- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
anorche1
őstag
-
törölt tag
válasz
westlake #58483 üzenetére
Értem mit mondasz, csak nem tudom hogyan kapcsolódik ide. A kolléga azzal kezdte fent van neki az ESET ami ki is kapcsolta a Defendert a settings-ben ahogy kell, csak az értesítési ikon maradt ott neki. Erre megoldás a Defender értesítési ikont tiltani feladatkezelőben.
-
DS39
nagyúr
válasz
westlake #54602 üzenetére
Hát azt várhatják...
Van pár jó funkciója, de összességében sok régi/alap funkció elérése körülményesebb, mint a 7/8.1-ben.Mindent először a modern ui felületen hoz be amin van pár kapcsoló még egy link a további beállításokhoz. Ami a régi felület már, és ott mindent be lehet állítani.
-
TRob1
veterán
válasz
westlake #49543 üzenetére
Mondtam én hogy nem értem mit akartál vele mondani.
Amúgy 14-én írták már több helyen, aztán 15-én reggel is olvastam valahol (talán google app dobta a telefonon), lehet azért volt furcsa mikor megláttam egy "valamilyen" linket nulla magyarázattal.ui: De mondjuk én azokat a frissítéses "linkjeidet" se értettem, mert nekem ott nem jött be semmi se akkor, se most.
(Ez van, értetlen vagyok)
-
TRob1
veterán
válasz
westlake #49369 üzenetére
Csak én nem értem hogy mit akarsz mondani ezzel?
Vagy csak annyit hogy eddig nem tudtad? (Azt nem hiszem)
Vagy azt hogy elérhető pár napja a "tesztverzió"? -
-
netguru10
aktív tag
válasz
westlake #48161 üzenetére
Tehát,akkor az MSDN 1607 14393 verzió megfelelő lesz? (Nem 10 Pro-t,hanem Enterprise-t)
Használtam Windows 10 Pro-t,de sajnos behalt az alaplapom és kicserélése után,sehogyan sem tudtam újraaktiválni. Többnapos egyezkedés után,kaptam egy csere termék kulcsot,de már csak Enterprise volt.
Na de ez már egy másik történet.... -
Doky586
félisten
válasz
westlake #48137 üzenetére
Muszáj ilyen értetlenkedő hülyeségeket írnod? vagy szándékosan nem érted?
Azt írtam hogy kapja a frissítéseket, tehát aktív.. ez nem volt érthető?
Az hogy javítanak valamin és optimalizálnak attól lesz valami gyorsabb (kevésbé akadozós stb), de ha ezt nem telepíti valaki akkor felesleges csodálkozni hogy olyan amilyen (persze kapsz új hibákat is)... -
Popes
őstag
válasz
westlake #47991 üzenetére
Azért ha valaki olvassa a topikot az már látott itt egy két érdekes dolgot, különböző gépek, különböző felhasználói szokások.
Ami nálad tökéletes az másnál lehet gondot okoz, te szívtál az előző buildekkel, másnak meg azok mennek hibátlanul.
Ezért szoktam azt mondani ha kérdezik hogy frissítsek vagy ne, hogy ki kell próbálni hogy mi a helyzet az adott felhasználónál, ha nem jön be akkor vissza lehet állni, ha minden oké akkor meg használni boldogan. -
tomp
félisten
válasz
westlake #47991 üzenetére
Amennyire féltem ettől az új buildtől olyan pozitív az élmény. Elég sok rossz hírt olvastam erről. Start menüs kékhalál, nem bootoló rendszer, ez nem működik, az nem működik. Update frissített. Az első pár órában fél percenként villogtak az asztal ikonjai a háttér műveletek miatt de most már mintha mindennel végzett volna.
Remélem nem lesznek gondjaim.quailstorm
Köszi!Még nézegetem milyen újdonságok vannak. Azért nem olyan bő a választék ami oda kikerülhet...
-
Heisenberg69
senior tag
válasz
westlake #43640 üzenetére
Úgy értettem, hogy automatikusan letöltődött a frissítés? Ugye nem minden régióba jelenik meg elvileg egyszerre, és ezért kérdeztem, hogy kellett-e mókolni, hogy leszedje. Nekem legális win 10 home 64 bit van.
Hol tudom megnézni, hogy jelenleg melyik verzió fut rajta, és milyen számúnak kell majd lennie, ha frissítette a jubileumi csomagot? -
vlevi
nagyúr
válasz
westlake #41608 üzenetére
Szerintem meg van ez oldva normálisan. A kumulativ updatek is kapnak verzioszamot (10586.110, 10586.215, 10586.420, satöbbi). Nem ismerem a belső mukodést, valszinunek tartom, hogy a frissites csak a megfleleő verziohoz tartozot tölti le.
Dimond: gyorsinditas lesz a gond, érdemes kikapcsolni. Kapcsoldi ki a hibernálást, az felszabadita a hibernacis filet a c meghajtorol, megszűnik a hibrid alvas, és a gyorsinditas is. De ha ezek neked kellenek, akkor elég csak amgyorsinditast kikapcsolni.
Kisokka: Az alvás (és sokmás dolog) nálam sem százas. Otthagyom a gépet, nem altataom be, és tényleg van olyan, hogy csak a desktop van benn, de nem alszik el 1-2 óra mulva sem. De van olyan, hogy 10 perc után nem kapcsolja ki a moncsit, de fél ora után, elmegy alvásba
Lexebb az, amikor terabytenyi lomot másolgattam ide-oda, mert vettem új vinyót. Közben elmentem ebédelni. Mire visszamentem, bealudtpersze felébresztéskor még neki állt feljebb, hogy megszakad a masolas, meg usb baja van.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
westlake #39160 üzenetére
Nem csak isoval frissült. Már maga a win7-re is wu-n keresztül került fel a 10240 build, aztán a 10240-re is frissiteskent erkezett a 10586. Annyiban igazad van, hogy ezek a frissitesek technikailag a pendrivera kiirt iso-s telepitessel egyenértékűek, mégsem az, mert a wu-n keresztüli frissitesek automatikusak, míg az iso-s telepitest a flhasználónak kell kiirnia, és arrol bootolással telepiteni, ami feltételez némi informatikai jártasságot. Nagyanyám ilyet nem fog csinálni, ellenberger a windows frissitesen felmennek nála is, aztán bekapcsoláskor jön a meglepi.
Egyébkênt vártam, hogy mikor jön el az, amikor az "ez a windows lesz a végső" visszaüt. Biztos voltam benne, hogy sokáig nem lehet tartani azt, hogy nem lépnek az ujhardverek felé, és nem dobálnak ki elavult dolgokat. Csak így a régi, de win7 óta tökéletesen működő gépekkel gond lesz.
Oké, hogy elvileg az uj gepekre vonatkozi, a gyartoknak, de mennyi időre számolnak úgy, hogy kikopnak a feltételeket nem tljesitő gépeky és mostmár a rendszerből is kiveszik a támogatást. És mi lesz, ha 1-2 rv mulva ujra kell telepitenem, a mostani, működő, de az uj követelményeket nem teljesitő gépet? Honnan lesz olyan win10 verzió, amit tudok használni? Korábbi windows verziokkal ilyen gond nem volt, mert xp, vista, 7, 8, 8.1 alatt nem változott meg menetközben a hw követelmény.
-
raidx
őstag
válasz
westlake #39135 üzenetére
Nekem ezek vannak:
Összegző frissítés x64-alapú Windows 10 Version 1511 rendszerekhez (KB3156421)
Összegző frissítés x64-alapú Windows 10 Version 1511 rendszerekhez (KB3140768)
Frissítés Windows 10 Version 1511 for x64-based Systems rendszerhez (KB3152599)
Dewfender nincs a gépemen. Van Flashplayer frissítés és pár Office frissítés. A gép áprilisba lett újra telepítve a tefajta ISO-ról. Ja meg a kártevő eltávolító.
Na az újratelepítés oka is furcsa volt. Vacakolt az alaplap, mint a végén kiderült, a gombelemet ette a fene. Az miatt nem indult sokszor el a gép. Visszajött szervízből az alaplap de nem indult a Win. Állandóan, hibát észlelt és újraindít. Próbáltam lemezképpből visszaállítani de közölte, nincs kompatibilis lemezképem. Újra raktam a rendszert és telepítettem az AOMEI Onekey Recovarit. Hátha az megtalálja a mentését, ha a Win megint meghülyülne.
-
Popes
őstag
válasz
westlake #39123 üzenetére
Engem jobban idegesít hogy frissítések alkalmával az eddig jól működő programok és driverek halnak be, és lehet megint szegelgetni a rendszert. Olyan profin tudják beborítani az egészet hogy még egy "hozzáértő" is csak vakarja a fejét és próbál guglizni hogy van-e megoldás.
-
Popes
őstag
válasz
westlake #39121 üzenetére
De simán tudsz csinálni egy frisset magadnak(legalábbis úgy emlékszem hogy tudsz) akkor kár az MS hülyeségén felhúzni magad.
Még az egész rendszert nem tudták hibátlanul (vagy kevesebb anomáliával) összerakni, az ilyen "apró" értelmetlen húzásaikon felesleges még elgondolkodni is.(ez van, ezt kell szeretni(vagy nem
))
-
westlake
félisten
válasz
westlake #39118 üzenetére
10586.164
Szóval megint nem értem, hogy mi szükség volt erre, amikor ugyanúgy letölti a WU azt a három update-et (~700MB). Még mindig nem adott senki értelmes választ arra, hogy ezeknek a frissített ISO-nak mi az értelme. Ugyanazt a három frissítést tölti le az első (eredeti) 10586 telepítő is, mint ezek... -
Restart®
tag
-
törölt tag
válasz
westlake #37544 üzenetére
Igen, tudom, csak az volt a kérdés, hogy a jobb oldali alap, továbbra is alapjául szolgál e majd az új gépnél a Windows 10-nek. Eleve a Windows 8 termékkulcsát használnám ami ugye PUL. A bal oldali OEM, ameddig az alaplap meg nem nyiffan, 2005-ös deszka... addig szolgál...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
westlake #37539 üzenetére
A Windows 8-hoz kapott kulcsot használnám tehát
(#37540) Popes: Azért is kérdezgetem, hogy úgy készüljek, mert az AMD AM4-et mindenképpen meg akarom várni, és akkor jó lenne ha jöhetne rá a régi licencem, de ha véletlen nem, akkor a régi Windows 10 marad a mostani elsődleges gépemen, az újra meg veszek egyet. A jelenlegi gépem is családban marad, két szobával arrébb megy, nálam rotálódnak a gépek, a 10 éves gépemet tavaly kapta meg muterom, azon van az OEM 10-es
-
VGYke
addikt
válasz
westlake #37356 üzenetére
Köszönöm! De akkor, ha valaki vásárolt win7-ről szeretne az utolsó pillanatban (2016.06.hó) win10-re váltani "tiszta telepítéssel" ami állítólag elfogadja a win7 kódot és "tiszta telepítés" után el akarja kerülni az órákon át tartó win10 frissítések letöltését, telepítését, gépindításokat, frissítéssel járó win szemeteket, mit tehet?
Nincs olyan hogy legális win10, integrálva a legújabb frissítések is?
Utóljára 6-8 éve foglalkoztam xp alatt nLite programmal ami megoldotta a fenti problémát, de azóta nagyot változott a világ.... -
ShadowX
őstag
válasz
westlake #37295 üzenetére
Az már megvolt, de köszönöm a tippet.
JamesHun: most azt is megcsináltam (nem tudom, hogy amit a win leszed miért nem a legfrissebb), meg volt egy másik tippba neten, azt is. Eddig jó, de tartós tesztelni majd a hétvégén tudom.
Mint kiderült ezreknek van hasonló problémája. Valakinek a ramot zabálja, másnak szintén a procit.
-
Popes
őstag
-
TXT
őstag
válasz
westlake #37069 üzenetére
Koszi a segito szandekot
Mindkettot megcsinaltam, ugyanaz a jelenseg.
Az elso utan direkt nyitva hagytam a mar ures konyvtarat, hogy lassam, keletkezik-e ujabb fajl benne es amint ranyomtam pl az "XBOX" alkalmazas letoltesere, egybol 3 uj fajl keletkezett a "C:....Download" mappaban.
Majd a "Clear Windows Update Cache" utan ujbol megprobaltam frissiteni az alkalmazast, ugyanugy ezt a hibakodot dobja fel es ujabb fajlok keletkeztek az iment emlitett mappaban. WTF???Van mas megoldas?
-
-
szagnes69
aktív tag
válasz
westlake #36129 üzenetére
Ez tetszik!
A kamillázás...
Kérdeztem tőle, hogy miért nem mentette le pen-drive-ra vagy írta ki lemezre... Azt mondta, hogy rátette egy pen-drive-ra, de az meg eltűnt.
Másik fejlemény, hogy megpróbálták a módszered, de indításkor megjelent egy szöveg, hogy valami YAC optimalizálni szeretne. Rövid kutatás után megtaláltam, hogy az valamilyen PC optimalizáló program..., vagy valami más (vírus)? Az ikon is egyezik. Most várom a fejleményeket, hogy túl jut-e ezen a folyamaton. Már mondtam nekik, hogy ha nem megy, akkor inkább szerviz.
-
kchryss
veterán
-
Meglivorn
aktív tag
válasz
westlake #35997 üzenetére
Kibicként köszi a frissítés file-okat. Az utolsó kettővel problémáim voltak, le kellett őket tiltanom, hogy egyátalán használni tudjam a gépem (lásd: http://prohardver.hu/tema/windows_9_kodnev_threshold/hsz_35421-35421.html )
Így legalább megvannak, és amikor lesz egy szusszanás időm, akkor tudok velük próbálkozni hogy mégiscsak felkerüljenek. -
netpeti98
addikt
válasz
westlake #35988 üzenetére
Rendben, csak az volt a furcsa, hogy külső oldalon van az ISO, amikor a Mircorosft is kínál lehetőség a Tool megkerülésére.
A nem naprakész verzió alatt azt értettem, hogy régebbi verzió, mint ami a WU-n fent van (pl.: 10586.0 -> 10586.164)
-
netpeti98
addikt
válasz
westlake #35985 üzenetére
Kijött a WU szerverekre a 10586.164 build. Az első indításkor az 10586.0 és az általad linkelt 10586.103 is leszedi ezt a csomagot, tehát nem takarítottál meg időt az integrált telepítővel.
A Microsoft oldalairól a 10586.0 build érhető el, de cumulative update-nek hála az összes nem naprakész verzió ugyan azt a frissítőcsomagot húzza le telepítés után.
-
Muki94
aktív tag
válasz
westlake #35147 üzenetére
Az Elitebook fórumban is feltettem ezt a kérdést, és kaptam rá működő választ.
Más gépeknél is előfordulhat, hogy a HDD caddy miatt nem áll le a gép. Itt a magyarázat, a diagnosztikai lábat kell elvágni, vagy leforrasztani: KLIKK(Egyébként igen, legfrissebb biost már ráhúztam előtte)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest