Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
válasz
peugeotmate #45598 üzenetére
Nem fejezte be a telepítést, valoszinüleg nem fogsz tudni arra az OPrendszerre bootolni. De ha úgyis újra akarod indítani a telepítést a partícionálás miatt, akkor mindegy.
-
slice14
veterán
válasz
micafighter #45591 üzenetére
powercfg -lastwake
Gondolom ezt cmd-be kel beírni....?
-
peugeotmate
őstag
-
micafighter
nagyúr
válasz
peugeotmate #45593 üzenetére
Rá lehet keresni neten, hogy a te gépednek konrkétan mi a gombja (ha márkagép, mondjuk dell laptop, akkor a típusra kell rákeresni, ha egyedileg összeállított gép, akkor meg alaplapra) de általában F12, F8, vagy F10 szokott lenni. Kapcsold be a gépet, és egyből kezd el nyomkodni az egyiket, amíg be nem jön a windows logó. Ha bejön a windows logó, akkor nem az lesz a gomb, próbálj ki egy másikat. A lényeg, hogy tényleg úgy kell nyomkodni, mint ha haragudnál arra a billentyűre. Ha jó gombot nyomsz, a windows logó helyett ez fog bejönni:
A géped hardvereitől függően neked mások lesznek felsorolva.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz
F_Zolee #45594 üzenetére
Ki kéne, sőt ki is írja, de W8 boot olyan gyors, hogy ember legyen a talpán aki észreveszi. Ezért kell nyomkodni mint egy idegbeteg, mert a megfelelő pillanatban elég lenne egyszer lenyomni, na de olyan gyors a boot, hogy az a megfelelő pillanat egy tizedmásodperc kb.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz
peugeotmate #45593 üzenetére
F10-is még jó szokott lenni, de ezt bootnál ki kellene írja melyik gomb lenne.
-
peugeotmate
őstag
válasz
micafighter #45592 üzenetére
Nem tudom valahol lecsekkolni, hogy melyik a gépmnek megfelelö funkciogomb?
-
micafighter
nagyúr
válasz
peugeotmate #45589 üzenetére
Igen, de elindított oprendszernél más hogy fut a telepítő. A boot választó menüt úgy tudod előhozni, hogy bekapcsolod a gépet, és egyből nyomkodod a megfelelő F billentyűt, mint egy idegbeteg.
-
slice14
veterán
válasz
micafighter #45583 üzenetére
Otthoni csoportba nehezen veszek fel egy hálózati meghajtót, legfeljebb ha a routeren aktiválom a DLNA szervert. De annál nem játssza ki a videókat az Avia. Én amúgy Xplore-t használok androidon és a lan-nál hozzá van adva a meghajtó.
Na mindegy nemsokára ránk szakadnak a Chromecast pluginnal frissített videó lejátszók. Addig meg ott a Plex..
Köszi az eddigi tippeket.
[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz
micafighter #45588 üzenetére
Hiába indítom újra a gépet, a Win8 mindig elindul, nem reagál az F8-ra. Az F12 nálam a wifit kapcsolja ki és be. Ha viszont elindított oprendszer mellett rakom be a DVD-t, akkor is elindul a telepítő, ahol korábban is kiválasztottam, hogy mindent letörölhet, de nem adott opciót a partícionálásra, illetve nem is gyalult le mindent. (Habár látni nem látom a korábbi fájljaimat, de a vinyó szabad méretáből kiindulva még mindig fenn vannak valahol.)
-
micafighter
nagyúr
válasz
peugeotmate #45587 üzenetére
Tedd be a DVDt, és bootolj be a DVDről. (ujraindítod a gépet, és F8 vagy F12 a legtöbb gépnél a gomb amit nyomni kell bootoláskor, hogy feljöjjön a bootválasztó menü. Ott kiválasztod a DVD olvasót, amibe behelyezted a DVDt) Várni kell türelemmel, néha akár pár percet is, amíg betölt a DVD telepítő. Feljön majd a telepítő varázsló, és fel fogja ajánlani a partícionálási lehetőségeket is.
-
peugeotmate
őstag
válasz
micafighter #45586 üzenetére
DVD-ről csináltam. Akkor csináljam úgy, hogy a benyomom a DVD-t, újraindítom a gépet, és a bekapcsoláskor majd feldobja a partíciós lehetőséget?
-
micafighter
nagyúr
válasz
peugeotmate #45585 üzenetére
Bootolható DVD vagy pendrive telepítőről csináltad a telepítést? Mert azoknál a telepítés elején megkérdezi, hogy hova akarod telepíteni, tudsz törölni partíciót, formázni, újat létrehozni.
-
peugeotmate
őstag
válasz
peugeotmate #45580 üzenetére
Nem teljesen jött össze a telepítés. 25% szabad hely maradt a vinyómon, ez kb annyi, mint ami a Win7-en volt még. Telepítés közben fel sem ajánlotta a Win8 hogy partíciókat hozzak létre. Mi lenne ilyenkor a teendő? Formázni nem engedi a C (avagy az egyetlen) meghajtót a Lemezkezelő.
-
törölt tag
Kérek szépen erre választ: (#45549) pillowhead
Nagy a baj, mert sokadik frissítés és gép újraindítás után sem változott a helyzet.
-
micafighter
nagyúr
válasz
slice14 #45582 üzenetére
És be tudod tenni otthoni csoportba? Mert akkor egyszerüen lehetne streamelni, ha ugyanazon a Wi-Fin van az android készüléked is, akkor ES File Explorer látni fogja az otthoni csoporttal megosztott meghajtót, és meg tudod nyitni az androidos készülékről a dolgokat, mintha a telefonon lenne. Itt egyébként nagyon jó ingyenes megoldások vannak Streamelésre.
[ Szerkesztve ]
-
slice14
veterán
válasz
micafighter #45570 üzenetére
Nincs otthoni csoportban, csak hálózati meghajtó.
-
micafighter
nagyúr
válasz
gabor85 #45579 üzenetére
Egy ilyen, vagy ehhez hasonló megoldással biztos nem lenne driver gond, mivel Wi-Fin keresztül kapcsolódik a kettő eszköz. Hátránya ugye az ára, viszont egyszerre több eszközt is tudsz rá csatlakoztatni. Az akkumlátor annyira nem számít, mivel kábellel rádugod a laptopra, és akkor ugyanúgy onnan veszi fel az áramot, mint az USB Stick.
[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz
micafighter #45578 üzenetére
Játszani nem szoktam már rajta. Zenék, filmek, Office, Photoshop, amik a helyet foglalják majd jellemzően. Akkor hagyok 55-60 giga helyet a rendszernek, minden ami biztos.
-
gabor85
őstag
Sziasztok. Windows RT Lenovo Yoga 11 és T-Mobile one touch l100 nem szeretik egymást gyártói driver hiányában. Milyen más lehetőségem van ha mimdenképp ezt a sticket és előfizut kell használnom?
Akár hardveres megoldás is érdekel.
Köszönöm. -
micafighter
nagyúr
válasz
peugeotmate #45577 üzenetére
Ez attól függ, hogy a hibernálást, gyorsindítást, a rendszervisszaállító pontokat akarod-e használni. Szerintem érdemes ezeket használni, mert mindegyiknek megvan a maga szerepe. A Windows Update telepítési fájlait is lehet még törölni helyspórolás céljából, de akkor később nem fogod tudni eltávolítani a telepített frissítéseket, úgyhogy én ahhoz se nyúlnék.
Tehát hogy mekkora partíciót érdemes hagyni, az függ attól, hogy akarod-e használni az itt felsorolt funkciókat, illetve hogy mennyi programot telepítesz.
Ha ezeket a funkciókat nem akarod használni, és kikapcsolod/törlöd, valamint a játékokat másik partícióra teszed, úgy 30GB elég lesz a rendszernek, és a játékon kívül a programoknak.
Ha nem akarod kikapcsolni/elveszteni a funkciókat, akkor 50GB a minimum, amit érdemes lenne, és a játékokat ez esetben is másik partícióra kell tenni. Tehát 50 GB-on el fogsz férni a programjaiddal, ha másik partícióra teszed a játékokat.
A minimum alatt azt értem, hogy ha belefér, még egy kis helyet érdemes neki hagyni.
-
peugeotmate
őstag
válasz
micafighter #45569 üzenetére
Köszi! Partícionálásnál mekkora részt illik hagyni a Win8.1-nek?
-
törölt tag
Sziasztok. Kérek ajánlatokat Currency Converterre. Ti mit használtok?
-
válasz
Milestone2 #45574 üzenetére
C64-en olyan van, igaz nagyfejszével az is tör(öl)hető.
Misi1980 - persze, csak teljesen le kell gyalulni a meghajtót és újraparticionálni. Ez teleptőlemezről, telepítést megelőzően is megoldható, segédprogi nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok?Venni szeretnék egy notbookot amin előre telepített ubuntu linux van.Ezt lehet törőlni véglegessen és lehet majd windowst tenni helyette?
-
Van egy ga-z87-hd3 lapom i5 4670k procival. A hdmi kimenetére, hogyan lehet hangot kitenni? win 8.1 legújabb driverek, de a lejátszóeszközöknél nem aktív a hdmi. Ha kihúzom és visszadugom akkor driver hibára panaszkodik, és az eszközkezelőben sárga felkiáltójel lesz mellette. Ilyenkor a lejátszóeszközök között már meg sem jelenik. Azt gondolom, hogy valamelyik régebbi intel driverrel menne, de nem tudom, hogy melyik lehet az.
-
micafighter
nagyúr
válasz
peugeotmate #45568 üzenetére
Én a 32 bitest tenném fel, mert 64-es rendszernél az explorer.exe mai napig memory leakel ami miatt 30 helyett 300 MB-ot használ. Igaz azt mondták, hogy csak a számolás rossz, teljesítményre nincs hatással, de ki tudja.. Ha a számolás rossz, akkor is gond, mert azt a +270 MBot foglaltnak látja.. na m1
Ahogy a CPUt néztem az támogatja az x64et és az x86ot is.[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
egy HP G62 a70eh típusú notebookra milyen Windows 8.1-et érdemes telepíteni? Jelenleg 32 bites Win7 van rajta. A 2 gigás RAMom miatt a 64 vagy 86 bites verziót értelmetlen lenne telepíteni rá, igaz? Itt található a számítógép specifikációja:[link] -
slice14
veterán
válasz
micafighter #45566 üzenetére
Routeren van egy WD 1TB-s vinyó és szerettem volna DLNA-n megosztani a rajta lévő videókat. Próbáltam a router dlna serverével is, de azzal meg az Avia nem játsza ki a filmeket. Közvetlenül gépre nem akarom rádugni, mert valamiért feltámasztja a gépet kikapcsolt állapotban és nem szeretném fel/le húzgálni mimig.
Így egyenlóre marad a Plex, amig ki nem jön valami videó lejátszó frissítés (MX Player) chromecasthez.
[ Szerkesztve ]
-
slice14
veterán
válasz
Tournament #45562 üzenetére
Közbe rátaláltam, köszi.
-
samgar
őstag
-
válasz
samgar #45555 üzenetére
Nem kellett volna a Rufus oldala, mivel ott van leírva a naplóbejegyzésben...
"NOTE: You can enable the listing of USB Hard Drives in 'Advanced Options' (after clicking the white triangle)"UI: Pendrive-os topikban a válaszomat akkor vedd tárgytalannak (azt hittem, hogy USB HDD-k megjelenítésének bekapcsolása után sem látja, meg sem fordult a fejemben, hogy azt meg sem csináltad)
[ Szerkesztve ]
-
samgar
őstag
válasz
micafighter #45556 üzenetére
A 64 GB-t USB merevlemeznek látja és van egy advanced fül, amire ha rányomok lejön egy menü, usb merevlemez pipa és már látja is. Akkor jó a formázás és a windows felrakása ha particionáló program nem látja utána.
[ Szerkesztve ]
-
samgar
őstag
válasz
Sub-ZeRo #45553 üzenetére
3-ba. de a kettesben is próbáltam. Fat 32-re van formázva, elsődleges de próbáltam már ntfs-es is ugyanúgy nem látja a rufus. De csak az nem a géppel semmi baja.
Ezt írja ki a rufus naplója:
Rufus version 1.4.3.385
Windows version: Windows 8.1 64-bit
LCID: 0x040E
Found USB device 'Freecom DataBar USB 3.0 USB Device' (07ABCF1)
Device eliminated because it was detected as an USB Hard Drive (score 8 > 0)
If this device is not an USB Hard Drive, please e-mail the author of this application
NOTE: You can enable the listing of USB Hard Drives in 'Advanced Options' (after clicking the white triangle)
0 devices found[ Szerkesztve ]
-
samgar
őstag
Vettem egy 64 GB-s 3.0 pendrive-ot. Rendesen működik, viszont a Rufus nem látja. Ez miért lehet? UEFI-s windows boot -ot szeretnék feltenni rá.
-
törölt tag
Újabb jelentés #45549 hozzászólásom kapcsán (lásd alább). A frissítés megtörtént, a Win üzente hogy sikerült. Gép újraindult és minden a régi. Találóskérdés: Mi lehet baj?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
micafighter #45547 üzenetére
Volt egy cd/dvd melléklet a notebookal. Előkeresem és megnézem, de ahogy emlékszem azon nem az volt. Ami éppenséggel fel van telepítve annak a kezelőfelületét meg sem tudom nyitni a jobb alsó sarokból.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Tournament #45540 üzenetére
Ennél bonyolultabbra számítottam, köszi.
(#45539) micafighter: Nem, bár WinRAR-ral sikerült megnyitni. Most már ezt is tudjuk.
-
törölt tag
válasz
Tournament #45545 üzenetére
Asus x550lb gépem van. Pontosan melyik touch drive? A device manager nem jelez hibát és amit biztosra tudok van egy smart gesture driver.
-
törölt tag
válasz
micafighter #45542 üzenetére
Kösz. Éppenséggel erről van szó, mert én nem helyeztem oda az egeret. Bemutatót tartott a rendszer a nyomorult efektről. Megmutatta és elbújtatta egymásután néhányszor, annélkül hogy hozzányultam volna a kurzorhoz. Mi zavarhatja?
-
Tournament
aktív tag
válasz
micafighter #45542 üzenetére
így van csak sarokrol jőn elő és csak akkor ha joboldal huzzogatod illetve ball oldalt ha app-k futnak a hátérbe
-
micafighter
nagyúr
válasz
#22237440 #45541 üzenetére
Maguktól nem szoktak előjönni, a képernyő jobb oldali sarkaiből jönnek elő egérrel, illetve érintőképernyő esetén gesture van rá. Teljesen ki lehet egyébként kapcsolni egy segédprogrammal, pl Classic Shell. Windows beállításain belül nem lehet kikapcsolni a charmbart teljesen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Tournament #45540 üzenetére
Mi a fenéért jön elő kérés nélkül az óra és a jobb oldali panel? Ahhoz, hogy ez a sok nyavaja eltünjön miért nem elég megérinteni a touchpad-et egyszer? Miért kell erőteljesebben kétszer is rákoppintsak ahhoz, hogy nagy nehezen elhúzzanak a francba?
szerk. Bocsánat Kabalabula! Ezt nem neked szántam! Általános hozzászólás!
[ Szerkesztve ]
-
Tournament
aktív tag
válasz
Bjørgersson #45538 üzenetére
személyre szabás --> asztal háttere >>>> és kihuzod a képeket ahova akarod
-
micafighter
nagyúr
válasz
Bjørgersson #45538 üzenetére
próbáltad kicsomagolni?
-
Bjørgersson
félisten
.themepack fájlból hogyan tudom kiszedni a háttérképeket?
-
huszar90
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #45536 üzenetére
Hálásan köszönöm a segítségetek, megoldódott
-
válasz
huszar90 #45532 üzenetére
Eszközkezelőben a Hálózati Kártyák csoportban megtalálod a karid, jobb egér rajta/tulajdonságok/energiagazdálkodás fül a többi meg egyértelmű lesz.
-
huszar90
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #45531 üzenetére
A POWERCFG /LASTWAKE parancsra ezt dobta ki: Realtek PCIe GBE sorozatú vezérlő
Ez a hálókártya szerintem. Mit lehet ezzel csinálni windows 7 alatt nem volt ilyen gond.szerk.: valóban a hálókártya a ludas mert ha letiltom normálisan működik... de vajon mit kéne vele kezdeni?
[ Szerkesztve ]
-
-
n@p@lm
őstag
válasz
micafighter #45528 üzenetére
semmi gond
itt a lényeg:
"Windows 8.1 rendszer építő szoftvert nem lehet személyes használatra felhasználni"
én win8-at vettem, arról beszéltünk
a 8.1-et tényleg nem lehet átvinni tudtommal. -
huszar90
aktív tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem:
- Windows 8.1 alatt, mi lehet az oka annak, hogy mikor alvó üzemmódba rakom a gépet, akkor 1 másodperc után magától felébred? (Ezt már néztem nem javult meg tőle)
- Létezik olyan ingyenes program amivel lehet a billentyűzet gombjaihoz bizonyos funkciókat hozzárendelni? Eddig ezt használtam de 30 dollárba kerül a teljes verzó amit sokallok érte...
- Amikor a Felhasználóm mappájában jobb klikkel a Mappa testreszabásra megyek, az explorer.exe ismeretlen hibára hivatkozva hibaüzenetet ír ki. -
micafighter
nagyúr
válasz
n@p@lm #45527 üzenetére
Rendben, még annyit füznék hozzá, hogy a szerződésben tényleg benne van szó szerint, hogy át lehet vinni, csak ugye az a kérdés, hogy kire vonatkozik a szerződés, vagyis pontosabban ki használhatja jogosan
Annak mindenesetre örülök, hogy neked sikerült megoldani
Leírom még akkor magyarul az idevágó részt innen:
"If you are building a PC for your personal use or installing an additional operating system in a virtual machine, you will need to purchase Windows 8 software or a Microsoft retail version of Windows 8.1 software. Windows 8.1 system builder software does not permit personal use, and is intended only for preinstallation on customer systems that will be sold to end users."
"Ha saját használatra építesz egy PCt, vagy virtuális gépre telepítesz egy újabb OPrendszert, akkor meg kell venned a Windows 8 szoftvert, vagy a Windows 8.1 retail verzióját. Windows 8.1 rendszer építő szoftvert nem lehet személyes használatra felhasználni, ezt kizárólag előre telepített fogyasztói rendszerekre szánták, ami eladásra fog kerülni végfelhasználónak."
Szerintem egyébként a kulcsmondatot leírtam az elözö hszemben: Egyébként ha ezt bárki használhatná, akkor az OEM liszensz értelmét vesztené. Az OEM liszensz lényege ugye épp a géphez kötés, ezért is olcsóbb mint egy Retail liszensz. Vagyis ha költöztethető liszenszet akarsz, akkor fizess többet.
Nem vitatkozni akartam egyébként, de ugye a fórumot sokan olvassák, sokan támaszkodnak itteni információra, ezért szerintem az a természetes, ha törekszünk arra, hogy helyes információ legyen itt.
[ Szerkesztve ]
-
n@p@lm
őstag
válasz
micafighter #45526 üzenetére
ne haragudj nekem ilyen szinten nem megy az angol. DE:
ad 1:
a szerződésben magyarul benne van hogy átviheted másik gépre.
ad 2.
a microsoft ügyfélszolgálat beaktiválta nekem amikor áttelepítettem a fiam gépére.
ezzel én igazolva érzem a jogszerű használatot.
te tégy úgy ahogy gondolod, részemről lezártam ezt a dolgot.
nincs több érv, ellen érv.japán meg egy szép ország.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz
n@p@lm #45525 üzenetére
Igen, azt is néztem, és értem, de olvasd el te is amit én linkeltem.
If you are building a PC for your personal use or installing an additional operating system in a virtual machine, you will need to purchase Windows 8 software or a Microsoft retail version of Windows 8.1 software. Windows 8.1 system builder software does not permit personal use, and is intended only for preinstallation on customer systems that will be sold to end users.
Elfogadni meg el lehet, de ugye itt a kérdés, hogy kinek van joga használni, és kinek nem, és ki használja jogtalanul. Egyébként ha ezt bárki használhatná, akkor az OEM liszensz értelmét vesztené.
[ Szerkesztve ]
-
n@p@lm
őstag
válasz
micafighter #45524 üzenetére
a pdf-ben van egy link a PUL licencnél.
Windows 8 rendszer építő termék--személyes használati licenc
magyarul értekezik, nekem itt kellett elfogadni a második telepítésnél (és újraaktiválásnál) a licenc szerződést.
olvasgasd -
micafighter
nagyúr
válasz
n@p@lm #45523 üzenetére
Igen, ezt én is olvastam már régebben, de nem ugrott be, hogy a PUL az Personal Use License lenne. Viszont: [link] Ez alapján Windows system builder-t nem lehet személyes felhasználásra használni, (csak Japánban). Az MS honlapja szerintem hitelesebbnek tekinthető mint az általad linkelt PDF. Ezért szoktam ilyen témában az MS honlapját nézni, meg ha szóba kerül, akkor arra hivatkozni, mivel az a leghitelesebb. Internetes oldalak szerkesztői lehet hülyeséget írnak, lehet jót írnak, de már azóta megváltozott, stb. MS oldalán meg ott van mindig az aktuális infó, csak keresni kell.
[ Szerkesztve ]
-
n@p@lm
őstag
válasz
micafighter #45522 üzenetére
hasznos infó:
1
Windows 8 kereskedelmi
és licencelési
ismertetőnem reklámként én a vizeseknél vettem a w8-amat.
pár hozzászólással fentebb linkeltem a borítómat egy fórumtársunknak. -
micafighter
nagyúr
válasz
n@p@lm #45521 üzenetére
Rengeteg órát töltöttem a liszenszek tanulmányozásával a microsoft és a technet oldalakon, de bevallom őszintén hogy PUL liszenszről még nem hallottam. Rákerestem most neten, és nem találtam semmilyen hiteles forrást róla így ennyi idő alatt. (de még nem hitelest sem)
60-70 ezret tényleg nem érdemes érte kiadni, de van annál olcsóbban is liszensz. Egyik fórumtársunk régebben linkelt ide 30ezerért is, a boltot nem ismertem, de magyar cég volt, és nyilván nem ebay-es hirdetés. Persze attól még lehetett kamu.
[ Szerkesztve ]
-
n@p@lm
őstag
válasz
micafighter #45520 üzenetére
nem kell hihető mese.
a lényeg a PUL licenc.
azt kell megnézni vásárlás előtt.
teljesen felesleges 60-70e forintokat kiadni dobozos verzióért. -
micafighter
nagyúr
válasz
#22237440 #45519 üzenetére
GGK akkor kell (elvileg), ha most virágbolti windowst használsz. Azért írom, hogy elvileg, mert nekem van ismerősöm, akinek virágbolti windowsa volt, aztán gond nélkül beaktiválta egy Retail kóddal.
A fontosabb különbség az OEM és a Retail között van. OEM géphez lesz kötve, a Retail (box) liszensz viszont szabadon költöztethetö. Tehát ha tervezel alkatrészcserét vagy gépcserét, és meg akarod tartani a windows liszenszed, akkor érdemesebb Retailt venni. OEM-et is át lehet vinni másik gépre, de akkor minden költöztetésnél fel kell hívni a supportot és valami hihető mesét kell kitalálni, mert egyébként ez az OEM lényege, hogy géphez kötött.
-
törölt tag
Sziasztok! Az OEM és a GGK között mi a különbség? Op. rendszert akarok vásárolni. Hogy is van ez?
-
vigyori78
őstag
válasz
havri1 #45497 üzenetére
Szia.
Nekem is volt ilyen problémám a megoldás az volt,hogy hiába csináltam meg a meghajtón jobb klikk biztonság engedélyek teljes hozzáférést a meghajtón beléptem az adott mappán megnéztem ott már nem volt teljes hozzáférésem.
Próbáld ki azt a mappát megcsinálni amiben a fájl van,és a rendszergazdák és felhasználók-nál állíts teljes hozzáférést.Vagy mentés másként
-
ampulla
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a windows legelőször jól bebootolt 1366x768 felbontáson, ezután felraktam a VGA drivert, majd újra indítottam és minden egyet startup-nál 800x600 felbontással köszönt. Ami elég idegeítő, hogy mindig manuálisan át kell állítani. Próbáltam már a gépházba -> helyreállítás -> helyreállítás -> specális újrainditás és itt a hibaelhárításnál csak a windows kezdőállapotba való visszaállítását, és a fel fejlesztését, vagy mi a csudát nem. A többi troubleshoot-ot végig kipróbáltam, de egyik se segített. Esetleg ha valakinek van valami ötlete azt megköszönném.
-
ClioRS
őstag
válasz
micafighter #45511 üzenetére
Igen, én is így tudtam, de az informatikus beszél össze-vissza hülyeségeket, ő váltig állítja, hogy ez márpedig nem feltehető semmire, csak arra a gépre, amivel együtt a számlán szerepel.
Ezért mondom inkább megkérdezem, de akkor tényleg igazam van, és nem én vagyok a hülye, hanem ő. F.sza egy informatikus -
micafighter
nagyúr
válasz
ClioRS #45510 üzenetére
Adott géphez kötés úgy szokott menni, hogy OEM liszenszet kapsz előtelepítve. Boltban is vehetsz OEM liszenszet, és felteheted akármilyen gépre, de az első telepítéskor a gép hardveréhez lesz kötve, utána másik gépre nem viheted át mint a Retail (box) verziót. Tehát ha OEM verzió van előre telepítve akkor értelem szerüen nem tudod már másik gépnél felhasználni az OEM liszenszet amit kaptál a géphez, csak annál az adott gépnél amire elő volt telepítve. Például újratelepítéskor van ennek haszna/értelme.
[ Szerkesztve ]
-
ClioRS
őstag
válasz
micafighter #45495 üzenetére
Ramiris azt hiszem aki a számlát adta, de nem esküszöm meg rá, még tavaly vettük.
Köszi a segítséget!
(#45504) Zotya84
Köszi neked is! A másik gépen jogtiszta verzió van, így ahhoz igazából nem kellett, hanem ehhez az új géphez kellett volna, amire meg én feltettem a felsőoktatási jogtisztát, mert nem az lett beállítva munkára, így ahhoz sem kell.
(#45508) n@p@lm
Pont ugyanígy néz ki az enyém is.
És neked is köszönöm!Akkor nagyjából jól tippeltem, hogy ez nem adott géphez kötött DVD, hanem bármire feltehető kibontás után.
Kösz mégegyszer mindenkinek! -
n@p@lm
őstag
válasz
ClioRS #45488 üzenetére
lejárt a szerkesztési időm.
közben megnéztem, csont ugyan ilyen telepítő készletem van:
[link]
de aztán vettem egy win 8 pro-t, a "simát" meg feltelepítettem a fiam gépére.
persze sikított hogy ezt a terméket már aktiválták és hogy most már nem lehet.
betelefonáltam a microsoft ügyfélszolgálatra és telefonon keresztül újraaktiváltattam.[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
válasz
micafighter #45501 üzenetére
Köszönöm
ez megoldotta.
-
Zotya84
őstag
45492 ClioRS:
Ha már fel lett telepítve a notira, és aktiválva is lett, akkor mostantól ahhoz tartozik, és nem telepítheted másra. Amennyiben ez nem történt meg, úgy igen. Viszont a notira akkor is kéne egyet venni - már ha nem linuxozol... Az meg, hogy hányszor adták el neked, az megint más, de arra kaptál választ kicsit fentebb. (Bár szerintem kaptál egy DOS-os gépet, egy OEM telepítővel - amit köteles lett volna feltelepíteni és aktiválni -, ami első aktiváláskor hozzárendelődött a géphez, így a másikra kellene venned egyet.)
45497 havri1:
De az lesz a probléma. A tulajdonba vételnél jelölni kell, hogy A tulajdonos cseréje az altárolókon és objektumokon is. (Ezután újra kell nyitni a biztonság menüt.) Majd miután ezzel végzett, célszerű magadat hozzáadni a felhasználók listájába, és teljes hozzáférést biztosítani magadnak, a Speciális lapon, ami után a Gyermekobjektumok örökölhető engedélyeinek lecserélése... pont jelölni kell, és ekkor az OK után kapod meg a jogokat a meghajtón található mappákhoz/fájlokhoz. Enélkül ugyanis a tapasztalatok alapján hiába vagy te a tulajdonos, jogaid még nem lesznek...
45499 rostiron: Szerintem valamilyen drivered nincs fent/jól feltelepítve, és még nem működnek az energiagazdálkodási funkciók. De ez csak tipp.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!