- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoz
őstag
válasz
JohnD #127353 üzenetére
Legegyszerűbb ha ezt rakod fel: Visual C++ Redistributable Runtimes All-in-One
-
coco2
őstag
válasz
JohnD #127337 üzenetére
Régebben még sikerült win10 home-ot bekulcsolnom, de az még az a verzió volt, és persze ki is iktatta az az aktivátor a win frissítéseket végleg, szóval "megfagyott" 2018 jan 3.-án, ami akkor rajta volt. Ha annyira régi win10-et még tudsz szerezni, meg annyira régi aktivátort, talán működni fog új gépen is, de ha mégis driver gondjaid lesznek, hát ne csodálkozz rajta.
Az új laptopra inkább vettem egy olcsó kulcsot, és szerencsém volt a cd key lottón - mert ahogy olvastam, majdhogynem lutri, hogy normális kulcsot kapok-e, de én éppen azt kaptam. Kicsit visszaolvasol, linkeltem a site-ot is, honnét.
Win10 home-on nincs linux subsystem, én azért váltottam pro-ra. Ha neked elég a home, és csak casual cuccokra kell, a home-ot igazából nem kötelező aktiválni. A gép működni fog, és ingyen. Pár beállítás nem lesz rajta kényelmes, annyi a hátulütő.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
JohnD #127332 üzenetére
Az függ a Windows kiadásától. Home/Pro licenszeknél néha újra próbálkozik az aktiválással (pl. új éves release telepítés, nagy az aktiválást is érintő update stb.) így ott kiszámíthatatlan, Enterprise verziónál KMS aktivátorral 180 napig megy, utána lejár. Lehet egyébként aktiválás nélkül is futtatni W10-et, néhány testreszabást letilt, meg kiírja a sarokba hogy aktiváld, de alapvetően fog működni + folyamatosan frissülni is fog.
-
King Unique
titán
válasz
JohnD #113847 üzenetére
Erre nem feltétlen van mindenkire, minden esetre érvényes általános válasz, meg alapvetően hardver- és szoftverkörnyezet függvénye is lehet. Vannak akiknél semmi gondot nem okoz mindig a legújabb frissítés telepítése, használata, míg másoknál előfordulhat, hogy igen. Egyébként arról épp nemrég volt szó, hogy pl. a havi összesítő frissítéseknél stabilitás szempontjából a választhatókat nem feltétlen javasolt mindenkinek telepíteni, pont azért csak opcionálisak. A funkciófrissítéseknél szintén, ott sem feltétlen kell félévente egyből váltani a legújabb verzióra, lehet várni X hónapot míg kiforrottabb lesz, vagy akár kihagyni egy-egy funkciófrissítést, mivel kiadástól függően amúgy is 18/30 hónap egy-egy verzió életciklusa. A drivertelepítésnél szintén hasonló lehet a helyzet, van ahol teljesen oké, amit a Windows Update telepít/frissít, míg másik hardverkörnyzetben már nem feltétlen. De szükség esetén letiltható az automatikus drivertelepítés és manuálisan is megoldható a megfelelő, adott esetben az újabb driver telepítése.
-
King Unique
titán
válasz
JohnD #113843 üzenetére
A Windows 10 verzióját az alábbi módon lehet megnézni. Viszont az érdekes, ha 2015-ös verzió, mert annak (1507, 1511) a támogatása, életciklusa a normál kiadásoknál már rég lejárt, max. a 2015-ös Enterprise LTSB aktív még.
Meg a régebbi, már nem támogatott Windows 10-verzió telepítése után normál esetben a Windows Update-nek előbb-utóbb fel kellene ajánlani a funkciófrissítést egy újabb, támogatott verzióra.
-
Csupingo
veterán
válasz
JohnD #113840 üzenetére
A win teljesen friss? Innen tudsz standard drivert is tölteni.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
JohnD #113708 üzenetére
Táp: CTG-450-80P - Chieftec kb. 10-15 éves
2011 Szeptemberétől volt elérhető. Ha netán tényleg 8-9 éve van használatban, szedd szét és nézd meg látsz-e felpuffadt kondit, vagy akár többet is.
Ha régóta nyúzott táp , én tuti lecserélném inkább azt.Az alaplapon a legfrissebb bios van ? Páratt kiadtak hozzá már az idei évben is. Gondolom nem véletlen javítgatják. Utolsó épp a 18. kiadott BIOS !
-
Zoz
őstag
válasz
JohnD #113600 üzenetére
CHKDSK-t /F /R paraméterekkel futtattad?
Sentinelben érdemes lenne egy teljes felület tesztet nézni, és figyelni, hogy vannak-e sötétebb kockák (lassabban olvasható részek) a teszt térképen.
Ha pedig biztosra akar menni az ember, akkor teljes írás-olvasás tesztet kéne ráküldeni, véletlenszerű adatbájtokkal. Persze ehhez előbb szabaddá kell tenni a meghajtót, hogy felülírható legyen. -
King Unique
titán
válasz
JohnD #113598 üzenetére
De attól még ugyanúgy nem stimmel a HDD állapota, mert a normál nyilván a 100/100-as, gyenge és hibás szektorok nélkül. Ellenkező esetben viszont nem meglepő, ha ilyen-olyan hibák lépnek fel.
Amúgy meg ott vannak a különféle DISM és SFC parancsok a rendszerfájlok ellenőrzéséhez, javításához: [link], [link]. Valamint ha más nem megy, akkor a Windows újratelepítése javítási céllal az innen letölthető frissítési segéddel / MCT-vel a fájlok, alkalmazások stb. megtartásával. De mondjuk, ha nem 100-as az a HDD, netán később tovább romlik az álapota, akkor úgy nem sok értelme van... -
King Unique
titán
válasz
JohnD #113596 üzenetére
Ez a HDD most a rendszermeghajtó, vagy egy másodlagos meghajtó?
Ha rendszermeghajtó, erre van telepítve a W10, azon volt futtatva előtte a külső defrag program, max. akkor okozhatna gondot, vagy akkor sem normál esetben. Viszont ha gyenge / hibás szektorok vannak a HDD-n, akkor eleve nincs miről beszélni, vsz amiatt fut le a bootolásnál a lemezellenőrzés, javítás. Meg a normális állapot nyilván az, ha hibátlan a rendszermeghajtóként használt HDD/SSD.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest