- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orgi
addikt
Számít sajna, ezt mondja a Media Creation Tool, mikor akarom a (magyar) gépemen a más nyelvű telepítőt gyártani:
"Ellenőrizze, hogy a telepítési adathordozóhoz választott kiadás megegyezik-e az azon a gépen lévő Windows kiadással, amelyiken használni fogja. Ha nem egyezik meg, a Windows telepítéséhez termékkulcsra lesz szükség."
Extra poén, hogy apám a gépét már Svájcban vette és több nyelvű országként első indításkor megkérdezte a Win, hogy német vagy francia vagy angol nyelven akarja-e használni
-
-
Orgi
addikt
Köszi, azt hittem a felhasználói fiókhoz kapcsolódik vhogy az aktiválás, annak pedig nem tudom az adatait (és a tulaj se). De akkor ezek szerint magához a géphez, ez nagyszerű
Ugye ha most német a Winje, akkor olyat is kell újra raknom neki, különben nem fog menni az aktiválás? Mert nemrég telepítettem újra a sajátom és rémlik, hogy szólt az MCT, hogy jó telepítőt gyártsak nyelvileg... -
Cs1csó
titán
Azért a telemetria nem 4K HDR-ben küldi a tartalmat és nem 0-24-ben full speeden. A frissítések SEEDelése pedig csak az otthoni hálózatban lévő gépek között lehetséges de ez is csak előny mert az internet felől csak egyszer kell letölteni és belső hálón küldik át egymásnak de ezt is ki lehet kapcsolni a géphzázban - frissítés és biztonság - speciális beállítások - kézbesítés optimalizálás de itt is az alapbeállítás szerint csak a SAJÁT belső hálózaton lévő gépek között megy az adatküldés.
-
asus1
aktív tag
Valami, pedig nem jó. Semmi más nincs rácsatlakozva a wifire.
Esetleg valami program amivel látszik ennél jobban, hogy mi is zabálja?
Vagy kábel probléma is lehet? Pl. megvan törve és egyszer jön rendesen a net egyszer meg rossz?(#74635) SP4C3: Értem, de ezt valahogy nem lehet kikapcsolni? Olyan szuper net van az utcánkba, hogy hihetetlen 5Mbit/s lefele és 0.25 fel. Tudom a lassú feltöltésem miatt érzem ennyire a seedet, de nincs rá valami?
-
-
törölt tag
Oké, akkor nem piszkálom. Egyébként nem HDD van a laptopban, hanem egy Samsung SSD 850 EVO 120G. (Betehettem volna erről is egy képet, most már mindegy.)
Nagyon köszönöm a jó tanácsot.Köszi King Unique, egy kicsit lassú már így is a Bootolás, de lehet megvárom, míg problémák kezdődnek, akkor vagy újrarakom a windowst, vagy esetleg veszek egy 250GB-os SSD-t, és akkor megint friss lesz a gép. Bár négy és fél éves laptopnál nem tudom mi lenne a helyes lépés.
-
YASKATIR
senior tag
Latom te is a hasonlo szintet kepviseled, mint twofatcat, szoval ismet leirom, felesleges irnotok barmit is, mert en innentol nem fogok erdemben reagalni egyik hazudozo, szakmaiatlan frocsogesre sem
Majd visszaterunk erre a beszelgetesre 5 ev mulva, addigra talan felnottok es felfogjatok azt, hogy mit jelent a whql minosites
-
abdulka1
őstag
Szia!
2015 július óta használok 10-est, de csak az első telepítésnél húztam le a másodlagos HDD-t. A következő alkalommal, véletlenül csatlakoztatva maradt, de semmi hiba nem történt. Azóta eszembe se jut lehúzni.
Plusz a másodlagosra is telepítettem egy rendszert, így ha hiba van, elég az UEFI-ben átállítani a elsődleges boot-ot. -
pc360
addikt
Igen, pont azt a védelmet írtam is az előző hsz-emben.
Ez ráadásul reklámmentes telepítő, fölösleg nélkül.
csicso82: Mire gondolsz? Nem is nagyon kell állítgatni, fél perc alatt megvan a telepítés + beállítás (ki kell kapcsolni pl. a tűzfal opcióiban a felbukkanó üzenetek elrejtését, különben egyéni szabálykészlet módban sem figyelmeztet a progik netre csatlakozására). Legutoljára a 6-os verzió környékén volt bugos, azóta jópár főverzió lefolyt gond nélkül. Én minden további nélkül azt pakolom fel mindenkihez (a végén biztonságos módba kapcsolva, hogy ne zargassa a felhasználót), és jó ideje nem volt gond az automata verzióváltásokkal sem.
-
Cs1csó
titán
-
-
maxika2004
őstag
" Majd abbahagyja, "
hát azért 2018-ban ne kelljen már 10 perceket várni a gépre !olvastam sokat, volt is rá leirás, de sehogyse találtam meg azokat a beállitásokat...
igazából egy ismerősöm ragaszkodik ehez a förnedvényes 10 hez, én ki nem állhatom..
ez ugy szar ahogy van .... ennél még az xp is jobb kis túlzással !
-
-
-
vlevi
nagyúr
"átalakul a közkedvelt Windows 10 S-re"
Arra azért csak nem.
Mert azt elkaszálták...Megszünteti a legolcsóbb Windows 10 kiadást a Microsoft
Wiszont, hogy mi is örüljünk, a tavaszi kókányolmányban már lesz Windows10S mód.
Húrrá. Mégegy olyan funkció, ami a kutyának se kellett.
Van néhány apró jó dolog a Win10-ben, de annyi felesleges koloncot aggattak már rá, hogy az eszméletlen. -
Pontosan nem tudom mit csináltál. Tudtommal az szűnt meg hogy a futó win7-8 on a win10 telepítő setup.exe -t elindítva az ha a futó OS aktivált volt akkor a 10 is aktivált lett, de mostmár kiolvassa a serialt és csak akkor lesz aktivált a 10 ha a kiolvasott serial valós. De ha aktivátorozott volt, akkor már nem lesz aktívált. és persze kézzel is be lehet pötyögni a legális w7 serialt ezután is.
-
-
Kube
senior tag
Bizony, Sintér az a bizonyos.
Azokat a köröket, hogy normálisan hajtsa meg trottling meg isten nyila már megfutottam. Most ez az update is úgy vágta tönkre, hogy amúgy menne meg működik, csak fullscreenbe kap valamit az aktív ablak amit nem kéne.
Ha majd azon a notin leszek délután megnézem ezeket, de érted... ha ezekkel lenne a baj akkor miért jó minden ha egy aktív ablak van előtte a sarokban
hirtelen nem számít már a kodek és a többi?
Nekem ez vágta haza a történetet, hogy lehet, hogy egy aktív feladatkezelő a sarokban a mögötte lévő passzívan futó full screen fps darálót megjavítja? -
törölt tag
Hiába a Windows 10 kompatibilitása a régi hardverekkel, de teljesen hibátlanul csak a Win 10 only, azaz a kimondottan 10-eshez gyártott hardverrel rendelkező gépeken fut. A 10-es megjelenése óta több régebbi és új géppel, főleg notebook-kal volt dolgom, de csak az új gépeken ment problémamentesen. A régieken is működött, de kisebb-nagyobb hibák előfordultak. Decemberben vettem egy kizárólag Win 10-es notebook-ot, ezen sem a driverek, sem frissítések, sem a hibajavító patch-ek nem okoznak problémát. Nem fagy a start menü, a tálca, stb.
-
szilvásbukta
tag
Eszemben sincs a gyerekeknek rendszergazda fiókot adni, elszabadulna a káosz.
A lehető legjobban szeretném bekorlátozni a fiókjukat, amivel még használható. A legjobb megoldás persze a gép tápkábelének eltávolítása lenne, de azt sajnos nem engedik.
A router kapcsolgatása nem játszik, sok órai munka alapszik netes keresésre. Meg elég vicces is lenne ha folyton kapcsolgatnám.
Korábban erre a célra Norton Family tökéletesen elegendő volt, de Edge-n sajnos nem megy. Ha tehetném, visszaállnék Win7-re, mert ott se telepíteni, se futtatni, se olyan oldalt látogatni nem tudtak, amit nem engedtem, de jöttek az új gépek a win 10-zel meg azokkal az isteni 7. genes i3-as procikkal... -
qqzs
őstag
Koszi a valaszt
Friss telepites utan megvolt elobb a win uldate majd a dell uldate. A dell nem bloatwarea. A supportja legjobb a dellnek csak vegignezte a drivereket hogy a dell szerinti legutolso van e rajta. Es volt amit frissitett meg felrakott mert win se talalta egybol. Aztan ment a gep par hetig gond nelkul most egy hete kezdte ezt a nem tudom kikapcsolni mert ujraindul dolgot es megoldas kereses kozben ajanlottak hogy valami driver gond lehet.
En is gyanakvoan probaltam a driver easyt de mar kinomba gondoltam adok egy lehetoseget.
Es mondom hogy a sokbol amit talalt leellenoriztem manualisan es se a dell se a win szerint nincs ra ujabb de ha elmegyekna gyarto oldalara ott megis van win hitelesitett sokkal van hogy evekkel ujabb driver. Pl pci series express root port vagy pci expressz x16 controller 2006os microsoft driver van es iteltol 2017es elerheto vagy network az összes 2015-16os es mindegyikhez van par hetes vagy honapos -
Pete55555
addikt
Hmm, ha jól emlékszem 64 bites a win 7 is (99% de megnézem) csak ehhez vissza kell dugnom a régi merevlemezt.
Nem tudom nem-e az a probléma, hogy a win7es lemezt csak lekötöttem a gépről, és rádugtam az SSD-t amire felment a W10 pro (ezek szerint így a verzióval nincs gond) viszont a kulcs még hozzá van kötve a 7-hez? -
st3v3np3t3r
nagyúr
biztos nem, ráengedtem a spybot antibeacon-t meg a dws lite-ot, ami letilt minden "kémkedő" funkciót... így a telemetriát is, bár nem lehet hogy a windows 10 update kézbesítésoptimalizálás nyitja a portot? bár nálam ki van kapcsolva,de hátha még is...
megvan... windows update része
nem tud csatlakozni... persze,mert a tűzfal megfogja arany szivét
-
King Unique
titán
Vannak az MCT-nek olykor fura dolgai az igaz. Csak azt felejted el, hogy nem mindenki van tisztában azzal sem, hogy épp milyen kiadást töltsön le, meg az ISO-t hogyan varázsolja rá pendrive-ra / optikai lemezre... Ellenben az MCT-vel letöltött ISO (is) eleve több kiadást tartalmaz és a telepítési adathordozó elkészítése is közvetlenül megoldható vele.
(#69017) Geth:
A 8.1/10 ISO-knál még aktív partíció sem feltétlen szükséges a pendrive-on a Legacy BIOS módban történő telepítésnél. Az a 7-esnél kell inkább, illetve annál UEFI-s telepítésnél akár erre is szükség lehet. De mondjuk utóbbinál az UEFI-s bootolás és telepítés támogatása amúgy sem teljes körű és ezért nem mindig kivitelezhető (példa). -
Geth
veterán
Az MX518-on nem lehet (nincs memóriája, ez még "csak" egy egér).
De ne bántsad szegényt, semmi bajaA smart connect blabla az valóban teljesen felesleges, de miért raktad fel? EFI-ből nem lehetett tiltani?
Akkor az OS nem is tud róla...
Ha a Crimsont kinyírod, akkor hogy csinálsz olyat, hogy alkalmazásfüggően állítson be mondjuk egy vsync always on-t? Azt ne mondd, hogy ilyenkor életre kell kelteni, és globálisan átállítani, majd a végén vissza, mert elnevetem magam. -
sanyek2
senior tag
Ne érts félre, én is rühellem a logitech sz@rját.
Egyrészt a bill világítást kezeli, másrészt az egér felbontási érzékenységét, sebességét, váltógombját, és sniper gombját,
másrészt a bill makróit, profiljait, annak világítását, és WIN billentyűk tiltását. (világítás terén külön profil van FPS játékra, hogy csak azok a billentyűk világítsanak, amiket használok, ezenfelül a fényerő is más, mint böngészéshez)Bill Logitech G910
Patkány Logitech G520Mindenféleképpen kipróbálom a javaslatodat nem veszítek vele semmit! Már át van állítva, de időbe telik míg néhány hidegindítás végbemegy.
Szimplán meglepett, hogy egy az egyben tiltatnád mindet, figyelmen kívül hagyva minden más szempontot. -
-
st3v3np3t3r
nagyúr
nem szegény az
meg van áldva minden földi jóval
60fok belül(chipset meg a vga chip is befűt rendesen
)
2 antennás 150es wifi kártya(ezt már én cseréltem ki, 54es volt benne)
56k-s modem
félig halott DVD író(ami nem a sajátja)
250es satás hdd(60as volt benne)
gombhiányos klaviatúra(4gombot másikról ragasztottam át)
gigabites vezetékes hálókártya
anno xp volt rajta,mikor hozzám került, kapott egy win7et majd most egy 10et -
st3v3np3t3r
nagyúr
nekem sincs erős gépem, sőt nekem egy magos 1700as 64bites cerka van a laptopmban,2gb ddr2vel 64bites win10pro alkotói kiadás-al(1.1-1.3gb között eszik,kicsit megáll néha de az a proci miatt van,99%-on pörög néha), 200/100as netem van amiből 100/100 jön csak a router miatt, 300as wifije van a routernek, 150es a laptopnak,és ezen gyenge vason 60-80Mbit/s sebességem van átlagban...az enyém jóval gyengébb masina még is többre képes
tehát nála más gond lesz... -
-
-
törölt tag
Jogában áll. EU-s majomkodás ez, hogy a Microsoft nem tehet az EU-ba szánt verzióba alapértelmezett böngészőt úgy, hogy annak leváltását a rendszer ne ajánlaná fel például. A Windows tűzfal alapjai jók, csak pont az EU-s bohóckodás miatt nem lehet olyan felhasználóbarát mint egy harmadik féltől származó, mert akkor ugye mindenki maradna az ingyenes beépítettnél...
-
-
törölt tag
Windows 10 esetében a harmadik féltől származó tűzfalak, és AV-k egy-egy nagyobb frissítés esetén boríthatják a rendszert. Comodoval jártam már úgy...
-
King Unique
titán
Azért a Paint.NET és mezei Paint programokat nem venném egy kalap alá...Előbbit már használom egy ideje, ami ugyan nem egy PS, de általános / alap képszerkesztési feladatokhoz tökéletes. Az, hogy kell hozzá a .NET 4.6, az meg talán nem akkora gond, legalábbis pl. nekem nem. Utóbbit meg max. screenshotok beillesztése - lementése, esetleg képkivágás célra használom...
-
vlevi
nagyúr
"Jófajta metro-s app-al, "
Az már megvan. A Paint3D már a mostani kreálmányukban is benne van.
Nem lenne ezzel semmi baj, ha az új alkalmazások előrelépést hoznának a régi, leváltandók helyett, de sajnos pont az ellenkezője történik, minden UWP app sokkal kezdetlegesebb, mint a korábbi megszokott progi.
pl. Outlokk express helyett a posta és naptár.
wagy a korábbi képnézegető helyett a mostani.
media player, és a groove zene,
Control panelből lett a settings.
IE helyett Edge, és sorolhatnám.paint.net az jóféle, én is vagy azt használom, vagy az artveawert, mikor melyikhez szottyan kedvem.
-
-
törölt tag
Ja, ez vagy nem volt korábban vagy nem vettem észre, mert most láttam, hogy anyum reggel 6-kor bekapcsolta a gépet, én nem sokkal ezelőtt kezdtem volna neki a teljes frissítésnek a gépén TeamViewer-en keresztül és akkor amikor elindítottam a WU-t láttam, hogy ezt írja ki neki. Tehát reggel már letöltődött nála, de nem indította újra a gépet, azt nekem kellett megcsinálni, és akkor fejeződött be a frissítés, most pedig a lemezkarbantartó fut éppen
Mondjuk sok időt megtakarított nekem, mert ott csak 10 Mbps-os Internet van, és manapság a Windows Update-ek méretei elég komolyak, az új technológiai megoldásnak köszönhetően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Túraautó topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Horgász topik
- Haditechnika, harcászat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged