- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Egy óra, két rendszer
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
saelin
veterán
válasz
junior11 #58189 üzenetére
A windows 7hez képest sokkal gyorsabban végez a töredezettségmentesítéssel, mert a háttérben is csinálja néha. Nekem egy durván használt 500 GB-os vinyóm van és eddig ha manuálisan elindítottam mindig végzett egy 15 percen belül.
A defragger sokkal tovább molyol, de nem hiszem hogy megéri-e a plusz időt rászánni.
Szerk:
Ups, my bad. Lemez karbantartó =/= töredezettségmentesítés.
Megyek vissza aludni! -
quailstorm
félisten
-
-
movax
őstag
válasz
junior11 #57652 üzenetére
Nem okoz semmi gázt. De be kell állítani rendesen, végig kell bolhászni, hogy mit töröljön, mit nem. Például a böngésző Historyt taccsra teheted egy klikkolásra, pedig az egy hasznos dolog: ha beugrik, hogy láttál valamit mondjuk a Vimeon novemberben, de nem emlékszel a címére, csak írod be, hogy Vimeo és máris jön elő az url barban. Na, ha ebből nem veszed ki a pipát, akkor szevasz History. És még egy csomó ilyen dolog van benne, végig kell menni rajta. Ja, és tudni kell, hogy mi mit jelent és angolul sem árt, ha tud az ember. De hát ez minden szoftverrel így van.
-
_ ĐanieL™
tag
-
t72killer
titán
-
válasz
junior11 #56725 üzenetére
Sziasztok!
Van egy kisebb problémám win 10-el.
Másik topikban kérdeztem, onnan irányítottak át, hátha valaki tud rá megoldást.
Eléggé idegesítő. Az még kevésbé zavarna, ha csak a kép akadna meg, de a hang is ilyenkor beakad és a beakadás hanga (a videon) sokkal hangosabb, mint a nézett tartalom.
-
King Unique
titán
válasz
junior11 #43712 üzenetére
OK, persze, az jó hogy már van. Csak, ha azt nézzük, hogy pl. Firefox & Chrome alatt mennyivel több van és a telepítés is közvetlenül a böngészőn belül történik, akkor azért annyira nem nagy szám... Illetve én inkább az uBlock Origint használom, az kevesebbet eszik.
(#43715) woland_y2k: hát ez az, hogy csak most...már a 10240-ben tudnia kellett volna. De mindegy is, mert (mostanában) nem nagyon lesz ebből olyan szintű böngésző, mint a fentebb említett másik 2.
-
gyugyo79
addikt
válasz
junior11 #37457 üzenetére
Meglehet változtatni. Windows-10-Login-Background-Changer
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
junior11 #37008 üzenetére
Nekem ilyen 2-3 naponta jött elő Win10 újratelepítés óta, és semmilyen hálózat nem ment, azaz 2,4Ghz, 5Ghz Wifi, kábeles net, illetve iPad-ról net megosztás usb-vel sem, mindenhol ezt a hibát dobta ki. Csak a visszaállítás oldotta meg mindig, pedig a leírtakat is próbáltam már, bár lehet ott rontottam el előtte hogy nem rendszergazdaként futtattam a parancssort (már nem rémlik)...Lényeg most így a leírtak alapján jó lett.
-
t72killer
titán
válasz
junior11 #35881 üzenetére
Így, hogy lassan jönnek rá a bővítmények, nyugdíjazhatja nálam a chrome-ot.
A chrome gyászos leszereplésén meglepődtem- amúgy a kását nem eszik annyira forrón: -
törölt tag
-
TheProb
veterán
válasz
junior11 #33118 üzenetére
Ha 7/8.1-es licenced van csak akkor csak az előbb említett verziókról tudsz upgradelni, tiszta w10 install nem fogja elfogadni ezek kódjait. Tedd fel tisztán a 8.1-et, majd egyből upgradelj 10-re.
(Esetleg próbálhatsz teljes migrálást is hdd->sdd viszonylatban, persze ennek akkor van értelme, ha nincs "szétlakva" az adott rendszer, nem lassu, stb.)
-
AtHoS
nagyúr
válasz
junior11 #32249 üzenetére
Kaspy boot lemezt/pent készíts és arról indítva a rendszert végezz teljes rendszer ellenőrzést vele, hátha fennakad a horgon valami
Kasperksy Rescue Disk
Vírusirtás Kaspersky Rescue Disk 10 használatávalEgyéb hasonló cuccok:
- AVG Rescue and Repair Toolkit
- Avira Rescue System - How to use Avira Rescue System
- How to create a Bitdefender Rescue CD
- Emsisoft Emergency Kit - 100% portable - Ideal for USB flash drives -
hunluki
senior tag
válasz
junior11 #32242 üzenetére
Ott valami nagyobb güzmi lesz, lehet hogy a cserét is látják (keylogger a gépeden?)
Esetleg egy linux live cd-vel bootolj be, és változtass úgy jelszót, és lehetőleg ne cica123 összetettségű legyen. Ha ezek után is bejelentkezgetnek az USA-ból az accodba, akkor passz, ideje bekészíteni az alufóliasapkát
-
saelin
veterán
válasz
junior11 #32223 üzenetére
Nekem elég fura, hogy van "kétlépcsős" azonosításod, de mégsem jelez az idegen bejelentkezéseknél... Nem lehet hogy valami alkalmazás használja ezt a címet? Pl evernote, dropbox stb. Ha ténylegesen idegenek lépnének be a fiókodba, akkor kapnád az üzenetet róla (nem tudom hogy működik az ms esetében, de a google pl küld sms-t vagy e-mail-t, gondolom itt is valami ilyesmi.)
Szerk:
raidx
Erre nem is gondoltam volna... -
King Unique
titán
válasz
junior11 #30374 üzenetére
Erre azért nehéz ötletelni, mert minden gépen, hardveres és szoftveres (driverek) környezetben másképp viselkedhet. Ami egyik helyen előjön bug, az másutt nem jelentkezik. Ilyen probléma, amit írsz, nálam max a korai TP/ IP buildoknál volt. A 10240 és 10586 esetében nem nagyon tapasztaltam, főleg nem olyan szinten, hogy csak a restart segített.
-
-
wjbhbdux
veterán
válasz
junior11 #29892 üzenetére
Ajánlom hogy az MS fiókodra kapcsold be a két lépcsős azonosítást, így a jelszó birtokában se tudnak belépni legközelebb. - https://account.live.com/proofs/Manage?mkt=hu-HU
Ha máshol is használtad ugyanazt a jelszót akkor lehet feltörtek vmi fórumot vagy ilyesmit és onnan tudták meg, nem feltétlenül az általad használt gépekről került ki.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
junior11 #29892 üzenetére
Az, hogy phising vagy sem csak Te tudod eldönteni a kapott levél alapján. Ha nem, akkor lehet megnyugodni.
Viszont az IMAP jellegű bejelentkezés ugye a levelezést érinti. Nem használok lookos mailt, így csak kérdezem, hogy nincs többlépcsős esetleg extra védelemre lehetőség (pl. levelező klienssel bejelentkezni teljesen más jelszót igényel, mint maga a fiók bejelentkezés, stb..)
Ami még bejöhet a képbe: vpn, proxy, opera turbo és hasonlók használata, ami eltájolhatja a hely detektálást
-
AtHoS
nagyúr
válasz
junior11 #29875 üzenetére
Lehet most kell aggódnod, ugyanis ez tipikus phising esete is lehet.
Jól nézd meg azt a levelet, amit állítólag MS-től kaptál, mert abban szoktak félrevezető módszereket alkalmazni az elhelyezett linkekhez, ami nem MS oldalra visz, hanem annak egy esetleges "másolatára", ahol megadod a régi jelszavad (meg ugye elméletileg az újnak szántat is) és már meg is szerezték a belépéshez szükséges adatokat.
Szóval első körben alaposan ellenőrizd a levél tartalmát, pontos feladási címet (bár ezt a legegyszerűbb hamisítani) és a linket betűről betűre.
Bár én simán böngészőben begépelve belépnék MS fiókba és ott megváltoztatnám ismét a jelszót. Egyébként ha ezen módon változtattad meg korábban, akkor nem kell aggódnod.
Ha viszont úgy gondolod nem hamisítvány a kapott levél, erősen szét kell nézned a gépeden kártevő ügyben.
Amúgy pedig nem az email-lel van probléma, hanem MS fiókkal. Ugye nem egyezik a jelszavuk????
Ha egyezik, akkor nem ártana mindenhol egyénire változtatni -
Apucy01
őstag
válasz
junior11 #29371 üzenetére
Szia
hát én végig csináltam a cikkben leirtakat de az istenek sem akar telepedni
Frissítés a Windows 10 1511-es verzióját futtató x64-alapú rendszerekhez (KB3122947) - Hiba: 0x80070643
ugyan ez van mindig már nem tudom mit csináljak vele a virus kergető is ordit hogy az opredszer nem napra kész
nállam ez az első komolyabb gond a win 10 el de jó lenne ezt is megoldani valahogy !
Annyira profi nem vagyok hogy parancssorból csináljam igy passzolok
-
kezo0
addikt
válasz
junior11 #28939 üzenetére
Gépház --> Rendszer --> Energiagazdálkodás --> További energiabeállítások (itt bejön a vezérlőpult megfelelő része, ahova egyszerűbben is eljuthatsz...) --> A főkapcsolók funkciójának megadása --> A jelenleg el nem érhető beállítások módosítása --> és itt a "Leállítási beállítások" résznél kiveszed a pipát a "Gyors rendszerindítás bekapcsolása (ajánlott)" elől.
-
zoltan6
addikt
válasz
junior11 #28445 üzenetére
mert sok mindent előre betölt,és nem utána szöszmötöl,tabletemnél figyeltem meg amikor kéri a jelszót,(még mielőtt beírnám)már villan is fel a jobb alsó sarokban a mobilnet vagy a wifi jelzés hogy fel van a hálózatra csatlakozva.amikor belép az asztalra már lehet is nyitni a böngészőt,és nem a böngésző megnyitása után kell várni másodperceket mint 8.1-nél.
-
törölt tag
válasz
junior11 #27610 üzenetére
A boot időt passzolom (most olyan 10-12 mp), az általános sebessége szerintem nem lassabb.
Most azt tapasztaltam, hogy nem ébred fel néha a gép, csak akkor, ha nyomok neki egy resetet. Ez ma már másodszor fordult elő, eddig ilyen baja még sohasem volt. 10240-es 10-zel nem tapasztaltam ilyet. Tegnap nulláztam frissítés után, lehet, hogy valami beállítási probléma, még nem volt időm utána nézni. Lehet, hogy a CIS szórakozik csak valamiért.
A 2 GB elég neki, a 47,9 GB-os rendszer partíción kb. 8-9 GB-ot foglal el a rendszer.
-
törölt tag
válasz
junior11 #27605 üzenetére
Szia! Én egy 8"-os Miix-en használom a 10-et, nekem gyorsabbnak és stabilabbnak tűnik. Az Edge szerintem nincs olyan jó, mint a modern IE volt 8.1 alatt, pl. swipe hiánya, de amúgy megszokható.
Nem tudom a haverod mire használja, én csak netezek, képet nézegetek rajta (néha SSH meg egy kis Excel, ha sürgős), de nem volt vele eddig problémám.
-
TRob1
veterán
válasz
junior11 #27545 üzenetére
Mindig csak akkor van értelme a tiszta telepítésnek, ha valami gondod/problémád van, anomáliák lépnek fel, rendellenesen működnek dolgok. Ha minden jól működik, mi értelme lenne?
(#27527) AtHoS :
Írd csak bátran, nem kell félned, hisz eleve félreértettél ezek szerint valamit. Szó sem volt a 3rd party appokról - hisz a többség szerintem használ ilyeneket -, hanem a "leválaszó appról" volt szó.
Tehát csak bátran.
Amúgy Serviio is jó arra amit ajánlottál, sőőőt...
-
Воланд
titán
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Audio-Technica ATH-M20x fejhallgató
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest