a Windows aktiválási hibáihoz
Ahol a 0xC004F074 hibakódnál az alábbiak vannak:
Ez a hibaüzenet akkor jelenhet meg, ha a Windows Enterprise kiadásához tartozó termékkulcsot adott meg a Windows 10Home vagy Windows 10Pro kiadások aktiválásához. Adja meg az eszközön található Windows-kiadásnak megfelelő termékkulcsot.
A hibaüzenet akkor is megjelenhet, ha a munkahelyi eszközét próbálja aktiválni, de az nincs csatlakoztatva a munkahelyi hálózathoz. Ha a hibaüzenet a munkahelyi hálózathoz való csatlakozás után is megjelenik, előfordulhat, hogy módosítania kell a hálózati beállításokat. További információért forduljon a szervezet támogatási személyzetéhez.
Ha a szervezetnél nincs informatikai részleg, előfordulhat, hogy újra meg kell adnia a termékkulcsot:
Válassza a Start > Gépház > Frissítés és biztonság > Aktiválás lehetőséget.
Válassza a Másik termékkulcs megadása elemet, és írja be a 25 karakteres termékkulcsot.
Ha nem megfelelően lett aktiválva otthon az a Pro kiadás, hanem aktivátorral (KMS), akkor nagyon egyszerű a helyzet, meg kellene adni egy érvényes termékkulcsot, szükség esetén vásárolni Windows 10 licencet, termékkulcsot, ennyi.
Meg ha nem céges gépről és ott rendszergazda általi aktiválásról van szó - mert az esetben ahhoz kellene fordulni - , hanem mezei otthoni használatról és valami önjelölt szaki aktiválta, akkor pláne nincs miről beszélni.
-
válasz
Kiskokó #128317 üzenetére
Ha legálisan akarsz eljárni, akkor igen.
De még várj egy kis időt, hátha kapsz más választ is(lehet valaki tud olyan megoldást a hiba javítására, megoldására, amiről Én nem írtam), vagy ha mást nem is, de legalább azt, hogy hol érdemes olcsón és biztosan Retail kulcsokat venni (ebben nem vagyok otthon)... -
válasz
Kiskokó #128314 üzenetére
Több oka is lehet
# Aki aktiválta neked (mint írtad, nem tudod hogyan), az Warez cuccot használt az aktiváláshoz, le lett fülelve
# egy adott céghez tartozó mennyiségi licencel aktiválta, de pl azóta megszűnt a cég (céges szervereken keresztül megy az aktiválás, de már nem megy a szerver (KMS aktiválás esetén 180 naponta kell kapcsolódni a KMS szerverhez))
# olcsó mennyiségi licences kulcs volt, amit az MS tiltott le
# nem megy épp a szerver... -
válasz
Kiskokó #128312 üzenetére
Ha rákeresel a hibára (hibakódra) és mindegyikben KMS-el kapcsolatosok megjegyzések vannak, akkor jó eséllyel Te is abban a cipőben jársz, hogy egy olcsó kulcsot vettél, ami nem Retail kulcs...
Az aktiválás menüpontban amúgy az írja az OS-ről, hogy Windows 10 Pro avagy esetleg Enterprise...?Persze lehet más oka is, de elsőre ezt kellene rövidre zárni.
Ha valóban jogtiszta mennyiségi licences verziód van, akkor meg pl. a céges rendszergazdával kell értekezned, Ő tud benne segíteni.
-
törölt tag
válasz
Kiskokó #120785 üzenetére
Ha az egérnek van memóriája, oda el lehet menteni a gomb, DPI, profil beállításokat. Én úgy használom, a Logitech Options nem fut külön. Ha nincs on-board memory, akkor kell a program. Anélkül csak mezei buta egér.
2004-re kár volt sietni, mert olvasni mindenféle hibát: bluetooth, storage spaces RAW-t csinál, printer gondok, SSD TRIM probléma, VGA kompatibilitás... (lehet még a Logitech se készült fel rá)
-
-
Kiskokó
veterán
válasz
Kiskokó #120749 üzenetére
Neki kezdtem újra, driver letöröl, eszközöknél kitöröl stb
Megint az van mint eddig, NEM LÉP BE ABBA TETVES Logitech fiókba, csak tölt és tölt.
Most már azt csinálja, hogy 10 másodpercenként megugrik az egész windows kép és egy pillantra kijön a töltés karika és szar.......... és ugrál és nemjó és szar...... ezt a kurva 3 sor 6 részből tudtam lierni mert megakad az irás ahogy ez a egci Logitech pprogram miatt ugrál az egész windows...
WIN REINSTALL ? -
törölt tag
válasz
Kiskokó #120720 üzenetére
Win 1909 alatt még jó volt? Teljes eltávolítás és újra hozzáadás? Most vagy vársz Logitech Options frissítésre, vagy próbáld helyette Setpointtal. M545 Logitech oldala, összes letöltése rész
G305 itt minden rendben, június 10-i Logitech Options frissítés, igaz én még Win 1909-en vagyok. -
Kiskokó
veterán
válasz
Kiskokó #120608 üzenetére
Na és még mindig nem jó, tök véletlenszerűen fogja magát és nem működik. Elindítom újra a Logitech Options programot akkor megy egy ideig aztán helló szia...
Van hogy elsőre el se indul a program...
Az aplikációs külön dolog ki van kapcsolva.
mi a franc?
Pedig most frissítést is töltött le magának..
Valami ötlet? Köszi -
Male
nagyúr
válasz
Kiskokó #120552 üzenetére
Logitech fiók nem kavar be? Mert oda is tudja menteni a beállításokat, talán ott van valami szemét, amit rendszeresen visszatölt.
Esetleg még az alkalmazás függő beállítások okozhatnak zavart. (nekem, igaz, akkor még SetPoint néven futott a beállító programjuk, de az állandóan resetelődött, és így visszakapcsolgatott... lehet, hogy az új is szórakozik ilyennel.) -
Cs1csó
titán
válasz
Kiskokó #120541 üzenetére
Ez a hozzászólásom Chrome problémára íródott de itt is végigmehetsz a lépéseken: [link]
Ha nem jön össze akkor +1 kovacsen222 windows reinstall (pesze ha a Firefox profilodba is beette magát a dolog akkor a szinkronizációt csökkentsd le a jelszavakra és a könyvjelzőkre ezt a beállítások szinkronizáció részen tudod beállítani azaz a többi szinkronizálandó elem elől kivenni a pipát, később ha midnen okés manuálisan beállítod és telepíted a kiegésíztőidet.
-
Kiskokó
veterán
válasz
Kiskokó #120539 üzenetére
Ja és emellé jön a másik kedvenc bajom, hogy a Logitech egér legfrissebb Option driverét felrakom, beállítom az extra billenytűket mit csináljanak. Aztán vagy megy vagy nem megy... ahogy kedve van... ez is mi ? Ilyen se volt még sose egy rohadt géppel se...
Nem lenne komaptibilis a2004-el ? vagy mi a franc van ezzel is ?
KösziSzerk : Kovacsen : Ezt nagyon nem akarom de lehet muszáj lesz....
-
Kékes525
félisten
válasz
Kiskokó #120461 üzenetére
A böngésződben használsz uBlockot vagy Adguardot, esetleg asztali Adguardot? Mert ezeket, megfelelő adatbázissal, kivédi, megelőzi a fertőzést. A linkedet lefuttattam és az asztali Adguard jelzett. ESET is jelzett:
Az ESET-nek is van online scannere azt is próbáld ki! [Díjmentesen használható ESET Online Scanner]
-
Kékes525
félisten
válasz
Kiskokó #120452 üzenetére
Ezeket futtattad? F-SecureOnlineScanner, Kaspersky Virus Removal Tool-ról, Malwarebytes Anti-Malware, HitmanPro (30 napig), Emsisoft Emergency Kit, Dr.Web CureIt, AdwCleaner, Norton Power Eraser. A Google-ban rákereshetsz. Ezek a legjobb, ingyenesen használható irtók.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kiskokó #102335 üzenetére
Lehet valami program ébresztgeti, de sajnos a Windows is szokta. Egy programmal valamilyen erőforrás figyelővel kellene monitorozni, hogy rájöhess mi ébresztgeti. Esetleg próbáld ki ezt a programot: revoSleep
liszi70
Egy biztonságtudatos felhasználó rendszeresen engedi, hogy a Windows frissítéseket keressen és telepítsen ezért nem fog olyasmibe belefutni, hogy "váratlanul" a rendszer csinál egy kényszerített frissítést.
-
válasz
Kiskokó #102165 üzenetére
"...Lan portnak a felébresztéshez ?"
Semmi, ne azt a sort nézd."USb-n hogy legyen fesz ?"
Úgy hogy lennie kell. (jellemzően ez a bios default beállítása)
Egy áramtalanított billentyűzeten hiába nyomkodnád a gombokat...Én így ébresztem kikapcsolt és alvó állapotból is a gépet (mert a fizikai bekapcsológombot nem érem el)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged