- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
Egyéb helyesírási baklövésekért nem merek itt szólni, mert úgyis megkapom, hogy „ez egy szakmai fórum”, ezzel menjek máshova trollkodni, görgessek tovább, ha nem tetszik stb.
Most kifejezetten azért mertem kivételt tenni, mert MS szoftverek nevéről volt szó, így nem vádolhatnak trollkodással. -
zsoltzsolt
addikt
Köszi!
Miután alaphelyzetbe állítottam a böngészőt, akkor próbáltam megint, feldobott egy ablakot, hogy a felajánlott hitelesítő cuccokkal folytassam és itt nem az OK-ra kellett nyomni, hanem a Mégse gombra. Eddig simán rányomtam, hogy elfogadom, hisz lejáratnak 2024. április dátim volt megadva. Mondjuk eddig ezt a kis felugrót eddig csak ezen a gépen dobta fel. -
pinnacle
nagyúr
Nekem is kalibrált, profil is van, képmódok is, de kikapcsolva tudom legjobban levenni a fényerőt.
Doky586 PangoBright tudja PC-ből 0% alá szabályozni a fényerőt. Ezek szerint nincs más ilyen program. Nézd meg ami a monitornál 0%, az 100% a Pangonál. 70%-on használom, világosabb, mint ahogy a képen látszik. -
mexel
veterán
Sajnos már nem éri meg. Főleg hogy el is szúrtam. Megvéáltoztattam a nevet, ezzel nincs gond. A registry-ben pedig a
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
ban átírtam az az elérési utat, azóta csak egy temp mappás belépéssel lehetbelépni. Hiába írom vissza a nevet egyszerűen nem sikerülSzerk: a temp elérési utat átírtam a régi névre és most elindult elvileg, még tesztelem.
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
Amit írsz, az max. az abnormális eset, mert normál esetben nyilván van valamilyen fájlnévkiterjesztés. Ha a kérdezőnél az előbbi a helyzet és direkt nem is akar semmilyen fájlnévkiterjesztést adni, akkor az problémás, mert úgy az előző válaszban szemléltetett módszerek sem fognak működni, max. az ilyenek.
-
Geth
veterán
A hibernálás kikapcsolt állapot, csak éppen ott folytatja, ahol hagytam.
A hibernálás (S4) és a kikapcsolt állapot (kétféle: S5 / G3) nem ugyanaz, lásd.Ilyenkor nincs hibanapló bejegyzés, áramfogyasztás,
Alapvetően egyiknél sem kellene hibanapló bejegyzés (nálam nincs is), ezt ne keverjük ide.
Áramfogyasztás nem csak ettől függ. Pl. WoL miatt még S5 (kikapcsolt) állapotban is fogyaszthat (pont így vannak a melós gépek, hogy kikapcsolt állapoból is fel tudjuk kelteni).Arra akartam rávilágítani, hogy nincs olyan hogy jobb, egyéni preferencia
-
nihill
őstag
Nem éjszaka hanem akkor amikor legközelebb szükséged lesz rá...
Más.
Tegnapelőtt éjjel pl. 759db rendszer log van, aminek a jelentős része, hogy nem tud kapcsolódni a céges hálózatra. Azt hittem ettől azért "mélyebben alszik"
De ha ez normális, akkor legyen az.(#116460) mezis
Laptopnál akku lemerülés előtt behibernálja magát, nálam legalábbis ezt csinálta. -
mezis
félisten
Hibernálás: A RAM aktuális állapotát lement HDD-re (SSD-re). "Kiolvasztás" után visszatölti, és ahogy írták, ott folytatja ahol abbahagyta. Áramszünet után is!
Alvó állapot: Áramszünet után csak újraindítás lehetséges. (Laposnál akku lemerülése, kivétele jelenti az áramszünetet.)
-
-
A lényeg, hogy egyáltalán nem szeretnék semmi ilyesmit látni a gépemen, ami valós idejű védelemmel, vagy vírusirtással kapcsolatos.
A laptop szó szerint 3 programról szól: Discord, Spotify, Opera (a létező legjobb blokkolókkal és notrack eszközökkel).
Van rajta egy Steam is, amivel az asztalimról streamelek, és filmeket nézek rajta hálózatról.
Semmi szükségem vírusirtóra, nem látogatok kétes oldalakat, nem használok warezt sem semmiből, a Win10-em és az Office-om is eredeti, a lapos viszont régi, és minden erőforrását szeretném használni.Az nonszensz, hogy üres desktopon rákattintok az Operára, maga a progam 40%-CPU-t kér 5 másodpercig, az Antimalware executable pedig 50-et 8 másodpercig
És minden programnál hasonlóan CPU vámpír.
Hogy lehetett ezt így kiadni?Oké, hogy régi a vas, de basszus, Linux Mintet nyitok, elindítok egyszerre egy Discordot, Operát, Spotify-t, és az kevésbé hevíti fel szerencsétlen gépet, mint Win10 alatt nyitni egy böngészőt
És oké, többnyire tényleg a Linuxot használom, de a munkámhoz (amit szeretek notin az ágyban csinálni) kell az Office, viszont megkeseríti az életem ez a szörnyülött szotfver...
-
biker
nagyúr
Nekem programozóként egyértelmű, hogy amíg 20-30MB/s aatfolyam van, addig nem kell újraindulni, semmi áron.
Sőt, ha mentetlen munka van, akkor sem, ez macen világ életben alapértelmezett volt. A win már sokadjára szivat meg, hogy üresjáratot érzékel, és frissít.Gondolom most is feltette a kérdést, amit szokott, hogy egy órán belül újraindul, akarom-e, és mivel nem jött válasz, úgy gondolta, nem aktív a kezelő, és újraindulhat. MErt régen is ez volt az alap. Ha a kérdésre nem válaszolsz, akkor elfogadtad.
Nem gondolom normális dolognak, hogy ha belekezdek egy több órás dologba, akkor előtte 10percig nézelődjek a windows vezérlőpultban, vajh el fog-e indulni valami, mire is nem gondoltam még...
-
CirrMee
addikt
-
Doky586
félisten
Én erre reagáltam:
"Ha vége lesz a Win8 támogatásának, legkésőbb akkor a MS rendet rak a kulcsoknál."Nem tudom mit értesz a "rendet rak" kifejezés alatt.
Az biztos hogy aki 2010-ben vásárolt win7 licenszet és frissített legálisan 10-re azt nem érheti hátrány. Hogy így mit rak rendbe az rejtély számomra. -
vlevi
nagyúr
-
Geth
veterán
WPA2 PSK AES erős jelszóval.
A mac filtering csak nyűg.WPA2/3 enterprise jobb, mert akkor jobb esetbe validálod hogy tényleg ahhoz csatlakozol amihez gondolod, nem csak egy "evil twin"-hez.
Vagy pure WPA3 SAE fallback nélkül.
Utóbbi kettőt sok cucc nem támogatja *amazon echora sandít* -
Köszi!
Ez egy 2013-as megoldás a problémára, még nem is volt win10.Persze ettől működhet, éppen most próbálom ki, majd megírom sikerült-e.
De érdekes ám ez az egész. Ha nem működik az ajánlott megoldás, azt megértem, hiszen egy előző oprendszerhez javasolták 6 évvel ezelőtt. Ha működik, azt nem igazán értem, mert miért nem oldódott meg ez a frissítési anomália 6 év alatt? Egyáltalán mi ez a parancs, mit csinál? :
"ren c:\windows\SoftwareDistribution softwaredistribution.old"Viszont egy jót nevettem már ma, mert a kommentek közül a legfrissebbekre, a 9. oldalon lévőkre kattintottam, hogy az újakat lássam először. Az első, ami elém került, egy 2017-es:
"Many people have this problem. Our Windows 10 system has not updated since Nov 2016. After many days and dozens of hours we have given up on trying. Microsoft just keeps repeating with the same variations on fixes that doesn't work. None of this is new. Win10 is a worthless OS. We are using the Mac now and our Windows machine gathers dust." -
bobalazs
nagyúr
Kösz, a linket, attól hogy nincs szó róla még használjuk.
A valós figyelős modulokat viszont nem használom mert a proceszorból változo mennyiségben vesz el, mutat +1-6 % terhelést is, attól függően hogy mit használ az ember. Az asztalon úgysem nézem a terhelést, bár egyszer már volt haszna, amikor indokolatlanul üresjárat helyett fullon pörgött a proci mert egy program már bebugolt, és be kellett zárnom feladatkezelőbe. -
TRob1
veterán
Csak írd be a keresőbe, többször is volt már szó a Rainmeterről... Részletesebben nem ide való, van külön topikja. (Mondjuk ez is már sok amit most műveltünk
)
Én is próbálgattam egy időben, de aztán hagytam a fenébe, azt vettem észre hogy szinte sosem néztem rá azokra, amiket kitettem asztalra (hdd-k tárhelye, proci százalék, időjárás...stb.Rájöttem hogy inkább funkcionalitás kell (elindítani a programokat amikor tényleg érdekelnek), nem üres vagy épp csicsás asztal bámulása.
-
Geth
veterán
Google Keep, androidos telóm van, már nehéz lenne visszaszokni.
(Most rákerestem, látom OneNote-on keresztül lehet azt is syncelni, de az meg nálam nincs fent sehol)
A tálca nekem se üres, a leggyakrabban használtak kint vannak, csak nem sok mindent használok gyakran(#99283) viperabácsi: Az összes Microsoft-alkalmazásba való automatikus bejelentkezés leállítása.
-
Geth
veterán
Egészen hasonló véleményen vagyunk, én nem tudok jobbat (de nem is kerestem).
A taskbarra kitűzött ikonok számát én minimalizáltam, a desktopon csak játék shortcutok. Nem ide tartozik, de az óra melletti ikonok számát is minimalizáltam (pl. minek amd ikon, ha a context menüben is ott van és nem túl gyakran kell). -
Kékes525
félisten
"A vírusirtó topikban sem javasolják, hogy rakd fel, csak akkor, ha valami gyanús viselkedés van, aminek nem ismered az okát."
Ez nem igaz!
1. Semmit sem zavarhatnak, mert telepítést nem igényelnek.
2. Ha baj van, akkor már sokszor késő letölteni.
3. Nagyon kicsi programok, helyet nem foglalnak.
Pendrivon tartogathatnám, de mivel nagy az SSD-ém, elfér rajta. Amúgy van pendrive-on is, de azok bootolhatók, rescue irtók.
"A Revo Uninstaller se kell"
Neked. Én viszont szeretem azt, hogy ha eltávolítok egy programot, akkor nem marad semmi sem utána. A Revo takarítását biztonsági módban végzem és látom, hogy konkrétan mit akar eltávolítani. Ha mást is, akkor nem távolítom el. Amúgy biztonsági módban soha sem akart más programokhoz, adatokhoz nyúlni. Az uninstall programok sokszor nagyon trehányak.
Amúgy felhomályosíthatnál, hogy milyen problémát jelenthetnek azok a programok, amik telepítést nem igényelnek, ha kicsik és hely van bőven és ha szükség van rájuk, akkor nagyon hasznosak?
-
Döglött Róka
veterán
Már írtam, perfmon illetve resmon. A resmon használata jóval egyszerűbb.
Ezen a fórumon többek közt az a hozzáállás emeli a szemöldökömet a fenekemig, amikor egy probléma megoldása úgy kezdődik, hogy "Telepítsd fel ezt az utility-t". Gyakorlati haszna nincs és aki javasolja az nyilvánvalóan nem tudja, hogy van beépített megoldás.
UI.: Ha sysinternals-hoz kell nyúlnod akkor már rég baj van.
-
-
törölt tag
-
erikke17
őstag
De ha mindenkire állítom megosztas akkor mire az user?
Meg ugye másik PCn el érem simán fájlokat csak kodiban meg telefonnal nem.
Telefonnal jelszót is is meg felhasználó nevet. Pedig jelszavas védelem kikapcsolva, meg guestet is engednie kéne csatlakozni elvileg. :SRáadásul ezelőtt ment simán amíg 1809 fel nem került.
-
Pierre75
senior tag
A Dell 7559-ben az Intel 530-nak 23.20.16.4973 az utolsó drivere, első nap békén hagyott, de ma önállóan frissült. Nem kérdezett az tőlem semmit, csak már a 1809, hogy akarom-e ha indexeli a C-t. Most olvastam a magas cpu audio-tól bug-ról. Tesztelgettem (YT, zene, film), circa ugyanannyit terhel, mint a 1803.
-
Nem frissült, eszerint nem volt rá szükség, anélkül is felment a 1809.
twofatcat: Tárterületsegéd, megfelelően beállítva, nincs bekapcsolva.
OneDrive nem aktív.svgyula: Szia, Keressék a lúzerek (a túoldalon), én ugyan nem, egyszer majd talán jól kivitelezik a frissítést...
Nincs másik/külön partíció és nem is lesz, nem darabolgatom az SSD-t.
Nem mellesleg, a többi mappából (Dukomentumok...stb.) semmi sem tűnt el, korábban meg a Letöltések mappából sem soha...
Ha ilyen és hasonló szintű problémát okoz a frissítés, azért nem a felhasználó a hibás és egyértelmű, kit okolok. -
Intel van a feleségem laptopjában is, de nem volt gond a frissítés telepítésével.
Most néztem volna meg a frissítési előzményeket, de ott is mindent törölt tegnap a 1809twofatcat: Igen, komoly probléma, de arra legalább alapesetben is készülünk mindig és tudunk tenni ellene, mert még két helyen (külső adathordozón és felhőben) tároljuk a fontos dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest