Hirdetés
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iOS alkalmazások
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zotya84
őstag
Próbáld meg ezt a kézi helyett:
Parancssor rendszergazdai módban, majd oda írd ezt
net use (meghajtójel) (gépnév)\(megosztásnév) /persistent:yes
pl.: net use x: \\gépnév\megosztás /persistent:yes
Ha van felhasználónév, akkor hozzáadhatod a következő módon:
net use x: \\gépnév\megosztás /user:\\gépnév\felhasználó /persistent:yes jelszó
A felhasználónál azért kell gépnév, mert nem mindegy melyik gépen található az adott felhasználó, és így tudni fogja, hogy kit keressen a jogok hozzáadás szempontjából. Amennyiben így sem akarja megcsinálni, előfordulhat, hogy az a legjobb, ha ezt egy batchbe rakod, és az automatikusan induló progok közé teszed, akkor viszont a persistent kapcsolót no-ra célszerű állítani.
#47398 kacsip: szerintem a gyártónál tudtak a hibáról és felrak(at)tak egy javított drivert az MS-sel a WU-ra. Hisz a drivert nem MS csinálja.
Viszont örülök hogy ilyen hülye hibára is egyszerű megoldások is létezhetnek.
[ Szerkesztve ]
-
kacsip
tag
válasz
micafighter #47380 üzenetére
Köszi szépen, jó kis leírás
Miközben elkezdtem csinálni, megoldódott a problémaa win update feldobott egy wifi driver frissítési lehetőséget, és miután azt telepítettem, már működött rendesen a wifi. Ezek szerint akkor tudtak a hibáról már, és javították is a microsoftnál.
Azért köszönöm szépen a sok segítséget, főleg ezt a részletes leírást -
F_Zolee
veterán
Hello
Azt tudjátok, hogy a 8as driver menne 7-en? Ismerős venne laptopot de nem feltétlen akar 8at használni és az új laptopoknál szinte csak 8as drivert adnak a gyártók. -.-'
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
hivatali gépem tökéletesen működött W8 alatt, azonban mióta frissítésre került 8.1-re folyamatosan elveszti a hálózati közös meghajtót. Kézzel mindig hozzá lehet adni és akkor jó, de állandóan elfeleti és megint hozzá kell adni. Ez vmi bug vagy máshol is be kell állítani vmit (én a saját gépen jobb klikk, hálózati meghajtó csatlakoztatása módot használom)...?
-
zoltan6
addikt
válasz
ez igen gratulálok.te aztán vágod a dolgokat,valami gondom lesz a géppel már látom kit fogok keresni.
-
Romeo619
senior tag
válasz
micafighter #47391 üzenetére
Nem olyan a tag, hogy majd megpróbálja feltörni meg stb, csak azért még se akarom, hogy belemenjen. Szóval progival próbáljam meg, rendben köszönöm!
-
mzprox
aktív tag
Hello,egy kérdés:
jelenleg win7 fut a laptopomon, szeretnék win8-at, de a régi rendszert is megtartanám. Telepíthetek win8-at egy másik particióra és utána választhatok, hogy melyik induljon? (régebbi rendszereknél tudom, hogy ment)
bonusz kérdés: mennyire működne az, hogy veszek egy extra HDD-t a gépembe amit a dvd író helyére tennék és azon lenne a win8.
[ Szerkesztve ]
-
Romeo619
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöm kölcsön kérné a hordozható 1 TB-s winyomat, viszont van rajta olyan 300-400giga cuccos amit nem szeretnék ha látna
barátnő stb tudjátok
Viszont neki állni sem akarok felmásolni, mert az jó sok időbe tellene, hogy tudom azt megoldani, hogy levédem jelszóval 8.1 alatt?
Előre is köszönöm!
-
micafighter
nagyúr
válasz
Ehhez annyit füznék még hozzá, hogy hosszú volt leírni, meg hosszú a hsz, de ha tudod a parancsokat, akkor 1 perc alatt megcsinálod
Meg azért lett hosszú am, mert próbáltam magyarázni is, hogy mi micsoda, és mit miért csinálunk. Ha ezeket nem írom le sokkal rövidebb lett volna, de így többet ér szerintem
[ Szerkesztve ]
-
takjoe
tag
válasz
Bár engem szerencsére nem érint, de minden elismerésem a munkádért (meg az előzőekért is)
[ Szerkesztve ]
-
-
micafighter
nagyúr
válasz
Programkódban sajnos úgy tünik nem lehet kiemelni, úgyhogy rossz lett a kód:
Ezt kell beírni:
%comspec% /c start "" /min "C:\Program Files (x86)\Új mappa\test.bat"
ez helyett:
%comspec% /c start "" /min "[B]C:\Program Files (x86)\Új mappa\test.bat[/B]"
-
micafighter
nagyúr
válasz
kacsip #47375 üzenetére
Na akkor jön a trükk ..
Ezen a ponton most kettő lehetőség van:
A) a hibát tovább keresni, lehet, hogy órák, vagy akár napok mennek rá, és nem biztos, hogy megtalálja az ember a hiba okát, és az se biztos, hogy ha megtalálja, akkor ki tudja javítani.
B) pár perc alatt egy egyszerű trükkel rávenni a gépet, hogy mikor felébred, automatikusan kapcsolja ki a Wi-Fit egy pillanatra, aztán gyorsan kapcsolja vissza, így automatikusan újracsatlakozik az internetre.
Szerintem sokkal hatékonyabb a B) megoldás.
Leírom, mit kell csinálni. Első ránézésre bonyolultnak tünhet, de nem lesz az, kb 2 perc alatt megvan az egész
Először is, szükség lesz egy batch fájlra. A batch fájlok parancssorban futtatnak parancsokat. Nagyon egyszerűen müködik egy batch fájl: amit beleírsz, azt lefuttatja a parancssorban. Egy batch fájl készítése is nagyon egyszerű, egyszerűen jobb kattintás bárhol, új szöveges dokumentum, a szöveges dokumentumba beírod a kis parancsaidat, amit szeretnél a parancssorba futtatni, majd elmented a dokumentumot, ezután pedig átnevezed a szöveges dokumentumot a .txt kiterjesztéssel együtt akármi.bat-ra. A .bat a kiterjesztése a batch fájloknak.
Az egyszerűség kedvéért készítettem erről egy rövid videót: [link] Egy egyszerű 5 másodperces visszaszámlálást csinálok a parancssorból.
A parancssorból ki tudjuk kapcsolni a gép wifijét, illetve be is tudjuk azt kapcsolni. A batch fájl segítségével ezt automatikusan meg fogjuk tudni tenni.
A Batch fájl mellett szükség van még a Feladatütemezőben (Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Feladat ütemező) egy feladat létrehozására. A Feladatütemezőben automatizálni tudunk dolgokat, jelen esetben azt fogjuk atuomatikzálni, hogy a gép ébredése után automatikusan fusson le a batch fájl, ami egy pillanatra kikapcsolja a wifit, majd visszakapcsolja.
A következőt kell tenni:
1) parancssor futtatása rendszergazdaként (Windows billentyű + Q, elkezded írni, cmd, feljön, hogy parancssor, jobb kattintás rá, futtatás rendszergazdaként)
A parancssorba ezt írd be:
wmic nic get name, index
Ebből megtudjuk a wifi azonosítódhoz társított indexet. Nálam ez jön fel:
A kilistázott adatból meg kell keresni a wifi-t, és a bal oldalt mellette lévő szám érdekel minket (az én esetemben a 2 ez a szám). Ezt hívjuk úgy, wifi-azonosító.
Erre a számra hivatkozva tudjuk kikapcsolni a parancssorból a wifit, a következő paranccsal:
wmic path win32_networkadapter where index=2 call disable
-> A vastaggal kijelölt szám helyére írd a te wifi-azonosítódat. Ez a parancs ki fogja kapcsolni a wifi-det.
Ez a parancs pedig visszakapcsolja:
wmic path win32_networkadapter where index=2 call enable
-> itt szintén a vastaggal kijelölt 2-es helyére a saját wifi azonosítódat írd.
Ha ezeket megcsináltad, akkor be lesz kapcsolva a wifi, ugye az utolsó parancs visszakapcsolta. Próbáljuk ki akkor a következőt:
Készíts egy batch fájlt a videó szerint, a következő tartalommal:
timeout /t 3
wmic path win32_networkadapter where index=2 call disable
timeout /t 5
wmic path win32_networkadapter where index=2 call enable
exit-> a 2-es helyére itt is a saját wifi azonosítódat írd.
Tehát így nézzen ki:
A timeout parancs visszaszámolást csinál, az a lényege, hogy ne csak egy ki-be kapcs legyen, mert kell 1-2 másodperc, amíg kikapcsol a wifi. Ezért a kikapcsolás parancs után 5 másodperc késleltetéssel indul a bekapcsoló parancs. A végére az exit pedig azért kell, mert ezt a batch fájlt majd a Feladatütemezőből automatikusan futtatjuk a gép ébredésekor, és ha nem tesszük a végére az exit-et, akkor a végén nyitva marad a parancssor. Ezt ki lehet próbálni majd, hogy ha érdekel.
A Batch fájlt rendszergazdaként kell futtatni, tehát jobb kattintás a .bat fájlra, és futtatás rendszergazdaként. Ki tudjuk próbálni, hogy először kikapcsolja a wifit, majd 5 másodperc múlva visszakapcsolja azt.
Tegyük el ezt a Batch fájlt valami nem zavaró helyre, mondjuk a C:\ meghajtóra, vagy a dokumentumokhoz, teljesen mindegy. Én nálam az elérési útja C:\Program Files (x86)\Új mappa\test.bat lesz.
A következő lépés egy feladat létrehozása a Feladatütemezőben, ami autómatukisan lefut a gép ébredésekor.
Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Feladatütemező. Jobb kéz felől látunk egy olyat, hogy feladat létrehozása. Ez a feladat létrehozás arra van, hogy automatizáljunk dolgokat a Windowsban. Most ugye mi azt szeretnénk, ha a gép ébredése után automatikusan lefutna a batch fájlunk.
A feladat létrehozásán belül az indítás fülön tudunk indítási feltételeket, úgynevezett triggereket megadni. Ha megnézzük, milyen triggerek állnak rendelkezésre, akkor sajnos nem fogunk találni közte olyat, hogy a gép ébredésekor:
Semmi vész, így cselhez folyamodunk.
Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Eseménynapló. Bal oldalt navigáljunk el a Windows naplókba, azon belül pedig a Rendszer-be. Ha rákkattintunk a Rendszer-re, középen különböző eseményeket látunk. Most nézzük meg, mennyi az idő, és altassuk el a gépet, majd ébresszük fel, és nézzük meg, milyen eseményt hozott létre a gép az ébredés időpontjában:
Forrásnál a Power-Troubleshooter -t kell keresnünk, míg az eseményazonosítónál az 1-est.
Ezt azért írtam le, mert ez alapján meg tudjuk keresni az eseményünk azonosítóját, ha azt nem tudjuk fejlből.
Ennek a segítségével már létre tudunk hozni egy feladatot, ami lefuttatja a batch fájlunkat a gép ébredésekor. Kettő féle képpen tudjuk ezt megtenni:
A) az eseménynaplóban kijelöljük az eseményünket, jobb egér gombbal rákattintunk, és feladat csatolása az eseményhez:
A következő ablak fogad minket:
Az esemény nevéhez teljesen mindegy mit írunk, menjünk majd a tovább-ra
Ez az ablak gyakorlatilag fix, az esemény bekövetekezte a gép ébredése lesz, ezt kitöltötte magától, mivel az Eseménynaplóból hozzuk létre a feladatot, az adott eseményhez csatolva. (Ezek alapján tudnánk már egyébként a Feladatütemezőből is létrehozni feladatot, ezt is leírom majd, hogy hogy lehet)
Menjünk a továbbra:
Azt szeretnénk, hogy a batch fájlunk induljon, ehhez pedig a program indítását kell választanunk. Menjünk a továbbra:
Itt lesz szükségünk a .bat fájl elérési útjára. A következő képpen kell kinéznie:
A következő a szövegünk:
%comspec% /c start "" /min "[B]C:\Program Files (x86)\Új mappa\test.bat[/B]"
-> az elején a comspec arra kell, hogy a batch fájl a háttérben fusson le, mert nem akarjuk látni. A vastagon kiemelt helyre pedig a batch fájl elérési útját kell megadni.
Ha a továbbra megyünk, megkérdezi, hogy normálisak vagyunk-e:
Itt a NEM-re menjünk. Aztán mehetünk tovább. Az utolsó ablakban pipáljuk ki, hogy A feladat tulajdonságpaneljének megnyitása a Befejezés gombra kattintva.
Ez után kattinthatunk a befejzésre. A következő ablakban pipáljuk ki a Futtatás a legmagasabb szintű jogokkal -t:
Erre azért van szükségünk, mert a parancs a batch fájlban, amit futtatni szeretnénk, rendszergazdai jogosultságokat igényel. Ez után leokézhatjuk az ablakot.
B) létrehozhatjuk a feladatot a Feladatütemezőből is, ahogy először kezdtük.
A batch fájl indítását a müveleteknél tudjuk hozzáadni, a már ismerős ablaknál:
Megvan a batch fájl, meg van az ütemezett feladat, kész is vagyunk, ki lehet próbálni
Elnézést kérek mindenkitől, hogy ilyen hosszú lett, de úgy gondoltam, hogy lehet benne esetleg másnak is hasznos infó.
[ Szerkesztve ]
-
tonyrulez
őstag
válasz
gr.bence #47378 üzenetére
Célprogrammal, mondjuk EaseUS Partition Master
-
gr.bence
aktív tag
Szép jó napot Mindenkinek
1. Az 1T vinyot elore telepitett win8.1 mivel tudom particionalni?
Koszi elore is
-
gabor222
tag
Helló
Windows 8-on a külső rackemen van egyetlen egy mappa amit nem enged megnyitni. Csak egyetlen 1 profil van a gépen. Hiába adok meg teljes hozzáférést szarik az egészre. A rack biztonsági részénél van a Mindenki, Létrehozó és a SYSTEM. Mindegyiknek teljes hozzáférése van.
Mit kell csinálnom, hogy engedélyezze ? És mitől van, hogy egyetlen egy mappával csinálja ezt?
-
Hogyan lehetne rávenni a Win8.1-et hogy minden lehetséges ramot használjon fel gyorsítótárnak?
Tehát a gyakran használt progikat már egyből indulás után olvassa be a memóriába.
Most úgy tűnik hogy csak azt gyorsító tárazza be amit elindítok, de én azt szeretném hogy amit még nem indítottam el de használok gyakran azt is rakja a ramba. -
kacsip
tag
válasz
micafighter #47374 üzenetére
Nincs felkiáltójeles dolog :S intel centrino wireless-n 2230 wifi kártya van a gépben.
-
kacsip
tag
válasz
micafighter #47372 üzenetére
Igen, és igen.
-
kacsip
tag
válasz
micafighter #47370 üzenetére
Nem. Miután magához tér a gép, van internet, de csak nagyon rövid ideig, utána elmegy, majd kiírja hogy korlátozott a kapcsolat. Ilyenkor le kell kapcsolódnom a router-ről, majd vissza, hogy legyen újra net.
-
kacsip
tag
Sziasztok!
Most tettem fel a laptopomra a windows 8.1-et. Olyan problémám lenne, hogy ha elaltatom a gépet, én abból visszatér, akkor a wifi nem talál be, csak ha lecsatlakozom, majd utána vissza. Miért lehet ez? Van rá valami megoldás? -
válasz
micafighter #47366 üzenetére
Ezt a menüt hol érem el?
mod: Megoldottam; admin módban raktam fel az Operát, és úgy már hozzáadta magát minden szükséges listához.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
micafighter #47360 üzenetére
Azt, hogy az Opera legyen az akapértelmezett program a http és a https protokollokhoz.
pl. külső programban lévő linkekre kattintva abban nyíljon meg a weblap. -
Sziasztok!
Alapértelmezetten hogy tudok egy progit beállítani http és https protokollhoz? Sima Win8.
A Set Associatins résznél file-hoz ki tudok választani alapértelmezett böngészőt, de protokollhoz csak olyat, ami az app store-ban található. Az Operát így nem tudom kiválasztani.Lehet ezen segíteni?
Kössz!ui.: Nem értem, miért kellett ezt így túlbonyolítani...
A Win7-ig ezzel nem volt gond.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz
micafighter #47356 üzenetére
Az utolsó ábránál nálad ott lesz még a D: és E: partíciók, azokhoz nem kell nyúlni. A C: helyett lesz Unallocated Space, arra kell rakni a Wint, és a D: & E. érintetlenül marad
-
oszy
veterán
válasz
micafighter #47356 üzenetére
Ezt is köszi
a 8-as driverei -ha kellenek- jók lesznek ugye?
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Akkor meg
A telepítőnél majd egyéni telepítést válassz, és amikor megkérdezi, hogy hova telepítsen, a partíciós listában a C partíciót kell törölni, a partíció törlésével a partíciónak lefoglalt hely felszabadul, és arra a helyre kell majd telepíteni a Windowst. Így létrehozza magának az új rendszerpartíciót
Egyéni telepítés:
Hova szeretnéd telepíteni?
Rendszerpartíció törlése:
Ez után a C rendszerpartíció helyett Nem lefoglalt terület (Unallocated Space) lesz, arra kell telepíteni a Windowst, így létrehozza majd a telepítő magának a rendszer partíciót:
Így a C rendszermeghajtóról minden adat törlődik, a többi partíció pedig érintetlen marad.
http://www.geeks.hu/tesztek/120828_windows_8_telepitese_lepesrol_lepesre
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
válasz
micafighter #47354 üzenetére
C:
-
oszy
veterán
válasz
micafighter #47352 üzenetére
köszönöm! akkor holnap kipróbálom
egyébként megtudom úgy csinálni, hogy a D: és az E: meghajtón lévő anyagok megmaradjanak? -
micafighter
nagyúr
100 %
http://technet.microsoft.com/en-us/library/hh824987.aspx: ,, Secure Boot is an optional feature... " : a Secure Boot (=Biztonságos rendszerindítás) egy opcionális funkció
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
válasz
micafighter #47350 üzenetére
ez hány százalék?
a 8-as futott rajta, de végülis visszaraktam a gyári 7-eset.
-
micafighter
nagyúr
válasz
22balu #47322 üzenetére
Jó lenne egy képet látni a lemezkezelődről.
A ) Windows + Q, és kezd el írni, hogy Partíciók létrehozása és formázása a merevlemezen, majd ami feljön találat, katt rá, megnyitja a lemezkezelőt.
vagy megnyithatod a lemezkezelőt így is:
B ) Sajátgép (Ez a gép), felül a szalagon Kezelés, a megjelenő ablakban pedig bal szélen a Lemezkezelésre mész.
Arról kéne egy kép.
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
Sziasztok! Acer 3830TG laptopomra fel lehet tenni a Win 8.1-et?
A frissítési segéd ezt írja:
Ellenőrzést igényel:
További információ
A Windows 8.1 nem támogatja az oldalsávos kisalkalmazásokat
A Windows 8.1-ben nem fogja tudni használni a gépén telepített oldalsávos kisalkalmazásokat.További információ
A Biztonságos rendszerindítás nem kompatibilis ezzel a számítógéppel
A számítógép belső vezérlőprogramja nem támogatja a biztonságos rendszerindítást, ezért ez a szolgáltatás nem lesz használható Windows 8.1 rendszerben.További információ
A jelenlegi képernyőfelbontás mellett nem használható a dokkolási funkció
Az alkalmazások dokkolásához lehetőség szerint állítsa legalább 1366x768 képpontra a képernyőfelbontást.
További információA kiemelt rész aggaszt engem.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz
dobostorta #47345 üzenetére
szivesen
Azért mondtam elöször a SmartScreent, mert annak is van hasonló üzenete, azt hittem, azt kapod, de a képből egyértelmü lett, hogy nem a smartscreen-es üzenet
a smartscreen egyébként ehhez hasonló ablakokat dobál fel:
[ Szerkesztve ]
-
dobostorta
tag
válasz
micafighter #47344 üzenetére
Köszi, működik.
Nem gondoltam, hogy ilyen egyszerű lesz. -
micafighter
nagyúr
válasz
dobostorta #47343 üzenetére
1) Szeretné megnyitni ezt a fájlt? (Do you want to open this File?)
2) A szoftver gyártója nem ellenőrizhető. Biztosan futtatni szeretné ezt a szoftvert? (The Publisher could not be verified. Are you sure you want to run this software?)
3) Szeretné futtatni ezt a fájlt? (Do you want to run this file?)Ezeket az üzeneteket a következő képpen lehet kikapcsolni:
Vezérlőpult (Control Panel) -> Internetbeállítások (Internet Options) -> Biztonság (Security) -> Egyéni szint... (Custom level...) -> Alkalmazások és nem biztonságos fájlok indítása : Engedélyezés ( Launching applications and unsafe files : Enable)
Okézd le, fogadd el a felugró ablakot, majd mindent zárj be okéval.
[ Szerkesztve ]
-
dobostorta
tag
válasz
micafighter #47338 üzenetére
-
-
netpeti98
addikt
válasz
micafighter #47340 üzenetére
Akkor valószínűleg teljes.
DVD-re fogom kiírni, az ISO-t meg úgyis a Win írójával írná ki.
-
micafighter
nagyúr
válasz
netpeti98 #47339 üzenetére
Az MSDN-ben egy telepítő van a Core-nak és a Pro-nak, és majd telepítés után aktiváláskor dől el a liszensztől függöen, hogy Core vagy Pro lesz. Lehet, hogy neked azért kisebb, mert csak a Pro telepítőjét szedte le, nem pedig a 2in1 telepítőt.
Egyébként a telepítőt is érdemes azzal a programmal csinálni, ami letöltötte azt: [link]. Ezzel eddig nem volt még gondom.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz
dobostorta #47336 üzenetére
Tudsz mutatni képet, hogy pontosan hogy néz ki az ablak, ami feljön?
-
micafighter
nagyúr
válasz
dobostorta #47334 üzenetére
Még az jutott eszembe, hogy mielőtt újratelepíted, meg kéne nézni a registry-ben, mi látszik a smart screenről.
Windows billentyű + Q , írd be regedit, kattints rá (rendszergazdai jogok kellenek a futtatásához)
A regeditben navigálj ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer
az Explorer mappát jelöld ki egy bal egérgomb kattintással, és ezt fogod látni:
A SmartScreen értéke lenne érdekes, bekarikáztam zöldel, hogy mit kell figyelni.
-
dobostorta
tag
válasz
micafighter #47335 üzenetére
Én is rákerestem, de sehol sem volt hasonló jellegű gond....
Furcsa, hogy megsérült a rendszer, mert az említett problémát, már a telepítés napján elkezdte csinálni.
Minden olyan proginál kiírja, aminek nincs digitális aláírása, és hiába pipálom ki, hogy ne jelezze többet.... -
micafighter
nagyúr
válasz
dobostorta #47334 üzenetére
Nem hiszem, de akár ez is lehet a gond. Amikor írtál, rákerestem a neten a problémádra, de nem találtam semmi relevánsat. Én szerintem megsérülhetett a rendszer. Ha megoldható, újra kéne telepíteni. Érdemes az előző rendszer partíciót törölni, és újat csinálni a telepítőből, mert így a telepítő hozza létre a rendszer partíciót magának.
[ Szerkesztve ]
-
dobostorta
tag
válasz
micafighter #47331 üzenetére
Nekem szerinted okozhatja az a problémát, hogy mikor telepítettem a 8.1-et, akkor csak formáztam az előző rendszerpartíciót, nem töröltem előtte?
-
netpeti98
addikt
válasz
micafighter #47330 üzenetére
Az ESD mappa 3.05 GB-s, az elkészített ISO-m pedig 3,2. Nem tudom, hogy csak a frissítési segéd szedett-e le mást vagy valami hiányzik belőle.
-
micafighter
nagyúr
válasz
tylerddd #47327 üzenetére
Nekem is van egy Dell laptopom, Windows 8 -hoz semilyen drivert nem volt szükséges letöltenem a dell honlapjáról, mindenhez talált magától a Windows Update. Nem csináltál rosszat, de nem feltétlen van rá szükség. Nekem egyébként a Dell laposom hivatalosan nem is támogatja a Windows 8-at, csak a 7-et, de tökéletesen müködik, és mint említettem, drivereket sem kellett töltögetnem. A vicces az, hogy gyárilag W7-el jött, és ha azt újra telepítem, ahhoz bizony fel kell raknom egy csomó drivert manuálisan, pl a Wi-Fi se müködik alapból. Ez annak tudható be hogy Windows 7 óta okosabb lett a Windows Update is.
-
micafighter
nagyúr
válasz
tylerddd #47327 üzenetére
A rendszerkép mentéssel vissza tudod állítani pontosan ugyanarra az állapotra a Windowst. A tiszta telepítés egyébként a legjobb megoldás, de ez a rendszerkép visszaállítás a második legjobb. Ha újra akarod majd rakni a gépet, előbb a rendszerképet állítsd vissza, próbáld ki, hogy jó-e, ha nincs gond, akkor maradhat, ha meg úgy érzed, valami nem klafa, akkor érdemes újrahúzni, a telepítőből bootolva törölni a rendszerpartíciót, és a telepítővel formázni majd létrehozni az új rendszerpartíciót. (ez a tiszta telepítés)
A rendszerkép mentés mellé nagyon érdemes csinálni egy Helyreállító médiát, innen tudod: Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Helyreállítás . Egy minimum 512 MB-os pendrive, vagy memóriakártya kell hozzá (lemezre nem lehet). Ez akkor jön jól, ha a géppel valami gond van, és nem tud bebootolni, akkor bebootolsz a helyreállító médiáról, és tudsz rendszerjavítást csinálni, illetve ha nem sikerül megjavítani, akkor a rendszerképet vissza tudod állítani. Ha nincs helyreállító médiát, akkor a rendszerképet csak bebootolt rendszer alól tudod visszaállítani.
-
gr.bence
aktív tag
Sziasztok.
Vásároltam egy Hp Envy 15-j124sg laptopot. Windows 8.1 elore telepitve sajna nem magyar mert nemetbol rendeltem magyaritast letoltottem de nem teljesen magyar erre csak az a megoldas h teljesen magyar win rakok fel?es akkor a termék kulcsot hasznalhatom ahoz?
Illetve a proci alapjaraton amikor nem futtatok semmit 20%-30% kozott van terhelve talalkozott valaki ilyennel?esetleg valami jo leiras az optimalizalashoz tudna valaki adni.
Sajna win8 lemaradtam. Nem vagyok analfabéla csak nem ismerem win8 trukkoket.tobbivel nem volt bajom -
tylerddd
veterán
válasz
micafighter #47325 üzenetére
Mentést a Windowsban csináltam a "Rendszerkép biztonsági mentése" lehetőséggel.
Egy Dell Latitude E5430-as laptopom van. Amit találtam azt a Dell oldaláról szedtem le.
-
micafighter
nagyúr
válasz
tylerddd #47324 üzenetére
1) mivel csináltál mentést?
2) ,,A SlimDrivers program.." nem ajánlom az ilyet és hasonlókat. Alapból a Win Update keres mindenhez drivert, nekem az a tapasztalatom, hogy az esetek nagy részében talál is megfelelőt. Milyen géped van pontosan? "Márkagépek" esetén (pl Dell, Lenovo, HP, stb) a Brand support honlapján kell keresni a drivereket. Pl egy Dell gép esetén Dell support. Ha te építetted a gépet, akkor pedig az alkatrész gyártók honlapjáról kell beszerezni a drivereket. Pl Intel proci esetén a procihoz inteltől, AMD vga-hoz a drivert AMD honlapjáról, satöbbi.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Újratettem a rendszert és megszűnt a laptopomnál a "második lecsukásra nem megy el alvóba"-hiba.
1. Csináltam teljes mentés külső meghajtóra. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, h ha ezt mondjuk 1 év múlva vissza akarom tenni, mert mondjuk elszemetelődöttnek érzem a gépet, akkor mint egy teljesen friss rendszer rakja vissza vagy nem lesz egyenértékű egy újratelepítéssel?! Nem tudom másképp megfogalmazni, remélem lehet érteni, amit kérdezek
2. Honnan érdemes leszeni a géphez drivereket?! Gyanús, h valami driver frissítés okozhatta a fent említett hibát. A SlimDrivers program jelez pár frissítést, de nem merem feltenni. Vannak, akik szerint az ilyen programokat kerüljem és a gyártó oldaláról szedjek le mindent, pl. videó drivert az Inteltől stb.
Köszi!
-
dobostorta
tag
válasz
dobostorta #47321 üzenetére
ebben tud vki segíteni, hogy miért nem tudom állítani?
-
22balu
aktív tag
sziasztok
Kaptam egy uj laptopot Asus X552EP-t felraktam rá a 8.1 et...külön szedtem a partícióit 250 gigára meg 500 gigára mind kettőnél kiírta hogy " új " de ennek ellenére mire kész lett a telepítés a sajátgépböl nem látható a másik meghajtó...fogtam felraktam a win7 et tök jól különszedte partíciót telepítés után is látható volt...de a driver cd je amit kaptam hozzá csak Windows 8 as nem is telepíthető egy csomó minden róla...na jó vissza rakom a win8-1t legalább már külön van a két partíció nem kell ezzel foglalkoznom...megint Bootolás c partíció törlésre és láss csodát nem lehet új partíciót létrehozni ERROR al kidobott...fogtam és a teljes 750 gigát megadhattam c meghajtóként...azt most valami baja lesz a gépnek formatálhatóm az egész C-t ez miért van ???...ezzel a Windowszal már tettem fel laptopot normálisan partíció hibák nélkül (8.1 pro MSDN-s tehát még csak nem is valami agyonbuherált )
Köszi
-
dobostorta
tag
válasz
micafighter #47320 üzenetére
érdekes, nem engedi módosítani, pedig rendszergazda jog van a fiókomon
"ezt a beállítást a rendszergazdák kezelik" -
micafighter
nagyúr
válasz
dobostorta #47319 üzenetére
Próbáld meg kiapcsolni a SmartScreent. Vezérlőpult -> Műveletközpont, és bal szélen lesz a Windows Smart-Screen beállítások módosítása.
-
dobostorta
tag
Hello!
Tegnap már ezt kérdeztem, de egyelőre nincs rá megoldás, hátha most vki tud segíteni:
Format után frissen telepített Win 8.1-em van legújabb frissítésekkel, és néhány proginál mindig megjelenik indításkor ez a figyelmeztetés: A szoftver gyártója nem ellenőrizhető, biztosan futtatni szeretné ezt a szoftvert?
Az "ezen fájl megnyitása előtt mindig legyen kérdés" opcióból kivettem a pipát, de ennek ellenére is mindig megjelenik a figyelmeztetés ezeknél a programoknál.
Ebben a figyelmeztető ablakban alul, még azt írja, hogy "ez a fájl nem rendelkezik a gyártót igazoló digitális aláírással"UAC ha kivan, ha bevan kapcsolva akkor is kiírja.
Szerintetek, hogy lehetne ezt megoldani, hogy ne írja ki mindig?[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
Valaki megtudná mondani, hogy mekkora a Windows 8.1 frissítési segéd által letöltött 64 Bites Pro ISO mérete? Tegnap letöltöttem újra, de mintha kicsit több lett volna a múltkor.
-
micafighter
nagyúr
válasz
molnarpeter #47315 üzenetére
A folyamatok szisztematikus kiszűrését csinálhatod próbálkozássokkal. Ha így eseteleg nem jutnál eredményre, leírok egy kicsit más megközelítést:
A Windowsal kapcsolatos problémák kiszűrésére nagyszerű programcsomag a Windows ADK (Assessment and Deployment Kit), és annak is főleg a WPT (Windows Performance Toolkit) része.
1) Le kéne tölteni a fentebbi linkről a Windows ADK-t. Telepítéskor majd sok modul közül lehet választani, nekünk elég a WPT részét feltelepíteni. Ha fent a WPT, akkor gép restart.
2) Eztán a követekzőt kéne tenni: megkeresed a könyvtárat, ahova a WPT települt. Nálam C:\Program Files (x86)\Windows Kits\8.0\Windows Performance Toolkit.
3) A parancssort lefuttatod rendszergazdaként (Windows billentyű + Q, beírod cmd, jobb kattintás, futtatás rendszergazdaként)
4) a parancssorba írd be: pushd "a WPT mappa elérési útja" (idézőjelek nélkül). Tehát nálam például a követekző a parancs:
pushd C:\Program Files (x86)\Windows Kits\8.0\Windows Performance Toolkit
(a "C:\Program Files (x86)\Windows Kits\8.0\Windows Performance Toolkit" helyére te azt írd, ami tenálad a WPT mappa elérési útja, mert nem biztos, hogy ugyanaz lesz, mint az enyém. )
Ez után írd be a következőt:
5)
xbootmgr -trace shutdown -traceFlags BASE+DIAG+LATENCY -noPrepReboot
Ez a xbootmgr parancs kifejezetten a Windows indulásával és a leállásával kapcsolatos problémákat hivatott elemezni. Ezzel a paraccsal egy elemzést futtatunk a gép leállításáról, melyből kiderülhet, hogy mi a gond.
A parancs hatására újra fog indulni a gép, és miután betöltött a gép, kb 2 perc múlva a WPT mappájában megtaláljuk az elemzést, amit a leálláskor készített a gép, shutdown_BASE+DIAG+LATENCY_1.etl néven.Az elemzést úgy tudod megtekinteni, hogy megnyitod az xperf.exe-vel. (a legegyszerűbb, ha megfogod a shutdown_BASE+DIAG+LATENCY_1.etl fájlt és egyszerűen ráhúzod az xperf.exe-re)
Meg fog nyílni egy szép kis felület, egy csomó interaktív függvény ábrával. Ilyenekről fogsz ábrákat látni: CPU használat, memória használat, merevlemez használat, és ehhez hasonlók. Természetesen az is látszik az elemzésből, hogy pontosan melyik folyamat mennyi erőforrást használt. Innen már csak annyi van hátra, hogy ki kell deríteni, melyik erőforrás dolgozik, és azt melyik folyamat használta. Ha gondolod küldd át ezt a shutdown_BASE+DIAG+LATENCY_1.etl fájlt és ránézek.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz
molnarpeter #47315 üzenetére
Azért tanácsoltam, hogy a parancssorból kéne leállítani, mert így teljes leállás lesz, nem pedig hibrid leállás.
Mivel a hibrid leállás kiírja a merevlemezre a kernel sessiont és a drivereket, ezért a leállás elvileg pár másodpercel hosszabb lehet, viszont ha egy háttérben futó folyamat bekavar, akkor ez elhúzódhat, de hozzátenném, hogy ez nem gyakori.
Szóval a parancssoros leállást azért tanácsoltam, mert a teljes leállás használatával a hibrid leállásból esetlegesen felmerülő hibalehetőségeket kizártuk.
Nálad valoszinüleg a probléma, hogy egy háttér folyamat nehezen záródik be, vagy tevékenykedik még valamit a háttérben leálláskor. Ezt kéne szisztematikusan kiszürni, hogy mi lehet az a folyamat.
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #47314 üzenetére
10 mp
Akkor holnap elleszek vele. Avira maradt csak telepített cucc a memóriában.
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
micafighter #47313 üzenetére
Antivírus uninstallt korábban megpróbáltam, az nem segített. Megnézem akkor, kilövöm amit lehet.
-
micafighter
nagyúr
válasz
molnarpeter #47312 üzenetére
Próbáld meg megint ugyanezzel a paranccsal, annyi különbséggel, hogy elötte minden folyamatot leállítasz, amit csak tudsz, a vírusírtót is, minden programot, ami a háttérben fut.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
King Unique #47304 üzenetére
Azt emlékezetből írtam, akkor akkuról ment a gép.
micafighter: Lemértem a megadott paranccsal, 4 perc 54 másodperc alatt kapcsolt le (AC).
RazorGTR1: Avira.
-
r4z
nagyúr
válasz
molnarpeter #47303 üzenetére
Nekem anno az Avast tette tönkre a sima 8-am, nem azt használsz véletlenül?
-
Zotya84
őstag
válasz
A második felére:
Vagy nincs. És sajnos nem irreális, csak nem kéne ennek lennie. Nekem is ezt csinálta, csak néha több, mint 8 órán át sem állt le/indult újra. Viszont sokszor meg igen, szinte pillanatok alatt. De nálam megoldódott. Ugyanis amióta ez lett az aktív rendszerem, és felraktam rá a nortonom, azóta minden leállítás/újraindítás problémamentes. Pedig előtte minden, neten fellelhető megoldásfélét végigpróbáltam, semmi sem segített. (Az utolsó próbálkozás a NIS telepítése között is előfordult 10+ perces leállítás.)
Szóval, érdekes a dolog.
-
r4z
nagyúr
válasz
Köszi az infót, addig kibírom így is
-
micafighter
nagyúr
válasz
molnarpeter #47303 üzenetére
Első körben próbáld meg úgy leállítani a gépet, hogy beírod a parancssorba, Shutdown /s /t 0
-
King Unique
titán
Most jön április 8-án a 8.1 Update 1, abban beállítható lesz a magasabb skálázhatóság is.
(#47303) molnarpeter: 10-15 perc - az totál irreális, sehol nem tart normál körülmények között eddig a kikapcsolás, kijelentkezés
, ott vmi el van basszintva rendesen...
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
A gépemhez kapott Win 7-et korábban frissítettem az akciós áron 8-ra, de a 8.1-nél már inkább teljes reinstallt csináltam. Driverek feldobása, programok telepítése után feltűnt, hogy a gép nem akar kikapcsolni normál idő alatt, 10-15 percig is eltart a folyamat (kijelentkezésnél ugyanez - SSD-n van a rendszer, elindulás teljesen rendben). Gondolom valamilyen naplóból többet tudnátok, de abban utasításokra lenne szükségem.
-
goldnarmz
aktív tag
válasz
dobostorta #47301 üzenetére
Igen, ez a helyes beállítás. Esetleg egy próba azzal, hogy átállítod a másikra (nincs előttem, mi az, sorry), reboot, visszaállítod, reboot. Szinte biztos hogy nem fog megoldódni, de hátha...
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!