Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
Tudom, hogy szakaszosan érhető el, ismerem a listát is, de ezt írtam is. Arra lettem volna kíváncsi, hogy van-e valamilyen logja a frissítés keresésének, amiből kiderülne, miért nem ajánjla fel egy eszközön a frissítést. Ha csak várni kell, az ok, de ha egy inkompatibilis komponens miatt nem ajánja fel, akkor tudnám, melyik issue megoldására kell várnom.
-
törölt tag
válasz
rgeorge
üzenetére
https://docs.microsoft.com/en-us/windows/release-information/status-windows-10-2004
itt tudsz nézelődni. Egyrészt fokozatosan hullámokban terítik, másrészt hardvertől és szoftvertől is függ ha egy gépen még nem kínálja fel a Windows Update. Egyébként meg ne csodálkozz, fogadd el ilyen a Microsoft. Ezt a buildet azt pletykálták már decemberben feature complete státuszba tették, azóta csak a bugok javításán foglalkoztak, ennek ellenére is csúsztak a kiadással és ugye kiadáskor is még bőven derülnek ki dolgok. Mert a szűz gépen insiderkedés az nem igazi teszt, az éles gépeken derül ki mi minden nem jó.
Azért se gondolkozz miért, hiszen a saját Surface cuccaikra is csak hetekkel, hónapokkal később tolja ki a Windows Update kompatibilitás miatt. Akkor a vadonban az ezerféle hardvervariáció? Frissítési asszisztens vagy MCT in place upgrade mehet erővel ha nagyon kíváncsi vagy, én nem vesződnék vele. Ha a Linux újítás nem érint, akkor különösebb feature nincs ebben a buildben, hogy első héten rohanni kelljen felrakni.
-
rgeorge
addikt
Van arra mód, hogy megnézzem, egy adott eszközön miért nem lehet telepíteni a 2004-et? Sandy Bridge notebook, egy mellette lévő ugyancsak SandyBridge notebookra tegnap simán a Windows Update-el telepíthető volt, de egy másik Ivy Bridge notebookra sem ajánlja fel az Update.
Arra gondolok, hogy van-e log pl. a compatibilty hold-okról, amik miatt egy adott eszközön nem telepíthető ez az update. Megnéztem a listát és nem látok ilyet, de ettől még lehet ez az oka. -
törölt tag
válasz
Ablakos
üzenetére
Win+Ctrl+jobbra és balra nyíllal lehet váltani a virtuális asztalok között. A hulladék idővonal kikapcsolható: A tevékenységelőzmények eszközön való helyi mentésének leállításához válassza a Start menüt, majd válassza a Gépház > Adatvédelem > Tevékenységelőzmények. Ezen a lapon törölje a jelet a Tevékenységelőzmények tárolása ezen az eszközön jelölőnégyzetből.
-
Merjem-e felfrissíteni 2004-re? Sokaknak kékhalál-t okozott.....
-
törölt tag
sziasztok, jó reggelt
tegnap költöztem 2004-re új rendszerre. kérdezni szeretnék mert kapásból nem megy.
one drive hol tiltható, majd távolítható el ?
outlook valamiért a levelek lekérdezését és küldését is tiltja vagy nem tudja megoldani. igen, a régiből exportáltam mindent és vissza is töltöttem talán,....
hol lehet a hiba ?
-
Ablakos
addikt
A Win+tab nagyon kézreálló a virtuális asztalokhoz, de hogy tudom csak az asztalokat váltani és nem valami idővonal vagy mi a kórságot is előhozni ezzel a shortcuttal? (hasonlóan az alt+tab működéshez)
-
bobalazs
nagyúr

Ilyen opció fel se tünt nekem eddig!
-
Kovács86
tag
válasz
Szellem.
üzenetére
nincs ilyen box a tulajdonságok, általános pont alatt.
A pontosabb szöveg kb:
Felhasználói fiókok felügyelete:
A rendszer letiltotta ezt a programot a számítógép védelme érdekében.
A rendszer gazda letiltotta ennek a programnak a futtatását...rendszergazdai jogosultságom van!!!
azzal indítom, akkor is bejön ez az ablak.
-
-
Atomantiii
addikt
-
hhgygy
senior tag
válasz
Szellem.
üzenetére
Itt van, angolul, magyarul nem tudom, hogy van, de ez alapján meg lehet találni
https://www.zdnet.com/article/windows-10-to-get-puapup-protection-feature/ -
Ablakos
addikt
válasz
Atomantiii
üzenetére
Lehet, hogy fájl név hiba?
-
Atomantiii
addikt
SC paranccsal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Saját alkalmazást szeretnék serviceként indítani, az SC paranccsal sikerült is hozzáadni a services-hez, de nem sikerül elindítani, mert 193 0xc1-es hibát ír ki.
Utánaolvastam neten, hogy mit lehetne vele csinálni, de csak nem akar menni úgy sem. Valaki próbálkozott már ilyesmivel esetleg?
-
törölt tag
válasz
Kovács86
üzenetére
Ez a piros ablak, mint itt a cikk elején? Akkor neked az kell az adott .exe jobb gomb tulajdonságok és kell lennie egy "unblock" négyzetnek, pipa és apply ok és ezzel elméletben a smartscreen már engedi futtatni. (ha egy kék smartscreen ablak még feljön hogy veszélyes, akkor további információk és futtatás mégis)
Természetesen saját felelősségre, neked kell tudni a program megbízható vagy sem.
-
-
lovi27
addikt
-
Akinek lejött a 2004, az megtalálta a Defender PUP védelmének beállításait? Beharangozták és nem találom.
-
Joker88
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
-
t72killer
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Nekem telókapcsolati problémáim egy droidfrissítéssel kezdődtek, azután kényes lett a kábelre a samu teló és a szintén samu tablet is...
-
blackmacs
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ha minden igaz elméletileg sikerült visszaállítanom,a rendes néretben,remélem most már a win nem fogja kisajátítani a felét magának,az majd a későbbiekben kiderül!Köszönöm a segítséged!
-
Joker88
őstag
azthiszem ebből totál reinstall lesz..
- Windows Update-n keresztül feltelepítette a frissítést,erre nem tudok csatlakozni a WiFI hálózathoz.. Látni látja a hálózatokat,tehát nem illesztőprogram.
-Redmi Note 7 telefonomat nem látja abszolút..
-Microsoft Edge ( a legfrissebb Verzió: 83.0.478.37 (Hivatalos build) (64 bites) ) random időközönként bezáródik.. -
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Ha megnézed azt a listát, akkor ott vannak driveres problémák, ami nyilván a hardvergyártókon is múlik. Arra meg nem várhatnak a végtelenségig, mikor méltóztatnak újabb/megfelelő drivert kiadni a gyártók, így is a szokásosnál később jelent meg a 2004, sőt 2003 helyett lett 2004. Az meg a másik, hogy akiket érint egyik/másik probléma, ott a Windows Update addig eleve nem is fogja felajánlani a 2004-es funkciófrissítést. + Akiket nem, ott is támogatott verziónál csak választhatóként ajánlja fel, azaz nem kötelező rá egyből frissíteni, váltani.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique
üzenetére
+1 az in-place upgrade-re. A laptopom még gyors netre rakva is órákat el tud szüttyögni a WU-n keresztüli frissítéssel, míg előre letöltött iso-val emlékeim szerint kb 10p alatt kész vagyok.
Arról nem is beszélve, h az otthoni netünk meg baromi lassú + van 3 gép, amit frissíteni lehet/kell...
-
King Unique
titán
válasz
Kovács86
üzenetére
Akkor lásd pl. ezen válasz 1. és 2. pontjában leírtakat. Ha clean install a cél pendrive-ról, akkor csak az 1. érint.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi. Csak azért kérdeztem, mert nálam a Windows Update még nem ajánlotta fel többszöri próbálkozás után sem. Most a frissítési segéd tölti és telepíti.
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ismert hibákkal miért adnak ki stabilnak nyilvánított rendszert, szoftvert?
-
King Unique
titán
-
Kovács86
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Volt kérdés már szerintem, de "túl sok"
a hozzászólás, nem találom: alaplap/CPU csere, eredeti HDD, W10.Mi lesz a teendő.
Netről letöltött "tiszta" W10.
Szakma-kozeli vagyok, egyszerű, rövid segítség elegendő, ha nem értem, visszakérdezek.Köszönöm!
-
ates2
senior tag
Ismerős akar magának egy windows 10 angolt verziót.
Kérdésem az lenne,hogy olyan kéne amit ha gép csere történik akkor az új gépre is feltudja rakni,melyik ami neki jó lehet? -
Sziasztok!
Nem mától lehet letölteni hivatalosan a 2004-et? -
lovi0930
csendes tag
Sziasztok!
Vezeték nélküli tv-re való csatlakozásban szeretnék segítséget kérni. egy samsung 7 series smart tv-m van és egy dell g3 laptopom. Eddig sikerült mindig csatlakoznom a tv hez és tükrözéssel használtam. Most ha a csatlakozás részbe megyek egyszerűen nem látja a tvmet. Pedig mind a két eszköz csatlakozik wifihez, telefon látja is és azzal bírok a tvre csatlakozni, tehát itt a laptopon, a win en lesz a probléma. Tudnátok segíteni? köszi -
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Az a hardvergyártó saját recovery partíciója, amivel a gyári állapotba lehet visszaállítani a laptopot, a rajta lévő eredeti (2+ éves) Windows 10-telepítést, lásd pl. a gépházas a személyes fájlokat megtartó / mindent eltávolító alaphelyzetbe állításnál a restore factory settings lehetőséget.
Tehát nem, értelemszerűen nem frissül a gyári recovery partíción lévő W10 image 2004-re, hiszen akkor a gyári állapotot sem lehetne szükség esetén visszaállítani. Meg itt a gyártó recovery partíciója ≠ W10 által létrehozott WinRE partícióval.
Ha kell a gyári recovery partíció és szükség esetén a gyári alapállapotba történő visszaállítás lehetősége, akkor nyilván nem piszkálod, meg annak megléte mellett is működik a build upgrade 2004-e. Ha biztosan nem kell és erővel clean install a cél, akkor meg értelemszerűen törölhető. + Előtte akár lementhető egy képfájlba, meg maga a rendszer és akkor lesz róla másolat. -
FoxiestFox
félisten
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy a touchpaddal nem tudok görgetni a Windows saját menüiben, pl a Start menüben, vagy a beállítások között.
Régi menükben, mint az oldschool control panel, vagy Intézőben működik. Programokban, böngészőkben, fotószerkesztőkben szintén működik.
Mennek a két és háromujjas gesztusok is, a kinetikus scrollal együtt.
Csak a Start menü és a "modern" menük-appok ignorálják a touchpadem görgetés funkcióját.
Mondjuk ez sem pontos, mert pl a store-ból telepített Messenger is jól működik.A szokásos "telepítsd újra a drivert"en kívül van valami ötletetek, mi okozhatja a problémát?
Egy Synaptics touchpadről van szó, a noti egy T61.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen!
Manuálisan rákerestem, még nem dobta fel. Dell brand gép 7020SFF.
-
King Unique
titán
válasz
Lauda
üzenetére
Vannak jelenleg ismert hibák a 2004-es verziónál, kérdés hogy ezek közül konkrétan érint-e valamelyik. De ezek később bizonyára javítva lesznek a havi összesítő frissítésekkel, újabb driverekkel, stb.
Ha esetedben a Windows Update még nem ajánlotta fel válaszható frissítésként a 2004-et, illetve a manuális frissítéskereséskor sem, akkor lehet kompatibilitási probléma (pl. driver, 3rd party app) van és azért van átmenetileg blokkolva az adott gépen (bővebben).
Ha saját felelősségre annyira upgrade-elni akarsz, akkor eddig és most is adott az innen letölthető, a képen szemléltetett frissítési segéd és MCT, + a már letöltött ISO-t a fájlkezelőben felcsatolva, majd a setup.exe fájlt futtatva a szemályes fájlok, telepített programok, beállítások stb. megtartásával az in-place upgrade lehetősége.
Amúgy meg nem kell kapkodni, támogatott Windows 10-verzióra elvileg csak választható frissítésként ajánlja fel a Windows Update a 2004-et, illetve pl. 1909 Home, Pro kiadás is még 2021 májusig támogatott. -
Skacok, mehet fel a frissítés, minden oké vele?

szerk: Nálam még fel sem dobta, érdekes. Gondolom elosztják, hogy a szerverek bírják az iramot.

-
blackmacs
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Szia!
A problémám az hogy az ssd amúgy is másodlagos tárolóként volt jelen,csak a win valamiért a felét nem engedte használni csak az egyik felét.Eltávolítottam a tárolókészletből és most érdekes módon nem látszik az eszközkezelőben sem!Csak a tárolókészletnél írja a fizikai meghajtóknál hogy látja!Kérdés hogy hogx tudom visszaállítani másodlagos tárolóként úgy hogy a teljes kapacitása használható legyen?Vagy erre lenne megoldás a tárolóhely hozzáadása funkció?Próbáltam azt is hogy lehúztam az ssd-ről a sata kábelt majd bekapcsoltam,aztán újra ki,kábel visszadug de akkor sem jelenik meg az ssd sehol!
-
törölt tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Csak az SSD-n van egy ilyen partíció, de egyfelől nem zavar, másfelől meg Egy Chrome, egy HP cucc, és egy Libreoffice van rajta. Elvileg a BIOS alapján automatikusan beaktiválná magát, de nem akarom külön bolygatni. Nem én használom, hanem muterom. Gyors még most is. Mivel eleve a programok 80+%-a Microsoft. Na meg a Driverek, amik az Intelé, csak feldobták nekem ezt a kérdést a Youtube csatornámon, és gondoltam rákérdezek. Ja volt egy McAfee Live izé... eredetileg, azt egyből leszedtem, és csak Windows Defender van, meg Windows Firewall Control, ja igen meg Adguard Premium Lifetime.
-
Cs1csó
titán
válasz
üzenetére
Amivel árulták a forgalmazás dátuma alapján a 1803-as vagy a 1709-es build van rajta. Ezeket az előre particionált dolgokat nem szeretem, legyalulnám (minden partíció törlése előbb az adatokat esetleg lementeni, ha egy db az egészet és csinálnék egy sima tiszta telepítést a netes adatok szerint van benne 1SSD és 1HDD, tehát elég az SSD-hez tartozó minden partíciót gyalulni persze ha a HDD is szét van szabdalva én azt is gyalulnám, hogy egyben legyen és utána mehet az SSD-re az új 2004-es build.
-
válasz
spileraaa
üzenetére
Értem.
Kezdetnek megnézném a hdd és az ssd állapotát sentinellel. Mjad esetleg ramteszt. Gondolom az ssd-n van a rendszer. Volt-e frissítés mostanság? Előtte jó volt-e? Gondolom ez egy asztali gép. A 15GB ram azt hogy jött össze?? Vagy csak nem jól mutatja a speccy? Táp mi van benne és mióta.. stb. Sok minden lehet így. Menetközbe pontosan mikor volt a leállás? Milyen folyamat zajlott?
Nem sorolom végig mert van még 1000 lehetőség
-
bobalazs
nagyúr

mi ez a experience pack? -
krealon
veterán
"Leállítottam start menüből rendesen a windows-t. Kihúztam a winyot és visszadugtam mindent úgy ahogy volt (még a kábeleket sem tudtam összecserélni mert minden sata kábel hátulról jön a winyók felett) és nem akart elindulni újra a régi rendszer."
Betartottad a Windows 10 hardver buzeralasi szentirast?
Legyen kikapcsolva a hibernalas, vagy
legyen kikapcsolva a gyorsinditas, vagy
Shift + Shutdown -nal legyen leallitva, hogy gyorsinditas nelkul aljon le, vagy
ujrainditaskor a BIOS/UEFI boot kozben legyen kikapcsolva. -
Kovács86
tag
Üdv!
Először találkozok ezzel a problémával:elindítanék egy programot, erre a W10 kozli, hogy a rendszer épsége miatt nem indíja el a programot.
Alatta pedig közli(írja), hogy indítsam rendszergazdaként. DE HÁT AZ VAGYOK! Utána az "indítás rendszergazdaként" módot is próbáltam, ugyanaz a piros, "nem indulok b+..."
Tud valaki megoldást?
-
törölt tag
HP 2LE41EA van egy recovery partíció, mióta a laptop kicsomagolva van, gyárilag. A kérdés, hogy az új Windows frissíti ilyenkor azt, vagy a 2+ éves Windows 10 van rajta ?

-
zeee
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen! Nagyon hálás vagyok! Este ahogy hazaértem azonnal nekiesek. Nem tudom mi lehet a probléma.... Hazamentem, be sem kapcsoltam a gépet, lekaptam az oldalát, lehúztam minden sata kábelt. Csak egy új winyo be az előző rendszer sata portjára (nem tudom ez befolyásolhat-e bármit is), bekapcs, pendrive-ról boot, formázás és feltettem az új rendszert. Csak egy vtga test miatt kellett mindez, megnéztem amit meg akartam, ok akkor csináljunk vissza mindent.
Leállítottam start menüből rendesen a windows-t. Kihúztam a winyot és visszadugtam mindent úgy ahogy volt (még a kábeleket sem tudtam összecserélni mert minden sata kábel hátulról jön a winyók felett) és nem akart elindulni újra a régi rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Spórolós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Hardcore café
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Én is agyalok a frissítésen 1 sort még/megvárok pár javítást. Korábbi buliddel volt már hasonló élményem, kb egy év alatt kupálták ki -most rem gyosabbak lesznek.