- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
válasz
szabonagyur #66362 üzenetére
"Bukni fogod az előretelepítettet hiába a recovery."
Ezt most csak az előretelepített rendszerek recovery-jére érted vagy az összesre? Mármint az általunk készítettekre is?
-
sz.j
nagyúr
válasz
szabonagyur #66005 üzenetére
Kár, hogy nincs benne, mert szívesen csinálnék egy olyan telepítőt, amiben a Hp által felrakott sok felesleges cucc nincs benne ..
Ui.
Igen, régebben kaptam egy linket, ahonnét le lehet szedni, de a Webroot és az AVG is blokkolta az oldalt, azaz nem tudtam megnyitni ... -
sz.j
nagyúr
válasz
szabonagyur #65929 üzenetére
Van egy előretelepített notim, amin a rendszerhez tartózó partíciók (650MB+260MB+C) összesen közel 400GB helyet foglaltak le. Ezt sikerült a winben lévő zsugorítóval kb 190GB-ra csökkenteni, de tovább már nem csökkent a win beépített zsugorítója.
A vicc az egészben az, hogy a fenti 3 partíció össz helyszükséglete kb. 40-50 GB, ennek ellenére további zsugorítást nem enged.Mivel egy SSD-re szeretném átklónozni a HDD-n lévő fent említett partíciókat, plusz egy tárolót, így nem férne rá az összes ...
Szerintetek, hogy lehetne biztonságosan tovább (tetszés szerint) csökkenteni a rendszerhez tartozó partíciók méretét?
-
sz.j
nagyúr
Srácok, egy kis infóra lenne szükségem.
Ha meg fog jelenni a win 10, akkor a mostani wint hogy lehet arra frissíteni, Áruházból letöltve vagy WU-n keresztül?
(Azért kérdezem mindezt, mert sajnos az Áruházból semmit nem tudok letölteni ...
Azt írja ki, hogy "Nem sikerült lebonyolítani a vásárlást. Hibakód: 0xd0000063.") -
sz.j
nagyúr
válasz
MasterMark #65770 üzenetére
Nincs másik fiók csak ez az egy.
-
sz.j
nagyúr
válasz
MasterMark #65768 üzenetére
A fióktípusnál helyi fiók van (rendszergazdaként)
-
sz.j
nagyúr
válasz
MasterMark #65765 üzenetére
"És?"
A kapott kód beírását követően klikk a Tovább gombra,
- megjelent a "Váltás Microsoft-fiókra ezen a gépen" ablak
- klikk a "Váltás" gombra és ekkor írta ki, hogy
"Ezen a gépen már van olyan fiók, ami ezt a Microsoft-fiókot használja" (gondolom a Skype-hoz való)
Klikk a "Bezár" gombra amikor a letölteni akart játék felett ez jelent meg:
"Nem sikerült lebonyolítani a vásárlást.
Hibakód: 0xd0000063" -
sz.j
nagyúr
válasz
MasterMark #65763 üzenetére
Be lett írva.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Is-tee #65749 üzenetére
Amit előzőleg linkeltem ott se ajánlott a win alóli mentés, ezért CD-re lett kiírva az ISO fájl. Így a mentés és a visszaállítás is CD-ről bootolva elvégezhető.
Ui.
# 65752
Ha törlöd a fent lévő rendszert és újratelepíted, akkor minden, a frissítések is törlődni fognak.
Különbség e és a mentésből visszaállítás között az, hogy reinstallnál minden törlődik míg amit elmentesz (backup) ott az összes program és frissítés meg lesz a restore (visszaállítás) után is. -
sz.j
nagyúr
válasz
Is-tee #65744 üzenetére
Én erre a célra a Macrium Reflect progit ajánlom. (ha mód van rá, lehetőleg külső tárolóra mentsd)
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Segítséget szeretnék kérni Áruházban történő vásárláshoz.
(Elöljáróban megjegyezném, hogy a Skype-hoz van már egy Microsoft-fiókom)1. Amikor az Áruházban a kiválasztott programot telepíteni szeretném kéri a bejelentkezést a MS-fiókomba.
2. Beírom a Skyphoz használtat, feljönnek különböző ablakok (Segítse adatvédelmét, Írja be a kapott kódot, Váltás Microsoft-fiókra ezen a gépen /pedig már van a Skyp-hoz!!!/) és amikor a Váltás gombra kattintok, akkor az alábbiakat írja ki:"Ezen a gépen már van olyan fiók, ami ezt a Mikrosoft fiókot használja"
(Pedig a Bejelentkezés kezdetén ezt írja infónak: "Bejelentkezés minden alkalmazásba külön-külön /nem ajánlott"/)
A Bezárás gombra kattintás után pedig ezt az üzenetet kapom az Áruházban:
"Nem sikerült lebonyolítani a vásárlást.
.....Hibakód: 0xd0000063 "Tudnátok segíteni, hogy hol rontottam el, mit kellene ahhoz csinálni, hogy sikerüljön a vásárlás?
Előre is köszi a segítséget.
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Legálisan meg lehet csinálni a linkben leírt cserét, azaz a HP által feltelepített Win8.1 Bing helyett egy másik "sallangoktól" mentes win8.1-et a notiban lévő seriallal?
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
A HP laposomon egy előretelepített win 8.1 van amin a Skype használatának lehetősége is van, ezzel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.
Hogy kell ezt "életre kelteni"? Mert ahogy visszaolvastam valamilyen fiókot ( lokális, win live, Hotmail, gmail, stb) fiókot kellene létrehozni, de mivel én nem akarom azt, hogy az emiljeim, képeim vagy bármi más elérhető legyen (csak Skype-t szeretném kipróbálni/használni) nem tudom, hogy ilyen esetben mi a teendő, milyen fiókot kell létrehozni.Segítenétek abban, hogy ilyenkor mi a helyes teendő?
Előre is köszi. -
sz.j
nagyúr
válasz
KAMELOT #63059 üzenetére
Én a helyedben, a biztonság kedvéért és a nyugalmamért, lefuttatnám a Kaspesrszky Rescue Disk 10-et
-
sz.j
nagyúr
válasz
Petyyyyy #62927 üzenetére
Se kábelnettről, se wifi-ről nem tudok csatlakozni a netre (noti, win 8.1), még kikapcsolt vírusirtó mellett sem ...
A Windows hálózati diagnosztika az alábbiakat írja:
"Észlelt problémák
A webhely (microsoft.com) online állapotban van, de nem válaszol a kapcsolatfelvételi kérésekre" -
sz.j
nagyúr
Srácok, segítségre lenne szükségem!
Kb. 3-4 hét után most újra bekapcsoltam a notit, amin win 8.1van, és meglepetten tapasztaltam, hogy egyik böngésző (Chrome, IE, FF) sem tud csatlakozni a netre, ami ezelőtt tökéletesen működött.
Szerintetek mi lehet a baj és, hogy tudnám a hibát megszüntetni?
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Sajnos "mondták", akarom mondani írták. Nem véletlenül jelent meg a cikk "FRISSÍTÉS"-e, mert eredetileg azt írták ...
A frissítéskor még a cikk eredeti címét is megváltoztatták, mert az eredetileg valami olyasmi volt, hogy amnesztiát ad a Microsoft a lopott Windowsokra vagy valami nagyon hasonló...."FRISSÍTÉS: Mint időközben kiderült, azért annyira mégsem jön el a kalózok Kánaánja, a Microsoft reggel helyesbített, jogilag továbbra is kalózverziónak számít a kalózverzióra tett hivatalos frissítés ...."
-
sz.j
nagyúr
válasz
szabonagyur #62620 üzenetére
"Sikerült elolvasni amúgy a teljes cikket?"
Természetesen igen, és nem véletlenül írtam az előbb, hogy "ez érdekes", mert ha valami nem jogtiszta, akkor a Microsoft miért engedi annak a win 10-revaló frissítését?
"Csalinak" szánja .., gondolja, hogy aki eddig warezolt (főleg távol keleten) azok ennek hatására egycsapásra "jófiúk/lányok" lesznek és megfogják venni a win 10-et? Ha ezt hiszi, akkor nagy valószínűséggel téved .., de persze ez csak az én véleményem ... -
sz.j
nagyúr
Ez érdekes:
"... Idén nyáron jelenik meg a Windows 10, és minden ügyfelünk, aki Windows 10 futtatására alkalmas eszközzel rendelkezik, azokat is beleértve, akik nem jogtiszta Windows rendszert használnak, frissíthetnek Windows 10-re. Amennyiben az ügyfeleink felismerik az eredeti és jogtiszta Windows értekeit, egyszerű lehetőségeket biztosítunk számukra a jogtiszta verziókra való áttéréshez...."
Teljes cikk:
"Kalózverzióra is jár az ingyenes Windows 10" -
sz.j
nagyúr
válasz
AMD Power #62082 üzenetére
Én a Classic Shell-t használom a 8.1-hez
-
sz.j
nagyúr
válasz
trafoka #61712 üzenetére
Esetleg nem lenne egyszerűbb ha Macrium Reflect-el simán csinálnál egy mentést, amit bármikor visszatudsz állítani?
-
sz.j
nagyúr
Én egyértelműen Macrium Reflet-el csinálnám a klónozást.
(Régebben voltak gondok az Easus Todo klónozásával, ami lehet, hogy mára már megszűnt ...)
Ha érdekel itt találsz leírást a Macrium Reflect használatához. -
sz.j
nagyúr
válasz
anonymus89 #61451 üzenetére
Köszi a linket
..., ezzel "egy pillanat" alatt meg volt a kulcs.
-
sz.j
nagyúr
válasz
szabonagyur #61449 üzenetére
Köszi, megnézem
-
sz.j
nagyúr
válasz
szabonagyur #61447 üzenetére
Igen van az Aida-nak próbaverziója is, csak azzal az a baj, hogy a windows kulcsnak csak az első öt tagját írja ki ..., az RW-t is néztem, de mivel az angol nyelvű és én sajna nem tudok angolul inkább mellőztem (látod, hogy visszaolvastam).
A Felhasználói kézikönyvben pedig nincs semmi erre vonatkozó konkrétum, mármint a biosból való kulcskiolvasással kapcsolatba, amit meg ír az nem sok -
sz.j
nagyúr
válasz
szabonagyur #61444 üzenetére
Valóban sok mindenről "beszéltünk", de erről nem ...
Igen, visszaolvasva láttam például az Aida-t is javasolni, de én ingyenes progit keresek
-
sz.j
nagyúr
Létezik olyan ingyenes progi amivel a gyárilag előretelepített notiból (win8.1-el) a kulcsot kitudnám nyerni?
Tudom, van pl. az Aida, de csak a fenti egyetlenegy dolog miatt nem szeretnék pénzt kiadni .... -
sz.j
nagyúr
Rászántam magam a frissítésre, bár ne tettem volna ....
Három részletbe jött le a mostani frissítés, és amikor a harmadik után újra akartam indítani a gépet rögtön az ívelt-csíkos képernyő fogadott dátummal és órával egyetembe.
A képernyőre való klikkelés után egy pillanatra bevillant a felhasználó, amin az áll, hogy "zárolta a fiókját"(?!), majd kék képernyőre váltott és úgyis maradt.Hogy tudnám a fiók zárolását feloldani, vagy egyáltalán ilyenkor mit lehet csinálni, hogy elmúljon a hiba?
Előre is köszi a segítséget.
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Most akkor le lehet gond nélkül tölteni a frissítéseket vagy érdemes még várni?
-
sz.j
nagyúr
válasz
szabonagyur #60823 üzenetére
Na ezt akartam elkerülni, mert nem tudom, hogy később valamiért szükség lesz e rá (adatlemez készítés, Cd/DVD másolás, stb)
-
sz.j
nagyúr
A HP Support Assistant-ról egy pár frissítés jött le a gépre és azóta megjelent az asztalon egy nagyméretű CyberLink ikon. Ezt hogy lehetne az Asztalról eltüntetni?
-
sz.j
nagyúr
Még csak ismerkedem a win 8.1-el, ebből adódóan az lenne a kérdésem, hogy van értelme fiók létrehozásának és ha igen akkor milyent érdemes (helyi, win)?
-
sz.j
nagyúr
válasz
szabonagyur #60662 üzenetére
Ez egy HP 250 G3 noti ami gyárilag win8.1-el elő lett telepítve.
-
sz.j
nagyúr
válasz
szabonagyur #60645 üzenetére
-
sz.j
nagyúr
válasz
szabonagyur #60625 üzenetére
Köszi az infót mindnyájatoknak.
A kulcs témán meg "átsiklottam", majd visszakeresek.
-
sz.j
nagyúr
válasz
szabonagyur #60619 üzenetére
Nekem is ilyen van előtelepítve a laposra, és az a bajom amit írtál, hogy sok felesleges cuccot raktak fel mellé.
Szívesen újraraknám a win8.1-et, de ha le is tudnám valahonnét tölteni, akkor még mindig ott a gond, hogy nem tudom a win keyt, mert a szokásos címke nincs a gépre felragasztva .... -
sz.j
nagyúr
válasz
szabonagyur #60614 üzenetére
Ez a with bing miben tér el a többitől?
-
sz.j
nagyúr
[link]
Idézet:
"...Macrium Reflect Free: A Reflect évek óta az egyik legmegbízhatóbb, saját felhasználásra ingyenesen használható backupszoftver a piacon. Folyamatosan fejlesztik, és az általános igényeket jól kielégíti. Telepítés után egy letisztult, érthető felület fogad minket, ahol képfájlokat készíthetünk partícióinkról, klónozhatjuk meglévő rendszerünket, ütemezhetjük, elmenthetjük backupjainkat, és beállíthatjuk, hogy a program teljesen automatikusan végezze a dolgát...." -
sz.j
nagyúr
válasz
Joker88 #59935 üzenetére
Miért nem használsz valami backup-ot (például Macrium Reflect-t), gép erősségétől függően 10-25 perc alatt visszaállíthatnád a komplett rendszert?
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Mi az a Start BlueStacks?
Mert eddig nem volt az asztalon ilyen ikon most meg megjelent ... -
sz.j
nagyúr
válasz
Micsurin #59609 üzenetére
Mivel százszázalékos védelem nincs a Kasper is hibázhat/elnézhet valamit, csak kicsi a valószínűsége.
Mivel előzőleg "paranoiásnak" vallottad magadesetleg, ha ez lefutott, és nem talált semmit, akkor még a HitmanPro-t vagy a Malwarebytes Anti-Malware-t is ráengedheted a gépre.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Ed3r_X_ #59513 üzenetére
Látom Avast kergetőt használsz, akkor lehet, hogy az okozza. A vírusirtó topikba is hasonlóról írtak..
-
sz.j
nagyúr
Szia!
Először is Neked és mindenki másnak is Boldog Újévet Kívánok!
A kérdésedre visszatérve, szerintem ez a 128 MB-os partició a win 8.1 rendszerhez tartozó partíció. Nálam is van ilyen partíció.
@ kispx
Köszi a választ, de közben felraktam a Classic Shell-t (klasszikus win7 menüt) és ott a Minden program -nál megtaláltam a SpyHunter unintaller-ét. -
sz.j
nagyúr
Felraktam a gépre a próbaverziós SpyHunter progit, most, hogy leszeretném törölni nem találom a "Programok eltávolítása vagy módosítása" ablakban látható telepített programok között ...., de az asztalon ott virít.
Hogy tudnám törölni? -
sz.j
nagyúr
válasz
szabonagyur #59258 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Ilyent se adtak a notihoz, helyesebben semmilyen kezeléssel kapcsolatos leírást vagy linket, hogy azt hol lehet elérni .....
-
sz.j
nagyúr
válasz
szabonagyur #59255 üzenetére
A noti HP 250 G3
-
sz.j
nagyúr
válasz
szabonagyur #59247 üzenetére
"... Van a gépeden egy helyreállító particiót melyet a gép indításakor tudsz előhozni vagy a felugró boot menüből vagy külön gomb segítségével....."
Sose volt előretelepített notim ezért béna vagyok a témában ...
Leírnád ezt részletesen, hogy tudom egyiket is és a másikat is használni?
Például ha nem tölt be a gép csak egy hibaüzi jelenik meg ....., mitudomén hogy mivel -
sz.j
nagyúr
válasz
genndy #59243 üzenetére
Először is köszi a választ
Bár azt nem értem, hogy milyen lemezt vagy pendrivet kellene a gyárilag előretelepített win8.1 helyreállításához betenni mert semmit nem adtak a notihoz
Vagy ezt (valamilyen bootlemezt) külön csinálni kellene hozzá?# 59245 szabonagyur
Bocsi a tudatlanságomért, de akkor honnan lehet megtudni a win 8.1 key-ét? -
sz.j
nagyúr
válasz
szabonagyur #59240 üzenetére
"...Ezt úgy érted, hogy gyárilag azzal adták ki ugye, tehát rajta a matrica?"
Én most kaptam egy HP notit amin gyárilag rajta van a win 8.1, de a notin (alján) nincs matrica ..., csak a csomagolás (doboz) külső oldalán van két matrica valamint egy nylon-tasakra ragasztva van egy, de hogy melyik a kód azt még véletlenül sem tudom
-
sz.j
nagyúr
válasz
genndy #59234 üzenetére
És a Win8.1 beépített mentésével hogy lehet újraéleszteni a gépet ha az oprendszer annyira sérült, hogy el sem indul a gép?
Sőt....
Bár nem tartozik szorosan a topik témájához, de ha már szóba került a mentés/visszaállítás hagy kérdezzem meg, hogy azoknál a notiknál amiken gyárilag van telepítve a Win8.1 azoknál mit lehet tenni ha nem indul a gép?Előre is köszi a választ.
-
sz.j
nagyúr
válasz
szabonagyur #59197 üzenetére
Köszi az infót, akkor várok ....
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
A fiaim karácsonyra megleptek egy notival amin win 8.1 van amit frissíteni szeretnék, A Windows Update-t nél a Frissítések keresése-vel találtam is 66 db fontos frissítést amit már kb több mint egy órája tölt le de még mindig "összesen 0 KB, elkészült 0%"-nál tart.
Szerintetek ilyenkor mi van, mit kellene csinálni? Várni türelmesen vagy mit? -
sz.j
nagyúr
válasz
micafighter #47002 üzenetére
És @ kleinguru
Hogy melyik legyen azt nem én döntöm el, én csak "tolmácsolom" a lehetőségeket.
Más.
Azért azt is megkérdezném, hogy egy ősrégi gépen (AMD +3800, alaplap Asus A8R-MVP, VGA: EN7300 Silent, memória 1GB) is működne a win8.1? -
sz.j
nagyúr
válasz
micafighter #46998 üzenetére
Köszi a választ, de mivel olyanok gépére kellene az új oprendszer akik az xp-t szokták meg és magához a géphez vagy annak az állítgatásához, bővítgetéséhez nem értenek nem tudom, hogy így jó lenne e ....
-
sz.j
nagyúr
A véleményetekre lennék kíváncsi (fölég azokéra akik win7-et is használtak).
Xp váltás előtt állunk és nem tudjuk, hogy mi lenne a jobb választás Win7 vagy Win8.1?
Az egyik dolog ami eddig a win 7 mellett szólt az a hagyományos Start menü volt, de most olvastuk, hogy a win8.1-nél és van Start menü. Ez hasonló mint a "klasszikus" start menü vagy más ? -
sz.j
nagyúr
válasz
ProciVettel #4491 üzenetére
Az.
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Srácok, egy kis segítség kellene!
Annak ellenére, hogy telepítéskor az angol nyelven kívül minden magyarra volt állítva, most mégsem magyar a billentyűkiosztásom (pl. á betű helyett ;-t ír).
Hol tudnám a billentyűzetet magyarra átállítani (sajna nem tudok angolul ...)?
A másik problémám, hogy a magyar nyelvi fájl telepítése után a "Welcome screen and new user accounts settings" ablakban nem lesz minden magyar/Hungarian, hanem (sorrendben)
Display: magyar
Input language: English
Format: Hungaria
Mit kellene állítanom, hogy magyar legyen minden (mint a linken: [link])?Előre is köszi a segítséget.
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Hol lehet a képernyőfelbontást állítani?
Nagyon kicsik a betűk és nem találom .... -
sz.j
nagyúr
Érdekes ez a win8, csak borzalmasan nehézkes a kezelése ...., legalábbis nekem.
Szó mi szó, meg kell ismerkedni vele. -
sz.j
nagyúr
válasz
buvartacsko #2859 üzenetére
FF-l simán lejött.
-
sz.j
nagyúr
Srácok, nincs kedvem és időm visszaolvasni ezért megkérdezném, hogy a win8-nak (64) milyen minimális rendszerkövetelmények kellenek?
A64 3800+, 1GB(2GB)-os gépen vajon működne vagy inkább a Core2 Duo E8400, 4GB-os géppel érdemes próbálkozni?Előre is köszi az infót.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Asus HYPER M.2 X16 GEN 4 bővítő.
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest