Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• micafighter

nagyúr

válasz n@p@lm #45527 üzenetére

Rendben, még annyit füznék hozzá, hogy a szerződésben tényleg benne van szó szerint, hogy át lehet vinni, csak ugye az a kérdés, hogy kire vonatkozik a szerződés, vagyis pontosabban ki használhatja jogosan :)

Annak mindenesetre örülök, hogy neked sikerült megoldani :)

Leírom még akkor magyarul az idevágó részt innen:

"If you are building a PC for your personal use or installing an additional operating system in a virtual machine, you will need to purchase Windows 8 software or a Microsoft retail version of Windows 8.1 software. Windows 8.1 system builder software does not permit personal use, and is intended only for preinstallation on customer systems that will be sold to end users."

"Ha saját használatra építesz egy PCt, vagy virtuális gépre telepítesz egy újabb OPrendszert, akkor meg kell venned a Windows 8 szoftvert, vagy a Windows 8.1 retail verzióját. Windows 8.1 rendszer építő szoftvert nem lehet személyes használatra felhasználni, ezt kizárólag előre telepített fogyasztói rendszerekre szánták, ami eladásra fog kerülni végfelhasználónak."

Szerintem egyébként a kulcsmondatot leírtam az elözö hszemben: Egyébként ha ezt bárki használhatná, akkor az OEM liszensz értelmét vesztené. Az OEM liszensz lényege ugye épp a géphez kötés, ezért is olcsóbb mint egy Retail liszensz. Vagyis ha költöztethető liszenszet akarsz, akkor fizess többet.

Nem vitatkozni akartam egyébként, de ugye a fórumot sokan olvassák, sokan támaszkodnak itteni információra, ezért szerintem az a természetes, ha törekszünk arra, hogy helyes információ legyen itt.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák